Ten Hag: 'Onvoorstelbaar veel kansen gecreëerd'

SJvanveen, 03-08-2019 om 20:49, 8975 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft een 'dubbel gevoel' overgehouden aan Vitesse - Ajax zaterdagavond. Enerzijds baalt de coach van het puntenverlies, wel zag hij dat Ajax tot een tiental kansen kwam. 

'Het is de eerste wedstrijd en wij weten welke problemen we hebben. We spelen letterlijk voor de eerste keer samen en dan zie je afstemmingsproblemen', aldus de trainer bij FOX Sports. 'Nico (Tagliafico, red.) en Lisandro (Martinez, red.) hebben nog nooit samengespeeld, dan zie je wat probleempjes. Dat is niet onlogisch.' 

Het positieve wat Ten Hag zag, was het grote aantal kansen. 'We hebben echt onvoorstelbaar veel kansen gecreëerd, maar het rendement is achtergebleven. Ik denk dat wij misschien wel vijftien kansen hebben gehad, maar dan moet je ze maken.' Aan de overkant kreeg Ajax twee doelpunten tegen. Dat irriteerde de oefenmeester. 'Iedere tegengoal is irritant. Met name de pressie over rechts stond niet goed. Dan krijgt Vitesse lucht en dan komen ze op 2-1.' 

Kasper Dolberg en transfers

Kasper Dolberg begon opnieuw in de basis, maar kon weinig potten breken. In de slotfase kreeg de Deen een grote kans, maar deze werd gemist. 'Ik wil niet een stempel erop plakken', blijft Ten Hag op de vlakte. 'We hebben zoveel kansen gecreëerd... Maar als je daar zo weinig uithaalt, dan moet je iets anders doen.' Over de mogelijke transfers van Donny van de Beek naar Real Madrid en Lasse Schöne naar Genoa, stelde Ten Hag het volgende: 'Ik weet het niet en als het anders is, dan zullen we dat melden.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Duidelijk dat de vorm er bij bepalende spelers nog niet is. Tel erbij op, dat ik vind dat we Veltman en Dolberg, met alle respect, in dit team al helemaal uit de toon vallen.

De nieuwelingen wil ik nog helemaal niet afvallen. Die moeten ook nog de automatismen een beetje onder de knie krijgen natuurlijk. Het gaat me meer om de zgn. gevestigde orde. Jongens als Tadic, Ziyech, Van de Beek, Tagliafico en Blind horen dit team bij de hand te nemen. De enigen van hen die ik naar behoren vond spelen waren Blind en Taglifico, al waren ook zij nog niet helemaal top.
Tadic, Ziyech en Van de Beek vond ik teleurstellen. Ja ook ondanks dat Tadic en Van de Beek scoorden. Deze gasten hebben genoeg kansen gehad om de score in het voordeel van Ajax te doen laten uitvallen maar lieten het na!.

Dolberg hebben we nu meer dan een seizoen al zien ploeteren, bij balaannames stuit de bal te ver weg, in de passing gaat het vrijwel altijd fout en ook het positie kiezen voor de goal is er niet op dit moment. Hij is niet een aanspeelpunt op deze manier èn ook niet het eindstation van een aanval.

Ik denk dat het dan tijd wordt om bijvoorbeeld Lassina Traore eens een paar wedstrijden de kans te geven. Want ik geloof nooit dat het nog slechter kan als wat Dolberg laat zien. Die heeft gewoon totaal geen vertrouwen in zichzelf, lijkt bijna het voetballen verleerd de meeste tijd.
En dan Klaas als back-up.

Maar vooral bij de bepalende spelers zal het heel snel, heel veel beter moeten. Denkende aan Tadic, Ziyech, Van de Beek vooral. En dan Veltman en Dolberg uit de basis.
0 0
31xAjax
Ben her bijna helemaal met je eens op 2 punten na, Tagliafico speelde helemaal niet zo goed maar ten Hag had hem ook nog minstens een week extra vakantie moeten geven, en Ziyech, tsja wat zal ik daar nu nog van zeggen.....
1 0
jaripettersson
Jammer dat Dolberg zo wordt afgezeken hier. Heel onrechtvaardig, omdat TH hem steevast laat spelen in een systeem wat hem niet past. De speelwijze was geweldig vorig jaar, maar je kunt daar niet zomaar iedereen inpassen. Ook de aankoop van Promes wordt in dit systeem nooit een succes. Die kan ook helemaal niet zo lekker voetballen als bv vdBeek, Tadic, Neres of Ziyech. Maar die moet dat nu wel gaan doen. Ik gun het hem van harte, maar het zit er gewoon niet in. Frustrerend dat zo iemand wordt aangekocht. Marin daarentegen een prima aankoop op dat gebied.
1 -2
Aspers73
Als je speelt mag je daar ook op afgerekend worden!
0 0
altijdwelwat
Jammer dat Dolberg hier altijd zo word verdedigd , en gezegd word dat het door het systeem komt. Het begint met zelf iets willen en energie in een wedstrijd leggen, je lichaam gebruiken in duels , concentratie bij een balaanname , anticiperen op een mogelijkheid , alert zijn , los komen van je tegenstander. Dan hoef je echt niet alles goed te doen , bij Klaas mislukt er ook genoeg maar 1 ding weet je hij is onderweg. Dolberg neigt bijna naar werkweigering ik ben er klaar mee , altijd maar excuses en wachten op misschien een goed moment.
1 -1
jaripettersson
Je beschrijft inderdaad een andere speler hier. Precies mijn punt.
1 0
Henkjanklaas
Kleine toevoeging op het voorafgaande: wanneer gaan we noah Lang brengen ??
En meer power op het middenveld en meer diepte aub? Zeker als vdBeek ook nog eens zou vertrekken hebben we alleen nog Neres met een beetje diepte! Leuk al dat geld maar wat heb je er aan als je meest uitzonderlijke spelers vertrekken ?
2 0
altijdwelwat
Noa Lang zat na een uitstekende voorbereiding als beloning thuis , was bij 14 van de 20 goals betrokken. Maar er is heel veel geld voor Promes betaald en dus zien we Lang niet meer terug..... droevig.
3 -3
Cupmetgroteoren
Er is een bepaalde groepehiërarchie en trainers, op Van gaal na, houden zich daar blijkbaar aan. Lang wordt niet ingezet omdat Promes eerste keus na neres is.
1 -1
Henkjanklaas
Duidelijk gevalletje van geen ingespeeld team, ontbreken van echte , uitzonderlijke klasse van de Ligt en de Jong, de lage balsnelheid waardoor het allemaal vrij voorspelbaar was, op dit niveau mag je gezien de kansen er nog wel twee bijprikken, promes opnieuw een zeer kleurloze invalbeurt- zit geen gif in deze jongen, over gif gesproken: in Dolberg zit totaal geen gif, veel te trage inspeelpasses, matige voorzetten, veldman was weer eens ouderwets ondermaats, ploeg had totaal geen ritme... tja dan win je zo’n pot ook niet. En weer eens ouderwets lang gewacht met de juiste wissels, en dan nota bene Klaas Jan oo de bank houden. Onbegrijpelijk.
2 0
Frank1978
2-2 Is natuurlijk teleurstellend om mee te starten, maar toch ben ik optimistisch gestemd na vanavond. Het is soms maar net hoe je ergens tegenaan kijkt. Je kunt ook zeggen dat we in een lastig uitduel twee keer veerkracht getoond hebben. Je komt heel lullig met 1-0 achter, maar daarna speelde Ajax prima tot aan de rust. Hadden ook gewoon voor moeten staan. Tweede helft iets ander verhaal, vond het veel beter gaan lopen met Tadic in de spits. Mag daar van mij voorlopig blijven staan. Vergeet niet dat we a nog spelers misten en andere basisspelers nog geen hele wedstrijd konden spelen. Eerste wedstrijd sowieso altijd tricky, kijk naar vorig seizoen toen het NB thuis tegen SC Heracles nog veel stroever liep. Ajax moet er wel alles aan doen om Donny te houden, in mijn ogen onmisbaar. Op naar dinsdag, hopelijk loopt het dan alweer wat beter en zit het ook iets meer mee.
0 -1
Hagmag
Opblaaspop Dolberg heeft zo weinig balcontacten, is niet aanspeelbaar, figureerde weer voor zoveelste keer.
Dan krijgt hij een kans en ipv de bal stiften gaat hij schuiven. Resultaat hebben we gezien.
Ajax moet echt dringend op zoek naar een snelle, beweeglijke en aanspeelbare spits.
Met Dolberg speel je eigenlijk met 10 man.
Gewoon een drama.
Ten Hag mag eens nadenken over het waarom hij Dolberg zo lang laat staan.
Is dat om zijn zelfvertrouwen op te poetsen cq niet te krenken ???
Hij laat toch werkelijk helemaal niets zien.
Ik hoop dat ik het mis heb maar Promes lijkt wel sterk op een grijze muis.
4 -3
arigold
F#ck die Afrika Cup, vorig jaar het WK waardoor veel spelers bijna direct door moesten...er zit nog geen olie in de machine
0 0
Kuningast
Dolberg alleen opstellen in thuiswedstrijden tegen de kleintjes. Laat het daar eerst maar eens zien.

Bij dit soort potjes moet Tadic in de spits. Dat zal ten hag over 3 maanden ook wel weer gaan inzien
2 0
chino
Waar moet Dolberg de bal krijgen. Altijd is Van de Beek naast hem waardoor hij simpelweg overbodig is. Fysiek lijkt Dolberg wel sterker te zijn geworden deze zomer. Ik vind het te simpel hem nu af te schrijven. Ziyech bijvoorbeeld was vandaag veel dramatischer en die schrijven we ook niet af.
6 -1
altijdwelwat
Dit excuus hoor ik nu al bijna 3 jaar , het ligt altijd aan iedereen behalve aan Dolberg zelf. Alles begint met de bereidheid om ergens energie in te stoppen.
2 -1
Ajaxhart
2-2 tegen PAOK uit, ik teken er voor!
0 0
LegendBergkamp
2-3 of 2-4 was het gewoon geweest als ajax wat wedstrijdfitter was
0 0
PJK54
vandaag afgeserveerd volgende week de held zo is het toch bij het voetbal? Oké eerste pot verloren maar komen er nog heel veel en nee. aan dat ze nog groeien.
0 0
milanoajaxpiet
ook al is het nog maar de eerste pot van het nieuwe seiz ben er niet minder ziek van .en dan nog te bedenken van wie er evt nog weggaan
2 0
pizzapunt
Gaan jullie mij nu eindelijk gelijk geven wat betreft Dolberg? Mag van mij maandag zijn kluisje legen. Verkopen of verhuren en doorgaan.
2 -3
Bjorn
Neres/Promes, Tadic en Ziyech.

Dan is Ajax op zijn sterkst. Vergeet niet hoeveel Tadic vast houdt voorin, hoe makkelijk hij scoort, hoe makkelijk hij nog even wegdraait en een kort steekpassje geeft.

Huntelaar in de spits gooien tegen de kleintjes.
0 0
altijdwelwat
Geen reden tot paniek maar bepaalde dingen zijn gewoon wel zorgwekkend , Dolberg pakt weer een snipperdag en word altijd maar weer het handje boven het hoofd gehouden op basis van heel af en toe een mogelijke flits. Vitesse uit schreeuwt om Huntelaar die 13 jaar ouder is maar 4 x zoveel energie levert. Waarom is Marin gekocht, nu 6 x zien voetballen , geen fysiek , geen snelheid , geen creativiteit , en naar voren voetballen is lastig , breed en terug gaan prima maar hij is in niets beter dan Schöne of Eiting. Aankoop Promes is lachwekkend als je Lang hebt lopen die beter is , balvaster , creatiever , minder voorspelbaar en fitter. Die jongen was betrokken bij 14 goals in de voorbereiding mag als beloning trainen met Jong Ajax en thuis blijven. De Wit , Ekkelenkamp en Pierie ( 5 tegengoals op zijn naam) mogen natuurlijk wel mee. Ziyech had vandaag 34 bal verlies , en gaat als een teleurgestelde vedette het veld af. Ik hoop dat Erik dit allemaal kan managen. Donny van de Beek wel een prima pot zien spelen , was met afstand de beste aan onze kant. Paok moet gewonnen worden !!
6 -1
Zuiderling
Hear hear !!
1 0
ajaxwestland09
maar wel een slappe instelling ten Hag weinig beweging voorin
0 -2
eros
Zoiets moet groeien. Dolberg deed het zeker niet verkeerd met de ballen die hij kreeg. Hij is eindelijk weer echt fit.
Daarnaast had Vitesse vandaag 2 Mexicaanse muren opgetrokken.
Als hij enkele weken de tijd krijgt, gaat hij er zeker 20/30 inleggen.
2 -1
Klaasforever
In hoeveel seizoenen?
0 0
ETM
Hij deed het wel verkeerd. Aan de bal gaat hij dribbelen als hij moet kaatsen. Als hij kaatst is het vaak veilig en anders onzuiver, zonder bal beweegt hij niet goed.
Als hij weken de tijd krijgt gaat hij hier en daar een mooie goal maken, misschien zelfs een fantastische goal en soms heel goed wegdraaien, maar hij gaat niet de spits zijn die Ajax nodig heeft. Ben ik van overtuigd.
0 0
talent020
ik zie het niet gebeuren helaas, hij wil wel graag, maar daar kiest hij niet goed genoeg positie om tot dat aantal te komen
0 0
Cupmetgroteoren
Dolberg niet verkeerd? Hele voorste linie was statisch omdat ie niet beweegt en de ruimte niet opzoekt. Het is de zoveelste wedstrijd waarbij je met dolberg eigenlijk met tien man speelt, met als dieptepunt spurs thuis.
1 0
Ajaxhart
Voorlopig staan we mooi derde, met maar 2 punten achter op nummer 1!
2 -1
arigold
Haha, het glas is half vol!
0 0
Engeltje
Beetje pech of geluk maakt het verschil, niet meer en niet minder, vond het helemaal niet slecht komt goed. Dinsdag is wel belangrijk anders kom je in een neerwaartse spiraal
0 0
VIPete
Paar grote kansen die er net niet ingingen. Vitesse mazzel bij de 1-0. Wel veel ruimte weggegeven paar keer.

Slechtse man vandaag was Leo Driessen, kan die zijkstem niet een keer met pensioen?
0 0
Daniii
Van de Beek had er wel 1 meer mogen maken met al die kansen die hij kreeg.

Ik vraag me wel af als Promes wel bij het spel van Ajax past, denk niet dat een slimme steekbal of iets creeeren er niet inzit bij hem en dat hij ruimte nodig heeft.
3 0
Jaridebeste
Hij maakt er tenminste 1. Dat kun je van Ziyech, Marin, Dolberg en Veldman niet zeggen die toch ook beste kansen kregen. De 1 nog mooier dan de ander.
1 -3
BrandjeXL
Promes is ook een speler die de steekbal moet krijgen.
1 -1
Daniii
True, maar mogen we niet ook een klein beetje meer van hem verwachten?
1 0
Cupmetgroteoren
Onvoorstelbaar veel kansen gemist en toch blijven vasthouden aan Dolberg. Dolberg kan echt niet meer. Ik vraag me af of ie ooit nog op niveau komt en denk het niet. Als ik hem was zou ik gewoon terug naar Denemarken gaan en daar een aantal jaar afbouwen.
0 -4
Eastwood
Hij is nog jong. Dan gaat ie daar toch zeker zo'n 15 jaar afbouwen.
0 0
Joodhannus73
Ik roep het al maanden. We hebben geen spits. Onbegrijpelijk dat we er met 400 miljoen op de bank er nog geen één gekocht hebben. Schiet mij maar lek...
0 -3
Schwalbino
Je blijft maar trollen met die 400 miljoen. Je weet hoe het zit want dat wordt je telkens weer uitgelegd.
0 0
Jariiii
Hij heeft zeker een punt.
In de loop van de tweede helft zag je het voetbal er al veel meer inkomen. Laten we het even tijd geven, het gaat vanzelf wel weer lopen. Is alleen de vraag of het allemaal op tijd is, en tot die tijd genoeg is, om de CL te halen. De loting tegen PAOK is gewoon klote.
3 0
Ardoe
Vorig jaar was het begin in de competitie ook matig, maar deden we het in Europa een stuk beter. Ajax moet vasthouden aan het eigen spel, dan komen de resultaten vanzelf.
2 -1
Labrador
Normaal win je hier dik. Kijk naar vorig seizoen. Nu valt die bal verkeerd. Het is geen wanprestatie maar wel zuur. Ik heb er nog alle vertouwen in
4 -1
ajaxminimax
Klopt, Ten Hag zegt ook geen gekke dingen hier. Ajax gaat ook echt niet altijd zoveel kansen missen. Enja die tegendoelpunten was wel heel makkelijk, maar dat gaat straks ook wel beter, bovendien was die eerste ook wel veel geluk aan vitesse kant
2 0