Ook AD meldt transfer Schöne naar Genoa

BartVeenstra, 03-08-2019 om 14:55, 24503 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In navolging van het Italiaanse Sky Sport meldt nu ook het Algemeen Dagblad de transfer van Lasse Schöne naar Genoa. De middenvelder vertrekt na zeven seizoenen bij Ajax te hebben gespeeld.

Schöne tekent in Italië een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. Op dit moment zijn de besprekingen over de laatste details in een afrondende fase, zo valt te lezen. De middenvelder moet nog wel medisch gekeurd worden in Italië.

Genoa meldde zich onlangs bij Forza Sports Group, het managementbureau van Schöne. Daarna is de transfer in gang gezet. Genoa, dat zich in het afgelopen seizoen wist te handhaven, wil richting de subtop en ziet in Schöne een belangrijke speler voor de nabije toekomst.

Schöne speelde in de laatste drie seizoenen bij Ajax als controlerende middenvelder en op die positie is de concurrentie flink aan het toenemen. Zo werd Razvan Marin aangetrokken, terwijl ook nieuwkomer Edson Álvarez op die positie uit de voeten kan. Daarnaast zijn ook Daley Blind, Noussair Mazraoui en Carel Eiting opties voor die positie.

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Ik had gehoopt dat hij bij ons zijn carriere zou afsluiten en daarna een trainersfunctie zou gaan vervullen. Met zoveel collectief voetbal knowhow en zo'n EQ moet je toch wel iets kunnen overbrengen. We gaan hem missen!
0 0
Babayaka
Maar wat moet genua nu met schone?
Tis niet zo dat die nu technisch verzorgd voetbal spelen daar onderaan in italie?
0 0
Ardoe
Jezus, dit voelt pas als een klap. Juist hij.... Ik kan er ff niet hoor. Ik gun t 'm van harte, een van m'n meest favoriete Ajacieden.
0 0
3*stars*3
Toch een dubbel gevoel.
Lasse is geen Amsterdammer maar is een echte Ajacied geworden.
Heb hem ook vaak afgeschreven maar hij wist zich telkens weer erin te knokken.
Daarmee verdiende hij extra credits.
Nou ben ik wat ouder maar een hele generatie kids, is opgegroeid en zelfs volwassen geworden met Lasse in Ajax1.
Seizoen duurt lang en zou mij niet verbazen, als hij zich er weer in zou knokken.
Maar wens hem echt alle succes in Italië.
4 0
Zlataninho
Mijn Ajax hart huilt..
Schone heeft een topprestatie geleverd, als transfervrije speler aangetrokken als ideale 12e man de rest is geschiedenis..
1 0
PetrusKeizer
dus toch. daar gaat een goeie gozer, een top-teamspeler, die ons er vaak doorheen gesleept heeft, zeker ook met zn fenomenale vrije trappen. ik snap t ergens wel, Italie. Alleen Genoa, dat kan ik minder volgen. Enfin, hij weet doorgaans wel wat hij doet. Is alleen wel te hopen voor Genoa dat hij daar geen uitslagen gaat voorspellen :) Suc6, Lasse, en we hopen je na je actieve periode als voetballer weer terug te zien bij Ajax.
2 0
trooop
Ondertussen verdwijnen stukje bij beetje de meer fijnbesnaarde spelers uit het team. Meest recent nico voor sink, marin voor frenkie, alvarez voor schone. We zijn onder leiding van ten hag een club in transitie, op weg naar een ander soort voetbal. Een soort waarbij techniek en finesse het afleggen tegen hardheid, snelheid, kracht. In de strijd om aan te haken bij de top maakt de oude voetbalromantiek langzaam maar gestaag plaats voor het moderne beest dat 'rendement' heet.
0 -5
Web
Nico brengt niet minder voetbal dan Sinkgraven, scoort ook nog eens
Frenkie kun je niets aan doen, weet jij ook
Schone vind ik jammer, maar ken het verhaal niet

Ben je vorig seizoen nu al vergeten?
Of ben je het de laatste tijd kwijt

Weet jij waar het omdraait in topsport, winnen en dat gaat bij Ten Hag niet ten koste van amusement
1 0
mickey2602
Heel,heel jammer dat hij weggaat. Had graag gezien dat hij zijn woorden waar zou maken en hier zijn carriere af zou sluiten(oke,dit heeft hij niet letterlijk gezegd maar wel in bewoordingen als ik zit al in het buitenland en ik zit hier uitstekend,evenals mijn vrouw en kinderen).
De woorden dat het zou zijn geknapt bij hem na de wedstrijd tegen PSV geloof ik niet,hij heeft zich ieder seizoen nog in de basis geknokt. Dat hij niet naar Quatar zou willen kan ik dan wel begrijpen.
Heb pasgeleden al je goals nog eens terug zitten kijken en met name de 1-0 tegen Feyenoord en de 4-1 tegen Real Madrid zal mij bijblijven. Trouwens ook wel de 0-1 in en tegen Utrecht(waar hij eerst nog werd uitgefloten wegens een gemiste penalty).
Het ga je goed HELD en ik hoop dat je over een aantal jaar bij ons in de staf iets mag en kan betekenen!
0 0
Boer Gijs
Gaat nu Ziyech alle vrije trappen nemen?

Wat een onzin over iets geknapt bij Schone. Hij weet toch dat ie elk seizoen weer komt boven drijven? Rare verkoop, maar ja
0 0
mickey2602
Marin kan ook goed vrije trappen nemen en Schuurs ook.
0 0
3*stars*3
Tadic ook.
0 0
De_Realist
Schone bedankt! Een van de beste vrije trappen nemers die wij ooit hebben gehad.
1 0
louis60
Hij maakte zoveel beslissende doelpunten uit vrije trappen. Ik was altijd een fan van hem. Ik maak me nu ook wel zorgen over komende weken. Wie stapt er nog meer over? Donny, Zyech en Neres? En wat als Dolberg toch tegenvalt? Je mist dan ook een goede spits achter Tadic. En hoe vang je dat allemaal op wanneer het opeens 1 september is? Ik hoop dat Marc nog een paar toppers in de hoge hoed heeft zitten.
0 0
ajaxwestland09
Dat maakt de plek vrij voor davy propper
2 0
Raoul14
Nieuwsberichten op de radio melden het ook al als een gegeven.
0 0
Adam24
Ik vind dit erg zonde. Schone hoort bij ajax, is onderdeel van het DNA van de club. Voelt ook tegenstrijdig met de woorden van Overmars, die een herkenbaar Ajax wil. Naast het feit dat hij gewoon basisspeler was in het meest succesvolle Ajax in 20 jaar.
2 0
MK77
Dit doet pijn. Lasse is mijn favoriete speller :(
Misschien niet altijd de beste maar zo slim en stijlvol.
Zou dit betekenen dat Overmars zeker is dat van de Beek niet gaat vertrekken anders is straks ons volledige middenveld van vorig jaar vertrokken.
3 0
ajaxfan83
het was ook mijn favoriete speler.
Ik hoop dat er nu nog iemand in het team zit die zulke geweldige vrijetrappen kan nemen
0 0
ErikAjax1983
wat een verlies is deze transfer! aardige gast, familie man maar bovenal voorbeeldprof! We gaan je missen (k)lasse....
2 -2
TusanDadic
Davy en Davy.
0 -3
TusanDadic
Ik vind het echt kut. Ben van die jongen gaan houden. Heeft inmiddels zoveel bijgedragen, binnen en buiten het veld. Was een cultuurbewaker en zorgde vaak voor een onopvallende balans binnen het elftal. Had nog even behouden moeten worden, met een toekomstplan voor na het voetbal. Jongens als Frenkie, De Ligt en Donny zijn niet te behouden, maar des te meer reden om deze inmiddels ras-Ajacied binnen boord te houden. Dit doet pijn.
4 -1
larson
jarenlang roepen we schone te traag of wie gaat hem eruit spelen ?
nu gaat hij weg en was hij ommisbaar het enige wat ajax doet is de lat omhoog leggen.
Het komt er op neer schone word niet beter en gaat jeugdspelers in de weg zitten.
Waarschijnlijk vinden ze of een mogelijke aankoop beter of een jeugdspeler.
Het enige wat ajax doet is door selecteren.
Het enige wat wij kunnen doen is hem een fantastisch afscheid geven
1 -3
De_Realist
Huntelaar wordt er ook niet beter op en zit jeugdspelers zoals Traore in de weg, maar daar hoor je niks over.
0 0
Cupmetgroteoren
Hij was onmisbaar omdat in de voorbereiding duidelijk is gebleken dat er niemand beter was. Eiting, marin, gravenberch faalden als vervangers. Als Overmars nu een betere speler haalt is het winst, maar ik betwijfel het.
0 -1
hallo1
Ontzettend jammer.

Had altijd gedacht dat hij bij Ajax zijn carriere zou willen afsluiten en daarna jeugdcoach of iets dergelijks zou worden. Niettemin vind ik wel dat je hem een buitenlands avontuur moet gunnen op deze leeftijd. Schöne werd in Nederland vaak onderschat, en begon in het begin van het seizoen vaak op de bank om zich vervolgens weer vrij snel in de basiself te spelen.
2 -1
DJPostma
Als naast Lasse ook nog Donny en Neres vertrekken, dan hoop ik toch echt op Bergwijn en Pröpper!
0 -2
Ajax_33
Het middenveld ziet er wel wat dunnetjes uit nu (als van de Beek ook vertrekt). Ik hoop nog op een versterking.
1 -1
Jeugd
Mooie afsluiting voor Schone. Hij gaat van het italiaanse leven genieten. Ik gun het hem en eerlijk gezegd denk ik het juiste moment.
1 0
Gecko
Top Ajacied
Een held
4 0
PJSM
Het is nog steeds een gerucht. Hoop uiteraard dat Lasse blijft maar gun hem ook wel een laatste stap al zie ik niet wat hij nu bij Genoa te zoeken heeft los van wellicht de poen. Klinkt een beetje als Lasse verlaat Ajax voor Emmen.
0 0
JOHANisGOD
Of Lasse verlaat het strand van de Noordzee voor het strand van de
Ligurische Zee.
0 0
EzraAjax95
Er komt gewoon iemand van een paar niveautjes hoger voor in de plaats. Je kan het ook anders bekijken; Ajax wilt naar een gezamenlijk hoger niveau. Lasse bedankt voor alles
0 0
Web
Dat moet ik nog zien, nog wel een paar niveautjes hoger ook.
Ik vond Lasse al van hoog nivaue
Meest onderschatte voetballer.
1 0
Mokum_32
Okee mits donny nu naar Real vertrekt is ons hele middenveld dus ontmantelt, inclusief het centrum van de verdediging ( ervan uitgaande dat daley op 6 gaat spelen ). En dat vlak voor de start van het seizoen en voorronde Champions League.
0 0
Patje2011AJAX
Wat jammer! Ik gun hem natuurlijk een mooie tijd in Italië. Ik hoop dat hij nog een keer terug komt bij onze club! Mooie vent, prachtige Ajacied.
0 0
Schenk97
Kerel, bedankt!
Echt waar!
We gaan je missen, ook als is het alleen maar om je doorzettingsvermogen!
6 0
Whatever
Schöne zal vertrekken en dat geld ook voor Veltman, Magallán (verhuur), de Jong, Labyad, Dolberg, van de Beek, Neres. Overmars moet dus nog flink aan de bak en persoonlijk denk ik dat ze op het volgende zullen uitkomen ongeveer: André Onana - Noussair Mazraoui - Edson Alvarez - Lisandro Martinez - Nico Tagliafico - Davy Pröpper - Daley Blind - Dusan Tadic - Hakim Ziyech - Quincy Promes - Luis Suarez. Het reserveteam bestaat uit Bruno Varela - Sergiño Dest - Perr Schuurs - Jan Vertonghen - Kik Pierie - Razvan Marin - Carel Eiting - Hassane Bandé - Carles Aleña - Oussama Assaidi - Klaas Jan Huntelaar.
1 -5
mvm18781
Ahahahaha Assaidi.
0 0
AjaxisMokum
Whatever.
4 0
AlexIbarra
Wat knap dat jij dit allemaal al weet..
2 0
ETM
Als ik de reacties zo bekijk vind haast niemand dit een verrassende ontwikkeling. Ik vind t heel apart.
Maar misschien ziet hij Italie heel erg zitten en voelt hij aan dat hij dit maal echt weinig minuten gaat krijgen. Vanuit Ajax gezien ga je Schone natuurlijk niet dwars liggen. Al denk ik dat t vanuit Ajax gezien veel beter is dat hij blijft. Het nieuwe middenveld staat nog zeker niet.
0 0
Web
Mee eens hoor, ik had echt gedacht dat hij bij Ajax zou afsluiten en een functie bij de jeugd zou krijgen, ook ideaal als hulptrainer, doodzonde
0 0
AlexIbarra
Goh, deze had ik echt niet aan zien komen.
Ik dacht gewoon zo'n gerucht om de kranten te vullen, en de Genoa-fans het idee te geven dat hun bestuurd hard bezig is met versterking.

Met De Jong exit en Eiting die het niet echt laat zien, had hij volgens mij nog genoeg kunnen spelen dit jaar. En dan heeft hij nog een gezin etc.
Hoop dat de resultaten geen aanleiding gaan geven om hem te missen.
4 0
Web
Echt heel jammer, de meest ondergewaardeerde speler van Ajax vorig seizoen
Zo goed in die controlerende rol, weet exact wat er gevraagd word.
En dan heb ik het helemaal nog niet over zijn vrije trappen, die gaan wij nog missen
0 0
ETM
Precies!
0 0
DT10
Het is zijn eigen keuze natuurlijk... die moeten we respecteren!
0 -1
Weloveajaxxx
Is neres op 10 geen idee?
0 -1
ETM
Ja. Al lijkt Tadic me het meest echt een 10.
0 0
DT10
Nee.
1 -1
Gerard36
ik gun het lasse van harte om nog even in een ander land te spelen, was altijd positief en knokte zich altijd terug, het komt deze ware sportman toe om nog een transfer te maken, ik zal zijn fantastische vrije trappen gaan missen.
2 -1
TheRiviera
Jammer dat hij vertrekt. Als speler wist Schöne zichzelf op en naast het veld altijd te onderscheiden. Zelf kan ik wel snappen waarom hij vertrekt alleen realistisch gezien is dit natuurlijk wel een groot verlies. Misschien niet zozeer in voetballende kwaliteiten maar je raakt wel een enorm grote bron aan ervaring kwijt. En in alle eerlijkheid had Schöne wel beter verdiend dan Genoa met alle respect.
2 -1
Amsterdam Loyals
Lasse...Ajax Legend!
4 -2
WZAWZDB14
Allemaal gefrusteerde lampjes hier op AS aan t minnen
2 -3
Kees999
Gun Schöne het allerbeste. Jaren geleden binnen komen wandelen bij Ajax en elk jaar zich bewezen als vaste kracht. Heerlijk afbouwen aan de Middellandse zee bij de oudste Italiaanse club. Prachtige carrière bij Ajax met mooie prijzen.
2 -2
Web
Nu zou ik toch wel Propper halen, mocht Donny ook nog vertrekken, iemand met ervaring, die moeiteloos mee kan in het Ajax spel
7 -8
Weloveajaxxx
Iedereen maakt zich druk om de mannen dir we kwijt zijn.
Maar deze man is een legend, voelt als een bom
5 -2
Web
Bij mij ook, echt heel jammer
2 0
LegendBergkamp
Het is hem gegund, lekker afbouwen in Italie.
Zo kan ajax ook een nieuw middenveld opstarten;
ziyech-vd beek-tadic
marin-blind

als vd beek ook weggaat dan is er toch wel een dynamische speler nodig.
Ik weet niet of Eiting nou goed genoeg is om dit op te vangen.
3 -3
Minsc
Eiting? Nee dus.
0 -2
Godenzoon88
NEEEE! kan me bijna geen Ajax zonder Schone voorstellen!

hoewel ik snap dat ie langzaam te oud wordt had ik hem liever bij Ajax te oud zien worden.

LEgend!
6 -3
FSideMaluku
Zonde, maar het is hem van harte gegund! Hoop dat hij in de toekomst nog wat voor ons kan betekenen. Er is vast plaats voor iemand met zijn werkethos.
1 -3
chloorbestendig
Snap het wel, hij wil een keer iets anders, ipv bij de mooiste club van Nederland voetballen, kampioen worden en CL spelen een keertje degraderen met het Excelsior van Italië. Als hij daar zin in heeft, het is hem gegund. Lasse is een held.
1 -4
Web
Jammer, maar begrijpelijk
1 -4
WZAWZDB14
Lasse Legend
6 -5
vdhaas
Hele middenveld weg is wel een groot probleem. Nu kan ajax uiteindelijk ieder vertrek wel oplossen, maar het kan wel weer even gaan duren. Schone is ondanks het gezeik hier op as een belangrijke speler
5 -7
Web
Heel belangrijk
1 -2
johnantoni
Zou de transfer wel snappen. Fantastisch land, sterke competitie en een prima club.
2 -4
Steeph
Wat gaat Ajax nou in godsnaam doen met die 350 miljoen op de bank?!
2 -6
Ozymandias
Hoe kom je erbij dat Ajax dat bedrag op de bank heeft?
0 -1
Cupmetgroteoren
Ja men wil hier al dat geld erdoorheen jassen. Laat Ajax dat geldt aanwenden om de jaarlijkse vaste omzet te verhogen. Er is nog een gigantisch gat naar de Europese subtop. Everton heeft een begroting van 210 miljoen euro, Benfica van 160 miljoen, Lyon 190 miljoen euro. Laat Ajax maar belangen nemen in andere bedrijven ofzo.
2 -2
Steeph
Hop, terug naar school. Dit slaat compleet nergens op.
2 -2
Tscheu
Lasse, respect. Het ga je goed en hoop je in de toekomst in welke rol dan ook weer bij Ajax te zien. Je bent een held en deze transfer is je gegund.
3 -5
Toon meer reacties