De Jong en De Ligt mogelijk FIFA Speler v/h Jaar

FinnDekker, 31-07-2019 om 16:10, 9971 views, FIFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn genomineerd voor 'Beste Speler van 2019'. Beiden staan op de shortlist van de FIFA. De twee maakten furore bij Ajax tijdens het afgelopen seizoen, de periode waar het bij deze prijs om gaat.

Fans kunnen stemmen op hun eigen top drie. Deze stem weegt even zwaar als die van journalisten, bondscoaches en aanvoerders. Virgil van Dijk is de laatste en derde Nederlander op de lijst van tien namen. Verder zijn ook onder meer Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Eden Hazard genomineerd. 23 september wordt de winnaar in Milaan bekendgemaakt op het gala van The Best FIFA Football Awards.

Matthijs de Ligt dwong door zijn goede spel bij Ajax een transfer naar Juventus af. De Jong verhuisde deze zomer naar FC Barcelona. Samen met Ajax wonnen ze de Nederlandse dubbel en bereikten ze vorig seizoen de halve finale van de Champions League.

Woensdag werd ook bekendgemaakt dat Erik ten Hag genomineerd is voor FIFA Coach van het Jaar.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Tadic heeft 900 assists en 40000 goals in Etedividie, was MVP in CL en staat op geen een lijstje.

Ronaldo en Messi zullem er voor de vorm sowieso op staan ook al schieten ze m hele jaar in eigen doel.
0 0
AmBa83
Ik vind dit zo mooi. Eens te meer een bevestiging van het prachtige seizoen dat we hadden.

Maar vraag me toch af of de fifa onze jongens had gekozen als ze nog steeds bij Ajax onder contract stonden. Denk daarom ook dat Tadic en Ziyech helemaal niet in aanmerking zijn gekomen alhoewel ze ook een geweldig jaar hadden.
2 0
NaarCLbeker5
Gaat snel met die gasten.
In december door The Guardian nog geplaatst op no. 89 (Matthijs) en no. 92 (Frenkie) in de lijst ''Guardian 100 best male footballers in the world 2018''.
En nu al in de top-10.
0 0
Cupmetgroteoren
Moet je nagaan dat nouri in de jeugd nog een klasse beter was dan de jong.
2 0
Superturk1
Helemaal mee eens,pijnlijke opmerking wel..
0 0
Cupmetgroteoren
Ronaldo of messi moeten het natuurlijk weer zijn (maar gaan het niet worden omdat een hoop mensen roepen 'het moet een keer een ander worden' en dat soort onzin). Ronaldo won de serie A en opnieuw een nationale prijs. Messi heeft een erg goed seizoen gedraaid. Ee rest komt echt niet in de buurtvan deze twee. Maar we krijgen waarschijnlijk weer een onterechte winnaar, net zoals in 2006 Canavaro (had zidane moeten zijn) en 2018 (modric, had ronaldo moeten zijn).

Top 3: messi, ronaldo, van dijk
0 0
DT10
Messi, Van Dijk, Frenkie
0 0
Amsteraaij
2010 had sneijder moeten zijn
1 0
Cupmetgroteoren
Leuk seizoen gedraaid maar messi was dat seizoen op z'n absolute hoogtepunt en subliem. Deze prijs hoort niet zomaar gegeven te worden aan spelers als Modric en Sneijder. Dat zijn hele goede spelers (geweest) maar toch zeker niet 'de beste speler ter wereld'. Dat is voorbehouden aan de absolute top als zidane, braziliaanse ronaldo, ronaldinho, messi en ronaldo. In sneijder heb ik nooit de beste speler ter wereld gezien. Er is een wereld van verschil tussen een messi en sneijder.
0 0
AFCA1510
Hetzelfde kan je dan stellen over Ronaldo en Messi wat mil betreft, die op basis van zn prijzenkast de goudenbal keer op keer won.
0 0
Cupmetgroteoren
Met het verschil dat Ronaldo de keren dat hij hem won gewoon ook iets beter had gepresteerd dan Messi. De keren dat Ronaldo won had messi iets mindere seizoenen dan zoals we hem kenden, en Ronaldo stond er in de CL. Toen sneijder een topjaar had bij Inter, had messi een nog beter jaar en was hij beter.
0 0
DT10
Als je 3 jaar geleden had voorspelt, dat er 2 Ajacieden bij de beste 10 spelers van de wereld gingen horen, hadden mensen je compleet gestoord verklaard.

Ik vind trouwens, dat Tadic en Ziyech ook een eervolle vermelding verdienen, gezien hun prestaties in het afgelopen seizoen.
0 0
AlexIbarra
Zo, heb Sadio Mané als 3e gekozen want daar verwacht ik de minste concurrentie van. :)
0 0
Kuningast
Messi natuurlijk!
0 -1
Simon1
Prachtig dat zij er tussen staan en ze hebben het dik verdiend. Ik moet wel eerlijk bekennen dat Virgil van Dijk naar mijn mening de allerbeste was en deze prijs dan ook verdiend.
1 -2
AjaxCitizen
Hahaha. Een boer is weer eens lekker aan het huilen op VZ, omdat De Jong en De Ligt gekozen zijn. Zit zeker nog in een feeststemming na de prestatie van zijn club gisteravond.
1 0
Jeugd
De titel van het stuk klopt niet.....er kan er maar 1 winnen.
0 0
FrankBeton
Allemaal leuk en aardig maar wanneer gaat AJAX zwaar bieden op Malen?
0 -4
PuurGeluk
Wat heeft dat er mee te maken?
0 0
MeesAFCA
Messi zal hem winnen, hopen op een top 3 voor één van ‘onze’ jongens :)
0 0
Boerenjongens
Oeps iets te ongeduldig geweest
0 0
Afstandsschot
Als Van Dijk hem dit seizoen niet wint dan hoef je nooit meer een verdediger te nomineren.
2 0
DT10
Als een verdediger de beste speler van de wereld was, dan was hij wel aanvaller geweest.

Geintje natuurlijk, Virgil had een geweldig seizoen, maar ik vond hem niet de beste.
0 0
AjaxCitizen
Inderdaad. Vond hem dit seizoen echt de beste. Hoe makkelijk hij zijn tegenstanders weet uit te schakelen, door fysiek de baas te zijn en positioneel goed te staan. Hoe dominant hij in de lucht is, hoef ik niet eens te vertellen. Daarnaast is hij voor een speler van zijn grootte ook nog erg snel.
0 0
WZAWZDB14
Tadic had erbij moeten staan: meeste assists in CL en nr 3 op de topscores lijst. Speelde de perfecte wedstrijd tegen Real
0 0
GladiOol
Waarom staat Harry Kane op de short list? En waarom staan er 0 City spelers op? Ik had veel liever Bernardo Silva ipv Kane erop gezien. Maar goed, hieronder mijn lijst:

1. Messi - 2. de Jong - 3. de Ligt
1 -7
Murtagh
gestemd 1: de ligt 2: de jong 3: van dijk
1 0