'Voor Neres één club concreet, met een bod'

BVeenstra, 15-07-2019 om 14:03, 20013 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft onlangs een bod binnen gekregen op David Neres. Dat bevestigt directeur voetbalzaken Marc Overmars tegenover onder meer het Algemeen Dagblad. Volgende  week spreekt de Amsterdamse clubleiding met het management van de Braziliaan.

'Voor David is één club concreet, met een bod. Daar gaan we dan over praten, maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn', aldus Overmars, die benadrukt dat Ajax hem in de afgelopen winter bewust niet naar China liet vertrekken. 'Kijk eens hoe dat voor Ajax, maar ook voor hem heeft uitgepakt. Aanvankelijk was hij bankzitter, hij moest nog een beetje los komen.'

Neres is inmiddels international van Brazilië en Overmars vindt dat onder meer de verdienste van Erik ten Hag. 'Ik denk dat Erik ten Hag dat fantastisch heeft gedaan. De ontwikkeling van Neres is de verdienste van Ajax, van het team en van de trainer. Dat mag nu ook wel een rol spelen, maar ik begrijp dat er met zijn achtergrond ook anders naar wordt gekeken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xEC1
Ik vrees dat Neres wel eens weg zou kunnen gaan. Overmars zegt dat hij van de Beek niet kwijt wil na de Jong en de Ligt; de derde basisspeler van vorig seizoen zou dat zijn. Maar hier bij Neres lees ik nergens dat hij die ook wil behouden...
0 0
AjaxAmsterdam
Overmars heeft al meerdere malen aangegeven zoveel mogelijk spelers te willen behouden, buiten die 2 om.

Neres heeft ook aangegeven dat hij denkt nog ajacied te zijn dit seizoen. Ik maak me niet druk over hem
0 0
Ajax114
We gaan er niet echt op vooruit zo als we Neres en/of Ziyech ook verkopen. Heb het gevoel dat Overmars niet onwelwillend is om deze twee te verkopen. Alle vervangers zijn minder en gaan we er weer een stukje op achteruit. Neres moet je gewoon binnen houden .
0 0
Rdk1983
Leidend? Praten? Die jongen heb je hard nodig komend seizoen.
0 0
Van Reenen
Leidend.....daarmee bedoelt Marc dat Ajax de verkoopprijs bepaalt en niet de zaakwaarnemer met dollartekens in zijn ogen of de kopende club.
0 0
kaashaas
Eff serieus ... je bent echt niet goed als je Neres laat gaan..

Gewoon niet te koop! Neres is onvervangbaar en is een heel ander type speler als promes.. Neres is veel verfijnder.

Ben ervan overtuigd dat je met Neres , Tadic, Zyech en van der Beek echt een tandem hebt en het gros stuk speelt.
1 0
hallo1
Neres zou eventueel weg mogen.

Ajax heeft met Promes eigenlijk zijn vervanger al gehaald, hoewel ik Neres een sierlijkere speler vindt. Als je 50 miljoen voor Neres kunt vangen dan zou ik het doen. Goede speler, maar geen wereldtop.
1 -1
Finidi en Nwanko
Mee eens dat hij (voor een mooi bedrag) weg mag. Nieuwe aanwas kan floreren en wat mij betreft nóg belangrijker, als hij blijft raken we volgend seizoen mogelijk drie bepalende spelers kwijt, te weten Donny, Hakim en Neres. Dan liever dus nu een nieuwe aanvaller inpassen onder de twee eerst genoemden. Lijkt mij een goede balans.
0 0
Sterspeler
Neres zit nog lang niet aan zijn plafond. Daarbij heb je een extra wissel nodig. Bovendien zou ik bij een vertrek van Hakim, Neres op rechts zetten en Promes op links.
0 0
Ar
Nee, we kwamen afgelopen seizoen juist voorin een goede wissel te kort.
Als iedereen fit was ging het prima. Maar tegen de Spurs was de afwezigheid van 1 aanvaller voldoende om te zien dat als je in dat soort wedstrijden door een invaller een verschil wil maken er echt iets bij moet.
Tadic, Ziyech kunnen daarnaast ook nog in de linie erachter. Dus de aanwezigheid van twee snelle vleugelspelers is gewenst.
Promes is meer de verlate vervanger van Kluivertje.
3 0
DT10
Helemaal mee eens, wat we misten thuis tegen Spurs was een speler met diepgang. Er was geen alternatief voor Neres. Ik denk dat wanneer Neres vertrekt, dat ze zullen schakelen naar Bergwijn, al hoop ik liever dat David blijft.
2 0
hallo1
Klopt deels wat je zegt. Dat zagen we tegen Spurs thuis toen Ajax het zonder Neres moest stellen. Dat scheelde meteen een hoop, maar dat kwam ook omdat Dolberg hopeloos uit vorm was. Ik verwacht dit jaar meer van Dolberg. Dan heb je met Ziyech, Tadic, Promes, Lang, Dolberg en Huntelaar volgens mij genoeg goede opties voor de 3 posities voorin.
0 0
Ajax114
Sterker ben ervan overtuigd dat het ons de finale heeft gekost.
0 0
ReinBurg
Snap hij nou na afgelopen seizoen nog niet dat een seizoen zo'n 60 wedstrijden duurt? En dat red je niet met 1 diepgaande voorhoedespeler
0 0
hallo1
We hebben Promes toch gehaald en daarnaast komt Lang erbij. Of geven geen enkele jeugdspeler meer de kans?
0 0
ReinBurg
Ja hoor Lang met Neres vergelijken koekoek
0 0
hallo1
Lees nog eens, ik vergelijk Promes met Neres. Dat is namelijk de vervanger voor Neres. Lang komt er uit de jeugd bij en die kan prima als 5de aanvaller af en toe zijn minuten maken. Je ontwijkt bovendien de vraag door te doen alsof je koekoek bent. Nogmaals, geen enkele jeugdspeler voorin meer de kans geven?
0 0
Sterspeler
Bande is ook weg gevallen dus hij heeft gewoon gelijk. We hebben een Ziyech, waar we niet zeker van zijn dat ie blijft. Een eventueel vertrekkende Neres. Een geblesseerde Bande die wsl niet goed genoeg is. Dan houd je Lang en Promes over. Tadic heb ik veel liever in de spits of op 10. Ik neem aan dat je niet meer een Schone als backup voor rechtsbuiten wil hebben..
0 0
hallo1
Dan hebben we met Lang en Promes toch twee diepgaande buitenspelers. Hoeveel wil je er hebben naast Ziyech en Tadic die daar kunnen spelen? We kunnen er per wedstrijd maar 2 opstellen hè. Haal je er nog een bij dan kun je Lang alweer afschrijven. Dan heb je weer 5 mogelijkheden voor 2 posities. Erg leuk allemaal, de keuze is reuze, maar dat is gewoon overdreven. Iedere positie dubbel bezetten is prima, maar voor elke positie 3 of 4 spelers willen hebben is idioot.
0 0
MaximilianRosse
Overmars zegt eigenlijk met andere woorden dat een transfer bespreekbaar is. Ik ben enorm fan van Neres en heb liever niet dat Ajax hem verkoopt. Hij is de enige voorhoedespeler met diepgang en is belangrijk in grote wedstrijden. Voorin hebben we op dit moment te veel goede spelers. Met Neres, Tadic, Dolberg, Traore, Promes, en Ziyech moet je te veel goede spelers teleurstellen en op de bank zetten. Ik heb zo’n gevoel dat Neres wel weer eens de dupe kan worden van de keuzes van Ten Hag. In dat opzicht is het dan misschien beter om hem dan te verkopen. Zou het erg jammer vinden want ik heb 100x liever Neres, dan Promes of Bergwijn.
0 0
ReinBurg
Overmars zit onder de plak van de aandeelhouders...hij zal dat nooit toegeven. Alleen geld telt...dat we een voetbalclub zijn is minder belangrijk. Zo is Ajax al 20 jaar naar de klote
0 -1
Sterspeler
Net of jaar 2000 TM 2012 de schuld van Overmars was. Sinds de RVC hem de vrije hand heeft gegeven en volledig zeggenschap wat er moet komen wordt de ene na de andere topspeler gekocht en mindere spelers voor topbedragen verkocht.
0 0
DT10
Overmars en co moeten inmiddels toch als Dagobert Duck zwemmen in het geld, met al die inkomsten uit transfers, CL-bonussen, sponsoren, merchandise, kaartverkoop, TV-rechten etc. Als een belangrijke speler als Neres dan aangeeft dat hij wil blijven, moet je er in mijn ogen alles aan doen om hem ook aan boord te houden. Natuurlijk ga je er financieel weer op vooruit als je hem verkoopt en een goedkopere speler (lees: Bergwijn) ervoor terugkoopt, maar de kans is groot dat je dan kwaliteit inlevert en dat is toch juist wat je nu niet wilt. Daarnaast wil je deze geweldige groep toch zoveel mogelijk bij elkaar houden lijkt me.
0 0
Van Reenen
Misschien haalt Ajax wel Laniez op bij Betis. Is toch geen club o voor te spelen? Ik begrijp sommige spelers ook niet. Maar misschien worden zij wel gedreven door hun geldwolven die zich spelersbehartigers noemen.
0 0
Shardo
Bergwijn wordt met de dag goedkoper geen club die geintreseerd is die doorpakt... 20M max PSV zal wel moeten want een ontevreden speler hebben ze ook niks aan en het salaris dat Ajax zal aanbieden kunnen ze niet aan tippen.
0 0
Shardo
Marc ziet de transfer duidelijk zitten, die is weg.
0 0
ETM
Shit, lijken wel afscheidszinnen. Hoop ten zeerste van niet.
0 0
trooop
Neres laten gaan is een stap achteruit zetten. Hij speelt lang niet altijd goed, maar in de moeilijkste wedstrijden haalt hij z'n hoogste niveau, is hij samen met tadic de beste speler. Dat bepaalt iemands klasse. En dat zijn de wedstrijden waar het een club als Ajax om zou moeten gaan.
3 0
Jelephi
Ajax akkoord met America over Alvarez: https://www.telegraaf.nl/sport/965325225/ajax-akkoord-met-america-alvarez-snel-naar-amsterdam.

Maar volgens alle FM-directeuren hier was Overmars toch een slaper?
0 0
Dexy
Ik zou Neres altijd proberen te houden, ook al is het aannemelijk dat zijn speeltijd omlaag gaat met de komst van Promes en de druk bezette voorhoede (ervanuit gaande dat Ziyech blijft).

Neres' diepgang is zo'n groot wapen. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het CL-succes. Ik hoop dat hij blijft.

Het gebrek aan bezetting in de breedte van de selectie was vorig seizoen juist ons grootste probleem. Dan moet je i.m.o. proberen om nu je selectie zo breed mogelijk te houden.
2 0
ajax4lifebaby
Ze mogen Donny van mij best eens verlengen. Toch geweldig ontwikkeld en dat mag beloond worden. Hoeft geen half miljoen erbij, maar wel upgrade.
0 0
DT10
Ik had Overmars liever duidelijk horen zeggen dat ze er alles aan gaan doen om Neres (en Ziyech) binnenboord te houden, maar wie weet hoe hoog dat bod is dat ze hebben gekregen. Toch hoop ik echt dat Neres blijft, zo niet, zullen ze waarschijnlijk een type Bergwijn gaan halen en ga je er in ieder geval financieel op vooruit. Je kunt je wel afvragen, of je er in dat geval ook sportief op vooruit gaat en dat is toch wel het belangrijkste.
3 0
036AFCA97
Met Promes/Bergwijn zou je Ziyech/Neres kunnen vervangen, maar hou liever Ziyech en Neres er ook bij.
1 0
ajax4lifebaby
Dan zet je wel een stap terug naar mijn mening. Denk als ik dit zo lees dat we Neres gaan verliezen en pray dat we Ziyech gaan behouden. Waarom zou hij weg willen als absolute top niet komt en hij hier al 2x ajacied van jaar is geworden.
0 0
cantharel
Aanvallers van Ajax: Neres,Tadic,Promes,Ziyech,Huntelaar,Dolberg,Traore en evt Noa Lang. Je kan toch niet met zoveel spelers het seizoen ingaan dus er moet verkocht worden en logisch dat men Neres voor veel geld verkoopt anders loopt iedereen weer te zeuren over wie er wel of niet moet spelen. Hebben we vorig jaar gezien Neres of v d Beek in de basis. Het word enorm moeilijk voor EtH.
0 -1
AjaxDaniel
Neres, Tadic, Promes, Ziyech basis
Huntelaar, Dolberg wissel
Traore en Lang voor Jong en kan je in laten vallen in de Eredivisie
0 0
DT10
Neres, Tadic, Promes en Ziyech basis? En Donny dan... zou wel erg naïef zijn om die alle vijf op te stellen. Toch hoop ik dat we deze spelers allemaal in onze selectie hebben, dan kan er in ieder geval gerouleerd worden.
2 0
Sterspeler
Je kan Donny ook erachter opstellen. Rendeert ie ook wel. Als je met de punt naar achteren speelt en je zet Ziyech op het middenveld net als Bosz deed kan je met alle 5 spelen. Schone wordt dan het kind van de rekening.
0 0
MPAjax
veel te makkelijk om een speler zoals neres nu te laten gaan, transferbedrag weegt niet op tegen inkomsten CL en welke nederlandse speler heb je op rechtsbuiten met dezelfde kwaliteiten als neres als ineens daardoor ook ziyech weg wilt?
0 0
DT10
Weet jij de hoogte van het transferbedrag dan? Ik hoop ook dat Neres blijft, maar begrijp ook dat ze met een bod hoger dan 60mlj eens om de tafel gaan zitten.
0 0
Hollister
Net als voor Donny, zal minimaal 60 miljoen vst moeten worden betaald en nog minimaal 5 variabel... 50 zou voor beide spelers denk ik door Overmars gewoon geweigerd worden... en terecht.. dan kan je beter nog een jaartje van ze gebruik maken.. als van het trio Neres, Van de Beek en Ziyech max 1 speler gaat vertrekken en misschien dan nog Veltman, dan komen we aardig door deze transferperiode heen is mijn mening
0 0
MarcelvTol1971
Ik dacht dat ie “beloofd” had dat ie zou blijven, voor wat dat waard is tegenwoordig. Zou wel beter zijn en dan Noa Lang langzaam brengen.
2 0
DT10
Er word toch ook niet gezegd dat Neres van gedachte veranderd is?
1 0
AjaxDaniel
Neres moet gewoon blijven, alleen een bod van dicht bij de 100 miljoen is niet te weigeren en dan moet je hem ook verkopen. Alles rond de 50 weigeren.
0 0
MarcelvTol1971
Het is nou ook weer niet zo dat 100 miljoen de norm is. Ik bedoel Neres heeft een leuke 2e helft van het seizoen gehad maar daarvoor was het heel vaak huilen.
Niet overdrijven.
2 0
AjaxDaniel
Ik zeg ook niet dat hij dat waard is
0 0
petwes
Achja, het gaat niet om het geld, maar als een speler weg wil is hij niet echt te houden. Als hij daadwerkelijk weg wil mag hem wel eens duidelijk worden gemaakt dat hij afgelopen tijd vaker heeft gezegd dat zijn toekomst bij Ajax ligt.

Natuurlijk verder lult Overmars onzin over loskomen.
0 0
Liam
Wordt moeilijk om hem te houden als clubs als Atletico Madrid 40 miljoen gaan bieden. En de vraag is of je hem dan uberhaupt wel zo nodig aan zijn contract moet houden.
0 -2
Joseph
Waarom zouden we 45 miljoen weigeren om een geweldig half jaar later hem voor 40 te laten gaan?

Het wordt de absolute hoofdprijs voor Neres of nog een jaar bij Ajax.
3 0
Liam
Atletico Madrid is voor een Braziliaan het walhalla. Maar goed, uiteraard hoop ik ook dat hij blijft.
0 0
de_pitbull
Hoezo? Hij gaf vorige week ofzo nog aan dat hij heel graag bij Ajax wil blijven.
2 0
Schip
Dat verhaal dat hij nog een beetje los moest komen is zulke quatsch. Neres was onder Keizer al een van de wekelijks beste ajacieden. Had een heel hoog rendement als vleugelspeler. Dat werd minder toen TH kwam, in dat eerste zaaddodende halve jaar, gold ook voor Kluivert. De vleugels kwamen gewoon minder uit de verf. Spel was traag en voorspelbaar.

Maar daarna speelde hij als hij mocht weer prima. et als hoogtepunt Bayern uit. En nog geen basisstek, iets dat TH pas in de 2e seizoenshelft heeft rechtgezet. Toen kwam de bekende dip met Heracles en Feyenoord uit en wankelde TH. Het was onder meer Neres die zich toen heeft laten zien, zeker ook tegen Real uit.

Op een of andere manier zijn Overmars en TH er niet zo enthousiast over. Vreemd, Hoop dat die knakker blijft.
4 -1
MosesD
Klopt helemaal.
0 0
GC
Dat is vast Atletico Madrid... vergeet trouwens niet dat 23 procent naar de oude club van Neres zal gaan.
0 0
Liam
Hoe kom je aan die info van 23%. Ik heb daar Marc nooit over gehoord.
0 0
Hollister
Dat is gewoon 20% doorverkoop en 3% zal als opleidingsvergoeding moeten worden betaald.. maar doorgaans ben je bij spelers boven de 23 altijd standaard 5% kwijt aan opleidingsvergoeding, behalve uiteraard als ze jonger zijn en of uit je eigen opleiding komt.. lol
Daarom zal Overmars minimaal 60 miljoen vragen
0 0
GC
Volgens het medium SPFC Notícias meldt dat São Paolo recht heeft op 23 procent van de totale transfersom. Betaalt Atlético 50 miljoen euro, dan zal Ajax dus 11,5 miljoen euro moeten afstaan. Het zou ook zo kunnen zijn dat het doorverkooppercentage berekend wordt over de winst, dan gaat het om 8,75 miljoen euro.
0 0
Felix Gassenlicht
Minimaal 70 miljoen.
2 0
Bjorn
Neres is een van de weinige met de broodnodige diepgang. Alleen voor een absoluut monsterbod verkopen.
0 0
masterrr
Breng ze niet op ideeën Marc!
0 0
pizzapunt
Voor een goede prijs zou ik Neres laten gaan. Als er bedragen voor boven de 50 miljoen worden geboden, zou ik het aangrijpen. Hoe jammer ik het ook zou vinden. Neres is een momentenvoetballer en scoort als hij uit zijn flow is nog onvoldoende. Beetje net als Dolberg. Bij een vertrek van Neres zie ik liever Kean komen dan Bergwijn, als dat realistisch is.
4 -3
Leviathan
Beetje als Dolberg ? Dan heb je er weinig kijk op die raakt structureel geen pepernoot. Neres komt vaak veel dreiging van en heeft ook meer dan prima statistieken en is ook beslissend. Tuurlijk heeft hij mindere momenten, maar hij is ook nog vrij jong en weinig aanvallers scoren elke wedstrijd een 8 of 9 die spelen in de absolute top en zelfs die hebben mindere dagen.
1 -2
Bocarra
Niet doen.... Neres moet blijven. Overmars mag zich wel eens wat stelliger opstellen. Het is allemaal zo soft. Als je spelers naar de Europese subtop laat vertrekken dan ontken je jouw eigen status. Wat mij ook niet aanstaat is dat er niet op het vertrek van toppers wordt voorgesorteerd. De Ligt is weg en dan moet er gewoon een topper klaarstaan. Neres weg... dan moet er een topper klaarstaan. Ik kom niet met Prommes want dat is geen vlees en geen vis. Schuurs is veel te Ligt. Bergwijn zal straks wel voor een andere club hebben gekozen. Ajax dreigt heel laat nog dragende krachten te verliezen en kan dan niet meer tot actie overgaan.
1 -6
grensjager
Net als ik weet jij niet wat er allemaal speelt bij Overmars op kantoor. Maar ik verwacht dat ze echt wel van alles achter de hand hebben. Maar het liefst heb ik dat er niemand vertrekt
1 0
DeMeervanweleer
Neres heeft denk-ik zijn plafond bereikt misschien beter nu verkopen en iemand terughalen met nog meer groeipotentie. In ditzelfde interview spreekt Overmars zijn verbazing uit over het feit dat er geen concreet bod voor Ziyech is geweest. Los van het feit dat ik vind dat hij dat niet hardop hoeft te zeggen, stel, het brengt iemand op een idee, vind ik dat ook een mirakel. Beste speler uit de e.d. Nog een jaar met hem en bestel die schaal maar alvast.
1 -5
insectenverdelg
hij onteikkelde zoch als een kommeet t afgeloprn jaar. Waarom zou Nerez niet verder kunnen groeien? Juist Neres is een speler die altijd de 1-2 aan gaat. kan daar zeker nog verder in ontwikkelen
2 0
Ronaldinho020
Erger nog, hij heeft ziyech aangeboden bij Arsenal. Zeggende verkoop ozil en haal ziyech voor de helft op, maar ze hebben niet geluisterd. Heeel vreemd.
0 0
Ronaldinho020
Vind dit maar een vaag verhaal.
0 0
JOHANisGOD
https://www.vi.nl/nieuws/overmars-over-de-ligt-alvarez-neres-en-ziyech-ik-vind-ziyech-beter-dan-ozil
0 0