Telegraaf: 'Bang PSG heeft De Ligt bijna beet'

BVeenstra, 13-06-2019 om 07:10, 55223 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In navolging van de vele geruchten uit het buitenland heeft nu ook De Telegraaf  melding gemaakt van de gesprekken tussen het kamp-Matthijs de Ligt en Paris Saint-Germain. De ochtendkrant meldt dat de verdediger zelf inmiddels heeft 'voorgesorteerd' op een vertrek naar Parijs, waar hij voor vijf jaar kan tekenen. Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt die de geruchten woensdagavond opvallend genoeg nog afdeed als 'fake-news', sprak woensdag met PSG-directeur Antero Henrique.

De Telegraaf wijst er verder op dat de vriendin en schoonmoeder van De Ligt Parijs bezochten om op huizenjacht te gaan. Enkele maanden geleden, toen Frenkie de Jong nog voor FC Barcelona moest kiezen, deed diens vriendin dat ook al. 'PSG is - zoveel wordt wel duidelijk - doodsbenauwd voor een Frenkie-scenario. De zaakwaarnemer van de middenvelder van Ajax, Ali Dursun, was na ontmoetingen met de PSG-clubleiding in The Harbour Club en het Amstel Hotel rond met de Fransen. Zoals de Molenaars nu bezocht De Jongs vriendin Mikky Kiemeney Parijs indertijd ook al', schrijft de krant.

Met de 'overval' van FC Barcelona in het achterhoofd hoopt Paris Saint-Germain dat De Ligt zijn handtekening zo snel mogelijk in Parijs zet. De verwachting is verder dat PSG snel Leonardo als technisch directeur binnenhaalt. Hij wordt, net als huidig technisch directeur Maxwell en target De Ligt, begeleid door Raiola. Bij Barça echter hoopt men dat de verdediger tijdens zijn vakantie eenzelfde 'last-minute-switch' maakt als De Jong. 

Ook Juventus hoopt nog altijd op De Ligt, maar de club uit Turijn zou niet bij machte zijn om het verlangde totaalbedrag van ongeveer tachtig miljoen euro - voor Ajax, De Ligt en Raiola - te kunnen neerleggen. Op dit moment heeft PSG zich overigens nog niet officieel gemeld bij Ajax, zo besluit De Telegraaf.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ansjo
Daar is toch geen enkele eer te behalen? Die club is niet door beleid en traditie nu zo groot geworden maar alleen maar door oliegeld. Er is geen concurrent in die competitie en niemand kijkt ernaar. De Ligt, doe het niet! Ga naar Liverpool of United!
0 0
Cupmetgroteoren
Kijk naar de faciliteiten bij PSG en het stadion. Je leeft daar in luxe terwijl je bij Barca in een krakkemikkig stadion speelt. Faciliteiten bij PSG zijn veel beter.
0 0
PJSM
Hopen dat de Ligt gauw opgetiefd is. Wordt schijt ziek van al die kut berichten.
4 -4
IkJijHijWijJullieZijnAjax
gaat toch niet weg bij ajax, en zeker niet naar die onrust club waar je eerder afglijd in nivo, en gedemotiveerd raakt.
2 0
MankeNelis
De macht van de zaakwaarnemer wordt hier maar weer eens bewezen. De overtreffende trap van betaald voetbal..
2 -1
Babayaka
Maar heeft zon zakenwaarnemer chantage matriaal van een speler dan? Ij kan gewoon niet geloven dat spelers zo jong zich al laten leiden door geld. Je wilt toch naar een club die meedoet? Psg doet niet eens mee in de cl, en competite is niet beter dan de nederlandse
0 -1
MarcelvTol1971
Franse competitie is slaapverwekkend dus vanuit dat oogpunt snap ik deze keuze helemaal niet. Engeland is waar je moet zijn, gezien de afgelopen 2 europese finales. Spanje zou nog kunnen maar als je het talent van de Ligt hebt wil je je toch kunnen meten met de top. CL kan je met PSG vergeten, daarvoor missen ze topniveau ritme wat belangrijk is voor een belegen ploeg.
1 0
gusanito
Het was te verwachten met een zaakwaarnemer als Raiola dat hij bij PSG terecht zou komen. Lelijke club en slecht voor z'n ontwikkeling. De Franse competitie is op een paar clubs na gewoon zwak. Hoop dat het toch nog een club uit een echte topcompetitie wordt.
2 -2
AFCAjax
80 miljoen totaal bedrag voor Ajax, rioolrat en de ligt? wtf dus we krijgen maar 60 ofzo.. tyfstraal toch een eind op man als dit waar is.. gewoon aan z'n contract houden 60 miljoen krijg je volgend jaar met 1jarig contract ook nog voor zo'n speler en anders 50.
3 -2
WZAWZDB14
Mensen kunnen ook overdrijven over PSG hoor. Het is geen china. Je kunt er prachtig leven, je haalt vies veel geld binnen je staat elke dag op het veld tegenover spelers als cavani, neymar en mbappe. Veel mensen vergeten dat je daar ook beter van wordt.

Maar goed, of het de beste keuze is? ik denk dat ie beter bij Ajax kan blijven. Hij is nog maar 19, alles spelen is het belangrijkste. Waar beter voor zo'n jongen dan in een vertrouwde omgeving als Amsterdam? Als hij blijft krijgt hij mega veel respect van de supporters, krijg je vast wel een bonus van ajax, ben je nog een jaar captain, pak je volgend jaar gewoon weer 2 prijzen en begin je wat rustiger aan het EK 2020.
1 0
AFCACBS1900
Franse competitie is over het algemeen misschien nog wel zwakker en sowieso een stuk minder aanvallend dan de Nederlandse. Lijkt mij uitermate onverstandig voor de ontwikkeling van een 19-jarige verdediger om naar PSG te gaan. Enige leermomenten zijn dan de CL-wedstrijden.
1 -2
ajaxrulesz
zwakker dat zeker niet, de teams zijn over het algemeen goed en het niveau van de spelers is veel hoger dan in nederland. teams als nice,bordeaux,etienne,nantes,lyon,marseille ,rennes,monaco zijn gewoon heel goed. Daar spelen geen teams als ado,willem 2,rkc,heracles,nac,excelsior,emmen,fortuna,vvv vol met afdankertjes uit de 2de bundesliga of ligea 2.
1 -1
Ajax#1900
Dit slaat echt helemaal nergens op. Franse competitie zwakker dan de Nederlandse. Wauw.
5 0
trainerdv
Ajax kan beter nog even wachten tot de Premier League clubs zich beginnen te roeren en daar de eerste centrale verdedigers nodig zijn bij de top.
0 -1
afca95
Het kan mij geen reet schelen waar die heen gaat.wie het meeste betaald is het beste voor Ajax. Hij heeft Super gepresteerd voor Ajax. In en in Ajacied! Ajax heeft hem de kans gegeven hij heeft het dubbel en dwars terugbetaald.
1 0
Martano
Argumenten voor PSG:

- zeker van basisplaats
- meedoen om CL -titel
- goed geld
- prettige woonomgeving

Tegen:
- (te) grote overmacht in vrij zwakke competitie.

Zou keuze wel kunnen begrijpen, maar denk nog steeds dat hij naar Barca gaat.
1 0
Ruff Rhythim
Nou, naast dat ze meestal juist niet meedoen om de CL-titel vind ik Parijs tegenwoordig nou niet bepaald een prettige woonomgeving...
2 0
Aspers73
PSG doet niet mee om de CL titel.
1 0
Sneijdertje
Ik denk dat voor deze bedragen, de meeste clubs hem wel als basisspeler halen hoor.
En goed geld heb je sowieso ook overal. Wat maakt t nou uit of je 22 miljoen verdient, of 10, toch meer dan genoeg man
En denk je dat je als multimiljonair ergens komt te wonen waar het niet prettig is? En Parijs zelf vind ik dan overigens ook nog eens een rukstad
0 0
ArthurG
Als hij dan toch vertrekt, hoop ik toch op Man City. Die hebben voldoende poen om Ajax een hoge transfersom te bieden en daar kan hij spelen onder Guardiola. Bij Liverpool zal hij altijd in de schaduw van Van Dijk staan en PSG speelt gewoon in een schijtcompetitie. Barcelona zou ook mooi zijn, maar die kunnen toch iets minder betalen.
3 0
Joodhannus73
Als hij niet bij Ajax blijft, maakt het mij geen ene moer uit waar hij gaat spelen. Enige wat telt is dan zoveel mogelijk geld vangen. Ook hij kiest, helaas, voor het geld. Met zijn keuze voor Raiola is dat al bepaald. Frenkie niet en dat siert hem meer. Die verdient direct de helft van wat De Ligt verdient. Zou zijn schoonvader hierachter zitten? Die ziet dochterlief in de hemel vallen... Had hem graag nog één of twee jaar bij Ajax gezien. Had hem 10 miljoen bonus gegeven. Nog zo jong. Zijn dip komt nog wel... Als hij voor onder de 100 miljoen weggaat, in deze biedingsoorlog, vind ik nog seeds dat Overmars gefaald heeft. Daarbij komt dat de rat Raiola ook nog eens 20% pakt. Dus bij 80 miljoen houden we maar 64 miljoen daarvan over. Is gewoon weer lachwekkend in deze markt. Hazard is uitgerangeerd en gaat voor 168 miljoen toch nog weg. Die nieuwe Ramos is dat dan ook makkelijk waard. Maar wij doen alles voor een fooi weg.
1 -1
Spuit11
Helemaal mee eens.

FC Barcelona vond ik mooi in de tijd met Eto'o en Ronaldinho. Toen speelde zij vefrissend voetbal.
PSG pompt er enkel miljoenen tegenaan. Geen ziel in die club.
Juventus stinkt naar omkoperij en malafide praktijkjes.

Nee, er is maar één club; Ajax. En als De Ligt, of wie dan ook, weggaat, wil ik dat er één partij er echt beter van wordt en dat is; Ajax.
2 -1
Rentokill
Effe 3 jaartjes PSG voor 45 miljoen euro aan salaris. Lache toch. Is ie straks 23, financieel binnen en kan ie lekker voetballen waar ie wil.
1 -1
Brimily
De belangstelling valt volgens mij heel erg tegen voor de spelers.
een hoop geroeptoeter maar weinig daden. De Ligt wil natuurlijk het liefst naar Barcelona maar die hebben geen belangstelling.
0 -3
3*stars*3
Zolang jij jezelf maar dat blijft wijsmaken en daardoor jezelf lekker voelt, prima...
0 0
AFCAU
Succes met huilen in een hoekje, jongen. Niet niks om supporter van 010 te zijn.
1 0
WZAWZDB14
Ik snap niet waarom we niks meer van liverpool horen.
1 0
Cisco2
Omdat De Ligt zijn salaris eisen niet te doen zijn voor Liverpool. 100.000 per week meer de Van Dijk en 60.000 per week meer dan Salah.

Naar verluid vraagt De Ligt (of Raiola) 285.000 per week.
2 -1
PJK54
Weg gaat hij toch dan maar voor het grootste bedrag en een eventuele doorkoopvergoeding, ik blijf het wel jammer vinden, mocht dit nu eindelijk eens waar zijn, dat hij voor een club kiest zonder enige palmares oké 8x kampioen van Frankrijk maar Europees nog erg weinig.
0 0
Mikey Stormram
Tuurlijk is het nu niet zo dat Matthijs zijn carrière weggooit door een stap te maken naar PSG. Sterker nog, ik verwacht dat hij altijd basis speelt. Echter vind ik PSG gewoon geen mooie club. Nu heb ik meer het gevoel dat De Ligt het financiële plaatje boven het sportieve plaatje verkiest. Was dan naar een echte topclub zoals Barcelona, Bayern of Liverpool gegaan.
1 0
DS
Die jongen is dalijk op zn 23/24e volledig financieel onafhankelijk, kan die mooi terug naar Ajax.
4 0
kaashaas
Iiiiiiiiiiits showtime!!
1 -1
mgtow
Maakt niet uit waar hij heen gaat zolang het maar genoeg oplevert. Ik ben dan ook benieuwd met welke kanonnen Dagomark Overduck komt nu we uitpuilen van het geld. Dit kan ondanks het verlies van Frenkie en Matthijs alsnog een fantastisch seizoen worden.
3 -2
kade88
Goed voor raiola dit.
0 -2
SjaakWolfs
Twee jaartjes cashen in Parijs en dan naar een echte topclub in de PL of alsnog naar Barcelona met uitpuilende zakken. Niet verkeerd.
0 0
Spectre
Dan denk ik dat er zo'n hoge transfersom op em staat dat veel clubs afschrikken, maar aan de andere kant verbaas ik me steeds weer dat recordbedragen toch weer verbroken worden
0 0
AsensioWillemsen
In andere woorden; Telegraaf is bang en is daarom minder stellig in de berichtgeving rond de Ligt vanwege de situatie met Frenkie
4 0
Ruff Rhythim
Je wil toch niet naar een gemaakte zogenaamde topclub die internationaal nooit wat wint?
4 -2
Joseph
Dus eigenlijk kunnen we mer redelijke zekerheid zeggen dat hij bijna rond is met Barcelona.

Telegraaf heeft geen enkele connectie meer blij Ajax.
4 0
MankeNelis
Nou dat is duidelijk, hij gaat naar Barcelona.
4 0
AjaxWordtKampioen
Titel: psg heeft de ligt bijna beet.
Eerste zin: volgens de telegraaf.... ik weet dus genoeg: de ligt gaat niet naar psg.
Ps: kunnen we aub stoppen met de telegraaf te quoten, geruchten zijn prima, maar zo’n titel erbij net alsof het al gedaan is past niet bij ‘hoofdnieuws’ maar bij ‘bijzaken en geruchten’.
5 0
Ajacied33
Geloof hier helemaal niks van
0 0
3*stars*3
Ach, zolang PSG zich nog niet officieel heeft gemeld bij Ajax, zal deze soap nog wel ff door blijven gaan.
Blijft toch wel apart dat De Ligt met zo’n gozer in zee is gegaan...

Die Mino blijft wel een druk baasje.
Met Brands had hij een pionnetje op een belangrijke positie bij PSV en nu Everton.
En met Leonardo en Maxwell bij PSG.
Daarnaast nog ff een makelaarsvakbond opstarten en ready to go.
Lijkt verdomme wel op een fucking kartel dat hij aan het bouwen is...
3 0
Noroja
kan me bijna niet voorstellen dat de Ligt, met zijn karakter, kiest voor een zielloze club als PSG. Daarnaast zal er bij PSG alleen in de CL uitdaging zijn want de Franse kampioen van 2020 is nu al bekend.

de Ligt naar PSG... pffff , moet er als voetballiefhebber niet aan denken.
1 -1
3*stars*3
Kon het mij ook niet voorstellen dat geruchten destijds waar zouden zijn, Mino en De Ligt?
Hij koos voor Mino en gaat binnenkort waarschijnlijk ook voor het grote geld kiezen.

Eerlijk gezegd, staat Ajax op 1 en boeit mij niet echt waar hij naartoe gaat.
PSG, Juve of Bayern, als Ajax maar een mooi bedrag krijgt en verder wens ik De Ligt alle succes.
2 0
Noroja
klopt. Maar wil ook trots zijn op ex Ajacieden die voor een sportieve stap hebben gekozen ipv voor de poen.
0 0
3*stars*3
Klopt, het liefst zie ik kinderen van de club en sympathieke Ajacieden naar de absolute top gaan hoor.
Historische grote clubs in echte topcompetities maar als een speler met Mino in zee gaat, lijken ze toch te willen gaan voor het grote geld.
Teveel voorbeelden om op te noemen en daarom boeit het mij niet echt waar hij naartoe wil.
1 0
SpursAjax
Neem de telegraaf niet meer zo serieus
1 -1
AJAIXIXIXI
Wat een kutnaam.
5 0
ajaxxcied4life
Een hoop non senseïsm... "Want net als de vriendin van Frenkie, is de vriendin van de Ligt met haar moeder op huizenjacht in Parijs"

Oh ja Telegraaf?

Hebben jullie dat aan die mensen gevraagd dan?
0 -1
Filasj14
Tegenwoordig noem ik het de Televaag.
2 0