Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ünüvar schiet Ajax O17 naar halve finale Future Cup

SJvanveen, 21-04-2019 om 13:40, 58441 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax Onder-17 heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finaledag van de Future Cup. De Amsterdammers rekenden in een rechtstreeks duel af met Tottenham Hotspur en gaat als nummer twee door aangezien Juventus met 3-0 van Sagan Tosu won.

Het was een stroeve eerste helft zonder veel kansen, maar een lange bal van achteruit bleek genoeg voor de 1-0. Sontje Hansen ging diep, hield knap het overzicht en Naci Ünüvar was, net als op de eerste speeldag, beslissend met een schuiver in de verre hoek.

In de tweede helft kwam de equipe van Dave Vos beter voor de dag en dat resulteerde zowaar in kansen. Joshua Pynadath was op aangeven van Anass Salah-Eddine dichtbij de 2-0, maar de Amerikaan schoot naast. Niet veel later liet Future Cup-debutant Raphael Sarfo zich razendsnel na zijn invalbeurt gelden met een teruggetrokken voorzet op Max de Waal, maar laatstgenoemde vond de keeper op zijn weg.

Tottenham wisselde offensief en onder meer Oppong betrad het veld. Omdat Donny Warmerdam in de fout ging kon de Spurs-aanvaller voor open goal binnen werken, ware het niet dat de invaller de bal miraculeus over schoot. Het was het startsein van een slotoffensief van Tottenham, dat aan een gelijkspel genoeg had om door te stoten tot de halve finales van het prestigieuze jeugdtoernooi.

Ajax hield echter goed stand en trok de zege over de streep. Hierdoor gaan ze als nummer twee van Poule A door naar de halve finale, Juventus werd groepswinnaar. De tegenstander van Ajax is Anderlecht, dat won van Paris Saint-Germain. Het affiche staat maandagmiddag om 12.45 uur op het programma. 

Opstelling Ajax Onder-17

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch, Salah-Eddine; Warmerdam, Regeer, Ünüvar (Dirksen); Pynadath (Sarfo), Hansen, De Waal. 

Wissels Ajax Onder-17: 

Dieker; Aksit, Dirksen, Beelen, Sarfo, Pinas. 

Opstelling Tottenham Hotspur Onder-17

Lo Tutala; Wyss, Cirkin, Muir, Fagan-Walcott; Craig, Pedder, Curtis; Craig; Whittaker, Robson. 

Wissels Tottenham Hotspur Onder-17

-

Doelpunten:

1-0 Naci Ünüvar (16')

Bijzonderheden:

- Ajax Onder-17 moet winnen om door te stoten tot de halve finale van de Future Cup
- Op de eerste speeldag werd er door de Amsterdammers gewonnen van Juventus, maar verloren van Sagan Tosu. 
- Kenneth Taylor ontbreekt met een blessure, maar kwam gelukkig wel met de schrik vrij

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Heb t allemaal helaas niet kunnen zien. Speelde O17 een beetje des Ajax?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Misschien is het al eerder gevraagd hier, maar waarom is Hoogerwerf er niet bij?
0 0
WantAmsterdam
Zonder Hoogenwerf en taylor winnen van Tottenham is toch knap.
Hoe schatten jullie die sarfo in? Het is meestal getuigde van groot talent als als 15 jarige (uit 2004 ook) mee mag. Maar heb nog niet veel van hem gehoord.
2 0
DaishRedan
Beter dat Hoogewerf niet mee doet teveel ego
2 -3
Ozymandias
Wat een onzin, die jongen is enorm talentvol (in mijn ogen samen met Hansen, Gravenberch en Ünüvar het grootste talent van de 2002-2003 lichting) en het spelplezier spat er altijd bij hem van af. Daarbij heeft hij voor een 15 jarige aanvaller juist relatief veel oog voor zijn teamgenoten.
0 0
NouriVandeBeek
Hoogewerf ook op krukken trouwens
2 0
WantAmsterdam
Zonde...
0 0
NouriVandeBeek
Salah-Eddine gaat Ajax 1 halen. Daar ben ik wel over uit na zijn 1e jaar bij Ajax. Verdedigend moet hij nog stappen maken. Duelkracht moet er ook nog wel een beetje bijkomen, maar hij is voetballend gewoon ijzersterk. Zijn rust aan de bal is van een heel hoog niveau.
5 0
Champy
Kasanwirjo is een Bakboord light - te klein en te zwak voor het centrum, wat jammer is. Heeft wel de goede eigenschappen voor een goede mandekker zoals felheid en een inspeelpass.
Maar later tegen sterkere tegenstanders kan ie helaas niet mee.

Regeer moet inderdaad weg van het middenveld. Beelen in de plaats.
1 0
afca95
Wie weet groeit ie nog wel n paar cm. Kijk wat voor n beest de Ligt is geworden in 3 jaar tijd..
1 0
DaishRedan
Vaak is het altijd hetzelfde verhaal bij donkere jongens bij Ajax, altijd zijn ze beesten tot de o17 en dan gaat heel snel achteruit
2 0
trodat4030
Ik moet zeggen dat ik Regeer als half al een stuk nuttiger vind dan als 10, maar ben t wel met je eens dat Beelen daar beter past qua type speler. Althans, in een Ajax team zoals ik ze graag zie voetballen. Maar dat neemt niet weg dat ik Regeer wel een nuttige kracht vind als half, doet veel vuil werk.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Regeer als half echt helemaal niets toevoegen aan het spel. Oogt te houterig voor die positie, speelt verstoppertje en is slecht in de combinaties.
4 0
geDaante
Nieuwe visie van Ajax, sowieso in de bovenbouw, zie Van de Beek op 10 in Ajax 1 (al is hij voetballend vele malen beter, maar de rol van loper moet hij ook invullen), Dani de Wit en Ekkelenkamp die altijd speelden als half of 10, en eerder de voorliefde voor Klaassen en Siem de Jong, en nu dus weer zo'n Regeer. Ünuvar en Beelen horen de halven te zijn.

Dat noemt men zogenaamd scorend vermogen van desbetreffende middenvelders. Nee, je scoort met zo'n middenvelder en door zo'n middenvelder weleens, omdat je de hele tactiek erop afstemt, en die speler er staat om in de 16 te komen en af te ronden.

Ik vind dit niks voor Vos, ik denk dat dit van bovenaf een beetje opgelegd wordt, aanpassen aan Ajax 1. Het zou andersom moeten zijn.
3 -2
MosesD
Volgens jou moet dit Ajax O17 toch helemaal geen fluit voorstellen? Jonk weg, de opleiding kan opgedoekt worden, JC en Jonk verraden, Ouaali een marionet van Overmars, Ajax ten dode opgeschreven en sinds vertrek Jonk al totaal ineengestort en wat dies meer zij. Ik begrijp niet dat je nog kijkt, of wacht je tot Wim Jonk echt is begonnen bij FC Volendam en begint met het veroveren van Europa?
0 0
trodat4030
Ik vind Naci eigenlijk meer een 10 ala Sneijder dan een half ala Nouri. Naci is veel doelgerichter en schiet ook vaker van randje of buiten de 16. Ik zou met Naci liever met 2 halven erachter spelen dan als AM naast een andere AM (oftewel punt naar voren ipv achteren). Al zou t op zich wel kunnen, maar dan moet Naci in de omschakeling naar bbt nog gedisciplineerder leren spelen. Op dít moment vind ik Naci op 10 t beste tot z’n recht komen.
3 0
geDaante
Dat ben ik helemaal met je eens, alleen weet je dat ik veel liever de punt naar achter zie ;). Maar als er maar niet zo'n type loper als meest aanvallende speler staat opgesteld, wat mij betreft helemaal niet zo'n type, wat mij betreft zoveel mogelijk voetballend vermogen en creativiteit.
0 0
wolterx
Regeer wil ik eens op CV zien. Zal hij zelf wel geen fan van zijn aangezien hij een vrij degelijk schot heeft nog. Heb beetje zelfde als met Burger van Feyenoord (alleen is Regeer een mindere versie) bij hem, als trainer is hij fijn om te te hebben omdat hij echt veel loopvermogen heeft en duelkracht meebrengt maar niet direct de meest geschikte speler voor een voetballende ploeg.
3 0
Tomido
Had je mijn pb over Oscar Zeballos nog gelezen? (zat op perstribune met beetje slechte wifi dus had ook kunnen zijn dat vz die nooit verstuurd heeft) Speelt helaas nu laatste pot geen basis dus toch wel beetje hopen dat Boca morgen halve finale staat zodat die zich weer zou kunnen laten zien.
0 0
wolterx
Ik zal even kijken. Oscar Zeballos is Exequiel Zeballos als voetbal volgensmij, prachtige speler inderdaad. Zou eerste instantie niet meereizen naar Nederland hoorde ik omdat hij bij hoger elftal nodig was.
0 0
Tomido
Ja klopt, zag op VZ als reactie op mij al dat je gecharmeerd was van hem (op alle wedstrijdformulieren staat die als Oscar Zeballos, vandaar dat ik hem Oscar noem Exequiel is volgens mij zijn 2e naam). Dus heb daar gister toen even met Hans over staan praten
0 0
wolterx
Haha, top. Heb ook even gereageerd erop. Heb zin in morgen, zijn nog paar spelers die ik wil bekijken maar die heb ik ook benoemd erin.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Precies, denk dat CV uiteindelijk ook zijn beste positie is. Wel vind ik het goed dat Ajax hem een periode op het middenveld zet, zodat hij aan zijn zwakke punten (passing en combineren onder hoge druk) kan werken. Maar uiteindelijk denk ik niet dat half niet zijn plek is.
0 0
trodat4030
Ajax laat hem niet op half spelen om voetballend vermogen te kweken om hem daarna op cv te zetten hoor. Die stond dit seizoen zelfs als 10 of buitenspeler(?!?) opgesteld. Ze zien hem echt als middenvelder..
0 0
geDaante
Het is maar de vraag of dat de reden is, dat denk ik niet, zie mijn reactie hierboven.
0 0
AjaxPassion
Aan je zwakke punten werken moet niet op de Future cup...
0 -1
vak114
Verdediging is zo onrustig.
0 0
Bjorn
Op het eerste oog een heel matig elftal op Ünuvar na. Zijn er voor de rest nog jongens om rekening mee te houden?
0 -2
Ajax95Duivendrecht
Warmerdam moet echt leren om op dit niveau sneller en zuiverder te passen. In potentie zou hij een goede nummer 6 voor Ajax kunnen worden, maar zijn handelingssnelheid moet hij dan echt verbeteren.
0 0
DaishRedan
Hoezo is Zamani er niet bij?
0 0
RayJordaan
Doen ze allemaal achterin pfff haha
0 0
Mbaku
Wat is die Warmerdam matig zeg.
0 0
Bjorn
Kolere zeg.
0 0
RayJordaan
Warmerdam levert alles in
0 0
Biornha
voetbal een rare sport.. spurs en Juventus vrij kansloos tegen Ajax die ruim winnen van de Japanners die Ajax dan weer kansloos..
0 0
geDaante
Ajax moet het niet van puur verdedigen hebben, maar van drukzetten. Als ze dan zelf door die japanners vastgezet worden, is men dat niet gewend, en kan men onvoldoende onder druk uit voetballen, en puur verdedigen.

Zo'n Tottenham kan beter puur verdedigen, en dus moeilijker te bespelen voor die japanners.
1 -3
Tomido
Zo heel erg raar vind ik het eerlijk gezegd niet. Het verschil ligt hem vooral in tactiek. Ajax is het gewend om de tijd te krijgen en te moeten voetballen tegen clubs die zichzelf ingraven. Sagan Tosu was gister een club die druk zette en aanvallend voetbal speelde, Ajax wist daar niet onderuit te voetballen. Nu staat Sagan Tosu weer 2-0 achter tegen Juventus. Dit omdat Juventus juist al vanaf de jeugd leert om juist onder druk vandaan te kunnen voetballen en op de counter te spelen.
1 0
geDaante
Precies, alleen, is het niet zo dat Juventus gewoon op de omschakeling speelt, dus bal veroveren en counteren? Of zie je ze echt onder druk uit voetballen?
0 -1
Tomido
Gister tegen Ajax vond ik ze vooral op fysiek spelen, maar wel achteruit lopend en vooral achterin alles dicht willen gooien. Bij bal verovering was het zo snel mogelijk de #8 Sekulov aan te spelen en dan kijken wat hij aanvallend met de bal doet. Tegen Tottenham heb ik niet gekeken omdat ik bij Ajax - Sagan Tosu zat dus daar kan ik niet over oordelen.
0 0
geDaante
Oké, dus ze deden niet onder druk uit voetballen, maar heroveren en omschakelen. Dat is inderdaad de meest effectieve manier als je niet goed onder druk uit kan voetballen.

Ajax kan dat helaas ook niet goed genoeg, doordat men het niet gewend is, maar men moet het dan wel blijven proberen, en niet de lange bal gaan hanteren, daar leren ze helemaal niks van.
0 0
wolterx
Tactiek van de Japanse spelers was vrij kamikaze, als je daar eerste goal tegen maakt en het middenveld beetje terug laat zakken en een redelijk accurate lange bal kan hanteren speel je je onder die druk uit en heb je steeds 3v3 situaties in de aanval.
3 0
koenos1
Toch miss wel onderschatting
1 -1
Hakkie
Klassiek gevalletje. Op de een of andere manier schijn je dat hier niet zo te mogen benoemen.
0 0
RaynoFischer
De 2de wil er maar niet in, kom op!
3 0
mrfootballplayer
hoe ziet het programma er verder uit, ook morgen. ajax op deze manier door?
0 0
wolterx
Bij winst is Ajax zeker van de halve finale, dan ligt Tottenham eruit. De andere halve finalist uit deze groep is winnaar van wedstrijden op veld 2.
1 0
mrfootballplayer
thanks, morgen halve finale en finale toch?
0 0
wolterx
Ja, morgen is de finaledag. Resterende wedstrijden zijn morgen (hierna nog laatste groepswedstrijd andere groep natuurlijk)
0 0
mrfootballplayer
morgen ga ik maar even kijken!
0 0
mrfootballplayer
thanks man!
0 0
Tomido
Ajax lijkt na een 3-0 winst van Juve 2e te worden in de poule. Ik ben dan toch bang dat ze morgen tegen Anderlecht in de halve finale moeten en de andere halve finale tussen Juventus en Boca/Atletico Madrid zal gaan.
0 0
RayJordaan
Beelen ipv Warmerdam
0 0
de_pitbull
grappig dat we precies bij juve en Tottenham in de poule zitten.
0 0
trodat4030
Ajax deelt zelf de poules in, zal wel over nagedacht zijn na laatste de CL loting. Ajax zit ook NOOIT bij Anderlecht in de poule.. Raar (of niet ;-)) aangezien zij de 2 vaste deelnemers zijn.
0 0
JordanAFCA
Salah-Eddine opvolger van Tagliafico?
5 0
RayJordaan
Taylor is heel goed, maar ook zonder hem moet het toch veel beter kunnen wat betreft het positiespel?
0 0
geDaante
Natuurlijk, moet je wel Beelen opstellen.

Sowieso zou het positie- en combinatiespel bij Ajax altijd in orde moeten zijn. Anders heb je niet goed gescout en/of getraind/opgeleid.
2 -1
RayJordaan
Eens
0 0
RayJordaan
Bonnah levert weer veel in helaas
0 0
RaynoFischer
Daar is ie weer hoor, Naci Unuvar!!! ;)
1 0
FWAjacied
Die nummer 6 bewijst weer dat groot en sterk helemaal niks zegt in het voetbal.
1 -1
DUDE92
Klopt, De Ligt is zo goed door zijn uitmuntende trucendoos
4 -5
JesseMKB33
Groot en sterk alleen is niet genoeg.
1 0
DUDE92
Daar ben ik het helemaal mee eens!
0 0
geDaante
De Ligt is geen 6, maar een CV, de enige positie waar fysiek van belang is.
2 -2
DUDE92
Hij heeft het over de 6 van Tottenham, Walcott, die cv staat.
2 0
geDaante
Oh oké, dan heb ik niks gezegd ;)
0 0
3*stars*3
Ünuvar, Who else?
2 0
RayJordaan
Who else haha
2 0
3*stars*3
;-)
1 0
RayJordaan
Haha net ff eerder ;)
0 0
RayJordaan
Kasper met Kasper JR
0 0
RayJordaan
Salah Eddine met afstand de best voetballende speler achterin, lekkere speler
3 0
Dolberg25
Inderdaad. Goed gescout door Ajax.
2 0
xDusanTadic
Die 3 kan er geen klote van
3 0
kade88
Is er een stream van de wedstrijd?
0 0
Stibba020
Je kan het op FOX 3 zien.
0 0
AJAIXIXIXI
De wedstrijd is live op fox 3.
0 0
De2komst
Weet iemand waar Hoogewerf is? Ook niet op de bank?
0 0
FrankAFCA020
Ging er gister uit en zat daarna met een dik pak ijs op zijn been. Zal misschien nog wat last hebben
0 0
DaishRedan
Gaat Zamani weg na dit seizoen? Heeft iemand een artikel?
0 0
Ozymandias
In de tweede wedstrijd van gisteren maakte veel van de Ajax talenten een vermoeide indruk. Dat zag je ook terugkomen in de passing en aannames die veel vaker fout gingen dan normaal. Ik vraag me af of ze na een nachtje slapen vandaag weer wat frisser zijn.
3 -1
geDaante
Ajax heeft altijd moeite met drukzettende ploegen, omdat ze dat niet zo gewend zijn, dat speelt denk ik een grotere rol dan vermoeidheid. Men moet een manier vinden vaker tegen drukzettende ploegen te spelen, en anders maar Ajax jeugdteams tegen elkaar die volop drukzetten.

Onder druk uit voetballen zou prioriteit moeten zijn bij Ajax, daar vastgezet of gedwongen worden tot de lange val het laatste is wat je als Ajax zijnde wil.
8 -1