Ajax O19 haalt opnieuw uit; O17 wint nipt

SJvanveen, 10-11-2018 om 16:25, 34297 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdagmiddag 10 januari. Ajax Onder-17 won nipt bij de leeftijdsgenoten van NEC Nijmegen, Ajax Onder-15 versloeg ADO Den Haag met klinkende cijfers, Ajax Onder-16 kwam niet verder dan een gelijkspel bij FC Utrecht en Ajax Onder-19 behaalde exact dezelfde score als vorige week tegen NEC. 

FT | NEC/FC Oss O17 - Ajax O17 (1-2)

Ajax O17 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss O17 een belangrijke 1-2 overwinning geboekt. Dankzij de zege blijven de Amsterdammers meedoen in de top van de competitie. Dillon Hoogewerf had met een doelpunt en een rode kaart een hoofdrol in deze wedstrijd.

De aanvaller zorgde na een klein halfuur voor de openingstreffer. Een verlossing voor Ajax O17, dat in de vorige twee wedstrijden twee keer niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel. Toch kwam NEC/FC Oss O17 nog voor rust op gelijke hoogte. Het betekende de eerste tegengoal voor Ajax O17 van deze competitie.

Na rust kwam Ajax O17 al snel met tien man te staan. Hoogewerf moest het veld verlaten na een slaande beweging. Ondanks dat Ajax O17 een mannetje minder had, wist het de wedstrijd alsnog te winnen. Jaymillio Pinas zorgde voor de bevrijdende 1-2.

Opstelling Ajax O17:

Dieker; Bonnah, Rensch, Aksit, Salah-Eddine; Beelen, De Waal, Unuvar; Pynadath, Pinas, Hoogewerf.

Doelpunten:

0-1 Dillon Hoogewerf (25')
1-1 NEC/FC Oss O17 (32')
1-2 Jaymillio Pinas (63')

Bijzonderheden:

- Rode kaart Dillon Hoogewerf (slaan)

FT | Ajax O15 - ADO Den Haag O15 (6-0)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Toekomst flink uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In Amsterdam eindigde het duel in een 6-0 zege voor Ajax O15.

De Hagenaars hebben vrijwel letterlijk de hele wedstrijd achtergestaan, want al binnen een minuut wist Julian Rijkhoff Ajax O15 op voorsprong te zetten. Het duurde vervolgens even voordat Ajax O15 opnieuw wist te scoren, maar vlak voor rust was het nog eens tweemaal raak. Met een kopbal wist Nassef Chourak - op aangeven van Raphaël Sarfo - de 2-0 te maken. Even later maakte Rijkhoff er 3-0 van.

Ook na rust scoorde Ajax vrolijk door. Met een schot vanaf de rand van de zestien wist Amourricho van Axel-Dongen voor de 4-0 te zorgen. Vlak erna zorgde Chourak uit een corner met zijn tweede treffer van de middag voor de 5-0. Het slotakkoord was vervolgens weer voor Van Axel-Dongen: 6-0.

Opstelling Ajax O15:

Setford; Camara, Gooijer, Brandes, Aning (Doest 46'); Chourak, Jansen, Misehouy (Banel 36'); Sarfo, Rijkhoff, van Axel-Dongen.

Doelpunten:

1-0 Julian Rijkhoff (1')
2-0 Nassef Chourak (25')
3-0 Julian Rijkhoff (27')
4-0 Amourricho van Axel-Dongen (37')
5-0 Nassef Chourak (51')
6-0 Amourricho van Axel-Dongen (65')

FT | FC Utrecht O16 - Ajax O16 (3-3)

Ajax O16 heeft op bezoek bij FC Utrecht O16 een spectaculaire wedstrijd gespeeld. Het treffen in de Domstad eindigde in een 3-3 gelijkspel. De Amsterdammers knokten zich twee keer terug na een achterstand.

Ajax kwam in de beginfase steeds beter in de wedstrijd, maar na balverlies van Gibson Yah kon FC Utrecht profiteren en scoren: 1-0. Even later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Een afstandsschot van de Utrechters kreeg wat extra kracht mee door de wind en zodoende stond het al snel 2-0. Vlak voor rust deed Ajax wat terug, waardoor het weer in de wedstrijd kwam. Nadat Divaio Bobson een duel won, wist Thijs Reuvers de aansluitingstreffer te maken.

Na rust was het Bobson zelf die - na een goede Ajax-aanval kon scoren en op die manier zorgde hij voor de 2-2. Ajax kreeg hierna enkele kansen om op voorsprong te komen, maar liep vervolgens in het mes. FC Utrecht kwam op 3-2 en om die reden moest Ajax zich opnieuw terug knokken na een achterstand. En dat lukte. Dankzij een prachtige goal van Younes El Morabet eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

Opstelling Ajax O16:

Dijkstra; Oostwoud, El Morabet, Dirksen, Baas (Misidjan 58'); Campagne, Yah, Quaedvlieg (Achemlal 58'); Reuvers (Braspenning 41'), Bobson, Karahasanovic.

Doelpunten:

1-0 FC Utrecht O16 (21')
2-0 FC Utrecht O16 (32')
2-1 Thijs Reuvers (39')
2-2 Divaio Bobson (54')
3-2 FC Utrecht O16 (67')
3-3 Younes El Morabet (80')

14.30 uur | Ajax O19 - FC Volendam O19 (5-0)

Ajax Onder-19 heeft zaterdagmiddag geen kind gehad aan de leeftijdsgenoten van FC Volendam. Op Sportpark de Toekomst werd het liefst 5-0 voor de jeugdige Amsterdammers. De klinkende zege was een logisch resultaat dat volgde uit een spelbeeld waarin Ajax heer en meester was. Moest vorig weekend NEC Nijmegen er nog aan geloven, aan het eind van Ajax – FC Volendam stonden exact dezelfde cijfers op het scorebord: 5-0.

In het eerste bedrijf was aanvoerder Quinten Maduro trefzeker na een vlotlopende aanval over veel schijven, niet veel later deden ook Kenneth Taylor en Sontje Hansen een duit in het zakje. Ajax hield in de tweede helft de voet op het gaspedaal en dat resulteerde vlak na rust in de 4-0 van opnieuw Timber. Het slotakkoord was van Taylor, die gelijk de mooiste goal van de middag maakte. Een vrije trap schoot de middenvelder met zijn linkerbeen uiterst fraai in de bovenhoek: 5-0. Dit was ook de eindstand.

Opstelling Ajax O19:

Reiziger; Van Gelderen, Aberkane (Abid, 73'), Musampa (King 73'), Douglas; Llansana, Taylor, Q. Timber; Sint (Schön 62'), Brobbey (Dostanic 73'), Hansen (Maddy 62')

Wissels Ajax O19:

Raatsie, King, Abid, Maddy, Schön, Dostanic.

Doelpunten:

1-0 Quinten Timber (24')
2-0 Kenneth Taylor (36')
3-0 Sontje Hansen (45')
4-0 Quinten Timber (48')
5-0 Kenneth Taylor (69')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
janaja
Scheids hielp Ajax wel. Scheids wel erg veel voor Ajax bij twijfelgevallen. Volendammer kreeg ook 2x geel, nadar eerst Brobby een 100% overtreding maakte. Jammer
0 -8
Ozymandias
Welke 100% overtreding heb je het over? Was dat bij de eerste gele kaart want de tweede was duidelijk terecht.
0 0
FlyingDutchMan
Dacht bij de 2e kaart dat het een rechtstreekse rode ging worden. Maar schijnbaar was Brobbey geen Lozano..
0 0
Ozymandias
Er is hier op AS (overgens terecht) behoorlijk veel kritiek op Heitinga gegeven maar talenten lijken zich individueel goed te ontwikkelen onder zijn leiding. Dat was vorig seizoen het geval en dit seizoen weer. Aangezien de individuele ontwikkeling het belangrijkste is in de jeugdopleiding is de roep (onder sommige leden van AS) om zijn ontslag zwaar overdreven.

Ik vind het wel absurd dat Schön weinig aan spelen toekomt terwijl hij de meest talentvolle rechtsbuiten is die Heitinga ter beschikking heeft. Schön ontwikkelde zich in de laatste maanden van het vorige seizoen erg goed en ik had juist verwacht dat hij dit seizoen één van de smaakmakers van deze jonge o19 zou worden.
3 0
FlyingDutchMan
Rechtsbuiten dan weer linksbuiten op zelfs op middenveld, wordt veel met hem geschoven als hij überhaupt speelt.
1 0
NouriVandeBeek
Sinds Taylor en Llansana allebei weer fit zijn is het wel weer gaan lopen. Die 2 moeten ook de kansen krijgen in de YL.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Eerlijk is eerlijk, ik heb begin dit seizoen kritiek geleverd op de keuzes van Heitinga en ben nog steeds geen fan van hem als tacticus, maar dan moet je ook het omgekeerde gewoon durven te zeggen wanneer het goed gaat. En zoals O19 vandaag speelde, ziet het er positiespel er prima uit. Vorig weekend was het ook al goed, maar vandaag zag je voor het eerst dit seizoen echt combinatievoetbal bij O19.

Het verbeterde positiespel van O19 in de competitie sinds twee weken is het gevolg van het feit dat Heitinga met de punt naar achteren is gaan spelen. Daardoor zijn er veel meer afspeelmogelijkheden in de as. De terugkeer van Llansana is daarbij erg belangrijk. Wat een verademing is die gozer op CVM, zeg! Ik heb de gehele stream zitten kijken en hij was 1 van de besten, zo niet de beste. Balvast, altijd aanspeelbaar, draait goed weg bij zijn tegenstanders en heeft ook nog eens een geweldige passing in huis. Met hem op 6 voetbalt dit team zoveel makkelijker en is het positiespel zoveel beter/dynamischer dan zonder hem. Je ziet nu geen lange lellen naar voren meer zoals een paar weken geleden. En je ziet ook meteen het verschil met de potten waarin Llansana niet speelt, zoals tegen Benfica (veel chaotischer, veel minder goed positiespel).

De halven profiteren hier heel erg van. Timber, Gravenberch en Taylor kunnen zich alle drie in het systeem met de punt naar achteren veel meer focussen op waar ze goed in zijn, namelijk aanvallen en combinaties zoeken. De terugkeer van Taylor is trouwens ook wel belangrijk, hij was de afgelopen twee potten overal te vinden op het veld en had goede intercepties en passes. Hij doet me qua speelstijl een beetje denken aan Donny van de Beek toen die nog in de A-jeugd speelde, een echte box-to-box nummer 8. Laten we hopen dat de trainers Taylor niet gaan verneuken tot diepgaande 10, wat bij Donny helaas wel een beetje is gebeurd.

Verder een aantal spelers opgevallen vandaag:

- Ik heb het al eerder gezegd, maar Quinten Timber maakt momenteel een sterke ontwikkeling door. Hij was in de vorige lichtingen altijd wel een goede meevoetballer, maar nooit echt een speler die in zijn eentje het verschil maakte. Maar zoals hij dit seizoen bezig is (overal ballen opeisen, goede combinaties en steekpasses geven) is hij echt ongelooflijk goed en echt een meerwaarde voor dit team. Helemaal nu hij in het systeem met de punt naar achteren meer in zijn kracht (als linkshalf) komt te spelen, verwacht ik dat hij nog beter gaat worden de komende tijd;

- Musampa speelde echt sterk. Zeer goede inspeelpasses over de grond (ook onder druk), sterke positionering en won bijna al zijn duels;

- Hansen weet mij elke keer weer te verbazen hoe veelzijdig hij is. Zet hem in de spits, op de flanken of op 10, het maakt voor hem allemaal niet uit, hij speelt altijd naar behoren;

- Douglas was erg onrustig. Stoomde wel veel mee op en kwam steeds in kansrijke posities terecht, maar maakte steeds de verkeerde keuzes aan de bal;

- Sint heeft nog steeds geen overzicht. Veel blinde voorzetten en weinig gevoel voor de combinatie. Terecht dat hij wisselspeler is;

- Abid verbaast mij echt, wat een goede speler is dat! Lichtvoetig, mooie voorwaartse passes en doet veel op techniek. Mag van mij meer speelminuten krijgen de komende tijd.
5 -1
FlyingDutchMan
Heel verhaal maar ben het helemaal met je eens. Wedstrijd ook gekeken en bij mij viel hetzelfde op. Grappig dat je Taylor qua spel op Donny vind lijken, dat roep ik ook al een tijd. Vond alleen die Sint vermoeiend, behalve een redelijke snelheid vind ik hem 3x niks..
1 0
willieovertoom
Llansana met een dikke 8.5 voor mij. Lijkt me een zekerheidje voor Ajax 1. Ook Taylor, Maduro, Hansen en Van Gelderen heel goed!
3 0
wolterx
Met Llansana lijkt het team zoveel makkelijker te voetballen. Relatief weinig onnodige balcontacten nodig om spel te verplaatsen en vult Taylor en Timber goed aan. Ook defensief staat hij zijn mannetje en is niet te beroerd om terug te zakken om opbouw op zich te nemen. Jammer dat in YL keuze valt op andere spelers want met Llansana kom je zelf beter tot voetballen toe heb ik gevoel.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Helemaal mee eens, wolterx!

Het gaat mij te ver om hem met Busquets te vergelijken, dat is echt al jaren een wereldspeler op topniveau. Maar Enric heeft wel dezelfde speelstijl als hem, namelijk moeilijk voetbal simpel laten lijken. Zowel in de opbouw als in de restverdediging is Llansana als CVM nu al bijna onmisbaar voor dit team.
3 0
ajaxfan83
geen naaihuis gelukkig morgen.
nu hebben we die Turkse scheids
1 0
edalm
off topic. Toch geen Nijhuis bij Excelsior-Ajax
3 0
edalm
http://www.telegraaf.nl/sport/2785314/toch-geen-nijhuis-bij-excelsior-ajax
0 0
CDS
Ik word er toch niet echt warm van dit O19 hoor. Zeker aanvallend niet. Sint en Hansen, pffff. Veruit de slechtste is die linksback, Douglas. De opbouw van centraal achteruit was wel goed. Hopen dat er 1 of 2 uit deze lichting uiteindelijk kunnen aanhaken bij de selectie van het 1e. Maar een topper zie ik er niet echt tussen zitten.
4 -3
NouriVandeBeek
Sontje Hansen is meer dan een prima aanvaller. Wel meer een combinerende speler en minder van de persoonlijke actie. Hij is de jongste van het stel. Ik zie veel potentie in hem.
3 0
afcas
precies, ik vind hem ook meer een spits dan een buitenspeler, maar met brobbey in de spits speelt hij daar niet. vooral in de tijd dat hij met unuvar samenspeelde zag je dat hij een geweldig talent bezit. wat dat betreft vind ik het af en toe wel zonde dat hij naar de zijkant is gegaan puur om hem maar door te schuiven naar een hoger elftal. hoe hij zich in die tijd ontwikkelde had hij namelijk veel meer potentieel dan brobbey, maar nu weet ik niet zeker hoeveel hij daadwerkelijk gegroeid is op de spitspositie...
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Hansen ook goed. Moest vorig jaar nog wennen aan het fysieke niveau van O19, maar dit jaar presteert hij prima.

Hij heeft al op veel verschillende posities gespeeld in dit jonge seizoen (linksbuiten, rechtsbuiten, spits en 10), maar op elke positie speelt hij gewoon goed. Hij is inderdaad wel meer van de combinatie dan van de individuele passeeractie, maar juist dat is dan ook wel weer zijn kracht in dit team. Er zijn maar weinig aanvallers met zo'n fijn ontwikkelde passing als Sontje.
1 0
Piethein
Hansen heeft de pech dat Brobbey erbij is. Hansen is veel meer een spits dan een linksbuiten. Scoorde aan de lopende band maar voor mijn gevoel staat hij redeljjk stil in zijn ontwikkeling nu.
4 -1
WantAmsterdam
Leuke wedstrijd, lekker om Llansana en Taylor op het middenveld te hebben
2 0
f.m.d.
014 klassieker verloren
1 0
Tecmessa
Ah, dat wordt feest op de Coolsingel dus?
1 0
Duif63
En een dvd waarschijnlijk.
1 0
Ajax#1900
Quadvlieg, goeie naam wel
0 0
koenos1
O16 zo drama?
3 0
Ajax95Duivendrecht
Enig idee waarom Dest gisteren bij Jong meespeelde, maar er alweer na een kwartier af ging?
3 0
Sampaoli
Deed een half uurtje mee, weet ook niet precies waarom. Blessure lijkt me voor de hand liggend.
2 0