O19 walst over NEC heen, O17 gelijk tegen PSV

SJvanveen, 03-11-2018 om 16:20, 25663 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax op zaterdagochtend- en middag. Waar Ajax O15 met 3-1 ten onder ging tegen de leeftijdsgenoten van PSV, wist de O17 niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen de Eindhovenaren. De O19 boekte wel een zege door op eigen veld NEC met liefst 5-0 te verslaan.

FT | PSV O15 - Ajax O15 (3-1)

Ajax Onder-15 heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden op De Herdgang tegen de leeftijdsgenoten van PSV. De ploeg van Nordin Wooter kwam nog op voorsprong in Eindhoven door een doelpunt van Julian Rijkhoff, maar nadat het zelf talloze kansen miste, keerde PSV het tij.

Het was Van Bommel die tot twee maal toe Ajax pijn deed, waarna Houben voor het slotakkoord aantekende: 3-1. Dit bleek ook de eindstand, waardoor de jeugdige Amsterdammers een pijnlijke nederlaag leden bij de concurrent. 

Opstelling Ajax O15: 

De Graaff; Doest (Ougcha), Gooijer, Brandes, Camara; Bobson (Dubois), Klaasen (Jansen), Chourak (Chahid); Sarfo, Rijkhoff, Van Axel Dongen (Banel). 

Wissels Ajax O15: 

Setford, Chahid, Oughcha, Dubois, Jansen, Banel. 

Doelpunten: 

0-1 Rijkhoff 
1-1 Van Bommel 
2-1 Van Bommel
3-1 Houben

FT | PSV O17 - Ajax O17 (0-0)

Ajax Onder-17 heeft zaterdag net als Onder-15 puntenverlies geleden op De Herdgang. Tegen de leeftijdsgenoten van PSV bleef de talentvolle ploeg steken op 0-0. De eerste helft had Ajax niet het overwicht en dat kwam met name door het middenveld, wat Ajax niet in handen had. Kansen waren er te noteren aan beide kanten, maar goals vielen er niet. 

Het tweede bedrijf was beter aan Ajax-kant, dat bij vlagen een grote rondo speelde en zich zo tot mogelijkheden voetbalde. Een van de grootste kansen was voor spits Jaymillio Pinas, maar de snelle aanvaller zag zijn poging voorlangs gaan. Omdat er aan de overkant ook niet gescoord werd door de Eindhovenaren, bleef de brilstand op het scorebord staan. 

Opstelling Ajax O17: 

Raatsie; Bonnah, Rensch, Salah-Eddine, Dirksen (Aksit); Unuvar, Regeer, Warmerdam; Zamani (Pynadath), Pinas, Hoogewerf.

Wissels Ajax O17: 

Dieker, Aksit, De Waal, Beelen en Pynadath. 

Doelpunten: 

-

FT | Ajax O19 - NEC Nijmegen O19 (5-0)

Ajax O19 had zaterdag geen kind aan NEC Nijmegen. De ploeg van John Heitinga controleerde de hele wedstrijd en dat resulteerde voor rust al in vier treffers. De grote man aan Amsterdamse zijde was Brian Brobbey, die een zuivere hattrick scoorde. Eerst was hij trefzeker vanaf de strafschopstip, alvorens hij nog twee keer op spitsenwijze het net vond. Tussendoor had Sontje Hansen ook een duit in zakje gedaan.

In de tweede helft nam Ajax ietwat gas terug en scoorde Serginío Dest, die een levendige en goede wedstrijd speelde, de 5-0. Saillant detail: assist bij de goal was van keeper Issam El Maach, die de multifunctionalist lanceerde met een lange bal, waarna Dest met een volley fraai het net vond. Ondanks een aantal aardige kansen, onder andere na een schitterende combinatie tussen Kenneth Taylor en Quinten Timber, scoorde de O19 niet meer. NEC deed dat ook niet en zo rekende Ajax ruim en kinderlijk eenvoudig af met de Nijmegenaren.

Opstelling Ajax O19: 

El Maach; Van Gelderen (Schön), Aberkane, Musampa, Douglas (Maddy); Llansana, Taylor, Q. Timber; Hansen (Sint), Brobbey (Dostanic), Dest.

Wissels Ajax O19: 

1-0 Brobbey pen. (14')
2-0 Hansen (25')
3-0 Brobbey (29')
4-0 Brobbey (40')
5-0 Dest (60')

Doelpunten: 

-

Bijzonderheden: 

- Jurriën Timber is niet van de partij bij de Ajax Onder-19. De verdediger annex middenvelder maakte vrijdagavond zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax. 
- Het duel is hier live te zien. 

LIVE Ajax O19 - NEC O19

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
marrene
Vooral prima eerste helft. Waren heer en meester met leuk combinatiespel. Vond het echt een goede wedstrijd.
3 0
Piejotter
Goed stuk over de "superleague" https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/02/nog-rijker-met-de-grootste-voetbalshow-op-aarde-a2753738
1 0
ajax_janneman
Ik ben volgens mij de enige die wel redelijk blij zou zijn met zo'n super league. Die clubs bijhalen was toch al een onuitvoerbare opdracht. Laat ons maar focussen op het segment net onder de topclubs. Veel spelers van Ajax zullen toch niet worden weggekocht door de allergrootsten in Europa (uitzonderingen de Ligt en de Jong daargelaten) en zou een aantrekkelijkere competitie voor Ajax betekenen. Enige echt grote nadeel is dat je niet meer speelt tegen de allergrootsten, dat is wel zeer kwalijk.
0 0
NouriVandeBeek
Was bij vlagen genieten van het middenveld. Taylor, Quinten en Llansana vonden elkaar makkelijk. LLansana was deze wedstrijd nog wel wat slordig, maar hij heeft zoveel rust. Echt een zege voor het team dat hij terug is. Voorin konden Hansen, Brobbey en Dest ook meedoen in het positiespel. Het was voor NEC niet te belopen.

Woensdag wordt weer andere koek. Ook waarschijnlijk een andere opstelling.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Oef, wat een mooie aanval!
4 0
Ozymandias
De o19 lijkt eindelijk weer met zelfvertrouwen te spelen.
5 0
Ozymandias
Leuk dat Abid erin is gekomen. Dat vind ik persoonlijk een leuk talent. Ik hou enorm van middenvelders die felheid aan voetballend vermogen koppelen. Davids was dan ook (samen met Bergkamp) mijn favoriete Nederlandse voetballer van de jaren '90.

Hoewel Taylor en Gravenberch volgens mij beter tot hun recht komen met een '6' lijkt me een middenveld met die twee als halven en Ünüvar op '10' mij echt een fenomenaal middenveld (relatief aan hun lichting 2002-2003). Op papier zou dat tot en met het seizoen 2020-2021 het Youth League middenveld kunnen zijn maar dat zal waarschijnlijk (en hopelijk) niet gebeuren tenzij ze zich niet goed door blijven ontwikkelen.
5 0
FlyingDutchMan
Davids was een geweldige pitbull inderdaad, maar Bergkamp was toch niet fel? Of bedoel je zijn sierlijke techniek, echt een stylist?
0 0
Ozymandias
Daarom stond Bergkamp ook tussen haakjes. Niet al mijn favoriete voetballers hebben veel felheid in hun spel. Anders had ik geschreven: Davids en Bergkamp waren dan ook mijn favoriete Nederlandse voetballers van de jaren '90. Dan had het betekent dat ik ook Bergkamp als felle speler zag maar door Bergkamp tussen haakjes te zetten maak ik duidelijk dat ik Bergkamp niet als felle speler zag. Nederlands is niet mijn eerste taal maar zo werkt het toch? Trouwens kon Bergkamp ook best fel zijn. Hij had ook zeker wat gemeens of zelfs smerigs in zijn spel.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Omg, die was moeilijker om te missen
1 0
NouriVandeBeek
Prima eerste helft van de O19. Veel spelers met rust aan de bal en die hun keuze kunnen uitstellen. Dan komt de tegenstander niet aan de bal.
3 0
Ozymandias
De o19 speelt vandaag heel behoorlijk voetbal. Llansana komt duidelijk net terug van een blessure en is daardoor wat onzorgvuldiger in zijn passing dan normaal maar het is mooi om hem weer te zien spelen. Brobbey speelt (ook afgezien van zijn doepunten) een goede wedstrijd met veel perfecte kaatsen waarna hij direct de diepte in sprint.
2 0
NouriVandeBeek
Eerste paar ballen waren onwennig van Llansana, maar daarna vond ik hem wel weer on point. Heel simpel laat die de ploeg beter voetballen.
1 0
Ozymandias
"Heel simpel laat die de ploeg beter voetballen."

Inderdaad, hij heeft een geweldige rust en overzicht wanneer hij de bal aan de voet heeft.
1 0
BrentTomassen
Brobbey prikt er weer 3 in alsof het niks is
3 0
geDaante
Tsja, wat wil je met verdediger Regeer op het middenveld, terwijl je De Waal en Beelen tot je beschikking hebt.

Het enige excuus zou zijn Regeer voetballend beter maken, en dan is dat ook een goed excuus, maar vraag het me sterk af met Nordin 'Lange Bal' Wooter aan het roer.

Over het geheel genomen wordt er door de opleiding heen duidelijk teveel gekozen voor degelijkheid en lopers/werkers. Te triest voor woorden en een schande bij een clubs als Ajax, dat zogenaamd de beste jeugdopleiding van de wereld zou hebben, of bij de besten zou horen. In dit geval dus zeker niet.
2 -5
BvdPloeg
Euhm. Regeer is geen verdediger en Wooter is coach van Ajax O15.
4 0
geDaante
Officieel misschien niet, maar is als middenvelder voetballend te matig.

Verder foutje, bedankt. Regeer wordt bij Ajax inderdaad gezien als een 6, maar daar ben ik het dus totaal niet mee eens, zeker niet als je Beelen en De Waal hebt lopen.
1 -1
Ozymandias
Ik heb de o15 alleen zien spelen in de wedstrijden die op YouTube te zien waren en kan dus niet echt een oordeel vellen maar tot nu toe heeft De Waal op mij net zo min indruk gemaakt als Regeer.
0 0
geDaante
Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar Beelen, maar Regeer vind ik te lompjes en te traag voor op 6.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Warmerdam hoort in mijn optiek op 6, Beelen op 8 en Ünüvar op 10. Dat is het meest technische en voetballende middenveld van deze lichting, waarmee je echt op en top Ajax-combinatievoetbal kunt spelen.

Eventueel kun je ook nog spelen met een middenveld Beelen-Warmerdam-De Waal en dan Ünüvar als hangende linksbuiten. Naci heeft bewezen daar ook uitstekend te kunnen spelen.
2 0
Ajax95Duivendrecht
De Waal vind ik qua type speler erg op Klaassen en Van de Beek lijken. Veel diepgang en scorend vermogen, maar vaak erg afwezig in het positiespel.

Ian Beelen vind ik wel een enorm talent en prachtspeler, die hoort eigenlijk gewoon altijd te spelen. Een soort Frenkie 2.0. Met hem erbij kan Unuvar ook vaak meer excelleren, doordat hij technisch zo ontzettend goed is.
0 0
Ozymandias
Shhhttt, geDaante doet niet aan feiten maar aan onderbuikgevoelens.
2 -1
geDaante
Ga je nou heel lafjes via een ander een sneertje naar mij geven? Kinderachtig.
1 -1
Ozymandias
Hoezo lafjes via een ander? Iedereen kan toch deze berichten zien, inclusief jij? Volgens mij heb ik ook al heel vaak direct tegen jou gezegd dat je niet aan feiten doet maar aan onderbuikgevoelens, vooroordelen en aannames.
0 0
geDaante
Dit is een discussieforum, waar je je eigen kijk, visie en meningen dropt, om anderen te overtuigen, of zelf overtuigd door andermans kijk te geraken, of ergens in het midden uit te komen.

Jij doet alles af als onderbuikgevoelens, vooroordelen of aannames, voor jou moet er als in een rechstzaal bewijs op tafel worden gelegd. Als iets heel erg logisch is, maar het valt niet te bewijzen, ga je moeilijk doen.

Kan overigens hetzelfde van jou zeggen. Jij praat werkelijk alles goed, alles, alsof je Overmars zelf bent.
0 0
Ozymandias
Ik praat helemaal niet alles goed. Ik ga gewoon niet mee in de negativiteit van vele hier en kijk vooral naar wat er goed gaat en de vooruitgang die wordt geboekt op zowel sportief als commercieel gebied.
0 -1
geDaante
Niet meegaan in de negativiteit snap ik en is prima, maar je ogen er vrijwel volledig voor sluiten slaat ook nergens op. Het voelt een beetje alsof je niet wil weten dat er zaken zijn die niet goed gaan.
0 0
Web
Zullen wij ooit nog eens iets positiefs van jou lezen?
Bij voorbaat zit jij al te kijken met een negatieve blik?
Het WAS aleemaal goed, en het IS allemaal slecht.
Ach maar ik weet al niet beter, als jij daar voldoening uit haalt, lekker mee door gaan
1 0
Ozymandias
Ik sluit mijn ogen nergens voor. Ik zie de negatieve dingen beoordeel ze en laat ze dan los. Er zijn genoeg dingen die niet goed gaan binnen Ajax. Die benoem ik wanneer ik ze zie. Ik herhaal ze niet alleen keer op keer.

Daarbij zie ik vooruitgang en dat is het belangrijkste. Zolang er vooruitgang is ben ik tevreden. Zou ik willen dat de vooruitgang sneller gaat? Natuurlijk! Wie zou dat niet willen? Denk ik dat met andere mensen de vooruitgang sneller zou gaan? Geen idee! Dat kunnen wij niet van een afstandje zeggen.

Jij denkt dat je over dingen waar je geen enkele kennis van hebt (omdat je niet dagelijks op de Toekomst bent) kan oordelen en dat baseer je voornamelijk op aannames, voorroordelen en onderbuikgevoelens.
0 0
Redrum
Ik heb steeds meer het idee dat de hele basis van de filosofie van psv eigenlijk op één ding berust: Ajax ontregelen. Ze weten dat ze ons voetballend nooit de baas zullen zijn, dus hebben ze een manier verzonnen om ons toch af en toe te verslaan: laf countervoetbal. Ajax het spel laten maken en zelf gokken op de counter. De drive om te winnen van Ajax zorgt ervoor dat ze zo effectief omgaan met hun spaarzame kansen. Tel daar nog het geluk bij op en je hebt een scenario waarbij praktisch elke kans een goal is. Waarom Ajax zoveel kansen mist tegen die pisclub is mij een raadsel, maar ze gaan er gewoon niet in. Dat je als supporter van psv trots bent op dit laffe voetbal zegt mij dat je in feite niet weet wat trots is. Dat is ook logisch, want ze hebben altijd in de schaduw van Ajax gestaan. Ze weten simpelweg niet hoe het voelt om de grootste te zijn en kennen het gevoel van trots niet dat daar bij hoort.
6 -2
Engeltje
Ook een dagje Herdgang achter de rug, bij JO 15 speelt Ajax de 1e helft alleen maar op de helft van PSV, in de rust naar de JO17-1 gelopen daar min of meer ook zelfde spelbeeld. Toch halen we bijna nooit resultaten tegen PSV en dat alle teams van 1e tot ver in de jeugd. De blijdschap bij psv over het winnen tegen Ajax verraad eigenlijk ook wel veel, het grote Ajax aanpakken en resultaat halen. Dat gaat ze prima af dus dit verander je niet, alleen door de kansen te benutten die je wel krijgt. Daar zit ook vaak het probleem van Ajax.
3 -1
geDaante
Wel ideaal spelbeeld voor Ajax, zo word je uitgedaagd aanvallend in de kleine ruimte meer te creëren, beter en sneller te combineren, en verdedigend met veel ruimte in de rug te verdedigen, en counters eruit te halen, zo vroeg mogelijk.

Anderzijdse heb je eigenlijk ook sterkere tegenstanders nodig die jou onder druk zetten, zodat je leert beter onder druk uit te voetballen.

Laat PSV maar denken dat ze goed bezig zijn countervoetbal te spelen in de jeugd, wordt hun jeugd niet beter van. Wat voor de jeugd zelf wel jammer is.
3 -1
Engeltje
Oké klopt wel, maar alleen als ook psv 1 daar resultaten mee haalt wat ze doen, dan vinden ze dat prima hoor. En kunnen we daar vanalles van vinden, maar is dat roepen over counter voetbal meer frustratie en voor psv nog meer een bevestiging dat het prima is zo.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Daar zeg je het al: als PSV 1 ook zo speelt en er resultaten mee haalt...

Dat betekent dat PSV hun jeugdspelers die ze opleiden juist alleen maar afhankelijker maakt van één voetbalsysteem, namelijk de countertactiek die ze in PSV 1 per se moeten spelen. Buiten dat systeem kunnen ze dan niet meer overweg, dus feitelijk maak je je zelf opgeleide spelers alleen maar eenzijdiger. Dit gaat bijna altijd ten koste van de individuele kwaliteit van de speler zelf.

Iets waar het in de Ajax-jeugd onder sommige lichtingen ook helaas weer naartoe lijkt te gaan, en dan vooral onder trainers die hun eigen systeempje erdoor willen drukken om zo resultaat boven individuele ontwikkeling te stellen (Heitinga, Reiziger, en daarvoor een tijd lang Gery Vink).
1 -1
NouriVandeBeek
Ajax O17 heeft nog geen enkele tegentreffer te hoeven incasseren in zowel de competitie als de beker. Best knap.
1 -1
RayJordaan
We hebben het vaak lastig tegen PSV in de jeugd heb ik het idee.
2 0
Duif63
Niet alleen tegen Psv, ook tegen AZ.
1 0
marrene
Niet alleen tegen psv zien we er qua resultaten de laatste tijd niet goed uit. Ook tegen az.
Heb het vermoeden dat die beter scouten in N-Holland.
3 0
Ajax95Duivendrecht
Klopt, afgelopen twee jaar verliezen we in de jeugd zeker meer dan helft van de wedstrijden tegen hun. Speelstijl ligt ons gewoon niet, PSV houdt ervan om op snelheid eruit te komen. Ajax staat vaak met een hoge laatste linie en daarmee speel je PSV in de kaart.

Daarnaast zijn we tegen PSV vaak ook niet effectief genoeg. Ajax O15 heeft echt wel mogelijkheden gehad vandaag, maar maakt het niet af.

Het is zo gek en onverklaarbaar: tegen Feyenoord hebben we meestal aan 1 of 2 kansjes genoeg om te scoren. Maar tegen PSV zijn we al jaren zo inefficiënt als wat.
5 0
KlasseLasse
frankie deed dat mooi toen! die liet ajax terugzakken en psv het spel maken dat lukte ze niet waardoor ajax eruit kon komen haha
1 -1
RayJordaan
Precies ja!
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Kan een jeugdkenner mij vertellen wat de beste positie van Regeer is?
0 0
Champy
Afhankelijk van z'n groei, is hij gedoodverfd de route van De Ligt te volgen.
Niet echt een speler voor op het middenveld van Ajax 1.
1 -2
trodat4030
Goedemorgen Champy, welkom bij Ajax waar tegenwoordig de minst technische spelers op t middenveld staan. Techniek is namelijk kans op balverlies en staat dús op de flanken. Als je kan scoren sta je op t middenveld..
1 0
Champy
Heel vroeger stonden ze op linksback, en sinds 10-15 jaar staan ze in de spits, en nu heel vaak op 10....
0 0
Champy
Ik vraag me trouwens nog steeds af van waar de online jeugdvolgers het verhaal hebben gehaald dat de onder 15 Europees spelen dit seizoen.
0 0
wolterx
Dat kan ik je wel uitleggen, er waren plannen om in de C-jeugd Europees te gaan spelen, toen werd er in breedte veel versterkt en dacht men dat dat reden was. Dit vermoeden werd versterkt door tweets van Yaya en Balvers die het vaak bij rechte eind hebben.
3 0
Champy
Je verklaart hier eigenlijk weinig, alleen dat je zegt dat de onine jeugdvolgers het zeggen.
0 -2
wolterx
Als je insinueert dat Balvers een 'online jeugdvolger' is snap ik niet echt waar je vandaan komt nu, Balvers staat bijna wekelijks ergens langs de lijn, volgensmij ook ivm scouting en beoordelen. Van Yaya weet ik niet hoevaak hij langs de lijn staat. Verder was je vraag waar het vandaan kwam, ik geef slecht een mogelijke afkomst. Dat plan was er al lange tijd alleen is nooit doorgepakt.
3 0
Champy
Er werd gepraat alsof het vaststond dat er een dubbel programma zal zijn. Dat is niet gebeurd.

Balvers is een leuke joch die naast de lijn staat, maar ik stond ook wekelijks langs de lijn, en ik vergaar ook niet meer informatie dan de gemiddelde voetbalvolger, buiten dat je wel eens van de ouders meekrijgt hoe hard hun zoon voor de sport leeft en dat soort zaken.

Met online jeugdvolgers bedoel ik de mensen die alles op social media verspreiden. Sommigen zijn actief zoals de Balvertjes, en sommigen passief zoals jij.

Ik kom ook even terug op de versterkte selectie. Dit valt ook best mee. 20 van de 22 spelers zaten al in de opleiding.
De selectie is groot te noemen, maar op basis van het talent is het een verdedigbare keuze van Ajax om geen speler te laten vertrekken.
0 -1
wolterx
De groei in C-jeugd is dan ook veelal in huidige u14 geweest. O15 als ik me zo snel niet vergis Chourak van ADO en Milovanovic van Sparta. Terwijl de o14 gepraat werd over Kalokoh (VVV), Bijnoe (Volendam) en nog aantal jongens van amateurverenigingen zoals Hamouchi, Gessers, Gorter en Daal. Wat die selectie ook naar 20+ spelers brengt. Dat zijn rond de 45 spelers voor 2 elftallen maakt. Snap best dat het dan als meer plausibel gezien zal worden dat die internationale wedstrijden waar geruchten rond waren reden daarachter zijn. Over dat online verspreiden ben ik wel benieuwd waar jij jezelf ik zou plaatsten. Toch ben ik niet met je eens dat je met langs de lijn staan niet meer informatie doet vergaren, dat hangt er puur vanaf wie langs de lijn staat. Ik hoef jou ook niet te vertellen dat er genoeg mensen langs de lijn staan die meer weten dan naar buiten gebracht mag worden en langs die lijn opeens wel erover praten. Dat kan verschillen van nieuwe spelers die zullen komen/overleg rond is tot iets als persoonlijk als salaris van jeugdspelers. Maar ik ben zelf van mening dat meeste dingen van langs de lijn niet opeens online horen. Zeker omdat we het hier nog hebben over kinderen. Transfers van Salah-Eddine, Chourak en uitgaand van Hoever, Redan etc waren ook al bekend maar vrijwel niemand gooit dat dan online.
3 0
Champy
Overigens zou een jeugdtoernooi van die magnitude niet te stil te houden zijn geweest, zeker als dat over een toernooi gaat dat binnen een paar weken/maanden zou starten. Daar is een lange aanloopperiode naar. Het kan trouwens nog steeds zijn dat dat volgend jaar pas van start gaat.

Ik heb zelf mijn connecties eens nagevraagd, en die keken naar mij waar ik het over heb, en dat zijn mensen die echt dicht op het vuur zitten.
0 -1
NouriVandeBeek
Ik schat Ajax O17 hoger in dan PSV O17. Benieuwd of ze dat ook kunnen vertalen naar een veldoverwicht en dus ook een resultaat.
0 0
RayJordaan
Jammer dat de O17 niet live wordt uitgezonden, toch een veel mooier affiche.
0 0
Sunstridr
De reden is omdat o17 bij PSV thuis speelt terwijl o19 speelt op de toekomst.
0 0
RayJordaan
Kan het verkeerd hebben hoor maar dacht dat ze laatst een uitwedstrijd hadden uitgezonden, dus vandaar.
0 0
Champy
Je hebt het verkeerd. Een uitwedstrijd zenden ze alleen uit, als het ofwel om een prijs gaat, ofwel we in een cruciale fase van het seizoen zitten, ofwel er YL wordt gespeeld.
1 0