Ten Hag wil meer rendement van Neres zien

Ajax-trainer Erik ten Hag is van mening dat David Neres meer rendement moet halen uit zijn spel. De trainer is tevreden over de manier van spelen van de Braziliaan, maar hoopt op meer doelpunten en assist van de aanvallende Ajacied.

Na zijn goede invalbeurt tijdens Ajax-Benfica (1-0) is het de vraag of Neres tegen Feyenoord in de basis staat. 'Hahaha. Niet per se als eerste op het wedstrijdformulier. Wat is een voetbalwet? Zo werkt het niet. Je kijkt ook naar de tegenstander en je kijkt naar je eigen ploeg. Waar kun je je tegenstander het meeste pijn doen? Dan kies je je elftal', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie.

Ten Hag vindt dat Neres in het 'echte' rendement beter moet. 'Dat hij buitengewoon goed is, zoals hij tegen Bayern München liet zien, is zeker. Maar wij hebben meer goede spelers en uitblinkers. Wat hij dan niet goed doet? Ik vind dat hij meer rendement moet hebben. Meer goals en meer assists.'

Een andere reden waarom Ten Hag voor andere spelers dan Neres kiest, is 'vooral het balansverhaal'. 'Dat is het doorslaggevende punt. Zijn beste positie is aan de rechterkant, maar daar heeft Ziyech het meeste rendement', zegt Ten Hag, die benadrukt dat Neres op alle andere aanvallende posities ook uit de voeten kan. 'Soms kies je voor iemand die meer in de controle speelt en soms kies je voor een aanvallend type. De spelers zien ook dat er veel goede spelers in de kleedkamer zitten. Ze moeten een tandje bij schakelen om er voorbij te gaan.'

De laatste duels koos Ten Hag voor Donny van de Beek in plaats van Neres, maar het kan ook zomaar zo zijn dat beide spelers worden opgesteld. 'Tadic kan ook in de spits. Dan is er een extra plek. Tegen bepaalde tegenstanders kunnen Van de Beek en Neres ook zeker samen spelen. Ook tegen Feyenoord, ja.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Zet hem dan op de plaats waar hij het beste rendeert. Zo moeilijk is het niet.
2 0
Daminem
Toch vind ik dat ook Tadic en Ziyech een keer eruit mogen. Afgelopen wedstrijd speelde Ziyech bijvoorbeeld niet zo best. Dan mag hij best gewisseld worden voor Neres. Maar dat zal wel in de afspraken staan dat die onomstreden zijn.
2 0
Ajax27
De coach wil gewoon zowel Donny als Neres tevreden houden. Tadic & Ziyech zijn 2 spelers die altijd spelen. In de punt staat Dolberg of Huntelaar. Dan is het dus vechten voor die 2. Gezonde concurrentie, maar ook moeilijk voor een trainer. Het enige wat Ten Hag verkeerd doet is met van deze bullshit redenen aan komen zetten. Donny heeft nu weer een paar potten gespeeld incl. een erg belangrijke afgelopen dinsdag. Ik verwacht morgen gewoon Neres op 10 of op rechts, en Donny op de bank.
0 0
ChelseaMan
Zie liever lasse banken..donny gewoon basis.
Grappig dat zelfs 010 nu van de ruimte die Lasse achter zich laat liggen denkt te gaan profiteren door Toornstra op te stellen in een 442. Denk alsnog dat we gaan winnen daar niet van...maar zoals ik als voorspelde voor de wedstrijd tegen Benfica...krijgen Lasse en Mazraoui het lastig en das dus niet de schuld van Mazraoui maar van onze schilpad.

Ozmandyias is van mening dat ik me alleen kritisch opstel tov Lasse maar volgens mij is het best wel een issue als een van je middenvelders continu verzaakt vooral als je met drie man op het middenveld speelt.

Tel daarbij op dat dit het jaar is dat het moet gebeuren, volgend jaar ben je onze sterkhouders kwijt. Das tevens de reden waarom er juist dit jaar zo kritisch gekeken wordt naar TH. De CL is leuk maar dit jaar moeten we kampioen worden. De belangrijkste wedstrijd van het jaar tot nu toe (PSV UIT) is grotendeels door Lasse verloren gegaan. Dat TH in die wedstrijd ingrijpt en zijn fout hersteld maar daarna toch weer de fout ingaat is voor mij onnavolgbaar. Het ergste nog van alles is dat we genoeg andere opties hebben op die positie.

Een middenvelder die het tempo verlaagt door zijn handelingssnelheid, vier balaannames nodig heeft, nooit in beweging is, verdedigend het niet kan belopen, 95% van de ballen terug tikt is niet geschikt
1 0
NUL20
ok, laat Neres ons dan maar de beker bezorgen... want we gaan natuurlijk voor de Triple!
0 0
gi0vanni
Meer rendement? Is 1 assist per 2 minuten niet genoeg? :d
1 0
Knalpot
Ongelofelijk wat een stel hyena's hier, denken allemaal de voetbalgod te zijn. Zet Neres op rechts simpel opgelost wat een wijsheid. Ten Hag heeft gewoon gelijk dat je per wedstrijd moet bekijken in welke formatie je de tegenstander het meeste pijn kunt doen zonder dat je de balans in je team uit het oog verliest. zondag walsen we wel even over die kakkies heen als ie de juiste mensen maar op de juiste plek zet, simpele boerenwijsheid daar zal je zondag wel weer achter komen .
1 -3
Cello
Deze coach kan in de ogen van sommige nooit meer wat goed doen. Ik ben in principe tevreden met hem, okay soms zou je wel het één of ander anders willen zien, maar uiteindelijk heeft ie op PSV-uit na een geweldige start van het seizoen. Zeker niet een rechtvaardiging om hem hier en elders op internet te moeten verketteren. Da's gewoonweg ronduit belachelijk als je op de afgelopen 19 officiele duels 14 keer wint, 4 keer gelijk speelt en 1 keer verliest.....waarbij je nog in twijfel kan trekken of dat verlies te wijtten valt aan de tactiek van de trainer of dat de ploeg gewoon een totale off-day had.
1 -3
Web
Gewoon zeggen wat je er van vind, Ten Hag doet het geweldig, en wat een paar van die betweters altijd alles beter weten, laat gaan.
Je hebt zoveel goede spelers, zoveel mogelijkheden met dit team, zolang hij blijft winnen en ons mooi voetbal voorschoteld ben ik tevreden
Ten Hag zal NOOIT de credits krijgen hier, wen er maar aan.
En ben je gecharmeerd van hem, dan ben je een kontlikker en dergelijk.
Maar binnen Ajax staat hij er goed op, en die beslissen het gelukkig
0 -2
Cello
Denk ook dat EtH doelt op vorig seizoen en ja dan had David idd meer goals en assists....
Maar het is ook de weelde van de coach dat ie over meer dan 11 klasse spelers beschikt en er dus altijd keuzes gemaakt moeten worden. Persoonlijk zou ik Neres ook altijd opstellen, maar net wat EtH zegt, Neres zijn beste positie is rechtsbuiten en laat dat nu ook net de plek zijn waarop Ziyech het beste tot zijn recht komt.

Ik vraag me verder af of supporters van de Engelse topclubs, zoals bijvoorbeeld Man. City ook van deze discussie's hebben?. Daar kan je wel twee elftallen opstellen en zal je ook niet alle supporters tevreden kunnen stellen....immers iedereen heeft zo zijn favoriete speler(s). Zou Guardiola bij het niet opstellen van sommige spelers ook zo afgebrand worden?.

En net wat skinny hein hieronder ook al stelt....hij triggert op deze manier wel diverse spelers en iedereen blijft scherp en door de bank genomen houd je ook een grotere groep gasten redelijk tevreden.
1 -3
Lagasj
Neres moet altijd op rechts staan. vd Beek is gewoon te licht, hoe vaak moet hij dat nog bewijzen.
Elke keer houd ik mijn hart vast welke opstelling TH nu weer tevoorschijn tovert.
Warrig en onsamenhangend.
Het is dat hij klasse spelers tot zijn beschikking heeft.
Maar dat is niet zijn verdienste.
2 -1
kaashaas
Ja, was heel lang tegen deze trainer maar hij bewijst mijn ongelijk. Maar dit is toch wel weer een kansloze opmerking. Neres heeft juist heel veel rendement. Beetje jammer dit.

Als je Neres op zijn eigen positie neerzet hoort hij gewoon in het rijtje Tadic Zyech.
0 0
skinny hein
Ten Hag speelt gewoon heel goed het spelletje... eerst vdBeek triggeren, nu Neres.
Iedereen blijft scherp, ze kunnen bijna allemaal zonder probleem vervangen worden of op een andere positie spelen.
1 -2
Sterspeler
Leuk die spelletjes. Vooral als je een speler 2/3 wedstrijden niet op zijn eigen plek zet en dan kritiek gaat leveren. Neres hoort op rechts en nergens anders.
5 0
ElBlanquito
Lekker makkelijk dit. Niet op de juiste plek neerzetten en dan zeggen dat hij meer rendement moet hebben.
Wat vindt hij van het kansen missen van donny dan?
Ik denk dat ten hag op het matje is geroepen na de kritiek van de zaakwaarnemer van donny..

4 0
Johan1
Wat een gelul van Ten Hag. Je moet hem op de juiste plek zetten. Ik blijf Ten Hag een trainer vinden met rare keuzes. Hij heeft nu ondanks zijn rare keuzes het geluk dat het lekker loopt, maar of dat door de trainer komt....?
Neem de wissel van Neres afgelopen dinsdag....veeeeel te laat, maar wel weer het geluk dat 1 goede actie een doelpunt oplevert. Neres moet gewoon op zijn eigen plek voetballen.
3 -1
NouridolbergNeres34
Steekje los bij de trainer volgens mij, je praat hier over de topscoorder van vorig seizoen 14 goals en 11 assists als rechtsbuiten!
Je zet hem nu chronisch op de verkeerde positie op 10’ of linksbuiten en klaagt dan over rendement.... kijk eens in de spiegel.

Eerst al dat gezwam over donny die zou alleen kunnen spelen als 10 omdat hij een diepgaande middenvelder is en geen “passer” en nu dit slappe gelul weer over Neres.

Ziyech speelt meer op het middenveld dan als echte rechtsbuiten ,ruil hem om met Neres en je haalt het beste uit beide, kan je donny meer controlerend laten spelen ten koste van Schone. Maar dat zal wel teveel risico zijn voor ons meesterbrein.
3 -1
Web
Hij stelt een team, kijkt naar het team belang, en dan kan het zo maar eens dat een speler er even naast komt te staan, hij geeft zelf aan dat Neres het beste is van rechts. Dus ziet zijn kwaliteiten wel degelijk, zij ook dat hij hem bij de beste spelers vond tegen Bayern . Gelukkig heeft hij wel de waardering binnen Ajax en die zien zijn kwaliteiten wel

20 oficiele wedstrijden met Ajax, 9 CL wedstrijden ongeslagen, een grote misser in de competitie, daar mag je hem op aftekenen, en geweldige wedstrijden tegen AZ thuis 5-0, Vitesse uit en Heerenveen uit 0-4 wat moet nu nog beter dan?

En je zult altijd houden dat welke supporter het ook is, ergens niet mee eens is, en dat mag niets mis mee, maar dan komen met een steekje los.
Gaat echt helemaal nergens over
0 0
Bocarra
Ik ben een groot fan van Neres. Helaas loopt het wat doelpunten en assists minder dan vorig seizoen. Dat wordt vooral veroorzaakt doordat hij niet op zijn favoriete positie op rechts mag spelen.
0 0
Voetbalverstand
Geen plek voor Donny en Schone helaas
1 0
Wiet1900
eens, denk
1 0
Voetbalverstand
Onana, Nous, De ligt, Wober, Nico, Blind, Frenkie, Ziyech, Neres, Dolberg, Tadic
9 -1
Sterspeler
Mooie opstslling. Tegen alles onder de top 6 zet je KJH erin. Zo spelen hij en KD gewoon 23 wedstrijden de man dit seizoen.
0 0
ElBlanquito
Zo simpel kan het inderdaad zijn...
0 0
Kuningast
Die is heerlijk ja!
0 -1
Wiet1900
jij heb echt verstand
0 -1
LezDeBoer
Helemaal mee eens. 100% je sterkste opstelling
0 -1
LezDeBoer
Hier was ik al bang voor. Neres had vorig jaar het meeste rendement van iedereen. Ziyech MOET op rechts omdat hij daar zijn beste spel speelt volgens iedereen. Neres speelt vervolgens op posities die hij nog niet onder de knie heeft. Uiteindelijk komt Neres op de bank terecht door een gebrek aan rendement. Wat een krom verhaal dit.

Waar slaat het in eerste instantie op dat er met 2 maten word gemeten? Hoezo word er voor Ziyech een “betere positie” gezocht als hij ergens anders minder presteert. Hoe komt ie aan deze luxe behandeling? Andere spelers belanden op de bank als ze minder presteren, een uitstekend voorbeeld daarvan is Neres. Waarom krijgt hij niet zo’n behandeling? MVP vorig jaar.

Ik wil nu niet zeggen dat Ziyech op de bank had gemoeten maar ik vraag me oprecht af waarom hij onaantastbaar blijkt te zijn en Neres daar de dupe van is. Neres is een betere rechtsbuiten dan Ziyech en Ziyech is een betere 10 dan Neres.
Maar Ziyech is op rechts beter dan op 10 (ik deel deze mening niet) dus Neres moet maar banken.
Het slaat werkelijk nergens op.
8 -2
MaximilianRosse
Volledig met je eens!
1 0
ajaxinho
Zet hem centraal tegen Clasie.
Hij gaat hem helemaal gek maken :P

Rendement moet je bij Ajax nooit afschuiven op 1 speler.
Elke speler kan scoren.
Tegen Benfica heeft bijna iedereen een doelpoging gehad.
En uiteindelijk scoort Mazraoui nota bene.
0 0
Schwalbino
Zolang hij blijft winnen en het voetbal is goed mag hij van mij doen wat hij wil.

Er is niet 1 opstelling de beste want de tegenstander kan zich dan een stuk makkelijker op Ajax instellen. Met de variatiemogelijkheden die de selectie biedt kan Eric elke keer weer opnieuw het tactisch plaatje van de tegenstander in de war schoppen. Zolang hij wint is het wat mij betreft een tactisch genie. Dat is ie natuurlijk niet maar wij fans ook niet. We hebben alleen het schermpje van het mobieltje of de laptop waar we ons gelijk kunnen 'bewijzen'.
1 -2
Sterspeler
Tuurlijk heeft hij daar voordeel mee. Maar als je daarvoor kiest, dan weet je ook dat een speler minder rendabel is. Dan moet je niet klagen en dat accepteren.
0 0
RayJordaan
Neres is ook meteen onze enigste speler in de selectie die kwalitatief goed genoeg is, aardig snel is en diepte heeft dus ik zou ‘m altijd opstellen.
3 -1
pieke
En wie moet dan uit de basis?
0 0
Sterspeler
Donny. Ziyech centraal.
0 0
NouridolbergNeres34
Schone.
1 0
MaximilianRosse
Deze man is gewoon een clown. Zijn rendement is inderdaad omlaag gegaan omdat hij van de rechtsbuiten positie is weggehaald. Uitgerekend de positie waar Neres zijn rendement het hoogst is. Vorig jaar nog MVP van Ajax. ETH zet hem overal behalve rechtsbuiten en dan nog dit durven te zeggen. Wat een slap gelul is dit zeg. Neres vertegenwoordigt een waarde van rond de 40 miljoen en deze clown komt even uitleggen hoe het zit. Neres altijd basis. Neres is gewoon je gevaarlijkste aanvaller.
10 0
Kuningast
Bizar inderdaad. Ik heb dit stuk met grote verbazing gelezen. Ten Hag is en blijft een mafkees ook al worden we kampioen en winnen we de CL. Ik vind het echt een kut trainer.
3 0
Sterspeler
Een kut trainer is misschien overtrokken. Maar hij kan beter zn keuzes niet verantwoorden tegenover de pers, want z'n opmerkingen zijn als een lul op heet ijzer. Zolang hij geen interviews geeft en het gaat goed kan ik het zelf als supporter beter hebben.
0 0
ETM
Vind t een beetje jammer van dat rendement-verhaal. De keuze voor Ziyech als rechter-aanvaller kan ik wel wat mee. En als hij het heeft over een bepaalde balans, dan kan ik hem ook nog wel begrijpen.
Ik ben niet zo gehecht aan dat Neres op rechts buiten moet. Volgens mij kan hij overal in de aanval uit de voeten, sterker ik was verheugd over Neres als bewegelijke tien. Maar ik ben wel gehecht aan hem te zien spelen. Het kan imo niet zo zijn dat hij meer op de bank komt te zittten dan speelt. Daar is hij veel te goed voor. Ik geloof niet dat dat goed voor het team is.
7 0
Web
Ten Hag wil gewoon Ziyech liever niet op het middenveld, Ziyech onder druk heeft heel veel balverlies, dat zou ten koste kunnen gaan van Frenkie, die moet dan veel vaker terug.
En het is ook niet alleen Ten Hag, ook voor Schreuder geld dit, die zette hem ook altijd op rechts bij Twente.
Ik ben ook een voorstander van Neres, wij kijken individueel naar de posities, Ten Hag kijkt naar het team, waar haal ik het beste uit, zo werkt het toch.

En zolang hij zo goed speelt met dit team, negen wedstrijden in Europa ongeslagen, een mispeer tegen PSV, maar heerlijke wedstrijden tegen AZ 5-0 Vitesse 0-4 Heerenveen 0-4.


Scrol eens naar beneden, het lijkt wel of Ajax in crisis is, net als heel Nederland ziet dat Ajax geweldig voetbal speelt ( keek deze week even op TV Rijnmond, wat een ontzag voor Ajax ) de Buitenlandse pers zelfs als kandidaat voor het winnen van de CL ziet ( ook weer overdreven ) gaan onze eigen suporters hier als een bezetene te keer tegen Ten Hag, die heeft werkelijk niks geen credit hier. Ook al wint hij de CL pruimen ze hem nog niet.
1 -7
Sterspeler
Ziyech kan prima op 10 als hij meer voor het team speelt (zoals tegen Bayern) ipv zichzelf (zoals tegen Benfica).
0 0
AjaxPassion
Hahaha, ik moet je nageven Web, je bent wel goed in het inspelen op het sentiment. Lekker je reactie nogmaals bovenaan plempen, jezelf in de slachtofferrol duwen. Slim gespeeld Web!

"Ten Hag wil gewoon Ziyech liever niet op het middenveld, Ziyech onder druk heeft heel veel balverlies,"
- Het kan dat Ten Hag dat hij Ziyech niet op het middenveld wil, maar is dit terecht? Waarin is Ziyech verdedigend minder, of aanvallend riskanter (balverlies) dan Donny? En als je van eigen kracht uit wil gaan, waarin is Donny beter dan Ziyech?

"dat zou ten koste kunnen gaan van Frenkie, die moet dan veel vaker terug"
- Hoefde Frenkie dat tegen Benfica niet dan? Nogmaals, waar zit het verschil tussen Ziyech en vd Beek?

"En het is ook niet alleen Ten Hag, ook voor Schreuder geld dit, die zette hem ook altijd op rechts bij Twente."
- Webbie, je blijft er maar omheen draaien... Dat is het hele punt niet! Het gaat niet om Neres vs Ziyech, het gaat om Neres vs Donny.

"En zolang hij zo goed speelt met dit team, negen wedstrijden in Europa ongeslagen, een mispeer tegen PSV, maar heerlijke wedstrijden tegen AZ 5-0 Vitesse 0-4 Heerenveen 0-4."
- Dus als een team goed draait, dan moet je je ogen sluiten voor verbeteringen? hmmkay...

- Verder zijn het er maar een paar die vooringenomen 'tekeer gaan' tegen Ten Hag als persoon, de meeste 'gaan tekeer' tegen Ten Hag om zijn uitspraken en keuzes. En wat is daar mis mee?
6 -1
Bijgoochem
Jij bent echt een hele rare snuiter met de hele tijd die web te lopen zieken
0 0
Web
ik vind het allemaal goed, jij gaat maar lekker verder met op de man spelen, want dat doe jij heel erg, webje dit, webje dat.
Waarom? Zeg ik ook Passiontje
Zo iets doe je niet lijkt mij, vooral niet als je het persoon niet kent lijkt mij?
Maar de betweterige straalt er vanaf, en als jij daar voldoening uit haald, lekker toch.
1 -7
Bloedgezellig
Als EtH nu over een wissel gaat nadenken, dan is de kans groot dat Neres zondag in de basis begint, zet hem op Erik!
0 0
pieke
Wie moet er dan uit het elftal?
0 0
Sterspeler
Donny van de beek. Want die word ook misbruikt en hoort op de plek van Schone. Echter doet Beek het niet beter dan Schone. Dus bank.
0 0
ajax4ever01
Hij wil meer rendament van Neres zien? Serieus???
9 -1
martin1234
Tja wat was dinsdag zijn rendement eigenlijk in de vier minuten dat hij mocht meedoen?
1 0
Moozz03
Zou het niet wat zijn om tegen Benfica met Ziyech op 10 en Neres op rechtsbuiten te spelen? Ze hadden Ziyech vrij goed in de tang vond ik en we hebben al lang niet zo gespeeld en kunnen we ze wellicht verassen daarmee. Ook zal Benfica veel aanvallen en hoge druk spelen waardoor Neres (gelanceerd door ziyech bv) op rechts heel nuttig kan zijn met zijn snelheid en techniek.
2 0
GvanderK
Neres komt er wel, concurrentie is juist goed en als Ten Hag vind dat hij meer uit zijn spel moet halen is dat alleen maar positief bedoeld natuurlijk. Het is een mooie uitdaging van Neres en wie weet pakt dit later goed uit voor ons. Hij kan alvast oefenen te Feyenoord zondag :-)
0 -4
trainerdv
Het team lijkt net iets beter, net iets gebalanceerder zonder Neres dan met Neres, maar veel scheelt het niet. Vorig seizoen ondenkbaar, maar nu, als je een aanval met Ziyech, Dolberg en Tadic kan opstellen, is het niet vreemd dat hij af en toe op de bank zal starten.
1 -7
AjaxPassion
Met Donny die in de nek van Dolberg hangt en Ziyech in een vrije rol gebalanceerder dan met Neres op rechts en Ziyech in de Donny rol? Mmm okey. Ik denk dat het elkaar zéér weinig ontloopt.
1 0
Web
Dit is een genuanceerde reactie, zo hoort het.
Wij zullen het ook nooit eens zijn, maar wat respectvoller zou mooi zijn
0 -2
gras
Dat rendementsverhaal klopt gewoon niet. Maar zeg het dan ook niet en beperk je tot een gedwongen keuze tussen Ziyech en Neres, of tot de balans van het elftal.

Kennelijk heeft hij zelf ook in de gaten dat het op dat punt ook wringt. Zoals zo vaak al verteld kun je die balans ook op een andere manier herstellen.

Het was de enige lastige vraag en nog komt er een verhaal uit, waar je vraagtekens bij moet plaatsen. Uiteindelijk lijkt me dit ook niet meer verdedigbaar en komt Neres er gewoon in op rechts. Dan moet hij maar wat harder werken. Wordt hij voor de Seleção ook alleen maar interessanter.
7 -2
Ozymandias
"Dat rendementsverhaal klopt gewoon niet. Maar zeg het dan ook niet en beperk je tot een gedwongen keuze tussen Ziyech en Neres, of tot de balans van het elftal."

De twee gaan hand in hand. Doordat Ziyech de voorkeur krijgt op rechtsbuiten moet Neres ergens anders spelen en op die andere posities heeft hij een stuk minder rendament.
2 -8
gras
Wat jij standaard doet, is teksten en uitleg van analytici en trainers copy-pasten en dan op jouw typerende droge manier reproduceren.

Dan lijkt het alsof je van de hoed en de rand weet, maar het is puur online kennis. Er komt geen analyse van veldbezetting, interactie of patronen, van iets dat je zelf waarneemt.

Prima, maar kom dan nu ook niet weer met dezelfde riedel aan.

Natuurlijk kun je Neres niet afrekenen op een lager rendement als je hem op 10 of links zet. De beste man moet steeds terugkappen naar zijn goede been. En dan NOG, geeft hij een assist voor de winnende goal. Hoezo geen rendement.

Overigens ben ik zelden positiever geweest dan nu, dus wat wil je nou, ouwe wc eend.

Neres is qua specifieke kwaliteiten een absolute meerwaarde gebleken over de laatste twee seizoenen - compliment voor Overmars en de scouting - en de balans kwestie is legitiem: elke trainer moet dat bewaken. Bosz was een uitzondering daarin, net als Adriaanse, maar Van Gaal was daarin juist een fetishist. En ik begrijp ook best wanneer TH daarom moeilijke keuzes moet maken.

Ik denk alleen dat dit niet de juiste is, en dat hij dat op termijn ook gaat inzien. Ik leg alleen uit waarom ik dat vindt. Meer dan dat, kan deze jongen niet. Nou jij nog iets inhoudelijks. En niet eerst kijken wat TH zegt he.
6 -1
AjaxPassion
Ah gelukkig nóg iemand die het ziet.
Ik vind het altijd wel grappig, als -Johndylan a.k.a. Ozymandias de discussie niet kan winnen, dan reageert hij ineens niet meer op je. Iemand gelijk geven is iets teveel eer voor het mannetje.
3 0
Web
Discussie hoef en kun je niet winnen, het is ook nog eens een forum. Weet je nog?
Het zijn allemaal maar meningen.
Maar weer dat mannetje opmerking, alsof jij overal boven staat.
En de wijsheid in pacht heb
Respect komt niet in je woorden boek voor
Jij lijkt mij ook iemand die alleen maar op die duimpjes drukt,
0 -3
AjaxPassion
Waauw, wat een ingeving mister obvious!

Hij bedoelt: Begin niet over rendement, want dat slaat nergens op.
2 -2
Web
Dat willen ze hier niet zien schijnbaar, daar gaat het om
0 -4
AjaxPassion
Wat willen ze niet zien Web?

Je bent een beetje van het padje af heb ik het idee. Als je een discussie niet kunt winnen, kan het ook gewoon zijn dat jij het niet goed ziet hè Webbie. Het hoeft niet altijd aan de ander te liggen...
4 -1
Web
Jouw reactie stralen in iedergeval rust uit?
Ja toch?
Niet goed zien is betrekkelijk, is maar een mening.
Kijk even op je reactie tegen Ozymandias, de pot verwijt de ketel.
Ik heb niet de wijsheid in pacht, jij waarschijnlijk wel?
0 -2
gras
Spijker en kop.
1 -1
Tijndw
Ik zie liever Ziyech op het middenveld en neres rechtsbuiten
5 0
PetrusKeizer
ik zie geen spits in tadic. moet van de zijkant komen of in n vrije rol.
2 -1
Ozymandias
Wanneer Tadic in de spits speelt heeft hij een vrije rol.
0 -2
Ozymandias
Tja, dat de rendament van Neres omlaag is gegaan komt natuurlijk vooral doordat hij geen vaste basisplaats op rechtsbuiten heeft. Ik begrijp waarom Ten Hag voor Ziyech als rechtsbuiten kiest maar Neres heeft nog niet vaak genoeg als linksbuiten of '10' gespeeld om daar hetzelfde rendament te krijgen. Ik hoop dat Neres snel weer (ten koste van Vd Beek) een vaste basisplaats krijgt en volgend seizoen (wanneer Ziyech is vertrokken) kan hij dan weer vast op rechtsbuiten komen te spelen.
1 -3
geDaante
Ziyech doet het inderdaad goed vanaf rechts, maar als dat als gevolg heeft dat Neres niet speelt, en Van de Beek op 10, dan verzwak je meerdere posities en je algehele aanvalsspel, en schiet je je doel voorbij. Het gaat om de beste voorhoede, niet om de beste invulling op één positie of door één speler.

Van de Beek is gewoon geen 10. Doordat van hem ook meer een loper wordt gemaakt die in de 16 moet komen, gaan er ook nóg meer ballen naar de flank, waarna deze veelal voorgegeven worden. Dat is allemaal te opportunistisch en veelal gokwerk. Ik vind dat niks.

Wil je per se met een 10 spelen, zet er dan ook een van je creatiefste en handige spelers neer, dus Ziyech of Tadic. Om Ziyech's balverlies op te vangen (eigenlijk raar dat ie daar niet van leert, van die vreemde keuzes ineens door drie man te willen dribbelen wat hij niet kan), heb je al twee controleurs erachter staan. Dan mag je verwachten dat de nummer 10 flink vrij kan en mag spelen. En anders zet je er dus Tadic neer.

Maar zo zie ik het.
5 0
Web
Zoals gewoonlijk geef jij weer een normale reactie
Ook ik vind Neres een goede speler, maar snap ook dat hij Ziyech minder graag op het middenveld ziet.
Ik zie Ziyech niet graag naast Frenkie spelen, Ziyech heeft heel veel balverlies als hij onder druk komt, wil zijn acties maken. Moet Frenkie heel veel achter uit
Frenkie rendeert veel beter met Blind of Schone naast zich, zij maken zich onder geschikt aan Frenkie, zal Ziyech nooit doen.
En vooral als je ook nog eens met Donny daar naast speelt
2 -7
AjaxCitizen
Schöne leed anders ook redelijk wat balverlies tegen Benfica. Wat is dan de reden om hem met Frenkie de Jong te laten spelen, als Frenkie door Schöne's balverlies ook achteruit moet lopen?
2 0
Ozymandias
Schöne is juist bijna elke wedstrijd de middenvelder met het minste balverlies. Natuurlijk verliest ook hij wel eens dom de bal maar bij Ziyech was dat wel degelijk een stuk vaker. De huidige rol van Ziyech is op zijn lijf geschreven en het zou zonde zijn om hem weer op het middenveld te zetten.
1 -5
AjaxCitizen
Minste balverlies? Heb je wel tegen Benfica gezien hoe vaak hij onder druk de bal verloor? Het gaat allemaal te snel op het hoogste niveau.

Ziyech is bij balverlies nog in staat om de bal weer proberen terug te veroveren. Schöne niet. Daar heeft hij het loopvermogen niet meer voor.
2 0
Ozymandias
Schöne had tegen Benfica van alle spelers op het veld het minste balverlies. Hij had ook de hoogste passaccuracy. Dat kan je op de website van de UEFA nakijken.
0 -6
AjaxCitizen
Ik zie nergens staan dat hij het minste balverlies leed. Alleen dat hij het hoogste percentage passaccuracy had. Dat staat niet gelijk aan minste balverlies, want balverlies kan je ook lijden tijdens een dribbel of aanname. In de wedstrijd zag je dat hij op dit gebied redelijk wat balverlies leed, nadat spelers van Benfica hem onder druk hadden gezet.

Daarnaast waren 44 van de 78 passes die Schöne verstuurde naar De Ligt of Blind. Dit zijn voornamelijk passjes breed of terug. Dat zijn passnauwkeurigheid hoog is, wil dus niet veel zeggen.
3 0
Ozymandias
Op de UEFA website staat de passingsaccuracy. Het balverlies werd aan het einde van de wedstrijd bij de statistieken van de spelers laten zien.
0 -4
AjaxCitizen
"Schöne had tegen Benfica van alle spelers op het veld het minste balverlies. Hij had ook de hoogste passaccuracy. Dat kan je op de website van de UEFA nakijken."

Dus eerst claim je dat het balverlies van de spelers op de website van de UEFA is na te kijken, maar nu was het alleen maar te zien aan het einde van de wedstrijd?
1 0
AjaxPassion
Wat heb je nou weer voor een warrig lulverhaal Web?

Donny staat gewoon wissel als Neres erin staat en Blind staat gewoon achter/naast Frenkie. Frenkie kan dan afhankelijk van de situatie als LAM of LVM spelen. Zo dus:

-----------------Ziyech
Frenkie--------------
-------------Blind
2 0
Web
Dit middenveld speelt toch goed, hoe zo warrig
Jij bent een plekje aan het zoeken,
Frenkie heeft baat bij spelers die in de positie blijven lopen.
En zal veel meer moeten schakelen met Ziyech naast hem.
Respecteer gewoon eens dat het soms anders is?
Ik ben ook een fan van Neres

Morgen kan het weer anders zijn, hij heeft gewoon heel veel mogelijkheden
0 -3
Ozymandias
Ziyech doet het als hangende rechtsbuiten veel beter dan vorige seizoenen als half. De balverlies die Ziyech als middenvelder leidt is op het hoogste niveau funest. Als rechtsbuiten maakt dat veel minder uit en daardoor kan Ziyech zelfs meer risico in zijn spel leggen. Wat ongelofelijk goed uitpakt. Ziyech is (in mijn ogen) momenteel duidelijk de beste optie voor op rechtsbuiten.
0 -5
AjaxPassion
Ziyech leed vorig seizoen inderdaad veel balverlies, maar dat kwam ook absoluut door zijn mindere vorm en het gehele matige seizoen en lagere niveau van het team vorig jaar van Ajax.

Daarnaast heb je daarvoor Blind en Frenkie (kan heel makkelijk als VM worden opgesteld) die achter hem zullen staan als de situatie daarom vraagt. Ook maakt Ziyech énorm veel meters, zet geweldig druk (zeg maar het beste van heel het team) en verdedigt goed mee terug als middenvelder. Daarbij heb je nog altijd Neres die dit dan mee op kan pakken en een 4 mans verdediging erachter staan.

Misschien is Ziyech een betere optie op rechtsbuiten, dat kan (hij moet ook altijd spelen), maar dat is het hele punt niet. Het tandem Neres-Ziyech is beter dan het tandem Ziyech-vd Beek. Dát is het punt.
3 0
Web
De kop boven dit artikel is heel kwalijk AS.
Zo heeft Ten Hag het helemaal niet gezegd
2 -7
gras
Oh jawel hoor. En mensen kunnen dat zelf checken door de persco te beluisteren.
3 -1
Web
Ziyech zijn rendement is hoger op rechts dan Neres
1 -5
AjaxPassion
In totaal 17/18: 38 15 14 3 - - 2.918'
In totaal 17/18: 39 9 18 5 - - 3.523'

Leuk geprobeerd Web, maar het véél representatievere vorig seizoen, toen ze allebei op hun beste posities speelden, zegt toch echt wat anders.

Neres in 2914 minuten 15 goals en 14 assists
Ziyech in 3523 minuten 9 goals en 18 assists
3 0
Web
VIND TEN HAG
Lezen, hoe ik op gras reageer.

Ten Hag kijkt wat het beste is voor het team, jij en ik kijken per positie, hij wil gewoon liever Ziyech niet op het middenveld.
0 -2
AjaxPassion
RUSTIG Web. Hoe moet ik dat trouwens in hemelsnaam uit jouw reactie halen?
3 0
Web
Misschien eens niet zo snel op mij reageren, je haren staan al recht op als ik een mening geef
Maar ik ben uiters rustig, zit daar niet over in.
0 -1
AjaxPassion
Haha, het spreekwoord 'de pot verwijt de ketel' is wel heel toepasselijk voor jou vandaag Web.

Wat bedoel je met 'niet zo snel op mij reageren'? Ik reageerde op jouw bewering: "Ziyech zijn rendement is hoger op rechts dan Neres"
1 0
AjaxPassion
Hoe dan?
2 0
Web
Het was toch veel genuanceerder, hij gag zelfs aan dat Neres een van de besten was tegen Bayern, als je de persconferentie niet gezien heb, lijkt het of Ten Hag Neres liet vallen, totaal niet aan de orde

De kop zou in mijn ogen moeten
Rendement Ziyech groter dan Neres op rechts.
En dat je daar over dicuseert prima, daar is een forum voor

Maar waarom zo Ten Hag door het slijm halen hier? Kan morgen weer anders zijn
Dat ze mij door het slijm, ben ik hier wel gewend, moet iedereen zelf weten.
Gaat er om hoe je in het leven staat, daar heb ik te veel voor meegemaakt, doet mij niets.
1 -3
Mikey Stormram
Op links begint ie wel steeds beter spelen. Lekker acties buitenom, en dan een voorzet. Of juist tussen de linies een actie maken in de kleine ruimte. Deed ie tegen Bayern ook goed. Ik denk ook dat het niet boeit wie linksvoor, rechtsvoor of op 10 staat, want Ziyech, Tadic en Neres lopen toch allemaal kriskras door mekaar heen. Dat vind ik eigenlijk wel een prachtig aanvalstrio en dan loopt Dolberg er ook nog bij.
0 -1
Web
Ten Hag gaf zelfs aan dat Neres een van de beteren was tegen Bayern.
Het lijkt hier wel dat Ten Hag het helemaal niet ziet ztitten in hem, totaal niet waar
0 -3
Ajax1zalzegevieren
Het seizoen is nog lang. Alleen maar goed dat Ajax zoveel luxe heeft. Hopelijk managed Erik Ten H dit goed. Neres lijkt me niet een speler die vervelend gaat doen en voor onrust zorgt. Lijkt me handig dat hij Neres desondanks zoveel mogelijk minuten geeft waardoor Tadic en Zyech ontlast worden fysiek en Neres ritme behoudt...
0 -1
Bky
Neres moet overduidelijk gewoon meer draufgängen op de contraflank.
1 -3
AjaxCitizen
Als er iemand in de selectie is met rendement, dan is het Neres wel. Snap totaal niet waarom die jongen ernaast zit. Zet hem gewoon op zijn beste plek, de rechtsbuiten positie.

Maar zal wel niet gebeuren, aangezien Schöne per se een plek op het middenveld moet krijgen en Donny ook een plek lijkt te krijgen in de basis na gezeur in de media van zijn zaakwaarnemer.
4 0
AjaxPassion
Beetje preken voor de eigen parochie dit van ten Hag.

Tadic - Dolberg - Neres
Frenkie - Ziyech
Blind
Nico - Wöber - de Ligt - Mazraoui

En dan heb je met Schöne, vd Beek en Hunelaar nog 3 spelers die ook écht basiswaardig zijn maar afvallen omdat ze niet bij de sterkste opstelling zitten.
2 -1
PetrusKeizer
zal ik wel weer zijn maar ik heb nu al vele malen gezien hoe Neres en KJH klikken in t veld, dus als KJH speel moet Neres hoe dan ook spelen. We moeten ons vooral niet blindstaren op tactiek.Veel belangijker is spelers die met elkaar klikken.
0 0
AjaxPassion
Ja, want Dolberg en Neres zullen vast niet klikken...
1 0
PetrusKeizer
o kan best zijn, is me alleen niet opgevallen. bij kjh en Neres duidelijk (er)
1 0
Aquanovio
Erik ten Hag, dan moet je Neres wel opstellen en dan als vleugelaanvaller en niet als middenvelder.
1 0
Web
Ajax is doodziek, wij spelen de sterren van de hemel.
Maar de trainer word hier door het slijk gehaald, ongelooflijk
Omdat hij vind dat Ziyech meer rendement heeft op rechts, waar gaat het om?
Je kunt het er niet mee eens zijn, natuurlijk.
Maar maak het niet zo groot, morgen kan het weer anders zijn.
2 -8
CruyffFootball
Neres moet vooral op zijn beste plek worden gezet als hij speelt.
2 0
Web
En dan Ziyech naast Frenkie zetten?
Ten Hag ziet dat heel goed.
Hij zegt ook dat hij Neres het best vind op rechts.
Maakt kijkt wat voor het team het best is
0 -4
AjaxCitizen
En waarom zou Ziyech niet naast Frenkie kunnen?
4 -1
trodat4030
Omdat Ziyech geen controleur is. Ik snap Web z’n vraag ook totaal niet. Waarom moet Ziyech in de controle spelen als Neres naar rechtsbuiten gaat.. Of Web heeft na dik 15 wedstrijden nog niet helemaal door waar FdJ precies speelt..
2 0
Web
Ik zeg niet dat Ziyech in de controle moet spelen, moet er niet aan denken, maar Ziyech heeft gewoon heel veel balverlies als middenvelder, dan moet Frenkie veel achter uit.
Gelukkig zien Ten Hag en schreuder dit wel, die wou Ziyech ook niet op het middenveld bij Twente, zo ver kun jij helemaal niet denken, gaat je boven het hoofd
0 -1
Ozymandias
Het is dit seizoen toch wel duidelijk geworden dat Ziyech veel beter tot zijn recht komt in een vrije rol vanaf rechts?
0 -2
AjaxCitizen
Hij kan geen vrije rol krijgen als RAM naast De Jong?
2 0
Ozymandias
Een half kan nooit een vrije rol krijgen. Halven zijn positioneel veel te belangrijk. Waarom denk je dat trainers als Guardiola en Potchentino hun halven nooit een vrije rol geven?
0 -2
Web
Omdat Frenkie dan heel veel achter uit moet lopen.
Ziyech heeft gewoon te veel bal verlies, als hij onder druk komt, zal hij nooit simpel spelen, daar heeft hij heel veel moeite mee.
Frenkie rendeert het beste naast Schone of Blind, spelers die in positie blijven spelen, en vooral als je ook nog met Donny speelt.
0 -4
AjaxCitizen
Hoezo rendeert hij het beste als je ook nog met Donny speelt? Ik zie geen groot verschil in zijn spel alleen omdat Donny ernaast staat.
2 0
Bjorn
Ik denk dat we allemaal veel momenten van Neres voor de geest kunnen halen dit seizoen waarin hij super belangrijk was voor Ajax. Zijn rendement is over het algemeen gewoon goed.

Maar ik kan ook veel momenten voor de geest halen waarin hij zijn acties keer op keer te ver doorvoert, het overzicht niet bewaard of niet snel genoeg een keuze maakt waardoor een potentiele kans verloren gaat.

Ik ben het dus deels best eens met deze opmerking van Ten Hag. Neemt niet weg dat ook Donny veel kansen mist en vaak de rust nog niet kan bewaren in de 16. Maar Donny moest ook beloond worden na veel potjes op de bank te hebben gezeten. Het is lastig.
1 -2
Marcw1972
Donny moest helemaal niet beloond worden na wat potjes op de bank. Hij moet gewoon zijn kans pakken, zijn voeten laten spreken en dan kan hij beloond worden.
1 -1
AjaxCitizen
Hoezo moet je beloond worden na veel potjes op de bank? Laten we Lamprou dan ook maar een kans op doel geven. Of Schuurs i.p.v. De Ligt. Een basisplaats hoor je gewoon te verdienen.

Neres is een belangrijke speler met dreiging, diepgang, creativiteit, scorend vermogen en overzicht. Op de rechtsbuiten is hij uitstekend, maar wordt opeens als linksbuiten of als 10 opgesteld. Dat is niet zijn natuurlijke positie, dus dan moet je ook niet verwachten dat zijn rendement hoog zal zijn.
1 -1
Bjorn
Niet per se omdat hij op de bank gezeten heeft, maar Donny presteerde prima en de roep om Donny was redelijk groot, ook vanuit de media. Toen kwam zijn zaakwaarnemer er ook nog eens doorheen fietsen. Tegelijkertijd moet je 16 man tevreden houden, is niet altijd makkelijk.
0 -1
AjaxCitizen
Ja. Laten we vooral door druk vanuit de media en de zaakwaarnemer van Donny hem maar belonen met een basisplaats. We zijn namelijk geen voetbalclub, maar een liefdadigheidsinstelling..

Hij presteerde prima als invaller. Maar sinds hij in de basis staat, is hij vrij onzichtbaar en mist hij in twee CL duels grote kansen. In mijn ogen heeft hij hierdoor zijn kans niet gepakt en hoort Neres boven hem te worden gekozen. Die was tegen Bayern al sterk en brengt tegen Benfica in 5 minuten hetgeen wat Ajax miste. Het is gewoon absurd dat Neres wordt geslachtofferd ten faveure van Donny. Zeker met het excuus dat het rendement van hem omhoog moet, terwijl hij al een tijdje niet op zijn natuurlijke positie wordt opgesteld.

En leuk dat we spelers een basisplaats gaan gunnen omdat ze zo ontevreden zijn over speeltijd, maar zo werkt het niet. Je moet de basis niet veranderen door druk vanuit de media, een zaakwaarnemer etc. maar gewoon kiezen voor de sterkste opstelling. Daar hoort een Neres eerder tussen dan Donny.
0 0
Desh
Neres komt het beste tot zijn recht op de rechterflank. Dat heeft hij dacht ik zo al bewezen. Jij wil graag experimenteren met Neres op links, achter de spits en shit. Ok, toegegeven tegen Vitesse was dat een meesterzet, maar sindsdien werkt wat jij wil gewoon niet. Stop daarmee en laat Neres op rechts spelen!!!!
1 0
Ruff Rhythim
Zolang ik Ajax goed spel zie spelen en zie winnen op de manier zoals ik ze het liefst zie spelen zal het mij echt serieus een worst wezen wie er in het veld staan hoor.
Ze winnen, dus schijnbaar staan de meeste spelers wel op hun goede plek, met hier en daar wellicht een uitzondering waar we onze bedenkingen bij hebben (oh the drama...)
Want Godallemachtig zeg...hoe erg is dat nou helemaal als er gewonnen wordt, op de hierboven omschreven wijze?

Neres geen basis? Gezeik ! Want die MOET spelen (maar ten koste van wie eigenlijk dan?)
vdBeek geen basis? Gezeik ! Want die MOET spelen (maar ten koste van wie eigenlijk dan?)
Wober geen basis? Gezeik ! Want die MOET spelen (maar ten koste van wie eigenlijk dan?)

Ja....dat kan dus niet allemaal he? Je kan er maar 11 opstellen, dus....
Wie precies hier snapt dat niet zo goed?
1 -1
Boer Gijs
Helemaal eens. Maar om nou 1 speler publiekelijk zo te kijk te zetten. Maar goed dat komt vooral door de kop boven het artikel. In het hele artikel zie je dat er gewoon een open gesprek was. En misschien was Ten Hag iets te loslippig. Maar transparantie is juist prettig voor ons vind ik.
0 -1
Bijgoochem
Vind het altijd wel mooi hoe hij zijn tactische keuzes uitlegt. Op zich is er niets mis mee om te zeggen dat Neres meer rendement moet halen om een vaste basisplaats af te dwingen.
0 0
Inhartennieren
Tja, dit was eerlijk gezegd niet het sterkste punt van Ten Hag in deze persconferentie.
Hij doet het steeds beter, alleen vraag ik me nog steeds af waarom hij zoveel praat.
Hou het gewoon nog beknopter, en zeg niet meer dan er echt aan je gevraagd wordt.
0 0
PetrusKeizer
ga t allemaal lekker breed uitmeten tijdens n persconferentie. Neres moet dit en Neres moet dat. Pal na beslissende actie Neres in 4 minuten die hem restten in invalbeurt. hoe krijg je t voor mekaar, HAG. Begon net flink bij te draaien, maar je hebt t, niet voor de eerste keer, verpest, HAG.
2 -4
Terranova
Fucking hell zeg. Je verneukt de speler met het hoogste rendement van de eredivisie door hem niet op z'n eigen plek te laten spelen(als hij überhaupt speelt) en dan nog klagen dat hij geen rendement heeft.
4 -2
Boer Gijs
Fans willen zien dat ten Hag meer rendement uit Neres haalt
11 -1
Desh
Meesterlijk!!
1 -1
Boer Gijs
Ook makkelijk scoren. Ten Hag geeft ook aan dat het een luxe probleem is. En ja, de winnende trainer heeft altijd gelijk.
1 -1
Boer Gijs
Dan moet je Neres op een andere positie zetten Erik... En sowieso niet op de bank :(
4 -1
Toon meer reacties