Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

[Update] Gravenberch jongste doelpuntenmaker

FinnDekker, 26-09-2018 om 22:35, 28989 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ryan Gravenberch, doorgaans middenvelder van Jong Ajax, heeft zondagavond tijdens de verloren wedstrijd tegen PSV zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Ajax. De jongeling, die pas zestien jaar en 130 dagen jong is, is daarmee de jongste debutant in Ajax 1 aller tijden in de Eredivisie.

Het was zondag David Neres die in de 82ste minuut van de wedstrijd bij een 3-0 stand plaats moest maken voor Gravenberch. Het grote talent meldde zich enkele malen in balbezit en ging een aantal maal goed de combinatie aan, maar wist geen grote stempel meer te drukken.

Tot nu toe was Gravenberch dit seizoen enkel en alleen actief in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. Viermaal mocht hij daar opdraven en even vaak voltooide hij de volle negentig minuten voor de ploeg van Michael Reiziger.

Update - 22.35 uur (26 september 2018) - Gravenberch jongste doelpuntenmaker

Naast de titel jongste debutant bij Ajax, is Ryan Gravenberch ook de jongste doelpuntenmaker geworden. De middenvelder scoorde bij Ajax tegen Te Werve in de KNVB Beker. Op het moment van scoren was het talent zestien jaar en 133 dagen oud.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Massimo
Laat ik voorop stellen dat ik Gravenberch een heel groot talent vind en dat hij zowel de technische als fysieke eigenschappen heeft om een hele goede voetballer te worden. Waar ik wel mijn twijfels heb is het brengen van spelers op 16-17 jarige leeftijd. Er komt zoveel op een speler af en waar veel 19-20 jarige al moeite hebben met de aandacht en de nieuwe status, vind ik dat al helemaal bij spelers die nog de kinderleeftijd hebben. Ajax staat bekend om het jong laten debuteren van spelers (al vond ik het afgelopen zondag een achterlijk moment en had hem een paar weken later laten debuteren in de Eredivisie in een gewonnen thuiswedstrijd.) Welke spelers die de laatste 15 jaar op zijn 16e of 17e is gedebuteerd hebben uiteindelijk Ajax veel plezier gebracht en uitgegroeid tot sterkhouder? Waren niet vóór of op zijn 20e al weer weg? Ik denk dat ze op 1 hand te tellen zijn. (Ik kom tot Eriksen en De Ligt.)
0 0
RusselWestbrook
Record staat wel scherp nu, kunnen nog maar 133 dagen van af. Degene die op zijn 16e verjaardag debuteert en meteen scoort zal het record voor altijd hebben :p
0 0
PetrusKeizer
al dat gezeur. Johan debuut - basisplaats, rugnummer 8 - in de competitie 24 november uit tegen GVAV, verloren met 3-1. Heeft de trainer hem er toen afgehaald omdat t allemaal zo pijnlijk voor t jongetje Cruijff was? NEE natuurlijk. Dit linkje is Johan zelf over die wedstrijd. Hij weet zich nog te herinneren dat hij n corner zou nemen, maar zich bedacht en toen nam n ander hem, want hij had de kracht (nog) niet om m voor t doel te krijgen, Kan je dus nagaan.... www.rtvnoord.nl/nieuws/154022/Debuut-tegen-GVAV-in-het-Oosterpark-staat-Cruijff-nog-goed-bij
0 0
WesleySonck
Toch wel bijzonder dat als de jongste speler ooit scoort, dat ie dan ook de jongste doelpuntenmaker ooit is!
1 -2
PetrusKeizer
LOL
0 0
WillyBrokamp
Daar gaan we de komende jaren hopelijk van genieten als hij met die lange passen het veld oversteekt.
3 0
WantAmsterdam
Wat een talent ook
5 0
Maus1978
Welkom jongen, dat je een hele grote mag worden. Tuurlijk is het geweldig als je mag debuteren. Ik had hem en ons allemaal alleen graag een glorieuzer debuut gegund maar goed daar kan hij ook niks aan doen.
4 -1
Robeerke
'Geweldig, echt geweldig.'
1 0
Radie125
belachelijk om een speler van die leeftijd te laten debuteren in zo'n wedstrijd
3 -7
swing
want?
0 0
swing
oh ja ik zie het al je bedoelt de wedstrijd van afgelopen zondag , sorrygaatie
0 0
Sjaakvaak
Onzin, die 3-0 was toen al echt niet meer om te keren. Dan kan je Labyad erin gooien en nog krampachtig strijden voor 3-1 maar ik vind het zelf mooier om zo'n talent erin te gooien. Kan hij lekker ervaringn opdoen en wie weet komt er nog wel wat geniaals uit. We hebben toch een goede historie met debuterende talenten die vervolgens een geniale pot speelden.
6 -3
munser
Kansloze actie van ten hag.
2 -7
PetrusKeizer
ik ben nou niet echt n fan van HAG, maar dit is niet fair
0 0
Ajax2018
Al stel je iemand van 12 op man wat stelt het voor als je met 3-0 en de staart tussen de benen terug naar Amsterdam moet. ten hag out, Ajax-coach in!
2 -8
coachyscheidsie
Ajax2018 out, echt fan in!
4 -3
VivaEspana
Wij zijn Ajax, wij zijn de jongste..
3 -1
Cello
Lullig voor Ryan om zo te moeten debuteren. TH had hem beter een andere keer kunnen laten debuteren, want zo'n jongen gaat echt niet het verschil maken bij een 3-0 achterstand en al helemaal niet met zo weinig minuten te spelen.
2 -4
PetrusKeizer
hij vond het zelf anders geweldig, ook al werd ook hij van het resultaat in de wedstrijd vanzelfsprekend niet vrolijk. Wat n sukkel, he, die Gravenberch. Man, houd toch op. Verplaats je ns in die jongen. Natúúrlijk vindt hij t geweldig om in zo'n pot te debuteren, stel jij jezelf nou ns ff voor dat je n jongen van 16 bent en al bij de selectie van t 1e van AJAX zit. Dit zijn situaties waar ik mn hele leven lang, ben nu 64, letterlijk van gedroomd heb. Niet vaak. Maar toch. En die jongen belééft het allemaal! Kortom: geweldig. Niks lulligs aan.
0 0
martin1234
Ik denk juist omdat de wedstrijd toch al hopeloos is, je een talent kan inbrengen om wat ervaring op te doen. Dat dit zijn debuut dan is, is misschien wel een beetje sneu voor hem.
1 -1
NouridolbergNeres34
Echt een waardeloos moment om zo een toptalent te laten debuteren, 3-0 achter tegen je grootste concurrent. Zelfs dit soort dingen kan ten hag niet aanvoelen.
7 -7
FlyingDutchMan
Dit was echt een pijnverzachtende actie van ETH, om toch nog iets positiefs te kunnen melden. Jammer dat daar zo'n talent voor misbruikt wordt, terwijl Labyad zich een half uur voor Jan Lul heeft laten uitfluiten..
2 -3
31xAjax
Wat bezielde Erik ten H. In godsnaam om deze jongen in deze westrijd bij deze stand in te brengen???
6 -6
Ewald
De zoveelste tacktische blunder van de trainer. Zn jongen moet je brengen in eigen huis en het liefste met een 2-0 voorstand. Ajax moet beginnen eens mensen gewoon op hun eigen positie neer te zetten en als je die niet in huis heb, gerichte aankopen ipv maar wat aan kloten. De jong op cv, blind cv, neres op links etc kan gewoon niet in dit soort wedstrijden.
3 -7
insectenverdelg
beker aankomende woensdag was een prima debuut geweest.
2 -2
AJAX1996
En over 2 jaar zit hij op de bank bij Roma
6 -3
insectenverdelg
Of verlies je van Dijks n de basis.
6 0
ajaxwestland09
Je laat toch zo jonge niet invallen bij zo drama wedstrijd hoor je thuis te doen
1 -3
Duif63
Nou, daar hebben we wat aan.
1 -8
Ajaxvooraltijd
Supergoeie speler, ben jij wel fan van Ajax?
3 -2
Ajaxvooraltijd
Wat een onzin weer hier allemaal. Dit is ern speler met zoveel kwaliteit maar ook snelheid en diepte in zijn spel dat ik het een logische wissel vond voor Neres die net als Ziyech en nog een paar anderen echt totaal niet in de wedstrijd zaten.
3 -2
trodat4030
Onzin? Het inbrengen van Ryan was onzin! Dit onthoud die jongen de rest van z'n leven. Debuteren in een uitwedstrijd waarin je wordt afgeslacht, je 3-4x de bal raakt en iedereen om je heen als een patatje speelt. Leuke herinnering. En dat alles zodat Erik straks weer kan zeggen, ík heb hem laten debuteren op die jonge leeftijd, ík had die ballen om dat te doen.. Kijk mij eens de echte Ajax-trainer acteren! Flikker toch een eind op!

Ik gun die jongen absoluut z'n debuut hoor, al ben ik van mening dat het te vroeg is voor hem, niet een beetje te vroeg, maar echt veel te vroeg, maar dat doe je dan idd zoals links en rechts al geopperd, in een thuiswedstrijd bij een ruime voorsprong en laat je het hele team alle ballen op Ryan spelen. Deze jongen kan echt goed voetballen, maar ik heb hem vorig seizoen de u19 nog niet bij de hand zien nemen, wordt tóch doorgeschoven naar Jong, is ook daar nog niet 1 keer dé man geweest en moet ook nog eens debuteren in zo'n kutpot. Ik vind het zielig.
4 -7
PetrusKeizer
hij vond t zelf anders geweldig. Maar dat maakt jou dus niks uit, wat die jongen zelf er bij gevoeld heeft.
0 0
insectenverdelg
Mwt 0-3 achter en nog 5 minuten te spelen, had je ook Labyad kunnen inbrengen hoor
1 -3
Sjaakvaak
Dat had gekund ja. Maar dan hadden we ook niet gewonnen hoor.
0 0
insectenverdelg
Had hem woensdag lekker als jongste ooit laten debuteren. Of gaan we dan die titel aan Unuvar over geven?
1 -2
trodat4030
Die mag nog geen debuut maken, daar moet je in Nederland 16 voor zijn of je moet een hele goede reden hebben én dispensatie van de KNVB. Naci is net 15.
3 0
VanDeMolen
Arme jongen. Debuteren in Eindhoven met 3-0 achter. Goh, leuke omstandigheden om zo'n moment te vieren. En dan dacht hij waarschijnlijk ook nog dat er wat van hem werd verwacht, wat meestal het geval is als je erin gezet wordt bij 3-0 achter.

Laat zo'n jongen debuteren, thuis tegen VVV. Kan hij nog scoren bij zijn debuut ook.
5 -11
Red Devil
Hij had zich wel een leuker debuut voorgesteld dan dit.
Dom van ten Hag om hem juist nu te laten debuteren.
3 -9
Ar
Wat een waanzin zeg, dit debuut.
Doorgeschoten doorschuiven.
Had niet vandaag moeten debuteren.
Leuk dat ie nu de jongste is, maar dat legt ook weer een druk.
2 -7
talent020
Lekker debuut om op terug te kijken voor zo,n jongen later, amateuristisch gepruts van Ten Hag, gun die jongen dan minuten bij een voorsprong in een volle Arena
3 -8
hallo1
Nou, dat pakken ze je niet meer af!

Een debuut maak je in een thuiswedstrijd waarin je jezelf kunt laten zien. Niet als je kansloos 3-0 achterstaat en achter verloren ballen aan mag gaan rennen. Onnodige wissel.
2 -8
Superjan
Arme knul
2 -7