De Ligt: 'Ik weet hoe de fans zich voelen'

NielsOpdam, 18-09-2018 om 15:55, 13527 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt weet goed hoe de fans zich voelen tijdens Champions League wedstrijden. De Ligt, die zelf als jonge jongen vaak aanwezig was tijdens de Champions League-avonden, vindt het mooi om nu zelf uit te mogen komen in het miljardenbal. De aanvoerder heeft ook nog een favoriete wedstrijd. Dit vertelde De Ligt op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen AEK Athene.

'Ik heb als jonge jongen veel wedstrijden mogen zien van Ajax in de Champions League. Die sfeer is fantastisch. Van voor de wedstrijd al die vlaggetjes tot de wedstrijd zelf met al die spanning die je op de tribune had. Ik weet hoe het is om daar als supporter te zitten. Dus voor mij is het heel mooi dat ik morgen op het veld mag staan', klinkt het enthousiast uit de mond van de captain.

De aanvoerder van Ajax weet één wedstrijd nog heel goed. 'De wedstrijd tegen FC Barcelona is mij het meest bijgebleven. Dat Ajax hier thuis met 2-1 won. Een wedstrijd met veel gezichten. Ik denk dat Ajax de eerste helft fantastisch speelde, maar gelijk na rust kreeg Ajax rood, waardoor het toch lastig werd. Maar de sfeer van die avond door de supporters en de strijd die op het veld werd geleverd... Ik denk dat dat het recept is voor een mooie Europese avond, dat je samen zoiets kan bereiken.'

Die uitstekende sfeer ziet De Ligt ook dit seizoen terug. 'Dat helpt ons ook. Ik denk dat ons spel ervoor zorgt dat zij ook extra hun stem laten horen. Ik denk dat die samenwerking heel belangrijk is om succes te boeken.' 

Bestel je CL-artikelen hier!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oempaloempa
Ik vind die discussie of je beter 3e kan worden dan 2e of 1e, i.v.m. deelname EL diep droevig. Als sporter moet je naar het hoogste streven, altijd. Als supporter moet je dromen van de CL in de handen van jouw team, niet van de 2e hands EL.
0 0
Timbo
Hoi, Ik heb 2 kaartjes te koop voor vnv. Prijs samen is 70 euro.
Als je geinteresseerd bent, dan graag bericht sturen naar 0611861699. Je kunt ze ophalen in Eindhoven. Ik krijg helaas geen vrij meer van werk dus vandaar dat ik ze aanbied.
0 0
Ajax27
Enige smet op die geweldige avond tegen Barça was die kerel op F die over de rand naar beneden op zn hoofd viel. Kon er toen vanuit 410 zo op kijken, verschrikkelijk. Weet iemand hier hoe het die kerel daarna vergaan is?
3 -3
Schmitz11
Nooit meer 100 procent de oude maar wel overleefd en natuurlijk een revalidatie proces voor de rest van zn leven vanwege de schade aan zn hoofd..

Zat zelf 410, zijn met zn allen stil gebleven tot de 70ste minuut uit respect waarna die gast met zn microfoon schreeuwde "En vanaf nu alles geven tot het einde voor die man en ajax.
Nog nooit zo veel gegeven en gehoord tijdens een wedstrijd. 2 -1 over de streep gesleurd! Zal dag nooit vergeten.
0 0
Rik428
Dat heb ik me ook altijd afgevraagd, raar voorval was dat
2 0
RedFeather
Lastig.
Word je 2e dan speel je meer CL, maar ben je kandloos voor Europese prijs.
Maar met dit team kun je een serieuze gooi doen naar de EL. Dan is 3e weer beter.
3 -1
Stamstadam
Europa League kun je zeker winnen.
0 0
Wheelie
Dat dachten we in 1994 ook, dat we kansloos waren voor die prijs :-D
0 0
Ruff Rhythim
Kansloos is wel een heel erg groot woord.

Dat kan ook haast niet, aangezien we toen Europees al meer konden dan alleen een beetje meedoen.
0 0