Veel talenten in selectie voor duel met AZ

BartVeenstra, 28-04-2018 om 15:15, 22533 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in zijn negentien-koppige selectie veel ruimte voor talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, zo meldt Ajax.nl. De oefenmeester heeft Mitchel Bakker, Azor Matusiwa, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp en Kaj Sierhuis opgenomen in zijn wedstrijdselectie.

Verder keert Nico Tagliafico na een schorsing terug in de selectie. De Argentijnse linksback miste het duel met VVV-Venlo van vorige week donderdag. Siem de Jong zit tegen AZ zijn laatste wedstrijd schorsing uit.

Van de talenten maakten De Wit en Ekkelenkamp al hun debuut. Bakker, Matusiwa en Sierhuis hopen dit weekend hun debuut voor Ajax 1 te kunnen maken. Als vanzelfsprekend behoren ook talenten Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Noussair Mazraou tot de wedstrijdgroep. Het duel tussen Ajax en AZ begint zondagmiddag om 14.30 uur.

De wedstrijdselectie:
Andre Onana 
Kostas Lamprou 
Matthijs de Ligt 
Max Wöber 
Nico Tagliafico
Rasmus Kristensen 
Mitchel Bakker 
Donny van de Beek 
Hakim Ziyech 
Lasse Schöne 
David Neres 
Klaas Jan Huntelaar 
Kasper Dolberg 
Justin Kluivert 
Noussair Mazraoui 
Dani de Wit 
Azor Matusiwa 
Kaj Sierhuis
Jurgen Ekkelenkamp

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcamuc
cassiera niet eens meer op de bank?
0 0
Minsc
"talenten" en Dani de Wit in 1 artikel, oi.
0 -2
vak114
Rare actie van Ten Hag.
Spelers van Jong kunnen vanavond kampioen worden,een beloning voor een prima seizoenen.
Laat ze lekker bij Jong voor deze wedstrijd.
#tenhagout#
0 -2
Michelinho
En nu ze er wel bij blijken te zitten? #tenhagin!
0 0
Dennis1964
Vind ik ook
0 -2
Bky
Ratbraken die Ten Hag!
0 0
Bky
Haha, dit topic teruglezen is wel leuk even.
4 0
Ozymandias
Het leukste is dat er een aantal mensen zijn die snel hun berichten hebben verwijderd.
0 0
Onpartijdig
haha, ik dacht precies hetzelfde
0 0
geDaante
Allemaal bikkelaars en lopers, verschrikkelijke bank op deze manier, waar de bank vorig seizoen nog heel sterk was. Als Ziyech uitvalt heb je geen enkele creatieve speler als back-up. Mazraoui kan goed ballen, maar zou naast een creatieveling moeten spelen. Schöne is dan eigenlijk de enige optie om als half te gaan spelen.

Toegegeven, Frenkie en Eiting zijn door blessures weggevallen, maar de keuze voor dit soort talenten en hen zo belangrijk maken, zegt alles.

Siem de Jong al belangrijker maken dan zou moeten (hem halen voor 3 jaar was al absurd en een teken aan de wand), Dani de Wit en Ekkelenkamp groot en belangrijk maken en zien als je beste talenten... Oftewel het totaal kansloze controleur - passer - loper principe, het in met name Totaal kansloze en zwaar voorspelbare tactiekje, totaal niet geschikt voor spel in de kleine ruimte, heeft nu alweer het heerlijke Cruijffvoetbal bij Ajax verdreven. Wat een figuren. Knap dat je in zo'n korte tijd zoveel kan verwoesten, en iets bijna perfects zo de prullenbak in weet te smijten ten faveure van een kansloze filosofie, die niet des Ajax is.

Het komt voort uit dat eeuwige gezever dat er diepgang moet zijn. Dat moet er inderdaad ook zijn, maar niet puur door een simpele voetballer die steeds de 16 induikt, en dan ook steeds diezelfde speler. Hoezo voorspelbaar? Gaat ook totaal ten koste van de opbouw en het combinatie- én aanvalsspel.
In de kleine ruimte en tegen compactere verdedigingen, kan je er ook helemaal niks mee; geen ruimte voor die looplijnen, of je moet kansloos en opportunistisch steeds voor gaan zetten, dus steeds hopen dat ie goed valt.

Nee, vanuit aanvallend combinatiespel moet je met twee creatieve halven (hetzij de een meer met een actie en dribbel, en de ander meer qua passing) er samen met de buitenspelers, spits en backs doorheen zien te snijden/combineren/dribbelen/kaatsen/steken, etc., en dat door zeer veel beweging zonder bal, goed spel tussen de linies, driehoekjes, etc.
4 -5
gi0vanni
Onder Bosz was het niet perfect maar deze man had in ieder geval Ajax terug op de kaart gezet. En zelfs zo ver dat een van de grootste clubs ter wereld zijn tactiek moest aanpassen. Onder Keizer werd het minder omdat hij er nog niet klaar voor was maar onder ten Hag is het een en al drama.

Maar goed de mensen die Cruijff eruit getrapt hebben zitten er allemaal nog dus zo gek is het niet.
2 0
gi0vanni
PS: Moet proberen positief te blijven daar gaan we: Volgend jaar is de selectie ver voor tijd op orde en de spelers mogen vlak voor het sluiten van de transfermarkt niet meer weg. Volgend jaar geeft iedereen 100% en worden ze dodelijk effectief in afmaken. Volgend jaar wordt er lekker druk gezet en als een speler niet goed speelt wordt hij er uit gehaald omdat elke positie minimaal dubbel bezet is.
0 0
geDaante
Dat is inderdaad wat wishful thinking, de mentaliteit van Ten Hag lijkt niet des Ajax, en het aankoopbeleid is ook erg zwak.

Ik probeer ook positief te zijn, maar veel reden ertoe is er gewoon niet.
Er zal wel weer een frisse start gemaakt kunnen na een wel heel roerig jaar, dus het zal sowieso beter gaan, en een kampioenschap sluit ik zeker niet uit, maar de lat moet veel hoger, en het gaat mij ook om de manier waarop, en de lange termijn vind ik veel belangrijker, waaronder zo goed mogelijk opleiden.
0 0
WillyBrokamp
En dan nu de verkorte versie: ETH rot op het is allemaal jouw schuld, en de rest van mij leven is ook k@t
0 0
geDaante
Hele vreemde ‘conclusie’ weer, en sterk inhoudelijk gereageerd man, echt nuttig deze bijdrage van je
0 0
OuweDibbes
Ten Hag probeert wel altijd jonge spelers. In dat opzichten past hij wel in de filosofie.
4 -5
geDaante
Alleen de verkeerde jonge spelers, allemaal lopers en fysiekelingen. Wat dat betreft past hij totaal niet.
2 -3
Bky
Om ze daarna te laten banken en doodleuk Siem de Jong te brengen.
5 -3
FlyingDutchMan
Dat zijn de momenten dat we ervaring nodig hebben, snap dat dan.. De ervaring dat Siem een boer een pegel geeft en nog steeds geschorst is lol
1 -1
Bky
Inderdaad, Siem weet hoe het is om kampioen te worden! Dom van mij ja dat ik zo dacht :S.
0 -1
JesusZoonVanGod
Eiting?
3 -1
serero97
Was tegen Psv een twijfelgeval wegens een knieblessure. Zal dan nog wel last hebben gok ik. Wel raar dat we daar verder niks meer over hebben gehoord.
0 0
Eastwood
Echt waar, bij velen hier kan Ten Hag niets, maar dan ook niets goed doen. Als Ajax volgend seizoen kampioen wordt, staan ze hem bij wijze van spreken nog af te zeiken.
5 -5
chrisjuhhh
Dat ligt eraan met wie hij g spelen .
Kies hij wederom voor een Schone dan worden we weer geen kampioen .
Niets ten nadele van Schone een goede speler , maar hij loop zo vaak alles vast en is erg traag en ie het allemaal een fractie of 2 later dan een F de Jong bv of een Ziyech .
0 0
KingJames23
Laten we het hopen. Dan zijn we iig weer een keer kampioen.
3 -1
Dwergje48
Waarom wachten we nou nooit eens af met kritiek leveren en zeiken? Het is nog helemaal niet bekend of deze jongens wel of niet mee doen vanavond of minuten gaan maken morgen.

En dan nog, een kampioenswedstrijd in de JL is hartstikke leuk, maar het is nou ook weer niet zó belangrijk. Niet voor de spelers en niet voor het team.
3 -2
Juichtoon
Voor de club in mineur is deze mogelijke titel wel een opsteker! Je neemt alles mee naar de toekomst.
3 0
Onpartijdig
Haha wat een reacties, wacht nu nog maar gewoon twee uur. Trouwens wel grappig dat niemand het antwoord kan geven op de vraag of deze spelers mee kunnen doen vanavond. Ik durven mijn handen aan die vraag ook niet te branden eerlijk gezegd
2 0
FlyingDutchMan
Dat is de hele ophef hiero haha, die onzekerheid over vanavond lol
0 0
Jornnn
Zijn die er vanavond dan niet bij?
0 -1
serero97
Sierhuis is er vanavond gewoon bij hoor mensen.

https://twitter.com/AFCAjax/status/990233517358534659
4 0
Dexy
Waarom neem je 2 exact dezelfde type lopers (De Wit en Ekkelenkamp) mee in de selectie? Snap daar echt niets van. Het zijn al geen geschikte spelers voor combinatievoetbal, en dan ga je ook nog eens je selectie voldouwen daarmee...

Neem 1 zo'n type speler mee, dat is meer dan genoeg. Laat die andere plek dan vrij voor een creatieveling (Mazraoui of Bijleveld).
5 -3
Ozymandias
Dani de Wit en Ekkelenkamp zijn helemaal geen exact dezelfde type lopers. Dani is een type-Siem de Jong terijl Ekkelenkamp een type-Klaassen is.
1 -3
Jeugdtrainer
Je kunt wel altijd tegen de stroming in reageren maar dit is niet te verdedigen. Dramatische keuzes, verre van Ajax 1 spelers en het zijn allemaal categorie non-voetballers. Afscheid van nemen.
1 -1
Knalpot
Prima opmerking pepijntje!
0 0
geDaante
Andersom, Siem en Ekkelenkamp kunnen aan de bal nog wel wat, hebben ook nog wel iets van creativiteit. Klaassen en Dani kunnen niks aan de bal, is puur werken, lopen, en de bal snel weer doorspelen voordat een tegenstander in de buurt komt.

Uiteindelijk allemaal lopers die aan de bal niks of veel te weinig toevoegen, en nooit op de half bij Ajax zouden moeten mogen spelen.
1 -1
Robinjo1988
Dat zijn toch nagenoeg dezelfde types.. Beide hebben ze diepgang en scorend vermogen maar zijn voetballend niet top en hebben geen individuele actie.
1 0
Dwergje48
- 2 spelers

- Selectie voldouwen.


Nou zeg. Zit helemaal vol.
0 -2
mickey2602
Persoonlijk vind ik het wel vreemd om al die talenten bij het eerste mee te nemen. Zeker met de wedstrijd van vanavond voor de boeg.
Morgen moeten we nog volop strijden voor de 2e plaats en zolang die strijd niet gestreden is gaan er weinig talenten de kans krijgen denk ik.
Maar vanavond kan Jong Ajax kampioen worden en ook al zijn er redenen te noemen om bepaalde jongens bij de selectie van morgen te nemen,zoals dat ze vanavond gewoon kunnen spelen of dat Cassiera vanavond speelt en Sierhuis dus niet bijv,dan nog leren die jongens meer van een kampioenswedstrijd waarin gewonnen moet worden als van een wedstrijd om de 2e plaats waar 1 punt voldoende is.
Neem dan volgende week de talenten mee(in ieder geval als morgen de 2e plaats zeker is gesteld)en stel voor mijn part volgende week jong Ajax op.
Maar niet morgen.
En ja,dit zal best wel in overleg gebeuren met Reiziger.
1 0
Ajaxbrl
Daar zitten ze echt op te wachten nu Erik!
Wat is het toch een superknuppel pffff....
2 -3
serero97
Het helpt trouwens ook niet dat er maar liefst 6 spelers geblesseerd zijn, 2 niet welkom zijn en er 1 geschorst is. Je kan moeilijk morgen maar 14 man meenemen he.
2 0
MrPink
Je mag toch maar 3x wisselen, haha.
0 -1
serero97
Lamprou in de spits ;)
0 0
Bocarra
Er zijn hier weer veel succes trollen actief.
5 -2
Dexy
Eiting en Cassierra in principe dus bij Jong vanavond.
0 0
DannTheDon020
Zoals jullie zien is Cassierra niet opgenomen dus die speelt vanavond JA deze jongens komen vanavond iet uit voor JA
0 -1
14ajax1974
Wat een lul, hij wil niet dat jong Ajax kampioen wordt
2 -4
serero97
Bakker en Ekkelkamp spelen de laatste tijd amper bij Jong. Matusiwa en De Wit spelen gewoon en die zitten dan morgen voor als het echt nodig is op de bank. Cassierra speelt vanavond dus dan zit sierhuis daar op het bankje. Kan je Sierhuis toch ook gewoon morgen meenemen? Snap het gezeik hier niet zo.
7 -2
Thedude
Vreemde beslissing ook als dit in overleg met Reiziger is gegaan. Zeer maar dan ook echt zeer onprofessioneel. Denk dat deze jongens met de pest in hun lijf bij de selectie zitten.
2 -3
Rsv
Dus al die gasten kunnen niet met jong meedoen vanavond of dat wel?
0 0
serero97
Ja mag gewoon.
4 0
AFCAsphere
Oftewel iedereen hier maakt zich ontzettend druk over niets en wil gewoon graag janken over Ten Hag?
12 -5
Sulejmanibesteaankoopooit
wtf doet die gozer nu? laat die jongens lekker spelen tegen mvv. Alsof je tegen az een van deze gasten gaat laten spelen.

Het is net alsof hij reiziger een hak wil zetten door de halve ja selectie op te nemen.
4 -10
jarenfan
Vreemde beslissing van de grote smurf.
3 -5
Gerard36
Ik zie allemaal van die overdreven reacties, Dit is natuurlijk wel in overleg gegaan met reiziger neem ik aan voor dat dit besloten is.maar ja natuurlijk is ten hag weer de klos bij velen.
8 -5
Juichtoon
Dat zou je Reiziger moeten vragen. Reken maar dat Reiziger kampioen wil worden. Dus zomaar 4-5 jongens afstaan op dit moment is vreemd. Natuurlijk is jong een opleidingselftal maar juist van een kampioenswedstrijd leren ze ook veel.
2 0
AFCAsphere
Wat een verrassing, hè? Zolang men maar een zondebok heeft, dan kunnen ze daar lekker op zeiken tot ze een ons wegen.
5 -4
Jeugdtrainer
Ik houd daar ook niet van hoor, maar dit is toch wel een lachwekkende beslissing. Om de reden van het kampioenschap behalen, maar ook dat dit soort gasten gezien worden als Ajax-1 materiaal. Bizar!
3 -2
AFCAsphere
Ik snap je Koen, maar ze kunnen vanavond wel meespelen met Jong Ajax, toch? Het is toch zo geregeld dat je als speler zijnde een bepaald aantal keren tussen Ajax 1 en Jong Ajax kan switchen?

Verder zijn Bakker, Matusiwa en Sierhuis wel hoofdselectie-waardige spelers, toch? Ekkelenkamp en De Wit zijn volgens mij types zoals Davy Klaassen, maar ook die kunnen we wel gebruiken, lijkt mij. Ik zie het niet gebeuren dat we ons gehele team gaan opvullen met dit soort spelers. Ekkelenkamp scoort er ook op los in de A1, dus wat dat betreft heeft hij in ieder geval die kwaliteit.
1 -1
Jeugdtrainer
Ja, maar kan goed dat Ten Hag ze maar 60 minuten wil laten spelen. Of enkele. Dat vind ik jammer, maar dat moeten we afwachten.

Bovenal is het gewoon zo dat de teleurstelling heerst dat Ekkelenkamp en De Wit als Ajax-1 materiaal gezien worden. Ik heb een zwak voor Sierhuis, maar je moet als spits voetballend meer kunnen brengen. En die stap maakt hij maar niet. Hoeveel sympathie ik ook voor hem heb..
0 -2
Vincenzo3
Is dit wéér zo'n "beloning" van hem?
3 -2
Red Devil
Huftertje ten Hag naar Reziger en Bogarde gewoon op deze manier.
0 -1
MrPink
Ik mag toch hopen dat ze er vanavond bij zijn. Dat kan je niet maken.

Anders is Ten Hag een nog grotere lul.
9 0
Sulejmanibesteaankoopooit
hij beloont graag spelers door ze een feest af te nemen.
4 -1
Ron403
Dit ga je niet menen toch.... hopelijk snel een bericht dat ze vanavond ook spelen.
6 0
Juichtoon
Wat is hier aan de hand? Gunt Erik Reiziger z'n succes niet? Ook vreemd om juist die jongens hun kampioenswedstrijd te ontnemen.
Of spelen ze vanavond mee en morgen op de bank bij het eerste?
7 0
AJAIXIXIXI
Kan toch gewoon?
0 0
abi
Laten we aub het laatste hopen, anders kan Ten Hag zich weer opmaken op een shitload aan haat
2 0
Juichtoon
In dit geval terecht. Heb de hele week betoogd dat Erik een kans verdient. Dit zou een enorme blunder zijn.
3 0
DannTheDon020
Wat een mongoooool die ten hag de wit, matusiwa en Sierhuis moeten gewoon voor Jong spelen!!!
6 -5
AFCAsphere
Anders wacht je even af wat het idee hierachter is, voordat je Ten Hag voor een mongool uitmaakt.
3 -1
daancruijff14
Ik neem aan dat jongens als Sierhuis wel gewoon bij Jong spelen toch?
5 0
Aeter
Goed moment inderdaad om Jong Ajax te saboteren, wtf.
5 -3