[Update] Bevestiging Ajax: 'Van spelers blijf je af'

BVeenstra, 16-04-2018 om 12:45, 114433 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Nadat enkele supporters van Ajax zondagavond na afloop van de verloren wedstrijd bij PSV (3-0) de spelersbus bij de Johan Cruijff ArenA hadden opgewacht, zou Ajax-middenvelder Hakim Ziyech bij het verlaten van de bus 'een zwiep' hebben gehad. Dat meldt De Telegraaf.

Dat Ziyech geduwd is, wordt door meerdere aanwezigen in de bus bevestigd. Zelf heeft Ziyech alle Ajax-uitingen van zijn Instagram-account verwijderd. Het is volgens De Telegraaf bovendien nog allerminst zeker of de spelmaker in staat is om nog voor Ajax te spelen, maar hierover is verder niets bekend.

Dat de woede-uitbarstingen van de fans, die vooral op Ziyech waren gericht, hard bij hem zijn aangekomen, staat vast. Verder zou ook het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar zijn geëist.

Update - 12.42 uur (16 april 2018)
Tegenover Het Parool heeft Ajax bevestigd dat Ajax-middenvelder Hakim Ziyech inderdaad een duw heeft gekregen van een supporter. De Amsterdamse club baalt van het incident. 'Wij snappen het sentiment en de emoties van de supporters. Die delen wij. Maar van de spelers blijf je af', zegt een woordvoerder van Ajax.

In het stadion van PSV ging het tijdens de wedstrijd ook al mis. Supporters van Ajax staken vuurwerk af en gooiden dit in vakken waar PSV-fans aanwezig waren. Van der Sar heeft inmiddels namens de club zijn excuses aangeboden aan PSV-directeur Toon Gerbrands. Dat het incident een staartje gaat krijgen, staat wel vast. 'We gaan samen met PSV en de politie onderzoeken wie dit vuurwerk heeft afgestoken en wie daarmee heeft gegooid', aldus de woordvoerder van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daveajax1976
Ten eerste moet je uiteraard van spelers afblijven! Stelletje kansloze !!!!

Maar meneer Ziyech niet meer voor Ajax spelen? en de andere 49.000 supporters die jou niet uitfluiten daar de schuld van geven ... dit had een Nederlandse speler nooit gedaan tegenover andere nette supporters
2 -4
Freddy Al
Misselijkmakende toestand, je kunt teleurgesteld en noem het maar op wat zijn maar dit kan niet.
Op deze manier zullen spelers hun biezen snel(ler) pakken en gaan we geen toppers meer krijgen en behouden.
Zelfs een super sympathieke gozer als Onana geeft aan weg te willen,dankjewel jongens!
Vergelijk dit eens met de ontvangst die F'noord kreeg na het verlies tegen Excelsior vorig jaar.
Dit soort acties hebben verstrekkende gevolgen voor de naam van Ajax in binnen en buitenland, en zorgen er mede voor dat alles rondom Ajax in een negatief daglicht komt te staan.
2 -1
Jantjeajax
Dat die gasten nog zin hebben om voor Ajax iets te doen
Kijk die van de Sar nou joh zoveel betekend voor de club

Kan hij in de kuip staan te bidden of die idioten geen vuurwerk op het veld willen gooien
en zo zijn er nog zo veel voorbeelden van misdragingen van supporters dat hij het op probeert te lossen
Nu kan hij weer excuses aan bieden bij PSV en word hij weer uitgescholden door eigen aanhang

Voor zon clubman die zo veel betekend en dan zoveel stront er overheen gooien is echt Ajax onwaardig

Jammer dat die gasten net te veel hersencellen hebben om de bus van Ajax te herkennen en daar voor hun doen interessant staan te doen. Dat zulke mensen denken dat ze Ajax zijn want wat zou de club zijn zonder hun steun

Man man man flikker op stook alles op wat je hebt van Ajax en blijf voortaan van mij part weg
7 0
Tha
Ik schaam me voor dat zieke gajes bij de arena. Opgefokte doorgesnoven pest ventjes. Jullie zijn het toonbeeld voor het failliet van Ajax. Stakkers. Zwervers. Poep onder me schoen zijn jullie. Zie je zelf nou staan, bonken op een bus met spelers,schreeuwen tegen jongen jongens, waarschijnlijk zoals jullie vader vroeger tegen jullie stond te schreeuwen omdat je toen al te achterlijk was om je normaal te gedragen. kippenvel van jullie zielig tekort aan respect. Ik schaam me, en met mij vele, voor jullie!
4 -2
Kibbahimovic
Amen
2 0
Ajacied33
Denken jullie dat Ziyech zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld heeft?
1 0
Michelinho
Juist niet. Zou vanuit Ajax wel heel zwak zijn om die tirannetjes hun zin te geven en denk dat Ziyech zelf zich ook niet van het veld laat intimideren.
2 0
Jantjeajax
Denk het wel en geef hem groot gelijk
Niemand is groter dan de club.
Maar laat elkaar wel met respect behandelen een speler heeft ook rechten
Zo hoef je speler niet te behandelen als soort van Ajax supporter zijnde
1 -1
Simon1
Uhm... Ja...
0 0
GvanderK
Dat lijkt me duidelijk
0 0
Ajacied33
Als dat zo is,dan is het een typische "afscheid". Niet via de voordeur de club verlaten
1 0
koppendicht
Het is de zoveeste keer dat een speler wordt weggepest. Vorig jaar werd Traoré ook tot op het bot vernederd. Het is volledig uit de klauw aan het lopen omdat men op de tribune geen grenzen meer kent. In een groep denkt men zich alles te kunnen permitteren en niemand corrigeert die idioten. Zyiech is nota bene de beste speler dit seizoen, samen met De Ligt. Hoe haal je het in je botte harsens om zo'n rasechte Ajax-voetballer (qua stijl) het hele seizoen uit te fluiten, uit te schelden en te vernederen? Het is echt te gek voor woorden. Iemand moet deze idioten een halt toe roepen.
3 0
Kale
Ja jammer, maar Ajax en Ziyech is wel voorbij. Jammer dat een deel van de supporters hem anders behandelt door zijn Marokkaanse afkomst, jammer dat Ziyech best wel een behoorlijke dramaqueen is. Wereldvoetballer. Hoop dat hij ergens helemaal tot zijn recht komt in het buitenland, want wat een klasbak.
1 -1
Ajacied33
Denk niet dat het komt door zijn afkomst,althans,dat hoop ik niet. Ik ben zelf Marokkaan en irriteer me vaak aan hem omdat zijn houding zo kut is. Kan hij weinig aan doen denk ik,maar toch. Bovendien is hij een topper,maar wisselt het ook vaak af met slechte ballen en onnodig balverlies. Iedereen die bij Ajax speelt beoordeel ik op zijn kwaliteiten ,kijk nooit naar afkomst.
3 0
Michelinho
Dat jij of ik hem niet op zijn afkomst beoordelen neemt niet weg dat er genoeg mensen zijn die dat al dan niet bewust wel doen. Als hij een westerse achtergrond had zou de commotie rondom zijn persoon, houding en handelen, wel degelijk een stuk minder zijn, sad but true.
0 0
Godenzoon24
Hoe kan dat domme volk denken dat dit Ajax helpt???

Als ze nodig zijn hoor of zie je ze niet met zang en spandoeken. Nee nu als het kalf verdronken is en alles wat jc is de club uit is nee nu komen ze. En wat doen ze spelers aanvallen en zeggen dat de directeur weg moet. Want verder nadenken kunnen ze toch niet. Pff je club nog verder de vernieling in helpen. Echte supporters hoor.
1 0
WinstonBogarde
Mede door dit soort acties krijg je steeds meer problemen om andere spelers dan talenten die nog jaren nodig hebben te halen.. Want Ziyech was echt niet de slechtste en dat is het hele seizoen door al zo.. Maar hij is wel degene die word uitgefloten en in dit geval fysiek aangevallen, omdat hij in principe de beste speler is verwacht men simpelweg dat hij het team draagt.. Stel dat er nu bij een andere club een speler van kaliber Ziyech doorbreekt en die kan uiteindelijk kiezen tussen Ajax en PSV, waar denk je dat die voor zou kiezen na het zien van dit soort randdebielen.. Ik hoop dat ze bij Ajax weten wie dit waren en ze een stadionverbod voor het leven geven en daarnaast juridisch aangepakt worden.. Desnoods ook nog de financiële schade op hun persoonlijk verhalen, want Ajax zal nu aanzienlijk minder verdienen aan de transfer die onvermijdelijk is.. Want voor een speler die persé weg wil, en voor een eventuele rechter als reden kan aanvoeren dat hij zich niet meer veilig voelt bij de huidige club, zal nooit de hoofdprijs betaald worden en als je hem niet laat gaan voor minder, dan krijg je ook een onwerkbare situatie en zal hij vanwege het eerder genoemde argument een eventuele rechtzaak winnen..
0 0
Robinjo1988
Wel een beetje overdreven dat al die gasten nu weer uitgemaakt worden voor tuig.
Oke, er is iemand die een duw heeft gegeven. Een paar staan er te schreeuwen maar 90% van die groep staat daar toch gewoon rustig. Dat vuurwerk in het stadion is ook maar door een klein groepje gedaan.

Ons uitpubliek is voor een groot deel gewoon top.
4 -5
ram
Sorry kerel, maar zelfs 'tuig' is te slap voor deze gasten. Wie gaat er nu een bus staan opwachten met zo'n instelling... Dan ben je gewoon een debiel.

Ik had het niet meegekregen en las de kop "supporters wachten spelersbus op". Ik dacht, vrij naief, "oh, wat mooi! Ze komen de jongens een hart onder de riem steken".
En dan lees je dat het weer met geschreeuw en agressie moet. En dat noemt zich dan supporter... Hou toch op joh.
4 -2
koppendicht
Welk ander woord zou wel van toepassing moeten zijn dan? Rammen op de bus, als een Gestapo 'uitstappen!' roepen, schelden met knkmongolen en knkerlijers, duwen, bij de keel grijpen en schreeuwen. Gasten zijn al agressief van nature en zitten ook nog onder de invloed van pillen en drank. Levensgevaarlijke lui die niet voor rede vatbaar zijn.
0 0
WinstonBogarde
Een beetje off-topic, maar ik moet je een klein beetje corrigeren, met pillen bedoel je waarschijnlijk gewoon drugs in het algemeen.. Want van (XTC) pillen wordt je absoluut in geen 100 jaar aggressief, sterker nog als iemand wel aggressief doet tegen jou besef je dat niet en ben gewoon vriendelijk terug naar die persoon.. Maar voor de rest ben ik het volledig met je eens.. Ik was ook boos en teleurgesteld.. Maar dan vloek ik een paar keer, zoek contact met een gelijkgestemde om te ventileren hoe vreselijk slecht het was en vervolgens ga ik over tot de orde van de dag.. In een enkel geval dat dit niet werkt en ik er in blijf hangen, sluit ik de dag af en ga ik met mijn chagerijnige kop naar bed en dan kan ik eventueel nog een kussen 1 of meerdere pakken rammel geven totdat ik uiteindelijk in slaap val.. En dan kan ik er de volgende dag wel weer normaal over praten..
0 0
Robinjo1988
Die gasten die zo achterlijk lopen te doen sporen niet maar dat zijn 5 tot 10 man. Er staan er nog 100 bij die rustig zijn. Dat bedoelde ik.

Heb nog ff goed gekeken bij dat filmpje zie je 1 gast in Ajax pak van vorig seizoen met capuchon op die loopt gewoon constant k***** dit en dat te roepen. Die staat ook vol in beeld. Wat een simpel figuur. Met zo iemand kun je echt geen normaal gesprek voeren.
0 0
WinstonBogarde
Waarom ga je daar uberhaupt staan.. Als die 5 tot 10 man daar alleen had gestaan was er niks gebeurd en hadden ze er waarschijnlijk niet eens meer gestaan omdat ze dan niet de groepsdrang hebben.. En ook al zouden die paar er wel staan dan kon de bus er zo langs rijden.. Dus ik wou die 100 ook niet vrijpleiten..
0 0
koppendicht
Waarom worden zulke gasten nooit gecorrigeerd door de rest? Het is iedere keer weer hetzelfde riedeltje. Agressief gedrag en de meerderheid kijkt ernaar en vindt het best. Het is dit keer niet eens tegen andere supporters, maar eigen spelers worden geïntimideerd en vernederd. Hoe krijg je het voor elkaar joh.
3 0
Zoranc
Zullen we niet doen alsof dit supporters waren.
Wat dit betreft kijk ik jaloers naar die kakkies.
1 -1
Damian_AFCA
Ik schaam me echt werkelijk dood voor die actie van die supporters gisteren. Alsof we niet al genoeg voor lul stonden.. Mag hopen dat ze met hun tengels van onze spelers af zijn gebleven, welke imbeciel verzint zoiets? Dit is met afstand het kutste seizoen wat ik ooit heb meegemaakt. Wat mij betreft mag dit seizoen heel gauw voorbij zijn, al blijf ik mijn club steunen tot het eind.

En wat betreft Ziyech, als je een beetje verstand hebt van voetbal dan zie je dat die jongen heel en heel goed kan voetballen. Zijn gedrag bevalt me ook niet altijd, maar is gewoon een hele belangrijke speler. Dat je die gaat uitfluiten slaat werkelijk helemaal nergens op ( doe je sowieso niet bij geen enkele speler).
1 0
HenryVakH1972
Oprotten met die Zijech dus. Pestjong
2 -8
godenzoon92
Pleur op joh, engnek.
2 -1
Ajacied33
Ik hoop niet dat 1972 voor je geboortejaar staat...
0 0
WillyBrokamp
Ben jij wel helemaal goed bij je hoofd.....??
0 0
vijfennegentig
Jij krijgt het superzwaar de komende jaren!
0 0
ajax4ever01
Is er al iemand ontslagen bij Ajax? Dit duurt wel lang zo..
0 0
hakkietjakkie
Oprotten met die mafkezen die zichzelf supporters noemen! Je gaat toch uberhaupt niet die spelers op staan wachten? Doe normaal man jullie zijn volwassen kerels en hebben ook een eigen leven!!

En dan ook nog eens spelers aanraken die VOOR JULLIE naar buiten komen omdat jullie als stelletje verwende kindertjes “verhaal komen halen”.
Een en al triest!!

Dit is je eigen spelers nog meer neetrappen nadat ze al geslagen zijn!
Jullie vergeten volledig hoe dit seizoen is begonnen en hoe erg dat door suddert gedrende het seizoen. Alsof niemand zijn best heefft gedaan man. Van directie tot spelersgroep. Die kunnen zelf ook wel nadenken hoor wat ze wel of niet goed doen. Maar dankzij jullie is wel zeker dat spelrs als Ziyech Onana Kluivert heeel snel weg zijn!

2 0
GvanderK
Schaam me dood, wil als echte Ajacied op geen enkele manier geassocieerd worden met dat tuig. Stelletje tokkies. Ajax onwaardig. Wat mij betreft zijn ze nooit meer welkom bij de club.
1 0
Arie Vink
Wat een volk stond er gisteren op de jongens te wachten. Walgelijk.

Ik ga ook nauwelijks meer naar de Arena, waar ik tot voor kort altijd op de F-Side zat met een groepje vrienden. We gingen het zingen en springen altijd uit de weg door aan de zijkant te zitten. Heel fanatiek sfeer maken zit niet in ons, dus dan moet je ook niet bij de mannen gaan staan die dat wel willen. Aan de zijkant hadden we een leuk en gezellig groepje gecreëerd, maar de laatste paar keer kregen we steeds vaker gezeik met tuig zoals gisteren. Het viel hun op dat we elke thuiswedstrijd aanwezig waren, maar niet mee wilde doen. Logisch, overgrote deel doet dat niet. Waarom ze naar ons kwamen, is mij nog steeds een raadsel. Of we anders "effe" naar een ander vak wilde gaan volgend seizoen. Als je een sfeervak wilt creëren waarbij het gehele vak mee MOET doen, dan ben ik best bereid om mijn plek af te staan, maar niet als blijkt dat het overgrote deel op de F-Side niet zo los hoeft te gaan als 410 ooit deed. Het sfeervak bleef toch maar beperkt tot dat kleine groepje in het midden en na overleg met de vaste seizoenskaarthouders om ons heen, besloten we te blijven zitten. Dat hebben we geweten...Twee van de gasten die ons de weken daaropvolgend hebben lastig gevallen, geduwd en uitgescholden stonden gister bij die bus. Ze komen heel duidelijk in beeld. Die gasten denken de boel te kunnen regelen op de tribunes. Denken dat ze de baas zijn en iedereen die gewoon de wedstrijd wilt kijken, moet maar "effe" oprotten. Ook al hielden we rekening met ze door aan de zijkanten te gaan zitten. Wat een tuig. De verhalen dat Hakim een zet heeft gekregen verbaast me niet, maar nu hoor ik ook verhalen dat ie naar z'n keel gegrepen is. Dat zou helemaal verschrikkelijk zijn. Deze jongens slopen de club. Ik mag hopen dat de grote schoonmaak ook voor de tribunes geldt.
6 0
Rolo
Eenvoudig op te lossen toch, inderdaad wat je noemt... ze staan op beeld. Nou ze zitten dus ook in het stadion 1 1 = 2... opdoeken en zorgen dat de echte supporters achter onze club kunnen staan.

Dit soort mannen maken niet alleen Ajax, maar het hele voetbal kapot.
5 0
shachalnur
Het is volgens mij de moeite waard eens goed te kijken wie die 'supporters 'zijn.

Wie steken vuurwerk af,en gooien dat in psv vak?

Wie wachten op spelers en houden hun handen niet thuis?

Pas als je weet wie die lui waren ,kun je zien of het wel echte supporters zijn ,of een groepje provocateurs,die een beeldvorming creëren om Ajax te beschadigen.

én vuurwerk ,én fysiek geweld tegen speler,en precies Ziyech , binnen een aantal uren heeft alles weg van een zogenaamde False Flag.

Eerst uitzoeken wie het waren,wie de leiding had bij deze acties,wie de meelopers waren,hoe lang ze al 'fan' zijn ,en of de kern van Ajaxsupporters deze wellicht ingehuurde provocateurs wel kennen.

Daarna ga je eventueel kijken wie ze ingehuurd hebben,en wat voor belangen ze behartigen.

Deze hele zaak stinkt.
0 -7
Tha
Je moet echt naar bed ouwe, je word para
0 0
JJAFCA
Hahaha, je hebt deze tyfus dag voor mij iets dragelijker gemaakt. Echt, hoe kom je er op. Het is allemaal de schuld van de rabobank
1 0
Catenaccio
Hakim, laat je door die rand debielen niet van de wijs brengen. Jij bent de geniaalste voetballer bij Ajax. Andere middenvelders in dienst van jou spelen dacht ik zo.
Succes bij de volgende stap in je carriere
3 -4
Michels
Van uitfluiten tot aanvallen; sommige supporters zijn echt van alle markten thuis...
2 0
Ajax4proud
Ik vind het verlies erg, maar een speler aanraken nog erger. Je verhaal halen dat kan ik begrijpen zoals vaker is aangegeven, maar er is iets goed mis met de mensen die daarbij spelers gaan aanraken. De spelers hadden niet naar buiten hoeven te komen en doen dit omdat ze de frustraties begrijpen.

Nu is het zeker dat Ziyech weggaat.. Jammer dat er nep supporters zijn. Word fan van Feyenoord, Fc Utrecht of Ado Den Haag en blijf ver weg van Ajax is mijn advies.
9 -1
Damian_AFCA
Precies, dit soort tuig hoort niet bij Ajax.
0 0
Raikkonen94
Walgelijk. Goede reclame voor de club dit ook met die zogenaamde supporters van ons.
2 0
je
Over 1 meneer hoor ik helemaal niks Arie Van Os vliegt bij Ajax lekker onder de Radar door is ook een zich zelf aangedragen Erelid net als Hennie Henrichs .
2 Ratten daar begint de ellende bij Mijn Club.
5 0
CruyffFootball
Henrichs overleeft alle stormen.
Die zit er over 400 jaar nog.
4 0
JanTa
En deze idioten durven zich ook nog "zichzelf "supporter" te noemen. Die kunnen zo te gast bij Derksen & Co.
1 0
koppendicht
Deze idioten kunnen hun gang gaan omdat niemand ze in de Arena corrigeert.
6 0
echtgras
En ook dat snap ik. Ik ben niet op mn mond gevallen en kan heus wel mn mannetje staan maar ook ik ga deze gasten niet corrigeren. Heb er al een keer eentje die doorgesnoven was en zeer agressief kunnen bedaren. Maar voor je t weet lig je door 8 man op de grond of heb je een mes in je (al za dat laatste niet zo snel in de Arena gebeuren)
0 0
FelixjeGassenlicht
Wij zijn het laatste jaar toch wel erg diep gezonken, wij waren zo mooi op weg omhoog (met Peter Bosz). Na zo'n slecht seizoen met nu weer spelers lastigvallen en vuurwerk gooien. Dat kan er ook bij. Schoon schip maken met een nieuwe directie etc. Maar wie is de nieuwe sterke man die onze club uit het moeras kan trekken? Louis?
2 0
Damian_AFCA
Ik denk ook steeds aan Louis, sterke persoonlijkheid die al genoeg heeft bewezen in de voetbalwereld. Een andere optie zou ik zo 123 niet weten. Kent ook nog eens de club, dus wat mij betreft een hele goede zet.
0 0
AFCAPolarBear
Het incident met het vuurwerk wordt erg moeilijk! Ik was in het stadion en net voordat het vuurwerk werd afgestoken, kwam er een spandoek over de de toeschouwers (bewust noem ik ze geen supporters!). Dus je kan niet zien op beelden wie het vuurwerk afstak, hopelijk wel wie het vuurwerk gooide/ervoor zorgde dat het vuurwerk naar beneden kon worden gegooid (want er hing een net van onder tot het dak om dit te voorkomen)
0 0
Hagmag
Ik ben, net als vele Ajax supporters zwaar teleurgesteld en ontevreden over het afgelopen seizoen.
Van EL finalist en na 4 maanden er uit vliegen tegen nietige voetbalclubs, regelmatige magere resultaten in de eredivisie.
Er was qua spel en uitslag 1 hoogtepunt in dit seizoen te noteren en dat was de 3-0 overwinning in december tegen pisvee.
Dieptepunt was het trieste incident met Appie Nouri. Dat had uiteindelijk de spelers de kracht moeten geven om voor hem het kampioenschap binnen te halen.
Bosz moest weg en Keizer kwam en het werd al snel duidelijk dat Keizer niet de kwaliteiten had waarover Bosz wel beschikte. Keizer moest weg en Ten Hag kwam. Uiteindelijk kunnen we vaststellen dat Keizer het beter heeft gedaan dan Ten Hag, cijfers liegen niet.

Echter dat geeft mij nog niet het recht mijn teleurstelling op fysieke wijze te uitten. Verbaal kunnen we donderdagavond tegen VVV thuis ons ongenoegen kenbaar maken.

Ik begrijp de leiding van Ajax niet om toch met de bus richting de Arena te rijden.
Men heeft toch die zogenaamde supporters wel zien staan neem ik aan.

Camerabeelden bekijken en forse stadionverboden uitdelen is mijn advies.
6 -1
MosesD
Stadionverbod voor al deze Tokkies. Hoop dat ze opgespoord worden. Jaren geleden op de Toekomst werd van Persie ook al belaagd. Werkelijk een grote schande. Dergelijk tuig beschadigd Ajax alleen maar. Heel snel afscheid van dit soort nemen.
6 -3
Jordy1337
Wat een gigantische teringleijers zijn die doorgesnoven gasten toch. Ga eens wat doen met je leven, zoek een baan, zoek iets anders waar je ook wat tijd in kan steken. De wedstrijd was gisteren inderdaad kut, dus ben ik gewoon vandaag niet mijn 100% blije zelf. Maar ik ga niet een bus opwachten en 102012 keer kanker roepen. Denk je nou echt zelf dat de spelers dit allemaal willen? Denk je nou echt dat ze met 40% motivatie op het veld staan?

En dan die gasten die het goed proberen te praten met ''het is maar een beetje schelden''. Verpaupering van Nederland, dat is het! Je gaat niet zomaar iemand de huid vol schelden, heb wat respect, of hebben je ouders dat er niet hard genoeg ingeslagen?
3 -1
AjaxDaniel
Pff waarom moet het bij Ajax als er problemen zijn altijd helemaal misgaan. Bus opwachten kan ik nog begrijpen maar vuurwerk gooien en spelers duwen is niet normaal.
2 -2
Finidi en Nwanko
En dan schenen de échte supporters in het stadion te zitren. De salonsupporters waren er geen eens bij. Sneue aanhang.
1 -1
Adamoost
iedereen roept nu om het ontslag van Overmars en Van der Sar maar ik vraag me af heeft er iemand een redelijk alternatief voor beide. Want zolang die er niet zijn lijkt mij het niet handig om net voor een transferperiode je technisch hard eruit te gooien. Ben ook niet blij met beide maar het is nog slechter als je niks hebt.
1 0
Finidi en Nwanko
En zijn nieuwe mensen aan het roer garantie voor succes? Het spelerspotentieel moet kampioen kunnen worden. Dat het zo niet uitpakt ligt niet aan de directie of de kantinedame.
0 0
AFCAPolarBear
Het bestuur is wel verantwoordelijk voor de trainer, daar ligt ook een heel groot deel van de problemen. Want ben met je eens dat deze spelers op hun sloffen kampioen had moeten worden. Niet dat ik wil dat het bestuur opstapt, integendeel zelfs!, maar er moet wel kritisch gekeken worden hoe deze situatie is gekomen en nog belangrijker hoe dit in toekomst te voorkomen. Als daaruit komt dat het bestuur heeft gefaald en dit in de toekomst niet kan verbeteren, moeten de heren daar hun conclusies uit trekken.
0 0
Finidi en Nwanko
Kritisch kijken.....daar ben ik een voorstander van.
0 0
Stamhoofd
Zolang ze blijven zitten zal er niet gezocht worden naar een alternatief
0 0
Rolo
Nope, maar het is het makkelijkste om maar meteen alles er uit te gooien en vooraan te beginnen. Dan heb je een gewenningsperiode van een half jaar en met kerst gooien we er maar iedereen weer uit omdat het niet werkt en beginnen we weer vooraan.

Logisch nadenken kunnen er schijnbaar een aantal niet.
2 0
damskowest
Wat een dramatische wijven op dit forum. Wat gescheld met ziektes en geduw en gelijk doen mensen alsof er een aanslag op de spelers is gepleegd.
7 -13
Leviathan
Het is toch ook gewoon in en in triest? Vorig jaar de finale EL was Amsterdam 1 groot feest het kon niet op en nu? En bij psv werd er anders wel min of meer een aanslag gepleegd op t thuisvak. Je zal er maar zitten met je kind.
2 -1
kampioen0809
Komt Sarrie trouwens wel lekker uit, deze commotie. Want de focus ligt nu helemaal op dit incident terwijl het in eerste instantie bij het bestuur lag.
3 -1
Finidi en Nwanko
Hoezo had Sar er meer tegengehouden dan Onana of wat?? Als jij de vakken niet goed vult, ligt het dan aan de floormanager of kont het omdat jij je werk niet serisus neemt?!
0 -1
BokkieBokstra
Geloof ik niet, de praatprogramma's moeten nog komen. Van der Sar gaat en ik verwacht dan Overmars ook. Vraag is nog een beetje, wat gebeurt ermet de RVC. Moet ook eerlijk zeggen, ik weet in het geheel niet hoe Ajax in elkaar steekt en wie wat voor elkaar kan krijgen. En dan is de vraag: hoe verder? Moet Ten Hag blijven?
0 0
RedFeather
Marktwaarde Ziyech daalt dus nee.
1 -2
kampioen0809
Ach man, alsof dat hét probleem is. Wat mij betreft vertrekt hij transfervrij, als daarmee de echte problemen opgelost zouden worden.
2 -3
Leviathan
En wel typisch dat Ziyech bovenaan het klassement voor beste voetballer van Nederland staat. Maar bij Ajax denkt men er anders over blijkbaar
1 -1
kampioen0809
Leuk die minnetjes, maar de kern van het probleem is toch helemaal niet Ziyech? Dit is een randzaak (hoe ernstig ook), maar het probleem is de structuur en cultuur binnen Ajax. Denk je dat die supporters de bus stonden op te wachten om Ziyech een 'zwiep' te geven? Natuurlijk niet, die willen horen hoe het zit met Van der Sar en waar het nu heen gaat.

Alles wat er dan met Ziyech gebeurt, is alles behalve de kern van het probleem.
0 0
Chesterson93
Hoef je het alsnog niet te bagatelliseren. Want de meeat creatieve krijgt de meeste shit over zich heen. Ik herinner mij een tijd dat het anders was. Maar nu zijn het de Veltmannen die de boventoon voeren. Begin bijna klaar te zijn met mijn club, schandalig gedrag is dit.
0 0
M.Olsen
Wat deed ziyech zelf? Waarom kreeg uitgerekend hij de zwiep? Wat voor zwiep? Wat voor persoon gaf de zwiep?

Lijkt me cruciale informatie om te oordelen over de situatie. Als ziyech heeft gespuugd naar aanleiding van het verhaal halen veranderd het een hoop (voor mijn mening iig)
6 -9
godenzoon92
Bingo! Victim blaming.
2 0
Leviathan
Sowieso werden ze al met 8000 ziektes uitgescholden toen ze al in de bus zaten door een paar doorgesnoven bloedhonden.
3 -2
NouriVandeBeek
Ik heb me denk ik nog nooit zo geschaamd als Ajax supporter. Van spelers blijf je af.
8 -2
AFCAPolarBear
Zo denk ik precies hetzelfde over! Ik heb al de hele dag buikpijn, maar weet niet of dat komt door de wedstrijd van gisteren is of de schaamte voor de gasten die de bus tegenhielden
0 0
Leviathan
Dat zei ik ook al en dan had ik nog niet eens het filmpje gezien... Wat een kansloze achterlijke debielen allemaal petjes en capouchon bijna en volgens mij allemaal goed van de plaat en allemaal maar kanker dit kanker dat lopen roepen en dan UITSTAPPEN roepen op de deur slaan. Nee dit is nog treuriger dan de nederlaag en psv kampioen...
0 -2
3sterren
Enkele ’supporters’ hebben met hun misselijkmakende gedrag ervoor gezorgd dat goede en redelijk geprijsde voetballers wel eerst twee keer gaan nadenken voordat zij voor Ajax willen (durven) uit te komen.
Nu is het nog gebleven bij een duw en het aansteken van vuurwerk. Maar straks steekt zo’n tokkie een mes in de rug van een speler en gaat met Molotov-cocktails gooien, omdat hij/zij ontevreden is met de gang van zaken bij zijn/haar favoriete club.
Noem het gerust een overdreven reactie van mij, maar ik dacht echt dat het bij het vermaledijde ”staafincident” zou blijven. Helaas bleek dat niet een incident. Geweld, in welke vorm dan ook, begint iets structueels te worden bij het voetbal. Dit schreeuwt om een Engelse aanpak tegen dit hufterige gedrag …
6 0
Rolo
ik schaar me helemaal achter deze reactie... Denk eens terug aan Cerny... na de graafschap uit. Die kon niet meer veilig naar huis.

Voetbal is passie, maar let op dat je passie niet doorslaat. Aanpakken deze zogenaamde supporters. Oh wat waren we allemaal blij dat er weer bijna uitsupporters naar de klassiekers mochten. Thx mannen.. Dat gaat voorlopig waarschijnlijk na gisteren ook nog niet gebeuren.
2 0
Bjorn
Einde Ten Hag zou je gaan denken, gezichtsverlies neemt toe nu er ook gelekt wordt aan De Telegraaf. Training begint niet voor niets later.
2 -1
RedFeather
Meer dan een fysieke duw dus, een spreekwoordelijke.
Onbehoorlijk uiteraard.
Toch is die reactie van Hakim ook weer typisch hoor. Wat een ego. Hij pakt incidenten van mafkezen aan om zijn mening over alle supporters te vormen.
Typisch dat dit precies is wat autochtonen wordt verweten bij hun beeldvorming over Marokkanen.
Wat een gelaagdheid, smullen.
8 -7
NouriVandeBeek
Zeldzaam domme reactie. Zeldzaam
2 -6
RedFeather
Gewoon alles dom noemen wat je niet begrijpt. Jij komt er wel.
3 -2
AJAXTHELEGEND
Die zogenaamde supporters ,die zich een soort machtspositie of status proberen te verwerven over de rug van Alle Ajacieden en Ajax échte supporters , door spelers uit te fluiten ,en nu zelfs fysiek te belagen ,die moeten een levenslange ban krijgen bij thuis en uit wedstrijden .Hun gedrag werkt juist contra ,en demotiverend . Ze bederven de sfeer ,en het voetbal plezier van velen. Laat de echte supporters maar opstaan ,en de vervelende uitwassen er uit werken ,niet goedschiks ,dan maar kwaadschiks. De streep is overschreden .Waardeloze actie ,beneden alle peil .De supporters verenigingen zullen als eerste de hand in eigen boezem moeten steken , en beginnen met de schuldigen te gaan royeren. Ook schoon schip bij de desbetreffende supporters groep , niet alleen in de spelersgroep en trainersstaf.
4 0
Robinjo1988
Heeft hij nou staan spugen of niet? Zo ja, dan is een duw nog mild.

Anyway, zijn de trainer en directie al weg?
4 -4
reaguurder
1988, dus dit jaar tik je de 30 aan. Wijsheid komt met de jaren toch? Misschien piep je over 10 jaar anders
0 -1
Robinjo1988
Spugen vind ik echt lager dan laag hoor.
1 0
Juichtoon
Johan had al in de gaten dat Ajax supporters ook mee moesten groeien om de club vooruit te helpen. Ik neem aan dat de schuldigen hard worden gestraft.
3 0
Juichtoon
Dit valt niet te begrijpen en niet goed te praten.
2 0
vijfennegentig
Wat een tyfusclub is dit aan het worden. Jullie hebben niet door dat dit typische kakkie acties zijn. Oprotten met zulke supporters, jammer he dat de beste speler in het land voor Marokko kiest ipv NL, zit behoorlijk diep zie ik nu.
7 -13
MáximaZorreguieta
Een van de beste spelers die we hebben op deze manier de deur uit duwen. Schaamde me voor het spel van Ajax maar nu ook voor die randdebielen die zich ajacied noemen.
8 -5
Simon1
Waar blijven die ontslagen? Het duurt te lang!
1 0
Tyronetjonaloi
Ik denk dat v.d. Sar de eerste is die opstapt.
1 -1
Jornnn
Wat zou de juiste vorm zijn van protest? Je kaart niet verlengen? Dat doet niemand, want dan kom je er nooit meer tussen.
1 -2
vijfennegentig
Een speler belagen is de meest uitgedachte en de allerbeste manier! Smh
0 0
MisterAFCA
Spandoeken, en net zolang blijven roepen dat ze op moeten sodemieteren tot het daadwerkelijk gebeurt! Ook blijven schreeuwen dat we van die beurs af moeten net zolang tot het gebeurt. Wij als supporters kunnen de druk onnoemelijk hoog opvoeren. Als we maar willen en volhouden!!!!
1 0
Simon1
Onzin. Als er maar genoeg supporters zijn die een gezamenlijk statement laten horen en dat net zo lang doen tot het wordt veranderd lukt het altijd. Het enige probleem is dat niet genoeg Ajacieden op dezelfde lijn zitten en daar ook wat voor willen doen.
0 0
MisterAFCA
Onzin? Ik schrijf hetzelfde als jou toch?
2 0
niquedegraaff
Die spandoeken worden niet toegelaten in het stadion...
1 0
MisterAFCA
Klopt van je eigen spelers blijf je af! Voor de rest ga ik er niet veel meer over zeggen. Dat is hieronder al gedaan.

Waar ik wel wat over wil zeggen is de emotie die ook door Ajax zou worden gevoeld...

Welke emotie precies? De blijheid van je vette bonus aan het eind van het seizoen? De vreugde die jullie plucheplakkers mogen voelen omdat jullie tegen jullie maten kunnen pochen met het feit dat jullie bij Ajax werken? Wat jullie echter vergeten is dat jullie bestuurders inclusief directie Ajax naar de sodemieter helpen!

Dat jullie met z’n allen, inclusief de klootzakken die hun plek aan hem te danken hebben, de grootste Ajacied aller tijden een gigantisch mes in de rug hebben getrapt?

Onze club is doodziek en wij supporters hebben dat lachend laten gebeuren...

Wijlen Uri Coronel was de eerste met een rapport. Met datzelfde rapport heeft hij overigens een aardige positie binnen Ajax weten te bemachtigen. Een van de aanbevelingen was om van de beurs af te gaan. Daarna kwam de fluwelen revolutie van onze Johan. Ook daar de dringende aanbeveling om van die klote beurs af te gaan. De plucheplakkers, met als grootste stinkrat Henrichs voelde toen Cruijff binnen kwam de bui al hangen. Stel je toch eens voor dat Ajax van die beurs af zou gaan.. ja rat Henrichs, dan was je al je macht in een keer kwijt geraakt want een bestuursraad is dan verleden tijd. Dat wil die rat natuurlijk niet laten gebeuren en hij heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Cruijff is weggestemd tezamen met Jonk.

En wat hebben wij supporters gedaan? Precies niks. Want het nieuwe home staat nog niet... wat heel veel van jullie niet zien is dat als we de lijn Cruijff tot in de puntjes hadden gevolgd, wij nu met afstand de grootste van Nederland zouden zijn. Kijk naar vorig jaar. Ajax was weer op weg om Ajax te worden met een trainer met de spelopvatting van Cruijff, met spelers die opgeleid waren met de visie van Cruijff/Jonk. Maar hé laten we lekker onze spelers uitfluiten, duwen en gewoon weer roepen om heel veel geld uit te gaan geven. Want tja, dat doet de rest ook... Ajax is groot geworden door Cruijff en was weer op weg om groot te worden met het voetbal waar Ajax voor staat. Wij als supporters moeten net zo lang doorgaan met de club in de fik steken(figuurlijk) totdat al die smerige honden opgerot zijn! Ajax is op sterven na dood mensen wordt verdomme is wakker! Omarm datgene waar Ajax voor staat en ga door met protesteren totdat wij ons Ajax weer terug hebben. Ik lees hier zo vaak dat wij als supporter geen invloed hebben. Maar deze mensen vergeten dat wij Ajax kunnen maken en breken. Zonder supporters geen sponsoren, zonder sponsoren geen geld, zonder geld geen Ajax! Iedereen roept om de kop van Sar(eens) maar als een slang kapot wil maken moet je niet bij de staart beginnen! De kop moet eraf! Om te beginnen bij die smeerpijp van een Henrichs!!!!!

GEEF ONS VERDOMME AJAX WEER TERUG!!!!!!

7 -5
MichelAngelo66
Waarom krijg jij minnetjes? Het enige wat ik kan verzinnen dat de supporters uit Aerdenhout schrikken van je taalgebruik. Voor mij heb je gelijk.
0 0
MisterAFCA
Trek ik me niet zoveel van aan man. Thanks in ieder geval!
0 0
Rolo
Inderdaad, en heb je Bosz, dan begint iedereen over een plan B wat er niet is... Kortom, wanneer is het wel goed. En dan kan je als supporter blijven roepen dat het niet goed is.

Als je baas zegt, heren, zo gaan we het doen, dan doen we het zo. Of gaan we daar dan ook alle pilaren omver schoppen tot het bedrijf zegt, nou ok, we gaan het op jou manier doen. Weet je wat ze zeggen, flikker op jij. Als je het er niet mee eens bent, rot je maar op!

Degene die hier op het bestuur, spelers en club liggen zeiken, wie zegt dat je moet komen? Je werk is een verplichting, Ajax is een liefde/hobby. Je vrouw zet je ook aan de kant wanneer je het niet eens bent met haar. Duw of sla je haar ook?

Niemand verplicht je naar Ajax te komen. Wanneer je komt, zijn wij Ajax. 50.000 man sterk.. inclusief spelers en bestuur. Wij zijn de mooiste club van Nederland. Wanneer je dat respect niet kunt opbrengen ga je maar fierljeppen.
2 -3
MichelAngelo66
Ik vind dit maar een rare reactie. Eigenlijk reageer je helemaal niet, maar maak je een eigen verhaal met de strekking.... Het is zoals het is en blijf braaf zitten op je stoeltje, geef je spaarzame centen er voor uit, mond dicht, anders blijf je maar lekker weg.
Je hebt gewoon echt niet in de gaten dat er al vele jaren een gezwel ettert in de club. De patiënt is al een tijd ernstig ziek en stuurt een gekwalificeerde dokter de deur uit eind 2015 en laat Jomanda wapperen met haar jurk in de hoop op beterschap. Jij vindt het blijkbaar best.
0 0
MisterAFCA
Respect? Ga zelf lekker dammen ofzo man. Ik heb heel veel respect voor Ajax ben er elke wedstrijd! Ik heb totaal geen respect voor die vuile stinkratten in het bestuur. Maar goed kennelijk ben jij zo een slappe zak die altijd ja en amen zegt tegen je baas want hé, de baas zegt het dus het zal wel goed zijn... het bestuur verdient na het vernederen van Cruijf en kompanen een schop onder hun vetgevreten reet maar absoluut geen respect!
2 0
Rolo
En hier gaat het dus mis. Er hoeft dus lang niet altijd ja en amen gezegd te worden.... echter, de manier van communiceren is belangrijk.

Door een fatsoenlijke discussie aan te gaan bereik je veel meer dan meteen maar op een bus beginnen te rammen. Aan de deuren te trekken om te kijken of ze open gaan. Dat je speler duwt....

Als jij je punt wil maken door een bus aan te houden, prima. Doe je ding, maar wel met respect voor de club en mensen binnen Ajax.

Dus pak je vol frustratiegepakte reet aan en duw hem voor die bus... van mijn part rijden ze de bus er naar binnen.... (mooi he, als je mensen zo behandeld)...
0 0
MisterAFCA
Hey pik, jij begrijpt de strekking van mijn eerste comment niet... ik heb nergens gezegd dat ik het eens ben met die mongolen die die bus stoppen en spelers duwen... sterker nog ik keur het af! Vuurwerk in een vak gooien nog veel erger! Ik heb het over onze doodziek club en die ratten van bestuur! Ik heb het over Ajax weer Ajax maken! Jij praat over het met z’n allen achter onze club staan. Inclusief directie en bestuur! Die gasten die onze club naar de verdomme helpen dus... daar moet ik achter gaan staan? Want als ik jouw visie lees moeten we dat maar met z’n allen gaan doen. Zij zijn tenslotte degene die de richting geven en bepalen. Doet Assad ook in Syrië. Hij is de baas daar. Wat hij allemaal flikt is niet belangrijk toch? Hij bepaalt tenslotte de koers dus laten we hem met z’n allen maar volop steunen... ga jij anders met je kruisloze slipje de bestuurskamer in en laat je naar links trekkende hol Lekker volblaffem door de hele leiding en bestuursraad! Misschien wordt je nog wel erelid... Stakker!
0 0
Rolo
Daarom wordt je zo moedeloos van dit soort reacties. Wat jij in je vrije tijd doet met je kruisloze slipjes moet je allemaal zelf doen, maar op een fatsoenlijke manier communiceren kun je schijnbaar niet.

De korte termijnvisie die jij in je hoofd hebt werkt gewoon niet. Stel, je schopt nu iedereen er uit. Wat dan? Je plaats een nieuw bestuur, nieuwe directie, nieuwe trainer, nieuwe selectie. Jou visie, jou doel. En het werkt niet met kerst? iedereen maar weer overboord en weer opnieuw beginnen....Ik zie de krantenkoppen al voor me..
0 0
MisterAFCA
Begin jij nou serieus over normaal communiceren? Lees de laatste regel van je vorige comment op mij even terug. Moraalridder... je trekt allemaal conclusies die ik helemaal niet benoem in mijn verhaal! Het bestuur wat er nu zit, zit er al jaren! Datzelfde bestuur is dus verantwoordelijk voor de puinhoop bij Ajax de afgelopen jaren! Plan Cruijff zou leidend zijn en daar heeft ene Heinrichs alles aan gedaan om dat vanaf het begin te ondermijnen. Zoals je zelf al aangaf je spreekt met z’n allen af om een bepaalde koers te varen dus dat moet je dan ook helemaal doen dus niet half of een beetje! Dat is in het geval van plan Cruijff nooit zo geweest. Jij doet hier voorkomen alsof je de meest correcte op deze site bent en vervolgens gaan praten over een bus bij iemand zijn hol in rijden... misschien moet je eens bij jezelf te raden gaan over wat normaal communiceren is. Het is namelijk zo dat een actie een reactie op roept... dus als je normaal wil communiceren begin daar dan zelf mee!

Ik heb het ook nergens over met de kerst mensen er weer uitpleuren. Ajax had zich gecommitteerd aan het plan Cruijff naar eigen zeggen maar Cruijff en de zijne zijn vanaf het begin gedwarsboomd. De tijd dat wij vruchten zouden gaan plukken van zijn visie zou nu aanbreken in de vorm van Nouri, vd Beek, de Ligt en F. De Jong. Deze jongens zijn allemaal gevormd onder de visie van Jonk/Cruijf en daar sloot het voetbal onder Bosz naadloos bij aan. Dat zag je ook aan het spel en de resultaten. Helaas geen prijs maar die zou dit seizoen zijn gekomen.

Voordat je de volgende interesant gaat lopen doen leer dan even begrijpend lezen... en las wil dat er geciviliseerd gecommuniceerd wordt begin daar dan zelf mee.

Nog een tip: bedenk goed wat je met je laatste role doet...
0 0
Rolo
De eerste die begon met het spuiten van volgevreten reacties was ik niet Mister AFCA. Laten we zeggen dat de tekst tussen haakjes aangaf dat het een koekje van eigen deeg was, iets met begrijpend lezen had je het over? En mocht je mocht je met toch een hak willen zetten met één of andere slogan, bedenk dan even wat origineels....

Terug naar wat er echt toe doet... Ik schets alleen een voorbeeld. Jij geeft aan, we zijn afgeweken van een plan Cruijff. Dus volgens jou zou iedereen die zich niet heeft gehouden aan een plan Cruijff nu het veld moeten ruimen om plaats te maken voor een nieuw plan.

En wat als dat nieuwe plan niet werkt? Wanneer wil je oogsten na het zaaien? Een andere koers gaan varen heeft ook weer tijd nodig en die tijd is er niet na het wederom weer mislopen van de titel. Geef Ten Hag eerst eens een kans om vanaf de voorbereiding een team te smeden, in plaats van na iets meer dan in 2 weken met een bestaande selectie de competitie weer te hervatten. Werkt dit met dit na een half jaar nog niet, dan mag je hem afrekenen, niet nu. In eerdere posts gaf ik al aan dat het goed een mismatch kan zijn Ajax/Ten Hag.

Maar welke garantie geef je dat een nieuwe visie/plan wel garanties geeft voor het binnen halen van de schaal volgend seizoen?
0 0
MisterAFCA
Ik heb het niet over een nieuwe visie! Ik heb het over de visie van Cruijff een visie die volgens de bobo’s nog gehanteerd wordt. Deze visie was er al en moet gewoon uitgevoerd worden! Niet half maar volledig! Dus ik wil niks nieuws. Ik wil dat er gebeurt wat er zou moeten gebeuren en wat er dus 2012 is ingezet! Terug naar onze roots. Dus ja Ten Hag mag van mij weg. Zie jij enige visie die je hoopvol stemt? Ik heb geen enkele pot gezien die mij de visie van ten Hag duidelijk maakt. Nogmaals begrijpend lezen!
0 0
Rolo
Ok Ten Hag mag weg volgens jou... en je draagt aan... met welke garantie?
0 0
MisterAFCA
Nog een ding, garanties heb je in het voetbal nooit. Ook niet met een Guardiola bijvoorbeeld.
0 0
MisterAFCA
Er valt met jou werkelijk waar geen gesprek te voeren. Je reageert op de dingen waar je een passend antwoord op denkt te hebben maar de rest negeer je gemakshalve. Je geeft nergens antwoord op. Ben jij het toevallig hennie? Wat dacht van Bosz zelf? Is vgm beschikbaar... moet je wel de rest eruit pleuren. Maar goed dat verhaal ga ik niet nog een keer opschrijven want kennelijk snap je het niet of je wil het niet snappen. Ik heb aangegeven hoe onze club gered kan worden. Jij daarentegen wil dat dezelfde clubslopende nietsnutten blijven zitten en komt zelf niet met een oplossing...
0 0
Rolo
Zoals ik al aanhaalde, laat Ten Hag zitten en beoordeel hem rond december, wanneer hij een voorbereiding heeft gedraaid. Dan kan je hem pas echt op waarde beoordelen. Dat is mijn oplossing.

Dus ik negeer niks... Ik vroeg alleen wat je wilde doen als je iedereen er uit wilde pleuren en na een aantal keer vragen kom je met een oplossing Bosz.

Dit heeft nu onderbouwd antwoord geven in plaats van maar met termen en woorden te smijten waardoor je denkt als een hele vent over te komen. Mij intimideer je daar niet mee, ik probeer alleen het niveau hier een beetje omhoog te krikken.

Ondertussen heb je me al een slappe zak genoemd, Hennie, iets met een kruisloos slipje en een linkstrekkend hol dat zich vol moest laten blaffen in de bestuurskamer...

Qua niveau zit je aardig hoog... hoog tegen de ondergrens.
0 0
MisterAFCA
Het niveau omhoog trekken hier? Hennie heinrichs heeft een volgevreten reet. Daar had ik over daarna kwam jij met je bus. Actie reactie kwam daarna(linkse hol). Oplossing heb ik in mijn eerste post aangedragen. Heb je kennelijk niet gelezen... dat was niet een oplossing maar meerdere.

1. Van de beurs, daarmee valt samen
2. Bestuursraad weg
3. Plan Cruijff volgen maar ook volledig
4. Jonk weer terug voor de jeugd.
5. Bosz weer terug Ajax weer laten spelen zoals het hoort.
6. Sterke algemeen directeur benoem ik speciaal voor jou had ik in mijn post niet gedaan.
7. Sterke technisch directeur die zijn selectie voor de verandering op tijd klaar heeft. Had ik ook niet benoemd maar zal het voorkauwen voor je.

Jouw oplossing: Hag en iedereen die er een bestuurlijk zooitje van maakt laten zitten...

Ja man, je hebt echt gelijk. Het niveau is dankzij jou oplossingen idd een berg omhoog gegaan niet te vergeten ook dankzij je prachtige en boven iedereen verheven manier van communiceren en schrijven...
0 0
Rolo
slappe zak... dat was de eerste... maar ok, ik geef toe, daar sloeg ik de plank mis. Die had ik verkeerd gelezen. Echter..

De oplossingen die jij opsomt, allen onhaalbaar op dit moment dat weet iedereen. Op punt 6 en 7 na. Dat zijn oplossingen die je op korte termijn kunt realiseren en waardoor je niet opnieuw in verval raakt.

De afgelopen jaren is er genoeg ellende en rotzooi geweest in Amsterdam. Ik vind het prima hoor, dat we schoon schip maken, en van mijn part punt 1 t/m 7 uitvoeren. Maar dan moet je er maar vanuit gaan dat je komende 2 jaar ook geen schaal omhoog houdt. En dan? Zelfde discussie voeren?
0 0
MisterAFCA
Nee is voor mij geen enkel probleem man. Toen de revolutie begon wist iedereen dat het 5 misschien 10 jaar kon duren voordat wij daar de vruchten van gingen plukken. Dat is voor veel van die schreeuwers hier niet te doen. De meeste denken op de korte termijn. Dat is snel investeren, paniekaankopen en zo verder. Ik ben meer van de lange termijn, oké die tijd geef ik Ten Hag niet maar dat komt voort uit wat ik de laatste maanden heb gezien. Ik zie echt werkelijk niets terug in het elftal waar ik hoopvol van wordt. Zit geen lijn in en het echt de tegenstander bij de strot pakken zie ik ook niet meer. Als dit het plan van Ten Hag is mag hij van mij zo snel mogelijk weg. Als zoals ik eerder heb geschreven, het plan Cruijff echt 100 procent uitgevoerd wordt mag het van mij nog 5 jaar duren voor die schaal. Ik ben er heilig van overtuigt dat daarna complete dominantie van de ED een feit zal zijn

Punt 1 tot en met 5 zijn inderdaad niet heel snel te realiseren maar onmogelijk is het zeker niet en ik denk dat wij supporters daar een rol in kunnen spelen(zonder geweld of geduw;-).Mochten we van de beurs afgaan binnen afzienbare tijd, acht ik de kans dat punt 1 tot en met 5 haalbaar zijn, heel groot.
0 0
MisterAFCA
Rolo
0 0
Genant
Als je zoiets doet ben je niet goed bij je hoofd.
2 -1
Web
Schandalig. Tot de onderste steen uitzoeken met dit vuurwerk. Voor altijd een stadion verbod.
3 -3
Redrum
Een zwiep, mijn hemel, dit is wel echt heftig zeg. Bij feyenoord hebben ze 's nachts supporters in de tuin en doodsbedreigingen zijn daar niet ongewoon, maar een zwiep? Damn, dat is pas echt heftig zeg. Misschien heeft Ziyech geprovoceerd en zelfs gespuugd, maar dan ga je niet iemand een zwiep geven. Hij had wel om kunnen vallen.
5 -10
AlexIbarra
Ga jij nou echt naar Feyenoord kijken als dit gebeurt?

Imbeciele gezwellen die onze spelers bedreigen of aanraken mogen van mij lekgeprikt terug worden gevonden onder een brug is Rotterdam.
0 0
Edjedegodenzoon
Allemaal nepsupporters.. wat er ook gebeurt je blojft achter en voor je clubs en spelers staan. We zijn allemaal weer de bijeenkomst in geuzeveld vergeten zeker? Waarbij iedereen zei het boeit me niet meer hoe het seizoen verloopt. Voor alle mensen die dat zeiden en nu bij de bus stonden zeg ik op mijn beurt JE BENT FUCKING NEP!!
15 -3
Stefanaladin
De spelers zijn fucking nep
2 -6
charis
Het probleem van die mensen is dat ze hun hele identiteit aan de club ophangem, maar zpals jij al aangeeft zijn er ergere/belangrijkere dingen dan de club.
9 0
RJB1979
Dat ie alles Ajax gerelateerd van zijn Insta verwijdert laat in ieder geval wel zien dat zijn imago als wat ongeïnteresseerde koele kikker een masker is.
13 -4
Edjedegodenzoon
Ach hij is al een tijd in zijn eer aangetast. Eerlij gezegd is zijn seizoen ook niet echt wat ik ervan verwacht heb. Vorig seizoen was hij beter maar had Klaassen naast zich die veel meer vuilwerk opknapte als een Schone en van de Beek..
5 0
Redrum
Van de voetbalclub Ajax blijf je ook af.
4 -1
OuweDibbes
Ondanks dat ik bepaalde incidenten niet goed praat, zou het Ajax een sieren om ook eens een verklaring te geven inzake hen eigen functioneren. De instelling van een aantal jongens was gisteren tenenkrommend en nog steeds is niet bekend wie nou in het RVC in de zomer bepaalde aankopen tegenhield.
5 0
Bobbaasje
Over het spuug incident, ho maar... daar laat de club Ajax niks over kwijt.
4 -11
Woodenshoe
Huh? Watskubeurt?
0 0
Stuyvesant
Misschien omdat dat ook niet is gebeurd?
4 -3
Intec
Walgelijk !!!
1 -1
Mart42
Niet zo janken Ziyech in de moslim gemeenschap kunnen de mannen hun handen niet thuis houden. Als je niet zo had staan te grijnzen en beter zou spelen was er niets gebeurd. Het is in een emotionele bui allemaal gebeurt en ik praat het niet goed wat er gebeurt is maar de fakkels die gegooid zijn vind ik tienduizend keer erger dan een klein duwtje wat geheel uit zijn verband wordt getrokken. Maar goed wederom gisteren 9 uur onderweg geweest voor de zoveelste vernedering in de afgelopen 4 jaar....... Ik ben voor dit seizoen klaar met het voetbal. Hopelijk een grondige schoonmaak beurt binnen Ajax en in augustus weer met volle overgave achter Ajax staan!!!!
6 -16
AlexIbarra
Het is heel jammer dat mensen zoals jij ons allemaal bepalen dat spelers uit moslimlanden niet normaal bij Ajax mogen voetballen.

Je denkt misschien dat je heel goed bezig bent maar het levert niets op om goede spelers af te wijzen of weg te pesten op basis van hun afkomst of geloof. Sterker nog, de club krijgt er een slechte naam door, waardoor het alleen maar moeilijker wordt om nog volwassen kwaliteit aan te trekken. Naast de pak 'm beet 10 miljoen minder die je nu waarschijnlijk krijgt voor Ziyech.
0 0
Ajacied33
Je eerste zin.....De intelligentie spat er vanaf man. Chapeau!
1 -2
Web
Je blijft hoe dan ook af van de spelers
Hoe kun je dit bagataliseren.
4 -3
Jariiii
De frustraties onder de supporters begrijpt iedereen, dat je de spelers wilt aanspreken snappen er ook een hoop, maar de grens ligt simpelweg bij fysiek contact. En wat dacht je dat dit doet met het gevoel van veiligheid bij spelers? Reken maar dat dit spelers die op het vinkentouw zitten net het laatste zetje geeft. Maar sowieso, van mensen blijf je af.
5 0
Mart42
Spelers die op het vinkentouw zaten wilde toch al weg.
1 -3
Jariiii
Ik heb het over soelers die weg kunnen en nog twijfelen wanneer ze zullen gaan. Wat dacht je, zouden dit soort grappen de keuze makkelijker of moeilijker voor ze maken?
1 0
gras
Je praat wel goed wat er gebeurd is.
5 -1
Mart42
Tuurlijk
1 -7
charis
Mart42 is gewoon een op reacties beluste troll.
5 -2
Mart42
Dank je, mijn dag is weer top. Kusje en een plusje.
0 0
talent020
dat is wat mij betreft niet meer dan normaal van spelers blijf je ten alle tijden af,
0 0
Jariiii
De hoge verwachtingen.
Het Europese debacle.
Het tranendal onder Keizer en Ten Hag.
De afstraffing gisteren in het hol vd leeuw.
Fakkels in het publiek en spelers belaagd.
Geen hoop op verbetering.

En natuurlijk Nouri.

Met afstand het rampzaligste seizoen ooit.
8 0
Rolo
Welkom bij de mooiste club van Nederland, waar iedereen graag wil spelen. Nou jongens (die gisteren de bus stonden op te wachten en die Ziyech de vermeende duw hebben gegeven, chapeau!
Iedere speler zal nu nog graag voor de mooiste club van Nederland willen spelen, hier zitten ze toch allemaal op te wachten?

Wat bezielt je om dit in je hoofd te halen, ja... half Nederland is pissig (zo groot is onze achterban) maar een paar mensen die zich supporter noemen (ja ze zullen veel geld steken in Ajax, en ze zullen vaak in het stadion zijn, maar in mijn ogen zijn dit soort gasten geen supporters) zorgen er op deze manier voor dat spelers die nu nog twijfelde over het verlengen van een contract (Kluivert) of spelers die op het punt staan naar Ajax te vertrekken nu een dikke streep zetten door die onderhandelingen.

Als speler wil je gewoon met respect behandeld worden. En ja, het moet beter, maar dat werkt niet door je beleid te laten bepalen door onze supporters. Dan heb je ieder half jaar waarin het niet loopt een nieuw bestuur, nieuwe trainer en nieuwe spelers.

Zorg nou eens dat we eens een keer als één blok achter Ajax staan. En niet bij de eerste de beste verkeerde bal van Ziyech beginnen te fluiten.. uitfluiten van onze spelers doen de supporters van de tegenstander maar, maar niet wij. Wij zijn Ajax... Wij zijn trots op ons shirt en op onze club. Dus ook op degene die het shirt aanhebben. Ja, ook Veltman, wat was hij lekker bezig thuis tegen PSV waarbij hij Lozano helemaal gek maakte. Je had hier de discussies eens moeten zien hoe heerlijk dat was. Nog geen maand later wordt hij door de meesten hier bij het grofvuil gezet.

Geef eens een keer mensen de tijd, ook Ten Hag. Ja misschien is het een mismatch... Ook Bosz liet veel steken vallen, Sanchez heeft ook een hoop verbloemt. Zet een streep door dit dramatische seizoen wat startte met een dramatische gebeurtenis rondom Nouri.... Laat iedereen de schouders er eens ondergooien. Het kan toch niet zo zijn dat onze eigen spelers wanneer je thuis speelt niet de steun van het publiek voelen... Je komt verdomme naar Ajax, dan hoor je voor je het veld betreed al met 1-0 achter te staan als tegenstander zijnde. Nu komt iedereen naar ajax met de boodschap, zo, gelijkspelletje behoort tot de mogelijkheden. En daar zijn wij op de tribunes mede verantwoordelijk voor.
17 0
The
Wat een verademing deze reactie tussen al die puberale reacties hier op Ajax haat time.
1 0
Web
Mee eens, schijnbaar hoort dit bij Ajax
Ik was vooraf blij met Ten Hag, ben de laatste tijd niet meer overtuigd.
Maar de manier waar op die man beledigd word. Te gek voor woorden
Altijd weer terug komen over Bosz hier.

Die kreeg van Ajax de kans om een tweede assistent mee te nemen.
Wat moeten ze nog meer doen. Dan blijft alleen Winter over, en die ziet hij toch niet staan. LAmi moest ook vetrekken, en de keepers zijn gecharmeerd van hem.
Bosz had Sanchez die heeft zo veel verbloemt.
1 0
Peterv13
100% met je eens, kon het zelf niet beter verwoorden
4 0
Dennis1964
Helemaal mee eens gap. En fluiten doe je thuis.
2 -2
Nouwske
Als supporter wil je ook met respect behandeld worden, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.
5 -1
Rolo
onderbouw even, want reageren zonder onderbouwing kan iedere hersenloze zaadcel ook.

Welk respect is er naar de supporters toe niet geweest dan? Kom eens met een aantal feiten...
2 -2
Bjorn
De spelers op het veld en de prestaties zijn respectloos. Elke keer babbels, elke keer het cassettebandje dat wordt afgespeeld als een microfoon onder de neus wordt gehouden.

Resultaat? Nul.
2 -1
Ruff Rhythim
Zal ik beginnen met 1996, de verhuizing van De Meer naar de ArenA, waar alle supporters achter de oude staanvakken Stads- en Diemenzijde min of meer beloofd is dat zij tenmiste allen in een vak terecht zouden komen (Zuid 1), in plaats van doelbewust door de hele ArenA terecht kwamen?

Vanaf dat moment is het namelijk al fout gegaan...

Maar dat zal je vast niet bedoelen.

Wat spelers betreft: ze mogen zich wel eens wat meer beseffen dat het een eer is om voor Ajax spelen en dat de club van de supporters behoort te zijn en niet andersom.

De liefde hoort van twee kanten te komen.
1 0
AFCAHOOLIGAN
Niet zo moeilijk lijkt me. Als we keer op keer een zaadloze kut wedstrijd voorgeschoteld krijgen. Spelers een grote mond hebben. (We gaan nooit meer verliezen van...) Dan is dat aardig respectloos. Maar daar hoor je ze niet over. Ben jaarlijks alles bij elkaar opgeteld rond de 800 euro kwijt. En dan krijg ik dit te zien? Ze moeten zich schamen! En owee als we fluiten want dan zijn we nepsupporters. Respect krijg je niet die moet je veridenen!
2 -1
AFCAsphere
Wat heeft het voor zin om de spelers uit te fluiten waar je elk jaar €800 voor betaald om te bekijken?
0 -1
Rolo
Wat moeten ze dan zeggen? Ik speel bij Ajax, maar goed, we moeten naar Eindhoven, nee daar winnen we niet.

Ajax staat van vroeger uit bekend om de Amsterdamse branie en bluf. Je zou de supporters eens moeten horen wanneer Kluivert zegt, nee PSV is beter dan ons. Daaraan kunnen we niet tippen. Dan kan je net zo goed stoppen met zijn allen, want dan ga je met een instelling het veld op waardoor je bij voorbaat al met 3-0 achterstaat.

Respect moet je verdienen, wat gebeurde er laatst met Ziyech toen hij scoorde in de Arena. Hoe reageerde hij? Hij noemde Ajax gisteren de grootse club van Nederland, en dan duwen we hem maar weg?
1 0
Ruff Rhythim
Branie en bluf betekent meestal dat je het al meerdere malen hebt waargemaakt wat je vooraf zegt. Zoals bijvoorbeeld: "als we thuisspelen wint niemand van ons en staat de tegenstander al met 1-0 achter."
Of: "we hebben nu verloren, de volgende tegenstander zal dat keihard gaan merken, dat wordt een strafexpeditie van 90 minuten."
Zo was het vroeger. En dat gebeurde dan ook.

Maar nu worden er dingen vooraf geroepen door spelers die werkelijk nog geen reet hebben gepresteerd, nergens op gebaseerd, om vervolgens tijdens een wedstrijd volkomen de andere kant te laten zien. Voorbeelden dikker dan de Van Daele van te noemen.

Dat is geen branie of bluf meer, dat is volkomen misplaatste arrogantie tot de oneindige macht.
0 0
Dennis1964
Je bent zeker nep. Koop fox sport voor een tientje per maand en ga thuis heel hard fluiten en schelden. Niemand zegt dat je 800 moet betalen. Dus ja super nep
3 -1
Rinus M.
De bus opwachten en spelers gaan duwen, dan ben je wel een heel triest figuur en de naam Ajaxsupporter onwaardig.
6 -7
FelixjeGassenlicht
Hoe diep kan je in een jaar zakken als club? Een jaar geleden streden wij met mooi voetbal om de titel en speelden wij een 1/2 finale van de EL.
3 -3
Heiko
Die verloren we echter omdat Bosz geen plan B had.
0 -8
FelixjeGassenlicht
Ik meen mij te herinneren dat wij d e1/2 finale wonnen ......
1 0
godenzonenssuper
Bij De Boer, Keizer en Ten Hag ontbrak vaak al het plan A.
9 0
Mokum<3destad
We kwamen in de finale omdat Peter Bosz de trainer was.
5 0
Boer Gijs
Supertriest
1 -1
Tomajax1990
Je zal Ten Hag nog een jaar moeten laten staan, tenzij er in de hele spelersgroep word gezegd niet verder te willen met Ten Hag. Hoe klote het spel de afgelopen tijd ook was, je begint weer helemaal vanaf 0 als je nu weer een nieuwe trainer aanstelt, je hebt nu geleerd van Bosz en Keizer dat het tijd kost om te bouwen, daarom snapte ik het ook niet om Keizer eruit te gooien terwijl het net beter ging lopen. Sar eruit vind ik ook allemaal wel erg overdreven, hij bepaalt niet de tactiek en staat niet op het veld. Werd Sar vorig jaar ook een geweldenaar genoemd toen we in de finale stonden? Je kan als supporter niet goed zien wat de mensen in de directie allemaal doen, alleen van Overmars kan je het een beetje zien qua transfers. Van mij krijgen ze allemaal de kans om het te laten zien. Volgend jaar gaan we er weer met frisse moed tegenaan, dit was gewoon een ramp seizoen met teveel leed
3 -1
Henkstarr
https://youtu.be/kzeMvWTfIXg

Herken je ze ook? Sukkels.
0 -3
Ajacied33
Ik schaam me kapot man. Dit is pas een vernedering,nog erger als de nederlaag van gisteren
5 -5
Verthongen
Niet eens met lichamelijk contact.
Frustratie is heel goed te begrijpen, mits binnen de marges van het toelaatbare snap ik wel dat mensen de bus opwachten.
Blij dat er nog mensen zijn die een statement durven te maken.

Hoe gek is het dat dit uitgerekend Ziyech weer moet overkomen? geloof niet in toeval.
Zie hem ook gewoon lachen in de mixed zone met de pers manager terwijl je net compleet bent vernederd als club.
In ieder geval duidelijk dat het hem niet zoveel pijn doet als menig andere speler.
6 -1
JariBergkamp
De persmanager lacht dus ook? Die ook maar direct omver duwen? Simpele ziel
3 -3
Verthongen
@jaribergkamp.
Lastig he’ lezen?
Ik geef aan lichamelijk af te keuren, maar inderdaad dat hij staat te grinniken is ook triest.
Onze heilige Ziyech heeft alleen een voorgeschiedenis...
Simpele ziel teksten bewaar je maar gewoon lekker voor thuis :)
0 0
HilversumNoord
Ja dus? Hij was allang klaar met Ajax. Maar hij was wederom een van de betere en begreep dat er geknokt moest worden....Ben je daar trots op dan? Spelers die niet eens meer voor Ajax willen spelen? what the fuck. Is dit de nieuwe generatie supporter? net zo verziekt als Ajax...
6 -1
Maxwell5
Dit zijn geen supporters.
6 -2
Nouwske
U slaat de spijker op z'n kop. Sommige mensen staan op met Ajax en gaan slapen met Ajax. En als je dan uitgerekend ziyech gisteren ziet lachen. pfff geloof me maar dat dan de meest passieve Ajacied moeite heeft om z'n handen thuis te houden
3 -6
Jood79
ga het lekker goedpraten joh! Dit gedrag hoort thuis bij 010. Niet bij een club als AJAX. Ze moesten zich diep schamen en ik hoop nu helemaal dat Ziyech nog een waardig afscheid krijgt van het overgrote deel van de supporters die het gelukkig wel snapt. JE BLIJFT MET JE POTEN VAN SPELERS AF!
5 -5
Stamhoofd
Dit groepje uitschot is wel de grootste verliezer van dit seizoen
4 -4
Gerard36
Het dieptepunt van het seizoen zijn niet de beleidsbepalers, de trainer of de spelers maar dit uitschot wat zich ook nog supporter durf
1 -3
Gerard36
te noemen
1 -3
vossie65
Ik weet niet wat zogenaamde supporters bezielt, maar volgens mij was Ziyech, gisteren bij Ajax by far de beste speler. Werkte wederom hard en strooide met heerlijke passes van 40 a 50 meter.

Echt heeeel stom om juist hem aan te pakken, weet zeker dat we volgend seizoen nog heeel vaak aan hem zullen denken, als het dan nog minder zal gaan.
11 -2
Jood79
jij snap het!
0 0
kampioen0809
Het enige positieve hieraan is dat Ajax nu weet dat het echt menens is. Ze komen nu nergens meer mee weg. Misschien is dat niet helemaal juist verwoord, maar het vrijblijvende is er nu wel van af.

Ik ben heel benieuwd wat er nu gaat gebeuren, maar de impact van gisteren zou nog wel eens groter kunnen worden dan we nu kunnen voorzien.
4 -1
AFCAsphere
Jij gelooft dat ze in de bestuurskamer staan te bibberen van een stel jongens met een capuchon op? Dat is behoorlijk naiëf.
0 0
geronimo
De schuld ligt bij Overmars die Keizer heeft weggestuurd en deze clown ten Hag heeft gehaald
8 -3
godenzonenssuper
De schuld ligt bij Van der Sar die de kant van Bergkamp koos in Juni en niet die van Bosz.
Daar is de ellende begonnen.
4 0
Jariiii
De schuld ligt bij de malloot die Zyech een duw geeft. Kom op man.
7 -2
HilversumNoord
amen. wat een bullshit dit. Respect voor je club en je spelers betekent met je poten van de spelers afblijven...dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ga lekker op zaterdag je frustraties afreageren in de boksschool ofzo...
5 0
VoorMokum
De schuld ligt bij de club van Bergkamp, die Bosz weg heeft gewerkt.
0 -1
Simon1
Ja, want Overmars heeft Bosz weggejaagd waardoor Keizer werd aangesteld... Ik zeg niet dat Bosz perfect is, maar hij liet Ajax zo spelen dat ieder Ajax hart sneller ging kloppen. Daarnaast liepen de bepalende spelers weg met hem, waaronder Ziyech. Iets wat met Keizer én Ten Hag nog niet is gebeurd.
1 -2
3sterren
Frenkie de Jong liep weg met Keizer ...
; )
0 0
AlexIbarra
Kijk, eindelijk hebben we hem weggejaagd. Goed gedaan jongens!

In het topvoetbal is er plek voor figuren als Balotelli en Diego Costa en ook voor Eriksens en Daley Blinds. Maar voor de fascisten onder ons Ajacieden zijn spelers als Ziyech, Kluivert of Traoré al zó extreem, dat ze er niet eens met hun poten van af kunnen blijven.

Volgend jaar vanaf het begin iedereen uitfluiten, daar worden spelers immers beter van...
3 -5
JariBergkamp
Vergeet Seedorf, Anita, Vermeer, El Hamdaoui, vd Wiel, van Rhijn, Boukhari, Aissati, Emanuelson en ga nog maar even door. Zolang ze presteren is er niks aan de hand, maar als het minder gaat zijn zij de eersten die worden uitgefloten door het tokkievolk van de F-Side.
2 -3
AlexIbarra
Ik bedoel niet per se buitenlandse jongens maar eigenlijk iedereen die een beetje afwijkt van de denkbeeldige norm. Zoals vdWiel bij wie mensen liepen te zeiken over z'n tattoos, niet een vRhijn die gewoon een tijd heel kut voetbalde.

Mejuffrouw Andersen die wordt afgeschreven, gezeur over Latino's die minder snel NL's leren dan Denen, Ten Hag z'n accent, spelers die niet op de juiste manier juichen enz.
0 0
Simon1
Wat een kansloze k*t supporters. Je eigen spelers fysiek en verbaal belagen op deze manier is schandalig. Er is op dit moment geen redding meer aan voor Ajax. Toch wil ik positief afsluiten. Wellicht dat dit alles Ajax wel echt op zijn kop zet en dat er echt veranderingen gaan komen. Gebeurd dat niet is het einde echt zoek.
4 -2
Murph
Ben jij er nou voor of tegen
0 0
erikvr
Ik ben absoluut geen fan van Ziyech, maar je blijft ten allen tijde met je poten van een speler af. Keihard aanpakken die gasten en nooit meer bij Ajax terugzien
8 -2
ZwartNazareth
Ik zie dat ze hem ook hebben kaalgeschoren.
0 -2
flyingsoccer
Ronduit schandalig dat dit gebeurd. We wijzen altijd naar de tokkies of dat volk uit Rotterdam maar dit is nog veel erger. Hier hoef je geen begrip voor te hebben dat Ajax verzopen is kun je ook anders uiten.
3 -1
Erik1966
de hele club zet zichzelf voor lul. Directie, spelers coach en supporters. Zal blij zijn als dit seizoen voorbij is. Weer maar eens de bezem erdoor. pfffffff En al die grote woorden. We doen het voor Nouri! De 34 ste titel voor Nouri. Beschamende mentaliteit. Ben benieuwd wat Cohen nu zou zeggen over Ajax en verbroedering.
5 0
Jariiii
Dat je die bus tegenhoudt snap ik op zich wel. De frustraties zijn groot, en terecht. Maar als je je daarbij niet kunt beheersen maak alle goodwill kapot en verlies je elk recht op zo'n actie.
0 0
AntiCatenaccio
Ajax bevestigt het.
0 0
MelleAfca
Waar?
0 0
gerard
Achterlijk gedrag! Beste speler van Ajax. Dat hij weg gaat is nu wel zeker, Net als diverse andere spelers. Of het nu goed of slecht gaat altijd achter je ploeg blijven staan.
1 -2
atalantanio
Het viel te verwachten dat dit volledig opgeblazen zou worden door sensatieblaadjes als De Telegraaf. Zo triest weer.
Als het waar dat die stoere jochies met capuchon op (omdat ze toch niet zo heel stoer zijn) geweld hebben gebruikt hoop ik dat ze aangegeven worden bij de politie. En een levenslang stadionverbod lijkt me een feit.
Ziyech zou ik lekker op vakantie sturen, dat komt niet meer goed.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Zal allemaal wel. ik weet niet wat een zwiep is, maar het zal vast ernstig zijn.
overigens ga je op eigen risico praten met zeer gefrustreerde supporters van de harde kern, en dan kan er een idioot tussen zitten die een "zwiep" ( wat is dat? een klap? een duwtje?) uitdeelt.

maargoed, Ziyechs regel is dat als er 1 iemand fluit, dan iedereen tegen hem is en hij dan enorm zielig is. Ik zal blij zijn als hij weg is, want ik ben helemaal klaar met dat gejankt en verongelijkte gedrag.
3 -6
Simon1
Goed gedrag of geen goed gedrag, eenieder dient zijn poten thuis te houden.
1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
ja natuurlijk. Maar het is 1 supporter op een fanbase van meer dan een miljoen.
0 0
SuperJ00d
Ajax is compleet aan het afbrokkelen. De supporters, spelers, bestuur. Niks is meer goed. Wat heb ik een rotgevoel, Ajax de mooiste club van de wereld in deze staat. Onbeschrijfelijk slecht gevoel heb ik. Mijn Ajax hart huilt...
16 -2
HilversumNoord
Absoluut. Roepen dat je trots bent maar ondertussen je spelers afranselen. Sorry hoor. Wat is dit joh? Trots zijn mag je ook op een andere manier uitdragen. Dan maar op zijn boers met een platte kar. Maar dan heb je tenminste wel lol zonder gezeik...
2 0
BennJii020
Zou die idioten wel een paar beuken willen geven... Bus opwachten oke.. Blijf me j poten vn spelers af.... Wul j iemand slaan? Voor de wedstrijd donderdag voor Noord B...
1 -7
Arie Vink
Wel stil blijven staan dan he
0 0
kampioen0809
Haha oja.
0 0
PeterVKV
Ziyech is veruit de beste voetballer bij Ajax. Wat een passes weer gisteren. Huntelaar raakt al tijden geen bal en is de stoorzender in het aanvalsspel, maar die staat blijkbaar boven alle kritiek. Zelfde voor Schone die bepalend is voor de verdedigende zwakte. Nee, alles op Ziyech. Wat een sukkels. Als hij weg is gaan ze hem pas missen.
9 -4
MelleAfca
Dit is by far het dieptepunt in de geschiedenis van Ajax. En dat zo snel na groot succes. Radeloos ben ik.
5 0
AFCA-B93
Same man, gaat me door merg en been in wat voor situatie we nu zitten. Hopelijk kan Jong Ajax vanavond even onze gedachten op het positieve houden
1 0
Jariiii
Al winnen ze met 8-0, dat verandert voor mij geen moer.
0 0
jollie18
Deze 'supporters' weten niet wat Zyech voor Ajax betekend. Zonder hem was het nog veel erger gesteld met Ajax
3 -3
Jariiii
Het gaat er helemaal niet om of hij iets voor Ajax betekent of niet. Je blijf gewoon met je poten van spelers af. Altijd.
3 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Als hij zo goed was als jij stelt dan waren wij in die twee jaar wel een keer kampioen geworden!
2 -5
Oliveira
Kansloos dat de "supporters"dit doen. Wordt volwassen jongens! Het is maar een spel, niemand hoeft er fysiek en/of mentaal onder te lijden!
5 -3
AntiCatenaccio
Het is geen spel..
2 -5
Oliveira
Wat is het dan? Je gaat naar het stadion om een sport te bekijken en een sport is per definitie een spel. Want er zijn regels aan verbonden en er spelen meerdere mensen aan mee. Tenzij dit voor mensen met een laag IQ anders ligt natuurlijk.
0 -1
kampioen0809
Nu moeten we trouwens ook niet doen alsof de hele "F-Side" Ziyech een tik heeft gegeven, want zo werkt dat natuurlijk ook niet. De harde kern is hier over het algemeen echt geen voorstander van en in veel gevallen wordt dit intern ook wel rechtgezet. Ik heb een paar keer van "vrij dichtbij" meegemaakt dat er echt wel regels zijn en wanneer je je hier niet aan houd, krijg je dat ook echt wel te horen/merken/whatever.
4 0
JariBergkamp
Wie doet alsof de hele F-side dat gedaan heeft dan? Het zijn altijd een paar doorgesnoven randdebielen die het voor de rest verpesten. Dat tuig moet je verbannen uit het stadion, we zijn toch verdomme geen Feyenoord waar het tuig de clubleiding in zijn macht heeft.
0 0
Fredschuit1
Triest..
0 0
Rogmentus34
Off: is er nou een persconferentie vandaag om 17;00 of niet?
1 -2
daancruijff14
Waar heb je dat vandaan?
0 0
didierajax020
Dat ging rond op Twitter. Men was daar pissig over omdat het tegelijkertijd met de huldiging was blijkbaar. Snap er ook niks van.
0 0
Nouwske
Dit is het eerste positieve nieuws na gisteren, zou mooi zijn als deze rotte appel vandaag z'n spulletjes afgeeft op de club. En NOOIT meer in de buurt van de Johan Cruijff arena komt. Hoop stiekem nog op meer en nog beter nieuws.
Waar blijft die ingelaste persconferentie?
6 -23
Mikajax1
Ik, en met mij denk ik heel veel andere supporters, schaam me kapot dat dit gebeurd bij een speler van mijn club en jij staat dit te promoten. En dan ook nog zeggen:’’ ik hoop stiekem op nog meer en nog beter nieuws’’ Joost mag weten waar jij op hoopt.. Dat jij ze niet op een rijtje hebt was al duidelijk maar dan ook nog 6 plusjes, de incapabele meute...
5 -1
Nouwske
Ik doel niet op geweld, en met beter nieuws bedoel ik het aftreden van vd sar en consorten
0 0
3*stars*3
Dit is 1e positieve nieuws na gisteren?
Triest ventje....
6 -6
JariBergkamp
Ben jij volslagen debiel? Wil jij ooit nog technisch begaafde spelers in Ajax 1 zien?
3 -5
Nouwske
Heel graag, maar niet met een in en in triest karakter
3 -7
JariBergkamp
In en in triest karakter? Omdat hij het niet pikt als hij uitgefloten wordt terwijl hij de enige van dit elftal is die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen? Ga jij maar lekker lopen klappen voor nietszeggende middelmaat als Veltman, Huntelaar, Wober, Kristensen. Die helpen je namelijk nooit aan een titel...
2 -3
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Bij PSV loopt alleen maar middelmaat, daar lukt het wel blijkbaar!
0 -1
afca84
JA klopt, want die spelers gaan voor elkaar door het vuur en blijven geloven in de winst, hoe slecht ze ook spelen....nee het ligt allemaal alleen aan de trainer en Edwin...lekker verder dromen.
0 0
JariBergkamp
Het blijkt maar weer dat deze 'supporters' zichzelf belangrijker vinden dan de club. Omdat ze mot hebben met Ziyech mag hij niet meer spelen, terwijl die jongen verantwoordelijk is voor een kwart van onze doelpuntenproductie. Daarnaast is hij gewoon onze beste speler en creëert hij drie keer zoveel kansen als de rest. Triest dat het zo moet aflopen, kapitaalvernietiging door een stel leeghoofden... En denk maar niet dat de volgende Ziyech (talentvolle Marokkaan) nog voor ons gaat spelen. Die zal wel gek zijn...
9 -6
Mokum<3destad
Supporters zijn de club mafkees. Triest dat jij een probleem schetst alsof iedereen tegen Marokkanen is bij Ajax.
1 -1
godenzonenssuper
Koppel het maar lekker aan afkomst.
0 0
Nouwske
Wat heeft marokkaan zijn hier nou mee te maken? Als een rossige Kees zulk gedrag vertoond gebeurd precies hetzelfde
4 -1
JariBergkamp
Zlatan werd ook uitgefloten, Vermeer, Seedorf, Boukhari, Emanuelson, Traore, El Hamdaoui, van der Wiel, Anita, Younes idem dito. Toeval?
0 -1
Murph
Ophitser
2 0
Maxwell5
Laffe loser.
1 -1
godenzonenssuper
Veltman, boilesen, blind, sightorsson, Oleguer, luque.
Oeps dat zijn allemaal Westerse mensen.
Gaat je theorietje nu nog op?
1 0
Ajacied33
Veltman ,Blind..
3 0
ETM
Wat een zielige figuren die dit (welke fysieke agressiviteit dan ook) goed gaan praten of komen met kansloze kanttekeningen over Ziyech's persoon. Enig idee hoe het voelt als de massa-hysterie in vleesgewoorden vorm tegen over je staat met allemaal woede op jouw persoon gericht? Wat een idioten!
Je kan je ook zo voorstellen dat Ziyech in het bijzonder mikpunt wordt van alle frustratie bij van die oersimpele zielen, en dat is opzichzelf al triest.

Die jongen gaf wat hij kon geven. Bleef aanvallen, had een paar geweldige passes. Was jammer van dat misverstand met Donny want dat had een mooi doelpunt kunnen opleveren.
Maargoed, hoe hij speelde doet er in deze natuurlijk geen flikker toe.
Ik heb uberhaubt geen enkel respect voor dit soort belagingen van spelers.En waarom ook?
8 0
niquedegraaff
Weet je waar ik mij momenteel aan erger, aan al die moraalridders hier. Natuurlijk blijf je van spelers af. Maar het zijn er 1 of 2 geweest? Van de hoeveel? Nu ligt de focus helemaal daar op, en dat komt de leiding van Ajax wel goed uit denk ik.

Dat heet niet 'goedpraten' maar gewoon 'er doorheen prikken'. Dit hele gebeuren is een eigen verhaal en moet niet groter worden gemaakt dan het werkelijke probleem, waardoor dit hele gebeuren ontstaan is.
4 -4
ETM
Ik kan prima de verschillende verhalen gescheiden houden hoor.
Dit verhaal is helder en veroordeel ik en ik erger me aan mensen die het veroordelen af willen zwakken met domme argumenten. Heeft niets met moraalridder zijn te maken. Wat is volgens jou dan de moraal?
0 0
Stuyvesant
Dit zijn dezelfde gasten geweest die tijdens
0 0
AntiCatenaccio
Ziyech heeft gespuugd. Ik was de eerste die het zei. Mijn bronnen stellen nooit teleur.
3 -8
Rogmentus34
waar baseer je dit op?
2 -3
Noxin
Oh nee, een duw. The humanity!
2 -7
AFCA-B93
Wat heeft een speler iemand aangedaan om fysiek contact te verdienen? Niks toch? Boos zijn mag, maar van anderen blijf je gewoon af
12 -1
Noxin
True. Maar kom op, we hebben het over een duw. Het zijn voetballers, geen onaantastbare goden. Dat is misschien het euvel van deze tijd. Als je boos kijkt naar een voetballer beginnen ze al te huillen, want ze voelen zich zo verheven.
0 -5
AFCA-B93
Fysiek contact is gewoon not done. Klaar. Hebben ze je zoon/dochter, vader/moeder of iemand anders wat aan gedaan? Dan snap ik compleet dat je fysiek contact zoekt. Maar het gaat hier om een potje voetbal. Dan blijf je gewoon van spelers af, klaar.
4 0
Bobbaasje
Je kan hem beter Hackim Spuyech noemen.
4 -12
Rogmentus34
rechtse zak
1 -14
godenzonenssuper
Wat heeft dit met “rechts” te maken?
6 0
Rogmentus34
hij loopt al de hele dag rechtse opmerkingen over Ziyech te maken, ik citeer 'u ik hoorde dat hij een supporter spuugde in zijn gezicht, dan kan je die klap verwachten.

Beste Hackim, Je zet jezelf helemaal buitenspel op deze manier bij Ajax.'
0 -7
Sulejmanibesteaankoopooit
wat heeft dat met politiek te maken?
2 0
Murph
Rechtse opmerkingen ?
Wat zijn dat dan in jou belevingen?
3 0
AFCA-B93
Ik ga er niet van uit dat het waar is van Ziyech met die gebaartjes en dat spugen, maar aan de andere kant zou het me niks verbazen als het wel waar is. Dat zegt toch eigenlijk al genoeg over de band van Ziyech met de supporters/Ajax
1 -1
niquedegraaff
Ziyech heeft die 'gebaartjes' al eens op het veld laten zien, dus zo onwaarschijnlijk is het niet. Natuurlijk is fysieke agressie als reactie daarop onacceptabel. Maar je kan het ook 'uitlokken' he? Hij heeft namelijk wel dat 'zuigende' karakter om dat te doen.
0 0
ETM
Dat zuigende karakter..
Spelers vinden m bijna allemaal een hele toffe gast. Veel supporters vinden hem op basis van uitstraling en uitspraken irritant, sommigen zelfs bloed irritant.
Ziyech is Ziyech, lijkt mij een lastige maar sympathieke kerel, who cares? Get over it.
0 0
3*stars*3
Blijft een opmerkelijk en vaag verhaal.
Ook over die gebaren want als je gaat uitdagen en daarna toch uitstapt, dan weet je dat het fout gaat.
Hij stapte uit en liep rustig naar het groepje toe en leek niets aan de hand te zijn.

Ach, na zoiets zijn er tig verhalen die rond gaan.
Volgende ronde gaan we horen dat een fan nog geld krijgt van Ziyech...
0 0
niquedegraaff
Snap niet zo goed dat de woede (graag geweldloos!) zich zo tot de spelers richt. Die gaan met een hoofd vol onnodige opdrachten het veld in en proberen echt wel hun best te doen. Mij gaat het meer om de weg die Ajax in ingeslagen. Zelfs de meest krankzinnige kon dit sportieve drama al van mijlen ver zien aankomen. Het begint al met het 'wegpesten' van Bosz. Daarna met de aankoop van Huntelaar (zoek maar in de geschiedenis, ik waarschuwde toen al dat we de verkeerde weg in zouden slaan), en vervolgens met Siem de Jong werd de ambitie van de club helemaal duidelijk. Geen dus.

Ajax had moeten doorpakken, salarishuis moeten verhogen, Bosz meer ruimte moeten geven gezien het feit dat hij zichzelf heeft bewezen. Hij had het verdiend om een voor hem zo'n optimaal mogelijke werksituatie te creëren. Dus inderdaad, een eigen gekozen staf.

Je ziet keer op keer, dat hoofdtrainers met een duidelijk plan, met een ietswat heersende houding (van Gaal, Mourinho, Guardiola e.t.c.) allemaal succesvol zijn. Bosz heeft dat ook, maar is nog niet succesvol omdat hij die kans daar toe niet krijgt. Wat nou als Bosz zijn eigen staf vanaf dag 1 mocht inrichten? Had hij dan tijd gehad om zich inderdaad meer te kunnen focussen op kleine tactische aanpassingen voor wedstrijden zoals tegen Manchester Utd? Wat hij heeft gedaan vorig jaar is een wereldprestatie. Zeker ook als je achteraf ziet in wat voor werksfeer hij zat.

Ajax heeft een talentvolle spelersgroep die met twee vingers in de neus kampioen had moeten worden. Maar als er geen leiding gegeven wordt (op de juiste manier) dan is en blijven het 11 individuele spelers die chaotisch over het veld bewegen.

Als er woede zou moeten zijn, dan zou die gericht moeten zijn op de leiding van Ajax voor het moedwillig kapot maken van de club voor het redden van eigen hachjes / vriendjes. Dit jaar hadden we in de Champions League moeten spelen.

Afgelopen jaar zijn er keer op keer foute keuzes gemaakt bij de club.

Richt je woede op de leiding van de club. Het is uiteraard wel gewoon dat wanneer de leiding van de club zijn conclusies trekt, dat ook Ten Hag moet vertrekken. Immers, je gaat niet met het speeltje van de oude kliek verder...
1 -1
Intec
Walgelijk !!! Dit zijn onze eigen supporters.
4 -3
ajaxminimax
Eigen spelers aanvallen, dat is absoluut onacceptabel. Wat een leeghoofd ben je dan. Het wordt triester dan triest. Wat zal ik blij zijn als dit klote seizoen voorbij is
7 -1
Toon meer reacties