Koeman over De Ligt: 'Geweldige ontwikkeling'

ArthurV, 26-03-2018 om 23:00, 19206 views, Veronica | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ronald Koeman heeft zich na het met 0-3 gewonnen duel met Portugal lovend uitgelaten over Matthijs de Ligt. De piepjonge verdediger speelde een voortreffelijke wedstrijd en leverde daarnaast, als centrale verdediger, ook nog eens twee assists af.

'Een geweldige ontwikkeling van hem, zowel tegen Engeland als vanavond', vertelt een zeer tevreden Koeman voor de camera van Veronica. Koeman is van mening dat De Ligt tegen Portugal beter aan de bal was dan afgelopen vrijdag tegen Engeland. 'Daar hebben we ook met hem over gesproken, want dat is wat wij willen.'

'Hij is een speler die natuurlijk de vrije mensen op het middenveld ziet', gaat de bondscoach verder. 'Die kwaliteit heeft hij, het overzicht is er en dan is het prettig voetballen. Als je dan goed op balbezit speelt en op momenten wel die diepte zoekt, dan kun je in de eerste helft spelen zoals wij gedaan hebben.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
En hij kan nog verdedigen ook.
0 0
WantAmsterdam
Is op Transfermarkt.nl gewoon de meest waardevol speler van de eredivisie met 25 miljoen
1 0
AjaxPassion
Totaal niet representatief. Waarop is die 25 mil gebaseerd?
0 0
Sjoff
de ligt!!! wat een held!! wauw!

ze mogen bieden vanaf 100 mil.
maar hij moet gewoon nog blijven!!
nog 1 jaartje of misschien 2.
deze man wordt echt een wereld speler van ongekend niveau!
0 0
EVH
Dat wordt opnieuw kassa
0 -1
Ajaxvooraltijd
Engelse kranten noemen die 60 miljoen iets wat liverpool makkelijk zou kunnen ophoesten. United schijnt hem ook kostte wat het kost te willen halen.
0 -2
Joseph
We hebben de Ligt en van Dijk naast elkaar kunnen zien, daar zit 8 jaar leeftijdsverschil tussen en de jongste is beter.. 60 miljoen is veel te weinig, dat is hopelijk een bedrag om Italiaanse clubs buiten de deur te houden.

Maar Ajax moet alleen praten met clubs die hem een jaar willen verhuren en als ze dat niet willen, zullen ze een jaar moeten wachten. De Ligt mag niet weg, zeker niet na een dramatisch jaar voor Ajax.
1 0
JanTa
Ik moet er niet aan denken dat de Ligt onder Morinho komt te werken. Deze man presteerd het om elk talent kapot te maken met zijn antivoetbal visie.
1 0
AFCAlways
Ja en Barca wilde hem natuurlijk ook hebben in de winter en vorige zomer.
0 0
ajaxinho
Als we het hebben over de legacy van Cruijff,
moeten we de aanwezigheid van Koeman koesteren.

Vooral het advies aan Kluivert om te blijven ;)
1 0
gras
Behalve dat Koetje altijd met veel respect over Cruijff praat, zie ik die legacy niet erg. Ik vind prettig aan Koeman als trainer dat hij rust uitstraalt, dat hij spelers vrijheid en verantwoordelijk geeft en altijd een goede veldbezetting voor elkaar krijgt. En hij durft jonge spelers in te zetten.

Maar geen pure Cruijff adept qua speelstijl.
2 0
AjaxPassion
Ik denk dat je de betekenis van legacy nog eens moet opzoeken :P

Verder opnieuw 100% met je eens.
0 0
Babayaka
Ajax moet wel verkopen, zonder transfers schrijft ajax namelijk geen zwarte cijfers.
en dan is die 50miljoen in kas zo verdampt.
0 -6
DHNC
Gelukkig hebben we daar Ziyech voor deze jaargang. Het zou echt rijkelijk te vroeg zijn voor De Ligt (en Kluivert) om na dit seizoen te vertrekken.
0 -1
AFCAlways
Neres had verkocht moeten worden. Die kan nog steeds wel minstens 40 opleveren hoop ik.
0 -2
EKS
Ziyech is duur ingekocht. Tenzij hij schittert op het WK verwacht ik niet dat er veel winst op hem behaald zal kunnen worden. Misschien tussen de 5 en 10 miljoen. Maar als er geen grote vervangingsaankoop nodig is, is dit toch leuk natuurlijk. Al is het geen grote klapper voor de club.
1 -1
AFCAlways
Die mag dus volgend seizoen lekker door klungelen bij ons. Al zou er een club gek genoeg zijn 20 miljoen te bieden, laat Overmars hem nog niet gaan.
1 -1
Rentokill
Wat was er ook alweer met Sanchez? Ohja XX Miljoen ;-)
0 0
Keffie L
Grootste talent die wij in de laatste 8 a 10 jaar hebben opgeleid?
4 0
Ajax27
Is nog te vroeg om te zeggen uiteraard. Kun je pas zeggen wanneer ze op het allerhoogste niveau wekelijks spelen, zich staande houden en blijven uitblinken. dus dat kunnen we pas over 6-10 jaar zeggen. De potentie is er iig 100% en ik denk dat de scout met een prima rapport terug gaat. die 60 miljoen klinkt ineens helemaal niet zo raar.
1 0
AFCAlways
Die scouts hebben hem jammer genoeg vaker zien spelen.
0 0
Redrum
Na Pelle Clement wel denk ik ja.
2 0
RaynoFischer
Zeker ;)
De grootste sinds Vd Vaart en Sneijder denk ik wel
0 0
witchmaster11
in zijn eerste interland liet Danny Blind hem gewoon verzuipen zijn maats links en rechts deden niets , maar dat was tevens een goede en harde leerschool voor matthijs wat hij nooit zal vergeten .
de komende 12/15 jaar is hij DE baas in de verdediging en ik vermoed ook in de toekomst de captain
7 -1
Redrum
Zijn 'maten' links en rechts deden niks, maar dat slappe aftreksel van een keeper genaamd Zoet deed al helemaal geen reet.
12 0
Stuyvesant
Zoet deed wel wat. Als een angstig konijntje voor de koplampen van een auto terug rennen naar de doellijn. Blijf Zoet een waardeloze keeper vinden, die wordt opgehemeld omdat de spitsen van Atletico de bal in 180 minuten alleen maar recht op hem afschoten.... Maakt nog steeds veel blunders.
3 0
marrene
Alsof De Ligt beter aan de bal was als tegen Engeland omdat Koeman met hem gesproken heeft en dat is wat hij wil. Alsof hij dat zelf niet wil. En of ze dat bij AJAX niet willen.
Wat een onzin kramen trainers toch vaak uit. Onhandige poging zichzelf een veer in de reet steken.
4 -4
Joseph
Koeman zegt gewoon dat hij het tegen Engeland niet goed heeft gedaan, bij Ajax doet de Ligt dit al maanden lang..
0 -1
Gerbrand
Helemaal met je eens! Wat is dat toch dom van die trainers( Ten Hag!). En ook met al zijn ervaring ook Koeman die het succes meteen naar zich toetrekt. Gun toch de spelers het succes! Ze zullen hun trainer destemeer waarderen! Heeft ook met psygologisch inzicht te maken!
0 0
DS
Wat zijn de media toch eigenlijk hypocriet, na zijn oranje debuut was hij dood en begraven, nu is hij de nieuwe messias.
3 -6
A'dam Oud-West
Dan heb jij toch echt de verkeerde stukken gelezen. Ik las vooral kritiek op Danny Blind die een piepjonge De Ligt in een cruciale wedstrijd liet debuteren. Dat doet niks af aan zijn kwaliteiten, potentieel of talent. Maar zelfs ik, als groot fan van deze jongen, vond het een belachelijke beslissing van Danny.
9 -2
Ruff Rhythim
Was ook een idiote beslissing toen van Blind. Daarmee had hij definitief het WK vergooid en had hij een 17-jarige jongen misschien wel blijvend beschadigd a la Ron Vlaar die daar jarenlang last van heeft gehouden.

Gelukkig ging dat alles voor De Ligt niet op.
4 -1
gras
Vond het ook niet verstandig, maar veel alternatieven had hij niet staat me bij. En de Ligt speelde soms ook ijzersterk, afgewisseld met fouten die gelijk fataal waren.

Maar niettemin moet het afbreukrisico zwaarder wegen. Zo'n jongen laat je invallen als de stand het toelaat, en niet om een zware do-or-die prestatie te leveren terwijl de hele media met mes en vork zit te wachten op de uitkomst.
0 0
Babayaka
Blijvend beschadigd ? het is maar voetbal hoor.
0 -5
Siemmie
Het is 'maar' voetbal.. Stel je eens voor: Je bent een jongen van 17, maakt je debuut in het Nederlands elftal en mede door jouw fouten haalt je land het EK niet. Met als gevolg dat je het HELE land over je heen krijgt. 17 jaar. Redenen genoeg voor een blijvende beschadiging lijkt mij. Het is razendknap dat een jongen van 17 er juist kracht uit heeft gehaald en niet ontzettend onzeker is geworden.
1 0
gras
Kun je toch wel relativeren. Ten eerste is Koeman geen media en ten tweede kende bijna niemand hem nog destijds. Vergeet ook niet dat de Ligt erg gegroeid is sindsdien. Juist door die fouten te maken, rustig te blijven maar wel lering te trekken aan zijn positionering etc.

Het was toen wel erg vroeg. Die jongen is nu aanvoerder en een EL finale verder.
2 -1
ambtenaar
Als hij dat toch verkocht word .... dan maar aan Liverpool. Naast van de Dijk de komende jaren.
1 -1
A'dam Oud-West
Bij Liverpool zullen ze toch niet zo snel weer dat enorme geldbedrag op tafel gooien voor een jonge verdediger. Ze hebben daar bovendien ook ene Joe Gomez rondlopen die centraal goed uit de voeten kan en de eerste optie lijkt om een vast koppel met Van Dijk te vormen.
0 0
Sjaakvaak
Zie ik hem toch liever bij Barca. Als Klopp weg is weet je niet wat er met de speelstijl van Liverpool gaat gebeuren. Bij Barca is hij altijd op zijn plek. Hebben op dit moment ook ongetwijfeld wat meer geld.
0 0
ambtenaar
Doelde meer op het feit dat het dan een koppeltje word met van Dijk.
Verder is Barca idd een prachtige club voor de Ligt.
0 0
Truth
Wordt een lastige opgave om hem te behouden, ben ik bang. Kunnen hooguit hopen dat Barca hem koopt een nog een jaar aan ons verhuurt.
0 0
HZMKK
Als je de Ligt en Sanchez achterin had, had je echt wereldtop staan. Hiermee kun je in de CL met de grote jongens mee.
Helaas is de keiharde waarheid dat Ajax dit soort fantastische gasten niet kan houden met dit salaris plafond.
8 -1
JanTa
Het zou mij niet verbazen als Levi van de Spurs weer aan de telefoon hangt.
5 0
Ricbun
Die kut Levi mag lekker 2 keer het bedrag neerleggen wat we eigenlijk voor de Ligt willen hebben.
4 -1
JanTa
Marc zal er wel iets van geleerd hebben waardoor hij zich niet meer zo snel zal laten overbluffen en Levi weet nu ook wel dat hij nu het veelvuldige moet gaan betalen dan dat hij voor Sanchez betaald heeft. Ik hoop dat de Ligt zeker nog minimaal een jaar bij Ajax zal blijven maar ik vrees het ergste.
1 0
jollie18
Hopelijk haalt Ajax europees dan blijft hij misschien nog
0 0
AjaxBaggio
Haha pas gaan na je 21e lees ik hier.

Matthijs is weg deze zomer. In Catalonië krijgen ze nu al een harde na het zien van de afgelopen 2 interlands.

Als hij maar niet voor een prikkie weg gaat; 20-30-40-50 miljoen. NIET doen Marc.
Minimaal 60 miljoen. En als die Spanjaarden moeilijk willen doen, vraag je gewoon 75 miljoen. Laat ze maar lekker een keer de hoofdprijs betalen voor onze spelers.

Maar goed, hopelijk blijft hij nog minimaal 1 seizoen. Kan hij met Ajax volgend seizoen de CL in (dromen mag).

Maar ik zou er niet vanuit gaan.
7 -1
Siemsubliem10
Die is inderdaad weg na dit seizoen, de vraag is alleen voor hoeveel. Heb echt genoten vanavond wat een gruwelijk beest met ook nog eens aanvallende capaciteiten
3 0
didierajax020
Ik ben heel benieuwd wat Matthijs komende zomer gaat doen. Tijdje terug wilde hij misschien toch weg bij zijn zaakwaarnemer Barry en was er sprake van Mino Raiola? Is daar iets over bekend of heb ik dat gemist?
1 0
RaynoFischer
Zover ik weet is Hulshoff gelukkig nog steeds zijn zaakwaarnemer.
2 -1
ajaxminimax
Ja als dat nu veranderd, dan is mijn laatste beetje hoop op het aanblijven van de Ligt vervlogen...
1 0
JanTa
Ik ben bang dat de Ligt onhoudbaar is geworden.
1 -1
Sterretje73
Gelukkig heeft hij daar zelf ook nog wat over te zeggen...
5 0
JanTa
Dat weet ik ook wel maar als er een hele mooie club komt en je bent zo duur dat de trainer niet om je heen kan, in de eredivisie valt voor hem niet veel meer te leren.
0 0
L8
Had Ronaldo in zijn zak, degradeerde hem tot een of andere willekeurige koekenbakker en leverde 2 bewuste assists af als verdediger. zeker die 2e toont al zin inzet en klasse.
8 -3
Mokum31
Ik ook
0 0
Dennish
Gewoon nog 2 jaar blijven. Spelers moeten blij zijn dat ze bij ons zo jong mogen debuteren. Pas gaan na je 21ste verjaardag. Kan je nog mooi 10 jaar in het buitenland spelen en daarna afbouwen in Nederland.
4 0
Onpartijdig
Hopelijk blijft hij nog minimaal een seizoen, die kanonskogel op het hoofd van Babel was wel echt heerlijk
4 0