Familie Cruijff baalt van situatie omtrent ArenA

BartVeenstra, 18-12-2017 om 07:10, 27924 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jordi Cruijff en zijn familie balen ervan dat er nog steeds geen oplossing is gevonden voor de naamgeving van de Amsterdam ArenA. Eerder dit jaar was er een intentieverklaring waaruit bleek dat nog dit jaar de naam van het stadion van Ajax zou worden gewijzigd in de Johan Cruijff ArenA. Dat laatste is echter nog altijd niet gebeurd.

'Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt', schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. 'De Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van. Dat willen we ook niet weten. We hadden gehoopt dat, na de door burgemeester Eberhard van der Laan doorgedrukte intentieverklaring, de besprekingen snel zouden worden afgerond. Helaas is dat niet het geval. Dat voelt voor ons niet goed. Wel is het mooi om te zien en te horen voor hoeveel mensen de Arena al als de Johan Cruijff Arena geldt. Een mooi gebaar, dat we enorm waarderen.'

Verder vraagt Cruijff zich af hoe het kan dat mensen denken dat de familie Cruijff wil verdienen aan de naamswijziging van het stadion. 'Ik weet niet wie zo'n verhaal de wereld in helpt, maar het klopt niet en is tamelijk gênant. Als het stadion ooit de Johan Cruijff Arena zou heten, dan vinden we dat alleen maar heel mooi. Wel houden we een slag om de arm voor het geval er een sponsor aan de naam van mijn vader wordt gekoppeld. Alleen dan willen we inspraak hebben.'

'Alleen is het niet aan de orde', sluit Cruijff zijn verhaal af. 'Het is zelfs nooit met ons besproken. Dat heeft ook geen zin, zolang de betrokken partijen er niet uit zijn. Nogmaals, dat laatste is gewoon jammer. Mijn vader is er niet meer en Van der Laan is er niet meer, daarom wordt het eigenlijk met de dag pijnlijker.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kale
Lekker Nederlands weer. Hernoem dat stomme ding gewoon direct. Lintje doorknippen, naam op het dak. De rest kan echt ook later wel. Je hoort de bestuurders al vreselijk druk zijn met stukjes risicobeheersing.
1 0
koppendicht
Zo simpel is die oplossing blijkbaar niet wanneer er geld mee gemoeid is. Mensen gaan niet zomaar contracten ondertekenen in dit land zonder dat er geld mee verdiend wordt of zonder dat ze weten dat ze geen kosten hoeven op te hoesten. Volkomen logisch. Als mensen willen dat er een sponsornaam aan gekoppeld wordt omdat ze daarmee meer geld kunnen verdienen is dat hun goed recht. Als de familie Cruijff vervolgens geld wil zien wanneer er een sponsornaam aan gekoppeld wordt, bijvoorbeeld wanneer er een bierbrouwer aan zijn naam wordt gekoppeld, is dat ook logisch. En wanneer ze er dan niet uitkomen wat betreft de verdeling van de gelden, ontstaat er een patstelling. Alles in dit land en in de voetballerij draait om geld, en het zijn niet eens de belanghebbenden die de onderhandelingen voeren, maar gewoon juristen en zaakwaarnemers die de strijd op het scherpst van de snede voeren. .
1 0
ElFlaco14
Nog een bevestiging...hoe narcistisch het voetbalwereldje wel niet is. Zonder Johan...zou Ajax niet staan waar het nu staat.
Voetbalwereldje zit vol enge, narcisten in de top van het voetbal, fifa maatschappij.
2 -1
Van Reenen
Lees de gepeperde kolom van Diederik Smit over deze lachwekkende toestand in het Sportkatern in het Noord-Hollands Dagblad. Prima verwoord en de verantwoordelijken moeten zich diep schamen en is aan ons niet uit te leggen dat het nog niet geregeld is.
1 0
ZwartNazareth
Geen nationale maar een internationale schande. Vernederend voor de familie ook.
4 -1
RoodWit
Schandalig, respectloos, wie er ook verantwoordelijk voor zijn, schaam je, schaam je diep.
6 -4
Leviathan
Mwa tis geen voetbal kantine die je een naam moet geven.. Daarbij zijn er minimaal 3 partijen bij betrokken. Waarvan een hoop ook meer te doen hebben en het kan beter goed gebeuren niet dat de naam ineens weer verdwijnt. Belangrijkste is dat het doorgaat en iedereen noemt het toch al zo.
0 0
Bobbaasje
Off: Stemmen op Matthijs de Ligt

https://www.voetbalinside.nl/spelerweek
0 0
Starkoo
of Hakim die one day fly mag het niet worden een wedstrijd tegen Sparta kan iedereen schitteren!

Tja het Johan Cruijff word het vast wel anders al vast nieuw bouw plannen maken, want als de nieuwe Badkuip er kom kan het niet zijn dat het stadion vernoemd naar de grootste voetballer ooit die Nederland heeft gekend niet de grootste is van Nederland!
0 -1
MosesD
Waarom dit zo lang moet duren is mij een raadsel. Een sponsornaam koppelen aan naam stadion, is de afgelopen 21 jaar ook niet gebeurd, dus als dat plots de reden zou zijn is dat wel erg vreemd. Ben benieuwd waneer betrokken partijen openheid van zaken geven. Wordt wel tijd.
0 0
The
Hahaha grappig om te lezen dat er "supporters" zijn die er blindelings van uitgaan dat de schuld bij Ajax ligt en dan helemaal los gaan op het bestuur. Dan ben je toch gewoon een hater zonder feitenkennis.
6 -3
JanTa
Ajax heeft weinig te vertellen met zijn 18% van de aandelen en de gemeente Amsterdam zal ook niet moeilijk doen, de grote dwarsliggers zullen wel de overige aandeelhouders zijn die zich vereenigd hebben in een stichting en nog steeds hopen op een grote stadion sponsor. Ik weet al niet meer beter meer of het heet nu de Johan Cruyff Arena, het moet alleen nog ff bevestigd worden.
3 0
koppendicht
Ja,
0 0
Joseph
Van der Sar heeft al eerder Cruijff van de deur getrokken, Cruijff op het stadion moet echt een doorn in het oog zijn. Nu geloof ik niet dat hij invloed heeft, maar als het even kan ligt hij er voor natuurlijk.
1 -7
Leviathan
Ach hou toch op man ik denk dat vd sar meer met cruijf heeft dan iedereen hier bij elkaar. Maar omdat Ajax niet alles klakkeloos overnam van Cruijf geven ze maar niks om hem?
3 -4
Jelephi
Die van der Laan en Cruijff draaien zich samen in hun graf om. Als ik de gemeente Amsterdam was dan had ik lekker mijn handen er vanaf getrokken. Asociaal zooitje daar bij Ajax, bah. Het is voornamelijk de Ajax NV met die engerd Markerink die zich financieel benadeeld voelt. brrrrr
0 -6
The
Haha slechte poging met je fake news!
0 -1
Wijnvoord
Je moet even eerst goed bovenstaande bericht van JanTa lezen voordat je wat opschrijft, daar staan de feiten.
0 0
Red Devil
Asociaal zolang dit duurt.
1 0
tonny
schandalig, gewoon vertrekken uit dit stadion en een nieuwe bouwen waar we dan ook een fatsoenlijk veld hebben Cruiff waardig
6 -1
Mokum_32
Kan alleen in nederland dit
3 0
NouridolbergNeres34
Ongelofelijk hoelang dit allemaal moet duren, voor de man die Ajax groot heeft gemaakt over de hele wereld. Schandalig is het. Cruijff is Ajax
2 -1
niquedegraaff
De ArenA zelf is altijd zeer traag met besluiten. Stoeltjes zijn ook 10 jaar uitgesteld.. Alles gebeurd zo langzaam mogelijk, verbouwingen, uitbreidingen, vervanging, reiniging. Noem het maar op. Het is een modern stadion, maar qua handelingssnelheid een slak
0 0
Mart42
Zie het er nog van komen dat de familie Cruijff het hele plan intrekt geef ze groot gelijk
7 -1
VoorMokum
Het wordt tijd dat wij als supporters in actie komen. Eerst zou de naamswijziging al in oktober officieel zijn. Nu voor 2018. Afspraken worden niet nagekomen.
7 0
ron116
Het is toch algemeen bekend dat er op belangrijke posities binnen AJAX mensen lopen die sowieso geen JOHAN CRUIJFF Arena willen. Deze mensen hebben 2 jaar geleden zelf JOHAN CRUIJFF weggestuurd bij AJAX tijdens de ledenvergadering onder aanvoering van de bestuurs voorzitter.
Ik ga er dan ook van uit dat sommigen binnen AJAX iedere strohalm aanpakken om een naamswijziging te voorkomen.
3 -4
Ajax4life16
Nou kom op Ajax en gemeente Amsterdam, opschieten nu
0 0
wasooittrotsopajax
Van de beurs af gaan en zelf beheerder worden van de Arena zou topprioriteit moeten zijn bij Ajax. Helaas is het dat niet.
2 -1
Bobbaasje
En stoppen met de toppers en andere evenementen in het Johan Cruijff Arena.

Daar heb je tegenwoordig de Ziggo Dome voor en is beter voor het grasmat bij Ajax.
3 0
Leviathan
Ziggo dome is kleiner en dat heeft niet de charme van zo'n groot stadion. Er moet gewoon een oplossing komen zodat het gras heel blijft en goed.
0 0
Ajax68
Het is gewoon SCHANDALIG dat Ajax en de Arena met die Gemeente er nóg niet uit zijn, álles draait om dat verrekte GELD, daarom teld die allang gedane toezegging en het RESPECT voor onze HELD JOHAN CRUIJFF niet meer blijkbaar, het is AJAX ook Onwaardig, zo ga je niet met je Helden om !
7 -1
The
Of je verdiept je eerst even in de materie. Maar Ajax vind jij sowieso kut toch?
0 0
EKS
Je ziet dat de familie de naam Cruijff wel degelijk ook als merk ziet en in bepaalde gevallen wellicht royalties zou willen hebben. Dat maakt het wel veel complexer ook al bagatelliseert Jordi dat nu wel.
1 -4
Mokum31
Stelletje klootzakken zijn het
5 -3
gras
Commercie heeft de hoogste prioriteit. Dit Ajax begrijpt gewoon niet waar de echte prioriteiten liggen. Bij de eigen identiteit, het clubgevoel en de belichaming van Ajax, Cruijff. Als dat op orde is, gaat de commercie vanzelf mee. Dat begrijpen deze knuppels niet. Stelletje kouwe kippen.
9 -1
Bobbaasje
Dit had al voor Johan Cruijff's dood gedaan moeten worden, amateurs!

Waarom kan dat in Spanje zoveel sneller dan in eigen vaderland?
5 -3
Ajax68
RESPECT heet dat, en dát hebben ze binnen Ajax niet !
3 -3
aietos
Omdat er binnen Ajax een aantal amateurs rondlopen die diepe haat koesteren voor Cruijff.
5 -4
gebruikersnaam
Het lijkt me duidelijk dat geen van de partijen dit echt wil. Als men het echt wilde was het direct na zijn dood al in gang gezet en/of was het al geregeld. Dan was de naam zelfs al gekozen bij de bouw van de Arena aangezien het toen ook al 1 vd opties was. De enige (naast supporters) die dit wilde en zich hiervoor heeft ingezet was vd Laan. Zodra hij stierf heeft men de kans gegrepen om het initiatief langzaam dood te laten bloeien, sorry voor de woordkeuze.
2 -5
talent020
schandalig van alle betrokken partijen, stelletje zakkenvullers bij elkaar,
2 -4
jaripettersson
Vd Laan was apetrots dat hij dit nog voor zijn sterven had geregeld...
8 -1
Jelephi
Idd ook nog eens grof schofferen van van der Laan erbij. Schandalig
0 0
Bjorn
Werk aan de winkel Gemeente Amsterdam en Ajax.
3 -1
Sam Badi
En met name de zes overgebleven founders, daar zit ongetwijfeld het probleem.
1 -1
AFCA127
Plaatsvervangende schaamte. Dit is, helaas, zo typisch...
7 -1
JCr14
Het is mij allemaal te commercieel bij Ajax.
Een simpele vraag vorige week maandag gestuurd, en nog steeds geen reactie.
Als je geen bakken geld in het laatje brengt tel je niet mee.
Seizoenskaartverhoging van 46%.
Tijdens de play-offs niet je eigen plaatsen kunnen bestellen (en extra kopen)
Enz. Enz
9 0
ST
Hey Sar, voor je richting China gaat, regel je shit eerst eens in NL.
27 -2
melvin druncte
done
0 0
johan_afca
Niet zo simplistisch doen man, van der sar bepaald dit niet in zijn eentje.
3 -3
BokkieBokstra
Alsof van der Sar hier iets over te zeggen heeft. Uit het stuk word ook niet duidelijk waar het over gaat. Ajax heeft lang niet alles te zeggen over de Arena, kijk maar naar dat gras. Het zal wel over geld gaan.
2 -3
RaynoFischer
Triest, vraag me af wie dit tegenhouden?
Zullen wel wat bobo's van de Arena zelf zijn.
2 -2
Sam Badi
Ajax is voor, de gemeente Amsterdam is voor, maar dan zijn er ook nog zes investeerders die een belang in de Arena hebben (Ballast Nedam, Bam, Staatsloterij, KPN, CocaCola en ABN AMRO). De naam JC aan de Arena koppelen, maakt de keuze voor een sponsor moeilijker en bovendien sowieso minder waard. De Veltins Arena wordt Veltins Arena genoemd op TV, de Heineken Johan Cruijff Arena zal toch vaak gewoon Johan Cruijff Arena genoemd worden. Minder exposure = minder geld. Je vraagt dus nu die investeerders om af te schrijven op hun investering alleen om de fans van Ajax een pleziertje te doen. Het moet gebeuren, maar ze zijn hun huid duur aan het verkopen.
1 -1
ajaxminimax
Ja dat denk ik ook, ik heb de Ajax bobo's ook niet hoog zitten, maar kan me niet voorstellen dat ze zo met hem omgaan.
4 0
RaynoFischer
Yup, ik denk dat als Ajax het volledig voor het zeggen had, 't al lang geregeld was.
4 0
Ajax27
Wat een trieste bedoeling. Schaam je diep Ajax, Gemeente en Arena.
1 -3
BRAMHOUTEN
Misschien zondag tegen Willem II een leuke aktie voor Johan houden. Ff duidelijk maken dat we snel een naamswijziging willen
5 -5
Bram410
Goed idee
0 -1
insectenverdelg
Wat een stel kneuzen zijn t toch.zeker allemaal mensen die heel hard om Eberhard hebben lopen huilen. En dan dit.
3 -1
Stibba020
Echt heel triest dit..
2 -1
datroy
Zou zonde zijn als het niet door zou gaan.
2 -2