Ajax O19 geslacht door PSV, O17 wint SC

JipVR, 26-08-2017 om 14:00, 43458 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O17 heeft zaterdag de eerste prijs van het seizoen binnen weten te slepen. Tegen Feyenoord werd de Super Cup gepakt, daar hadden de Amsterdammers wel een verlenging en penaltyreeks voor nodig. Ajax O19 kan de wedstrijd om de Super Cup maar gauw vergeten. Het team van Johnny Heitinga verloor op De Toekomst met liefst 0-5 van de leeftijdsgenoten van PSV.

FT | Ajax O17 - Feyenoord O17 (2-2)
De Ajacieden begonnen goed aan de mini-Klassieker. Het zette Feyenoord onder druk, men was dominant wat al in de absolute beginfase een fraaie goal opleverde. Kenneth Taylor stak Sontje Hansen weg en uiteindelijk kon Brian Brobbey binnentikken. Vervolgens kregen de jonge Ajacieden kans op kans via met name Brobbey, maar de sterke spits verzuimde om de score uit te breiden.

Gedurende de tweede helft bleek Ajax defensief instabiel en kwam Feyenoord wat meer in de wedstrijd. Dit leverde enorme kansen op voor de uitploeg. Azarkan miste een op een, vervolgens moest Ajax-keeper Reiziger weer redding brengen, waarna een rebound op de paal belandde. Even later was het toch raak en het was dik verdiend. Lake maakte van dichtbij een simpele goal.

De tweede helft was een stuk minder leuk dan de eerste. Weinig kansen over en weer, veel wissels waardoor het spel meer stil lag en het voetbal aan beide kanten was van een lager niveau. Wel kreeg Ajax in de slotfase wat kansen op de overwinning. Gravenberch brak goed door via links, maar zag oog in oog met de goalie van Feyenoord zijn lob hoog over gaan. Een paar minuten later belandde een vrije trap van Musampa op de lat, aan de overkant bracht Reiziger goed redding na een lastige indraaiende bal. Er werd niet meer gescoord, waardoor in het begin van het seizoen al een verlenging eraan te pas moest komen.

In die verlenging moest Ajax de meerdere erkennen in de uitploeg, toen via Summerville de bal bij een andere Feyenoorder belandde, die de 1-2 binnen werkte. Via verdediger Van Gelderen was de ploeg van Vink nog dichtbij de gelijkmaker wat penalties op zou leveren, maar die leken er niet te komen. Tot de allerlaatste seconde. De bal werd nog een keer ingebracht en daar was Douglas die scoorde.

Strafschoppen volgden waarbij Feyenoord de derde pingel miste. Van Gelderen schoot raak en bracht de Amsterdammers op een virtuele voorsprong. Omdat Ben Sallam vervolgens de vierde strafschop raakschoot en Feyenoord de vijfde miste, won Ajax de Super Cup met meer geluk dan wijsheid. 2-2 eindstand, 4-3 na penalties.

Opstelling Ajax O17: 
Reiziger; J Maduro, Q Maduro (Douglas), Van Gelderen, Musampa; Taylor, Mbinga (41' Llansana), Gravenberch; Sint (Zamani 52'), Brobbey (Hernandez (60'), Hansen.
Wissels Ajax O17: 
Ruijgrok; Zamani, Llansana, Hernández, Ben Sallam, Douglas, Omzigtig.

Doelpunten:
1-0 Bryan Brobbey (4')
1-1 Toshio Lake
1-2 Feyenoord 
2-2 Douglas (110+')

(Foto's: Harald Telor)

FT | Ajax O19 - PSV O19 (0-5)
De wedstrijd tussen Ajax en PSV begon uitermate traag, waarbij de Amsterdammers veelvuldig de bal speelden en PSV op de counter loerde. Een fout van Ter Heide leidde de slachtpartij van de Eindhovenaren in. Piroe profiteerde van een te korte terugspeelbal en tikte de bal binnen. 

De tweede tegengoal werd eveneens ingeleid door een blunder aan Ajax' zijde. Na een misverstand tussen Bakker en Lang kwam de bal bij Aboukhlal, die feilloos binnen schoot: 0-2. Voor rust werd het zelfs 0-3, toen Piroe zijn tweede van de wedstrijd binnen schoot.

Na rust veranderde er vrijwel niets aan het spelbeeld en ging PSV vrolijk door met scoren. Mauro rolde in zijn eentje de defensie van Ajax op, kwam naar binnen en schoot mooi raak in de korte hoek. Ten slotte bleek de tweede treffer van Aboukhlal de laatste van de middag en was de slachting compleet: 0-5. 

In de zeventigste minuut kreeg Boy Kemper zelfs nog een rode kaart en moest Ajax de wedstrijd verder spelen met tien man. PSV vond het echter wel welletjes en wist het duel op halve kracht uit te spelen zonder daarbij nog extra doelpunten te maken. 

Opstelling Ajax O19: Plomper; Ter Heide (Botman 46'), Bakboord, Kemper, Bakker; Jensen (Dest 68'), Pasquali, Lang; Ylätupa (Schön 60'), Pereira (Kaars 60'), Nunnely. 
Wissels Ajax O19:  El Maach, Botman, Ekkelenkamp, Schön, Dest, Kaars, De la Vega.

Doelpunten: 
0-1 Piroe (19')
0-2 Aboukhlal (32')
0-3 Piroe (41')
0-4 Mauro (52')
0-5 Aboukhlal (59')

Overig
Ajax O16 - Arsenal (7-1) (3x Pinas, El Kadiri, Hoogewerf, Hoever, Kasanwirjo)
Ajax O15 - Arsenal (3-0)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA020!
Ik schaam mezelf dat er hier mensen zijn die zich Ajacied noemen, maar alleen maar de meest schaamteloze en kansloze dingen roepen!

Iedereen die ooit wat voor de club betekent heeft wordt door het slijk gehaald, oudgediende wordt niet met weemoed over gesproken, maar met wrok/haat. Wie het ook is: of het nou een trainer die meerdere kampioenschappen haalde en de club uit het slop trok anex CL winnaar en oud aanvoerder van de club is, of het zijn nog grotere coryfeeen met oa nr 14 op de rug, of het zijn club helden die financiële stabiliteit gebracht hebben ondanks het feit dat ze door een RvC worden tegen gewerkt, of het zijn echte waren clubhelden met een Ajaxhart zoals Heitinga bijvoorbeeld.

De mensen die zich zo uitlaten als sommige mensen hier, verdienen het predicaat Ajacied niet. Daarnaast kan ik ook niet geloven dat ze "echt" Ajacied zijn. Misschien hebben ze een voorkeur voor Ajax hooguit. Ontstaan doordat Ajax prijzen pakten toen deze mensen kind waren. Maar echte Ajacieden? Nee zeker niet...
1 -7
Afca85meer
Fijn dat jij bepaalt wie wel een echte Ajacied is en waarom wel/niet. Ik vind Heitinga een droplul als trainer dus ben geen echte ajacied in jouw wereld. Weleens over nagedacht dat jouw gedachtegoed een mening is van jezelf?
6 -1
Catenaccio
De toekomst ziet er weer goed uit. Scouting top. Goede nieuws is dat we goede voetballers moeten kopen dit keer!
2 0
Afca85meer
Zo, het sterretje van Johnny is bij deze ook een rondje. Thuis 0-5.
2 -1
X-RaY
Heitinga die is zelf nog nat achter de oren, is nix en wordt ook nooit wat.
8 -3
MankeNelis
Die andere trainert bij CP gaat ook lekker 3 gespeeld 0 punten.
7 -1
mvdk
Maar hij heeft natuurlijk ook een degradatieclub. Daarnaast heeft iedere trainer de tijd nodig om zijn speelstijl erin te slijpen. Zo eerlijk moeten we zijn toch?
1 -5
geDaante
Bij Ajax kreeg hij de tijd, werd alleen maar erger en erger, de raarste keuzes ook. Bij Inter gewoon weer doorgaan met dat ellendige, doodsaaie en risicoloze spelletje, en doet dat nu weer doodleuk bij Crystal Palace. Nee, De Boer was niks als trainer, en wordt het ook niet.

Zelfde visie zo'n beetje als die van Van Gaal met United. Net zo kansloos. Leven beiden nog in '95.
4 -2
mvdk
Ajax supporters ook. Leven ook nog in 1995 en denken dat we Europese top zijn. De realiteit is echter dat we dat nooit meer zullen worden en dat we dus tevreden zullen moeten zijn met incidenteel succes in de Europa League, zoals vorig jaar.
1 0
AjaxIsrael
Koning Frank staat over een paar weken weer in de winkel van zijn vrouw.
8 0
Joseph
Dat is er 1 uit de kweekvijfer van het TH, weet je ook meteen wat je kan verwachten bij Ajax dit jaar.
10 -1
Harrie Nak
Johnny zat gisteren lekker aan de XL biefstuk bij Loetje, maar had beter wat anders kunnen doen!
6 0
altijdwelwat
Verschrikkelijk matige wedstrijd , onze jongens werden ondersteboven gelopen. Alleen Noa Lang liet zien verder te zijn dan de rest ..... moet door naaar Jong en niet meer hier mee laten doen.
7 0
Matzet
AjaxIsrael, ik had het niet beter kunnen verwoorden.
Gery Vink, Aron Winter, Johnny Heitinga, Michel Kreek, Said Ouali, Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp, allemaal trainers die uren lang kunnen lullen, lullen en nog eens lullen, zonder iets te zeggen. Dat realistisch voetbalgepreek moet eens klaar zijn. Net als Edwin, die bagatelliseert het probleem tot 'we zijn 4x de betere ploeg geweest, maar scoren niet'. Ik wordt er niet goed van. Cruijff is dood en zijn visie is met hem begraven. Jonk, Bosz, Weijs, Jongkind allemaal goede trainers met visie vertrokken. Straks nog Overmars (die enorm wordt tegengewerkt) en dan hebben we alle mensen met visie eruitgeknikkerd. Blijven er alleen jaknikkers zonder ruggengraat over. Allemaal mogen ze blijven zitten om Ajax naar de kloten te helpen, zonder verantwoordelijkheid te hoeven afleggen. Bezem door de jeugdtrainers, technische hart en de staf van het eerste elftal. Herstel de visie van Cruijff, maak de verantwoordelijkheden helder en stel een staf aan die gebaseerd is op kwaliteit en niet op basis van status uit het verleden. Ik wil vd Sar, Bergkamp en de zijnen kunnen herinneren, eren en respecteren als voetballer en niet als een stelletje imbecielen die Ajax naar de kloten helpen.
15 0
Kikke
Wilde je een duimpje omhoog geven, maar 14 wil ik laten staan! Past goed bij je inhoud!
0 0
Catenaccio
Idd, nuetvte vergeten Pronk! Had ik ook nog liever bij Ajax gezien
0 0
DeKes
Zeer helder neergezet. Níets aan toe te voegen. Het zg. Technische hart is een lachertje,
Meeste stemmen tellen, hou toch op. Iemand met visie, knopen doorhakken, enz.
Het blijft een stelletje eigenheimers zo!
2 0
MosesD
Kom net terug van de Toekomst en ben wel behoorlijk geschrokken. Mijn mening over trainer Heitinga werd eigenlijk meteen bevestigd. PSV stond veel beter en tikte Ajax bij vlagen helemaal scheel. Indivdueel heeft Psv ook veel betere spelers. Psv heeft iig een betere Brazilaan dan Ajax en een paar juweeltjes in het elftal. Bij Ajax was het alleen Lang die af en toe wat liet zien (invaller Botman bracht ook wat extra's), maar ook niet meer dan dat. Overmars keek vanaf het balkon toe, ik ben benieuwd wat hij dacht, maar vooral ook waar Bergkamp was.
7 -2
geDaante
PSV tikte helemaal niet, puur opportunistisch countervoetbal, wat ze wel goed deden, maar is kansloos om zo op te leiden.

Ajax heeft vier nieuwelingen in het elftal, die het spel niet kennen, het team niet kennen. Met daarachter een slechte verdediging en geen ingespeeld team, dus ook geen houvast. Dit kon niet goed gaan tegen zo'n direct PSV.

Er is vanalles mis, vooral door Bergkamp en Ouaali, maar dit zegt nog heel erg weinig over Heitinga. Hij is in ieder geval al meer geschikt dan Winter en vooral Vink. Onder hem willen ze namelijk het liefst centraal spelen, en durven ze het middenveld in te spelen, ookal ging dat nog niet best, wat logisch is.
4 -4
DaishRedan
Gewoon accepteren dat we hebben verloren, het ligt gewoon aan ons wat een slechte verliezer ben jij zeg
0 -1
geDaante
Check de tweede alinea en alles wat ik hieronder postte, niks slechte verliezer.
1 -1
Rinus M.
Daan, je reacties doen niet onder voor het voetbal van Ajax onder Heitinga.
1 0
geDaante
Misschien snap jij er niet zo veel van.
0 -1
MosesD
Maar Daan, Ajax heeft werkelijk geen enkele kans gehad in 90 minuten! De nieuwelingen, tja die moeten wennen, maar je moet wel iets kunnen zien. De Braziliaanse spits, tja ik zie daar niet veel in. Bij Psv speelt ook een nieuwe Braziliaan die veel meer liet zien. Verder bij Psv o.a. Piroe en Fernandez wel spelers die ik graag bij Ajax zou zien. Ook op fysiek vlak vond ik verschil opvallend, terwijl dat niet aan de leeftijden lag. Nogmaals, ik ben echt wel geschrokken van de kwaliteit. Natuurlijk moet het team nog wennen, maar ik heb geen hoge pet op van Hetinga. Zit in categorie Winter, Roy, Kluivert.
Overigens O15 en 16 Arsenal ingemaakt. Zijn dat zulke goede lichtingen?
0 -1
geDaante
Ja begrijp dat het er heel kansloos uitzag, en dat was het ook, maar nogmaals, het moeilijkste type spel wordt gevraagd van die jongens, zowel bij balbezit als balverlies, dat moet allemaal het liefst perfect op elkaar zijn afgestemd, dus dat vergt al ingespeeld zijn, en men moet het ook allemaal snappen. Er stonden twee jongens op het middenveld die dat spel nog nooit gespeeld hebben, het aanvallend en verdedigend dus nog niet doorhebben. Voorin ook twee nieuwelingen. Tel daarbij die zeer matige verdediging op, die het dan ook nog meer te verduren krijgt doordat het middenveld nog niet naar behoren functioneert, en dan word je weggecountert, en ben je aanvallend machteloos. Dit PSV is dan ook het slechtste wat ze nu konden treffen.

Het slechtste wat je nu kan doen is het dan maar over een andere boeg gooien, en de lange bal hanteren of iets dergelijks, daar leren ze niks van. Laat ze maar proberen en falen, tot het steeds beter gaat. Je leidt die paar individuele jongens namelijk op voor het eerste.

Bij Pasquali en Jensen zag je al wel het verfijnde, het makkelijk wegdraaien, dat is erg belangrijk als middenvelder bij Ajax. Die nieuwe braziliaan is nauwelijks tot niet aan de bal geweest, dus kan daar niks van zeggen.

Die braziliaan van PSV lijkt een prima spelertje inderdaad, maar al dat fysiek bij de rest spreekt juist niet voor PSV. Die jongens zagen er athletisch uit, maar als dat fysiek straks wegvalt omdat ze tegen volwassen tegenstanders komen te spelen, blijft er wellicht niks van over, misschien max niveautje Locadia of Narsingh, je weet het niet. Met deze speelstijl die ze aangeleerd krijgen, leren ze niet kort te combineren, tussen de linies te spelen, een compacte verdediging te doorklieven. Ik zou dit alles dus echt niet bij Ajax willen zien.

Geef het wat tijd, gedurende het seizoen zullen we Heitinga's visie beter kunnen waarnemen, en zien hoe de jongens zich individueel en als team zullen ontwikkelen, nu is het veel te vroeg. De intentie centraal op te bouwen en te willen spelen, stemt me tot nog toe nog wel positief.

Dest moet alleen gaan spelen, Bakker naar het centrum, misschien Ekkelenkamp voor nu even op 6 omdat hij het spel beter kent en de lijnen uit kan zetten, met daarvoor Jensen en Pasquali.

De O15 en O16 zijn lichtingen die veel van Jonk en Cruijffs vernieuwingen hebben meegekregen, dus tikken lekker, met veel technische en creatieve spelertjes. Voor zover ik heb begrepen is van Jonk en Cruijffs hervormingen in de onderbouw nog wel wat over, zoals de Twin Games, het spelen in de zaal en op straat, etc. Daar ben ik blij mee. Maar des te teleurstellender ook wel dat het niet goed wordt doorgetrokken naar de bovenbouw, dat daar de trainer bepaalt hoe er gespeeld wordt.
1 -2
MosesD
Ik vond juist dat de lange bal (vooral door de keeper) juist heel veel werd gebruikt helaas. Omdat ze bij Psv allemaal groter en sterker zijn, was dat sowieso de bal iedere keer inleveren.
Pasquali en Jensen, beide klein. Ja, wel redelijk technisch de eerste, maar door Overmars al de nieuwe Eriksen genoemd. Die heb ik ook in de A1 zien debuteren, maar dat was toch wel een ander niveau hoor. En dan die Braziliaanse spits. Ik dacht dat een redelijk grote kerel was. Weer zo'n kleintje. En niet eens technisch heel goed. Ik vind die Piroe in de spits bij Psv een paar klassen beter. Balvast, technisch en sterk. Eigenlijk een echte Ajax puntspeler. Wat vond jij van onze Pereira dan? En die Fernandez bij Psv, dat is er wel eentje hoor.
En natuurlijk je hebt gelijk dat men nog aan elkaar moet wennen, maar ik vind Psv ook individueel een paar klassen beter. Alleen Lang deed af en toe wat, wat ergens iets van kwaliteit verraadde.
Maar begrijp ik nou dat je een Heitinga fan bent. Aardige jongen hoor, maar na zijn analyses bij de NOS kan ik hem echt niet meer serieus nemen. Is gewoon Winter II.
Dest is ook een aardige speler idd. En Botman (hoewel veel van zijn fysiek moet hebben) kan ook best een aardig balletje trappen. Nunnely dat blijf ik toch een soort mengelmoes Lukoki en de Sa vinden. Allemaal net niet dus.
Tja, dat verhaal van die Twin Games daar hebben we het eerder over gehad. Dat is echt niet zo nieuw hoor. Toen Ajax nog in de Meer speelde, trainde de jeugd regelmatig op de parkeerplaats en werden daar toernooitjes georganiseerd. Dat is dus niet iets van Jonk ofzo. Overigens heeft diezelfde Jonk Ouali naar Ajax gehaald. Was gek van hem. Kan die er opeens niets meer van?
Ik vind overigens dat de opleiding altijd al veel te rigide is geweest. Het spelen van meerdere systemen, wat is daar op tegen? Men doet alsof voetbal een soort hogere wiskunde is. Het ziet er vaak zo 'gerobotiseerd' uit, zo standaard.
Maar goed, we zijn iig beide geen fan van het TH. Dat is voor zowel Ajax1 als de opleiding niet echt goed. Maar ja, ik vrees dat dat vriendenklikje voorlopig nog lekker blijft kaarten. Waar was Bergkamp vandaag trouwens?
0 -1
CyclOwneD
Goeie conclusie na 1 wedstrijd! Top!
1 -5
Vlieske
Bergkamp was druk bezig met zijn verhaal aan de vi te vertellen dat de ellende allemaal vooral niet door hem komt.
3 0
AjaxIsrael
Ja schriftelijk intervieuw.
En hij wilde de vragen zelf verzinnen.
Anders is het wat te lastig voor Dennis.
3 0
AjaxIsrael
Of ze nu met 8-0 hadden gewonnen of 12-0 hadden verloren. Het hoort geen reet uit te maken. Belangrijker is dat er een zelfde visie bij alle elftallen is te ontdekken die bij Ajax past. Maar dat laatse is er niet.
Sjonnie Heitinga is een Frank de Boer/phillip cocu mannetje.
En gery vink is al helemaal de weg kwijt.
Dit heeft niks meer met opleiden te maken.

En besef dat ook zo'n type (aron winter) nu de assisent is van Keizer.
Wegwezen met die "realistisch voetbal" predikers.
5 0
geDaante
Helemaal mee eens, alleen ben je iets te vroeg met je oordeel over Heitinga denk ik. Heeft een jaar meegemaakt onder Keizer bij Jong, dat heerlijk des Cruijffs speelde. Is daar naar eigen zeggen door geïnspireerd geraakt, en dat zag je bij klein vlagen ook wel terug vandaag. Alleen al CV's die een mannetje op het middenveld die redelijk gedekt staat durven in te spelen, dat zag je bij Winter en De Boer nooit.

Wil nog weinig zeggen, daarom moeten we het afwachten.

Wat sowieso triest is, is dat de jeugdtrainer zijn eigen visie mag botvieren op zijn elftal, en moet je steeds maar hopen dat dat een goede visie is die des Ajax/Cruijff is. Slaat natuurlijk werkelijk nergens op. jeugdtrainers zouden geselecteerd moeten worden op visie Cruijff, en/of opgeleid worden in die visie.
4 -1
erwtenpeller
Voor iedereen die eindelijk hun kleppen willen af zetten. er is maar een persoon geschikt voor deze job en dat i s Wim Jonk .een echte Ajax man
10 -1
Rinus M.
Wat een onzin, er zijn zeker meer goede en minder nukkige trainers voor jong Ajax voorhanden maar als je dan uitgerekend iemand met de voetbalintelligentie van Heitinga daar neerzet dan vraag je om problemen
0 -2
geDaante
Hij bedoelt ongetwijfeld weer als Hoofd Jeugdopleiding, en de enige die daarvoor geschikt is is inderdaad Wim Jonk. Die eist van iedere trainer de intentie des Cruijffs te spelen, zit er strak op, wil een topsportklimaat in plaats van een fijn sfeertjes, wil experimenteren en innoveren, onder meer.
4 -1
geDaante
PSV denkt nu dat ze het heel goed voor elkaar hebben, tot deze talenten fysiek de mindere zijn, en tegen ploegen komen te spelen die veel minder ruimte weggeven achterin, de bus parkeren of gewoon wat terugzakken. Dus wanneer ze in PSV 1 spelen.

Dan kunnen ze niet meer counteren en zo direct spelen, en kunnen ze geen potten breken, omdat ze nooit geleerd hebben kort te combineren en tussen de linies te spelen. Hele beperkte manier van opleiden, puur om resultaat in de opleiding te behalen, totaal kansloos.
Helaas gebeurt dat bij Ajax ook steeds meer, maar dat is een ander verhaal.

Langeler zei toentertijd al 'als alle jeugdteams van PSV kampioen worden, hebben we het goed gedaan'. De visieloosheid en incompetentie spat er van af.
4 -3
AFCA-B93
Toen ik bij de aanstelling van Heitinga als coach van O19 kritiek leverde kreeg ik de volle laag aan kritiek op mijn punt. Blijf erbij dat Heitinga ongeschikt is als hoofdtrainer van O19. In ieder geval met de huidige 'ervaring' die hij heeft.
5 0
geDaante
Ervaring is helemaal niet belangrijk, zeker niet bij een jeugdelftal, veel belangrijker is de juiste visie en speelwijze (van Ajax), in die visie blijven geloven, individuele ontwikkeling voorop zetten, kiezen voor je beste en meest technisch/creatieve spelers, etc.

Vink is ervaren, en zie wat die koekebakker er van bakt, en ook flikt. Totaal maling aan de clubvisie (als je daar nog van kan spreken).
1 -1
PuurGeluk
Ervaring is wel belangrijk om alles op de juiste manier over te brengen. Dat geldt ook voor Keizer. Je ziet dat de ervaring mist.
3 0
geDaante
Dat vind ik meer didactisch vermogen. Keizer liet Jong Ajax toch heel lekker spelen, en met een flinke drive. Dat eerste is niet zo heel moeilijk omdat Jonk al uitstekend voorwerk had geleverd, maar toch.

Ervaring is wel een pré, maar nogmaals, het begint bij de juiste visie en des Ajax/Cruijff willen spelen. Is dat er niet, houdt het al op.
0 -2
AFCA-B93
Bedoel ook meer ervaring om een team te leiden én om de jongens als individu beter te maken. Verstand van het Ajax-spelletje heeft hij sowieso niet volgens mij. Prima vent, echte Ajacied, maar is mijns inziens niet geschikt
2 0
geDaante
Hij zegt veel opgepikt te hebben van Keizer, en elementen van het Cruijff spel zag je al wel terug in dit team dat nog los zand is door vier nieuwelingen van buitenaf.

Dat vind ik belangrijker dan ervaring, daar begint het mee. Het moet nog wel blijken in hoeverre hij dit doorzet en perfectioneert, maar er valt gewoon nog weinig van te zeggen.
0 -1
DelPiero
Hahaha man wat een schande. Gaat lekker allemaal
2 -1
geDaante
Want? Er wordt een hoop verkloot in de opleiding, maar volgens mij zit je nu gewoon te oordelen puur vanwege slecht resultaat, wat totaal niet boeit.
2 -2
FlyingDutchMan
Heitinga vs Ooijer, 0-5.. Dikke masterclass van die boeren :(
3 0
geDaante
Niks van weer, zegt helemaal niks dit.
3 -5
Willem410
Natuurlijk zegt dat wel wat, 0-5 is echt een veels te dikke uitslag om te beweren dat dit niet met kwaliteit te maken heeft.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Nog veel werk te verrichten voor O19. Hopelijk een goede les voor dit team. Ik vind deze nederlaag persoonlijk een stuk beter te verkroppen dan het anti-voetbal van Vink bij O17 eerder op de dag. Van dit soort nederlagen leren spelers pas echt!

Op papier is de basiself van vandaag veel beter, creatiever en talentvoller dan de O19 van vorig seizoen. Alleen is het nog geen ingespeeld geheel. Het grootste deel van het elftal is nieuw en heel veel jongens komen uit andere landen, waardoor ze nog nooit samen met elkaar hebben gespeeld. Hopelijk raken ze de komende tijd op elkaar ingespeeld. Als dat gebeurt, kan dit echt een heel goed team gaan worden!
2 -1
Knalpot
Wordt hoog tijd om eens tactisch te gaan trainen bij ajax, het zoveelste voorbeeld dat aanvallen zonder verdediging gewoon niet kan.
1 0
geDaante
Positionering en goed collectief drukzetten is de key, en daarbij individueel sterke verdedigers. Die missen bij Ajax 1, Jong Ajax en onder 19. Voor het spel van Ajax heb je echt goede individuele verdedigers nodig, met snelheid, wendbaarheid en ook backs die hoger staan, meer opkomen en handiger en sneller zijn.
2 0
FlyingDutchMan
Geen zorgen, nog 6 minuten om 6 goals te maken. Moet lukken!!!
0 -1
Joseph
PSV ziet er als team gewoon beter uit, heeft ook veel goede spelers. Dit Ajax is los zand en is achterin ook wel erg kwetsbaar, zie daar geen speler tussen die het verder dan jong Ajax gaat schoppen.
Hoop dat Heitinga er iets van kan maken, zitten ook wel veel nieuwe spelers tussen.
1 -2
Redrum
Goh gek he, die gasten zijn totaal niet op elkaar ingespeeld. De laffe countermachine uit Eindhoven is dan geen fijne tegenstander.
0 -1
Joseph
Ajax werd er niet uit gecounterd, Ajax kreeg gewoon voetballes van PSV. Ajax stond zo onder druk dat ze er alleen met lange of diepe ballen uit konden komen, zat geen combinatie in, die waren weggelegd voor PSV.

Dit Ajax had een PSV tenue aan kunnen trekken en die PSV die van Ajax, en je zou zeggen dat het zo zou kloppen. Hopelijk gaat dat veraneren als ze ingespeeld zijn, maar dat is dus nog veel werk voor heitinga.
0 0
geDaante
PSV is ook niks, die jongens leren alleen maar balletje breed of extreem direct en counteren.
1 -3
Joseph
Voor een laf counterende ploeg stond PSV dan wel erg hoog en hielden ze de bal een stuk makkelijker in de ploeg dan Ajax.
0 0
jaripettersson
Als ze er maar van leren. Resultaat is ondergeschikt. Liever vet verliezen in de jeugd dan resultaatvoetbal in de jeugd.
5 -1
Redrum
Precies, wij zijn Ajax. Wij hebben een visie. Laat dat laffe pisnichten reactievoetbal maar aan de stakkers uit Eindhoven over.
0 -1
geDaante
Precies. Al moet het wel beter gaan lopen, en dat zal het ook wel, anders komt er van redelijk opbouwen, combineren en spelmaken niet veel, maar dat komt waarschijnlijk wel.
1 -1
NouriVandeBeek
Kwaliteitsverschil echt heel groot. Dat geeft te denken.
2 0
geDaante
Te kort door de bocht vind ik. PSV heeft een heel beperkte manier van spelen, maar zijn wel goed in wat ze doen. Echt leren voetballen doen ze niet, meer lange ballen en counteren, heel direct.

Ajax is achterin onthutsend zwak, maar heeft potentie op vooral het middenveld en ook wel in de voorhoede. Maar veel spelers van buitenaf die de speelwijze en medespelers niet kennen, en dan kan je het tegen een ingespeeld, direct spelend team voorlopig wel even vergeten.

Zaak is gewoon zo door te gaan en te blijven 'falen' als het moet, daar word je beter van.
1 -4
laling
Heitinga is wel een erg onervaren coach.
Zou het daar soms in zitten?
Of zijn die zg. talenten uit het buitenland niet zo goed als wij denken/hopen?
1 0
geDaante
Die talenten kennen het spelletje helemaal niet, het moeilijkste spelletje denkbaar. En daar staan er ineens vier van in, en twee daarvan op het bepalende middenveld. En dat met een erg slechte verdediging achter zich. Het zou een wonder zijn geweest als het nu al zou draaien.
0 -2
geDaante
Verdediging wordt nu echt getest omdat het nog niet als team goed staat en het middenveld nog geen ingespeeld geheel is. Dan blijkt dat de verdedigers stuk voor stuk niet best zijn. Alleen Dest zie ik zitten, maar die zit op de bank. Bakker als CV zou ik graag willen zien.

Verliezen, en dik verliezen, maakt geen zak uit. Het gaat om opleiden, er mag vanalles fout gaan, daar leren ze juist van. Zaak is gewoon blijven proberen, proberen en nog eens proberen, om beter te worden. En meer ingespeeld te geraken. Het is nu té los zand, waardoor van combineren te weinig komt, dat is ook weer niet goed.

Maar nogmaals ik zie de durf om middenvelders in te spelen die redelijk gedekt staan, en de wens om het liefst centraal op te bouwen en te spelen. Doordat dat nog heel moeizaam gaat door onder meer gebrek aan kwaliteit achterin maar vooral door twee nieuwe jongens op het middenveld van buitenaf en een nieuwe elftalsamenstelling, gaat het ook nog weleens snel naar de flanken.

Tijd zal moeten uitwijzen of men zodra men meer ingespeeld is en de buitenlanders gewend, of er dan steeds meer combinatiespel komt, en meer spel op en via het middenveld.

Er valt dus nog niks over te zeggen, maar Heitinga is in ieder geval geen Vink, en ook geen Winter, die ook vrijwel nooit risico tolereerde in de opbouw en op het middenveld.
0 -3
Vlieske
Psv heeft gewoon op elke positie een betere speler. Het gaat goed met ajax.
5 0
geDaante
Voorin vooral, hun aanvallers zijn veel beter dan de verdedigers van Ajax. Hun verdedigers ook wat beter dan de aanvallers van Ajax. Op het middenveld heeft Ajax qua potentie de betere spelers, maar zijn nieuw, kennen het spelletje en hun medespelers nog niet goed.
3 0
ferrari2009
Wat speelt Ajax o19 drama zeg
0 0
Koenniiee
Middenveld is dramatisch aanspeelbaar. Kun je nagaan als er een man in de rug zit. Telkens balverlies. Je zou het eens moeten turven. Heeft gewoon te maken met techniek (aannames), vrijlopen (hoe kom je in de bal) en keuzes maken (vervolg).
1 0
Ajax95Duivendrecht
Vind alleen wel dat je het dit team nog niet echt kunt aanrekenen. Het grootste deel van het elftal is nieuw, heeft dus nog nooit met elkaar samen gespeeld.

Van deze nederlaag leren ze bij O19, dat weet ik zeker! Liever nu deze fouten maken dan in Ajax 1. Vind deze nederlaag daarom veel beter te verkroppen dan het anti-voetbal van Vink eerder op de dag.
1 0
Keffie L
Kunnen niet eens 2x de bal naar elkaar toespelen..
1 0
Golberg
0-5 lachwekkend
0 0
NouriVandeBeek
Goed gescout die Mauro. Eerlijk is eerlijk
4 0
Keffie L
Man man man wat een verschutting dit, die hele achterhoede is komisch..
1 0
laling
Speeltuinvereniging Ajax.
1 -1
ferrari2009
Dan ga je toch naar een andere club stumper
1 -4
laling
Hoe wil jij dit voetbal kwalificeren dan?
Hogeschool voetbal vanavond en speeltuin voetbal van Ajax. Wees eens objectief man, en zie de waarheid onder ogen.
1 0
Koenniiee
Jezus, wat pijnlijk. 343 Pakt niet goed uit, tot nu toe.
0 -1
Golberg
0-4 ze verdedigen ook gewoon niet
0 0
ajaxminimax
Nou ter heide is er tenminste uit... hoe is het toch mogelijk dat die gast nog altijd bij Ajax speelt
1 0
Piethein
Bakboord nu back en Botman centraal?
1 0
willycicci
Binnen twee passes is de gehele Ajax verdediging ontwricht. Het gaat psv veels te gemakkelijk af.
Ik vind Piroe, Mauro en Gakpo die er niet bij is toch wel hele leuke talenten die prima in jong osv meekunnen en het verschil maken daar.
4 0
Koenniiee
Vind jij Lammers beter dan Piroe? Ik zie daar namelijk veel meer in, in Lammers. Mauro is een hele leuke speler, wel erg egoïstisch.
1 0
willycicci
Lammers is wel verder in zijn ontwikkeling is ook een type die wat harder werkt qua ruimtes in lopen etc. Maar Piroe heeft meer potentie imo is beter in kleine ruimtes kan goed kappen en wegdraaien etc

Lammers zou prima op huurbasis bij een club in de rechterrijtje passen van die JL leer je echt niet zoveel
0 0
Onpartijdig
Keeper schiet alles lang, iedere bal wordt gelijk naar de zijkanten gespeeld, middenveld verdedigt niet goed mee, verdediging werkt niet goed samen, Ter Heide. Vraag me echt af hoe ze ooit met 8-0 van anderlecht wonnen, al was het maar een oefen wedstrijd.
3 0
geDaante
Ik schreef nog dat Heitinga een logische opstelling had gemaakt, maar Dest hoort er uiteraard in, en Bakker is geen back. Bakker op de plek van kemper, dat is niks.

Verder valt er weinig van te zeggen, je ziet bij vlagen de juiste intentie, dus het drukzetten en het centraal willen opbouwen en over de grond spelen. Dat is zeer positief. Heitinga zei ook al dat hij geïnspireerd is door Keizer, gelukkig maar.

Dat het nog niet vlotjes gaat, is natuurlijk logisch, met twee middenvelders van buitenaf, die zich het spelletje nog helemaal eigen moeten maken, en een heel team dat ingespeeld op elkaar moet raken.

Ajax kan wel verliezen, maar dat boeit niet. Ze leren tenminste beter voetballen en combineren dan ze bij PSV doen met dat lange halen en counterwerk.
6 -1
Ajax_33
Hebben we niet gewoon drie aanvallende middenvelders opgesteld?
1 0
Onpartijdig
Ik vind dat ze vrij snel de flanken opzoeken, Bakker heeft niet het voetballend vermogen van een back. Overal in de wereld zie je backs die de lichaamsbouw van een gespierde buitenspeler heeft (klein snel behendig), behalve bij ajax. Daar moeten het verdedigers zijn met een draaicirkel van hier tot aan weet ik veel waar.
2 0
willycicci
Toch vreemd dat een club als Ajax die zoveel waarde hecht aan voetballend vermogen de importantie van de moderne back niet inziet. We schipperen er al jaren mee in het eerste
2 -1
geDaante
Nee dat zeg ik, Bakker heeft het fysiek van een CV, en is in niks een back.
Het kan zijn dat ze de flanken vrij snel opzoeken omdat het middenveld nog niet is ingespeeld. Tijd zal het uitwijzen.

En de flanken zoeken vanuit het middenveld vind ik niet erg, alleen dan wel steeds afgewisseld met aanvallen door het centrum. Als er maar niet steeds crosspasses naar de buitenspeler gaan a la Winter, of buitenspelers die door backs gezocht worden.
1 0
Onpartijdig
Ooh sorry ik las het verkeerd. Ben het met je eens, wil Bakker graag eens een paar maanden als CV zien. Weet trouwens niet wie je dan op linksback dan zou moeten zetten.
0 0
geDaante
Ja precies, geen vervanger zo lijkt het. Misschien iemand omturnen.
0 0
Koenniiee
Moeilijk om lichtpuntjes te vinden. Achterin lijkt me vrij duidelijk, leveren alle ballen in en defensief geven ze niet thuis. Pasquali beweegt nauwelijks als PSV druk geeft, Jensen speelt niet best en Lang zwerft liever naar de buitenpositie. Voorin nauwelijks te beoordelen. Nunnely zag ik Ajax 1 sowieso al niet halen.
1 0
geDaante
Bakker is geen back, in alles een CV, Dest moet erin. Pasquali en Jensen kennen het spelletje nog niet, Lang is door vorige trainers veel als buitenspeler neergezet, etc.

Vind het wel logisch dat het nog niet goed loopt.
1 0
Onpartijdig
echt heel slecht hoor ongelofelijk
0 0
Keffie L
Koop eens wat buitenlandse toptalenten voor in de verdediging!
1 -2
insectenverdelg
ik twijfel al vanaf dag 1 of john al toe is aan de A1. of dat niet iets te hoog gegrepen. Of hij niet eerst bij de U14 moet starten oid.
2 -1
laling
Zullen we er nog maar een paar verdedigers bij doen?
Of nieuwe coaches die snappen dat je ook verdedigen moet om te kunnen winnen
0 0
Ajax95Duivendrecht
Volledig geslacht worden we
0 0
Pure
Ajax wordt afgedroogd lullig voor John
2 0
Keffie L
Wat een verschrikkelijk zooitje achterin!! Bah!
0 0
Ajax_33
Ik ben er klaar mee, ik kan deze verdediging niet meer aanzien
0 0
insectenverdelg
Geen schijn van kans
0 0
Golberg
0-3 wat een drama verdediging
1 0
Ajax_33
Wat is dit WEER slecht verdedigt
0 0
Toon meer reacties