Geduldig Ajax heeft Szabolcs definitief binnen

BvdPloeg, 10-01-2017 om 07:00, 62389 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Schön Szabolcs maakt definitief de overstap naar Ajax. De zestienjarige middenvelder werd afgelopen zomer al gelinkt aan de Amsterdammers, maar na maandenlang wachten is het dan eindelijk zo ver. Dinsdag komt hij naar Nederland.

Szabolcs, die pas eind september zestien jaar werd, liep in het afgelopen half jaar ook stage bij Chelsea, maar hij kiest uiteindelijk voor Ajax. In Amsterdam wordt de jeugdinternational van Hongarije O17 herenigd met Oliver Horvath, die afgelopen zomer al de overstap maakte. Horvath herstelt momenteel al maanden van een ingrijpende knie-operatie, waardoor hij waarschijnlijk de rest van dit seizoen mist.

De van de Hongaarse Football Academy afkomstige Szabolcs zal normaal gesproken bij Ajax O17 beginnen, maar over de daadwerkelijke elftalindeling is nog niets definitief. Ook ligt voor de hand dat het talent, net als Horvath, een driejarig contract tekent. Szabolcs komt het liefst uit op het middenveld en is na Horvath en Ricardo Farcas (Roemenië) al de derde buitenlandse aanwinst voor O17 dit seizoen. De ervaring leert dat het altijd even duurt bij de KNVB voor buitenlandse aanwinsten in officiële wedstrijden in actie mogen komen.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Leuk, na Meleg, Muric, Mats Rits, Antonucci weer een speler waarbij we zogenaamde iedereen te slim af zijn en vervolgens nooit de stap naar het eerste maakt. Ben blij dat de talenten naar ons willen komen maar het wordt nu echt tijd dat er een paar van die spelers echt door gaam breken. Ook bij Cerny houd ik langzaam mijn hart vast. Fisher heeft ook niet gered, lees vol kunnen houden. Eriksen eigenlijk de enige. Zijn die talenten dan toch niet zo goed of gaat het bij Ajax verkeerd?
1 -3
MosesD
We doen altijd een beetje overdreven over talenten die bij Ajax spelen. Ik heb vaker gezegd, goed zijn in de jeugd zegt echt niets of je het echt gaat redden. Voorbeelden te over. En laten we vooral die jongens de tijd geven. Maar toekomstige opstellingen maken, zo kinderachtig en weinig realistisch ook.
0 0
Robinjo1988
Schön!
0 0
A Cohen
Groothandel in middenvelders.

Waar blijft de broodnodige linksbuiten voor Ajax-1 ???
5 -2
JanTa
Alsof je zomaar een paar blikjes buitenspelers kan openmaken.
0 0
JanTa
Het 1e en de beloften zijn samen 1 groot uithangbord voor jong talent dat de wereld overgaat en dat gaat nu zijn vruchten afwerpen.
1 0
Ajaxamersfoort
ben benieuwd naar hoe je zijn naam uitspreekt sjaabolts chabols en dan nog beetje Amsterdamse branie erdoorheen mengen dat wordt lachen...
0 0
Redrum
Daar is dan eindelijk onze eerste versterking!
0 0
milantenhave1
woehoe voor over 3 jaar :?
0 0
zuidzuid
Grappig. Als Peeters naar Madrid gaat of Malen naar Arsenal is de wereld te klein en moet de Uefa ingrijpen om dat te voorkomen maar naar Ajax toe is t goed gescout.

Hypocriet noemen ze dat toch?
6 -15
AIR-S
K vind niet dat de UEFA hoeft in te grijpen. Deze jongens maken hun eigen keuze.
2 0
chrisjuhhh
Bij Ajax krijg je echt de kans bij al die andere is de kans kleiner dan 5%
7 0
Tinus
Het blijft hypocriet. Bij een andere club is de kans op het 1e misschien ook weer groter tov bij Ajax.
Neemt niet weg, dat ze van mij een stokje mogen steken voor die jeugdtransfers. Dan stromen er vanzelf meer Nederlandse talenten door.
1 -5
afcas
waarom haat jij ajax en gun je ze niet het beste, maar kom je toch op deze site?
4 0
strafschop
Is dat zo? Ik heb toch het idee dat het merendeel van de jeugdspelers nooit Ajax 1 halen.

En dat terwijl de stap naar het eerste vele malen kleiner is.
1 -1
Ferd
Bij Ajax halen van iedere lichting 2a 3 spelers Ajax 1. Bij Chelsea, Madrid etc zijn dat er 2 a 3 minder.
1 -1
strafschop
Wat is het eerste halen? Een aantal invalbeurten of echt basisspeler worden?

Ik tel bij de laatste wedstrijdselectie van RM tegen Granada ook vijf spelers met een verleden in hun opleiding.
0 -1
Ferd
Basisspeler. Spelers die na een paar invalbeurten verkocht worden tel ik niet mee.
0 -1
RusselWestbrook
Dat mag je hier niet zeggen. Ook niet dat Ajax een talentenkerkhof is.

We geloven hier namelijk in sprookjes.
1 -7
Sterretje73
Talentenkerkhof ? Wat zijn al die andere clubs dan ? We worden door de markt gedwongen deels op talenten te draaien. Dat er dan jongens afvallen is gewoon een doodnormale voetbalwet hoor. En leg de percentages doorgebroken talenten eens naast die van de rest van de Europese topclubs dan staan we aardig bovenaan. Klinklare onzin dus...
0 0
BrandjeXL
Welke van al die talenten, waar zogenaamd iedereen achteraan zat, zijn bij Ajax echt door gebroken? Meleg, Muric, Antonucci, Mats Rits, Fisher, Cerny en Eriksen. Dolberg tot nu toe goed maar zo begonnen er meer. Vroeger de Belgen deden het fantastisch bij Ajax en zijm bij prima clubs terecht gekomen. Na Eriksen is er geen ruk meer doorgebroken van al die zogenaamde supertalenten. Dus een hele simpele vraag. Waar gaat het fout waar het eerder goed ging?
0 0
chrisjuhhh
Geduld en realiteit .
Veltman , Klaassen , Dijks , Riedewald , Tete om wat te benoemen en of ze nu goed zijn of niet doet er niet toe ze spelen in het 1e .
De volgende lichting staat ook weer klaar .
0 0
Chesterson93
Percentage maakt het geen onzin. Als je de afgelopen 2 jaar pakt, dan zullen er zelfs topteams zijn met een hogere percentage. Vergis je niet: er zijn veel spelers verloren gegaan uit de jeugd. Ook spelers die goed genoeg waren.
0 -1
klopper
Verloren voor Ajax misschien. Maar de meesten breken wel door bij andere clubs. Dit is bij weinig clubs zo hoog als bij Ajax. Wel slachoffert het huidige beleid te vaak talenten over aankopen. Hierdoor kiezen sommigen eieren voor hun geld.
0 0
Sterretje73
Maar dat maakt het nog steeds geen kerkhof...
0 0
gi0vanni
Zeer zeket geen kerkhof. Veel mensen vergeten dat hoe goed een talent ook is als hij te vroeg wordt ingezet heb je er ook niets aan. M. de ligt is misschien wel het grootste talent dat Ajax heeft maar had hij op 15 jarige leeftijd in Ajax 1 gemoeten? Talenten gaan vaak weg voor het geld. Als die buitenlandse clubs niet zo'n hoog salaris zouden bieden zouden ze er wel 2x over nadenken om te vertrekken.

ps: Cheterson93 is net zo'n naam als Petterson63. Ik hoop dat het niet z'n nieuwe account is.
1 0
klopper
Wat een onzin. Gewoon maar wat populistisch roepen met een calimero ondertoon. Grow up. Ajax maakt veel fouten, maar is geen talenten kerkhof.
4 -1
ambtenaar
Je mag hier gewoon alles zeggen hoor, maar niet iedereen beeft dezelfde mening.
1 0
RH1900
Niet als je het perspectief bekijkt.
3 -3
afca1985
Had die andere Hongaar niet zijn achillespees afgescheurd? Hier staat knieblessure...
0 0
trodat4030
Was een miscommunicatie, blijkt echt de knie te zijn.
0 0
RH1900
Ik dacht ook dat het om de achillespees ging.
0 0
iammike
Goedzo. Zeker nu Antonucci weg is kunnne we een creatieve linker aanvallende mid goed gebruiken in o19 en o17
0 0
wolterx
Blij mee, ken de beste jongen niet goed maar speelde al redelijk vroeg in de u17 van Hongarije en waren geruchten dat hij misschien aan zou sluiten bij de eerste selectie ( doen bovenin mee in Hongaarse competitie ) wat heel netjes is met 16. Een creatieve CAM is in zowel de u17 als u19 hard nodig dus lijkt me een goede aanvulling.
0 0
@Maar7en
Klinkt veelbelovend. Nu graag richten op een ervarener buitenspeler (liefst 2) voor Ajax 1.Tijd begint te dringen.
1 0