[Update V] 'Keuze Ziyech nog niet gemaakt'

BartVeenstra, 27-12-2016 om 07:15, 193615 views, DM Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens de doorgaans betrouwbare Marokkaanse krant Le Matin heeft bondscoach Hervé Renard Ajax-middenvelder Hakim Ziyech niet op de lijst van spelers staan die hij wil gaan gebruiken tijdens de Afrika Cup. Dit tot grote woede van bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa.

Eigenlijk zou dinsdag de selectie van het Marokkaanse nationale elftal bekendgemaakt worden, maar door het meningsverschil tussen de trainer en de bondsvoorzitter is er nu vertraging opgelopen. Een reden voor het niet selecteren van Ziyech is niet bekend.

Wanneer de selectie nu wel bekend wordt gemaakt en of Ziyech alsnog wordt geselecteerd, is nog niet bekend. Half november was er ook al ophef rondom Ziyech en het Marokkaanse nationale elftal. De middenvelder meldde zich geblesseerd af, maar bij de Marokkaans bond ontving men pas heel laat een medisch dossier.

Update - 18.13 uur
Tegenover Voetbal International-journalist Marco Timmer heeft Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van Hakim Ziyech, laten weten de berichten in de media omtrent de selectie van het Marokkaanse nationale elftal voor de Afrika Cup te volgen. Vooralsnog wachten zij op de definitieve selectie voor het toernooi.

De spelmaker van Ajax weet verder wel dat bondscoach Renard hem wil passeren. Desondanks hoopt hij via de bond op een opening, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka.

Update II - 10.35 uur (22 december)
Hakim Ziyech doet definitief niet mee aan de Afrika Cup. De middenvelder van Ajax is niet opgenomen in de 26-koppige selectie, die donderdagochtend na enige vertraging dan eindelijk bekend werd gemaakt via de officiële kanalen. Peter Bosz kan hierdoor gewoon beschikken over Ziyech, die in januari vijf duels leek te moeten missen. Van de 26 Marokkaanse spelers vallen er nog drie af voor het toernooi. Concurrent Feyenoord moet Karim El Ahmadi hoogstwaarschijnlijk wel missen.

Update III - 18.25 uur (22 december)
Er is toch nog een kans dat Hakim Ziyech wordt opgeroepen voor het Marokkaanse elftal, dat in januari meedoet aan de Afrika Cup. Younes Belhanda, directe concurrent van Ziyech, heeft namelijk zijn teen gebroken, waardoor hij er vier tot zes weken naast staat. Dat meldt zijn club Olympique Nice. Het medium Le360 geeft wel aan dat de kans dat Ziyech wordt opgeroepen klein is aangezien de verhoudingen tussen trainer Hervé Renard en speler flink gedempt zijn.

Update IV - 09.33 uur (26 december)
Het lijkt erop dat Hervé Renard, bondscoach van Marokko, geen vervanger gaat oproepen voor de geblesseerd geraakte Younes Belhanda. Dat houdt in dat Hakim Ziyech, die werd genoemd als een van de twee opties om de middenvelder van Olympique Nice te vervangen, gewoon bij Ajax kan blijven. Dit meldt het Marokkaanse medium Le Matin.

'Er is op dit moment geen noodzaak om andere spelers op te roepen', meldt de krant op basis van een bron rondom het nationale elftal. Eerder wist de krant ook al dat Ziyech niet bij de selectie zou zitten. Verder geeft men aan dat de bondscoach Belhanda bij de selectie wil houden. De Marokkanen hebben hoop dat Belhanda later tijdens de Afrika Cup alsnog beschikbaar zal zijn.

Update V - 07.11 uur (27 december)
Voetbal International meldt in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat Hakim Ziyech nog steeds kans maakt op een plek in de selectie van Marokko. Volgens het weekblad hakt coach Hervé Renard tijdens het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten definitief de knoop door. Concurrent Younes Belhanda is voor zeker een maand uitgeschakeld wegens een gebroken teen. 

AS Kerstspecial morgen ontvangen? Bestel hem hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
Odengard hier heen ?? Nee dankje laat maar zitten, stuur hem maar naar NEC zullen ze blij mee zijn.
0 -1
nuff-said
Ik hoor odegaard komt miss naar Ajax
0 0
3*stars*3
Hoop het niet, die kwam met smoesje over een ingegroeide nagel en sloeg een uitnodiging en rondleiding over.
Bij Real Madrid kwam ook naar buiten, dat hij zich groter voelde dan zijn teamgenoten in Real B.

Ver weghouden van onze club en groep.
3 -2
jollie18
Wat een soap begint dit te worden
4 0
Noxin
Ziyech bedankte voor Oranje, omdat hij te weinig zekerheid kreeg geboden. Gelukkig krijgt hij die wel van Marokko.
9 -1
ProfessorX
2 kerst dagen en 40 up dates later nog steeds dit , niemand wat te doe of zo ?
1 0
Minsc
Kerstdagen/updates/doen: nee dus.
1 0
ProfessorX
jij heb klaarblijkelijk niet gedronken :)
1 0
ajax4ever01
Komkommertijd
0 0
Web
Daar doen wij toch allemaal aan mee, alles maar geloven wat in de media staat, en anders gaat Donny er spelen, Appie is er nog niet klaar voor
0 -2
JCr14
Appie is er wel klaar voor. Pas hem in in een fatsoenlijk team en niet als er 10 andere instaan.

Ik zou hem weleens met Schöne, Ziyech, Sinkgraven, Sánchez, Dolberg en Younes willen zien. Dan speelt hij de pannen van het dak. Daar ben ik van overtuigd.
Net als ze met Dolberg deden.
1 0
Redrum
Gelukkig maar dat dit ook in een soap aan het veranderen is, ik was al even bang dat we een rustige winterstop zouden krijgen met Ajax.
0 0
RH1900
Wat een kutsoap
0 0
TikkieTerugJaap
Ben er nou wel klaar mee
0 0
werner86
Graag alleen nog een update als de Afrika Cup is begonnen. Je wordt toch moe van iedere keer die updates die elkaar tegenspreken.
3 0
Ewald
Allemaal leuk en aardig, maar tot wanneer duurt deze onzin nog? Naast Ziyech en de club, worden nog duizende supporters aan het lijntje gehouden. Dikke kans dat hij de laaste dag alsnog word geroepen.
0 0
Rsv
Terechte keuze, Ziyech heeft de laatste twee maanden geen hoog niveau gehaald.
3 0
3star
Haha ziyech toch... Gepasseerd door dat bananenland. Had je "Marokkaanse trots" opzij gezet en je had gewoon basis gespeeld bij Oranje.
13 -10
EVH
Vervelend en teleurstellend voor Hakim persoonlijk.

Voor ons en voor AJAX is dit goed nieuws. Zeer goed zelfs.
10 -5
Mikes
Ik begrijp de reacties hier soms echt niet. Lees bij sommigen dat Ziyech niet meer is dan normaal of iets dergelijks. Kijk gerust dan even zijn statistieken. Europa league in alle 3 de wedstrijden dat hij basis stond belangrijk met 1 goal of assist (we wonnen die wedstrijden met 1 doelpunt verschil of gelijk). Hij is bij 14 wedstrijden in eredivisie betrokken bij 8 goals en hij zorgt voor ruimte voor klaassen. Het is gewoon een uitstekende speler waar we echt van moeten genieten en iedereen weet dat hij nog beter kan.
7 -5
A Cohen
Hakim Ziyech heeft Ajax weer aan het voetballen gekregen.
Sinds zijn komst heeft Ajax een transformatie ondergaan waar anderen ook de vruchten van plukken.
Davy Klaassen heeft al wat vruchten mogen plukken en wij ook !!!

Een perfecte aankoop en investering voor het team, Ajax en de supporters.
De "heren" zijn net op tijd wakker geworden.

In de winterstop svp Haps halen in Alkmaar.
en
Een echte linksbuiten die in dienst van het team wil spelen met scorend vermogen !!!! (Larson ??)
2 -9
Web
Vergeet Schone niet, ik vind hem veruit de beste
2 0
fanvooraltijd
Ziyech en Bosz hebben Ajax een nieuw elan gegeven. dit straalt over de hele club uit.
Na de winterstop weer verder bouwen.ik heb er vertrouwen in. ik hoop niet dat de laatste wedstrijden dit jaar een indicatie zijn voor volgend jaar ,maar een onderdeel van het leerprocess.
1 0
Web
5 punt achter op een matige selectie, overdrijven is ook een kunst
0 0
FrankRijkaard4
Op dit moment niet het rendement wat ik zou willen zien bij hem. Met name vrije trappen op goal en afstandschoten vallen mij tegen ten opzichte van zijn periode bij Twente. Dat heeft niets met een positie te maken.
8 0
ELMagico
Ik moet je corrigeren frankie, want het heeft zeker met de positie(s) in het veld te maken.
Hakim speelt nu op links, bij twente en herenveen speelde hij vanaf rechts.

0 -1
Toekomst1900
Of de schoten nou tegenvallen of niet. Er wordt tenminste geschoten. Gaat de bal achter? Dwing je tegenstander of weer terug, op je hebt weer de ruimte om te counteren, vanuit lange bal. Ze worden ook wel eens van richting veranderd wat weer in een corner veranderd.. zijn rendement mag misschien iets hoger, maar qua dreiging hebben we de laatste jaren niet zo een middenvelder meer gehad. En oowja. De reden dat Klaassen zoveel scoort is omdat de meeste aandacht op Ziyech is gericht, daardoor krijgt Davy ruimte. En ze maken elkaar ook beter. Als onze aanval scherper zou zijn, stonden we bovenaan!
1 -6
Bil
Ajax kan in de winterstop een bod van vijftien miljoen euro verwachten op Hakim Ziyech. De geïnteresseerde partij is Olympique Marseille. De Franse club ziet in de Marokkaanse middenvelder de ontbrekende schakel op het middenveld.
Dit weet Al Maghrib Today te melden. Het Marokkaanse medium schrijft dat Marseille overtuigd is van de kunsten van Ziyech en in januari vol wil gaan voor de spelmaker. Een overgang zou hoogst opvallend zijn, want Ziyech staat pas vier maanden onder contract bij Ajax. Maar dat weerhoudt de Franse club er niet van om toch een poging te wagen voor Ziyech, die voor een bedrag van elf miljoen euro overkwam van FC Twente.
Ajax legde de Marokkaan in augustus vast tot de zomer van 2021. Maar ook al komt Marseille met een goed bod, dan is het nog de vraag of de Amsterdammers nu al mee willen werken aan een transfer van Ziyech. Dan is het ook nog de vraag of Ziyech na vier maanden Amsterdam al wil verhuizen naar Frankrijk.

0 -4
ajax4ever01
Het is komkommertijd. Ze moeten hun bladen en sites vullen met geruchten
0 0
Ellende
Ik geloof niet dat ze een dergelijk bod gaan wegleggen. Hij is voor zo'n 11 miljoen gekocht 4 maanden geleden. Ziyech is van waarde vanwege werk dat hij verzet, doelpunten en assists. Naarmate hij meer gewend raakt gaat dit meer worden.
Dus waarom voor een 4 miljoen winst wegdoen?
Misschien meer een actie richting eigen aanhang. Dat ze bezig zijn met versterkingen. Kansloos bod.
0 0
pinballmagic
Is er geen enkele mogelijkheid dat Ziyeck alsnog voor oranje kan spelen ?
0 -1
trodat4030
Als hij 5 jaar geen interlands heeft gespeeld voor Marokko kán hij eventueel dispensatie aanvragen bij de FIFA om over te stappen naar oranje. Maar daar hebben we voorlopig dus niks aan.
0 0
pinballmagic
Dus de keuze voor Marokko komt hem zwaar op de maag te liggen
Jammer dat van zulke speler geen beroep op gedaan worden.
Bedankt Danny Blind
1 -2
Whazzza
dat is vervelend voor ziyech, maar heel goed nieuws voor ajax. Bedankt Marokko! was bij het Nederlands elftal anders gegaan.
1 0
JPC40
Is Ziyech dan zo lastpak, ?? anders blijft het zonde dat Blind hem niet binnen gehengeld heeft.
0 0
WyZynDeBeste
Ik wacht af tot 1 januari voordat ik blij ben dat hij bij ons blijft...
0 0
JohanDerksen
Wat een grap. Olympique Marseille is al jaren niks meer dan een middenmotor van Frankrijk. Misschien nog steeds de grootste aanhang van Frankrijk, maar meer dan dat zijn ze niet.

De tijden van Didier Deschamps en Didier Drogba zijn decennia alweer achter ons. Daar wil je als Hakim Ziyech zijnde niet heen willen, dat is het feijenoord van Frankrijk als havenstad.
0 0
JanTa
Zou Renard uit zijn op een contractbreuk?
0 0
AFCA1510
Kut voor Hakim, maar ooh zo lekker voor ons. Nu gaat Hakim het ongelijk van zn bondscoach dubbel en dik willen bewijzen in het shirt van ajax.
0 0
Vak M
Heerlijk nieuws en Van Basten had gelijk : het zijn een beetje domme jongens omdat ze voor Marokko gekozen hebben, niet voor NL XI... wat een eikel die Marrokaanse coach...
5 0
Lazell
Ik vind Van Basten op menselijk vlak behoorlijk dom.
0 0
Labrador
Gisteren las ik een reactie op voetbalprimeur van een kakkie

Ajax heeft de Marokkaanse bond betaald. Alleen maar joden daar.

Geweldig toch. Ze worden nu al bang
19 0
EVH
Ze doen het in de broek
0 0
RH1900
Mooooooi
0 0
ajaxfan4life82
Mooi kerstcadeau, mooi nieuws op 2e kerstdag :-)
0 0
JanTa
Hij zal wel weer ergens in de Franse 3e divisie naar een vervanger zoeken.
0 0
MankeNelis
Indien Ziyech opgeroepen wordt, alle vertrouwen in Donny van de Beek. Ziyech is een geweldige voetballer maar stak niet in zijn beste vorm de laatste wedstrijden.
1 0
Myers
Hoe kom je daar bij? De statistieken zeggen iets heel anders.
0 -1
wolterx
De statistieken zeggen dat Ziyech veel onnodig balverlies leed laatste wedstrijden en er in goal/assist laatste 5 tal wedstrijden weinig tegenover deed zetten.
6 0
Arie Vink
Wel ja, dat kan er ook nog wel bij. Hoe typerend voor dit jaar? Eerst iedereen happy, niemand verwacht nog dat het "fout" kan gaan en voila...gebeurt het toch nog.
2 -1
Restored
Dit bedenk je toch niet.. optyfen met die paardelul van een bondscoach!!!
2 -1
behangdelul
Nou laat die voorlopig lekker zitten, dan heeft Ziyech alleen maar meer rust en bewijsdrang
1 0
De_Realist
Het zit Ajax ook echt niet mee af en toe...
1 0
FrankRijkaard4
Lekker bedanken. Graag of niet
1 0
jollie18
Beetje een rare soap. Hopelijk mag hij als nog gaan.
1 -12
Flarkow
Dwaas tuurlijk moet hij niet gaan koekerd
1 0
AjaxMokkum
Verwacht dat mocht hij alsnog opgeroepen worden hij gewoon gaat, hij voetbalt voor zijn land en niet voor de bondscoach..
1 0
insectenverdelg
t probleem is dat ie wss op de bank zit voor z'n land dan, door DE bondscoach.
0 0
DaenerysTargaryen
pffff
1 0
RuffRhythim
Zooo eeuwig zonde dat hij niet voor NL speelt, kan het nooit genoeg zeggen....
4 0
Thijmen
Artikel in de VI gelezen? Opende mij wel de ogen inzake Ziyech.

Het komt niet door Blind, zegt Ziyech zelf. Hij staat erg negatief tegenover Nederanders in hun visie tegen Marokkaanse Nederlanders. Nu hij succes heedt, 'is hij ineens een Nederlander', en daar doet hij niet aan mee.

Het is gewoon een Marokkaan, in zijn hart en denken.
5 -3
RusselWestbrook
Heeft ie wel gelijk in. Badr Hari was een Nederlander toen ie iedereen verrot sloeg in de ring, toen ie hetzelfde deed bij een cafe was ie ineens een Marokkaan.

Hier zijn legio voorbeelden van en niet alleen bij Marokkanen. Churandy Martina is een Nederlander als ie zilver wint, een Antilliaan als ie gediskwalificeerd wordt.
7 -10
Sam Badi
Kerel, ik wil het je toch eens vragen: wat doe jij hier toch? Je hebt duidelijk een academisch denkniveau en je redeneringsvermogen ontgaat 95% van de mensen op dit forum (en dan ben ik nog genereus, vrees ik). Waarom dan toch iedere keer berichten als deze? Is dit een manier om de wereld te verbeteren? Egostreling? Zelfkwelling?

De engel met het zwaard, zo heb ik je eens omschreven.

En nou niet denken dat ik overal je profeet loop uit te hangen, ik had het toevallig een keer met vrienden over het niveau op voetbalfora. ;p
3 -2
RusselWestbrook
Ik zit hier in eerste instantie omdat ik voor Ajax ben. Daarnaast hou ik ontzettend van discussiëren en geloof ik dat in principe elk mens in staat is tot normaal, helder en kritisch denken.

Maar boven alles zijn dit soort zaken dingen die je vaak zelf gewoon niet ziet totdat iemand het zegt. Iemand moet het zeggen.
4 -4
tcozzz
Totdat je n discussie inhoudelijk niet meer aankan, dan ga je schelden en ben je gezien
7 -1
RusselWestbrook
Spreek voor jezelf.
1 0
JohanDerksen
Dit is een Ajax forum, geen badir hari en anti zwarte piet.

Bij voorbaat bedankt alvast ;)
7 0
behangdelul
Wat een triest gehuil zeg! Waar blijft het toverwoord Rascisme? Je kan het ook omdraaien, ze komen juist naar voren als toonbeeld van integratie om de rest, die afhaakt, aan te moedigen en een rolmodel te zijn.
7 0
RusselWestbrook
Triest gehuil? Zie je echt niet hoe erg dit is?

Bij positieve dingen claimt de Nederlandse media hen als Nederlander, bij negatieve dingen hebben ze ineens een andere nationaliteit. Alsof al het goede van Nederlanders komt en al het slechte van elders.
4 -7
jackwolf
Alleen is Badr Hari een ongelukkig voorbeeld. Ook als hij wint willen we die niet als Nederlander.
3 0
RusselWestbrook
Ik zou de nieuwsberichten rond de tijd dat hij in de K1 iedereen aan gort sloeg er nog maar eens op naslaan als ik jouw was.
2 -4
behangdelul
Je bedoelt badr hari, die met de Marokkaanse vlag zwaait als ie eens een keer wat wint? Ja die wil idd ook echt heel graag Nederlander gevonden worden ja.

Misschien als ze zo graag Nederlander willen zijn en als zodanig gezien worden nemen ze maar een paspoort. En dat verhaal van niet kunnen inleveren kennen we inmiddels wel.
7 0
RusselWestbrook
Het gaat er niet om wat Badr Hari vindt, het gaat er om hoe de media mensen met een andere komaf neerzet. Bij positieve dingen zijn ze Nederlanders, bij negatieve dingen zijn ze Marokkanen, of waar de ouders ook maar vandaan komen.

En Badr Hari heeft een Nederlands paspoort.
2 -3
RuffRhythim
Geef ik m ook groot gelijk in.
En die voorbeelden die je noemt zijn inderdaad treffend.
0 0
Robinjo1988
Ziyech kennende gaat hij nu weigeren. Is niet zon schijnheilige gozer. En hij heeft gelijk!
1 -1
insectenverdelg
Benieuwd hoe Ziyech daar op reageert.
1 0
Rsv
Zal je altijd zien, balen hoor maar dit seizoen wordt 'm toch niet meer.
1 -3
DJMokum
Gaat waarschijnlijk gewoon mee ballen op dat toernooi daar in Africa....
0 0
WyZynDeBeste
Was er al bang voor.
0 0
Marcw1972
Ja hoor, ik zei het gisteren al. Hij wordt vast nog opgeroepen vanwege een blessure van een ander. En ja hoor, let maar op.
1 0
3*stars*3
Was al bang hiervoor maar nu moet Ziyech maar gewoon bedanken voor Marokko, zolang die coach daar nog zit.

Je laat toch niet met je spelen man...
3 0
Sjaakvaak
Doei, gewoon weigeren en eer aan jezelf houden. Niet als vijfde keuze op laten roepen.
2 0
Stibba020
Goed voor ons, maar kloten voor Ziyech.

Offtopic:

Feyenoord heeft volgens voetbalzone gemiddeld een stuk meer kijkers dan Ajax. Dacht juist dat Ajax altijd veel meer kijkers had... Ze hebben dus en een voller stadion en de meeste kijkers, maar toch hebben wij de meeste prijzen:)
0 -1
Amsterdam1900
Niet zo heel lang geleden had de wedstrijd van Ajax tegen een laagvlieger nog meer kijkers dan de wedstrijd Feyenoord - PSV.
0 0
TVD020
klopt, heracles uit, moet wel zeggen dat max verstappen ook bezig was tijdens 010
0 0
3*stars*3
Tja ze hebben nu ook een lading "successupporters" en Ajacieden en PSV'ers die gaan kijken en hopen op puntverlies.
Ajax trekt al jaren de meeste kijkers.
1 0
JoostEmpty
Belhanda schijnt 4 tot 6 weken geblesseerd te zijn, dus weer een klein kansje dat Ziyech toch wordt opgeroepen.
2 0
Toon meer reacties