[Update V] 'Keuze Ziyech nog niet gemaakt'

BVeenstra, 27-12-2016 om 07:15, 192047 views, DM Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Volgens de doorgaans betrouwbare Marokkaanse krant Le Matin heeft bondscoach Hervé Renard Ajax-middenvelder Hakim Ziyech niet op de lijst van spelers staan die hij wil gaan gebruiken tijdens de Afrika Cup. Dit tot grote woede van bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa.

Eigenlijk zou dinsdag de selectie van het Marokkaanse nationale elftal bekendgemaakt worden, maar door het meningsverschil tussen de trainer en de bondsvoorzitter is er nu vertraging opgelopen. Een reden voor het niet selecteren van Ziyech is niet bekend.

Wanneer de selectie nu wel bekend wordt gemaakt en of Ziyech alsnog wordt geselecteerd, is nog niet bekend. Half november was er ook al ophef rondom Ziyech en het Marokkaanse nationale elftal. De middenvelder meldde zich geblesseerd af, maar bij de Marokkaans bond ontving men pas heel laat een medisch dossier.

Update - 18.13 uur
Tegenover Voetbal International-journalist Marco Timmer heeft Mustapha Nakhli, zaakwaarnemer van Hakim Ziyech, laten weten de berichten in de media omtrent de selectie van het Marokkaanse nationale elftal voor de Afrika Cup te volgen. Vooralsnog wachten zij op de definitieve selectie voor het toernooi.

De spelmaker van Ajax weet verder wel dat bondscoach Renard hem wil passeren. Desondanks hoopt hij via de bond op een opening, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Mikos Gouka.

Update II - 10.35 uur (22 december)
Hakim Ziyech doet definitief niet mee aan de Afrika Cup. De middenvelder van Ajax is niet opgenomen in de 26-koppige selectie, die donderdagochtend na enige vertraging dan eindelijk bekend werd gemaakt via de officiële kanalen. Peter Bosz kan hierdoor gewoon beschikken over Ziyech, die in januari vijf duels leek te moeten missen. Van de 26 Marokkaanse spelers vallen er nog drie af voor het toernooi. Concurrent Feyenoord moet Karim El Ahmadi hoogstwaarschijnlijk wel missen.

Update III - 18.25 uur (22 december)
Er is toch nog een kans dat Hakim Ziyech wordt opgeroepen voor het Marokkaanse elftal, dat in januari meedoet aan de Afrika Cup. Younes Belhanda, directe concurrent van Ziyech, heeft namelijk zijn teen gebroken, waardoor hij er vier tot zes weken naast staat. Dat meldt zijn club Olympique Nice. Het medium Le360 geeft wel aan dat de kans dat Ziyech wordt opgeroepen klein is aangezien de verhoudingen tussen trainer Hervé Renard en speler flink gedempt zijn.

Update IV - 09.33 uur (26 december)
Het lijkt erop dat Hervé Renard, bondscoach van Marokko, geen vervanger gaat oproepen voor de geblesseerd geraakte Younes Belhanda. Dat houdt in dat Hakim Ziyech, die werd genoemd als een van de twee opties om de middenvelder van Olympique Nice te vervangen, gewoon bij Ajax kan blijven. Dit meldt het Marokkaanse medium Le Matin.

'Er is op dit moment geen noodzaak om andere spelers op te roepen', meldt de krant op basis van een bron rondom het nationale elftal. Eerder wist de krant ook al dat Ziyech niet bij de selectie zou zitten. Verder geeft men aan dat de bondscoach Belhanda bij de selectie wil houden. De Marokkanen hebben hoop dat Belhanda later tijdens de Afrika Cup alsnog beschikbaar zal zijn.

Update V - 07.11 uur (27 december)
Voetbal International meldt in tegenstelling tot eerdere berichtgeving dat Hakim Ziyech nog steeds kans maakt op een plek in de selectie van Marokko. Volgens het weekblad hakt coach Hervé Renard tijdens het trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten definitief de knoop door. Concurrent Younes Belhanda is voor zeker een maand uitgeschakeld wegens een gebroken teen. 

AS Kerstspecial morgen ontvangen? Bestel hem hier.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
Odengard hier heen ?? Nee dankje laat maar zitten, stuur hem maar naar NEC zullen ze blij mee zijn.
0 -1
nuff-said
Ik hoor odegaard komt miss naar Ajax
0 0
3*stars*3
Hoop het niet, die kwam met smoesje over een ingegroeide nagel en sloeg een uitnodiging en rondleiding over.
Bij Real Madrid kwam ook naar buiten, dat hij zich groter voelde dan zijn teamgenoten in Real B.

Ver weghouden van onze club en groep.
3 -2
jollie18
Wat een soap begint dit te worden
4 0
Noxin
Ziyech bedankte voor Oranje, omdat hij te weinig zekerheid kreeg geboden. Gelukkig krijgt hij die wel van Marokko.
9 -1
Pierre Heno
Nee Ziyech bedankte voor het NL elftal omdat hij zich gekwetst voelt door hoe Marokkanen in NL worden bejegend: wanneer ze goed presteren zijn ze welkom en anders moeten ze oprotten naar hun berggebied. Ziyech ergert zich aan het anti Marokkanen gevoel in Nederland. Nou dat staat hem dus vrij. Hij zou zich ook eens kunnen uitspreken tegen dat straatbende tuig van Marokkaanse afkomst en daarmee de Marokkanen die wèl actief willen deelnemen aan de Nederlandse samenleving een hart onder de riem stekend. Maar blijkbaar is ook Ziyech nog onvoldoende mentaal sterk om zich publiekelijk van dat tuig af te keren en is kennelijk toch bang om in die groepen niet meer populair te zijn. Over keuzes gesproken.
1 -2
jackwolf
De meeste verontwaardiging is selectief . Dus ook bij Ziyech . En zeker ook bij ons als het Ajax aangaat . Niks menselijk is ons allen vreemd . Dus als Ziyech presteert vinden we alles best.
Du moment dat het minder gaat krijgt hij het ook om zijn oren. En dan wordt er van alles en nog wat bijgehaald. Zo werkt het nu eenmaal. Vraag het naar aan bv Gudelje , Boilesen, Dijks of Klaassen . Opportunisme is onze middle name .
Wat een aantal mensen niet begrijpen is dat dit niks met racisme of wat dan ook te maken heeft. Die kaart wordt mijns inziens te snel en te makkelijk getrokken .
Onvrede wordt ook geuit tegen Fransen, Friesen en Finnen , mensen met een bril , bochel of baard. Rood haar , kaal of bejaard.
En wat we natuurlijk allemaal stiekem willen is dat ons sarcasme gelogenstraft wordt met resultaat zoals Klaassen dat deed tegen PSV!
Klaassen onze held!!2 0
chrisjuhhh
2 kerst dagen en 40 up dates later nog steeds dit , niemand wat te doe of zo ?
1 0
Minsc
Kerstdagen/updates/doen: nee dus.
1 0
chrisjuhhh
jij heb klaarblijkelijk niet gedronken :)
1 0
ajax4ever01
Komkommertijd
0 0
Web
Daar doen wij toch allemaal aan mee, alles maar geloven wat in de media staat, en anders gaat Donny er spelen, Appie is er nog niet klaar voor
0 -2
JCr14
Appie is er wel klaar voor. Pas hem in in een fatsoenlijk team en niet als er 10 andere instaan.

Ik zou hem weleens met Schöne, Ziyech, Sinkgraven, Sánchez, Dolberg en Younes willen zien. Dan speelt hij de pannen van het dak. Daar ben ik van overtuigd.
Net als ze met Dolberg deden.
1 0
Redrum
Gelukkig maar dat dit ook in een soap aan het veranderen is, ik was al even bang dat we een rustige winterstop zouden krijgen met Ajax.
0 0
RH1900
Wat een kutsoap
0 0
TikkieTerugJaap
Ben er nou wel klaar mee
0 0
werner86
Graag alleen nog een update als de Afrika Cup is begonnen. Je wordt toch moe van iedere keer die updates die elkaar tegenspreken.
3 0
Ewald
Allemaal leuk en aardig, maar tot wanneer duurt deze onzin nog? Naast Ziyech en de club, worden nog duizende supporters aan het lijntje gehouden. Dikke kans dat hij de laaste dag alsnog word geroepen.
0 0
Rsv
Terechte keuze, Ziyech heeft de laatste twee maanden geen hoog niveau gehaald.
3 0
3star
Haha ziyech toch... Gepasseerd door dat bananenland. Had je "Marokkaanse trots" opzij gezet en je had gewoon basis gespeeld bij Oranje.
13 -10
EVH
Vervelend en teleurstellend voor Hakim persoonlijk.

Voor ons en voor AJAX is dit goed nieuws. Zeer goed zelfs.
10 -5
Mikes
Ik begrijp de reacties hier soms echt niet. Lees bij sommigen dat Ziyech niet meer is dan normaal of iets dergelijks. Kijk gerust dan even zijn statistieken. Europa league in alle 3 de wedstrijden dat hij basis stond belangrijk met 1 goal of assist (we wonnen die wedstrijden met 1 doelpunt verschil of gelijk). Hij is bij 14 wedstrijden in eredivisie betrokken bij 8 goals en hij zorgt voor ruimte voor klaassen. Het is gewoon een uitstekende speler waar we echt van moeten genieten en iedereen weet dat hij nog beter kan.
7 -5
A Cohen
Hakim Ziyech heeft Ajax weer aan het voetballen gekregen.
Sinds zijn komst heeft Ajax een transformatie ondergaan waar anderen ook de vruchten van plukken.
Davy Klaassen heeft al wat vruchten mogen plukken en wij ook !!!

Een perfecte aankoop en investering voor het team, Ajax en de supporters.
De "heren" zijn net op tijd wakker geworden.

In de winterstop svp Haps halen in Alkmaar.
en
Een echte linksbuiten die in dienst van het team wil spelen met scorend vermogen !!!! (Larson ??)
2 -9
Web
Vergeet Schone niet, ik vind hem veruit de beste
2 0
fanvooraltijd
Ziyech en Bosz hebben Ajax een nieuw elan gegeven. dit straalt over de hele club uit.
Na de winterstop weer verder bouwen.ik heb er vertrouwen in. ik hoop niet dat de laatste wedstrijden dit jaar een indicatie zijn voor volgend jaar ,maar een onderdeel van het leerprocess.
1 0
Web
5 punt achter op een matige selectie, overdrijven is ook een kunst
0 0
FrankRijkaard4
Op dit moment niet het rendement wat ik zou willen zien bij hem. Met name vrije trappen op goal en afstandschoten vallen mij tegen ten opzichte van zijn periode bij Twente. Dat heeft niets met een positie te maken.
8 0
ELMagico
Ik moet je corrigeren frankie, want het heeft zeker met de positie(s) in het veld te maken.
Hakim speelt nu op links, bij twente en herenveen speelde hij vanaf rechts.

0 -1
Toekomst1900
Of de schoten nou tegenvallen of niet. Er wordt tenminste geschoten. Gaat de bal achter? Dwing je tegenstander of weer terug, op je hebt weer de ruimte om te counteren, vanuit lange bal. Ze worden ook wel eens van richting veranderd wat weer in een corner veranderd.. zijn rendement mag misschien iets hoger, maar qua dreiging hebben we de laatste jaren niet zo een middenvelder meer gehad. En oowja. De reden dat Klaassen zoveel scoort is omdat de meeste aandacht op Ziyech is gericht, daardoor krijgt Davy ruimte. En ze maken elkaar ook beter. Als onze aanval scherper zou zijn, stonden we bovenaan!
1 -6
Bil
Ajax kan in de winterstop een bod van vijftien miljoen euro verwachten op Hakim Ziyech. De geïnteresseerde partij is Olympique Marseille. De Franse club ziet in de Marokkaanse middenvelder de ontbrekende schakel op het middenveld.
Dit weet Al Maghrib Today te melden. Het Marokkaanse medium schrijft dat Marseille overtuigd is van de kunsten van Ziyech en in januari vol wil gaan voor de spelmaker. Een overgang zou hoogst opvallend zijn, want Ziyech staat pas vier maanden onder contract bij Ajax. Maar dat weerhoudt de Franse club er niet van om toch een poging te wagen voor Ziyech, die voor een bedrag van elf miljoen euro overkwam van FC Twente.
Ajax legde de Marokkaan in augustus vast tot de zomer van 2021. Maar ook al komt Marseille met een goed bod, dan is het nog de vraag of de Amsterdammers nu al mee willen werken aan een transfer van Ziyech. Dan is het ook nog de vraag of Ziyech na vier maanden Amsterdam al wil verhuizen naar Frankrijk.

0 -4
ajax4ever01
Het is komkommertijd. Ze moeten hun bladen en sites vullen met geruchten
0 0
Ellende
Ik geloof niet dat ze een dergelijk bod gaan wegleggen. Hij is voor zo'n 11 miljoen gekocht 4 maanden geleden. Ziyech is van waarde vanwege werk dat hij verzet, doelpunten en assists. Naarmate hij meer gewend raakt gaat dit meer worden.
Dus waarom voor een 4 miljoen winst wegdoen?
Misschien meer een actie richting eigen aanhang. Dat ze bezig zijn met versterkingen. Kansloos bod.
0 0
pinballmagic
Is er geen enkele mogelijkheid dat Ziyeck alsnog voor oranje kan spelen ?
0 -1
trodat4030
Als hij 5 jaar geen interlands heeft gespeeld voor Marokko kán hij eventueel dispensatie aanvragen bij de FIFA om over te stappen naar oranje. Maar daar hebben we voorlopig dus niks aan.
0 0
pinballmagic
Dus de keuze voor Marokko komt hem zwaar op de maag te liggen
Jammer dat van zulke speler geen beroep op gedaan worden.
Bedankt Danny Blind
1 -2
Whazzza
dat is vervelend voor ziyech, maar heel goed nieuws voor ajax. Bedankt Marokko! was bij het Nederlands elftal anders gegaan.
1 0
JPC40
Is Ziyech dan zo lastpak, ?? anders blijft het zonde dat Blind hem niet binnen gehengeld heeft.
0 0
WyZynDeBeste
Ik wacht af tot 1 januari voordat ik blij ben dat hij bij ons blijft...
0 0
chuckie88
Kk geloof het pas na 31 dec....deze soap is vast nog niet afgelopen
0 -2
JohanDerksen
Wat een grap. Olympique Marseille is al jaren niks meer dan een middenmotor van Frankrijk. Misschien nog steeds de grootste aanhang van Frankrijk, maar meer dan dat zijn ze niet.

De tijden van Didier Deschamps en Didier Drogba zijn decennia alweer achter ons. Daar wil je als Hakim Ziyech zijnde niet heen willen, dat is het feijenoord van Frankrijk als havenstad.
0 0
JanTa
Zou Renard uit zijn op een contractbreuk?
0 0
AFCA1510
Kut voor Hakim, maar ooh zo lekker voor ons. Nu gaat Hakim het ongelijk van zn bondscoach dubbel en dik willen bewijzen in het shirt van ajax.
0 0
voorkennis
Triest dat Ziyech ooit voor Marokko gekozen heeft.
Hij had de nieuwe sneijder van oranje kunnen worden
3 -2
strafschop
Op de leeftijd die Ziyech nu heeft zat Wesley Sneijder al over de 40 interlands voor Oranje en speelde hij inmiddels voor Real Madrid.
8 0
JanTa
Nou..., Real was geen maatstaf maar Inter was zijn hoogtepunt.
0 0
tijger19
Dat is misschien wel waar, maar allereerst appels en peren. Sneijder zat in de jeugd va. Ajax en Ziyech bij Heerenveen dan weet je dat je in het geval een/meerdere tussenstap(pen) moet maken. En dan moet je hem toch credits geven voor het pad wat hij voor zijn carrière uitstippelt. Waarschijnlijk , ik weet het wel zeker, was het voor Wesley ook beter geweest als hij nog een jaar later was vertrokken, wat hij overigens ook beloofde en we weten allemaal hoe dat afliep. Hij was eigenlijk pas 1 seizoen echt aan het floreren. Verder no hard feelings. Om terug te komen op Ziyech, in dit NL elftal had hij sws samen met Sneijder een basisplaats kunnen krijgen, waarbij je daarachter een controleur opstelt.
1 -1
strafschop
Is één middenvelder die vanuit alle hoeken op doel probeert te schieten niet genoeg? Als je met WS op het middenveld wil spelen heb je twee controleurs nodig, zie Gala.

0 0
Vak M
Heerlijk nieuws en Van Basten had gelijk : het zijn een beetje domme jongens omdat ze voor Marokko gekozen hebben, niet voor NL XI... wat een eikel die Marrokaanse coach...
5 0
Lazell
Ik vind Van Basten op menselijk vlak behoorlijk dom.
0 0
Labrador
Gisteren las ik een reactie op voetbalprimeur van een kakkie

Ajax heeft de Marokkaanse bond betaald. Alleen maar joden daar.

Geweldig toch. Ze worden nu al bang
19 0
EVH
Ze doen het in de broek
0 0
RH1900
Mooooooi
0 0
ajaxfan4life82
Mooi kerstcadeau, mooi nieuws op 2e kerstdag :-)
0 0
JanTa
Hij zal wel weer ergens in de Franse 3e divisie naar een vervanger zoeken.
0 0
MankeNelis
Indien Ziyech opgeroepen wordt, alle vertrouwen in Donny van de Beek. Ziyech is een geweldige voetballer maar stak niet in zijn beste vorm de laatste wedstrijden.
1 0
Myers
Hoe kom je daar bij? De statistieken zeggen iets heel anders.
0 -1
wolterx
De statistieken zeggen dat Ziyech veel onnodig balverlies leed laatste wedstrijden en er in goal/assist laatste 5 tal wedstrijden weinig tegenover deed zetten.
6 0
Arie Vink
Wel ja, dat kan er ook nog wel bij. Hoe typerend voor dit jaar? Eerst iedereen happy, niemand verwacht nog dat het "fout" kan gaan en voila...gebeurt het toch nog.
2 -1
Restored
Dit bedenk je toch niet.. optyfen met die paardelul van een bondscoach!!!
2 -1
behangdelul
Nou laat die voorlopig lekker zitten, dan heeft Ziyech alleen maar meer rust en bewijsdrang
1 0
De_Realist
Het zit Ajax ook echt niet mee af en toe...
1 0
FrankRijkaard4
Lekker bedanken. Graag of niet
1 0
jollie18
Beetje een rare soap. Hopelijk mag hij als nog gaan.
1 -12
Flarkow
Dwaas tuurlijk moet hij niet gaan koekerd
1 0
AjaxMokkum
Verwacht dat mocht hij alsnog opgeroepen worden hij gewoon gaat, hij voetbalt voor zijn land en niet voor de bondscoach..
1 0
insectenverdelg
t probleem is dat ie wss op de bank zit voor z'n land dan, door DE bondscoach.
0 0
Juichtoon
En zo kan de bondscoach zonder gezichtsverlies Hakim alsnog selecteren.
0 -1
insectenverdelg
De man heeft al gezichtsverlies geleden. Door m niet op te roepen....
1 0
HansBeus
Als ik Hakim was zou ik zeggen nee dank je wel!...
8 0
DaenerysTargaryen
pffff
1 0
Ruff Rhythim
Zooo eeuwig zonde dat hij niet voor NL speelt, kan het nooit genoeg zeggen....
4 0
Thijmen
Artikel in de VI gelezen? Opende mij wel de ogen inzake Ziyech.

Het komt niet door Blind, zegt Ziyech zelf. Hij staat erg negatief tegenover Nederanders in hun visie tegen Marokkaanse Nederlanders. Nu hij succes heedt, 'is hij ineens een Nederlander', en daar doet hij niet aan mee.

Het is gewoon een Marokkaan, in zijn hart en denken.
5 -3
RusselWestbrook
Heeft ie wel gelijk in. Badr Hari was een Nederlander toen ie iedereen verrot sloeg in de ring, toen ie hetzelfde deed bij een cafe was ie ineens een Marokkaan.

Hier zijn legio voorbeelden van en niet alleen bij Marokkanen. Churandy Martina is een Nederlander als ie zilver wint, een Antilliaan als ie gediskwalificeerd wordt.
7 -10
Pierre Heno
Zijn gewoon de feiten die Russel stelt. Nu maar hopen dat Ziyech niet geblesseerd terugkeert van die Afrika Cup. Waarom is dat eigenlijk elk jaar? Wij hebben toch ook geen EK elk jaar maar eens in de 4 jaar.
1 -6
RusselWestbrook
Is elke 2 jaar. Waarom.. geen idee.
1 -1
Sam Badi
Kerel, ik wil het je toch eens vragen: wat doe jij hier toch? Je hebt duidelijk een academisch denkniveau en je redeneringsvermogen ontgaat 95% van de mensen op dit forum (en dan ben ik nog genereus, vrees ik). Waarom dan toch iedere keer berichten als deze? Is dit een manier om de wereld te verbeteren? Egostreling? Zelfkwelling?

De engel met het zwaard, zo heb ik je eens omschreven.

En nou niet denken dat ik overal je profeet loop uit te hangen, ik had het toevallig een keer met vrienden over het niveau op voetbalfora. ;p
3 -2
RusselWestbrook
Ik zit hier in eerste instantie omdat ik voor Ajax ben. Daarnaast hou ik ontzettend van discussiëren en geloof ik dat in principe elk mens in staat is tot normaal, helder en kritisch denken.

Maar boven alles zijn dit soort zaken dingen die je vaak zelf gewoon niet ziet totdat iemand het zegt. Iemand moet het zeggen.
4 -4
tcozzz
Totdat je n discussie inhoudelijk niet meer aankan, dan ga je schelden en ben je gezien
7 -1
RusselWestbrook
Spreek voor jezelf.
1 0
JohanDerksen
Dit is een Ajax forum, geen badir hari en anti zwarte piet.

Bij voorbaat bedankt alvast ;)
7 0
behangdelul
Wat een triest gehuil zeg! Waar blijft het toverwoord Rascisme? Je kan het ook omdraaien, ze komen juist naar voren als toonbeeld van integratie om de rest, die afhaakt, aan te moedigen en een rolmodel te zijn.
7 0
RusselWestbrook
Triest gehuil? Zie je echt niet hoe erg dit is?

Bij positieve dingen claimt de Nederlandse media hen als Nederlander, bij negatieve dingen hebben ze ineens een andere nationaliteit. Alsof al het goede van Nederlanders komt en al het slechte van elders.
4 -7
jackwolf
Alleen is Badr Hari een ongelukkig voorbeeld. Ook als hij wint willen we die niet als Nederlander.
3 0
RusselWestbrook
Ik zou de nieuwsberichten rond de tijd dat hij in de K1 iedereen aan gort sloeg er nog maar eens op naslaan als ik jouw was.
2 -4
Pierre Heno
Even ter correctie: Badr heeft nooit een K1 toernooi gewonnen.
3 0
behangdelul
Je bedoelt badr hari, die met de Marokkaanse vlag zwaait als ie eens een keer wat wint? Ja die wil idd ook echt heel graag Nederlander gevonden worden ja.

Misschien als ze zo graag Nederlander willen zijn en als zodanig gezien worden nemen ze maar een paspoort. En dat verhaal van niet kunnen inleveren kennen we inmiddels wel.
7 0
RusselWestbrook
Het gaat er niet om wat Badr Hari vindt, het gaat er om hoe de media mensen met een andere komaf neerzet. Bij positieve dingen zijn ze Nederlanders, bij negatieve dingen zijn ze Marokkanen, of waar de ouders ook maar vandaan komen.

En Badr Hari heeft een Nederlands paspoort.
2 -3
Ruff Rhythim
Geef ik m ook groot gelijk in.
En die voorbeelden die je noemt zijn inderdaad treffend.
0 0
Patrick78
Definitieve selectie 23 spelers...Belhanda is out? No problem op dit moment 25 spelers zijn beschikbaar. Dus Hakim blijft bij ons.
0 -1
El Toro
Hij heeft in die selectie maar twee aanvallende middenvelders opgenomen, waarvan 1 Belhanda is. Die gaat dus alsnog vrees ik.
0 0
Robinjo1988
Ziyech kennende gaat hij nu weigeren. Is niet zon schijnheilige gozer. En hij heeft gelijk!
1 -1
insectenverdelg
Benieuwd hoe Ziyech daar op reageert.
1 0
Rsv
Zal je altijd zien, balen hoor maar dit seizoen wordt 'm toch niet meer.
1 -3
DJMokum
Gaat waarschijnlijk gewoon mee ballen op dat toernooi daar in Africa....
0 0
WyZynDeBeste
Was er al bang voor.
0 0
Marcw1972
Ja hoor, ik zei het gisteren al. Hij wordt vast nog opgeroepen vanwege een blessure van een ander. En ja hoor, let maar op.
1 0
3*stars*3
Was al bang hiervoor maar nu moet Ziyech maar gewoon bedanken voor Marokko, zolang die coach daar nog zit.

Je laat toch niet met je spelen man...
3 0
Sjaakvaak
Doei, gewoon weigeren en eer aan jezelf houden. Niet als vijfde keuze op laten roepen.
2 0
Stibba020
Goed voor ons, maar kloten voor Ziyech.

Offtopic:

Feyenoord heeft volgens voetbalzone gemiddeld een stuk meer kijkers dan Ajax. Dacht juist dat Ajax altijd veel meer kijkers had... Ze hebben dus en een voller stadion en de meeste kijkers, maar toch hebben wij de meeste prijzen:)
0 -1
Amsterdam1900
Niet zo heel lang geleden had de wedstrijd van Ajax tegen een laagvlieger nog meer kijkers dan de wedstrijd Feyenoord - PSV.
0 0
TVD020
klopt, heracles uit, moet wel zeggen dat max verstappen ook bezig was tijdens 010
0 0
3*stars*3
Tja ze hebben nu ook een lading "successupporters" en Ajacieden en PSV'ers die gaan kijken en hopen op puntverlies.
Ajax trekt al jaren de meeste kijkers.
1 0
JoostEmpty
Belhanda schijnt 4 tot 6 weken geblesseerd te zijn, dus weer een klein kansje dat Ziyech toch wordt opgeroepen.
2 0
Patrick78
Bron?
0 0
Talent
Prima toch...
0 0
JohanDerksen
Waar halen mensen toch uit hun hoofd vandaan dat ze blij waren als Ziyech toch naar de Afrika Cup was gegaan. Ik vind hem de beste speler die we hebben in de selectie. Dan komen die zelfde mensen weer aan met sterspelers als Nouri, Veltman en Younes.. Lachwekkend!

Off: Ik wed op Ivoorkust als winnaar, maar voor de rest kan mij echt gestolen worden dat hele toernooi. De lammen tegen de blinden in dat corrupte Afrikaanse landen.
3 -2
Minsc
Die Afrika Cup is voor Marokko. Als je betere middenvelders dan Ziyech hebt ........ appeltje/eitje.
0 -1
AjaciedNB
Minder nieuws voor Ziyech en Marokko, Beter voor Ajax!
Ziyech is vanaf minuut 1 van waarde geweest voor Ajax, dat hij niet elke wedstrijd de sterren van de hemel speelt is niet zo heel raar.
Overigens zal Nouri pas volgend jaar écht wat serieuzere kansen krijgen, Donny van de Beek is op dit moment verder in zijn ontwikkeling, En is sinds zijn debuut ook zichtbaar gegroeid. Het debuut dat Nouri pas net heeft gemaakt.
Zoals Koenniiee zegt, Nouri is goed, maar je kunt hem niet 1 op 1 vervangen voor Ziyech.

Wel mooi dat tamme Fey supporters dit besluit van de bondscoach ook nog om weten te toveren tot een knjb actie :')
Ze weten natuurlijk dondersgoed dat el Ahmadi de motor is, en eigenlijk onmisbaar is voor dit fey.
0 -1
WyZynDeBeste
Ik hoop dat we Ziyech kunnen duidelijk maken en dat hij beseft hoe blij we hiermee zijn.
0 0
RaynoFischer
Haha die bondscoach is gek
Maar who cares, Hakim blijft lekker hier :)
1 0
Koenniiee
Jammer voor Nouri? Ik denk eerder dat Donny van de Beek gespeeld had en als er een linksback gehaald wordt deze zomer dan had Sinkgraven ook wel eens op die plek van Ziyech kunnen staan.

Ziyech is nu elke 1,5 wedstrijd in de Eredivisie betrokken bij een doelpunt. We moeten niet overdrijven met dat hij matig speelt. Hij speelt behoorlijk, kan veel beter, maar we moeten niet doen alsof we drie klasse beter zijn zonder hem. Nouri (en dat zeg ik als fan) vervangt hem niet zomaar..
2 0
marley
Klote! Ziyech heeft op een paar mooie acties na nog niets laten zien. Had me verheugd op Nouri.
1 -6
litmanendebest
Iedereen hier zegt goed voor ajax. Dat was ook mijn eerste gedachte. MAAR ik ben bang dat dit weleens een mentale tik kan zijn voor Ziyech. Je kiest voor Marokko en dan word je ook zowat beste afrikaanse voetballer en vervolgens word je niet geselecteerd. Kan me niet voorstellen dat dit onze hakim niks doet. Nu moet hij bij ajax laten zien dat ze daar een grote fout hebben gemaakt door hem niet mee te nemen. Het kan echter ook averechts werken en dat hij door deze situatie slechter gaat presteren op het veld. Ik ben dus nog niet zo optimistsich
0 0
3*stars*3
Ziyech weet ook wel dat het dieper ligt en dat die bondscoach het gewoon niet in hem ziet zitten.
Als Zaki hem had gepasseerd was het andere koek en ik hoorde dat de Marokkanen zelf ook niet snappen waar deze bondscoach mee bezig is.

Zou pas echt een mentale tik zijn, als mensen alle begrip zouden hebben voor de keuze van de bondscoach.
0 0
ajax4ever01
Das mooi we kunnen Ziyech zeer goed gebruiken niks ten nadele van Nouri.
0 0
Web
Ik lees hier Jammer voor Nouri, maar die had Bosz nooit laten spelen, heeft in zijn wedtrijden laten zien dat hij er nog lang niet is, ik denk dat Vd Beek had gespeeld
0 0
Fredschuit1
Ja kut voor Marrokko en Hakim maar als Ajacied ben ik hier natuurlijk blij mee.. Is er al nieuws over Traore of hij meegaat? Aangezien hij ook een blessure heeft. Het gemis lijkt enigzins mee te vallen.
0 0
Truth
Goede zaak. Wel jammer voor Appie. Maar het kan ook geen kwaad om die nog even z'n minuten in de JL te laten maken. In de belangrijke wedstrijden met 1 heeft hij nog niet heel erg kunnen overtuigen, vind ik, zonder hem uiteraard af te schrijven
0 -1
R.F.
Renard neemt hem niet mee, omdat hij betere opties heeft aanvallend op het middenveld én omdat hij bij Ajax te weinig speelt. Hij heeft gewoon geen idee.
0 0
AIR-S
Jammer voor Nouri.

Uit de beker, geen kans meer wedstrijden in Europa die nergens meer om gaan, en Ziyech blijft in Amsterdam. Weinig kans op speeltijd voor hem dus.

Vreemde zaak ook dat hij N-Afrikaans voetballer van het jaar is, maar blijkbaar niet goed genoeg voor het Nationale Elftal. Zuur voor hem.
1 -1
Adam24
Heel zuur voor hem, maar ik hoop ergens wel dat dit andere voetballers met een dubbele nationaliteit laat zien geen overhaaste keuzes te maken, je bent nergens zeker van een plek in de selectie.
0 0
AFCAMM
Jammer voor Ziyech, maar goed nieuws voor Ajax. Vooral als Feyenoord El Ahmadi wel moet missen. Kan goed uitpakken voor de titelstrijd.
1 0
Voetbal1900
Goed nieuws zo vlak voor de kerst!
0 0
AjaxPassion
Haha de verklaring van die bondscoach ook :P.

Mooi, een verongelijkte Ziyech is vaak 2x zo goed! Ik hoop dat hij dit omzet in prestaties om zo het ongelijk van die bondscoach te bewijzen : )
1 0
JesusZoonVanGod
Uitstekend nieuws.
1 0
DeWijsneus
Zo eerst maar eens aan het bier om dit heugelijke nieuws te vieren.
1 0
A Cohen
Uh maar 1 conclusie.
Die bondscoach moet een Ajacied zijn.
Mooi kerstkadootje voor Ajax.
Ik kan mij voorstellen dat Ziyech dit nieuws verneemt met gemengde gevoelens.
3 0
FrenkieNL85
Ruik ik hier invloed van Ajax... :).. wel een goede zaak voor de competitie en EL....
Off topic: Babel komt vrij en gaat op een aanbieding in ivm familieomstandigheden... zou het ?....
3 0
Shoppy
GEEN BABEL AUB! Ook geen Urby, Klaas-Jan en ook geen andere ex-ajacied, als de naam niet Suarez is!
We hebben zeker spelers voor alle buitenposities nodig (defensief en offensief), maar oud-spelers hebben ons tot nu toe helemaal niet geholpen.
Liever 3-4 jonge eredivisie-talenten, die nog echt kunnen groeien zoals ter Avest en van Bergen.
3 -2
Sjaakvaak
Babel heeft ons wel geholpen hoor.
1 -1
Truth
Als je Babel gratis kunt pakken en Larsson erbij koopt heb je meteen een dubbelslag. zoubik altijd doen
3 -1
Hollandsglorie
niks is gratis. Zelfs deze post kost iets. (energie)
0 0
Sjaakvaak
Apart verhaal wel:
"Maar vanwege omstandigheden binnen mijn familie moet ik ingaan op een andere aanbieding ''

En dan:
"Babel wilde nog niet zeggen op welke aanbieding hij ingaat. Wel bevestigde hij dat het Turkse Besiktas interesse in hem heeft. ,,Maar er zijn ook nog twee andere clubs'', zei de aanvaller."

Heeft hij familie in Turkije? Of haat zijn familie Spanje.
0 0
Sjaakvaak
Dat zou geweldig zijn. Vond het erg jammer dat ze hem na zijn terugkeer meteen weer hebben laten gaan, terwijl hij wel nog wilde blijven. Goede speler en zie hem liever als back-up komen, dan Huntelaar. Babel zal nog een stuk fitter zijn.
1 0
trainerdv
Zegt toch iets... Ziyech is vooralsnog goed, maar niet weergaloos. Dat laatste hadden we allemaal gehoopt. Hopelijk komt Dolberg snel weer in vorm. Een echte 9 en 10 in vorm versterken elkaar.
4 -1
Sjaakvaak
Ziyech is niet geselecteerd omdat de anderen beter zijn hè.. Heeft te maken met zijn conflict met Hervard. Die heeft ook liever spelers die Franks/Arabisch spreken (begrijpelijk wel).
0 0
JanTa
Is 1 van de genomineerde voor voetballer van Afrika maar is niet geselecteerd voor Marokko, heel tegenstrijdig allemaal.
3 -1
Sjaakvaak
Conflict met de trainer. Zeggen ook niet voor niets "Notez l’absence de Hakim Ziyech.".
0 0
Hollandsglorie
Of de trainer een conflict met hem. Het schijnt dat die trainer een racist is. (Schijnt een hekel te hebben aan ''Nederlanders'')
0 0
JanTa
Nee hoor, Fransen zijn heel chauvinistisch en die pakken nog liever iemand uit de Franse amateurcompetitie dan iemand uit de NL eredivisie.
0 0
ajaxinho
Bang dat hij Nouri niet meer uit de basis speelt :P

Zou hij zelf die beslissing hebben genomen zoals Onana?

Superverstandig!
0 -1
Piejotter
Fantastisch nieuws!
0 0
gerard
Goed voor Ajax!!
0 0
luiszwaaris
Sneu voor hem, goed voor Ajax!
1 0
ajaxfan4life82
Mooi nieuws voor ons, ik denk dat ik maar ga geloven in de kerstman, want hij is vroeg dit jaar haha..
0 0
Driegever
Net Ziyech verliezen we van Twente en spelen gelijk tegen PSV. Echt veel hebben we niet aan hem
3 -12
DaenerysTargaryen
Haha cut the crap met je 'we', of ben je toch stiekem ajacied geworden? Zou wel verklaren waarom je elke dag op deze site zit.
2 0
3*stars*3
Die kakkerlakken zijn heel irritant bezig, sinds ze weer eens meedoen.
Alleen maar leuk als ze in mei dan met een zure koppie staan.

Las dat KNJB natuurlijk hier achter zit en dat Aiax kampioen moet worden.
Die kakkerlakken zijn echt paranoia beestjes...
2 0
ajaxfan4life82
Hahahahahaha serieus hahahahahaha ga bellen blazen ofzo, droeftoeter..
2 0
Ajax#1900
Thanks voor het kampioenschap ;) Even een bloemetje naar de bond sturen allemaal haha
1 0
Ajaxbrl
XD
0 0
Sup3rJ00d
Haha al die kakkies lopen te janke hahaha
0 0
J00DT0TMIJND00D
Geweldig nieuws voor ons natuurlijk! Verwacht nu een zeer getergde Ziyech te zien die zijn ongelijk wilt bewijzen en ons eindelijk laat winnen bij Utrecht uit!
1 0
AFCZlatan
Mooi zo! Ziyech en Onana blijven en met een beetje geluk is Traore niet snel genoeg hersteld om uit te komen voor Burkina Faso, waardoor hij ook kan blijven.

Off: Babel zegt dat hij niet bij Deportivo blijft wegens familieomstandigheden. Het lijkt me dus niet dat hij naar Besiktas toegaat. Zou het dan toch? Van mij mag hij terugkomen, een beetje ervaring en kwaliteit in de voorhoede is altijd welkom!
1 0
Christiano91
Goed nieuws voor ons, Hoop dat hij zich flink gaat bewijzen dat het een enorme fout is van die bondscoach
0 0
Hans Kraay Jr.
Beter voor ons, maar die snappen er echt helemaal niks van daar. Tja als je dat soort beslissingen neemt is t niet gek dat je nog een derde wereld land bent.

Vind t vooral lullig voor Hakim, had t hem wel gegund.
1 -1
Ricbun
Heeeeerlijk! Er zit een Marokkaan iedereen te downvoten trouwens haha
1 -2
AFCA19
Hervééééé wie kent m niet, Hervééééé Hervééééé is een echte Ajacied
2 -1
AFCA19
Die coach is zeker Ajacied
0 -1
Rood Gevaar
wat een held die bondscoach.
ik ga zo ff op feyenoord fora kijken wat een calimero gedrag ze daar gaan hebben.
ik kan niet wachten om zulke dingen te lezen: joden hebben Marokko omgekocht
hahahahaha
3 -1
superman0313
Ben ik de enige die er stiekem een beetje van baalt? Het is een goede voetballer, maar wel iemand die te pas en te onpas beslissend wil zijn. Zoekt bijna altijd naar de moeilijkste oplossing, onder het mom van zie mij is goed zijn. Hoop echt dat die betere keuzes gaat maken in het veld, komend seizoen. Ik had me stiekem al verheugd op meer speelminuten voor Nouri, maar helaas.. Dat komt dan volgend seizoen wel.
2 -2
floydje07
Ja, je bent een van de weinigen denk ik. Eindelijk risico in het spel. Je verwacht van deze man dat hij na 3 maanden Ajax alles goed doet? Het spel is tig keer leuker om naar te kijken. Ziyech is daar een onderdeel van, samen met Schöne... Nooit meer dat save tikkie breed aub, straf om naar te kijken!

En geweldige voetballer hoor, Nouri. Maar ik denk dat de afgelopen wedstrijden wel duidelijk is geworden dat er een groot verschil is tussen Ajax 1 en Jong Ajax...
0 -4
superman0313
Oh verwacht zeker niet dat die alles goed zou doen. Heb het idee dat het leukere voetbal, voornamelijk op het conto van Bosz komt. Ziyech past prima bij die spelopvatting. Hij zou alleen nog beter tot zijn recht komen wanneer die niet constant bij elk balcontact beslissend wil zijn. Heb het idee dat die gewoon moet wennen aan het feit dat het bij ajax in tegenstelling tot twente niet alle ballen op ziyech is.. Betreft nouri heb je wel een punt hoor, alleen was de aanvoer ook wel echt bedroevend. Dijks, viergever en younes durven die jongen nieteens in de dekking in te spelen..
1 -1
Arie Vink
Geweldig nieuws! We kunnen 'm hard gebruiken. Helemaal na het dramatisch verlopen einde van de eerste seizoenshelft. Ik kan er nog steeds niet bij hoe we de 5 punten achterstand weer goed maakte en vrijwel meteen weer ongedaan maakte. Wat een zwaar vermoeiend jaar is dit geweest. Op naar een mooi 2017. Gelukkig begint 2017 met Ziyech er gewoon bij.
2 -2
LezDeBoer
Heerlijk voor ons! Maar aan de andere kant is dit natuurlijk zwaar lullig voor Ziyech. Niet voor je land uitkomen tijdens een groot toernooi. Hij verdient de komende wedstrijden zeker steun van het publiek!!
0 -2
Toon meer reacties