[Foto's] A1 ondanks puntenverlies winterkampioen

JipVR, 03-12-2016 om 18:30, 54459 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De A1 van Ajax heeft zich, ondanks het verspelen van een 2-0 voorsprong, weten te kronen tot winterkampioen. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord A1. De B1 leed op bezoek bij Feyenoord B1 een zware nederlaag (4-1), terwijl ook de B2 onderuit ging (0-3 tegen FC Twente). Ajax C2 won wel. Op De Toekomst werd PEC Zwolle C2 met 7-1 verslagen. App-gebruikers klikken hier voor het fotoverslag.

FT | Feyenoord B1 - Ajax B1 (4-1)
Ajax B1 heeft op bezoek bij Feyenoord B1 zijn derde nederlaag op rij geleden. Na AZ (0-2), PSV (3-1) werd er dit keer in Rotterdam met 4-1 verloren. Het aantal competitienederlagen dit seizoen komt daarmee op vijf.

Al binnen enkele minuten wist Cheick Touré Feyenoord B1 op voorsprong te brengen. Niet lang erna wist de spits van de Rotterdammers opnieuw te scoren. Rodney Huygen passeerde drie Ajacieden, waarna Touré opnieuw kon scoren. Deed Ajax nog wat terug? Jawel. Een enorm harde vrije trap van Hossein Zamani raakte de lat, maar daar bleef het dan ook wel bij. Vlak voor rust raakte ook Feyenoord nog de lat, waardoor een grote achterstand Ajax bespaard bleef.

Na rust kwam Ajax B1 een stuk beter voor de dag. Eerst werd een schot van Jurriën Maduro uit de kruising getikt, waarna via Ricardo Farcas de aansluitingstreffer werd gemaakt. De Roemeen kopte een perfecte voorzet van Giovanni de la Vega binnen. Vlak erna schoot diezelfde De la Vega op de lat, waarna Maduro een teenlengte te kort kwam om de gelijkmaker te maken.

Ajax B1 was op zoek naar de gelijkmaker, maar toen Sven Botman tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving, was het gedaan. Twee minuten later wist Feyenoord te profiteren en via een doelpunt van Wouter Burger liep het uit naar 3-1. In de slotfase kreeg ook Abdallah Aberkane nog rood, waarna Achraf El Bouchataoui er uit de daarop volgende vrije trap ook nog 4-1 van maakte.

Opstelling Feyenoord B1: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huygen, Touré, Azarkan.
Wissels Feyenoord B1: Kalentjev, Reemst, Fetahi, Jansen, Amadin.

Opstelling Ajax B1: Ruijgrok; Fosu-Mensah (Douglas 20'), Aberkane, Botman, Farcas (Llansana 65'); Q. Maduro, J. Maduro, Ekkelenkamp; Sint (De la Vega 54'), Brobbey (El Bachir 76'), Zamani (Margaret 76').
Wissels Ajax B1: Reiziger, De la Vega, Margaret, Douglas, Llansana, El Bachir.

Doelpunten:
1-0 Cheick Touré (9')
2-0 Cheick Touré (15')
2-1 Ricardo Farcas (58')
3-1 Wouter Burger (72')
4-1 Achraf El Bouchataoui (80')

Bijzonderheden:
- Rode kaart Botman (70').
- Rode kaart Aberkane (78').

FT | Ajax B2 - FC Twente B2 (0-3)
Ook de B2 van Ajax kende een pijnlijke zaterdagmiddag. De Amsterdammers gingen in eigen huis tegen FC Twente kansloos onderuit: 0-3.

Al na zes minuten wist Daan Rots uit een Twentse corner raak te koppen. Tussendoor kreeg Ajax via Enrico Hernandez wel de kans op de gelijkmaker, maar daarna was het FC Twente dat dicteerde. Via opnieuw een kopbal van Rots kwam het op 0-2, terwijl Lopes Mendes met een afstandsschot de lat raakte. Diezelfde Lopes Mendes was vlak na rust wel verantwoordelijk voor de 0-3.

In het restant van de wedstrijd zorgde Terence Meuwese, die zijn rentree na lang blessureleed maakte, ervoor dat erger leed bespaard bleef voor Ajax B2. Dankzij enkele knappe reddingen bleef het bij ‘slechts’ 0-3.

Opstelling Ajax B2:
Meuwese; Bonnah, Omzigtig (Pynadath 41'), Aksit, Scholten; Trustfull, Mbinga, De Vries; Allouch, Hernandez, El Kadiri;
Wissels Ajax B2:
Zimonyi, Pynadath.

Doelpunten:
0-1 Daan Rots (6')
0-2 Daan Rots (40')
0-3 Lopes Mendes (46')

Bijzonderheden:
- Bij Ajax B2 is Terence Meuwese na lang blessureleed weer van de partij.

FT | Ajax C2 - PEC Zwolle C2 (7-1)

Opstelling Ajax C2: Dijkstra; Oostwoud, Rensch, Braspenning, Misidjan; Mukeh, Yah, Karahasanivic; Enem, Hoogewerf, Markelo.
Wissels Ajax C2: Wassenaar, Dakriet, Quaedvlieg, Bonsu, Doest, Sarfo, Oughcha.

Doelpunten:
-

FT | Ajax A1 - Feyenoord A1 (2-2)
Ajax A1 heeft zich ondanks een 2-2 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord gekroond tot winterkampioen. De Amsterdammers gingen bij rust nog met een 2-0 voorsprong aan de leiding, maar gaven deze in de tweede helft weg.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Ajax A1 op voorsprong te komen. Uit een vrije trap wist Kaj Sierhuis Ché Nunnely te bereiken, die legde terug, waarna Dani de Wit simpel kon binnenglijden. In het verloop van de eerste helft kreeg ook Sierhuis de kans op de 2-0, terwijl ook Nunnely dichtbij was met een schot op de paal. Uit de corner die hierop volgde was het Sierhuis die de bal teruglegde op Mees de Wit, waarna de aanvaller vanaf randje zestien wist raak te schieten.

Na rust was de eerste kans voor Ajax A1. Lang, die zijn rentree maakte na een liesblessure,  verrichte goed voorwerk, waarna Mees de Wit een voorzet gaf op Nunnely. De buitenspeler van Ajax werkte de bal in de handen van de keeper. Vlak erna deed Feyenoord via Robin Zwartjens wat terug, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd.

Het werd steeds meer een vechtwedstrijd, hetgeen in het voordeel was van de jonge Feyenoorders. Na een overtreding van Boy Kemper mochten de Rotterdammers een kwartier voor tijd aanleggen voor een strafschop, welke door Dylan Vente werd benut. In het restant van het duel ging Ajax A1 nog op zoek naar de overwinning, maar het mocht niet baten.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord, Doekhi, Kemper, Bakker (Ter Heide 89'); D. De Wit, Matusiwa, Lang; Nunnely (Flemming 77'), Sierhuis, M. De Wit (Kaars 77').
Wissels Ajax A1: Plomper, Ter Heide, Struijk, Blöte, Benninga, Kaars, Flemming.

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson, Vente; Smulder, Robertha, Bangura.
Wissels Feyenoord A1: Anez, Roffelsen, Kökcü, Ten Hove, Roeleveld, Van Wetten.

Doelpunten:
1-0 Dani de Wit (9')
2-0 Mees de Wit (36')
2-1 Robin Zwartjens (53')
2-2 Dylan Vente (79', pen.)

Bijzonderheden:
- Bij Ajax maakt Noa Lang zijn rentree na een liesblessure.

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElFlaco14
Als ik alle zogenaamde voetbalkenners hier moet geloven dan stelt ajax jeugd weinig voor waneer het tegenzit.
Het moet elke week winnen en met zoveel goals mogelijk. Misschien een tip voor al deze kenners achter de pc, ga eens het verhaal van Michael Jordan de beste basketballer ooit lezen. Niks is die man komen aanwaaien en heeft veel tegenslagen moeten overwinnen om te worden wat ie is geworden, de beste. Je wordt geen topper als je alles wint wekelijks, tegenslag is nodig in topsport.
1 0
Causio
Waarom in uittenue en de gasten, F. nog wel, in thuispak. Vind ik niet kunnen. Ook nog eens lelijk, grijs met lichtblauw, maar ik vind dit erg raar.
0 0
afcalegend
is in het amateurvoetbal en bij de jeugd normaal dat de thuisploeg bij gelijkwaardige tenue's een ander tenue aan trekt
0 0
DeAjacied07
Ik vind de anti-FdB en anti-Jonk clubjes beide verderfelijk. Waarom twee mannen met een fantastisch verleden (in ieder geval als speler) kapot maken om de ander er beter uit te laten komen. Zo gaan we in Nederland met onze helden om.
2 -8
EVH
Begrijp ik nou goed dat onze A en B selecties niet zo goed zijn?
1 0
Ozymandias
De A1 heeft een aantal talenten die als ze zich goed (blijven) ontwikkelen een kans maken om bij Ajax te slagen. De Lange, Bakboord, Lang, Antonucci en Kluivert schaar ik daar onder. Verder denk ik dat ook Doekhi, Bakker, Nunnely, Sierhuis en M. de Wit een kansje maken om te slagen mits alles in hun ontwikkeling meezit de komende jaren. De kans daarop is alleen natuurlijk relatief gezien zeer klein.
2 -2
godezonensuper
Moet je bij Dennis the menace en Said Ouali zijn.
1 -4
DeAjacied07
Dit is natuurlijk lachwekkend. Ouali werkt pas een jaar weer bij Ajax en kan dus onmogelijk verantwoordlijk zijn voor de slechte lichting.
3 -2
Ozymandias
Ouaali werkt al sinds 2011 bij Ajax maar hij is pas een jaar hoofd jeugdopleiding. Het is, inderdaad, absurd om hem als schuldige aan te wijzen over een spelersgroep waar Jonk meer dan vier seizoenen zijn stempel op heeft kunnen drukken als hoofd jeugdopleiding.
0 0
DeAjacied07
Excuus, dat bedoel ik natuurlijk. Het gaat er inderdaad om dat hij pas een jaar hoofdjeugdopleidingen is.
1 0
ZidaneZidane
Wauw wat slecht zeg. En die 4-1 kun je zelfs een wanprestatie noemen!
2 -2
Eduard
Kom er net van terug. Kon alleen bij de tweede helft zijn. Het voetbal was helaas erg matig in die helft Ik heb de eerste helft niet gezien.

Miste Kluivert wel en ook Antonucci. Maar goed ik zag dat Kluivert gisteren erg goed bezig was bij Jong Ajax en dat is belangrijker voor hem nu. En Sierhuis speelde gisteren ook al.
2 0
Mace0107
Zonde van de 100% score, niet meer dan dat.
0 0
mitchafca
eigenschuld
0 0
Beer
Zeg Web, zat. 3 dec. 2016 om 16.00 uur.
Ik kan er geen touw aan vastknopen.
0 0
didierajax020
Zijn ze nou bij gelijkspel ook winterkampioen? Ben 't even kwijt
0 0
mitchafca
ajax 2e helft slap
3 0
Onpartijdig
Onnodig, beide teams imponeren niet
0 0
Web
Gisteren was ik in Leewarden, toen Sierhuis er in kwam voor Walian had je veel meer power n de voorhoede, Walian valt mij erg tegen
2 0
Onpartijdig
Wallian valt mij altijd tegen, blijkbaar was hij bij AZ extreem goed maar ik zie het niet. Niet sterk, niet snel en niet technisch
3 0
Rood Gevaar
Walian was ook verschrikkelijk goed, totdat hij veel te vroeg zijn moeder verloor.
meer dan logische verklaring lijkt mij.
er staat namelijk geen tijd voor een rouwproces en misschien heeft hij wel indien dat voetbal helemaal geen prioriteit is in het leven.
Je naasten zijn veel belangrijker
0 -1
DeAjacied07
Klopt niet helemaal wat je zegt. Zijn moeder overleed namelijk in 2011 en daarna sloeg hij aan het scoren bij AZ en in het begin ook zeker bij Ajax. Vergeet niet dat hij als B-junior al zijn aandeel had in de titel van de A1.

Natuurlijk is het wel zo dat hij er nog steeds over kan rouwen. Laat daar geen twijfel over bestaan.
0 0
Tinus
Walian was ook nog goed nadat zijn moeder was overleden. Kennelijk is hij gestagneerd in zijn ontwikkeling. Of dat met het overlijden van zijn moeder te maken heeft is verder niet bekend. Niettemin natuurlijk vreselijk om mee te maken op zo'n jonge leeftijd.
1 0
Onpartijdig
Hmm dat wist ik niet. Dat heeft een zeer behoorlijke impact op je leven. Wat waren dan zijn goede punten? Was hij technisch goed?
0 0
mitchafca
kemper kemper
0 0
3*stars*3
Pingel voor de kakkies...
0 0
JesusZoonVanGod
Als Doekhi voetballend nog wat verfijnder wordt, dan wordt hij een klasbak van een verdediger!
3 0
Robin_AFCA
bijlow, opgewonden standje. groot talent volgens de feyenoorders en dan tegen een A1 zonder de beste bij ajax achter staan
0 0
Onpartijdig
Als het fysiek wordt zie je dat Sierhuis het moeilijk heeft, erg benieuwd hoe hij het in de Jupiler League gaat doen
1 -1
Ozymandias
Gisteren viel hij goed in.
2 0
Milanajax
Wat is die Bijlow voor een hersenloze kakkerlak dan
1 0
3*stars*3
Team Pettersson63 is aardig aanwezig om Jonk af te kraken.
Alleen Bobo het konijn ontbreekt nog, Pettersson komt s'nachts voor de finishing touch...

Als Ajax (jeugd) goed presteert zie je ze niet en bij een tegenslag, ligt het aan Jonk/Bosz.
Bizar...
4 -3
BRAMHOUTEN
Wordt eens volwassen man. Jij zoekt niet achter elke berichtgeving wat achter. Kan toch ook gewoon zo zijn dat andere een andere mening hebben dan jij.
3 -8
WyZynDeBeste
Wat sommigen hier posten gaat verder dan alleen een mening. Is stelselmatig gewoon afkraken zonder gegronde redenen.
0 0
3*stars*3
Hahah roepen dat mensen volwassen moet worden maar net zuigen en vragen hoe het gaat met Jonk?

Iedereen mag zijn mening geven maar jij zit net jouw maatje Pettersson, al jaren Jonk af te kraken.
4 -1
godezonensuper
BramHouten is gewoon een heel eng ventje.
Hangt hier de hele week de moraalridder uit, niemand mag kritiek krijgen maar owee zodra het over Jonk gaat. Dan komt bij Bram ff de haat naar boven.
2 0
BRAMHOUTEN
Ik vraag je zo net hoe het met Wim jonk is, is het weer niet goed. En niet iedereen met een andere mening is een eng mannetje hoor. En ik wist niet als je een supporter bent die niet alleen maar spelers en bestuursleden en oud trainers loopt af te zeiken dat je dan een moraal ridder bent! Voorheen had je nog grappige posten nu probeer je stoer met de grote jongens mee te praten. Moet je niet doen joh. Blijf gewoon jezelf ben je veel leuker
1 -4
Web
Ik vind het erg dat heel veel Ajax supporters altijd maar weer, vd Sar, Overmars, Bergkamp en de Boer onderuitschoffelen, en volgens die zelfde mensen is Jonk alleen mar goe
0 0
Onpartijdig
Jammer dat Lang en Antonucci nog niet 1 minuut met elkaar op het middenveld hebben gestaan
0 0
Web
Wij hebben een scout John Steen Olsen die het heel goed ziet, haalde ook Eriksen ( grote fan van de Boer daar heb ik het meest van geleerd) Ibrahimovic, volgens mij loopt Perez niet de velden af om talent te zoeken, bij Dolberg spat de klasse er vanaf en moet je vertrouwen op deze man, en dat bedoel ik nou net, hij twijfelt aan iedereen dat is Jonk, alleen de mensen die hij aanstelt zijn goed
0 -1
OKP-AFCA
Wat? Drie keer gelezen maar ik kan er geen touw aan vast knopen man...
0 0
Antje
Het is voor allen een zegen dat Jonk weg is.
0 -4
Ozymandias
Het lijkt me duidelijk dat de jeugdopleiding onder Jonk enorme stappen in de goede richting heeft gezet. Ik vind het persoonlijk jammer dat hij niet ten minste tot 2020 hoofd jeugdopleiding is gebleven. Hij durfde dingen uit te proberen en als iets niet werkte was hij ook niet te trots om dat terug te draaien of aan te passen.
2 -1
insectenverdelg
Antje weg van AS is ook een zege.
1 0
Antje
Als jullie Joodyptmijn dood accepteren, mag ik toch nog wel een tijdje blijven.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Accepteren nog wel.. Neem eens gezellig een warme kopje Chocomelk met dat koude weer ipv een aquarium vol met azijn..
0 0
insectenverdelg
de doelpunten zijn wel zwart wit.
1 0
Middenweg401
Daarom geeft de scheids het wat kleur met zijn kaarten.
0 0
Web
een typ foutje, zegt genoeg niet inhoudelijk reageren
1 0
Web
Communicatie problemen, de Boer spreekt Spaans de taal van Sánchez, Bosz kan geen Spaans, ongelooflijk zoals jullie de Boer afkraken, Bosz bakte er ook niets van met deze spelers.
0 -4
3*stars*3
Hou toch op man en daarom verkrachte hij Bojan en zette hij hem op de rechterflank?
Prima communicatie, voor iemand die prima Spaans spreekt en zo niet het optimale uit Bojan haalde.
Liever Siggy in de spits dan Bojan en zegt genoeg dat er geen 1 zuid Amerikaan werd gehaald in die jaren.
Frank wou graag (ex) Eredivisie spelers hebben.

Alleen Milik en Younes waren onbekende spelers.
1 0
godezonensuper
Correctie

Bosz bakte er niets van met het samengestelde afbraakelftal van Frank.
0 0
AjaciedForLive
Je kan De Boer niet vergelijken met bosz. Bosz speelt met een ander systeem daar heeft hij niet de juiste spelers voor gehad in de voorbereiding.
0 0
BRAMHOUTEN
Hoe gaat het met Wim Jonk?
0 -2
godezonensuper
Beter dan met jou.
0 0
BRAMHOUTEN
Weet jij wat ik niet weet? Met mij gaat het uitstekend
0 -1
Web
Napolitaan bij Jonk had hij nu nog rechtsbuiten gestaan, gelukkig zien deze trainers het beter,
0 -6
Web
PSV heeft een facture hoofdjeugdopleiding, dat die niet de beste trainer van Nederland ( Jonk volgens heel veel Ajacieden) binnen halen, hij heeft een PSV verleden, ze kijken wel uit om deze eigenzinnige man die NIET kan samen werken aan te stellen
0 -2
gi0vanni
Ik snap niet wat je met eigenzinnige man bedoelt? Jonk is net als Bosz en Guardiola aanhanger van de visie van Johan Cruijff. Toen Johan Cruijff bij Ajax zat deed hij gewoon zijn werk. Alleen omdat bijna iedereen in Ajax dat niet deed kon hij niet meer met ze samenwerken. Dus je zegt dat als je je werk goed uitvoert je eigenzinnig bent en als je je werk niet doet en iedereen die je tegenwerkt er uit gooit je goed bezig bent.

Verder hebben ze bij PSV een hekel aan Ajax en Cruijff dus dan stel je geen aanhanger van Cruijff's visie in dienst.
1 0
3*stars*3
Gaat trouwens lekker bij City-Chelsea...
0 0
Web
Dus jullie denken, dat Frank met Ziyech , Dolberg, Sanschez , niet beter speelde, kan mij de wedtrijden nog herrineren tegen, Rostov,Roda, Willem11 Bosz had snel door dat je met die spelers toen niet kan presteren, slaap lekker door.
0 -11
EVH
Dat denken wij, ja.
0 0
godezonensuper
Kan aan mij liggen hoor maar ik dacht toch dat tegen Panathinaikos Dolberg en Ziyech niet erbij waren maar Ajax toch leuk speelde itt vorig jaar onder de Boer iedere Europese wedstrijd.
Toen zat iedereen met de tranen in zijn ogen van ellende op de tribune.
0 0
Ozymandias
De Boer koos er zelf voor om voor Gudelj te gaan in plaats van Propper. Om zo'n 8 miljoen euro op Van Ginkel te bieden in plaats van voor een creatieve middenvelder te gaan. Om de komst van Vd Hoorn er doorheen te drukken terwijl Jonk en Bergkamp liever Van Dijk zagen komen.
0 0
mvdk
De Coolsingel stroomt weer leeg.
0 0
afca-mark1990
mooie voor actie van Noa Lang
0 0
Persian07
Is het zo moeilijk om dit soort wedstrijden live uit te zenden??
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ga naar Ajax.nl.
1 0
Persian07
Ik zie nergens een live uitzending???
0 -1
JesusZoonVanGod
Wel even accountje aanmaken.
0 0
afca-mark1990
onder Ajax actueel - live uitzending
0 0
Web
Jonk was toch de man die Dolberg niet wou, stond eigen spitsen in de weg, totaal geen voetbal verstand, met Jonk had je nooit Ziyech gehad.
2 -8
Web
ClanCruiff wat ben je toch kortzichtig, als de mindere B Lichting door de betontrainers ( jou woorden) door de trainers komt, hoe verklaar je dan de C lichting die heel goed is ( graag uitleg) er is in heel Nederland maar een trainer goed en dat is Wim Jonk ( heb je hem wel eens zien lachen ) ik nooit , deze man heeft zich zelf weggejaagd kan totaal niet samenwerken, ik zeg je dat het nu beter gaat met de jeugd, Bergkamp die heeft een goede visie, Jonk totaal door geslagen met zijn kracht trainers, dat mag noot de overhand krijgen,
1 -6
EVH
Dude.... hahahahaaa
0 0
Godenzoon24
Kracht had niet de overhand. Makkelijk scoren maar oh zo onwetend.
0 0
Ozymandias
Nunnely weer met een assist. Kom op roadrunner!!
0 0
afca-mark1990
waarom speelt Ajax in het uit-shirt als ze thuis spelen ?
0 0
MJ98
In de jeugd past het thuisteam zich aan. Net als bij amateurverenigingen
1 0
afca-mark1990
Ok, thanks
0 0
J00DT0TMIJND00D
Gelukkig nog 'iets' wat op creativiteit lijkt met Lang op het middenveld.
0 0
Rsv
Lekker bezig die B1 zeg, het lelijke eendje van onze jeugdopleiding.
2 0
Antje
Dat Jonk zwaar overschat is is wel duidelijk.Blij dat hij weg is.
1 -11
J00DT0TMIJND00D
Waar heb jij het nou weer over?
0 -1
Antje
Joodtotmijndood jij bent wel de laatste die iets mag zeggen.We mogen echt blij zijn dat die weg is geloof me.
0 -6
J00DT0TMIJND00D
Is goed Antje bijdehandje, ik zal voortaan eerst mijn vinger opsteken oke?
0 0
godezonensuper
Leg eens uit dan?
0 0
AjaxPassion
Mooi om te zien dat Guardiola Sané in de Sinkgravenrol laat spelen :o
0 0
Ozymandias
Waar is Kees de Boer eigenlijk? De keren dat ik hem heb zien spelen maakte hij altijd indruk. Hij heeft een redelijk speloverzicht en is goede met beide benen waardoor hij zich makkelijk onder de druk uit voetbalt. Ik zou Aberkane rechtsback zetten, Ekkelenkamp rechtscentraal achterin, Farcas linkscentraal achterin, Botman linksback en De Boer op '6'.
1 0
Mace0107
Geblesseerd, net als Van Gelderen
1 0
AjaxCitizen
Stroomt de Coolsingel al vol om de overwinning te vieren?
3 -2
MJ98
Als we dit zelfs zonder Kluivert, De Ligt, Eiting en Antonucci kunnen winnen zou het wel heel mooi zijn
0 0
Ajax_33
B1 duidelijk een mindere lichting. Als dat nu niet duidelijk is weet ik het ook niet meer.
1 0
Ozymandias
Het was vorig seizoen aan duidelijk dat de lichting een ernstig gebrek aan creativiteit heeft. Daarom zijn Horváth en Szabolcs ook aangetrokken maar Horváth raakte snel geblesseerd en Szabolcs kan pas op 1 januari worden ingeschreven. Het lijkt alsof onder Jonk deze lichting een beetje is verwaarloost.
3 -1
Ajax_33
Inderdaad, de B2 van vorig seizoen was ook niet goed. Maar toen ik dit zei aan het begin van het seizoen kreeg ik allemaal gezeik naar me hoofd dat dat niet waar was.
3 -1
Ozymandias
Gelukkig is de A2 afgeschaft en zullen veel van deze talenten volgend seizoen niet meer bij Ajax spelen. Ik denk dat de A1 volgend seizoen met jongens uit de 1999 en 2000 lichting plus Redan een behoorlijk team kan samenstellen. Ik neem aan dat Pasquali, Antonucci en Kluivert naar Jong Ajax worden doorgeschoven maar zelfs dan kan de trainer van de A1 wel een goed elftal neerzetten. Bijvoorbeeld:

Plomper; Bakboord, Aberkane, Farcas, Bakker; Lang, De Boer, Szabolcs; Nunnely, Redan, Horváth
0 0
AYounes11
Horvath ligt er wel even uit. We zullen nog een paar jeugd aankopen moeten doen voor deze lichting.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Las laatst dat Horvath waarschijnlijk weer terug is na de winterstop.
0 0
AjaciedForLive
A1 word 1-1
0 0
Ozymandias
Goed om te zien dat Lang alweer fit is. Wat is er eigenlijk met Antonucci aan de hand?
0 0
Ozymandias
Na de winterstop zal Vink met Horváth (die dan hopelijk terug zal zijn van zijn blessure) en Szabolcs twee extra creatieve spelers ebij hebben. Het is duidelijk dat de B1 dat soort spelers heel hard nodig heeft.
0 0
Mace0107
Is die Szabolcs al zeker?
0 0
Ozymandias
Ik vroeg dat laatst hier op AS en toen kreeg ik "Ja" als antwoord.
0 0
willieovertoom
De B2 speelt matig, maar mist natuurlijk een aantal spelers. Brobbey, Maddy, Llansana, Gravenberch en Ben Sallem zijn vrij bepalende spelers. Omzigtig en Trustfull vandaag redelijk. De rest ondermaats. Vooral De Vries en Allouch laten nog niet zien dat ze de b'tjes aankunnen. Tweede helft maar door naar de D1 dat 1-0 voorstaat tegen De Graafschap.
0 0
J00DT0TMIJND00D
El Kadiri ook bij de B2 zie ik. Jammer dat Unuvar niet van de partij is, al zal hij naar alle waarschijnlijk Dinsdag meespelen met de C1 tegen Sparta..
0 0
mvdk
Wel een hoop buitenlandse namen.
2 -5
Beretta
Maakt dat wat uit dan?
2 -2
mvdk
??? Tjonge zeg, moet nou overal wat achter zitten? Voor het toekomstige Nederlands elftal zie ik graag wat meer Hollandse namen ja, is dat erg?

Uiteraard staat Ajax op 1 en ben ik hartstikke blij met de goede buitenlandse spelers die er op de toekomst rondlopen. Dat is alleen maar goed. Zolang er maar een goede balans blijft, aangezien Ajax een Nederlandse voetbalclub is en geen Panathinaikos deel 2 moet worden. Heb je dat elftal gezien? Of NEC?

Als je dat al niet meer kunt bespreken...
2 -2
Beretta
Rustig baas, ik was alleen benieuwd naar je uitleg ;)
0 0
mvdk
:).
0 0
3*stars*3
Meer Hollandse namen of gewoon spelers met Nederlandse nationaliteit?
Mij maakt het echt niet uit of ze Nouri of vd Beek heten.
Laatste jeugdploeg van oranje, dat titel pakte was ploeg met: Depay, Vilhena, Rekik, Kongolo etc.

Weinig puur Hollandse namen maar de beste Nederlanders spelen gewoon.
0 0
mvdk
Uiteraard doel ik op de Nationaliteit. Sorry dat ik afging op 'pure namen'. Daar moet ik nog een beetje aan wennen.

Tevens is het zo dat er een hele hoop een dubbele nationaliteit hebben, en dus gewoon voor bijvoorbeeld Marokko kunnen kiezen. Kijk bijvoorbeeld naar Ziyech. Ik hoop niet dat Nouri er achteraan gaat....
0 0
3*stars*3
Vooral omdat je het door Hollandse namen had, was het wat verwarrend maar i get your point.
De jongens met Surinaams/Curacao roots, moeten we geen zorgen over maken want oranje is hun 1e keus.

Jongens met Marokkanse roots, kunnen idd hun "gevoel" volgen en dan kiezen voor Marokko maar dat is en blijft een dilemma, voor die jongens en de bond.
0 0
mitchafca
maak je niet druk als jij dat vind is dat jou goed recht .
En zolang jij voor jou zelf weet dat jij er verder niets mee bedoeld prima toch.
4 0
mvdk
Klopt, ik bedoel er helemaal niets verkeerds mee.
1 0
Toon meer reacties