[Foto's] A1 ondanks puntenverlies winterkampioen

door JipVR 124

De A1 van Ajax heeft zich, ondanks het verspelen van een 2-0 voorsprong, weten te kronen tot winterkampioen. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord A1. De B1 leed op bezoek bij Feyenoord B1 een zware nederlaag (4-1), terwijl ook de B2 onderuit ging (0-3 tegen FC Twente). Ajax C2 won wel. Op De Toekomst werd PEC Zwolle C2 met 7-1 verslagen. App-gebruikers klikken hier voor het fotoverslag.

FT | Feyenoord B1 - Ajax B1 (4-1)
Ajax B1 heeft op bezoek bij Feyenoord B1 zijn derde nederlaag op rij geleden. Na AZ (0-2), PSV (3-1) werd er dit keer in Rotterdam met 4-1 verloren. Het aantal competitienederlagen dit seizoen komt daarmee op vijf.

Al binnen enkele minuten wist Cheick Touré Feyenoord B1 op voorsprong te brengen. Niet lang erna wist de spits van de Rotterdammers opnieuw te scoren. Rodney Huygen passeerde drie Ajacieden, waarna Touré opnieuw kon scoren. Deed Ajax nog wat terug? Jawel. Een enorm harde vrije trap van Hossein Zamani raakte de lat, maar daar bleef het dan ook wel bij. Vlak voor rust raakte ook Feyenoord nog de lat, waardoor een grote achterstand Ajax bespaard bleef.

Na rust kwam Ajax B1 een stuk beter voor de dag. Eerst werd een schot van Jurriën Maduro uit de kruising getikt, waarna via Ricardo Farcas de aansluitingstreffer werd gemaakt. De Roemeen kopte een perfecte voorzet van Giovanni de la Vega binnen. Vlak erna schoot diezelfde De la Vega op de lat, waarna Maduro een teenlengte te kort kwam om de gelijkmaker te maken.

Ajax B1 was op zoek naar de gelijkmaker, maar toen Sven Botman tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, en dus rood, ontving, was het gedaan. Twee minuten later wist Feyenoord te profiteren en via een doelpunt van Wouter Burger liep het uit naar 3-1. In de slotfase kreeg ook Abdallah Aberkane nog rood, waarna Achraf El Bouchataoui er uit de daarop volgende vrije trap ook nog 4-1 van maakte.

Opstelling Feyenoord B1: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kökcü, Burger; Huygen, Touré, Azarkan.
Wissels Feyenoord B1: Kalentjev, Reemst, Fetahi, Jansen, Amadin.

Opstelling Ajax B1: Ruijgrok; Fosu-Mensah (Douglas 20'), Aberkane, Botman, Farcas (Llansana 65'); Q. Maduro, J. Maduro, Ekkelenkamp; Sint (De la Vega 54'), Brobbey (El Bachir 76'), Zamani (Margaret 76').
Wissels Ajax B1: Reiziger, De la Vega, Margaret, Douglas, Llansana, El Bachir.

FT | Ajax B2 - FC Twente B2 (0-3)
Ook de B2 van Ajax kende een pijnlijke zaterdagmiddag. De Amsterdammers gingen in eigen huis tegen FC Twente kansloos onderuit: 0-3.

Al na zes minuten wist Daan Rots uit een Twentse corner raak te koppen. Tussendoor kreeg Ajax via Enrico Hernandez wel de kans op de gelijkmaker, maar daarna was het FC Twente dat dicteerde. Via opnieuw een kopbal van Rots kwam het op 0-2, terwijl Lopes Mendes met een afstandsschot de lat raakte. Diezelfde Lopes Mendes was vlak na rust wel verantwoordelijk voor de 0-3.

In het restant van de wedstrijd zorgde Terence Meuwese, die zijn rentree na lang blessureleed maakte, ervoor dat erger leed bespaard bleef voor Ajax B2. Dankzij enkele knappe reddingen bleef het bij ‘slechts’ 0-3.

Opstelling Ajax B2: Meuwese; Bonnah, Omzigtig (Pynadath 41'), Aksit, Scholten; Trustfull, Mbinga, De Vries; Allouch, Hernandez, El Kadiri;
Wissels Ajax B2:
Zimonyi, Pynadath.

0-1 Daan Rots (6')
0-2 Daan Rots (40')
0-3 Lopes Mendes (46')

- Bij Ajax B2 is Terence Meuwese na lang blessureleed weer van de partij.

FT | Ajax C2 - PEC Zwolle C2 (7-1)

Opstelling Ajax C2: Dijkstra; Oostwoud, Rensch, Braspenning, Misidjan; Mukeh, Yah, Karahasanivic; Enem, Hoogewerf, Markelo.
Wissels Ajax C2: Wassenaar, Dakriet, Quaedvlieg, Bonsu, Doest, Sarfo, Oughcha.

-

FT | Ajax A1 - Feyenoord A1 (2-2)
Ajax A1 heeft zich ondanks een 2-2 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord gekroond tot winterkampioen. De Amsterdammers gingen bij rust nog met een 2-0 voorsprong aan de leiding, maar gaven deze in de tweede helft weg.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Ajax A1 op voorsprong te komen. Uit een vrije trap wist Kaj Sierhuis Ché Nunnely te bereiken, die legde terug, waarna Dani de Wit simpel kon binnenglijden. In het verloop van de eerste helft kreeg ook Sierhuis de kans op de 2-0, terwijl ook Nunnely dichtbij was met een schot op de paal. Uit de corner die hierop volgde was het Sierhuis die de bal teruglegde op Mees de Wit, waarna de aanvaller vanaf randje zestien wist raak te schieten.

Na rust was de eerste kans voor Ajax A1. Lang, die zijn rentree maakte na een liesblessure, verrichte goed voorwerk, waarna Mees de Wit een voorzet gaf op Nunnely. De buitenspeler van Ajax werkte de bal in de handen van de keeper. Vlak erna deed Feyenoord via Robin Zwartjens wat terug, waardoor de spanning terugkeerde in de wedstrijd.

Het werd steeds meer een vechtwedstrijd, hetgeen in het voordeel was van de jonge Feyenoorders. Na een overtreding van Boy Kemper mochten de Rotterdammers een kwartier voor tijd aanleggen voor een strafschop, welke door Dylan Vente werd benut. In het restant van het duel ging Ajax A1 nog op zoek naar de overwinning, maar het mocht niet baten.

Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord, Doekhi, Kemper, Bakker (Ter Heide 89'); D. De Wit, Matusiwa, Lang; Nunnely (Flemming 77'), Sierhuis, M. De Wit (Kaars 77').
Wissels Ajax A1: Plomper, Ter Heide, Struijk, Blöte, Benninga, Kaars, Flemming.

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson, Vente; Smulder, Robertha, Bangura.
Wissels Feyenoord A1: Anez, Roffelsen, Kökcü, Ten Hove, Roeleveld, Van Wetten.

1-0 Dani de Wit (9')
2-0 Mees de Wit (36')
2-1 Robin Zwartjens (53')
2-2 Dylan Vente (79', pen.)

- Bij Ajax maakt Noa Lang zijn rentree na een liesblessure.