Bosz ziet Schöne niet als buitenspeler

BvdPloeg, 19-08-2016 om 15:34, 7069 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne hoeft zich bij Ajax niet meer te richten op de rechtsbuitenpositie, zo heeft Peter Bosz vrijdag aangegeven tijdens de persconferentie. De Deen wordt gezien als middenvelder en moet de concurrentie aangaan. 

'Ik heb zelf een bepaald beeld van wat ik bij vleugelspitsen verwacht', legt Bosz uit. 'Ik vind Lasse een echte tien in de korte ruimte en iemand met snelle oplossingen. Hij kan nog wel op rechts spelen, maar dan moet je je daar op aanpassen met een rechtsback die er overheen komt.'

'Sinkgraven heeft dat ingevuld op links omdat Amin geblesseerd was', vervolgt Bosz, die een stuk blijer was toen Amin Younes weer op links beschikbaar was. 'Ik hou van vleugelspitsen die dreiging hebben in de één tegen één. Die dreiging viel ook meteen weg tegen Rostov toen Amin eruit ging, ondanks dat Cassierra het op zijn eigen manier goed invult.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JordyAjacied
Amin onze beste speler!
0 0
mistermiyagi
Met Cerny spelen!#
0 -2
Daantje Makkes
In tijden van nu kan je een speler als Schöne wel gebruiken maar moet je hem goed benutten. Ik denk dat Bosz dat zelf ook wel beseft
0 -1
Rockpotje
Dat lijkt me dan einde verhaal voor Lasse. Als half heeft hij niet het loopvermogen om het pressievoetbal van Bosz te spelen en voor een vrij tien die alle ruimte krijgt (zoals Sneijder tien jaar geleden) is geen plek, dat past evenmin bij het dynamische voetbal dat Bosz nastreeft. De enige mogelijkheid die overblijft is een rol als spelverdeler a la Pirlo, maar dat zie ik niet snel gebeuren.
0 0
Shqiptar
Eindelijk, dat achterlijke gedoe van de Boer sloeg nergens op.
1 0
Jan Doedel
Er was er maar 1 die hem als buitenspeler zag...
0 0
..::Rootje::..
Hmmmmmm... "Sinkgraven speelde daar, omdat Amin geblesseerd was" hmmmm.... volgens mij gaf meneer Bosz eerder aan, dat hij Sinkgraven misschien wel vaker op die positie zal gebruiken.

Verder logische beredenering. Meneer De Boer zette hem daar, zodat Van Rhijn op kon komen.

Maar ook meneer Bosz zal fouten maken als ervaren trainer, net zoals meneer De Boer fouten maakte als beginnend trainer. Da's logisch.
0 -2
Ajaccus
Schone was en is de ideale 12e man omdat hij op meerdere posities inzetbaar is. Met op de meeste plaatsen straks een goede dubbele bezetting mag Lasse een mooie transfervrije move gaan maken. Uiteraard met heel veel dank voor zijn inzet al die jaren.
0 0
TheRiviera
Schöne is helaas niet op meerdere posities inzetbaar. Hij is puur een nummer 10. Hij heeft niet het loop verlopen om als controleur te spelen en hij is niet snel genoeg om ze man uit te spelen als vleugelspeler. Welke posities behalve CAM blijven dan over?
0 0
afcas
cam positie blijft ook niet over omdat hij handelingssnelheid, gewone snelheid en uithoudingsvermogen te kort komt...
0 0
TheRiviera
Bosz zegt net in dit artikel dat hij Schöne een echte nummer 10 vind voor in de kleine ruimtes iemand met snelle oplossingen. Voor snelle oplossingen heb je een hoge handelingssnelheid nodig. Als Schöne waneer hij op 10 speelt gewoon voorin blijft hangen en niet teveel van ze energie verbruikt tijdens het verdedigen dan kan hij makkelijk 3/4 van de wedstrijd mee doen.

0 0
afcas
Dat kan Bosz vinden, maar toch heet schone ELKE wedstrijd op het middenveld aangetoond handelingssnelheid tekort komt... Ik weet niet of je stevie wonder heet ofzo, alhoewel, zelfs stevie zou kunnen zien dat dit het geval is...
0 0
Ajaccus
Over de afgelopen jaren heeft hij op veel verschillende posities gespeeld alhoewel dat niet uit weelde was. Hij komt nu echter op geen enkele positie meer in aanmerking voor een basisplaats en zelfs niet in de tweede lijn. In die zin heb jij dus gelijk. Tijd voor een transfervrij vertrek en ergens cashen voor nog een paar jaar.
0 0
talent020
Jammer dat Bosz op dit moment Cassierra ook als buitenspeler lijkt te zien, hij is gewoon een spits! Maargoed ik ben wel blij dat Bosz in Schone een middenvelder ziet,
0 0
Adam24
Wat een vreemde redenatie van Bosz. Tuurlijk is Schone meer een middenvelder maar dat is Sinkgraven ook. Dus je kan Schone wel rechtsbuiten zetten maar dan moet je Veltman (of Tete) er meer overheen laten komen. Ik had Schone er sowieso ingebracht dinsdag. Was precies een soort speler die je nodig had. El Ghazi heeft 1 tegen 1 veel meer dreiging maar heeft oogkleppen op als het om loopacties van andere gaat. Schone had Traore minimaal 1 keer alleen voor de keeper gezet. Daarnaast heb je niet zoveel aan El Ghazi wanneer hij (drie)dubbel gedekt staat. Schone kan daarentegen veel beter de combinatie aangaan. Het is uberhaupt belachelijk dat Bosz maar twee keer heeft gewisseld als je ziet dat je team er conditioneel doorheen zit.
0 -1
TheRiviera
Bosz heeft in een artikel op VI aangegeven waarom hij Schöne niet als buitenspeler ziet omdat je dan een back nodig hebt die er overheen kan komen en volgens Bosz is Tete niet zo back. Ajax had in van Rhijn en daarvoor vd Wiel zulke backs die aanvallend ingesteld waren en vaak optrokken maar je kan duidelijk zien dat Tete verdedigend sterker is.
0 0
Adam24
Maar Veltman heeft dat wel. Daarnaast komen die backs niet op omdat ze al een jaar met El Ghazi voor hun neus spelen. Die staat altijd bij de cornervlag, kan je niet echt overheen.
0 0
TheRiviera
El Ghazi is juist een vleugelspeler die ze man kan uitspelen met een actie en snelheid daarom heb je ook geen back nodig die er overheen moet komen en daarin tegen zijn Tete en Veltman niet aanvallend genoeg ingesteld om dit in te vullen.
0 0
afcas
dan mag el ghazi dat eerst wel eens bewijzen dat hij dat is. de beste man is nu in 2 jaar geen man eecht voorbij gekomen aangezien hij ze altijd 2x tegen komt en dan de 2e x of met geluk een voorzet kan geven zonder richting te kunnen bepalen, de bal over dde achterlijn werkt of met wat geluk eenn corner eruit sleept zonder dat het bewust was... de beste man is niet snel genoeg op dde 1e meters waardoor hij eigenlijk niet als buitenspeler kan spelen die de voorzetten moet geven. hij zou eventueel wel naar binnen kunnen komen omdat je daar niet die snelheid voor nodig hebt. dit doet hij dan ook regelmatig maar hij kan niet met links schieten... enige wanneer hij nuttig kan zijn, is als hij diepgestuurd wordt of als hij van links komt. hij loopt vrijwel nooit op diepe ballen en als hij het doet is hij vrijwel altijd te laat omdat hij de bal altijd in zijn voeten wil terwijl hij tegen de zijlijn aaan staat...
0 0
Jos1983
was El Ghazi niet degene die Youness een NIET te missen kans gaf in de eerste helft en Traore een vrije kopkans gaf in de tweede. Als die ballen er wel ingaan, speelt ie een wereldpartij en is ie voor iedereen hier weer terug.
Vind dat hij afgezien tegen PAOK juist een prima indruk maakt de eerste wedstrijden van het seizoen. Dat niet alles lukt en het soms nog een beetje grillig is hoort denk ik ook bij een jonge buitenspeler...
0 0
@Maar7en
Kortom we hebben te weinig vleugelspelers... Als het goed is zou dit na het vertrek van Fischer al opgepakt worden, maar waar blijft ie? Als El Ghazi weggaat zijn er minstens twee nodig dus haast is geboden lijkt me. Waarom lukt het Ajax nooit een selectie bijelkaar te krijgen die canaf de eerste wedstrijd in de competitie er staat (uiteraard afgezien van een verkoop van een speler na de start...) Als El Ghazi en Cillessen vertrekken lopen we helemaal achter de feiten aan en kom je in feite 3 selectiespelers tekort (vervanger Fischer, El Ghazi en Cillessen) bij meerdere wedstrijden. Dat is toch absurd.
0 -1
afcas
dus op dit moment komen we 1 speler te kort en zijn we bezig met bailey... das dus in principe geen probleem en als het lukt gaan we er wat dat betreft op vooruit. barcelona kwam uit het niets voor jasper dus dat daar geen "vervanger" voor gehaald is zegt nog niets en de geruchten over el ghazi zijn er al hele transferperiode zonder dat een club zich officieel gemeld heeft. volgens mij raak je een beetje overspannen...
0 0
boye04
Klaassen en Schöne zijn toch 2 totaal verschillende spelers. Waarom men in Klaassen een 10 ziet is mij nog steeds een raadsel.
0 -2
Hwb
Goede aanvallende loopacties, komt in positie en scoort zo vrij veel.
0 -2
daniajax1
Nou, dan kan je El Ghazi dus nooit verkopen. Ook niet al Bailey komt.
0 -2
A Kind of Magic
Kortom, we hebben Klaassen, vd Beek en Schone op 10 (Bosz zijn woorden na de match tegen Rostov)

Klaassen is een topper, maar verkeert niet in grootste vorm en mist in mijn ogen écht het gogme om een 10 te zijn. vd Beek is een groot talent, maar is qua speelstijl meer een verfijnde kopie van Klaassen. Schone lijkt me derde keus, en is wel "het meeste een 10 van deze drie spelers", maar lijkt toch te kort te komen

Dus:

- Waar is Nouri in dit verhaal?
- Schone ruilen voor Ziyech met een pak geld erbij?
- Waarom noemt hij Sinkgraven niet, is hij nu officieel de back-up van Youness?

Als Bosz met een 10 wil spelen ben ik niet tevreden met de huidige opties.
0 -2
afcazeist
klaassen mist gogme? hij mist miss techniek en creativiteit maar wat die man zo goed maakt is zijn spelopvatting en overzicht!
0 0
A Kind of Magic
Hij mist juist geen techniek, hij heeft een uitstekende basistechniek. Alleen hij mist inzicht, creativiteit. Tegen Rostov werd er enkele malen kort bij de 16 gecombineerd en maakte hij vaak de verkeerde keuze.

Hij heeft in mijn optiek:

- Loopvermogen
- Gevoel voor diepgang
- Scorend vermogen
- Gevoel voor positiekiezen
- Goede inspeelpass
- Goede controle

Hij heeft in mijn optiek niet:
- Een steekpass
- Handelingssnelheid in de kleine ruimte
- De techniek om een mannetje uit te spelen ( een andere soort techniek)

Toch wel elementen die een Ajax nummer 10 hoort te hebben. Mijn mening.
0 0
insectenverdelg
Sinkgraven dan?
0 0
Spuit11
Klaassen uit vorm? Man! Die gast is bijna bij elk doelpunt van Ajax tot dusver betrokken geweest? Wat eis je nog meer van Klaassen? Die knaap rent en sprint zich rot voor zijn team genoten. Okay, het is geen Dennis Bergkamp maar hij doet me wel denken aan Jari Litmanen. Die speelde zich ook helemaal weg in dienst van het team. Ooit daar aan gedacht?

En je stuk over gogme ben ik niet tevreden. Vergeten wat Klaassen liet zien tegen Barcelona in de laatste minuten tegen die verdediger? Juist, gogme. Als er één iemand in selectie gogme heeft is dat Klaassen wel.

Ik ben echt bang dat menig supporter Klaassen onderschatten wat betreft belang in selectie van dit Ajax.
0 -2
Ajax4life16
Ik ben het met je eens. Nouri en de Jong horen de voorkeur te krijgen boven Schöne. Begrijp me niet verkeerd, Schöne is een geweldige kerel en heel loyaal, maar we moeten aan onze toptalenten denken. De gouden generatie komt eraan, en qua leeftijd beginnen ze toch al aardig te springen.
0 0
WyZynDeBeste
Blij dat hij het nu ook openlijk aangeeft, al wisten we dit natuurlijk gelukkig al.
1 -1
OntlastendeMiddenvelder
En van die hoognodige échte buitenspelers hebben we er maar één.
1 -2
insectenverdelg
Nog 2 maar 1 wordt er verpatst.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik vind Younes alleen een échte.
0 0
insectenverdelg
Nee, je kan beter Dijks op de zwakste man van het veld zetten toch Peter?

als Schone niet meer als buitenspeler opgesteld wordt kan je m beter laten vertrekken.
0 -6
afcas
dat kon je sowieso al beter doen...
0 0
TikkieTerugJaap
En Cerny is er voorlopig niet klaar voor zei Bosz. Dus we hebben 2 buitenspelers, wat geweldig gehandeld!
3 -2
eros
Straks nog maar 1,...
1 -2
TheRiviera
Eindelijk een trainer die snapt welke spelers op welke posities horen. Waarom FdB dit nooit zag snap ik totaal niet. Schöne is nooit een vleugelspeler geweest altijd zijn klasse getoond op het middenveld. Maar ondanks dat Bosz dat inziet zie ik Lasse niet meer een kans krijgen op '10'. Als Klaassen eventueel geblesseerd zou raken dan denk ik dat Bosz de voorkeur geeft aan vd Beek of Sinkgraven op '10' omdat jonge spelers voorrang geven namelijk onderdeel is van het huidige beleid.
5 0
simok
Beetje kort door de bocht. Het barste toen van de "talenten" op rechtsbuiten. Ik ben het met je eens, maar zonder versterkingen komt Schöne daar wellicht ook onder Bosz terecht. Destijds kwamen Lukoki, Becker, Muric en zelfs El Ghazi tekort.
0 0
wolterx
Kortom: We hebben niemand achter El Ghazi?
1 0
Leprechaun
En dan is het nog maar de vraag of we straks El Ghazi nog wel hebben.
0 0
jollie18
Jewel straks Bailey en ook achter Younes
1 0
PuurGeluk
Cerny!
3 -1
simok
Achter El Ghazi hebben we in principe Veltman of Tete, als de rechtshalf ver genoeg naar binnen trekt tenminste :p
0 0