Schuurs: 'Ik mag van Bogarde niet meer lachen'

NickOoms, 11-09-2020 om 15:55, 9980 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Perr Schuurs gaat zijn basisplaats dit seizoen niet kwijtraken, zo vertelt hij tegenover FOX SportsDe verdediger heeft een ijzersterke voorbereiding achter de rug en stevent af op een basisplaats. Onder andere assistent-trainer Winston Bogarde heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Schuurs.

Vorig seizoen maakte Schuurs op cruciale momenten geregeld een fout. Volgens de verdediger kwamen die fouten door een gebrek aan focus en concentratie. 'Als je kijkt naar die fouten, waren die fouten vaak in de laatste minuten. Het had gewoon te maken met focus en concentratie. Dat moet ik gewoon tot de laatste seconde houden. Ik speelde die wedstrijden gewoon goed, maar in die laatste minuten niet. Dat moet er uit. Dat begint hier op de training en wij willen gewoon de nul houden. Ik ben me bewust geworden van wat beter moet en wat ik beter kan doen om uiteindelijk iedere wedstrijd te spelen.'

De Limburger is kritisch op zichzelf, maar heeft dit seizoen de knop omgezet. 'Ik denk wel dat ik soms te lief was in de duels. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen AZ, dan was het gewoon allemaal veel te makkelijk. Dat moet er uit. In de voorbereiding heb ik dat zeker laten zien. Als verdediger moet je ook elk duel willen winnen.'

Ook de hulp van Bogarde heeft bijgedragen aan de goede voorbereiding van Schuurs. 'Ik train veel met hem individueel. Hij helpt mij heel goed dit seizoen en ik kan veel van hem leren. Ik moet niet altijd maar mooi willen opbouwen, want de nul houden is het belangrijkste. Ik moet ervoor zorgen dat we niets tegen krijgen. Hij zit mij zeker op de huid. Ik mag niet meer lachen op het veld, maar daar buiten wel. Uitstraling is belangrijk naar je tegenstander. Voor mij is het alleen maar goed dat iemand zo met me bezig is.'

Concurrentie

Net als vorig jaar heeft Schuurs met concurrentie te maken, maar vooralsnog lijkt de verdediger de strijd te hebben gewonnen. 'Álvarez staat op het middenveld en dat is de keuze van de trainer. Jurriën (Timber, red.) zit achter mij. Ik moet geen moment verslappen om die basisplaats te verliezen, want dat gaat niet gebeuren dit seizoen. Zowel mijn kracht als fysiek is weer toegenomen. Het is voor mij enorm belangrijk dat ik veel ga spelen.'

Denk jij dat Ajax met 1-4 wint op bezoek bij Sparta? Zet dan in en krijg 11,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koekepeer
Ik zag voor de wedstrijd tegen Utrecht even van dichtbij hoe Bogarde een rondo inspecteerde, die blik van hem was om bang van te worden
0 0
preme
Deze Limbo buigt voor niemand
4 0
Adam24
Het ziet ernaar uit dat hij nu eindelijk het vertrouwen krijgt wat hij eigenlijk na de voorbereiding op vorige seizoen ook verdiende. Hij had toen ook een goede voorbereiding maar dit seizoen is hij echt nog een stuk beter, één van de uitblinkers zelfs. Het is te hopen dat hij net zo stabiel is wanneer het zometeen om de knikkers gaat.
0 0
NaarCLbeker5
Benieuwd of hij het volhoudt om niet te lachen als ze aan het eind van het seizoen nog op het veld staan om de CL-winst te vieren.
1 0
bdsngsfs
Haha! Bogarde die je op je hielen zit. Dan stop je met lachen :) Goed werk.
0 0
Ajax27
Goed om te horen dat Bogarde een sterke invloed heeft. Deze jongen gaat het maken, alle vertrouwen in!
2 0
blueberry
eerste wedstrijd uit tegen Sparta als hij maar wel zijn jas aanhoud
0 0
noppenkoning
Sinds Bogarde op de bank zit hebben we niet meer verloren.
3 0
insectenverdelg
Ik zou ook bang zijn om met verlies in 1 kleedkamer met Winston te zitten. ;)
3 0
AFCA-B93
Veltman kon dat denk ik wel goed scheiden van elkaar, het dolletje maken met de aanvaller, om vervolgens een spijkerharde tackle in te zetten. Die balans moet Perr ook zien te vinden. Je hoeft niet 90 minuten lang nors te kijken naar je tegenstander, maar wel ervoor zorgen dat de tegenstander voelt dat er bij jou weinig te halen valt.
2 0
Mocrodammerr
Je moet je tegenstander 90 minuten lang slopen. alles is geoorloofd. daarna geef je hem een glimlach en een drankje
6 0
bdsngsfs
Iedereen was ook bang voor Stam in zijn Italiaanse periode. Helaas werd hij bij Ajax weer wat aardiger.
1 0
Deepblue
Top werk, zeker ook verdienste van Bogarde - had ik niet gedacht.
1 0
DiAngelo
Had het ook niet gedacht, niet dat ik niet geloof in Bogarde, maar ik kon weinig momenten van Schuurs herinneren van vorig seizoen waaruit bleek dat hij t uberhaupt in zich had. En ik moet t ook nog zien ...wat als het om het echie gaat en t gaat mis...hoe houdt hij zich dan...zakt hij dan alsnog door het ijs of stroopt ie zijn mouwen op en speelt hij alsnog een berepartij....ik hoop t laatste uiteraard...Ajax heeft veel vertrouwen in hem...zal niet voor niks zijn.
0 0
Ozymandias
Waarom had je dat niet verwacht? Volgens Alderweireld is Bogarde samen met Simeone de belangrijkste persoon in zijn ontwikkeling als verdediger geweest. Ook andere spelers die Bogarde in het verleden heeft getraind hebben zich zeer positief over zijn rol in hun ontwikkeling gesproken.
2 0
Henkjanklaas
Zo mooi Zijn als hij doorbreekt want zeker lengte komen we anders tekort.
Ik vrees dat eth geen extra verdediger en middenvelder haalt. Kan ons opbreken in de CL
0 -2
ghouleseddik
Ah Bogarde, als die 22 jaar geleden z'n been niet had gebroken was Oranje wereldkampioen geweest.
1 0
Schip
Mooi, Bogarde haalt dat speelse, naïeve er wel uit. In het veld professioneel killen. Je mag - moet - ervan genieten, maar je tegenstanders mogen er best tegen opzien om tegen jou te moeten spelen.

Schuurs was aardig aan de weg aan het timmeren met die tackles.
0 0
Schwalbino
Laatst betwistte iemand op AS de invloed van Bogarde nog.
0 -2
MK77
Vierendelen die persoon
5 0
Juichtoon
Ik moet hier om lachen, maar dat mag niet....
3 0
Redrum
Bogarde als assistent is volgens mij gewoon goud waard. Dat is echt iemand waar spelers respect voor hebben en waar ze naar luisteren. Als Winston je vertelt iets te doen, dan doe je dat gewoon.
5 0
ajaxxcied4life
Precies, maar tegelijkertijd ook niet te geforceerd ofzo. Als je hem bezig ziet op het trainingsveld met die jongens, samen met die Witsche dan zie je dat er ook voldoende wordt gedold maar de zweep zal er zo nu en dan ook be 's t over gaan.
2 0
AlexIbarra
Bogarde / Witschge is sowieso een prachtige combi.

Allebei linkspoten maar verder totaal verschillende voetballers. Witschge die altijd puur op z'n techniek leunde (was als kind altijd fan van hem) en Bogarde die vooral op wilskracht van linksbuiten bij Sparta de linksback vd beste club ter wereld werd. En daarna vanaf de bank multimiljonair.
0 0
GrandMasterFlex
Wat een baas hea
2 0