De Jong lyrisch over Trabelsi en Maxwell: 'Niet normaal'

ThijsZwagerman, 05-07-2020 om 13:05, 7773 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nigel de Jong is nog altijd erg te spreken over Hatem Trabelsi en Maxwell, de respectievelijk rechts- en linksback waarmee hij in zijn Ajax-tijd samenspeelde. Volgens De Jong had Ajax in die periode ‘twee fantastische zijkanten’.

Op Ajax.nl heeft De Jong zijn favoriete Ajax-elftal opgesteld en daarbij zijn dus plekken ingeruimd voor Trabelsi en Maxwell. De laatstgenoemde was aan de bal volgens De Jong ‘niet normaal’. ‘Maxwell is voor mij de meest complete en creatieve linksback waarmee ik ooit in een team heb gezeten. Hij werd gewoon speler van het jaar bij Ajax en van de Eredivisie. En dat voor een linksback… Als rechtsbuiten wist je van tevoren al dat het geen leuke wedstrijd zou worden. Veel verdedigen en maar weinig aanvallen. Maxwell was namelijk zo goed. Wat hij met een bal kon, dat was niet normaal.’

Ook Trabelsi kan rekenen op lovende woorden van De Jong. ‘Hij was echt zo goed. Ik denk dat hij de meest complete rechtsback was waarmee ik heb gespeeld. Het was echt een soort tank, hij bleef maar gaan. Aanvallend erg sterk, maar ook verdedigend stond hij zijn mannetje. In die periode hadden we met Trabelsi en Maxwell echt fantastische zijkanten.’

Verder komt De Jong ook te spreken over oud-ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic, die volgens De Jong weleens voetbaltrainer zou kunnen worden. ‘Ik denk dat Zlatan Ibrahimovic een goede trainer zou zijn. Hij heeft ook de juiste persoonlijkheid en de kennis om het over te brengen.’

Favoriete Ajax-elftal van Nigel de Jong:

Lobont; Trabelsi, Escudé, Chivu, Maxwell; N. De Jong, Van der Vaart, Sneijder; Pienaar, Ibrahimovic, Van der Meyde. 

Denk jij dat Real Madrid met 1-2 wint van Athletic Bilbao? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Maxwell was echt een voetballende kracht extra in je team. Ook Nico kan daar niet aan tippen, zelfs niet met zijn duelkracht. En Trabelsi deed mensen zelfs Reiziger vergeten als back. Nou was hij aanvallend veel sterker en verdedigend nog steeds een harde, scherpe back, maar Reiziger kon vrijwel zonder overtredingen en iig zonder kaarten tegenstander uitschakelen.

Bizar goed gescout toen. Net als Chivu. Zlatan was niet echt gescout, die stond al bekend als mega talent.
1 0
Kuningast
Hij heeft toch ook met Litmanen gespeeld? En dan kies je Pienaar boven hem?
2 0
VoorOnzePloeg
Was niet echt Litmanen in zijn glorietijd
2 0
AFCAMM
Tsja.. Op zich niet heel gek toch?
Ik ben groot fan van Jari. Hij is mijn favoriete speler ooit. Maar zijn tweede periode bij ons was hij toch niet meer de speler van midden jaren 90? En zou jij Jari dan op rechtsbuiten zetten in je elftal?
Ik snap wel dat hij hier dan voor een andere naam gaat.
2 0
Jornnn
Vrienden denk ik. Escude vond ik persoonlijk eenvan de minste cv’s die ajax ooit gehad heeft, maar Nigel zal niet veel opties hebben verwacht ik.
0 -1
Sluk
Het centrale Blok Chivu-Bergdolmo vond ik in die tijd het sterkste eerlijk gezegd.
1 0
Schip
Ik vond Escude helemaal niet zo slecht hoor. Ook geen geweldenaar, maar verdedigers als Grygera, Pasanen en Escude zakten niet door de ondergrens.
0 0
CruijffiaansNouriaans
Escude was te traag en kon slecht draaien en was daardoor ongeschikt. Pasanen was te weinig doortastend en grygera aanvallen weer te weinig . Ohw en hoe vaak ik Hatem wel niet een man compleet vergat inde 16 - liep vaak uit zijn rug weg als hij naar de voorzet keek
2 0
BillSplate
"Hij was ontzettend professioneel, echt een voorbeeld voor veel spelers. Je moet niet vergeten dat hij op een moeilijk moment naar Ajax kwam, hij moest Christian Chivu doen vergeten. Uiteindelijk werd Julien - mede door hard werken - zelfs captain. Aan hem heb ik als medespeler erg veel gehad.”
0 0
Jornnn
Zelf ff opgezocht. Het was Pasanen of Escude. Dan snap ik de keuze.
1 -1
Jornnn
Edit 2: Heitinga en Grygera kon ook nog. Dus ik snap de keuze niet.
0 -1
AFCAMM
Maar het is dan ook Nigel’s keuze, en het is een favoriet elftal. Dat hoeft niet per se uit de beste spelers te bestaan, toch? Het is meer een elftal van spelers waar hij graag mee speelde, heb ik het idee.
0 0