'Mogen ongeveer 12.500 mensen ArenA in'

ThijsZwagerman, 24-06-2020 om 18:35, 5254 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Henk van Raan, innovatiemanager van de Johan Cruijff ArenA, denkt dat het Ajax-stadion met de aanstaande regels zo’n 23 procent van de totale capaciteit zou kunnen benutten om supporters toe te laten. 

‘Zoals de regels nu zijn, met de anderhalve meter afstand in acht nemend, zijn dat er ongeveer 12.500’, vertelt Van Gaan in gesprek met de NOS. Toch sluit de innovatiemanager niet uit dat er nog voor de start van de Eredivisie meer supporters in de Johan Cruijff ArenA naar binnen kunnen. ‘De reden dat wij de proeftuin willen zijn, is om zodoende juist te kijken hoe we de capaciteit wél kunnen uitbreiden. Dat is de doelstelling van de proeftuin. Voor de competitie willen we al hebben uitgevonden of er meer mensen in het stadion kunnen.’

Als blijkt dat het niet mogelijk is om alle zitplaatsen in de Johan Cruijff Arena te bezetten, zal Ajax zelf moeten beslissen welke fans het toelaat. De supportersvereniging pleitte er in dat geval al eerder voor om dan niemand toe te laten. Van Raan kan weinig met dat statement. ‘Dat is niet aan ons. Wij moeten het stadion goed voorbereiden op de start van de competitie. In dit geval is het aan Ajax hoe zij hiermee om willen gaan.’ Zaterdag liet Ajax aan deze website nog weten voorlopig niets te zien in een anderhalvemeter-samenleving in het stadion. 

Denk jij dat Atalanta en Lazio met 2-2 gelijkspelen in Bergamo? Zet in en krijg 9,85 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
Pak de scans er maar bij. Wie is er alles geweest de laatste 2 jaren? Die krijgen sowieso een plek. Nee.. wat een waanzin. 1.5 meter is gebaseerd op niks.
3 0
Lazell
je kunt veiligheidsmarges beter te ruim nemen als te licht. Als je een lift hebt waarop staat dat er 1000kg in mag, dan valt die met 1001 echt niet naar beneden.

Dat die gebaseerd is op niks zou ik niet zeggen, ze hebben overal van zulke marges. In NL spelen we liever op safe, itt Duitsland, Italië, Engeland, etc.
0 0
036AFCA97
Weten wij ook eens hoe het is om PSV supporter te zijn.
1 0
Babayaka
1,5km waanzin
1 0
Aspers73
Ja, maar je mag niet zingen of juichen. Lol.
0 0
Ron403
Mooi begin toch, ik ben voor! Zal echt wel helpen voor het team.
0 -1