TG: Vanaf 1 september weer fans welkom in stadion

BartVeenstra, 24-06-2020 om 07:05, 9542 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Telegraaf schrijft woensdagochtend dat er vanaf 1 september weer publiek kan worden toegelaten bij wedstrijden in het betaalde voetbal. Dit adviseert het Outbreak Management Team aan de regering, zo meldt de krant.

Er zijn wel strikte voorwaarden waaraan de clubs zich moeten houden. 'Zo moet de 1,5 metermaatregel worden gehandhaafd in het stadion, maar ook bij de in- en uitgang. Verder zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting', schrijft De Telegraaf. Het kabinet zal woensdag beslissen of het meegaat in dit advies en het daarmee de stadions per 1 september daadwerkelijk openstelt. Wanneer het 'licht op groen' gaat, kunnen de meeste clubs uit de Ere- en Eerste Divisie hun stadions voor een derde vullen met supporters.

Het nieuwe Eredivisieseizoen moet vanaf 11 september gaan beginnen. De eerste wedstrijden met fans in Nederland zouden overigens eerder kunnen plaatsvinden. Dit omdat het Nederlands elftal op 4 en 7 september in de Nations League speelt tegen respectievelijk 4 en 7 september. De Telegraaf schrijft dat clubs en de KNVB gaan loten wie welkom zijn bij de wedstrijden.

Ajax gaf afgelopen zaterdag tegenover deze site nog aan dat het geen voorstander is van een 'anderhalvemeter-samenleving' in een stadion. De club wil geen onderscheid maken tussen supporters. Wanneer er vanuit de overheid een verplichting komt, zal de club met een plan komen. In dat geval gaat men bij Ajax eerst overleggen met de Supportersvereniging Ajax en de overige leden van de Ajax Supporters Delegatie. Vooralsnog streeft Ajax naar een vol stadion.

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Denk jij dat Liverpool met 2-0 wint van Crystal Palace? Zet in en krijg 5,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Die anderhalve meter samenleving is grondwettelijk gezien niet mogelijk. Viruswaanzin.nl heeft een procedure opgestart tegen de staat en ik heb dat eens grondig gelezen... Er zijn zoveel dubieuze ongegronde beslissingen genomen, er gaan koppen rollen. Ik weet zeker dat alles teruggedraaid gaat worden en de gevolgen voor het kabinet zijn groot.
2 0
Bky
Een anderhalve meter samenleving is imo een contradictio in terminis.
0 0
Illegaal
Nee met het kabinet gaat niks gebeuren, rutte zei ik doe wat het RIVM zegt, hun zijn de specialisten zoiets heeft hij gezegd.... dus je kan hem niet aanpakken.
Rutte is een gladde liegende aal, die heeft zichzelf wel safe gezet
0 0
Bobbaasje
Off-topic: Aangezien Atlético Madrid geen punten meer gaat verspelen in Spanje en in de top 4 gaat komen voor een rechtstreekse Champions League groepsfase ticket. Kunnen we bij deze eigenlijk al stellen dat Ajax eind augustus in de CL-koker zit. Ik weet alleen niet of we in Pot 2 / 3 komen? Maar goed, ons aller Ajax kan in een prachtige poule komen.

1. Liverpool FC
2. AFC Ajax
3. Olympiakos Pireaus
4. Olympique Marseille
of......
1. Liverpool FC
2. FC Barcelona
3. AFC Ajax
4. Olympique Marseille

En dan weer met supporters er bij, geweldig!
5 -2
mgtow
Voor het zingen de kerk uit. Kut. Kerk is niet inclusief. Ehm. Voor het zingen de Moskee uit. Nee, ook niet. Eureka! Voor het zingen het stadion uit.
0 0
Illegaal
ik zeg maar niks.... alleen wil ik een ding toch zeggen....... wat een LEEGHOOFDEN die simpele zielen die minnetjes geven en geen argument geven.

Een argument geven doen ze niet omdat ze weten dat ze ernaast zitten en ze de discussie verliezen er zijn namelijk al zoveel feiten bekend dat die lockdown ONZIN is en niet helpt en niet nodig is.
Jongens en meisjes laat je nog wat meer wijsmaken door onze regering, die regering die ook onze tv en media beheerst en bepaald wat daar geschreven en gezegd wordt, er is in Nederland niet een omroep of media die met eerlijk nieuws komt, en dat is altijd al zo geweest zo oud ik ben.

En laat je vooral op school niet gek maken door die veelal suffertjes van leraren die alleen verstand hebben over hun lesmateriaal, wat er in het werkelijke leven gebeurt daar hebben die totaal geen kennis van, die domoren laten zich ook lijden door dezelfde media... en regering, denk aub niet dat de leraar van jullie slimmer is dan jullie.... dat is hij niet.
4 -6
Libero
Meer dan 6000 als corona-gerelateerd geregistreerde doden in een week of tien en dan hebben we het nog niet eens over de oversterfte (tijdens de piek in 2 weken ca 6000).
Maar ik heb jou wel vaker met feiten om de oren geslagen of je reageert niet of je komt met een volkomen waardeloos verweer vol onjuistheden. En dan nu lopen mekkeren dat mensen niet met argumenten komen. Dat komt dus omdat er met jou en je Robert Jensen-retoriek (NEE, dat is géén goed iets) geen land te bezeilen valt.
1 -1
Illegaal
Goed gezegd corona GERELATEERD!!!...
Dus zeg meteen erbij dat het overgrote deel zeer waarschijnlijk toch al dood was gegaan aan de onderliggende ziekte(s) en niet aan corona (dit is namelijk ook wat andere specialisten zeggen) dus er zijn coronadoden geteld die niet aan corona (alleen) zijn gestorven die 6000 kan dus flink omlaag en ook wetende dat ± 90% ouder dan 70 jaar was.

En die oversterfte mag je wegstrepen aan de mensen die niet aan corona gestorven zijn maar wel geteld terwijl ze aan een andere onderliggende ziekte zijn overleden.

En nee, niet in een week of tien dat waren er meer

Maar is dit alles wat je te melden hebt de overledenen?... nou daar ging het niet alleen over ik heb het nog over andere dingen ook gehad…. Meld je daar ook eens over.

Dan kom maar eens met al die feiten en niet alleen over het corona doden en heb jij mij vaker met feiten om de oren geslagen?... nee dat heb je niet gedaan grapjurk.
0 0
AjaxPassion
Ben je hier nou je gelijk aan het halen?! Over geen argumenten geven gesproken. Wat ben jij hilarisch...

Leg je feiten m.b.t. de lockdown even op tafel b.t.w. Ik kijk er enorm naar uit.
2 -1
Restored
Klap van de molen gehad? Bijna elk land heeft op een moment lockdown gehad
3 -1
Web
Gelukkig is er een die enorm veel weet van deze pandemie
En beslist geen LEEG HOOFD is
Mag ik misschien vragen wat je dagelijks doet, wat voor functie heb je?
Volgens mij heb jij de wijsheid in pacht, en sta je ver boven de gemiddelde mens
Want als je voorzichtig bent met deze pandemie, ben je een leeghoofd
Heel bijzonder
1 -1
Redrum
Er mogen supporters naar binnen, zolang ze zich maar niet als supporters gedragen. Ja, laat maar zitten.
2 0
Weswess
Gekkenwerk dit natuurlijk.
Hopen dat tegen de tijd wij gewoon in een vol stadion van ons aller Ajax mogen genieten.
3 0
AjaxPassion
Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren totdat er een vaccin is. Op het moment dat grote evenementen weer worden toegestaan wordt het onmogelijk om de controle te bewaren.
0 0
Ajax The Best
We hebben toch al een vaccin? De meerderheid die met het virus in aanraking komt wordt niet ziek. En daarnaast geneest 99,9% van de mensen die wel ziek worden.
Het beste vaccin is ons immunsysteem en het heeft 0 bijwerkingen
0 0
Web
Of het slaat de andere kant weer op?
Laten wij het open
0 -2
Bky
Heel apart dat je niet mag zingen, aangezien de gemeente Amsterdam een week geleden nog zei na het BLM protest dat je zonder symptonen anderen niet kan besmetten.
5 -1
Web
Als je logisch na denkt, en volgens mij kun je dat heel goed
Kun je heel goed begrijpen dat er dan VEEL meer kans is op besmettingen

En wat ik ook erg vind, dat men constant loopt te zeiken omdat er wat bij gesteld word
Niemand weet hoe het zich verder ontwikkeld, dus telkens zal het weer anders benadert moeten worden, en terecht
0 -3
Bky
Uh? ik hoor gewoon vanuit mijn overheid twee compleet tegenstrijdige verhalen.

Wat is er trouwens zoveel anders dan tijdens een protest zingen (of protesteren/schreeuwen) of tijdens een voetbalwedstrijd zingen? Waarom is bij de ene veel meer kans op een besmetting?
0 0
Illegaal
Ja welterusten... slaap verder
1 -3
Web
Al die leeghoofden he
0 -1
NotForSale
Verboden te zingen, tsjongejonge dat slaat toch nergens op. Gewoon allemaal verplicht mondmasker aan en gaan met die banaan.
0 0
Hiemke
Afgelopen weekeinde waren er weer 25000 man met de derby in belgrado... we worden gewoon weer voor de gek gehouden in dit land. De kans dat feyenoord wint van ajax is groter dan dat je corona oploopt in het stadion...
4 -4
Oempaloempa
Deze regering bestaat uit krankzinnige idioten en dient te worden opgesloten
6 -9
Web
Ja want jij wist van af dag een hoe je deze pandemie aan moest pakken?
Wees blij dat ze telkens andere inzichten krijgen en het bij stellen
Kijk even wat er in vele delen van de wereld nog afspeelt
Deze pandemie is nog lang niet voor bij, stel je daar maar vast op in
0 -2
Bky
Het is niet meer dag 1. Het is maand 4.
1 0
Oempaloempa
Ik snap niet dat de mensen deze s*** pikken
5 -7
Antafca
Gewoon de jongens van UA sowieso naar binnen laten
0 -6
0184AFCA
Zal dat ook de reden zijn waarom Ajax weinig info vrij geeft over verkoop van nieuwe seizoenskaarten, buiten de verlenging om, om de seizoenkaarthouders op de manier te belonen met een uitgeloot stadionbezoek?
0 0
Ajaxamsterdam0485
Nou ik denk omdat er gewoon misschien maar enkele honderden beschikbaar zijn. Laatst waren ze de 40000 al gepasseerd met verlengers. En het kan nu nog 1 week
0 0
Labrador
" spreekkoren zijn taboe" HAHAHA
6 -3
FTS95
Echt he, wat een ongelooflijke randdebielen die overheid van ons..
4 -1
Web
Ja want in de rest van de wereld mag alles weer
Ook randdebielen?
0 0
FTS95
Gaat om de spreekkoren web...Je kan toch geen publiek toelaten en verwachten dat ze zoals theaterpubliek gaan zitten kijken..
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ja wtf... ademen ook schijnt
2 0
Labrador
Gaat echt nergens over. Dan moet je het gewoon nog niet toestaan. Hoe ga je dit controleren? Een stadionverbod omdat je het clublied hebt meegezongen of omdat je om de nek van je maat vliegt na een doelpunt?
5 0
FrenkieDeLigt
Er zijn stadionverboden voor minder uitgedeeld..
1 0
Labrador
Haha zeker waar.
1 0
Mikee
Lege stoeltjes, blijven zitten en mond dicht. Dat klinkt niet heel aantrekkelijk.
2 0
AFCAMM
Ik zie al voor me hoe het publiek in Rotterdam dan letterlijk staat te schuimbekken omdat ze zich zo moeten inhouden..

Straks knappen ze nog uit elkaar.
0 0
Mikee
Rotterdam krijgt een speciale procedure. Het gerucht gaat dat er teminste dubbele afstand wordt gehouden, kwijlbakjes worden geïntegreerd in de mondkapjes en een snuifplateau wordt gemaakt in het mondkapje. Tevens wordt door meerdere universiteiten gekeken hoe ze dergelijk publiek kunnen begeleiden in looprichtingen en hoe ze corona proof kunnen toiletteren.
2 0
apeldoorner
gaat ook niet gebeuren. Net als "corona juichen" ging ook 1 weekend goed :)
1 0