Het beste Ajax ooit: Welke rechtsback kies jij?

GinoHaverkamp, 29-03-2020 om 17:00, 29773 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft in haar 120-jarige historie tal van spelers van wereldklasse voortgebracht. Je zou er zo drie hele elftallen van samen kunnen stellen. Maar wat is nou het beste Ajax aller tijden? Elke dag peilt Ajax Showtime per positie wie de beste Ajacied ooit is. Vandaag de beste Ajax-rechtsback ooit. 

Gisteren (zaterdag) kon je stemmen op wie in jouw ogen de beste Ajax-keeper aller tijden is. Die stemming is nog altijd open, maar de verkiezingen gaan verder met de beste rechtsachter die het wit-rood-wit heeft mogen dragen. Stem onderaan in de poll op je favoriete rechtsback. Staat jouw favoriet er niet tussen? Laat jouw nominatie dan weten in de reacties onderaan het artikel.

Wim Suurbier

Dat Wim Suurbier een echte Ajacied is, blijkt wel uit de 509 wedstrijden die hij voor Ajax heeft gespeeld. Alleen Mister Ajax Sjaak Swart speelde vaker in het wit-rood-wit. Suurbier was van 1964 tot en met 1977 actief in Amsterdam en maakte zodoende de grootste successen van de club mee. Hij deed mee in alle gewonnen Europa Cup I-finales tussen 1971 en 1973 en mocht zeven keer de kampioenschaal omhoog tillen. De zestigvoudig Oranje-international was een voor zijn tijd moderne verdediger die precies in het totaalvoetbal van trainer Rinus Michels paste: net zo vaak mee aanvallen als verdediger. Het is dan ook niet gek te noemen dat Suurbier ook met het Nederlands elftal floreerde op de WK's van 1974 en 1978, waarin tweemaal de finale werd gehaald. 

Sonny Silooy

Drie jaar na het vertrek van Suurbier had Ajax in jeugdproduct Sonny Silooy haar volgende toprechtsback in de gelederen. Silooy is de enige Ajacied die alle prijzen heeft gewonnen die er te winnen vallen: zeven keer de Eredivisie, vier keer de KNVB beker, drie keer de Nederlandse supercup, een Europa Cup II, een UEFA Cup, een Champions League en het WK voor clubteams. Vaak was Silooy één van de belangrijkste mannen rechts in de verdediging. Hij speelde uiteindelijk 168 keer voor Ajax, verdeeld over twee periodes van 1980 tot en met 1987 en van 1989 tot en met 1996.

Michael Reiziger

In zijn laatste jaren bij Ajax kreeg Silooy te maken met een aanvalslustige concurrent op de rechtsbackpositie: Michael Reiziger. De assistent-trainer van Erik ten Hag bij het huidige Ajax speelde in eerste instantie zijn duels als rechtsbuiten, maar werd door toenmalig coach Louis van Gaal in 1994 omgedoopt tot rechtsback. Dat legde Ajax geen windeieren, want in de twee seizoenen die hij op die positie speelde groeide Reiziger uit tot één van de beste vleugelverdedigers van de wereld. Met zijn aanvallende kwaliteiten zorgde hij in de gewonnen Champions League-campagne van 1995 vaak voor gevaar in de vijandelijke zestien, terwijl hij ook verdedigend zijn mannetje stond. In 1996 verliet hij Amsterdam voor Milaan om daar te gaan spelen voor AC Milan. Later in zijn carrière maakte de 72-voudig Oranje-international ook furore op de rechterflank bij FC Barcelona.

Hatem Trabelsi

Of het er nou echt uitkwam bij Ajax, mag je voor jezelf bepalen. De Tunesiër Hatem Trabelsi zat in ieder geval boordevol talent. Op 24-jarige leeftijd werd de verdediger uit Tunesië opgepikt om in 2001 zijn debuut voor Ajax te maken. Al snel kreeg hij de bijnaam De Stoomtrein, verwijzend naar zijn levensgevaarlijke rushes op de rechterflank waar hij elke week indruk mee maakte. De Ajacied werd in 2003 zelfs genomineerd voor de Gouden Bal, samen met positiegenoten als Gianluca Zambrotta en Míchel Salgado. Zijn Ajax-periode eindigde echter met een wat zuur nasmaakje, nadat er in 2004 een conflict was tussen club en speler over de afloopdatum van zijn contract. Hij zei nooit meer in het Ajax-shirt te willen spelen, maar verloor vervolgens wel de daaropvolgende arbitragezaak. In 2006 verliet hij Amsterdam uiteindelijk voor Manchester City, dat toen nog een Engelse middenmoter was.

Gregory van der Wiel

Aan het begin van zijn carrière was er geen twijfel over mogelijk: Gregory van der Wiel gaat hoe dan ook de wereldtop bereiken. Het begin was dan ook veelbelovend. In 2006 maakte hij zijn Eredivisiedebuut bij de club en in de loop van het seizoen 2006/07 veroverde de toen negentienjarige Van der Wiel al een basisplek. Hij maakte indruk met zijn aanvallende kwaliteiten, zijn verfijnde techniek en atletische overkomen. Al snel maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal, waar hij in 2010 de finale van het WK mee haalde. Op dat toernooi liet de rechtsback zich gelden op het wereldtoneel en lang leek het er op dat Bayern München hem naar Duitsland zou halen. Dat gebeurde echter niet en Van der Wiel bleef tot augustus 2012 actief bij Ajax, alvorens hij naar Frankrijk trok om voor Paris Saint-Germain te spelen. In het buitenland kwam het er echter nooit helemaal uit en na avonturen in Turkije en Canada zette de verdediger in de zomer van 2019 een punt achter zijn loopbaan.

 

Showtime Poll
Wie is volgens jou de beste Ajax-rechtsback ooit? 35% Wim Suurbier
3% Sonny Silooy
13% Michael Reiziger
44% Hatem Trabelsi
3% Gregory van der Wiel
2% Anders (laat het weten in de reacties)
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Damgimarson
Ole Tobiasen
0 0
MichelAngelo66
Een no brainer.... Suurbier natuurlijk. Eerlijk snap ik geen enkele andere keuze. Ook Trabelsi niet. Jongens hou op die komt niet eens in de buurt bij Wimpie.
0 0
smokum
Hatem All!
0 -3
hakkietjakkie
Trabelsi sowieso de beste
1 -4
NotForSale
Lijkt me ook leuk om een slechtste Ajax team aller tijden samen te stellen.
0 0
Fredschuit1
Lamprou
Collin-Wiellaert-Verlaat-Atouba
Tainio-Obodai-Lindebergh
Kennedy-Sanogo-Kinkladze

Zomaar effe wat namen..
0 0
Aeter
Urzaiz, Kuffour, die zeehondendribbelaar.
0 0
Restored
Bank met o.a. Verhoeven, Cuenca, Westermann, Gabrich
0 0
Rick65
Zonder enige twijfel is Wim Suurbier de beste rechtsback aller tijden van Ajax.
2 0
Marcw1972
Hij was zeker niet de beste, maar ik vond Ole Tobiasen ook altijd een geweldige rechtsback. Enorme drive. Jammer dat hij geblesseerd raakte, had hem graag langer aan het werk gezien.
0 0
Robbie en de Kock
Linksback
0 -1
Fredschuit1
Rechtsback
1 0
MK77
Die was toch linksback?
0 -1
Fredschuit1
Was een rechtsback. Je bent denk ik in de waar met Boilessen..
1 0
Fredschuit1
Zeker. Zonder van zijn blesurre. Was hard op weg om een grote te worden in het voetbal.
1 -1
MosesD
Was idd een goede aankoop van Olsen, zoals die er wel meer had. Weet nog de 1-7 bij FC Utrecht. Tobiassen toen ook fantastisch. Echt doodzonde dat die knie hem de das om heeft gedaan. Grasmat Arena was er mede debet aan...
0 0
Fredschuit1
VD sar
Trabelsi-Rijkaard-Chivu-Maxwell
Frenkie-Davids
Litmanen
Ziyech-Kluivert-Suarez

Moet met frisse tegenzin een hoop andere passeren..
1 -2
Peterv13
Waarom moet hij zich zo enorm verdedigen voor zijn keuze aan spelers ? Als dit zijn 11 toppers zijn, dan heeft de rest het daar mee te doen. Voor anderen gelden mss weer andere namen. Ik heb ook veel toppers uit het verleden niet zien spelen, dus daar zou ik ook niet voor kiezen. Mooi elftal hoor Fred !
1 0
Amsteraaij
Om er zomaar eens een paar te noemen, in willekeurige volgorde, die jij wellicht bent vergeten. Cruyff, van Basten en Bergkamp?
0 0
Fredschuit1
Cruijff nooit zien spelen, van Basten alleen in een oranje of achter Milan shirt, Litmanen vind ik beter als Bergkamp.. puur de 11 die ik zelf heb meegemaakt..
0 0
AFCA020!
Met alle respect, maar jij bent hooguit 20 gok ik
2 -1
Fredschuit1
Dan kom ik niet uit op namen zoals Rijkaard ,Davids, litmanen. 37 jaar om precies te zijn. En dan is dit MIJN beste 11 aller tijden.. deal with it..
0 0
ram
Jij kiest alleen spelers die je hebt zien spelen, lijkt me...
Volgens mij gaat het hier om "aller tijden". En dus kun jij geen eerlijk lijstje maken.
0 -1
Fredschuit1
Dat kan jij toch ook niet,? Of ken jij spelers vanaf 1900.. het is uiteraard wat ik me het meest voor de geest kan halen..
0 -2
ram
Nee, dat kan ik ook niet. Daarom oordeel ik ook niet.

En daarom is het ook vrij bizar dat jij er wel voor kiest om een beste team aller tijden te bouwen; zonder Cruijff, Van Basten, Bergkamp en dat soort namen. Om er maar een paar te noemen.

Of je had ff aan moeten geven dat je alleen spelers kiest die je zelf hebt gezien.
0 -1
Fredschuit1
Cruijff niet zien spelen, Van Basten te kort (nadagen), Vind Litmanen beter als Bergkamp..

Maar waar maak je je druk om gap. Kies gewoon je elftalletje..
0 -4
ram
Zucht... Die namen waren maar voorbeelden.

En ik maak me niet druk, gap. Ik zeg alleen dat het een beetje raar is om zo'n team te maken, terwijl dit gaat over 'aller tijden'.
0 -1
Ar
Het artikel behelst een onjuistheid.
Reiziger kwam bijna nooit over de middenlijn. Van enig gevaar stichten in de zestien kwam hij nimmer toe. Zijn gebrek aan aanvallende kwaliteiten kostte hem bij Oranje zelfs een basisplek ten koste van middenvelder Bosvelt. Hetzelfde geldt voor Bogarde versus Zenden.
Reiziger werd van rechtsbuiten rechtshalf en vervolgens een mandekkende rechtsback. Hij bleef bijna altijd half in de rug van Blind staan. Als back is ie daarom totaal niet vergelijkbaar met spelers als Van der Wiel of recenter Dest, want zoals hen spelende bracht ie te weinig. Maar hij was verdedigend en in de mandekking geweldig.

Dat was de kracht van het Ajax mid jaren negentig.
De backs, tegen alle systemen in, bestreken niet de flank. Ze waren de mandekkers!
En men had toen nog zoiets als een libero. Een bijna vergeten functie.
4 0
ram
Deze serie "pick de beste-serie" is eigenlijk alleen voor de oudjes onder ons.

Een heel groot deel van ons zal Suurbier zeker nooit gezien hebben. Ik heb Trabelsi en Van der Wiel echt 'goed' meegemaakt en Reiziger toen ik jong was (telt niet helemaal, vind ik).

Ik kan niet oordelen.
0 0
ProfessorX
Help ik je wel even

https://www.youtube.com/watch?v=VOS0hqBmDnU
0 -1
Rockpotje
Het verbaast me toch altijd enigzins dat Trabelsi zo'n status heeft op Showtime. Is dat omdat hier vooral twintigers en dertigers zitten op wij hij veel indruk heeft gemaakt? Voor mij was hij onderdeel van het Ajax waar ik mijn eerste herinneringen heb, dus ik val waarschijnlijk ook onder deze groep. Maar ik was toen ook wel weer zo jong dat ik niet durf te zeggen hoe goed hij echt was. Puntje bij paaltje heeft hij lang niet zoveel voor Ajax betekent als Suurbier. En toch staat hij bovenaan.
0 0
ST
Verdedigend niet zo sterk, aanvallend wel sterk. Was vooral een jongen met een hoge gunfactor.
0 0
ram
Dat zal deels ook cult zijn. En spectakel. Die jongen bleef gaan en maakte verdedigende omhalen enzo. Dat was gewoon lachen.

Maar hij hoort zeker wel in deze top 5 hoor. Zonder twijfel, wat mij betreft.
0 -1
ProfessorX
Voor mij echt Suurbier want hij was nog eens knetter hard ook .
0 0
Ar
Aron Winter.
Misschien wel de meest onderschatte voetballer. Kon mandekken op een Romario, de kant bestrijken als dat werd gevraagd, en was de eerste die Cruijff op het wedstrijdformulier zette toen hem begin jaren 90 gevraagd werd naar zijn Oranje.

Finidi George.
Speelde natuurlijk rechtsbuiten, maar verdedigde de hele flank tot aan de cornervlag aan toe. Vergeleken met hoe Ajax nu voetbalt zou hij rechtsback kunnen staan.

Danny Blind.
Centraal natuurlijk beter, maar als je een beste elftal zou moeten maken zeker een optie op rechtsback.

Frenk Rijkaard.
Idem als Blind, maar in een beste elftal misschien wel de beste van allemaal als rechtsback.

Vraag bij het samenstellen van een beste elftal is namelijk: hoe stel je ze op?
Trabelsi speelde heel anders dan Reiziger. Dat was een aanvallende back, terwijl Reiziger altijd in de rug van Blind bleef, en feitelijk daarmee mandekker en laatste man ineen was. Vandaar mijn voorkeur voor Aron Winter boven hen, want die kon beiden.

Bij het samenstellen van een beste elftal ga ik er altijd vanuit wie ik in mijn voorhoede wil hebben. Dat bepaalt namelijk de verdere samenstelling van het elftal, of hoe je de achterhoede neerzet.
Bergkamp, Van Basten, Cruijff wil ik er zeker inhebben. Litmanen hoort er ook in. Rep, Keizer, Overmars wil je ook graag, Suarez schiet ook door je hoofd, maar je kan er maar elf opstellen. En Sneijder en Van der Vaart heb ik dan nog niet eens genoemd. Luxe voorin dus.

Maar met Bergkamp en Cruijff speel je met twee 10’en, waarvan je niet kan verwachten dat ze de zijlijn verdedigen, wat Overmars en George deden. Dat vereist spelen met of twee aanvallende backs of in een 3-4-3. Dat is een keuze.
Ik wil lekker aanvallen dus dan zou de keuze zijn voor George (of Winter) en Overmars op de flanken. Neeskens, Litmanen volmaken dan het middenveld.
Achterin dan Rijkaard, Blind, Krol.

Van der Sar;
Rijkaard, Blind, Krol (De Boer);
Winter, Neeskens, Litmanen, Overmars;
Bergkamp, Van Basten, Cruijff.

Dit elftal geeft een omslag mogelijk in praktijk.
Winter, Blind, Rijkaard, Krol;
Neeskens, Bergkamp, Litmanen;
Overmars (Rep), Van Basten en Cruijff.
0 -1
ProfessorX
Rep ? nee geef mij dan maar Bergkamp op rechts buiten .

Ik zie dat vele jongelingen hier zijn want ik mis overal Ruudje Krol , Gerrie Muhren , Hulshoff al is Rijkaard wel betere versie

vd Sar
Suurbier , Rijkaard , Krol , Maxwel
Neeskens , Litmanen , Davids
Cruijf
Bergkamp , vanBasten

een soort 4312
0 -1
Ar
Eerste opstelling is met Bergkamp rechtsbuiten.
En is een soort 3-4-2-1.
Bergkamp, Cruijff achter Van Basten.
Litmanen, Neeskens daarachter zal niemand in twijfel trekken.
Ook over Rijkaard en Van der Sar is denk ik iedereen het wel overeen.
Krol versus Frank de Boer zijn de meeste het schijnbaar ook overeen.
Maar een Engelse opstelling met 2 grote kerels in het centrum is niet des Ajax.
0 0
esteban
Dat mis ik toch ook sjakie swart nog wel. Was toch ook niet slecht te noemen
0 0
Minsc
Orejuela staat niet in de lijst?
0 0
ajaxdordtt
Ik ga voor Kristensen.
0 0
MosesD
Suurbier beslist. Veel opkomend, maar verdedigend ook nog eens uitstekend (in ieder geval beter dan Trabelsi en Reiziger).
2 0
ArnoAjax
Het is wel jammer dat de meesten hier het oude Ajax van begin jaren 70 niet hebben gezien en daardoor super spelers uit die tijd niet de waardering krijgen hier die ze verdienen. Krol, Neeskens, Suurbier, Hulshof, Swart, etc
1 0
ajaxdordtt
Kun je ook niet vergelijken. Bijna een andere sport.
3 -4
ArnoAjax
Dan kan je ook niet het beste Ajax aller tijden kiezen.
1 0
Web
Voetbal is veel sneller geworden, de ruimtes zijn veel minder nu
Cruijff liet in zijn tweede periode zien dat hij nog steeds veruit de beste was. Paste zich moeiteloos aan
Voetbal vroeger was veel harder
Neeskens zou nu nooit de 90 minuten uit spelen, met zijn stijl toen
De toppers van vroeger zouden in deze periode met de moderne trainings faciliteiten ook een toppers zijn
1 0
ProfessorX
was inderdaad veel harder dan tegenwoordig , dat klopt wel .
0 0
AFCAMM
Absoluut. Ik heb die periode zelf ook niet meegemaakt, maar heb dezelfde gedachte bij nòg jongere supporters, die de jaren 90 hebben gemist. Dat zul je altijd hebben.

De supporters die nog geboren moeten worden zullen ook verhalen horen over het Ajax van afgelopen seizoen, maar toch ook vooral hun eigen helden ‘creëren’.
1 0
Semmier
Suurbier
3 0
Bobbaasje
Off-topic: Zou Ajax er goed aan doen om Mario Gotze van Borussia Dortmund halen? Hij mag weg daar en is nog maar 27 jaar (even oud als Ziyech), niet dat ik hem als vervanger/vergelijking wil maken met Ziyech. Ervaring is een must momenteel bij dit Ajax op het middenveld, gezien het vertrek van Lasse Schone toen.
0 0
KingJames23
Gotze gaat weg omdat hij geld moet inleveren en dan zou ajax zijn loon wel kunnen betalen? En hij is ver over de top.
0 0
Mokumnorth
Ik zou eerder voor Kubo gaan van madrid.
0 0
AFCZlatan
Gotze verdient 8 miljoen per jaar volgens mij, dus lijkt me iets te gek
0 0
FerdiZ
10 miljoen zelfs, dortmund wilde er 7 van maken, dat accepteerde hij niet..
0 0
AFCA020!
trabelsi was een goede speler. Onder Koeman was hij super. Echter is Wim Suurbier natuurlijk de enige die deze plek mag opeisen.

Was zijn tijd vooruit, kon naast verdedigen ook aanvallen maar boezemde met zijn uitstraling ook angst in bij iedereen. Suurbier zette een maatstaf voor een modern soort verdediger.

Daarnaast vind ik dat er in dit soort verkiezingen in acht genomen moet worden wat iemand voor de club heeft betekend. Trabelsi was best goed zeker weten, maar een rat als je zijn uitspraken en daden bekijkt. Dat soort dingen moeten je eigenlijk al diskwalificeren voor het beste team aller tijden....

Daarnaast is het jammer dat er veel puppies zijn. Mensen die eigenlijk alleen maar het Ajax van de laatste 10/15 jaar kennen. Dat beïnvloed een keuze wellicht. Zowel positief als negatief. Het kan zijn dat een speler te mythisch gemaakt wordt. Maar het kan ook betekenen dat door emotionele ervaringen andere spelers een streepje voor krijgen of dat de maatstaaf anders is.

Ter vergelijking: mijn opa vertelde toen hij nog leefde altijd over mensen als Faas Wilkes, Abe Lenstra, Garincha, Pelé, Frans de Munck etc. Allemaal voor mijn tijd dus dat kan ik niet goed beoordelen. Ik kan ze nu groot maken door de saga die is meegegeven of ik kan zeggen (terwijl ze misschien de beste ooit waren) nee die mensen zijn lang niet zo goed als Bergkamp, Van Basten, Rijkaard, Litmanen etc. Mensen waar ik een levendige herinnering aan heb. En een ander zegt misschien weer: leuk al die verhalen maar ik heb levendige herinneringen bij Vertonghen, Eriksen, Suarez en beter is er nooit geweest.

Het arbitraire aan deze verkiezing is eigenlijk het gebrek aan generatie differentiatie, waardoor je dus een vertekend beeld gaat krijgen. Maar dat weerhoudt me niet om mee te doen want ik vind lijstjes altijd leuk. Maar de uitkomst in deze zal vertekend zijn
3 -1
Web
Krol stelde maatstaf voor een moderne verdediger, veel beter
0 0
PetervanAmsterdam
Arie Haan afgelopen week over zijn keuze voor Wim Suurbier in zijn sterrenelftal: "Verdedigend ijzersterk, enorm snel en met zijn verleden als rechtsbuiten offensief zeer waardevol. Bijzonder veelzijdig".
0 0
behangdelul
Trabelsi met op gepaste afstand Reiziger
0 0
OdjePils
1000% Trabelsi. Snap alleen de eerste zin van de begeleidende tekst niet: of het er nou echt uit kwam...????
1 -1
Ajax567
Trabelsi
1 -2
ajax4perez
Was Tete toentertijd niet beter als van de wiel?
2 -2
Capi86
Ricarco van Rhijn was dat.
Verder een interessante discussie tussen die 3 want vd Wiel hoort hier echt niet bij. Suurbier heeft net als Rijziger alles gewonnen, maar dan door loyaliteit veel vaker. Maar dat is niet het recept voor de beste speler. Rijziger verzaakte echt nimmer nooit, deed altijd zijn taken en mede daarom was dat team onoverwinnelijk. Terwijl Trabelsi toch individueel, zeker aanvallend, de betere was.
0 0
TheTruth
Ik kan geen oordeel geven hier over, heb alleen vd Wiel meegemaakt.
1 0
Web
Trabelsi vond ik veruit de beste
Suurbier vond ik geen bijzonder back, eigelijk vond ik hem een van de minsten in dat gouden team, wel veel snelheid en opkomen, maar zijn voortzetting was niet bijzonder
0 -3
Hwb
Zegt genoeg dat hij altijd zijn plek heeft behouden, terwijl andere spelers in die tijd wel geslachtofferd zijn.
En een van de minsten in verreweg het beste Ajax ooit, maakt hem nog steeds een van de besten in ons verleden natuurlijk.

Suurbier hoorde bij de allerbeste rechtsbacks van zijn tijd. Dat geldt voor Trabelsi natuurlijk niet.
0 0
ajaxinho
Zo te lezen hoort Suurbier eigenlijk de meeste stemmen te krijgen.
2 0
Web
Waarom?
0 -2
Ajax567
Suurbier
2 0
OpaVerteld
1) Suurbier
2) Trabelsi
3) Reiziger
3 0
Hwb
Trouwens erg benieuwd naar verloop van deze verkiezing. Cruijff als 10 of als spits. Gaat betekenen dat Bergkamp/Litmanen of Van Basten/Kluivert bij voorbaat kansloos is.
0 0
Capi86
Er moeten sws op elke plek bizarre keuzes gemaakt worden als je teams hebt gehad zoals 70-73, 86-88, 90-92, 94-97, 02-04, 17-19. Dan heb je op elke positie nog wereldsterren als 3e wissel spelers ;)
1 0
Koekepeer
Zoals het een topclub betaamt
0 0
Sluk
Misschien kunnen we Cruijff uitsluiten van de verkiezing omdat hij op iedere plek de beste zou zijn ;)
2 0
Ajaxxxisdebeste
Logisch
0 0
AjaxBaggio
VdWiel WTF!
1 -2
AltijdGelijk
Van der Wiel was echt wereldtop bij ons!
3 -2
Hwb
Zonder dat ik hem heb zien spelen, kan dit alleen maar Suurbier zijn.
2 0
Schip
Suurbier nooit zien spelen, maar gezien de omschrijvingen waarschijnlijk de meest all round. VdWiel hoort echt niet in het rijtje thuis. Reiziger vond ik aanvallend juist erg mager, maar verdedigend zo briljant goed, dat ik hem kies. Reiziger kon iedere spits aan en zonder (grote) overtredingen. Heb ik eigenlijk zelden gezien.
1 0
Web
Een tegen een niet te kloppen, en dit als een omgeturnde buitenspeler
Toch vind ik Trabelsi completer ( denk ik )
Suurbier vond ik persoonlijk een van de minstenin dat gouden team, veel opkomen maar voortzetting vond ik niet bijzonder.
0 -1
Hwb
Reiziger aanvallend mager. Was juist enorm opvallend dat hij heel veel mee opkwam, in een tijd dat dat voor een back niet erg gebruikelijk was. Van oorsprong ook rechtsbuiten.
0 0
AFCA127
Ik ken Suurbier alleen van de beelden.
Trabelsi was een onuitputtelijke krijger. Niet te stoppen.
Reiziger was verdedigend denk ik net wat beter dan Trabelsi denk ik.
Ik kies toch voor Trabelsi omdat die jongen (voor mij) een soort van cult status heeft.
2 -2