Huiberts wil AZ-tweetal niet aan Ajax verkopen

ThijsZwagerman, 19-01-2020 om 11:10, 12985 views, Noordhollands Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, lijkt niet van plan om Myron Boadu of Calvin Stengs aan Ajax te willen verkopen. De sterkhouders van AZ worden regelmatig gelinkt aan een overgang naar Ajax, maar Huiberts is duidelijk niet voornemens om het tweetal naar Amsterdam te laten verkassen.

In gesprek met het Noordhollands Dagblad vertelt Huiberts dat ook de zaakwaarnemer van Boadu en Stengs, Mino Raiola, hiervan op de hoogte is. ‘Mino is bij uitstek iemand die weet hoe je competitie moet aangaan en hoe je competitie moet winnen. Hij weet als geen ander dat als je je beste spelers naar één van de concurrenten brengt, het moeilijker wordt om van ze te winnen.’

'Zo is de situatie’, vervolgt Huiberts. ‘We zullen gaan zien hoe dat loopt’, aldus de directeur, die met die laatste opmerking de deur voor een transfer naar Ajax nog wel op een kier lijkt te houden. Boadu en Stengs liggen bij AZ nog vast tot medio 2023. AZ staat momenteel tweede in de Eredivisie en heeft zes verliespunten meer dan koploper Ajax.

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Boadu hebben we niet nodig, Stengs zou een leuke speler zijn als Ziyech vertrekt. Tegelijkertijd moet de prijs dan wel goed zijn, Stengs is niet zo bijzonder als AZ denkt.

Wat betreft die concurrentie, dat is een dom verhaal. Ajax is 1 of 2 niveautjes hoger, die zitten totaal niet in elkaars vaarwater. Enige wat AZ hier doet, is Nederlandse talenten naar het buitenland brengen, terwijl ze bij Ajax naar de top kunnen doorgroeien.
0 0
JanTa
Raiola zal ze wel ergens in Italië slijten waar hij weer flinke bemiddelingskosten kan opstrijken.
0 0
SilverHaze
Ik heb veel respect voor AZ, maar het succes is naar het hoofd van deze meneer Huiberts gestegen en is nu enorm vatbaar geworden voor de zalvende woorden van Raiola. Hij heeft alle recht om hoge transfersommen te vragen, maar als Overmars een hoge prijs wil betalen dan heeft deze clown te luisteren, zijn krabbeltje te zetten voor de formaliteit en verder z'n mond te houden.
0 0
RSM
maar ze willen zelf wel De Wit hebben.
0 0
trainerdv
Ik denk dat Ajax niet op hun gaan inzetten. Het zijn lekkere spelers, maar als Ajax Stengs had gewild, hadden ze hem afgelopen zomer moeten kopen. Boadu vind ik een ander verhaal. Dat is echt een spits en die zijn een stuk zeldzamer dan iemand die lekkere balletjes kan geven in een goed draaiend team. Daar zal door het buitenland aangetrokken worden met bedragen die wij toch niet gaan betalen.
0 0
FrankBeton
Lekker bij Az laten
1 0
PJSM
Geen idee of we deze spelers nodig hebben. Wat AZ wil is niet relevant. Gaat er om wat de spelers zelf willen uiteraard.
0 0
insectenverdelg
Als AZ noet verkoopt terwijl de spelers wel naar Ajax willen, is dat hun goed recht. Maar niet weer piepen als speler van vppr hun 16e wegrennen aangezien de club spelers restricties oplegt want Ajax is een betere springplank europa in, dat is een feit. En zaakwaarnemers weten dit ppk, dis die geven hun spelers san ander advies.p
0 0
MarLuuk76
Ik hoef er eigenlijk echt helemaal geen 1 van AZ. Maar de enige die wellicht basis zou staan is Svensson op rechtsback. Die loopt uit zn contract die zou ik wel polsen. Al heb ik niet alles van die jongen gezien uiteraard. Maar lijkt mij een meer dan prima rechtsback.
0 -1
Sterretje73
Ik heb die Huibert als speler altijd al een kwallebak gevonden en hij doet nu niet bepaald zijn best om onder dat imago uit te komen. Een natte wind...
2 -2
Bennyben
Concurrent ???

Als deze 2 knapen verkocht zijn spelen ze gewoon weer middenmoot ?
0 0
PetrusKeizer
heel vervelend dat dit soort je-bent-de-sjaakwaarnemers je er als t ware toe verleidt om de spelers die ze vertegenwoordigen te 'downgraden'. Mio Ziezola is wel de allerergste in zn soort.
0 0
AlexIbarra
Elke week verhoogt Overmars kennelijk het bod met een paar miljoen want ik lees elke week dat AZ hun jongens Niet naar Ajax laat gaan..
Volgens mij is op niet 1 speler geboden.
Maar sterk dat Huiberts zich keihard opstelt en zijn rug recht houdt. Dit soort klasbakken moet hij gewoon rechtstreeks aan Barca verkopen voor 100 mln per stuk..

De concurrentie niet sterker maken is ook zulk dom gelul. Als je veel geld van een concurrent pakt voor een matige speler, word je zelf sterker als je het geld goed besteedt.
Ik heb graag dat Psv Promes overneemt voor 150 mln, alleen niet voor 15 mln.
0 -1
MankeNelis
Als ik Overmars was zou ik wat uitzetten om Ihattaren te polsen. Die heeft meer potentie dan deze twee AZ toppers.
2 -1
AFCA1961
Alles wat met die vetklep zaken doet moet je buiten de deur houden. In de eerste plaats zijn Stengs en Boadu echt niet zo geweldig hoor en ten tweede zal die Rioola er zoveel mogelijk poen uit slepen, vooral voor hem zelf. Zie ze daarna maar weer eens met grote winst te verkopen.....de commissie van deze uitvreter is al enorm dus wat heb je eraan?? Gewoon lekker met eigen jongens verder gaan.....Traore is een prima spits en anders hebben we Brobbey nog. Unuvar is beter als Stengs op termijn dus lekker laten gaan.
1 0
gusanito
Geen Mino spelers halen behalve als ze buitengewoon talentvol zijn. Boadu en Stengs hebben mij nog niet overtuigd dat ze Ajax materiaal zijn. Denk dat Traore niet onder doet voor Boadu.
5 0
Amsterdam Loyals
Beiden niet nodig
3 0
Amsterdam Loyals
Beiden niet nodig
2 0
3*stars*3
O Mino is dus ook zaakwaarnemer van Boadu.
Nou, duidelijk toch?
Laat hem die 2 maar naar PSV of het buitenland brengen.
Sowieso heb ik twijfels over Stengs en Boadu lijkt mij een spits die beter uit de voeten komt als er ruimtes komen te liggen.
3 0
AFCA1961
Hij is van iedere jonge topspeler de zaakwaarnemer geloof ik.....van Malen, van die drie van AZ, maar ook van Gravenberch. Die smeerlap moet je buiten de deur houden.....hij heeft een hekel aan Ajax en Overmars is ook geen fan van hem.....lekker die twee laten gaan. Zullen uiteindelijk wel weer bijk dat Juve ven hem belanden en daarmee einde carriere,
1 0
3*stars*3
Heb Idd ook gevoel dat hij een hekel aan Ajax heeft.
Hij had ff een vette poot tussen de deur met Jol maar daarvoor was het ook gezeik.

Dat gedoe met Ibra en Raf tijdens Zweden-oranje, komt waarschijnlijk ook uit zijn koker om een transfer te forceren.
Dan hebben we Grygera en ergste vond ik Maxwell.
Die raakte geblesseerd, revalideerde bij Ajax maar vertrok transfervrij.
Allemaal Mino cliënten.
Maar geen zorgen, die rat komt zichzelf vroeg of laat wel tegen...
1 0
mvdk
Maar wel De Wit halen;-).
2 0
Frank1978
Huiberts heeft weinig te willen als een van deze spelers (of allebei) heel graag naar Ajax wil. Verder is AZ in alles hooguit subtop, dus laat ze AUB ophouden met het spelen van DE concurrent van Ajax, weet niet eens meer of ik hierom moet lachen, of het heel zielig moet vinden. Van mij hoeven beide spelers overigens niet te worden gehaald. Een hoop geld betalen en dan weer opgescheept zitten met die Italiaanse vetzak, nee bedankt. Haal dan maar ergens een goede, ervaren speler als Blind en Tadic, of een topper in wording als Neres...
2 0
Bocarra
Boadu en in mindere mate Stengs zijn gehypte spelers. Ik denk dat Traore van Ajax het zelfde talent heeft. Stengs vind in fysiek te kort komen. Maar bovenal, spelers die bij die riool rat onder contract staan moet je niet naar Ajax halen.
3 0
AFCA1961
Volkomen mee eens !!!
1 0
Rho1980
Waarom is AZ een concurrent.... snap die arrogantie niet in Alkmaar. Hou AZ tegen t licht van pakweg laatste 10jr en resultaat is 0 (excl beker). Leuk dat ze de top 5 vullen met grappige presentaties maar dat is dan ook alles
1 0
AFCA1961
AZ is geen concurrent joh.....die gaan nog meer punten verspelen en die 2 helden van ze zijn de laatste maanden al niet meer zo geweldig. AZ is gewoon subtopper.
1 0
Joker
En weer een stuk vanuit az kamp ze belangrijker te maken dan ze zijn...

Doen alsof het grote ajax ze wil..

Gelukkig mogen ze zelf kiezen
1 0
Ricoo
Het komt er zo langzamerhand op neer dat wanneer je als (zeer) talentvolle speler bij Az speelt, je nooit een mooie, logische, passende vervolgstap kan maken, tenzij je uit je contract loopt. AZ vraagt veel te veel, waardoor de beste vervolgstap, Ajax, uitgesloten wordt en ze door een club worden gekocht waar ze voor nog vijf spelers een dergelijk bedrag neertellen. Huiberts maakt het zijn spelers alleen maar moeilijker. Zie Vincent Janssen, Guus Til en Alireza Jahanbakhsh.
1 0
3*stars*3
Vooral Jansen hebben ze zo naar de klote geholpen.
Een tussenstap Ajax of PSV was logischer geweest maar die clubs zouden natuurlijk geen 22mil aftikken.
Dan blijft buitenland over maar we weten allemaal hoe het hem verging in Londen.

Vroeg of laat gaan ze in Alkmaar zichzelf in de vingers snijden en zien spelers ook, dat het niet de juiste club is voor hun ontwikkeling.
Die zullen dan liever kiezen voor een Heerenveen of een Utrecht.
2 0
Ferd
Welnee, Jansen speelde een jaartje boven zijn kunnen. Daar heeft AZ van geprofiteerd. Die had een seizoen later nog geen 10 goals gemaakt. Voorbeelden genoeg, Nikos Machlas, Bjorn Vlemminx, Afonso Alves.
0 0
EricAjax1
Deze man praat meer over Ajax dan over z'n eigen provincieclubje
1 0
behangdelul
Beste nieuws, geen AZ spelers meer. Ennuh Max, voortaan ook geen spelers meer van ons dan he....Dani de Wit is de laatste. Mazzel!
Oh en Marc, roof ze vervolgens ook nog maar even leeg van de paar talenten die ze daar hebben.
2 0
JSF
Dit zelf constant in de media brengen zegt ook al wat, Huilberts. Wacht maar af, je hebt het Paard van Troje binnengehaald. Het realisme komt met de tijd, op meerdere vlakken.
1 0
preme
Huilberts.
1 0
Jelephi
Gelukkig heeft huiberts weinig te willen
0 0
Meerkoet
Afgezien van het feit dat ik beide speers nog niet klaar acht voor Ajax is het natuurlijk niet slim om dit te roepen.
Hij kan beter zeggen dat ze liever niet verkopen, maar wel voor de juiste prijs.
Weer een manager met een onhandig EQ, managed op emotie, nooit goed.
Kijk naar P$V, die zouden nu wel willen dat Ajax 25-30 miljoen zou neerleggen voor Bergwijn.
Die loopt nu ongeinspireerd te dralen en wordt met de week minder waard.
1 0
Warrior
Allemaal spelletjes
0 0
10Sneijder10
Hou maar
0 0
sabastiann
Laten gaan die spelers ,mino gaat weer een contract aanbieden met een laag verkoop.
Dus dat hij na twee seizoenen ze weer kan verkopen en hij weer een vette bones kas halen .
Ik begrijp niet dat spelers niet zien dat hij met hun toekomst bezig is .
Omdat je veel verdiend in het begin maar later nog meer inleverd sportief gezien .
Het gevolg is wel dat hij het Nederlands voetbal kapot maakt.
1 0
Ajaxtao
Allebei onder de hoede van dat Italiaanse gezwel ,dan lekker naar het buitenland laten gaan.
Van die berichtjes plaatsen die spelers met ajax in verband brengen dat is alleen om de prijs op te drijven.
2 0
Caparzo
We hoeven niet na te denken of te discussiëren over de vraag of ze wel niet moeten komen, Raiola zal ze sowieso niet naar Ajax brengen.

Hij stalt nooit een beloftevolle speler bij ons, hij haalt ze juist weg als hij kan. Hij heeft een probleem met Ajax (ook andersom overigens), en wil Ajax in die zit zoveel mogelijk "pijn" doen heb ik sterk de indruk. Malen laat hij wel bij pisvee en 4j tekenen. Ajax staat bij/voor hem in het rijtje MU en Barça. Bovendien, Overmars gaat geen absurde bedragen neertellen omdat Mr. Rat min. 10 mio per speler wil verdienen.

Dus wat Huiberts zegt en/of fans zouden willen, is überhaupt niet relevant, gebeurt toch niet.
2 0
Jornnn
Liefste zo min mogelijk Mino. En daarnaast zouden beide spelers geen basisplaats hebben. Dus om daar nou miljoenen aan te spenderen is wel wat vreemd.
2 0
trodat4030
Overmars (lees: Ajax) heeft sinds de FR (en het vertrek van Mino klant Jol) nimmer meer een speler gehaald van Mino. Dat is niet omdat hij geen goede spelers vertegenwoordigd, zou je zeggen. Daarnaast ALTIJD gezeik met (niet) verlengende spelers of (wel) vertrekkende spelers. Dat noem ik een rekensommetje, 1 plus 1 enzo... Kan me niet voorstellen dat Ajax dit níet bewust doet, die willen Mino gewoon niet binnenhalen als het niet hoeft (Ajaxjeugd dat in aanmerking komt voor een contract daargelaten). En er is wat voor te zeggen, er zijn zát goede spelers die niet bij Mino zitten, haal die maar..

Verder komt alle aangepraate interesse enkel en alleen van journalistjes die bovenstaande maar niet door lijken te hebben. Niemand lijkt ook maar zín te hebben om een simpel onderzoekje te doen. Dit heb je binnen 10 minuten uitgezocht namelijk, maar dat doen ze bewust niet, want ze willen heisa, ze willen ergens over kunnen schrijven in hun nietszeggende collumnpjes, want ze denken dat hun MENING er toe doet. Het gaat hun niet meer om de waarheid, het gaat erom dat HUN naam zoveel mogelijk wordt genoemd.

En Maxie gaat er graag in mee, hoe meer (al dan niet terechte) geruchten over zijn spelers, hoe meer ze in de picture staan, hoe meer er binnengeharkt kan worden. Van hem best begrijpelijk, dat is business.
1 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Zei het een tijd geleden ook al.
Sinds vertrek van Jol, heeft Ajax geen enkele speler van Mino binnen gehaald.
De spelers die in de jeugd zaten en hem als zaakwaarnemer hadden, vertrokken ook op jonge leeftijd.

Dan gaat hij mindgames spelen en wel contracten van Bergwijn/huis verlengen bij de concurrenten en stoer roepen dat hij die spelers bij hun club heeft gelaten.
Yeah right, de rookies van die clubs heeft hij weer eens overruled.
Een heel geniepig ventje.
0 0
Sterspeler
Is Castillo niet van Raiola?
0 0
AjaxDaniel
Hoef hun niet te zien. Boadu heeft echt niet meer potentie dan Traore. En er is ook echt wel wat beters te vinden dan Stengs. Koopmeiners zou ik al wat meer als aankoop begrijpen. Probleem is dat AZ minimaal 25-30 miljoen zal vragen per speler en dat is geen van die spelers momenteel waard.
1 0
Ricoo
Koopmeiners is in mijn ogen juist de overschatte, dertien in een dozijn speler. Stengs en Boadu hebben veel meer potentie.
0 0
WZAWZDB14
Az is nooit een concurrent geweest voor ajax
2 -1
AjaxDaniel
Ja, ik hoor en lees altijd dat het zo'n sympathieke club is maar dat vind ik wel meevallen. Twente is bijv. groter qua achterban. AZ is in niks een topclub, laat ze eerst maar is structureel in de top 4 eindigen voordat we daar over gaan spreken.
1 -1
arigold
Over 2 maanden praat hij wel anders als AZ 3de staat en deze twee spelers ineens niet meer in de picture staan. We hebben ze niet nodig.
2 0
Redlum
Niet vergeten dat veel spelers van AZ bij ons niet de stap naar de top hebben gezet. Hoewel ik beide talenten graag in een Ajaxshirt zou zien schitteren, moeten die jongens ook afvragen of ze die stap wel kunnen maken, je kunt er ook je carrière mee verpesten als je bij ons niet aan de bak komt
1 0
Red Devil
dat wordt dus bankzitten voor ze als die Rioolrat ze ergens heen gaat brengen en hij strijkt weer miljoenen op dan.
Er komt genoeg talent aan bij Ajax dus dat komt echt wel goed.
2 0
DeMeervanweleer
Boadu zou nog een optie zijn, al is Traore misschien nu al beter. Stengs is een mooie voetballer maar te traag ben ik bang. Die Huiberts gedraagt zich trouwens als een moderne slavendrijver, AZ kan een prijs vaststellen, degene die dat wil betalen in combinatie met de vrije keus van de speler, lijkt me dan de nieuwe club. Ook geen goede reclame voor AZ dat een opleidingsclub, want dat zijn ze, niet wil meewerken aan een transfer.
1 0
kade88
Concurrent?
2 0
Cruijffthebest
Geen probleem, we hebben ze niet nodig!
7 0
Lane 8
Prima, verkoop ze maar aan een engelse club, zodat ze lekker als janssen of reza kunnen banken, omdat ze van een provincieclub uit de eredivisie ineens met de grote jongens moeten meedoen
1 0
mgtow
AZ heeft ineens grote bek maar wel het leven van duizenden mensen op het spel gezet met dat gammele dak dat ongetwijfeld in elkaar geflansd is door een roedel zatte Oostblokkers. Enge kutclub. Waarom krijgen ze daar niet een miljoenenboete voor?
0 0
Schip
Het onderhandel spel lijkt te zijn begonnen...Of er nou concrete interesse bestaat of niet.
0 0
Willem410
Lekker bij AZ laten dan.
We moeten juist minder dan meer Raiola bij onze club.
1 0
AltijdGelijk
Deze jongens hadden we 3 jaar geleden al moeten hebben.

Ik heb iedereen al jarenlang zien schrijven op sites dat Boadu van de buitencategorie was, en ze hadden gelijk!

Overmars had veel sneller moeten handelen.

AZ heeft goud in handen met Stengs en Boadu, Koopmeiners gaat ook veel opleveren. Ik zou als AZ zijnde 35 voor Boadu vragen en 30 voor Stengs 20 voor Koopmeiners
1 -2
AFCA.
Hahahah deze man begint iets teveel praatjes te krijgen. Az is totaal geen concurrent van Ajax en zal dat ook nooit gaan worden.
5 0
Toon meer reacties