[Update] Officieel: Ajax in winterstop naar Qatar

JesseTH, 25-10-2019 om 23:05, 5158 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax zal in de winterstop afreizen naar Qatar. Het zal daar verblijven van 4 tot 12 januari 2020 om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het betreft een 'eervolle en lucratieve uitnodiging om de WK 2022-stadions te testen.'

Naast de Amsterdamse club zal ook Bayern München aanwezig zijn, zo weet De Telegraaf te melden vrijdagavond. In het totaal zullen er vier deelnemers te bewonderen zijn, waarvan een een Turkse topclub moet worden. Met de laatste twee participanten wordt echter niet onderhandeld.

De Telegraaf schrijft immers te weten wat de trip naar Qatar de Amsterdammers op zal leveren. In 2015 reisde de club al af naar het land en toen kostte het nog honderdvijftigduizend euro. Ditmaal is de schatting dat het Ajax zeven ton op zal leveren. Daarbij krijgt de spelersselectie tijdens de trip twee trainingsvelden om op te trainen.

Update - 23.05 uur (25 oktober 2019) - Officieel: Ajax in winterstop naar Qatar

Nadat De Telegraaf vrijdagavond naar buiten bracht dat Ajax in de winterstop afreist naar Qatar, bevestigen de Amsterdammers dit gegeven even later via Ajax.nl. De bedoeling is dat er twee oefenwedstrijden gespeeld worden tegen tegenstanders van groot formaat en dat is, naast de 'uitstekende kwaliteiten', een van de redenen om de reis te maken.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Natuurlijk gun je Ajax een top voorbereiding, maar je ogen sluiten voor dat land, kom op zeg, dat kan toch niet anno 2019.
1 0
Radie125
tickets zijn geboekt
0 0
Joker
Dit is waar ik vorige keer al die minitjes kreeg dat hypocriete gelul van wij gaan met de trein naar Lille en nu onnodig met vliegtuig naar Qatar. Regenboog band om, en een week later zeggen dat je hier meer toe gaat.

Misselijkmakend dat hypocriete gelul van kijk ons goed bezig zijn en om dat een week later bestaan die problemen niet meer...

Ik zou ook gaan met de trein naar Lille en naar Qatar, ik draag ook Adidas kleding uit China en omstreken. Maar het overdreven Hollandse kijk ons theoretisch correct zijn. En dat te bedenken dat 80 procent van Nederland zo praat. Eng gewoon
5 -1
AFCA020!
Met alle respect, het is mooi praatje naar buiten toe, maar als het in Ajax’ nadeel zou zijn, denk je dat het dan ook gebeurd? De trein is in deze de meest relaxte reisvorm. Vliegen is veel met overstap, de rechtstreekse vluchten zitten op kuttijden, daarbij duurt vliegen met inchecken en al stuk langer.
Ik denk dat er goed gekeken is welk transportmiddel het minst belastend is voor de fysiek. En toen bleek dat de trein te zijn.

Londen kan je ook makkelijk met de trein doen, of met de spelersbus overvaren. Maar dat gaat echt niet gebeuren hoor. Puur omdat je al vliegend binnen een uur op Londen staat.

Dus ja het komt Nobel over en ik snap dat Ajax het zo brengt, maar het is natuurlijk eigen belang ;)

Al moet ik wel zeggen dat al die klimaat gekkies me wel de strot uitkomen
0 0
JanBiesbos
Geen rust duszzz...
0 0
GvanderK
Buiten het geld om snap ik niet waarom Qatar nog zo populair is bij clubs. De winterstop kunnen ze beter gebruiken voor rust en ontspanning. Duitsland of Groot-Brittannië is toch ook prima?
0 -5
ajaxdordtt
Je hoeft buiten het geld om ook niks te snappen.
0 0
GvanderK
Qatar is een verschrikking, ik zou daar als club niet heen willen.
0 0
cantharel
Als ze je een gratis vakantie aanbieden ben jij waarschijnlijk de eerste die op schiphol staat.
0 0
Suarez16_
Duitsland? Waarom zouden we naar een land willen die verantwoordelijk is voor de grootste genocide ooit? En een vliegtuig naar Groot-Britannie pakken is nou niet echt mileubewust vind je niet?
2 -5
GvanderK
En weer dat milieu geleuter.... Hou toch op.
0 0
Ferd
Weer een eikel die sarcasme en ironie niet snapt. Donder toch op zure gek.
0 0
TimAFCA
Hahah lol
0 0
Murtagh
Belachelijk dit zeg lekker geld binnenharken over de rug van die mensen daar. Gaat de verkeerde kant op
1 -4
niquedegraaff
En dan tijdens de pride op facebook de profiel foto met de regenboog versieren.. Wat een hypocriete bullshit dan. Eigenlijk is het altijd al zo geweest als ik al dacht : bedrijven en voetbal clubs doen er alleen maar aan mee omdat het een hype is en dus goed voor het imago. Voor de rest boeit het ze echt geen (sorry..) flikker.
3 -4
Suarez16_
Tja en het is ook gewoon terecht. Gaat Ajax niet dan nodigen ze psv of feyenoord wel uit en die gaan dan wel. Sinds wanneer moet Ajax of een ander bedrijf opeens het heilige boontje gaan spelen en statements gaan maken? Laten we eerlijk wezen, zo goed als niemand interesseert het of ze naar Qatar, Portugal of Texel gaan op een paar moraalridders na en ga je niet in op zo'n betaald snoeprijsje dan gaat een andere club wel.
4 0
AFCA1961
En zo is het gewoon en niet anders. Persoonlijk vind ik het een domme trip vanwege de vermoediheid en het enorme verschil in temperatuur als je terug komt.....maar waarom moet Ajax roomser zijn dan de paus? Als je niet gaat zegt ook iedereen "hoe kun je zoveel geld laten schieten"......het is nooit goed.
0 0
Ferd
Zo vermoeiend is de reis niet, uurtje tijdsverschil, paar uurtjes vliegen in business class is ook geen straf.

En gaan ze niet met de club, dan gaan ze wel privé die kant op. Zat vorig jaar met kerst in een vliegtuig naar Dubai met Robin van Persie
0 0
paulis
Hypocriet volk zijn we ook in het westen. Lekker deugen met regenboogvlaggen en anti-rascisme campagnes maar wel voor het geld naar landen als Qatar waar homoseksualiteit staat voor een paar jaar gevangenisstraf..
7 -2
Ferd
Dus Ziyech en Mazraoui gelijk op staande voet ontslaan want zij spelen voor een land die dat soort wetgeving ook kent. Of ben je dan plots wel genuanceerd? En zou zo’n boycot zin hebben? Absoluut niet.
1 0
Suarez16_
Tja als je je als Nederlandse club druk moet gaan maken waar homoseksualiteit wel "geaccepteerd" is en tevens geen racisme is dan kom je Nederland niet meer uit. Nederland loopt daarmee gewoon een jaar of 50 voorop. Neem aan dat jij ook al tig jaar niet op vakantie bent geweest ivm mensenrechten, homo's, mileubewustzijn, etc. Ik word persoonlijk echt doodmoe van dat "ja maar" gedrag in het algemeen. Jesse Klaver op vakantie na Ethiopie? Ja maar hij moet toch mileubewust handelen als politicus. Ajax op trainingskamp naar Qatar? Ja maar ze droegen afgelopen weekend nog een regenboogband. De mensen die dit roepen gaan ondertussen ook gewoon weer op vakantie of staan massaal in een stadion "alle boeren zijn homo te zingen".
4 -1
JSF
Faciliteiten, geen kwaliteiten
0 0
Labrador
Ik snap niet dat Ajax hiermee in zee gaat. Het WK in Qatar is een grote doorgestoken kaart en bij de bouw van de stadions zijn tientallen doden gevallen.
2 0
mgtow
Zo dat wordt inpakken en wegwezen voor alle eredivisionisten
0 0
serero25
Doe dit aub niet. Speciaal worden uitgenodigd voor die zeer dubieus gebouwde voetbalstadions. Maak een statement en ga juist niet. Het wk mag van mij ook worden geboycot. Geld zat om wat anders te regelen. Integriteit is onbetaalbaar!
1 -3
Mokum1012
sja, als je dan gaat, vraag dan de hoofdprijs, niet 700k. of, oke, maar dan voor iedereen een klokje van minimaal 70k :)
0 0
Suarez16_
Tja je kan zeggen wat je wil over Qatar, normen en waarde, etc. maar het zegt toch wel wat dat Ajax een gesponsord trainingskamp krijgt met een bonus van 7 ton en als eerste benelux club echt gezichten in een voetbalgame krijgt. Dat alleen vandaag al. Ajax wint zijn aanzien flink terug in de wereld. Mooi om te zien.
2 -1
gusanito
Dom dom dom. Blijf gewoon lekker in de buurt. Dit geeft de selectie weer een tik net als vorig jaar in de VS.
0 -3
Suarez16_
Wat vind je in de buurt? Qatar heeft maar een uurtje tijdsverschil en is iets van 5 uur vliegen. Dat uurtje heb je in Portugal ook al en dat is ook al gauw 3,5 uur vliegen. Het is geen VS met 8 uur tijdsverschil en een vlucht van 15 uur.
4 0
Gonzo
Heel verstandig, alles voor het geld. Hoe liep de trip naar de states ook al weer af?
1 -1
Suarez16_
Bedoel je die van vorig seizoen? Ja ze kwamen niet geweldig uit de winterstop, maar itt de VS heeft Qatar niet zoveel tijdverschil dat je je echt weer een week moet aanpassen met slaapritme.
1 0