Blind: 'Kan zijn dat je hele middenveld kwijt bent'

SJvanveen, 03-08-2019 om 21:10, 6439 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Daley Blind vindt zijn 'nieuwe' rol op het middenveld van Ajax niet onprettig, al wil hij niet continu wisselen van posities. De Ajacied is van mening dat Ajax tijd nodig heeft om weer helemaal op niveau te komen, maar heeft vertrouwen dat het goed komt. 

'Veel jongens komen later terug bij de start en veel nieuwe jongens komen erin. Je moet weer nieuwe automatismen creëren, maar daarnaast hebben we genoeg gecreëerd en is het aan onszelf te wijten dat we deze niet maken', aldus Blind bij de NOS.  

De international speelde vorig seizoen steevast centraal achterin, maar startte in de twee officiële wedstrijden van deze voetbaljaargang op het middenveld. Blind vindt de nieuwe rol iets van de trainer en helemaal geen probleem. 'Voor mij maakt de positie niet uit, maar ik heb wel aangegeven dat ik niet de hele tijd wil wisselen van plek. Ik ben de moeilijkste niet, maar het is fijn om in een rol te groeien. Ook ik moet vastigheden creëren en dat gaat niet op een dag.' 

Donny van de Beek

Veel nieuwelingen en dus ook een ander Ajax, ziet Blind. Mogelijk raken de Amsterdammers straks het hele middenveld van verleden jaar kwijt, maar de ploeg is er rustig onder. 'Er worden soms dolletjes over gemaakt en het kan zo zijn dat je het hele middenveld straks kwijt bent. Het heeft tijd nodig, maar het mag geen excuus zijn. Als we de kansen afmaken, winnen we hier gewoon', doelt Blind op de 2-2 bij Vitesse, alvorens de multifunctionalist positief afsluit. 'Vorig seizoen begonnen we ook met een gelijkspel en dat werd een prachtig seizoen.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
arigold
Volgens Valentijn zijn we de duidelijke favoriet omdat we 56 mln. hebben ingekocht. Maar Valentijn, we hebben toch ook > 150 mln. verkocht?
2 -2
ajaxminimax
We zijn ook favoriet.. Als je nu psv tegen twente ziet...
0 0
arigold
Klopt, dat zijn wij ook!
0 0
JariJari
Inderdaad. We hebben netto voor -110M gekocht, het laagste aantal van de hele eredivisie. Tijd voor het degradatiespook Valentijn? ;)
3 -1
arigold
Haha!
Ik ben die man zo beu...
1 -1