AD: 'Complex transferspel rond Van de Beek'

BartVeenstra, 03-08-2019 om 08:20, 33545 views, Algemeen Dagblad, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een mogelijke transfer van Donny van de Beek naar Real Madrid hangt af van een complex transferspel, zo schrijft het Algemeen Dagblad zaterdagochtend. Het papierwerk voor de Ajacied zou in de Spaanse hoofdstad al zo goed als klaarliggen en bovendien hoeft er over de voorwaarden nog amper onderhandeld te worden.

Toch mikt Real Madrid nog altijd op Manchester United-middenvelder Paul Pogba, waarbij Van de Beek geldt als het belangrijkste alternatief. Pogba zou graag naar Real Madrid verkassen, maar van een akkoord is nog geen sprake. Dit zou ook te maken hebben met de verkoop van dure (overbodige) spelers als Gareth Bale en James Rodriguez.

De tijd om Pogba te strikken, lijkt te dringen voor Real Madrid. In Engeland sluit de transfermarkt aankomende donderdag en om die reden lijkt de kans steeds kleiner te worden dat Manchester United Pogba nog laat gaan. In Spanje lijkt men inmiddels zeker te weten dat Van de Beek een nieuwe speler van De Koninklijke gaat worden, maar volgens De Telegraaf is het zo ver nog niet. Enkele betrokkenen rondom de speler hebben laten weten dat er nog niets getekend is.

Deadline bij Ajax

Toch heeft men ook bij Ajax een deadline, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Na de duels met PAOK Saloniki - de return is dinsdag 13 augustus - ligt er bij de Amsterdammers een denkbeeldige deadline. 'In het tweede deel van de maand wil de club niet meer meewerken aan een vertrek van een basisspeler, aangezien er dan te weinig tijd zou zijn om adequaat een vervanger te halen. De vraag is echter of Ajax in de komende periode bestand is tegen het transfergeweld van een grootmacht als Real Madrid', schrijft de krant.

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
60 miljoen is leuk voor Donny maar als je de cl haalt is dat zo terug verdient dus ik zou hem niet verkopen.
0 0
afcajacied00
Ruilen voor james rodriguez en ik vind het goed
1 0
Ajax114
Waarom kan Manchester wel nee zeggen en Ajax niet ? Waarom Pogba voor 130 M en Vd Beek voor 60 M ? Ik begrijp het allemaal niet zo goed meer.
0 -2
debarbaar
Misschien omdat Manchester United gewoon het salaris van elke andere club ter wereld kan matchen en Ajax niet? Misschien omdat Manchester United zich normaal plaatst voor Cl voetbal en in elk geval nooit 4 of 6 kwalificatie wedstrijden moet spelen?
Misschien omdat Manchester United wereldwijd een topmerk is? En misschien omdat de shirt sponsor de auto sponsor en de kleding sponsor allemaal een enorm bedrag schuiven?
1 -1
Ajaxvooraltijd
Pogba is wel een tikkie beter.
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Pogba is erg opgehemeld, en echt niet zoveel beter danDonny. Het is ook een problemenmakertje.
0 -2
Schwalbino
En heeft het al in 2 topcompetities laten zien, is ook wereldkampioen geworden.
0 0
AjaxDaniel
Gewoon 80 miljoen vragen aan die club
0 -1
PJSM
Trainer Real ziet het niet zitten in Van de Beek, lekkere binnenkomer. Daarnaast weet je altijd dat je 2e keus bent. Voelt een beetje als 4e man bij de scheids, dus net niet.
0 0
JesperOlsen74
Dus vd Beek is 2e keus. Ik zou daar persoonlijk nooit naar toe gaan.
Ajax zit in Donny's hart en dus alleen gaan naar een topclub die absoluut 100% voor hem wil gaan.
0 0
FerdiZ
middenveld Blind- marin- Ziyech?
aanval dan Promes- Tadic- Neres

eventueel Bergwijn toch halen?
Promes zou ook nog op de plek van donny kunnen denk ik.
Maar Propper halen kan ook een optie zijn
1 -1
Cupmetgroteoren
Ziyech en neres gaan nog weg
0 -1
MaxwellAFCA
Bij een bedrag van 65+ miljoen kun je Donny helaas niet tegenhouden..
Dani Ceballos was een uitstekend tijdelijke oplossing geweest voor een jaartje, alleen zonde dat die inmiddels al bij Arsenal speelt.
Wie dan als vervanger halen is mij echter een raadsel. Jullie nog ideeën?
0 0
de_pitbull
Davy Propper of Davy Klaassen :)
0 -3
altijdwelwat
Gewoon Noa Lang het vertrouwen geven , met hem in de ploeg word je ook gewoon kampioen hoor. Hij heeft zich de afgelopen maanden prima ontwikkeld, heeft een prima voorbereiding achter de rug en is er in mijn optiek wel klaar voor. Van de Beek zijn laatste instagram post is wat mij betreft een teken dat hij daar ook op vertrouwd. Kon alle actie foto’s van de voorbereiding plaatsen maar kiest voor een foto met Lang samen.
2 -2
Hugoboss92
Kom op zeg. Als je met Lang speelt, word je geen kampioen... das toch geen topmateriaal
5 -2
Rentokill
Hoezo kun je Donny niet tegenhouden? Iedereen lijkt dat te roepen zonder uitleg...
2 0
MaxwellAFCA
Naja wil best uitleggen waarom ik dat denk, puur mijn vermoeden en beredenering..

Ik denk namelijk dat het met het volgende te maken heeft:
- 70 miljoen euro.
- Donny staat open voor een vertrek; Real Madrid is een topclub.
- Donny begon vorig seizoen nog op de bank, speelde het afgelopen half jaar extreem goed en steeg boven zichzelf uit (Donny weet dat, maar ook Ajax weet dat)
- Mocht je Donny behouden en je presteert niet zoals afgelopen jaar in de CL (ongeacht prestaties in ED), dan komt Real Madrid ook niet meer langs.. die leven in de waan van de dag en zijn NU aan het 'reorganiseren'.
- Donny is 'makkelijker' op te vangen met spelers die je al hebt, in vergelijking met Frenkie en Matthijs.

Kortom, ik denk dat zowel Donny als Ajax beseffen dat dit wellicht het juiste moment is om voor een geweldig bedrag de stap naar de absolute top te maken.
0 -1
Ajax114
Ok maar doen hoeven we definitief niets meer te verwachten van Ajax en vraag ik mij zelfs af of wij wel zo makkelijk kampioen worden zoals iedereen roept.
0 0
AjaxDaniel
Dat zijn allemaal argumenten die wel kloppen, maar eigenlijk alleen van belang zijn als je het geld echt nodig hebt. Ajax kan de ‘gok’ nemen om hem nu niet te verkopen. Daarnaast denk ik dat Donny het verschil kan zijn in kwalificeren voor de CL of niet en dat is veel belangrijker dan nog meer geld binnen harken.
2 0
Rentokill
Ik vind al je argumenten geen argumenten waarom hij 'onhoudbaar' zou zijn. We moeten af van het minderwaardigheidscomplex dat wij niet in staat zouden zijn spelers aan hun contract te houden.

Ajax kon het in het verleden niet maken spelers niet te verkopen omdat ze financieel niet stabiel genoeg waren het extra geld niet te cashen. Deze situatie is nu volledig omgedraaid.
0 0
31xAjax
Laat ik voorop stellen dat ik vind dat als van de Beek wil gaan dat Ajax hem die kans moet gunnen. De prijs zal altijd marktconform zijn net als bij de Ligt. Maar kan iemand me misschien uitleggen wat voor voetbalvisie je moet hebben als je Pogba wilt, en dan van de Beek als alternatief ziet. ze lijken in niets op elkaar......
0 0
altijdwelwat
Enige beetje overeenkomst is dat ze allebei wel het vermogen hebben om box to box te gaan.
0 0
Rentokill
Bij Real hoef je niks af te wegen. Het gaat erom dat er simpelweg genoeg goede spelers gekocht worden.
0 0
stopperspil
Ziyech en Tadic (maar dan hebben we geen goeie spits meer) kunnen op de plek van Donny maar lees ook al tijden de namen van Pröpper (niet echt een actieve uitstraling en geen diepgaande aanjager) en Sander Berge (15-25 mljn) en dat is een verdedigende middenvelder: Weet iemand of Berge wat is, Ajax heeft al een jaar belangstelling voor hem
0 0
Rentokill
Of... Donny wordt misbruikt om Pogba alsnog voor minder dan 150M los te weken.
0 0
Web
Wat een rare opmerking, als je tweede keus bent achter Pogba. Niets mis mee
0 -1
Jari83
Ik hoop het.
0 0
grannig mokum1
Dat denk ik ook, Dus Donny blijft lekker bij ons AJAX
0 0
Bocarra
Ik vind Ajax in dit stadium veel te soft. Als er een bod komt op van de Beek leg de lat zoals MU ook doet heel hoog. Ik geloof niet dat Madrid bereid is om 100 Meuro voor van de Beek neer te tellen. Donny is goed maar geen buitencategorie.
2 0
FTS95
20 miljoen + James..
0 0
stopperspil
Goed voorstel alleen heeft hij een inkomen van 7 miljoen per jaar lees ik
0 0
Rentokill
Bestand tegen het transfergeweld? Kan iemand dat uitleggen? Ajax heeft 160M verdiend. Kan nu toch heel makkelijk nee zeggen. Is volgend jaar ook nog veel waard.

Het is jammer voor Donny ja, die loopt miljoenen mis....maar heeft een contract en kan ook een verbeterd contract tekenen.
3 -1
Ajax#1900
Volgend jaar komt Real waarschijnlijk niet meer langs . Als dit z'n droomclub is en hij wil graag gaat hij.
1 -2
Rentokill
Dat bepaald Ajax. Niet Donny. En Ajax heeft het niet -zoals in het verleden- nodig om hem te verkopen. Er is al meer geld verdiend dan ooit aan transfers.

Arbitrage is ook kansloos. Hij heeft een contract. Kan zelfs verbeteren bij Ajax.
1 -1
JariL95
Sorry, maar er is maar één droomclub en daar speelt hij al ;)
0 0
0118
Mocht vd Beek zelf aan geven weg te willen kan je er natuurlijk vrij weinig aan doen. Ondanks het feit wat hier vaak geroepen wordt op het forum (DaN MaAr EeN jAaR oP dE bAnK) heb je vrij weinig aan een ongemotiveerde speler. Neemt echter niet weg dat Real de slechtste voorbereiding heeft gehad in 39 jaar! Die gasten zijn wanhopig. Maximale eruit halen en pas gaan praten bij minimaal 70 miljoen exclusief bonussen en ander gelul.
0 0
Rentokill
Hoezo kan je er weinig aan doen? Dat wordt altijd geroepen zonder redenatie erachter. Denk je serieus dat Donny minder gemotiveerd zou zijn als Ajax hem een jaar vasthoudt?
2 0
Tecmessa
Ja.
0 -3
Rentokill
Dan weet jij niet wat topsportmentaliteit inhoudt. De wil om te winnen. Bovendien gooit Donny dan zn eigen glazen in omdat niemand m volgend jaar dan meer ziet staan. Maar nogmaals, dat gebeurd niet.
0 0
WinstonBogarde
Dat lijkt mij ook.. Als Ajax hem niet laat gaan en hij gaat dwars doen en er met de pet naar gooien, zie dan volgend seizoen maar weer eens een club als Real Madrid te krijgen.. Voor een speler die zich al langer dan 1 seizoen in de top heeft bewezen is dat iets makkelijker dan voor een speler uit een Mickey Mouse League met 1 goede campange in de CL (waarvan hij eigenlijk pas na de groepsfase meer op ging vallen, aangezien hij tijdens de groepsfase voornamelijk grote kansen om zeep hielp)..
0 0
Meerkoet
70 miljoen is een mooie prijs.
We hebben met Dolberg we gezien dat je gewoon moet cashen wanneer het kan.
Hetzelfde geldt voor Neres.
Dan heeft Ajax een godsvermogen verdiend na een topjaar CL.
Tuurlijk willen we dit vaker, maar nog eens 140 miljoen zou Ajax financieel supergezond maken.
0 -1
daniajax1
Als je dit jaar de CL weet te bereiken én kampioen wordt dan cash je ook keihard. PSV is dit jaar al uit de CL en volgend jaar gaat de kampioen rechtstreeks de CL in. Hou je de kern nu vast dan kan je echt gaan denken richting wat Bayern is in Duitsland.
2 0
JariL95
Volgens mij hebben we met elkaar geroepen dat het kapitaal op het veld moet staan. ons eigen veld wel te verstaan. Ik als supporter koop niets voor een gevulde bankrekening. Ik ga voor de beste voetballers in de JC Arena. Laat die Perez en Zidane maar lekker steggelen, maar laat onze Donny maar gewoon hier.
4 0
3*stars*3
Nee, Donny is echt belangrijk geworden en als je hem laat gaan geef je allereerst, een slecht signaal af aan de rest.
En je verliest zo 2/3 van jouw middenveld van vorig seizoen.

Sowieso vind ik dat Donny niet bij Real past.
Als hij vertrekt, dan maar naar een club als Bayern of Dortmund.
Maar nog minimaal 1 jaar blijven is het beste.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Blijft een voetbalclub geen bank...
2 0
ST
Kosten wat het kost behouden. Dan hadden ze maar eerder moeten komen.
3 0
Hugoboss92
Real Madrid zit ook achter Bruno Fernandes aan van Sporting.

Wie zou Overmars als vervanger op het oog hebben?
1 0
ajaxxcied4life
Bruno Fernandes van Sporting schijnt ook hoog op het lijstje te staan bij Real. Ik ben benieuwd of Real zich ook werkelijk zal gaan melden voor Van de Beek.

0 0
Ajaxxxisdebeste
Laat ze die lekker nemen
1 0