Herenakkoord naar voren gehaald, Ajax tegen

GinoHaverkamp, 26-06-2019 om 14:40, 9235 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het herenakkoord waarbij topclubs geen jeugdspelers meer van elkaar mogen overnemen gaat al in vanaf 1 juli aanstaande. Dat meldt Voetbal InternationalAjax was volgens dat medium tegen het idee om al vanaf die dag het akkoord in te laten gaan.

Een korte opfrisser: het herenakkoord is een akkoord tussen Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht dat ervoor moet zorgen dat die clubs geen spelers meer uit elkaars opleidingen gaan halen. Het is een akkoord waarbij uitgegaan wordt van elkaars woord, want officieel mag Ajax bijvoorbeeld wel een Feyenoord - of AZ-jeugdspeler naar Amsterdam halen. Dat deed het de afgelopen tijd dan ook, want onder meer Rio Hillen, Kian Fitz-Jim (AZ) en Steven van der Sloot (Feyenoord) maakten recentelijk de overstap naar Ajax.

Dit tot ergernis van meerdere clubs, die wilden dat het herenakkoord eerder ingevoerd werd. Eerst zou dit pas vanaf 2021 in moeten gaan, maar dat wordt nu dus 1 juli aanstaande. Robert Eenhoorn, directeur van AZ, is ergerde zich ook aan de houding van Ajax. 'Formeel gezien hebben ze het recht om dit te doen', erkent hij. 'Wat ik me alleen wel afvraag: die hele veranderagenda is ooit begonnen om de weerstand binnen de Eredivisie te verhogen. Dat was de reden te kijken naar een kleinere competitie van zestien clubs en een kampioenspoule.' Het niet overnemen van elkaars jeugdspelers is daar onderdeel van volgens de oud-honkballer.

Dat de ingangsdatum van het herenakkoord naar voren is gehaald, is niet met goedkeuring van alle clubs gebeurd. Van alle betrokken clubs waren er drie tegen het idee om de afspraken vanaf 1 juli al in te laten gaan. Ajax was daar één van. Welke twee andere clubs eveneens tegen waren, is niet bekend. Het mocht voor die drie niet baten, want het herenakkoord gaat vanaf 1 juli, aankomende maandag, in.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MankeNelis
Onzin akkoord. Besluit een spelertje om naar het buitenland te vertrekken en dan?
0 0
MrPink
Schijtbakken zijn het. en beetje jaloezie
0 0
Joodhannus73
Flikker op met dat akkoord! Zijn allemaal bang voor Ajax. Wij sluiten toch ook geen Herenakkoord met Chelsea, Liverpool of Man U?! Gewoon accepteren dat de kleintjes worden gegeten door de groten. Moet je je maar tegen weren met goed beleid...
0 0
Libero
In het oorspronkelijk artikel staat dat een meerderheid voor heeft gestemd. Dus het werd niet beslist door de zes clubs die er onderhevig aan zijn, maar maximaal drie daarvan plus een zooitje die verwachten lekker te gaan cashen. Niks herenakkoord. Kangaroo court!
Maar als dingen zo gespeeld gaan worden vergeet men dat Ajax niet geheel en al onmachtig is. Spelers (zo goed als) gratis huren of voor een zacht prijsje overnemen? Think again.
1 0
vdhaas
Mag dit eigenlijk wel? Spelers zijn hiervan de dupe. Wat vindt VVCS? Wat vinden zaakwaarnemer? Ben geen jurist, maar riekt naar kartelvorming
3 0
Meerkoet
Ik begrijp het sentiment.
Maar wat ga je doen als een speler zelf wil?
Onzin regel en dat gaat tzt gewoon dood bloeden.
3 0
AFCA020!
Ajax moet slim zijn en gewoon een miljoentje of 2-3 per jaar beschikbaar stellen voor transfer voor Sparta. Laat Sparta maar de sterkste talenten van Feyenoord, az, Utrecht, psv en Vitesse overnemen elk jaar.

Iedereen blij: Sparta heeft sterke spelers en kan zo stabieler worden, indien goedgenoeg schuif je ze door naar Ajax (zoals we onderling afgesproken hebben), zijn ze (nog) niet goedgenoeg houdt Sparta ze en zo blijft er voor hun altijd genoeg achter de strijkstok hangen. en die 5 andere jankclubs hebben hun zin met het herenakkoord.
0 0
Ajax4life16
En jij denkt dat de beste spelers van de beste 6 nederlandse clubs naar Sparta willen? Ik snap dat je via een omweg bedoeld,maar talenten en hun ouders van onder de 16 gaan echt niet mee in zo'n spelletje
0 0
JanTa
Voorlopig heeft Ajax al lekker geplunderd bij de concurrentie en herenakkoord of niet, de speler bepaald altijd zelf wel bij wie hij wil gaan spelen.
1 -1
Juichtoon
Totaal verkeerde beeldspraak. Liverpool heeft voor het 1e elftal alleen al 9 aankopen gedaan op dit moment.
Je bedoelt dat Ajax jonge voetballertjes de kans geeft om bij de beste werkgever voor hun sport te mogen voetballen.
0 0
Jood1983
Tot nu toe hebben we al jaren de beste jeugd rondlopen dus ik maak mezelf niet zo druk.
Het akkoord heeft ook een keerzijde en is niet alleen maar nadelig voor ons.
1 0
Juichtoon
Top 6, lees de de top 3 t/m 6, kan nu wel gratis bij nr 7 t/m 32 winkelen maar bij hen moet je betalen. Apart.
1 0
trodat4030
Nee, de vergoeding is gewoon hoger bij de top 6, maar er moet nog steeds betaald worden, alleen niet die 35K per opleidingsjaar maar een significant kleiner bedrag.
1 0
Juichtoon
ok, als ze dit dan maar niet met gesloten beurzen gaan doen en alleen Ajax en PSV een vergoeding vragen.
0 0
AJAXAFC1
Ik snap niet dat PSV hier niet op tegen is maar moeten die hun jeugd nou nog vandaan halen? halen juist alles op bij andere grotere jeugdopleidingen in nederland, bergwijn, depay , willems, indirect malen & dan nog genoeg andere..
En al die andere clubjes in nederland voelen zich allemaal zo snel op hun teentjes getrapt man, waar gaat dit allemaal over het is toch altijd al zo geweest dat spelers een stap hogerop willen gaan en dat zal altijd zo blijven dat hou je gewoon niet tegen, dan word er wel weer een andere oplossing gevonden gelul dit allemaal.

Bijna de helft van de rechterrijtjes clubs en jupiler league clubs hebben ex ajacieden in hun gelederen kan alleen maar omdat ze hier een goeie opleiding gehad hebben, maar als het keer andersom is en ze er zelf geen profijt van hebben is het janki janki je wordt er knetter van hier in nederland
2 0
Juichtoon
PSV is ook tegen en ook tegen het naar voren halen.
0 0
trodat4030
Ehm, omdat PSV zo'n 40 procent uit België haalt? Die hebben echt veel minder last van deze regels omdat zij een scoutingsgebied hebben die de grens overschrijd en deze regels niet gelden voor buitenlandse clubs. Je mag tot een bepaalde leeftijd 'slechts' tot 50 km rond de club scouten, vanaf een hogere leeftijd tot een straal van 100 km om de club (ik denk dat die leeftijden rond de 10 jaar en 16 jaar ligt, maar ben er niet zeker van. Is vast op te zoeken..). Daarom zit er in zo'n beetje elke lichting van PSV meerdere Belgen. Voor die Bakali hield PSV indertijd zelfs de meest idiote sluipweggetjes aan om maar zijn huis binnen die 100 km te laten vallen, want via gewone (snel)wegen was dat niet te doen.

Edit: het gaat dus om die km tot aan het huis van de speler, niet de club van de speler, wel belangrijk om te vermelden.
4 -1
Juichtoon
Exact.
0 0
PJSM
Opzouten met dat Heren akkoord. Gaat nergens over. Zo werkt voetbal nu eenmaal.

Nu worden ze weggehaald door buitenlandse clubs.

Als een speler zelf weg wilt kan dat altijd. Via omweg kan herenakkoord dus makkelijk omzeild worden.
2 0
trodat4030
Hm, nee. Zoals ik ook al aan Brandje uitleg hieronder, dat is niet zo makkelijk als je denkt.
0 -1
BrandjeXL
Allemaal leuk die veranderingen maar het is wel allemaal in het voordeel van de andere clubs. Ajax moet maar even geld geven war ze Europees hebben verdiend. Ajax moet zich aan het herenakkoord houden maar als we een wedstrijdje willen verplaatsen dan is het land te klein.
2 0
WeerDinges
Wtf! Er doen 6 clubs mee en 3 zijn tegen eerder invoeren. Hoe dan. Ik zou echt lak hebben aan dat hele akkoord als Ajax zijnde. Laat ze het lekker uitzoeken met zijn allen. En dat argument van die honkballer met een Feyenoord petje op slaat nergens op. Voer dan het gehele verbeterplan in en niet enkel wat AZ op dit moment het beste uitkomt.
2 0
trodat4030
Ach, AZ krijgt het nog wel op hun bordje. Die staan elk jaar te zwaaien met jeugdcontracten bij de poort van De Toekomst om alle afvallers op te pikken (met naast hem de TD van Utrecht), die gaan nu ook allemaal 35K per opleidingsjaar kosten, hihi! Zo'n 40% van onze afvallers komen bij deze 2 clubs terecht namelijk..
5 0
Libero
14k per opleidingsjaar en zelfs daar is nog geen klap op gegeven.
0 0
WeerDinges
Zo had ik het nog niet bekeken, maar ben je verplicht om voor transfervrije spelers ook een opleidingsvergoeding te betalen na hun 16de?
1 0
trodat4030
Van BVO naar BVO wel ja. Ook over 12 jarigen bijvoorbeeld wordt dit betaald.
1 0
trodat4030
Raar, wie heeft dit besloten dan? Er zijn hier 6 partijen (de knvb en alle clubs die niet bij deze 6 horen hebben er geen kut mee te maken, dus kunnen ze ook niks besluiten). Als dus ‘slechts’ de helft hiermee akkoord gaat en de andere helft niet, lijkt me dat een impasse en kan er dus GEEN besluit genomen worden. Of ben ik nou kierewiet?
2 0
Web
Ik dacht hetzelfde
3 voor en 3 tegen
1 0
Web
Ajax kan toch gewoon spelers ophalen, maar vanaf 1 juli voor een vergoeding?
Dat lijkt mij voor Ajax geen probleem, de rijkste club is hier toch in het voordeel?
Ik mag toch hopen dat spelers zelf ook wat te vertellen hebben?
Ik speel bij Utrecht en ben erg goed, bij Ajax kan ik mij beter door ontwikkelen, speel met betere spelers om mijn een, het niveau is hoger.
0 0
BrandjeXL
Dat zou kunnen of je zegt tegen zo'n speler dat ie zelf weg moet gaan bij zijn club.
0 0
trodat4030
Dat helpt weinig, want het gaat om de overschrijving bij de KNVB. Die blijft nog steeds van Utrecht naar Ajax gaan. Of zo'n jongen moet eerst een jaar bij een amateurclub gaan spelen (of helemaal niet voetballen bij een club) voor ie naar Ajax komt, maar dat zullen maar weinig spelers doen. Een speler bij de amateurs (jeugdvoetbal, ook bij Ajax, valt onder amateurvoetbal) mag maar 1 keer per jaar overgeschreven worden. Hij kan niet tussendoor een maandje ingeschreven worden bij AFC oid..
0 0
BrandjeXL
Volgens mij geldt dit akooord alleen wanneer het initiatief vanuit de club en niet wanneer vanuit de speler.
0 0
Web
Dat je niet midden in een seizoen overstapt vind ik ook logisch
Maar aan het eind van een seizoen is iedereen vrij om over te stappen naar een andere club. Mits je geen contract hebt
0 0
trodat4030
Mag ook, maar opleidingsvergoedingen worden gewoon altijd betaald tussen BVO's en ook door BVO's aan amateurclubs (en niet door amateurclubs aan BVO's). Ook voor spelers die bij Ajax worden weggestuurd en naar een andere BVO gaan wordt een vergoeding voor betaald. Zo werkt deze regel nou eenmaal. Het is iets anders dan een transfersom, die staat buiten de opleidingsvergoeding en moet ook betaald worden als het wel een transfer betreft van een contractspeler. Zo is SV Bedum, waar Robben ooit is begonnen, schathemeltje rijk geworden. Die kregen een percentage (ik dacht 5 procent van de transfersom) van al zn transfersommen (van Groningen naar PSV, van PSV naar Chelsea, van Chelsea naar Real en van Real naar Bayern).
0 0
vincent_DV
Wat je hier zegt klopt niet helemaal. Elke club stuurt jaarlijks een lijst met spelers die weg zijn gestuurd op naar de KNVB. Voor deze spelers hoeven andere Bvo’s geen vergoeding te betalen. AZ en Utrecht shoppen dus vrijwel altijd gratis bij Ajax. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt aangezien ik zelf 3 jaar voor Vitesse heb gevoetbald, daar gingen en kwamen ook spelers die waren afgevallen bij Vitesse of een andere club zonder vergoedIng. Als een speler zelf weggaat moet er wel een vergoeding betaald worden. Ook krijgen amateurclubs geen vergoeding van bvo’s, of dit moet per 1 juli ook worden gewijzigd maar daar weet ik niks van. De enige kans dat een amateurclub geld krijgt is wanneer een speler een contract heeft door middel van bijvoorbeeld een stichting.
0 0
trodat4030
http://www.soccernews.nl/news/72247/ook-bedum-dingt-mee-naar-geld-van-robben
1 0
vincent_DV
Dat is weer iets anders. De opleidingsvergoeding bij een transfer(zoals RKC bij de jong) geldt voor alle clubs waarbij de speler vanaf een bepaalde leeftijd heeft gevoetbald en wordt uitbetaald naar het aantal jaren waar in die daar heeft gespeeld.
0 0
Web
Ja en gewoon geen jeugdcontract tekenen, ben je toch vrij waar je wil spelen.
Je bied je aan bij een club waar jij denkt beter te worden
Wat bereik je hier nu mee?
0 0
pizzapunt
Kortom; een wassen neus zodat we allemaal meer gaan betalen voor jeugdspelers. Eigenlijk profiteert de rijkste club, want die kan sneller het risico nemen financieel. snap de ophef niet zo.
0 0
trooop
Weet AS zelf eigenlijk wel wat dit akkoord precies inhoudt? Ik lees iedere keer een andere definitie. Dit keer staat er bijvoorbeeld weer niks over hogere opleidingsvergoedingen.

Het zijn twee totaal verschillende dingen of er alleen afgesproken is dat de vergoedingen hoger moeten zijn, of dat er afgesproken is dat ze elkaar helemaal met rust zullen laten. Wat is het nou? Het eerste maakt voor Ajax namelijk weinig uit, rijk als we zijn.
0 0
Rolo
Als ze dan bij de overige clubs de talenten ook gaan gebruiken..... In EHV schieten ze meteen in paniek en wordt heel de wereld afgestruind wanneer er iemand vertrekt. Ze halen Angelino (niet onlogisch) maar dan ook zo'n Behich. Geef dan een jeugdspeler de kans..... Zelfde verhaal met Gutierez, je maakt me niet wijs dat er geen jeugspeler is die dit op kan vangen. Sainsburry idem. Romero, 11 miljoen gekocht, verhuurd. Lukassen, verhuurd. Ik zou uit het akkoord stappen schijt aan die Eredivisie, daar hebben twee ploegen het voor het zeggen (al is dat nu maar afwachten nu Ajax uit zijn voegen barst en ze in EHV niet bij kunnen benen). Dan moeten de andere vier clubs maar laten zien dat ze het niveau omhoog willen krikken en niet door Trencin gemangeld worden begin juli.
0 0
Huntelaar020
Ja een vooral huilen als een speler naar eenconcurrent land gaat.
Je kan ze toch beter hebben bij Ajax,PSV en in kleine mate Feyenoord dan dat je kwijt raakt aan concurrentie rond de directe cl plaats bijvoorbeeld.
0 0
Lazell
Ik snap hier niks van. Het gaat om het woord omdat er niks verplicht kan worden. Maar hij kan wel verplicht naar voren worden gehaald als 50% tegen is?
2 0
Piejotter
Tsja, en als die jeugdspelers dan naar clubs gaan in het buitenland ( dat is het enige waar een jeugdspeler dan beter van kan worden) ? Heb je dan als AZ of PEC bereikt wat je wilde? Een jeugdspeler zonder contract kan nog steeds vertrekken waar hij ook naar toe wil. Voorbeeld is van den Berg van PEC die nu dreigt te vertrekken naar Liverpool. En nog een vraag aan Eenshoorn, waar denk je dan dat Ajax zijn jeugd spelers vandaan moet halen?
5 0
AjaxDaniel
Eenhoorn denkt dat hij directeur is van een grote club, maar vergeet dat hij van een provincieclub de directeur is. Zelfs een ontzettend zwak Feyenoord eindigde nog boven AZ.
1 0
Ajax114
Ik wilde precies hetzelfde schrijven :-). Gaan nog vaker naar het buitenland dus wie helpen we hiermee ? Juist clubs als Man City en Liverpool en nog meer van die nep clubs.
3 -1
Lazell
Liverpool een nepclub? Ben je 10?
1 -4
MH1988
Omdat clubs als Liverpool en Barcelona een mooie geschiedenis hebben betekend niet dat ze momenteel minder nep zijn dan PSG of City..
2 -1
Ruff Rhythim
Hoe ga ik dat voor me zien? Een datum van een akkoord wijzigen terwijl je tegen bent?

Over welk "akkoord" heb je het dan nog?? En waarom zou ik mij daar nog aan houden dan?

Maar dit is weer typisch Nederlands amateurprutswerk hoor: een nationaal akkoord over je jeugdspelers, maar niks staat op papier en we geloven elkaar op ons woord, joehoee...in welke wereld leef je dan met alle zwaardere- en concurrerende landelijke competities om je heen die wel gratis die jeugdspelers komen wegplukken zonder zich ook maar ergens van aan te trekken?

Doe het dan zoals in Engeland waar ze ter bescherming van hun competitie de club die een jeugdspeler wil halen een opleidingsvergoeding per opgeleid jaar moet betalen.
Dat kan je dus zowel nationaal als internationaal toepassen en dat leg je dan dus uiteraard ook schriftelijk vast. Heb je nooit meer gezeik en heb je geen wassen neus als een herenakkoord nodig en krijg je ook nog eens munten voor je jeugdspelers die dan dus niet gratis de deur uitlopen.
In andere grote competities werkt dat volgens mij ook zo. Of soortgelijk.

We lopen hier echt zoooo lichtjaren achter om te denken dat we nog met aardappelen kunnen betalen, echt hoor...
1 0
JSF
Ach, we moeten gewoon een grote meneer zijn in deze. En als de speler wil, gaat ie weg. Gaat erom dat de clubs niet zelf benaderen.
0 0
AFCAjax
Als Ajax die spelers niet overneemt gaan ze naar het buitenland. niks sterkere competitie.
Ajax moet zich hier niks van aantrekken..
0 0
Ferd
Simpel, dan stapt Ajax toch uit het herenakkoord. Een herenakkoord is vrijwillig.
4 0
Hans Kraay Jr.
Dit dus.
1 0
AFCAjax
ik kan me uberhaupt niet voorstellen dat Ajax hier uberhaupt ooit in mee is gegaan. waarom zouden we?
0 0
Amsterdam Loyals
Wat een onzin, erg kortzichtig van Eenhoorn. Met z’n weerstand in eredivisie...Toptalenten kunnen nu dus wel opgehaald worden door Engelse kut clubs met teveel geld, maar niet meer door Ajax of psv? Ajax moet zich er geen reet van aantrekken...
1 0
vdhaas
Snap het niet. Een 'herenakkoord' is iets wat je vrijwillig overeen komt zonder het vast te leggen in de regels. Hoe kan het dan doorgaan als er een of meer partijen niet willen?
4 0
ghouleseddik
Wat een onzin is dit toch allemaal. Als iemand een overstap van Hogeschool Utrecht naar Oxbridge kan maken, hou je die persoon toch ook niet tegen?
0 0
Jerooney93
Maar Oxbridge benadert studenten van Hogeschool Utrecht niet actief, neem ik aan.
1 0
koetje
Van de 6 clubs waren er dus 3 tegen?
0 0
Bramzel
Ja echt een grote schande dat ze het dan gewoon doorvoeren. Dit kan toch niet (de helft is dus tegen).

Edit: al heeft voetbalzone het over Ajax en nog drie clubs die tegen waren (dus in het totaal vier clubs). Het is wel voetbalzone dus misschien hebben ze het verkeerd begrepen of het zijn dus vier clubs die tegen zijn.
1 0
Bramzel
Ik neem aan dat de KNVB ook per 1 juli het kunstgras gaat verbieden of proberen ze alleen Ajax hiermee te blokken, omdat ze bang zijn dat Ajax te dominant wordt en Ajax een alleenheerser wordt in de competitie. Want het afschaffen van dat kunstgras (wat competitievervalsing is) zorgt ervoor dat meer spelers naar de eredivisie willen komen of blijven (maar de KNVB is bang dat deze spelers naar Ajax gaan) als je niet bijna elk weekend op kunstgras speelt.
5 0
Ozymandias
De KNVB heeft de macht niet om kunstgras te verbieden. Die macht ligt bij de clubs zelf en zolang er een aantal clubs zijn die dat tegenhouden kan de KNVB niets doen.
0 0
Bramzel
Maar een herenakkoord is toch ook iets tussen de clubs en dat wordt nu wel doorgevoerd.
1 0
Ozymandias
Maar dat wordt ook doorgevoerd door de clubs zelf en niet door de KNVB zelf. Daarom moesten de clubs ook stemmen of ze de veranderagenda eerder wilde doorvoeren. We kunnen de KNVB wel overal van beschuldigen maar dit is een beslissing van de clubs waar de KNVB niets over te zeggen heeft. Als je dus een schuldige zoekt moet je de vinger naar de clubs wijzen.
1 -1
BrandjeXL
De KNVB zou juist zulke beslissingen wel moeten nemen. Net als het kunstgras.
0 0
Ozymandias
Nogmaals, daar hebben ze niets over te zeggen. Die macht ligt gewoon niet bij de KNVB maar bij de clubs zelf.
0 0
Bramzel
Maar welke club beslist dan uiteindelijk als er drie van de zes clubs tegen zijn (ik denk namelijk dat de KNVB dit bepaald (iemand moet namelijk de knoop doorhakken)).
1 0
Pierre Heno
Een 'Herenakkoord' afgedwongen door slippendragers.... Zo blijven we dus een lekker spannende klompetitie houden waarvan de ploegen die zich voor Europese voorrondes hebben geplaatst er direct al na de eerste 2 wedstrijden allemaal uit worden gekegeld door middelmatige clubjes uit landen die nog nooit gehoord hebben van een 'Herenakkoord'. In Portugal heb je ook maar maximaal 4 clubs die Europees meekunnen...en de rest levert het substraat aan talent voor die clubs. Daarom staat Portugal ook heel wat hoger op de UEFA coëfficiëntenlijst dan Nederland met zijn per 1 juli a.s. ingaande 'Herenakkoord'. Ik zou zeggen nog een kleine week te gaan om wat spelers weg te halen.
1 0
CarelE15
Drie clubs hebben tegengestemd en dan gaat het door? (Neem aan dat alleen deze zes clubs erover mochten stemmen?) Kan alleen in Nederland. Zou best willen weten wie die andere twee zijn trouwens...
5 0
AjaxDaniel
Heerlijke Nederlandse dubbelzinnigheid. Ondertussen kan Heracles in zijn eentje wel dat kunstgras akkoord tegenhouden.
7 0
AjaxDaniel
Weer een typische Nederlandse halfslachtige beslissing. Het is nog steeds mogelijk om talenten te halen, alleen voor hogere tarieven. Daarnaast kunnen andere Europese clubs nog steeds hier talenten shoppen.

Ook triest dat dat kunstgrasakkoord niet mogelijk was.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ze komen toch wel... verlengen contract niet of teken juist niks zodra het kan en vertrekken en melden zich bij Ajax aan en dan moet Ajax zeggen nee ga maar terug... never going to happen
1 0
mgtow
Snappen die sukkels dan niet dat wij de gehele eredivisie op onze schouders dragen? Hebben ze wel door hoe slecht de eredivisie er voor had gestaan als wij geen excellente jeugdopleiding hadden gehad? Hoe komt driekwart van de eredivisieclubs aan goedkope maar degelijke spelers?
2 0
AsensioWillemsen
Gaan we dan ook de andere punten er door heen drukken? Kunstgras bijvoorbeeld
2 0
mgtow
Nee uiteraard niet. Want dan moeten de calimero clubs trainingsvelden gaan bouwen en wordt het bedrijf Ten Cate boos.
1 -1
WZAWZDB14
Zijn ze nu echt zo schijnheilig dat ze denken dat de toptalenten bij hun club blijven? Straks worden de talenten gewoon opgepikt door engelse topclubs. De enige reden dat dat herenakkoord bestaat is zodat ajax niet nog verder wegloopt van de subtop.
4 0
Pierre Heno
hadden we maar een 'subtop'. Het zijn allemaal clubjes die internationaal er al in de 10e voorronde worden uitgekegeld. Maar oh wat is de NL Klompetitie toch lekker spannend.
1 0
Lazell
Snap dat hele 'het is lekker spannend' gebeuren niet. Alsof je voor je lol naar NAC - Emmen gaat kijken, terwijl je ook naar Barca, Real, Liverpool, etc kan kijken. Alleen fans of mensen zonder leven kijken naar al die nietige ED-wedstrijden.
0 0
Jornnn
Dan maar met tussenstop bij Sparta. Is het niet linksom dan rechtsom.
2 0
Jeusti
Dit zou ik zeker een interessante optie vinden, vraag is alleen wel: wil Sparta hier aan meewerken? Op de korte termijn is het voor hun nuttig maar op de lange termijn toch minder, hun eigen spelers krijgen minder minuten. Misschien op voorwaarde dat ze een jaar of twee bij Sparta spelen (huurconstructie) in de jonge jaren of een bepaald doorverkooppercentage naar Sparta.
0 0
Ajax412
Je zou de spelers ook makkelijker aan Sparta kunnen verhuren die niet bij Ajax 1 aansluiten, maar toch speelminuten moeten maken. Zie spelers als Sierhuis of Matisiwa afgelopen seizoen. Dat zou dan de ruil zijn van Ajax, zeker na een paar jaar kun je zulke spelers dan verhuren naar een "bekende omgeving".
0 0
Stamhoofd
Gewoon ervoor zorgen dat die jeugdspelers per sé bij ons willen spelen, dan is het hun eigen keus om over te stappen.
1 0
3sterrenAjax1
ik snap niet dat we überhaupt hieraan mee doen. kan Iemand me dat uitleggen?
1 0
wolterx
Als deel van een veranderakkoord waar dit een van de punten was, ik kan me niet voorstellen dat Ajax hier daadwerkelijk iets voor voelt. Zeker als de andere punten niet veranderen zou ik gewoon dat verhoogde tarief neerleggen en gewoon op zelfde voet doorgaan.
2 0
Ruff Rhythim
Veranderakkoord??

Wat is er veranderd dan???????????
0 0