'Werken met Seedorf en Kluivert voelt als droom'

ThijsZwagerman, 19-06-2019 om 16:50, 4270 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-doelman André Onana is zeer content met Clarence Seedorf (bondscoach) en Patrick Kluivert (assistent-bondscoach) in de technische staf van Kameroen. Onana looft het duo in gesprek met Voetbal International en stelt dat de oud-Ajacieden een professionaliseringslag hebben gemaakt.

'Seedorf en Kluivert hebben gezorgd voor professionalisering. Ik zie en voel het verschil met mijn vorige periode bij de nationale ploeg. Er heerst teamspirit en duidelijkheid, in de begeleiding zijn er stappen gemaakt en ze snappen wat er in onze hoofden omgaat. Seedorf en Kluivert hanteren een heel menselijke benadering. Ze zijn de coaches en dus zijn ze de baas. Tegelijkertijd voel je dat ze oprecht geïnteresseerd zijn in hun spelers. Ook in de dingen buiten de nationale ploeg om', zo vertelt een enthousiaste Onana. 

Voor de doelman is het werken met Seedorf en Kluivert een droom die uitkomt en helpt de eigen ervaring van de voormalig topspelers in het overbrengen van hun aanwijzingen aan de spelersgroep. 'Op voetbalgebied hebben ze het voordeel dat ze zelf op het allerhoogste niveau hebben gespeeld. Hoger dan welke speler hier dan ook. We leren niet alleen van wat ze ons vertellen, ze kunnen het óók op een perfecte manier voordoen. En omdat ze zelf hebben ervaren hoe je onder druk moet presteren, weten ze hoe ze die druk bij ons kunnen weghalen. Voor mij voelt het werken met grootheden als Seedorf en Kluivert als een droom.'

Denk jij dat Vivianne Miedema scoort en de Oranje Leeuwinnen winnen van Canada? Zet in en krijg 3,80 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Dat klinkt alsof het twee ideale assistent coaches zijn, maar zijn ze ook geschikt als hoofdcoaches?

Misschien een goed idee voor de KNVB, laat ze eerst eens verplicht 5 jaar meedraaien als assistent voordat ze aan een cursus voor hoofdcoach kunnen beginnen. Dat voorkomt Johnny Heitinga taferelen.
0 -6
Aad82
Ben geen fan van Heitinga, maar hij is wel kampioen geworden met de onder 19.

En wat lul je eigenlijk allemaal?
1 0
mvdk
Waarom? Ze zijn nu bondscoaches. Dat is toch prima? En hoezo John Heitinga taferelen? Hij werkt in onze jeugdopleiding...

Ik snap je reactie niet, aangezien deze jongens op prima podia aan het leren zijn. Heitinga traint geen eerste elftal en bij Kameroen ligt de lat niet heel hoog, dus daar is ook alle ruimte om te leren.
3 0
FlyingDutchMan
Mooi dat hij zo enthousiast is over mr God & co
0 -2