Kian Fitz-Jim mag zich officieel Ajacied noemen

GinoHaverkamp, 18-06-2019 om 15:10, 10311 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kian Fitz-Jim mag zich vanaf vandaag (dinsdag) officieel Ajacied noemen. De pas vijftienjarige middenvelder heeft een contract tot en met de zomer van 2022 getekend bij de club uit Amsterdam, zo meldt Ajax op haar officiële website. Fitz-Jim, die Surinaamse roots heeft, komt over van AZ.

Dat Fitz-Jim, die centraal op het middenveld speelt, vanaf het volgende seizoen voor Ajax voetbalt, was al een tijdje een publiek geheim. Begin mei werd namelijk al melding gemaakt van de transfer, die anderhalve maand later pas écht officieel beklonken werd. Ook Liverpool zou interesse in de tweebenige speler gehad hebben.

Fitz-Jim is niet het eerste AZ-product dat de overstap naar Amsterdam maakt. Vorige week werd ook al Rio Hillen, die in Alkmaar bekend stond als een groot talent, overgehaald om voor Ajax te gaan spelen. Ook hij speelt in ieder geval tot en met de zomer van 2022 in het rood-wit van de Nederlandse recordkampioen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AST
Ik zou voor wat Hillen wat gereserveerder zijn. Traag in bal bezit en ook niet de snelheid die je van een Ajax verdediger mag verwachten. Ik verwacht meer van Julius Dirksen die dit jaar een spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt. Verdringt Hillen langzaam uit de basis bij het nationale team. Hillen heeft de gunfactor door de hoofd jeugdscouting afkomstig van AZ. Maar ja... zo lopen de lijntjes
2 0
wolterx
Hillen is stuk atletischer dan Dirksen is, motorisch sowieso stuk verfijnder ook. Wel met je eens dat Dirksen zich echt heel sterk aan het ontwikkelen is, ben heel benieuwd naar hem komend seizoen. Zie Hillen eerder naar o19 gaan dan Dirksen die best wel eens aanvoerder van o17 kan zijn dit seizoen. Zeker als Regeer naar o19 zou gaan.
1 -1
Dinho
Jammer dat ze die Marokkaanse jongen niet hebben gehaald die bij bij oranje onder 17 in de basis stond. Toubani oid? Dat is ook wel een leuke speler om in de gaten te houden de komende jaren.
2 -1
wolterx
Vorig jaar geprobeerd, wilde bij AZ blijven. Kan me niet voorstellen dat AZ nu wilt verkopen
1 0
wolterx
Toch leuk dat een speler die in '11 al bij Ajax clinics meedeed nu ook officieel Ajacied met contract is. Hele leuke speler imo, een van de leukste spelers uit '03 in Nederland. Technisch heel sterk en voetbalt zo enorm makkelijk, lijkt allemaal zo simpel en logisch als hij speelt. Hou van dat soort spelers, slaapmomentjes eruit krijgen in o17 en stap naar o19 zetten in de winter. Zelfde met Hillen lijkt me. Wel jammer dat Ourhris van Feyenoord voor PSV koos, is neefje van Lang schijnt. Ook zo'n mooie rasvoetballer met geweldige techniek die perfect in o16 had gepast en na winter o17.
5 -1
Joseph
Er begint zich wel iets af te tekenen bij de lichting 16/17 jarigen. Dit is ook weer een jongen voor die lichting en een geweldig talent op 6.

Samen met Brobbey, Hansen, Unuvar, Taylor en Gravenberch heeft Ajax een uitstekende basis voor een nieuw Champions League succes. Hopelijk zien die jongens dat zelf ook, Frenkie en de Ligt zijn dan een mooi voorbeeld, als je bij Ajax presteert en uitblinkt, is er geen grens aan je nieuwe loonstrookje.
5 0
AjaxPassion
Zit er qua jeugdspelers nu nog iets in de pijplijn wat nog niet officieel bevestigd is?
0 0
ajacied pp
Dat ventje kan geweldig ballen, heel erg goede aankoop voor de toekomst!!!!
4 0
Lagasj
Welkom jongeman.
Snoer al die randdebielen hier op AS maar meteen de mond met mooi voetbal.
Want we kennen je en we weten allang dat je dat echt goed kan.
6 0
Fnatic
Hier gaat Ajax veel plezier aan beleven. Mooie techniek, veel power, echt een enorm groot talent. Ben heel blij dat hij bij ons komt, Liverpool wilde hem ook hebben. Voor alle grappenmakers hier, kijk ff op Youtube hoe deze gast kan ballen, rest my case.
5 0
Ar
Ah, een nieuw meisje voor het dameselftal
1 -16
Minsc
Earthworm-Jim.
0 -4
altijdwelwat
Stijlvolle voetballer , alleen mentaal niet de sterkste ben benieuwd of hij zich hier aan kan passen.
0 -5
Ferd
Mentaal niet sterk? Als dat waar is, dan had Ajax hem niet gehaald. De laatste jaren zie je Ajax juist ook op intelligentie en mentale kracht scouten.
4 0
trodat4030
Mentaal niet de sterkste? Kun je dat uitleggen?
8 0
pizzapunt
Fitz perfectly at Ajax.
7 0
AFCAMM
Ik moest gniffelen.
0 0
Fnatic
Een absoluut pareltje, verwacht enorm veel van deze jongen. Welkom bij de mooiste club van Nederland!
4 0
Gecko
Welkom
3 0
henwildie
Kan al dat vrouwenvoetbal nieuws onder een apart kopje? Gun ze het beste, maar ik hoef ook van ajax amateurs niet het laatste nieuws te weten. Ajax 1 draait het om.....en jeugd is voorbereiding daarop
5 -25
Wereld
ik ga stuk XD
2 -3
Raoul14
Denk dat je het beste kan zeggen dat dit een grap was, voordat dit viral gaat...
2 -2
ram
Een grap moet wel grappig zijn, toch?
1 0
Ansjo
Oh nee dan krijgen we de gedachtenpolitie van GroenLinks op onze dak! Oh wat moeten we nu toch doen!! Paniek!!!
3 -3
edalm
De grachten politie bedoel je toch?
0 0
mgtow
Groot Wassink die achter je staat en zijn hand op je schouder legt. De horrorrr
0 0
Ansjo
Hahaha ik dacht ook even dat het een speelster was van de Oranje dames. Wat een stelletje moraalridders hieronder zeg. Nou nou jullie deugen wel met zn allen hoor. Applaus. Wil je nu een lollie?
8 -7
Raoul14
Je mag iets denken, hij heeft idd iets meisjesachtig. Maar als je (Ar, Wenhildie etc) daar direct zonder verder te lezen een hele primitieve opmerking over maakt mogen wij daar wel wat over zeggen toch?
2 0
Ar
Tuurlijk mag je er iets van zeggen, maar gewoon uitgaan dat het domme grappen zijn is ook een optie.
1 -1
Ferd
En ik denk dat Ansjo de naam van een dik, vet, vervelend, zeikerig wijf is. Een soort Hanna Tokkie, maar dan nog lelijker.
1 -2
Klaasforever
Jij moet vooral niet denken sukkel maar je vervelende waffel houden. Als jij AJAX supporter bent schaam ik me voor jou.
2 -1
Ozymandias
Wanneer je volwassen wordt kom je wel in te zien dat dit niet grappig is.
4 -5
trooop
Anders schrijf jij de mensen even voor waar ze wel en niet om mogen lachen. Creep.
1 -5
Ajax27
Treurig dit... zeer treurig... alles met een staart is een vrouw?
En dat in 2019, wauw.

Welkom Kian!! En veel succes!
6 -3
Naoro
Zo dan, jij gaat voor de post van het jaar award?
5 -2
RaynoFischer
Wel de domste post van het jaar award dan :P
7 0
AFCAMM
Je beseft wel dat dit geen vrouw is?
Alsof je opmerking niet al dom genoeg was..
10 -1
NouriVandeBeek
Net zoals Rio Hillen een hele goede toevoeging. Met Hoogwerf en Bonnah ben je 2 internationals kwijtgeraakt van 2003. Nu weer 2 erbij. Moet ├ę├ęn van de sterkhouders kunnen zijn in de O17. Samen met Brandes en Bobson op het middenveld?
4 -1
mgtow
AZ heeft dankzij deze transfer weer een kaasje voor de dorst.

Welkom Fitz-Jim. Iets bekend over hem?
4 0
Dolberg25
Geen haat naar die jongen, maar ben ik de enige die dacht dat het een meisje was in eerste instantie? IIg welkom bij Ajax!
6 -8
Ansjo
Nee ik dacht het ook. Als je zelf er niet als een vrouw uit wilt zien dan zou ik een korter kapsel nemen. Als je het geen ene reet boeit nou ja dan laat je het zo :P
2 -1
Eastwood
Of een beste baard laten staan.
0 0
Ferd
Want jochies van 15 hebben over het algemeen al een flinke baardgroei natuurlijk :/
2 0
mgtow
Nee. Maar soms komt het inderdaad voor dat een jongere er niet heel duidelijk mannelijk (of vrouwelijk of course) uit ziet. Het ventje moet nog groeien.
6 0
Cesc8
Ben benieuwd naar deze jongen.. Waar we eerst spelers als Robin Schouten en Teun Bijleveld weg haalde ( Waar Az niet heel rouwig om was) halen we nu Rio Hillen en deze jongen weg. Als ik wat insiders moet geloven zijn dit toch wel echt 2 pareltjes. Ziet er dus goed uit, Welkom!
4 -1
AjaxDaniel
Welkom
4 0