Ajax contracteert AZ-jeugdspeler Rio Hillen

GinoHaverkamp, 11-06-2019 om 15:20, 12154 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het hing al even in de lucht, maar vanaf juli mag Rio Hillen zich officieel Ajacied noemen. Ajax heeft de zestienjarige jeugdspeler opgepikt uit de opleiding van AZ. Hij voegt zich vanaf 1 juli bij Ajax O17.

In maart waren er al berichten over een vertrek van Hillen, die in Alkmaar bekendstaat als één van de grootste talenten van de academie, naar Amsterdam. De centrumverdediger tekent een contact dat hem tot en met de zomer van 2022 in de hoofdstad houdt.

Dat Hillen in Alkmaar bekendstond als een groot talent, bleek afgelopen januari wel. Als toen vijftienjarig talent mocht hij met het eerste elftal mee op trainingskamp. Daar blijft het bij wat betreft zijn ervaring met AZ 1 nu hij is vertrokken naar Ajax.

Vanaf het komende seizoen mag Ajax geen spelers meer halen uit de jeugdopleiding van AZ. Dit vanwege een zogenoemd herenakkoord tussen de grote clubs in Nederland. Dat akkoord houdt in dat topclubs niet meer in elkaars jeugdopleiding mogen shoppen. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse zijn de clubs die zich vanaf het komende seizoen aan het akkoord gaan houden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Die laatste alinea? Daar klopt niks van. Ajax mag gewoon spelers van AZ halen. Er staat alleen een grotere financiële tegenover.
1 0
Voetbalpraat
Is caine Caïro niet iets voor Ajax?
(Hij heeft al in de jeugd van Ajax gespeeld.)
0 -1
Fnatic
Weet iemand of Kian Fitz Jim al rond is met Ajax. Vind ik echt een fantastisch talent.
0 0
Gecko
Wie is dat? Dank alvast
0 -1
wolterx
Gaat naar Ajax normaal, is nog 15 maar verwacht dat hij binnenkort gaat tekenen. Heerlijke speler inderdaad.
2 0
Pheadrus
Een beetje misleidend om het "heren akkoord" te betitelen als "niet meer in elkaars jeugdopleiding shoppen". Het akkoord is om bij elkaar een dubbele opleidingsvergoeding te rekenen. Dat is natuurlijk een extra drempel maar geen verbod.
1 0
altijdwelwat
Mocht natuurlijk alleen maar meetrainen met het eerste van AZ als een charme offensief om hem aan boord te houden. Jongen met de nodige potentie, wel een enorme slaapkop af en toe ben benieuwd of hij het gaat redden.
0 0
Lane 8
Over the hillen
1 -4
Arek Milik
Hillen moet tegendoelpunten killen
0 0
Ozymandias
Het klopt niet dat Ajax geen jeugdspelers van AZ meer mag halen. Ze zullen alleen een grotere opleidingsvergoeding moeten betalen (van 35.000 euro per opleidingsjaar).
5 0
Vlieske
Sowieso een belachelijk akkoord. Als een speler gewoon geen contract wil tekenen is hij gewoon vogel vrij. Als hij zich dan aanbied bij ajax moet ajax dan nee zeggen?
1 0
Ozymandias
Waarom is het een belachelijk akkoord? Nu moet Ajax ook al een opleidingsvergoeding betalen als ze talenten van BVOs overnemen. Dat wordt alleen een wat hoger bedrag bij talenten van bepaalde clubs. Ik vind het eigenlijk wel eerlijk dat clubs meer krijgen voor het geld en energie die ze in het opleiden van een talent investeren.
0 0
ram
Volgens mij bedoelt hij dat de 'boete' per opleidingsjaar veel te laag is.

Dat vind ik in ieder geval. Als je dan toch een herenakkoord maakt, zet de boete dan op een half miljoen ofzo per opleidingsjaar. Dat vind ik veel redelijker.
1 0
Ozymandias
Ik denk niet dat je het moet zien als "boete" maar als vergoeding.
0 0
ram
Volgens mij is het akkoord dat je geen jeugdspelers van elkaar overneemt. En als je dat tóch doet, moet je 35.000 per jaar betalen. Dan is het een boete...

Maar misschien zie ik het verkeerd. Ik ga het nu checken, haha.
1 0
Ozymandias
Het akkoord is ook eigenlijk niet dat je geen jeugdspelers van elkaar mag overnemen aangezien zo'n akkoord een overtreding zou zijn van zowel nationale als internationale wetgeving (zo zijn regels tussen bedrijven dat ze geen werknemers van elkaar zouden overnemen in het verleden ongeldig verklaard door nationale en internationale rechters/arbitral tribunals). Het akkoord is dat bepaalde clubs (Ajax, PSV, FC Utrecht, Feyenoord en Vitesse) een opleidingsvergoeding van 35.000 euro per opleidingsseizoen moeten betalen als ze een talent van een van de andere clubs overnemen.
0 -2
ram
Hmm... Volgens mij had ik toch echt gelijk hoor.

https://www.parool.nl/nieuws/topclubs-laten-elkaars-jeugdspelers-met-rust~b75fac5a/?referer=https://www.google.com/

Het akkoord is dat clubs in principe geen jeugdspelers meer van elkaar overnemen.
Mocht dat toch gebeuren, dan moet je betalen. Boete ;)

En dus is dit een akkoord van niks. Al denk ik dat clubs zich er wel gewoon aan zullen houden aangezien je anders extreem veel gezeik krijgt in media et cetera.
0 0
Westerpark1982
Kan hier nog geen slotje op? Is wel genoeg gezegd over dit akkoord toch?
0 -2
wolterx
Dat zou niet actief benaderen zijn dus zou erbuiten vallen als zal elke club claimen dat hij al benaderd was vóór hij bekend maakte niet te willen tekenen.
1 0
wolterx
Mooi nieuws, een extra linkspoot achterin was nodig. Aksit en King weg. Hillen erbij. Groot talent, Salah-Edinne route van o17 -> o19 zit er zeker in. Kan wel eens een geweldig duo met Rensch gaan vormen. Nu Fitz-Jim nog bekend maken en dan is het top. Misschien dit seizoen nog een buitenlandse speler erbij ?
3 0
JoelEmbiid
Ajax heeft Christian Rasmussen al gehaald voor volgend jaar:
https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-contracteert-christian-rasmussen-.htm
0 0
wolterx
Weet ik maar zijn nog paar buitenlandse spelers die ik zie overkomen. Ohio (City) bijvoorbeeld maar ook Akande (Chelsea) en Gajdos (Trencin) geef ik goede kans. Ohio vertrekt bij City en zou naar Nederland of Duitsland gaan schijnt, Akande gaat vertrekken bij Chelsea en volgt Ajax inmiddels op Insta en plaatste laatst teamfoto van o19 na kampioenschap op zijn story. Gajdos is al iets van 4/5x op stage geweest en zelfs toernooien meegedaan (bij o13 2 jaar geleden op het TOP-D IVO toernooi) dus ben benieuwd of dat nog los gaat lopen. Laatste 2 worden 16 voor de voorjaarsreeks begint.
3 0
wolterx
Ohio gaat naar RB Leipzig schijnt, gaat daar een contract tekenen. Gaat met Bonnah spelen dus, haha.
0 0
Westerpark1982
Hebben toch een aardig business plan daar in Leipzig. Alle grote talenten trekken ze daar heen. Toch knap dat ze die gasten naar Oost Duitsland weten te krijgen.
0 0
VoorAltijdNummer14
Zou je wat meer kunnen vertellen over Akande en Gajdos? Altijd fijn om jouw deskundige stukjes te lezen!!!
0 0
wolterx
Gajdos kan ik weinig nuttigs over zeggen buiten dat hij ooit met een Ajaxshirtje met #10 poseerde, 15 is en al paar keer hier is geweest. Akande is een buitenspeler met Engelse en Nigeriaanse nationaliteit, werd opgeroepen voor Engeland u16 maar koos om voor Nigeria u17 te spelen. Is momenteel nog 15 aangezien hij van oktober '03 is. Daar werd tijd geleden Ajax en RB Leipzig genoemd (maandje of 2 geleden) maar hij volgt enkel Ajax en Lille volgensmij, weet dat Ajax hem heeft bekeken bij Chelsea dus wie weet loopt dat nog los.
2 0
VoorAltijdNummer14
Thanks man!!
0 0
Wout1988
Ohio is Nederlands
1 0
wolterx
Nederlands-Engels inderdaad en speelt in buitenland, zodoende even meegepakt als buitenlandse speler.
1 0
Wout1988
hoezo Engels?
1 0
wolterx
Omdat hij ook een Engelse nationaliteit heeft, ook voor Engelse jeugdelftallen gespeeld (o15 trainingskamp en o16 ook wedstrijden gespeeld, zowel voor Nederland als Engeland)
2 0