'Jong Ajax verzoekt KNVB: vrijaf tijdens interlands'

GinoHaverkamp, 14-06-2019 om 07:45, 4912 views, De Gelderlander |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Jong Ajax en enkele andere teams uit de Keuken Kampioen Divisie hebben bij de KNVB aangegeven niet op vrijdagavond te willen voetballen tijdens de vier interlandweken in het komende seizoen. De betrokken clubs zijn bang om met verzwakte teams aan te treden, aangezien ze enkele spelers moeten missen wegens interlandverplichtingen.

Jong Ajax is niet de enige partij die dat verzoek heeft ingediend bij de bond. Ook NEC, NAC Breda, De Graafschap en de beloftenteams van AZ, PSV en FC Utrecht hebben bij de KNVB aangegeven liever niet op de vrijdagavond te spelen tijdens interlandperiodes, zo meldt De Gelderlander.

De KNVB legt de beslissing om op vrijdagavond niet te spelen bij de clubs zelf. Willen die niet op de vrijdag in actie komen, dan is dat prima, maar moeten ze wel de betreffende wedstrijd wel op de maandagavond afwerken. Vandaag (vrijdag) maakt de bond het hele speelschema van de Keuken Kampioen Divisie bekend.

Het discussiepunt kwam naar boven nadat Sparta Rotterdam vorig seizoen openlijk klaagde over het spelen op de vrijdagavond, terwijl het een interlandperiode is. De Rotterdamse club, vanaf het komende seizoen uitkomend in de Eredivisie, mistte tijdens de betreffende weken veel van haar talenten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
De hele Keuken Kampioen Divisie moet vrij zijn dan en niet alleen Ajax.
0 0
Hans Kraay Jr.
Waarom zou Ajax dat verzoek indienen. Dat maakt voor jong toch niet uit, dan kunnen er toch prima spelers van jongere elftallen doorgeschoven worden?

Ik dacht dat het bij Ajax in de jeugd vooral ging om de individuele ontwikkeling en niet zo zeer om het team belang.
0 -2
Ozymandias
Het is voor de individuele ontwikkeling van talenten toch ook beter als ze met Jong Ajax mee kunnen spelen?
0 0
Hans Kraay Jr.
Ja, maar dat ontken ik toch ook helemaal niet in mijn reactie.

Snap niet waarom Ajax er een punt van maakt als ze eventueel moeten aantreden met een “zwakker elftal,” dat heeft toch de kans weer aan andere jonge talenten die doorstromen uit O18 op die speel dagen.
0 0
wolterx
Omdat de o19 dan ook interlands heeft. Ze krijgen met moeite 18 man bij elkaar en dan heb je nog spelers uit o17/o18 op de bank. Vorig jaar moesten Brobbey en Taylor debuteren omdat er te weinig spelers waren, dat is geen probleem met die spelers aangezien die fysiek sterk genoeg zijn en getalenteerd. Maar je kan niet bouwen op de o17 voor je Jong elftal als aanvulling.
3 0
Hans Kraay Jr.
Je hoeft er ook helemaal niet op te bouwen toch? Het gaat dan vaak om 1 a 2 wedstrijden. Toch een mooie kans voor die jongens?

Jong Ajax speelt in mijn opinie niet in de KKD om daar kampioen te worden maar om individuele spelers zo snel mogelijk klaar te stomen voor het eerste.

Dus gaan zeuren over een zwakker elftal opstellen past mijn inziens niet in die filosofie.
0 -1
jollie18
Dit was toch al goed gekeurd. clubs mogen toch kiezen of ze in die weekenden vrijdag of maandagavond spelen
0 0
Jornnn
Zijn ze dan op maandag al weer terug? En kunnen ze als ze het weekend spelen, maandag weer een wedstrijd spelen?

Lijkt me niet heel verantwoord.
0 0