Driessen bevestigt Ajax-interesse: 'Promes is serieus'

SJvanveen, 13-06-2019 om 23:31, 22458 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Valentijn Driessen heeft het nieuws dat naar buiten kwam over Quincy Promes en Ajax bevestigd. De chef voetbal van De Telegraaf gaf bij FOX Sports te kennen dat de interesse van de Amsterdammers serieus is. 

Ajax liet al eerder doorschemeren op zoek te gaan naar Nederlandse spelers, dit om geen vreemdelingenlegioen te worden. Veel spelers van het Nederlands elftal worden geanalyseerd, zo ook Promes, die al eerder met Erik ten Hag samenwerkte. 'Dat is wel serieus. Dat zou voor de rechterkant zijn. Bij Ajax wordt iedereen genoemd die bij het Nederlands elftal zit. Zij zitten in dat segment omdat het Nederlanders zijn.' 

Martin Ødegaard en Steven Bergwijn

Naast Promes wordt Ajax met meer aanvallers in verband gebracht. 'Als ze Martin Ødegaard kunnen krijgen, dan nemen ze Ødegaard', laat Driessen weten. Steven Bergwijn? Dat speelt nog steeds, aldus Sjoerd Mossou. 'Het is niet van de baan, maar PSV gaat het wel heel moeilijk maken. Ajax heeft niet nog vijf talenten klaar staan van het kaliber Frenkie de Jong.' 

Matthijs de Ligt

Wat betreft Matthijs de Ligt, die naar verluidt dicht bij een overstap is naar Paris Saint-Germain, stelt Driessen dat de club uit Parijs inderdaad op pole position ligt. 'De stad van de liefde, mode... Mino Raiola is van de week bij Antero Henrique geweest, nu hij nog wat te vertellen heeft. Het lijkt die kant op te gaan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJK54
Ik heb begrepen dar Erik erg goed met spelers kan omgaan en deze steeds beter gaan voetballen dus waarom Promes niet en laten we eerlijk zijn hij is donders snel. Dan rijst de vraag op welke positie gaat hij spelen? gaan ze er dan toch vanuit dat er nog meer spelers weggaan, ik ben bang dat straks 2/3 van het team weg is en we weer opnieuw gaan "opbouwen" met alle gevolgen van dien.
0 0
ajaxrulesz
Die lisa26 moet je negerenmensen, je kunt beter deze site checken teenbeautyfitness . com of youngfitnessmodels . com is beter dan deze oplichter.
0 0
Wesl
Ik heb een vraag aan iedereen die al een uitgesproken oordeel heeft over Promes: Hoeveel wedstrijden heb je van hem gezien bij Sevilla of Moskou?
2 0
Cupmetgroteoren
Pierie, scherpen, promes. Het ziet er allemaal niet veelbelovend uit.
4 -1
ajaxrulesz
Ben het met je eens dat de tot nu toe gedane aankopen zijn wel aardig en talentvol, maar blijf erbij er zit geen enkele uitzonderlijke speler tussen, ook in de huidige spelersgroep niet. Het zijn allemaal goede voetballers hoor. Je gaat hiermee de eredivisie niet domineren in ieder geval. Odegaard ben ik ook niet zo idolaat van als de rest hier, ik vind dat helemaal geen uitzonderlijke speler. en ik vrees een beetje want ajax gaat nu de enige btje voetballer die er technisch bovenuit springt in de huidige selectie namelijk vrijwel zeker verkopen: Ziyech. en heb beelden gezien van Marin maar ik vind dat technisch voetballend gezien wel een treetje minder als Ziyech hoor dus ik vrees een beetje nu. Ook dat ajax denkt ziyech op te vangen met Odegaard, vind dat mar een overschatte speler.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Pierie is niet gehaald voor de basis, maar de toekomst. Staat bekend als een groot talent heel Europa had in interesse. Keepers kan je goed beter maken als de basis er is en Scherpen gaat trainen met de beste keepers en trainer van NL, nog geen basisspeler 3e keeper hooguit. Promes geen fan van, maar komt uit de Ajax Jeugd en heeft daarna zich toch weten te redden zonder één wedstrijd in het eerst van Ajax en dat is knap en toont aan dat hij wel iets kan.
2 -2
MosesD
Van de Promes bij Oranje ben ik niet echt onder de indruk, toch maar eens wat beelden van hem bekeken en daar zie je dat hij toch wel aardig kan voetballen. Maar wat mij betreft vanaf links. Maar twijfel blijft. Wel vind ik het lang duren als het gaat om de versterkingen op de vleugels. Ziyech en/of Neres gaan vertrekken, daar kun je toch vanuit gaan. En ook al blijven ze allebei dan nog heb je een extra buitenspeler nodig, want je zag dat als Neres niet mee kon doen, je direct een hoop diepgang mist. Nederlandse spelers die op Ziyech en Neres lijken: Berghuis en Malen. Ja, dan ga je er wel wat op achteruit, maar dat gaan we sowieso, want spelers van gelijk niveau zijn onhaalbaar. En, deze twee spelers kunnen nog wel eens verrassen. Plus je houdt geld over om een toptalent uit bijvoorbeeld Zuid Amerika te halen. Odegaard zie ik niet komen en 40 mio betalen voor een Bergwijn, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Doorpakken dus.
2 0
Duif63
Liever een goeie buitenlander dan een slechte Nederlander. We hebben met Pierie en Scherpen al middelmaat binnengehaald en Promes gaat ons ook niet beter maken.
2 -3
AFCAsphere
Weet je wat het nare hiervan is? Als Pierie en/of Scherpen over een aantal jaren als grote sterren vertrekken na een mooie tijd bij Ajax, dan horen we van mensen zoals jij nooit een excuses dat je ernaast hebt gezeten. Tegen die tijd loop je weer een ander talent/aankoop af te zeiken, want daar ben je zo goed in. Zielepoot.
0 0
DeMeervanweleer
Vijver om in te vissen is klein. Ik hoop bij aankopen op een mix van Nederlandse toppers/talent en een -of twee goud gescoute buitenlandse talenten. Als Ziyech zou blijven zou dat veel schelen. dan ben je met een aankoop op het middenveld, een vleugelaanvaller en een RCV wel klaar.
Vind het overigens opvallend stil op het transferfront. We horen ook niks meer over Cuenca. Men zal wel willen wachten op de bevestiging van uitgaande transfers, maar die timing neemt heel nauw. Straks ben je te laat met de voorbereiding.
1 0
Mokum31
Lekker Odegaard en Promes
Die Bergwijn gaat lekker naar Engeland en wij steken geen geld in psv
0 0
Mokum31
“ Ajax heeft niet nog vijf talenten klaar staan van het kaliber Frenkie de Jong.'

Blij dat hij het ons even duidelijk maakt
Wat een clown
1 -2
Jan Doedel
Als je 35 miljoen wilt besteden aan een Nederlander zou ik echt proberen Depay te halen. Raar ventje maar kan heel erg goed voetballen.
0 -4
AmsterdamNorthSide
Niet doen!!!!!! Met hem doe je 2 stappen terug!!!!
2 -1
Sunny
Bergwijn, Promes? Veel te duur in vergelijking met Malen die van een vergelijkbaar niveau is.
4 0
OpaVerteld
Een ding is zeker....het gaat er niet beter op worden, integendeel.
Bergwijn en Promes houden de kwaliteit van de selectie niet op het niveau van afgelopen seizoen.
Kijk gewoon nog even de laatste interland tegen Portugal. Beide heren kwamen gewoon niet in het stuk voor. Zowel voetbal technisch als qua mentaliteit niet Ajax waardig.
Alleen welkom als ze contributie gaan betalen.
De belangstelling voor Odegaard kan ik begrijpen, maar is ook geen speler die er direct staat bij Ajax. Wel de potentie i.i.g.
Vasthouden aan de Cruijff doctrine, m.a.w. alleen investeren als de betreffende speler iets TOEVOEGD aan de selectie!
Het vizier moet op een niveau hoger en als dat onhaalbaar blijkt, gewoon terugvallen op waar Ajax sinds mensenheugenis voor staat; onze JEUGD!
9 -1
Jornnn
Als het heel veel beter zou worden, winnen we de komende 5 jaar de champions league.
Ik denk dat genoemde spelers de juiste basis kwaliteiten hebben voor attractief voetbal en dan EtH er weer een geoliede machine van kan maken. Ik kijk uit naar heerlijke Europese avonden met veel bluf en nog meer hoogtepunten.
0 -2
milan-jantje
Helemaal mee eens, alleen zijn er geen jeugd spelers dit moment die er ook gelijk staan wel spelers met potentie, maar als je het dus bekijkt van beide kanten wordt je er op beide wegen niet beter op.
0 0
OpaVerteld
Kan zo zijn, maar dan houd je i.i.g. de munten in de tas voor het moment dat er wel een echte versterking beschikbaar komt.
Geen jeugdspelers op dit moment??
Dan wordt het tijd voor een kritische herbezinning m.b.t. het Ajax DNA.
Vooralsnog zie ik Traore, Brobbey en Unuvar die de hele voorbereiding mee moeten maken.
Te jong? Flauwekul!
0 0
kade88
Ik hoop dat we Pröpper halen.
8 0
JariJari
Dit.
0 0
AJAIXIXIXI
Ik verwacht dat Neres eerder gaat vertrekken dan Ziyech, in dat geval hoop ik dat ze Promes als vervanger halen.
0 -1
oudzuid2
vreemde ontwikkelingen als ik dit allemaal moet geloven...
2 0
milan-jantje
Ben wel voor zijn komst hoor goede speler alleen vindt zijn vreemde maniertjes van juichen enz. Moet hij achterwegen laten. Is beetje als Memphis kan heel goed zijn maar dan moet hij wel volledige focus hebben en daar hebben dit soort spelers wel moeite mee.
0 -1
ajaxrulesz
Ik vermoed dat ze hem echt gaan halen. Maar er zal een flinke som geld op tafel moeten komen want sevilla investeerde 21 miljoen in hem 1 jaar geleden, die ga je echt niet voor 15 miljoen op kunnen halen daar en ook geen 18 miljoen. Maar spelers als ziyech,neres en de ligt gaan nog weg. Die moet je wel opvangen met gevestigde spelers. Dat is promes wel!. Die ga je niet opvangen met 19 jarige talentjes!, want met het vertrek van ziyech lever je ook veel ervaring in.
1 -4
L1tman3n
18 miljoen moet lukken. Ze hebben 'm daar gebruikt als een veredelde rechtsback. Zo gek zijn ze niet van Promes daar. Salaris eisen zullen we hoog zijn.
0 0
ajaxrulesz
Ik denk meer..
0 0
Matzet
Ik zal waarschijnlijk een hoop kritiek krijgen op deze opmerking, maar mocht Zyech onverhoopt toch zou blijven, kan hij dan niet op de positie van Frenkie spelen?

Je wil als Ajax zijnde opbouwen van achteruit en hij komt dan veel aan de bal (prettig voor hem), waardoor hij een belangrijke spil kan worden. Zeker omdat hij in staat is het spel te versnellen. Het afgelopen seizoen heeft hij ook veel verdedigend werk opgeknapt en heeft dat razend goed gedaan.
Met Marin naast hem en Donny ervoor heb je een gebalanceerd middenveld met nog steeds veel voetballend vermogen, ook in de kleine ruimte. Dan kan Promes/Bergwijn op rechts.
0 -6
AlexIbarra
-Loopt graag weg uit zijn positie om ruimte te zoeken.
-Lijdt veel balverlies.
-Verovert veel ballen door fel terugverdedigen, niet door slim staan / duelkracht.

Allemaal dingen die ik liever niet op CVM zie, maar voorin geen kwaad kunnen.
Zijn dribbels, passjes en (soms) schoten zijn dichter bij het doel ook gevaarlijker.
0 0
Matzet
Logische argumenten om het niet te doen en ik begrijp dat het overgrote merendeel het niet ziet zitten.

Anderzijds zag ik hem afgelopen seizoen zoveel dingen doen die ik niet voor mogelijkheid hield, dat ik niet uitsluit dat hij ook de taken van deze positie kan leren.
0 0
ajaxrulesz
ziyech blijft niet.
0 0
Ferd
Nee dat kan hij niet. Te veel risico, te veel balverlies.
0 0
ram
Eens
0 0
Ajax#1900
dat kan niet omdat z'n passing niet vast genoeg is. Bij Frenkie komt even 95 procent van de ballen aan.
0 0
3*stars*3
Odegaard, Bergwijn en Promes zijn alle 3 verschillende types.
Odegaard is beter vanaf rechts/midden en die andere 2 vanaf links en hebben meer diepgang.
Promes had zijn beste fase in Rusland ook vanaf de linkerflank.

Ik geloof niet in verhaal Odegaard.
Bosz haalt hem op.
0 0
CoolRunnings
Ik snap dat we geen vreemdelingenlegioen moeten/willen worden, maar het uitgangspunt bij versterkingen moet toch zijn kwaliteit en niet dat we straks te veel buitenlanders in onze selectie hebben.

Ik vind Promes geen Ajax speler, komt te kort in de kleine ruimte. Past meer bij een club die vanuit de omschakeling speelt. Voorkeur gaat toch uit naar Ødegaard, Antony of een andere verrassing.

Nl'se speler die ik graag zie komen Pröper.
12 -2
AjaxBaggio
Ik vind Bergwijn een zeer begaafde dribbelaar. Maar afmaken is duidelijk zijn zwakste punt.

En 35 mil is gewoon te veel voor een binnenlandse transfer. Voor Ajax begrippen moet je dan echt met een topper komen. En ja, die spelen meestal al in top competities. Bergwijn is echt niet beter dan Neres. En Neres was een koopje vergeleken met wat Bergwijn moet kosten.

Promes vond ik nooit super speciaal. Altijd een net niet voetballertje gevonden. Technische wel zeer degelijk. Deed het in de wedstrijden die ik van hem zag in Spanje wel verrassend goed.

Heeft de Russische competitie blijkbaar ook zoek gespeeld. Als ik de berichten moet geloven.

Maar ik neig toch naar Odegaard. Mits we hem voor max 25 mil kunnen kopen. Zonder gezeik van Real. Is ook nog erg jong. En heeft super veel potentie.
4 0
Ajax114
Oh oh wat erg als ze Promes halen. Komt van Ten Hag. Eerst Labyad en nu Promes. Mag doodleuk elk jaar miljoenen er doorheen jagen. Wat een beleid.
0 -5
1738
Let op geen van de 3 komt
0 0
Ajax114
Laten we het hopen. Veel te duur allemaal.
0 -2
ram
Dat "duur" maakt toch niet zó veel uit joh. Kijk wat er binnenkomt...

Als je Odegaard voor 20 kunt halen, zou ik dat zonder twijfel doen. De kans is groot dat je hem over een paar jaar voor 100 verkoopt. En zelfs al verkoop je hem voor 1 miljoen.. zó erg is dat ook weer niet in onze situatie.
0 0
AjaciedForLive
Gelukkig spreekt suarez een aardig woord nederlands
2 0
Koekepeer
'Nee, geen kaartje' ?
0 0
BGB
Begrijp hieruit dat het of Ødegaard, Bergwijn of Promes is voor de rechterflank. Wie heeft jullie voorkeur? Ik neig nog steeds naar Bergwijn!
3 0
Ajax114
Ja, dan maar Bergwijn. Promes is een bankzitter van Sevilla, die staat op plek 3.
0 0
AFCA020!
Absoluut, maar niet voor een bedrag boven de 20 mln.
0 0
Ajaxamsterdam0485
Ik vind bergwijn eigenlijk meer passen op de linkerflank
2 0
BGB
Begrijp hieruit dat het of Ødegaard, Bergwijn of Promes is voor de rechterflank. Wie heeft jullie voorkeur? Ik neig nog steeds naar Bergwijn!
0 0
Ozymandias
Als dat de keuze is dan: 1. Bergwijn, 2. Ödegaard, en 3. Promes. Met alle drie de spelers zou ik blij zijn.
0 0
AFCA1510
Ik zou Odegaard toch nog steeds boven Bergwijn plaatsen. Die jongen is echt uitzonderlijk technisch, heerlijke speler, zie ik meer potentie in dan Bergwijn.
0 0
BGB
Zo sta ik er ook in inderdaad.
0 0
Vertonghen
Als Ødegaard gekocht kan worden kies ik hem.
Bergwijn vind ik twijfelachtig, ik vind hem sowieso op links beter.
Promes is naar mijn idee niet constant genoeg.
Het liefst zie ik een konijn uit de hoge hoed in plaats van deze met het bord gescoute (dure) spelers.
2 0