'Ajax akkoord met Atletico Nacional over Cuesta'

GinoHaverkamp, 04-06-2019 om 14:05, 27584 views, Zuid-Amerikaanse media |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Volgens diverse Zuid-Amerikaanse media is Ajax rond met Atletico National over een transfer van Carlos Cuesta naar de regerend landskampioen. De Amsterdammers betalen zo'n zes miljoen euro voor de twintigjarige centrumverdediger.

Daarmee troeft Ajax Everton af, dat naar verluidt ook interesse had in de Colombiaan. Atletico National heeft echter een akkoord bereikt met Ajax over Cuesta, die vergeleken wordt met Davínson Sanchez. Evenals de ex-Ajacied is hij een centrale verdediger, die hoogstwaarschijnlijk van Atletico Nacional naar Ajax transfereert.

Cuesta sluit na het WK onder 20 aan bij de selectie. Als aanvoerder van zijn land speelt hij in ieder geval op 7 juni nog een wedstrijd op dat toernooi. Dan neemt hij het met Colombia O20 in de kwartfinale op tegen de leeftijdsgenoten van Oekraïne.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bean
We moeten in de voorhoede nog wat spelers hebben, vooral als ziyech en/of neres weggaan. Ik zit nog steeds te wachten op pavon of odegaard
0 0
Ar
Een linksbenige centrale verdediger van 18 (Pierie).
Een linksbenige centrale verdediger van 21 (Martinez).
Plus een linksbenige centrale verdediger van 29.
Weet wel wie gaat spelen!
Natuurlijk, Blind is misschien wel de beste om op Frenkie’s plek te gaan spelen, maar dan moet je als Mathijs vertrekt wel toe naar een volledig nieuw centraal duo.
En met Veltman, Schuurs, Cuesta en Magallan wordt het nog dringen daar.
En dat terwijl Veltman en Blind in het laatste kampioensjaar van FdB al een goed genoeg centrum voor de eredivisie vormden.
2 0
Pheadrus
Vertrek; de Ligt, Frenkie en Ziyech

Aankopen;
Achter; Martinez, Cuesta, Pierie
Middenveld; Marin
Voor; Odegaard (hopenlijk)

Jeugd; Schuurs, Lang, Gravenberch, de Wit, Ekkelenkamp, Traore

Het is eigenlijk al een heel eind op orde!
0 0
Van Reenen
Prima verwoord. Ik zou Propper er nog aan toe willen voegen.
0 0
Cupmetgroteoren
Neres gaat ook weg.
1 -1
Sterspeler
Waarom zou hij naar een verdedigende ploeg gaan als Atletico terwijl hij het beste rendeert in de kleine ruimte?
0 0
Rufus
zijn beste wedstrijden speelde hij in de CL tegen Bayern en Real. Toch echt de wedstrijden waar juist de ruime tussen de linies te groot waren bij zowel bayern als real.
0 0
Pheadrus
Centraal achterin wordt het druk. Er van uitgaande dat de Ligt vertrekt houd je over; Blind, Magallan, Martinez, Cuesta, Schuurs, Pierie, en dan kan Veltman als het moet ook centraal spelen.

Waarom niet Schuurs en Pierie verhuren aan Heerenveen voor een jaar? Het lijkt mij dat Schuurs niet weer een jaar in Jong moet spelen en in Ajax1 zie ik hem niet veel minuten krijgen.
0 0
Cupmetgroteoren
Omdat blind naar het middenveld gaat en sinkgraven verkocht, en het ook niet zeker is dat Veltman blijft.
0 -1
DeMeervanweleer
Vind Martinez, Cuenca en Marin goede en doordachte aankopen. Vraag me wel af waar de Nederlandse signatuur blijft waar Overmars het over had. Worden dat dan noodzakelijkerwijs spelers als Propper en Bergwijn? Misschien wordt Odegaard ook wel als voetbalNederlander gezien.
Ben het wel met Ozymandias eens dat er een gat in de doorstroming van talenten moet worden gevuld, dat betekent dat we nog wel een paar meer aankopen kunnen verwachten.
2 -1
CoolRunnings
Engelstalige scouting podcast van 2017. Zeker de moeite waard om te luisteren. Ajax wordt hierin ook genoemd, voor zijn ontwikkeling zou het goed zijn als hij naar Ajax gaat.

https://m.soundcloud.com/world-football-index/scouting-spotlight-carlos-cuesta-at-nacional
1 -1
Van Reenen
Coldrunnng, sorry. Dat klote Reageer staat pal naast de duimpjes naar beneden. Ik heb dat aleens als opmerking bij de recactie van AS kenbaar gemaakt dat dit woord Reageer wel naar het midden mag of tenminste 3 cm naar rechts. Echter, geen reactie. Dus duimpje omhoog en hier geplaatste duimpje naar beneden is onterecht.
0 0
Hollister
Hoe staat het nu precies met Varela, Hagi, Cuesta? Veel geluiden en geruchten maar van geen van 3 van Ajax uit een bevestiging
0 -2
JPM
Even wat info ingewonnen bij een maatje die Z-Amerika scout is voor een Engelse club. Cuesta is volgens hem een erg groot talent die goed bij ons zou passen. En als hij het zegt geloof ik het wel, aangezien hij ook had voorspeld dat Sanchez makkelijk bij ons zou slagen, hij enthousiast was over Neres (ook al dacht hij dat Neres langer nodig zou hebben om basisspeler te worden) en Orejuela een flop zou worden. Tegelijkertijd was hij ook overwegend optimistisch over Cassierra, die uiteindelijk is geflopt - naar mijn mening nog steeds niet per se verkeerd gescout omdat hij echt wel kwaliteiten had - dus hij heeft geen 100% score wat betreft voorspellingen.

Anyway, volgens hem is Cuesta een snelle, atletische verdediger die opbouwend sterk is. Voetballend veel beter dan Sanchez, ook al vond hij Sanchez puur qua verdedigen wel een niveau hoger. Overigens zag ik hier voorbij komen dat hij 1.72m zou zijn, maar dat is onzin. Cuesta is niet heel groot, maar deze dude heeft hem live zien spelen en zegt zeker te weten dat hij langer is, rond de 1.80. Bovendien schijnt hij ook kopsterk te zijn en een gebrek aan lengte te compenseren met sprongkracht/timing. Lijkt een betere match voor ons spel dan Sanchez was, ook al was Sanchez verdedigend een geweldenaar en mogen we waarschijnlijk op dat vlak niet direct hetzelfde van Cuesta verwachten.

Schijnt btw dat hij niet alleen door Everton nauwlettend wordt gevolgd, maar meerdere PL én Spaanse clubs. Ook actief op de radar van Porto.

Als ik de bedragen zo hoor lijkt dit een koopje te worden. Hoop ten zeerste dat dit door gaat!
12 -1
Ozymandias
Mooi om te lezen. In de filmpjes op YouTube lijkt hij over een behoorlijke explosiviteit en hoge topsnelheid te beschikken. Voor een ploeg die ver van het doel af wil verdedigen is dat belangrijk. Sánchez maakte bij Ajax (nu bij Tottenham trouwens ook) relatief veel positionele fouten maar door zijn explosiviteit en topsnelheid kon hij dat 99 van de 100 keer zelf goedmaken.
0 0
Yeshyeshyall
Leuk, Colombiaanse vriend van mij zei ongeveer hetzelfde over Cuesta. Solide en groot talent, volgens hem. Ook hij was enthousiast over Cassierra en Sanchez en voorzichtig over Orejuela
3 0
Ajax114
Bedankt voor je informatieve leuke reactie
2 0
EersteAanname
Thanks! Dit stemt me wel wat positiever dan ik was over Cuesta.
3 0
Ozymandias
Doordat talenten als Fosu-Mensah en Dilrosun op jonge leeftijd vertrokken hebben talenten als De Ligt en Kluivert het gat wat zij achterlieten opgevuld. Doordat talenten als De Ligt en Kluivert daardoor op jongere leeftijd doorbraken verlaten/verlieten ze Ajax ook op een jongere leeftijd. Daardoor is een gat ontstaan tussen de 1997-1999 lichting en de volgende talentvolle lichting (2001-2003). Het is dus logisch dat Ajax deze zomer relatief veel aankopen doet aangezien er nauwelijks jeugdspelers klaarstaan om door te breken.

Wel kan er worden geconcludeerd dat de jeugdscouting niet de juiste spelers heeft binnen gehaald om de vertrekkende spelers (naast Fosu-Mensah en Dilrosun bijvoorbeeld ook Malen, Castillo en Redan) te vervangen waardoor er nu meer aankopen voor het eerste nodig zijn dan had gehoord. Gelukkig hebben ze dit bij Ajax ook zelf gezien en daarom ook Haesaert en Doesburg aangehaald met een bewezen 'track record' qua jeugdscouting.
10 -1
Pheadrus
Ik heb net onderstaande skills-film bekeken dat focust op verdedigend acties van Cuesta. Ik ben enthousiast.

https://www.youtube.com/watch?v=jxAgIeXDLQg

Zijn timing en duel-kracht lijken meer dan in orde te zijn. Hij heeft datzelfde atletische, agressieve onverzettelijkheid van Sanchez. Echt een "in your face" houding in duels. Dat zijn voor mij wellicht de meest belangrijke eigenschappen van een verdediger. Dat is wat ik mis bij Schuurs. Schuurs zou dit jaar veel moeten spelen op ED niveau. Dan krijgen we een beter beeld van zijn capaciteiten. Verhuren?
0 0
AFCAsphere
Ben echt positief verrast door dit filmpje, al zegt een video met hoogtepunten natuurlijk ook niet alles. Hij lijkt een verbeterde versie van Sanchez. Cuesta heeft ook het atletische vermogen, is vrij snel, maar is ook goed aan de bal i.t.t. Davinson. Hij durft het middenveld in te dribbelen en kan blijkbaar ook een degelijke cross pass geven. Het lijkt hem vrij makkelijk af te gaan met zijn intercepties, de sprintduels, al zal dat ook enigszins te maken hebben met het niveau in Colombia/Z-Amerika.
0 0
DeMeervanweleer
Heeft naast die duelkracht ook voetballend vermogen, drang naar voren, ik ben ook enthousiast.
0 0
PetrosQ
Ik had deze analyse zelf nog niet gedaan. Heb je dat zelf zo aan elkaar geknoopt en heb jij zo je bronnen?

Zonde dat Ajax destijds een tijd de regel had dat spelers niet meteen een contract kregen. Ik meen dat een aantal van de jeugdspelers die te vroeg zijn vertrokken, mede daardoor zijn weggegaan.

Overigens vind ik het wel vreemd dat Ajax, dat zich nu manifesteert als Europese subtop en opstap naar de topclubs in het buitenland, hedendaags nog steeds talenten (Hoogewerf en Bonnah) niet kan behouden. Volgens mij hebben dit soort talenten voldoende perspectief en weerstand in Nederland.
0 -1
Sampaoli
Jeugdscouting gaat met Tasci, VD Sloot, Martha, Hillen, Fitz-Jim, V. Bohemen, Aertssen, Jemoumi en waarschijnlijk Ohio goed. Nederlandse kern wordt behouden en aangevuld met de grooste binnenlandse talenten. Buitenlandse talenten worden er sinds de aanstelling van Doesburg niet meer gehaald (buiten Rasmussen). Dat is een prima ontwikkeling, die jongens moeten iets toevoegen en zullen dus grondig gescout moeten worden. Samenwerking met Sparta levert na 1 jaar al 3 spelers op en we krijgen door Sparta ook meer inzage in regio Den Haag, waar Feyenoord al het talent wegplukt. Zo'n samenwerking zou ik ook graag met de jeugdopleiding van Willem 2 aangaan.

Scouting voor Ajax 1 heb ik mijn twijfels bij. Magallan is héél intensief gescout en kan (mocht Cuesta daadwerkelijk komen) niet bekoren. Bandé heeft ongeluk gehad met zijn blessure maar viel me in de eerste wedstrijden en bij Mechelen tegen. Labyad, Kristensen, Orejuela, Van Leer, Cassierra. Allen niet gelukkig uitgepakt.

Waar ik bang voor ben is dat we teveel (middelmaat) kopen en de jeugd vergeten. Dit blijft de slagader van Ajax. Schuurs, Eiting, Traoré, Dest, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang. Allen verdienen ze een kans. Daar staan wij toch voor als club?
4 -1
Hollister
Hopelijk dit jaar nog afscheid nemen van Layad, Kristensen, Van Leer. Lamprou, Sinkgraven, Cerny... Veltman zal waarchijnlijk bij een aanbieding een transferverzoek indienen, die moet Ajax niet weigeren vind ik.. wel minimaal 12 tot 15 miljoen
1 0
Sterspeler
Ik wil juist Mazraoui vaker op het middenveld zien. Dan is Veltman niet de speler die je moet gaan verkopen. Het probleem dat Veltman heeft, namelijk minder goed zijn in meevoetballen, kan je oplossen door Neres op rechts te zetten (mits Ziyech vertrekt). Die is in zijn 1 op 1 acties beter dan Ziyech.
0 0
Jariiii
Sinkgraven deed het heel goed tegen Juventus. Hoeft van mij niet weg.
6 0
Gecko
Net zo een topper ala Magallan?
Ajax raakt de identiteit kwijt met al die vreemdelingen
1 -13
Ozymandias
Wat is volgens jou de Ajax identiteit en waarom heeft dat volgens jouw iets te maken met de nationaliteit van spelers? Is een buitenlanders als Litmanen niet veel belangrijker geweest voor de identiteit van Ajax dan een Nederlander als Vd Hoorn? De identiteit van Ajax bestaat uit twee dingen: 1) Amsterdam, en 2) de jeugdopleiding. Als er een aankoop wordt gedaan zie ik dus niet in waarom het uitmaakt of dat een Nederlander of een buitenlander is en als er een jeugdspeler doorstroomd maakt het mij niets uit of dat een buitenlander als Eriksen of een Nederlander als Vd Beek is.
4 -1
rafael32
Ja, chauvinisme is een belangrijk onderdeel van sport. En dat identiteit van Ajax verweven is met die van Amsterdam, lijkt mij moeilijk te weerleggen. Dus als je een heel elftal vol stopt met buitenlandse spelers, komend uit een andere voetbalcultuur, voor wie Ajax slechts een opstap is naar een volgende werkgever, kan dat natuurlijk problemen gaan opleveren. Maar goed, als jij Chelsea 2 wil gaan supporteren, moet je dat zelf weten.
1 -2
afcas
Onzin, hoeveel spelers van het 1e komen daadwerkelijk uit Amsterdam? Een ten hag zou ook niet bij ajax passen als boertje met een vreemd accent. Een zlatan past in principe weer perfect, maar die werd op het begin ook uitgekotst. Een litmanen en een petterson zijn grote helden net als een schone. Jongens uit de jeugdopleiding zijn ook lang niet altijd Amsterdams en zien de club ook als een opstap naar een grotere club... Liever een tafliafico dan een bazoer of een riedewald...
4 0
Ozymandias
Maar Amsterdam is multicultureel. Ik heb als Amsterdammer veel meer met niet-Nederlandse Amsterdammers dan met Nederlandse provincialen. De meeste Amsterdammers die ik ken zien zichzelf ook niet of nauwelijks als Nederlanders.
2 -2
Bky
Alsof Ziyech, Tagliafico of Tadic niet alles representeren waar Ajax voor staat.
3 -1
rafael32
Ziyech is een Nederlander. En Nico staat voor iets anders dan Tadic. En waar staat dat ik daar tegen ben? Ik waarschuw tegen de gevaren van elftal vol met buitenlandse spelers niet tegen goede, gerichte aankopen
0 -2
Jariiii
Ik zie Ziyech ook als een Nederlander, feit is dat hij zelf voor Marokko heeft gekozen en zichzelf dus kennelijk als een Marokkaan ziet.
1 0
Schwalbino
@Jariiii
Gaat in deze discussie niet om hoe hij zich zelf ziet.
0 0
ratje
Die moet je even uitleggen denk ik.. want Ajax staat niet voor technisch begaafde harde werkers die op relatief late leeftijd bij de club komen toch?

Verder uiteraard geweldige spelers voor ons waar ik heel blij mee en trots op ben.
0 0
FrankBeton
Nee, net zo een topper als Sanchez.

Niet zo huilen, twee jaar terug stonden we in de finale EL, dit jaar halve finale CL.
Marc Overmars is lekker bezig. Succesvol Ajax willen we allemaal.

Misschien jij niet, maar wij wel.
7 -1
rafael32
Beetje kritiek op beleid is niemand slechter van geworden. Zou anders Overmars-verheerlijking-site oprichten. als je niet tegen kritiek kan.
1 -2
Bky
Jij hebt serieus altijd wat te zeiken he.

Hou toch eens op.
3 -2
Ajax114
weer een talent waarvan al zovelen een miskoop bleken te zijn afgelopen jaren. Vrees het ergste voor het komend seizoen. Bespeur weer een gebrek aan ambitie bij Overmars.
0 -18
ratje
Oh shit, Ajax koopt een talent. Beter talentloze spelers kopen!
0 0
Ozymandias
"Bespeur weer een gebrek aan ambitie bij Overmars."

Kampioen, bekerwinnaar, halve finalist Champions League... gebrek aan ambitie... Hij was in ieder geval ambiteus genoeg om dat te bewerkstelligen.
1 0
Knalpot
Wat is ambitie in jouw ogen? 150M stukslaan aan bepaalde spelers...welke spelers heb jij dan in je gedachten wat is haal en betaalbaar binnen jouw amitiepatroon?
1 0
FrankBeton
HAHHAHAHAHAHAHAA … kom op man,..
2 0
Bjorn
We gaan wel richting een vracht aan vreemdelingen op deze manier. Alsjeblieft voor waken.
2 -10
VIPete
Mark is juist op zoek naar Nederlanders of Nederlandstalige spelers. Maar die moeten wel iets toevoegen. Pröpper en Bergwijn staan in de belangstelling. Van die twee is Bergwijn natuurlijk een toevoeging, maar dat is een lastig verhaal. Pröpper ook prima speler, maar wel een treedje lager dan Frenkie en Donnie. Dan blijft er weinig over. In de Eredivisie is het vrij schaars qua echte toevoegingen en vanuit jong heb je ook niet direct spelers lopen die er meteen staan.
4 -1
JanTa
????? Wat wil je, een zo'n goed mogelijke selectie of Nederlandse middelmaat omdat Ajax wit moet blijven? Het kan mij namelijk geen reet schelen waar Marc zijn selectie vandaan haalt, als ze maar goed zijn.
8 -3
Jariiii
Belachelijk die plusjes voor je belachelijke reactie. Hij heeft het helemaal niet over 'wit'.
0 0
Bjorn
Volgens mij zeg ik dat niet. Ik zeg enkel dat we een vracht aan buitenlanders binnenhalen en moeten oppassen dat we moeten waken dat dit wel goed blijft klikken als selectie. Kwaliteit is altijd leidend.
0 0
Murtagh
Hoe kom je er nu weer bij dat ze wit moeten zijn dat zegt hij toch helemaal niet. Als je ze maar Nederlandse roots hebben.
0 0
de_pitbull
Off : waarom speelde Magallan eigenlijk niet gewoon zijn wedstrijden bij Jong Ajax?
0 -5
AJAIXIXIXI
Hij is 25, Te oud dus.
6 0
DanverAFCA
hoeveel verdedigers gaan we nog halen
0 -2
geDaante
Ze hebben denk ik gelukkig eindelijk ingezien dat Magallan het niet wordt, wat men na 5 minuten scouten al had kunnen zien.
5 -7
Knalpot
Tuurlijk knul die scouts zitten meerdere wedstrijden op de tribune komen zelfs nog een keer terug voor zo'n speler een half jaar later maar meneertje aan de wal weet het wel beter en ziet na 5 minuten al dat het niets is. Dat Abramovich die ouwe de Visser nog niet ingeruild heeft voor jou joh...onbegrijpelijk!
1 -1
geDaante
Des te onbegrijpelijker. Van der Hoorn, Kristensen, Orejuela en anderen zijn ook zo gescout, je weet de uitkomst...

En ja, ook bij Orejuela en Kristensen zag ik het binnen 5 minuten, bij Van der Hoorn al voordat hij kwam.
0 0
Schwalbino
Jij ziet natuurlijk wel meteen of een speler zich wel of niet snel kan aanpassen aan een nieuwe omgeving.
4 -1
geDaante
Aanpassen aan de omgeving???

Ik heb het over voetballende, technische individuele kwaliteiten.
0 0
Knalpot
Tja Daantje ziet in alles direct wat zwart of wit is, dat er veel meer grijs is dan ie voor mogelijk had gehouden daar heeft ie helaas nog geen kijk op.
0 0
MosesD
Nou, ik geef hem nog een kleine kans. Weinig vertrouwen in , dat wel.... Maar deze jongen is echt heel lang en uitgebreid gescout. Hoe is het mogelijk? Kristensen zelfde verhaal. Bandé idem. Benieuwd hoe de scouting e.e.a. analyseert en evalueert.
1 -5
Jariiii
Wat wou je over Bandé zeggen dan? Daar kun je nog helemaal geen mening over hebben.
0 0
MosesD
Waarom zou dat niet kunnen?
0 0
Sterspeler
Omdat Bande amper minuten heeft gemaakt. Zijn lange blessure spreekt echter niet in zijn voordeel,maar dat dachten we bij Sinkgraven en Veltman ook. Die lieten zien prima mee te kunnen.
0 0
geDaante
Hoe is het mogelijk inderdaad. Een miskoop kan eens in de zoveel tijd gebeuren, dat het blijkt dat die speler qua handelingssnelheid toch wat tekort komt, of mentaal niet sterk genoeg is. Maar op zoveel technische aspecten niet toereikend zijn en niet bij Ajax passen, en dat niet zien als dikbetaalde beleidsmakers en scouts, vind ik heel erg vreemd en onacceptabel.

Daar moet echt van geleerd worden. Men heeft nog niet aangetoond dat te hebben gedaan, want zo nu en dan blijft men met zo'n extreem vreemde aankoop aanzetten.
2 0
Ozymandias
Bandé? Hoevaak heb je die zien spelen?
4 -2
MosesD
Vaak genoeg. Je kan bij die jongen meteen 2 dingen zien die niet goed zijn en die ook niet meer echt bij zijn te leren op zijn leeftijd: techniek in de kleine ruimte, spelinzicht/-intelligentie. Daar hoef je echt geen professioneel scout voor te zijn. Onvoorstelbaar dat Ajax daar meer dan 8 mio voor heeft betaald. Volgens mij gebeurt voordat Haesaert terug is gekomen.
1 -4
Ozymandias
Zoals zijn voormalige hoofdtrainer ook zei is Bandé juist goed in de combinatie in de kleine ruimte. Hij moet tactisch nog veel leren maar dat betekent niet dat hij spelinzicht of spelintelligentie mist. Dat doet hij namelijk zeker niet en dat blijkt uit het feit dat hij vaak op de juiste momenten zijn loopacties diagonaal de zestien in maakt (iets wat Neres vaak ook goed doet).
1 0
MosesD
Wij zijn het over het algemeen vaak eens, maar hier ga ik niet met je mee. Ik vind Bandé zeer beperkt en zijn spelintelligentie is echt om te huilen. Bij Neres zag je direct dat dat een hele goed was. Overigens had zelf trainer van Wijk zijn twijfels over of Bandé het niveau van Ajax aankon. Ik vind het niet bepaald een vleugelspeler, maar überhaupt mist hij imo van alles om bij Ajax te slagen.
0 -1
Ozymandias
"Overigens had zelf trainer van Wijk zijn twijfels over of Bandé het niveau van Ajax aankon."

Kan je me daar een bron voor geven want ik heb Van Wijk een aantal keer over Bandé zien praten en hij was altijd positief (maar zij wel dat hij tactisch bij Ajax veel zou moeten leren).
0 0
FrankBeton
Ja echt heh.
Mensen serveren Bande en Magallan al af terwijl ze eigenlijk nog echt moeten beginnen bij AJAX
4 0
geDaante
Hij kan nog verrassen, maar ballen die van de voet af springen als buitenspeler (die zeer technisch horen te zijn), is een slecht teken.

Maar we gaan het zien.
2 -4
Ajax114
weinig maar neem van mij aan dat het ook een miskoop is.
0 -6
Ozymandias
Wat zijn volgens jouw zijn sterke en zwakke punten? Wat zijn z'n zwakke punten die hij niet genoeg zal kunnen verbeteren om bij Ajax te slagen?
0 0
AFCAsphere
Hahaha, AS in a nutshell. ''Ik heb er weinig van gezien, maar mijn onderbuikgevoelens zeggen mij dat het weinig soeps is.''
3 0
Schwalbino
Van jou iets aannemen is lastig omdat je zo vaak blijk geeft van bevooroordeeldheid en negativisme. Dus als ik van jou iets lees over iets of iemand waar ik verder zelf niets over weet ben ik geneigd meestal het tegenovergestelde te denken.
4 -1
Fnatic
Zouden we Alderweireld niet met een vette tekenbonus kunnen verleiden? Als er iemand een Ajax hart heeft is het Toby wel.
1 -4
Schwalbino
Dacht dat Toby bijna 6 miljoen pj verdiend.
0 0
gi0vanni
Nee, zowel Alderweireld als Vertonghen vinden het te vroeg om terug te komen.
1 0
Sterspeler
Die gedachte zouden ze niet hebben als ze uitgeschakeld waren in de halve finale. Maarja.. als...
0 0
DeMeervanweleer
Het lijkt erop dat ze het team van achteruit opnieuw opbouwen. Denk dat we er dan qua verdediging wel zijn, vind wel dat met alleen Schuurs als lange speler, er te weinig lengte is ingekocht, maar wie-weet zijn Cuenca en Martinez buitengewoon goede koppers, waar heb je het dan over.
Als mijn theorietje een beetje klopt dan horen we binnenkort meer over middenvelders en aanvallers.
4 0
AFCAsphere
Nico is ook niet zo groot, maar kan heel hoog springen en uitstekend koppen. Ben benieuwd of dat hetzelfde is voor Martinez en Cuesta.
1 0
EersteAanname
Heb toch het idee, althans ik hoop, dat deze jongen voor de (nabije) toekomst wordt gehaald. Op de beelden die ik op YouTube van hem heb gezien komt hij toch nog behoorlijk houterig over en ik heb sterk mijn twijfels of hij het hoge tempo van Ajax nu al aan kan. Ik hoop echt we als vervanger van De Ligt iemand zullen halen die er gewoon direct staat. Alderweireld is gezien zijn salariseisen misschien niet reëel maar er moet toch ergens wel iets anders te scouten zijn. Alvarez lijkt me een goede optie, en wellicht iemand als Jonathan Tah oid. al zal die wel wat kosten. Ik heb iig liever dat we een groot bedrag betalen voor een topper dan dat we weer gaan hopen dat een talentje met potentie toevallig opstaat zoals tot een tijdje terug vaak gebeurde.
1 0
AFCAsphere
Jonathan Tah? Waarom zou zo iemand naar ons toe willen komen? Hij speelt in een betere competitie, bij een club die al zeker is van Champions League groepsfase, verdiend een hoger salaris. Overmars is ambitieus en wil grote namen en/of grote talenten halen, maar de toekomstige CV van Die Mannschaft lijkt me wel onrealistisch.
1 -1
davidgravemaker
Wat kunnen sommigen hier zeveren over Magallan zeg. Als een speler niet meteen in zijn eerste wedstrijd een hattrick maakt en Ronaldo in zijn broekzak heeft zitten, dan is het meteen een miskoop. Laat hem nu maar een seizoen meedraaien en met een twintigtal wedstrijden in de benen een oordeel vellen.
6 -3
Caparzo
Dat komt doordat ze gewoon erg veel verstand van- en kijk op voetbal hebben. Neres en Nico zagen ze ook gelijk dat die te kort kwamen voor Ajax. Sommigen zien dat gewoon! Is ook een gave..
0 0
Sampaoli
Lijkt me een vreemde optie. We hebben met Schuurs, Magallan, Martinez, Blind en Pierie genoeg opties. Als zowel Schuurs als Magallan niet voldoen als RCV volgens Ajax (ik vind Schuurs klaar voor een basisplek) dan moet er toch serieus gekeken worden naar het scouting- en doorstroombeleid van Ajax. Om nu wéér een talent te kopen.. ik weet het niet.
2 -9
Stoffer
Martinez is gehaald voor de linksback positie volgens mij, als opvolger van Tagliafico alvast aangezien het zeker lijkt dat die na volgend seizoen vertrekt. En ik heb het idee dat deze Cuesta voor de rechtback positie ook mede wordt gehaald, zodat Nous kan doorschuiven naar het middenveld. Maar we zullen zien.
0 0
Cupmetgroteoren
Blind gaat naar het middenveld, schuurs en pierie zijn geen zekerheden, mallagan komt tekort, Martinez is 1m72 dus moet je daarnaast een beer van een vent hebben, en sinkgraven gaat naar leverkusen
3 -3
AFCAsphere
Martinez is 1.78m. Nico kan ondanks zijn lengte ook geweldig hoog kan springen en koppen, dus je hoeft niet per se een beer te hebben.
0 0
glob
Hebben we mallagan gekocht? Echt, nou dat lijkt me wel een goeie.
0 -1
Sampaoli
Schuurs is geen zekerheid, maar hoeveel jeugdspelers gaan je zekerheid bieden? De Ligt was ook geen zekerheid in het begin, Donny, Mazraoui, Onana, allen niet. Schuurs kan het aan, maar dat is mijn mening.

Over Magallan, daar weet ik (en jij waarschijnlijk ook) te weinig van. Maar mocht hij niet goed genoeg zijn is het toch schandalig? Een half jaar lang de tijd gekregen om te wennen. Midden twintig. 9 miljoen gekost. Die moet wat kunnen toevoegen en anders vind ik het waanzinnig slecht gescout.

Blind naar het middenveld kan, maar is absoluut geen uitgemaakte zaak. Martinez is iets langer en wellicht als back-up voor zowel LCV als LB gehaald. Cuesta is trouwens geen 'beer', namelijk ook geen 1.80.
4 0
kade88
Je wilt geen risico nemen in het centrum. Op andere posities is het makkelijker om een talent de kans te geven. Centraal achterin kan dat dodelijk zijn. De Ligt is van extreem uitzonderlijke klasse, je kan en mag hem niet met Schuurs vergelijken. Dat is ook niet eerlijk tov Schuurs.
1 0
Ozymandias
Volgens mij is Martínez 1,78 meter.
2 0
Yeshyeshyall
Wordt druk. Ik gok Martinez back up linksback en Sinkgraven weg (of naar middenveld, zou mijn voorkeur hebben).
Cuesta jaartje naar jong en Schuurs en Magallan uitvechten wie speelt. Pierie back up voor Blind?
0 0
Stoffer
Ik denk daarbij ook Nous naar het middenveld en deze Cuesta voor de rechtsback positie, daar speelt hij ook regelmatig voor z'n club, is ook niet zo lang met z'n 1.80 m en lijkt de kwaliteiten voor die positie ook te bezitten.
1 -1
Yeshyeshyall
Ah wist niet dat hij daar ook uit de voeten kan. Had eigenlijk Dest verwacht als back achter Mazraoui maar zou goed kunnen dan!
0 0
Ajax1960
Heb wel vertrouwen in deze evt. nieuwe verdediging.
Erik ten Hag en Marc Overmars weten wij zij doen.
Vertrouwen en gewoon iedereen een kans geven.
0 0
Ajax114
Stop alsjeblieft met Magallan. Iedereen heeft toch kunnen zien dat hij er niets maar dan ook helemaal niets van kan. Dan gaan wij echt ons sportieve ongeluk tegemoet.
1 -15
SammyR
Troll
0 -1
suske
Hij heeft let wel drie keer gespeelt waar van twee inval beurten. Dus waar baseer jij je op. Nu is hij vanaf het begin bij de voorbereiding dus geef hem tijd en oordeel na de winterstop.
4 -1
Hollister
Praat voor jezelf sukkel.. jij hebt hem waarschijnlijk 20 minuten op de tv gezien... heb je hem ooit zien trainen? Jij en al die andere papegaaien die mafkezen als Derksen, Gijp na lullen moeten gewoon eens hun kop houden... absurd om zo n jongen af te serveren voordat hij uberhaubt nog maar 1 kans heeft gekregen... Kan me Matthijs de Ligt herinneren die afgeschreven werd door heel Nederland toen hij door de mand viel tegen Bulgarije.. no more say
8 -2
Ajax114
Hahaha ongelooflijk het gebrek aan voetbalkennis hier.
1 -2
Ardoe
Doel je nou op jezelf? Want je trekt echt belachelijk kortzichtige conclusies. Jij bent er zo een die er een sport van maakt zichzelf compleet belachelijk te maken.
1 0
ram
Hmm.. dat betekent, denk ik, dat er geen gevestigde topper komt (zoals Alderweireld, die genoemd werd) maar dat hij moet strijden met Magallan. Ik had liever een gevestigde topper gehad eigenlijk.
0 0
suske
Alderweireld zijn zaakwaarnemer en tevens broer zij letterlijk het volgende het is nog niet voor heden wel wil hij in de toekomst. Over drie jaar misschien terug komen. En dan is hij 35 jaar.
0 -1
Suarez16_
Dan is Alderweireld 32.
0 0
JesseMKB33
Dan is hij 33, word dat seizoen zelfs 34.
0 0
Suarez16_
Wordt dan wel pas 34 in maart, dus dan is hij bijna heel het seizoen 33. Toch wat anders dan 35.
0 -1
ram
"Gevestigde topper, zoals..."
0 0
Ozymandias
Alderweireld was sowieso geen reële mogelijkheid gezien het feit dat hij zijn contract bij Tottenham niet wil verlengen omdat ze hem geen salaris van (minstens) tien miljoen euro per seizoen aan wilde bieden. Ajax zou heus geen 25 miljoen euro aan transferprijs plus 10 miljoen per seizoen aan salaris aan één speler besteden.
3 -2
ram
Nee, maar ik zeg ook "zoals". Ik bedoel: een gevestigde naam die er vrijwel zeker vanaf het begin van het seizoen staat. En je moet met het vertrek van De Ligt ook gewoon simpelweg lengte inkopen.
0 0
Ozymandias
Je moet met het vertrek van De Ligt een goede kopper inkopen. Van mij mag hij 1,65 meter zijn zolang hij maar een goede kopper is. Puyol was 1,78 meter maar was een betere kopper dan De Ligt nu is.
1 -1
ram
Dit heb je net ook al gezegd ;)

En daarbij is De Ligt echt een betere kopper. Maar okay.. kun je over verschillen van mening. Not the point.

En zoals ik al zei: hou eens op met die uitzonderingen joh.. Er zijn in Afrika vast ook een paar gasten met micropenissen te vinden maar we weten allemaal dat het niet de standaard is.

Ajax moet geen dwergenteam worden. Straks is iemand die 30 centimeter kleiner is dan Llorente al een probleem...
1 -2
Ozymandias
"[W]e weten allemaal dat het niet de standaard is."

Maar als je scout kijk je toch naar het individu en niet naar wat de standaard is? Je kijkt naar of een centrale verdediger goed is in de lucht. Niet naar hoelang die centrale verdediger is.

Lengte is geen kwaliteit. Ervaring is geen kwaliteit. Fysieke kracht is geen kwaliteit. Het gaat erom hoe een speler zijn lengte/ervaring/fysieke kracht gebruikt. Het is dus onzinnig om zonder een speler te kennen een oordeel te geven gebaseerd op iemand's lengte/ervaring/fysieke kracht.

Iemand die De Ligt niet kent zou kunnen denken dat hij te onervaren is voor een vaste basisplaats als centrale verdediger bij een Europese topclub. Iedereen die De Ligt wel kent begrijpt dat dit onzin is.
3 -2
ram
Ja. True. Maar je snapt volgens mij heel goed wat ik bedoel. Als deze gast 1.80 is, is de kans erg groot dat ons centrum er qua kopkracht op achteruit gaat. Maar okay, misschien loopt deze gozer op enorme springveren. Zou kunnen. Ik ken hem niet dus moet het zien. Maar het lijkt me sterk.

Daarbij had ik graag een meer ervaren speler gezien.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft dan met Blind, Magallán, Martínez en Pierie nu vier spelers die als linkercentrale verdediger kunnen spelen en (ervan uitgaande dat De Ligt vertrekt) Magallán, Cuesta en Schuurs drie spelers die als rechtercentrale verdediger kunnen spelen. Ik vraag me af wat Overmars en Ten Hag met al deze spelers van plan zijn het komende seizoen. Ik neem aan dat Schuurs en Pierie met het eerste mee zullen trainen en daarnaast het centrale duo in de verdediging van Jong Ajax zullen vormen. Dan heeft Ajax verder met Blind, Magallán, Martínez en Cuesta vier spelers voor de twee posities centraal achterin.
2 -1
ajaxxcied4life
Inderdaad. Deze aankoop zie ik als een duidelijke motie van wantrouwen jegens zowel Schuurs als Magallan. Jammer. Zit toch wel enkele miljoenen in deze aankoop.
0 0
AppieForever
Is wel klein erg klein. Volgens transfermarkt zo’n 1,72
1 -1
FWAjacied
Bij mijn transfermarkt is hij 1.80 meter. Wat wordt het compromis?
1 0
ram
Hmm... zelfs al is ie 1.80. Dat is wel erg klein naast Blind. Zou een grote fout zijn om dat samen in je centrum te zetten.
2 -2
Ozymandias
Tja, dat ligt eraan hoe goed hij in de lucht is. Als hij net zo'n goede kopper is als Puyol (1,78 meter) was dan zou dat geen enkel probleem zijn. Daarbij is het verre van zeker dat Blind volgend seizoen op '4' speelt.
3 -2
Babangida83
De Boer was ook 1.80. Maar inderdaad. De combinatie met iemand die ook rond die hoogte is, is misschien wat ongelukkig. Dit seizoen was De Ligt onze enige echte kopper. Daar zullen ze selectiebreed toch beter over na moeten denken.
1 0
ram
Ja... ik vind dat argument altijd een beetje onzinnig. Ik weet ook wel dat er een paar uitzonderingen zijn op de regel. Maar we hebben al een kleine selectie dus je moet daar gewoon écht rekening mee houden.

Kan best dat Blind naar het middenveld gaat maar ook dat zou ik zéér onverstandig vinden. Dan kun je de Champions League echt op je buik schrijven. Je hele centrum veranderen in de voorbereiding is gewoon niet verstandig. En dan zouden we nog een centrale verdediger moeten kopen... Lijkt me niet heel fijn. Laat Daley lekker staan als voetballende en coachende centrale verdediger en zet daar een lange ervaren beestachtige sloper naast.
0 -1
AsensioWillemsen
Maar past een kleine centrale verdediger nog in het moderne voetbal? De beste CV onder de 1,80 zijn Blind, Nacho en Ake. En dan houdt het al op
1 0
Ozymandias
Is het voetbal nu dan anders dan toen Puyol centraal achterin speelde? Of toen Mascherano (1,74) hem opvolgde als centraal verdediger?
2 -3
AsensioWillemsen
Blijkbaar wel want verdedigers van die lengte in de top en zelfs subtop zijn er nog amper
2 0
Ozymandias
Toen waren er ook nauwelijks kleine centrale verdedigers. Dat is ook logisch, het zijn namelijk de lange kinderen die in de jeugdopleiding achterin worden gezet. De kleine kinderen krijgen daardoor niet de kans om zich als centrale verdediger te ontwikkelen. Als er minder naar lengte zou worden gekeken in de jeugdopleidingen zouden er waarschijnlijk ook veel meer kleine centrale verdedigers doorbreken.
3 -1
Dubbelvla
lekker bezig. maak dat team maar lekker breed. mag met magallan gaan vechten om de cv, al heb ik in magallan niet zoveel vertrouwen. maar iedereen verdient een nieuwe kans in het nieuwe seizoen, na meer tijd om te wennen.
3 -1
ajax4ever01
Magallan is er net pas, het is dan wel erg kort door de bocht om iemand dan al af te schrijven he
3 -2
gi0vanni
Dubbelvla schrijft toch niemand af. Zegt ondanks dat hij weinig vertrouwen heeft dat de speler na een tijdje van wennen een kans verdient.
2 0
Dubbelvla
dat is wat ik zeg.
2 0