'Martínez betere en slimmere versie van Tagliafico'

BVeenstra, 20-05-2019 om 07:10, 12103 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Zuid-Amerika-kenner Grads Fühler, die in het verleden met Ajax-hoofdscout Henk Veldmate samenwerkte bij FC Groningen, is erg te spreken over Ajax' aankomende aanwinst Lisandro Martínez (21). De voetbalscout noemt hem in gesprek met De Telegraaf een 'betere en slimmere versie' van Nicolás Tagliafico.

Fühler roemt de techniek en passing van Martínez, die ondanks zijn geringe lengte (1.78 meter) ook als centrale verdediger kan spelen. 'Ik vind het een heel goede keuze van Ajax, omdat hij al twee, drie jaar écht top is in de Argentijnse competitie', zegt Fühler, die het ook belangrijk vindt dat Martínez alle tijd krijgt om te acclimatiseren in Amsterdam. 'Tagliafico blijft immers nog een jaar. Net als Nico heeft Lisandro een drang naar voren. Alleen oogt het bij Tagliafico feller en agressiever, omdat dat zijn stijl is. Daar moet hij het van hebben. Dat gif miste Ajax, dus is die aankoop ook een prima match geweest.'

Vergelijking met Maxwell

Tagliafico werd al eens vergeleken met oud-Ajacied Maxwell, maar volgens Fühler doe je de Braziliaan daarmee tekort. 'Hij was een stilist pur sang, Tagliafico meer een bijter. Maar Martinez heeft wel veel weg van Maxwell', klinkt het veelbelovend uit de mond van Fühler, die ziet dat directeur voetbalzaken Marc Overmars vaak complimenten krijgt. 'En dit is wéér een prima aankoop van Ajax. Als de bedragen die ik lees (zeven miljoen euro, red.) kloppen, vind ik het een reële prijs. En in deze tijd is het voor een 21-jarige Argentijn die al een interland speelde zelfs heel goedkoop, denk ik.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als hij maar een snelle balhandeling en snel kan denken, een tackle beheersen ik ook handig.
vind het sowieso niet ondenkbaar dat er veel betere spelers zijn dan tagliafico. ik zie nog genoeg dingen die veel beter kunnen in zijn spel.
waar ik nico erg goed in vind is met name zijn inzet en bereidwilligheid om het hele veld over te steken en weer terug op tijd te zijn op zijn positie.
maar hij is zeker geen nivo maxwell.
0 0
Ajaxio
Mooi.... maar eerst zien dan geloven. Ik heb niet heel vaak meegemaakt dat een speler zich zo snel bewees als Nico. Heeft er gestaan vanaf zijn debuut en is belangrijk gebleken. Daar komt meer bij kijken dan techniek etc...

Al met al goede zaak dat Ajax grote talenten weet te binden en vroegtijdig probeert de selectie op orde te hebben.

Stop bovendien die zinloze discussies over lengte. De enige verdediger die ooit de gouden bal heeft gewonnen was 1.76. We gaan het zien of dit een rol gaat spelen, maar al die zinloze aannames hebben weinig waarde.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
roberto carlos?
0 0
Ajaxio
Fabio Cannavaro :-)
0 0
ETM
De man zal weten waar hij het over heeft en de speler zeker beter kennen dan ik, maar ik vind dat hij sowieso te hard van stapel loopt. Nico is niet alleen fel, Nico is tactisch heel sterk en ook technisch dik in orde. Nico heeft t fantastisch gedaan en is de beste linksback in vele jaren. Maxwell is een legende.
Dus vind ik dat hij de verwachtingen wel erg hoog maakt bij deze 21jarige Argentijnse jongen die naar een land en een competitie gaat waar alles hem vreemd is.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
alles is beter na mitchel dijks.
ik vind persoonlijk dat de enige twee zwaktepunte van nico zijn, dat hij iets te vaak aanvallers de achterlijn laat halen, acceleratie bij het op gang komen is ook niet erg snel.

voor de rest zeker een hele goede speler en een goude aankoop.
0 0
zivkabrimovic
Is ie snel?
0 0
Hagmag
Hij kan daar spelen in het centrum, maar is hij gelet op zijn lengte daar wel geschikt voor ?
Kritieken zijn positief maar laten we eerst maar eens fff afwachten en gaan kijken of dat zo is.
Er zijn meer positieve kritieken geweest. (Kristensen en zijn collega rechtsback uit Zuid-Amerika die nu al weer terug is)
Ajax moet bijv. Depay binnen gaan halen, dan weet je wat je in huis krijgt. Probleem is wel dat de P-vakken bij de Arena te klein zijn voor zijn type auto's.
1 -1
Schwalbino
Precies. Met Depay weet je wat je in huis krijgt. Een speler die zich alleen voor de grote wedstrijden kan opladen maar je in de steek laat als je tegen een middenmoter speelt.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ok das waar, maar als hij slecht speelt dan zijn er nog altijd zijn assists.
0 0
Simon1
Plusje vanwege discussie over lengte. Onder 1.85 gewoon niet in de verdediging zetten. Op YouTube kan je zien hoe zwak Barcelona door de lucht was als Mascherano speelde in het centrum.
0 -1
Ozymandias
Puyol had dus ook niet centraal achterin moeten spelen?
1 0
Simon1
Dus omdat Puyol in tegenstelling tot andere wel het vermogen had om de regel te compenseren is gelijk iedereen in staat om dat te doen?

Puyol was een exceptioneel talent die het, in tegenstelling tot 99,9% van de andere spelers in staat was om zijn lengte te compenseren. Zo waren zijn sprongkracht en koptechniek, naast zijn uitzonderlijke verdedigende capaciteiten, niet zijn enige wapens. Zijn snelheid was voor een CB ook exceptioneel. Al met al was Puyol van vergelijkbaar niveau met Messi. Dat maakt nu net even het verschil.

Normaal zeggen wij tegen aanvallers ook dat ze niet drie verdedigers eruit moeten solo'en. Maar als Messi dat probeert is het wel prima. Zelfde basisregels, zelfde uitzonderingsposities.
0 0
Ozymandias
Maar jij en ik kunnen niet inschatten of Martínez de volgende Baresi/Cannavaro/Puyol is en dus is het onzinnig om het over zijn lengte te hebben. Trouwens was Puyol niet van een vergelijkbaar niveau met Messi. Hij was een geweldige centrale verdediger maar niet eens de beste verdediger van zijn generatie. Hij kan dus onmogelijk van verglijkbaar niveau met Messi worden genoemd.
0 0
afcas
Hahahahahhahahahahaha
0 0
Simon1
Een speler van 1,78 die ook als centrale verdediger kan spelen... Waarom is 1.85 niet de minimale norm? De wedstrijden tegen ManU en Spurs zeggen toch genoeg.
0 -1
Ozymandias
Omdat een aantal van de beste centrale verdedigers ooit kleiner waren dan 1.85 meter.
0 0
Simon1
Ik heb hierboven al gereageerd. Uitzonderingen op regels zijn er altijd, maar de regel moet geen uitzondering worden. ;-)
0 -1
Ozymandias
Misschien juist wel. Misschien zijn kleinere centrale verdedigers (die sneller en wendbaarder zijn en dus dichter op een directe tegenstander kunnen dekken) juist beter maar worden in de conservatieve voetbalwereld dat soort talenten minder snel centraal achterin gezet omdat hun jeugdtrainers net als jij niet verder kijken dan hun lengte.
0 0
PJK54
Ik denk dat timing en sprongkracht net zo belangrijk zijn dan maakt die 7 centimeter niet veel uit toch?
0 0
Simon1
Want de ander traint daar niet op zeker? In topsport win je op details. Zeven centimeter compenseren ga je ervan uit dat de ander 1.85 is. Er zijn genoeg spitsen die langer zijn. Voorbeelden die ik aanhaalde zijn 1,94 (Fellaini) en 1.95 (Llorente). Dan moet je ineens niet 7 maar 17 centimeter compenseren. Uitzonderingen daargelaten is dat een gigantische moeilijke taak.
0 0
Amsteraaij
precies nico is 1m35, maar serieus 1m72 ofzo en die wint zo vaak zn kop duels. timet gewoon goed en komt hoog
0 0
Mark11
Zou wel sneu voor Nico zijn als hij door deze aankoop moet banken nadat hij contractueel heeft vastgelegd dat hij nog een seizoen blijft. Weet niet precies wat het plan is met Martinez. Maar kwaliteit is natuurlijk altijd welkom. Misschien centraal in de verdediging. En ik begrijp dat je een brede selectie nodig hebt voor als iemand uitvalt. Ben benieuwd!
0 -1
Stroeve
Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Nico op de bank. Er is toch sowieso een plekje in de verdediging vrij als Blind naar het middenveld verhuist.
2 -1
de_pitbull
Voor een Tagliafico 2.0 zou ik al tekenen!
0 0
iammike
Klinkt veel belovend. Maar ga er niet direct van uit dat we een topper hebben gehaald. Tot nu toe zijn alleen de spelers die echt boven de 10 miljoen zijn gehaald toppers gebleken. Bij de categorie 5 tot 9 miljoen zitten ook een aantal miskopen zoals Kristensen, Labyad etc
0 -3
Simon1
Bijna. ;-)
0 0
ETM
Sanchez, Tagliafico, Frenkie de Jong, Schone etc
0 0
GrandMasterFlex
Milik
3 0
zuidzuid
De Jong.
1 0
Rentokill
Suarez
1 0
AFCA-B93
Nu mis je Nico en Sanchez wel hoor haha. Maar snap je punt wel.
3 0
AsensioWillemsen
Waarom zou je een centrale verdediger vergelijken met backs als Maxwell en Nico
0 0
Sunstridr
In Argentinië zien zij hem als een centrale verdediger maar hij kan allebei net zo goed.
2 0
Venta
Hij is een linksback die, ondanks zijn geringe lengte, ook in het centrum kan spelen.
0 0
AsensioWillemsen
50 wedstrijden centraal gespeeld bij zijn club, 4 bij nationale elftal. En maar 4+1 keer linksback. Zelfs Sinkgraven heeft meer ervaring op die plek
1 0
insectenverdelg
Hoopvolle geluiden, maar eerst zien, dan geloven.
0 0
ElBlanquito
Zeker maar bij Nico waren de geleerden allemaal best negatief. Zie hoe dat goed gekomen is!!
0 0
Ozymandias
Dat is een beetje een eigen leven gaan leiden. In Agrentinië stond Tagliafico te boek als goede speler. Het waren de Nederlandse ‘talking heads’ die het nog nooit hadden zien spelen maar al een negatieve mening over hem hadden vanwege zijn leeftijd en lage transferprijs.
0 0
Sterretje73
Als hij echt zo goed is het inderdaad een geweldige aankoop en opvallend “goedkoop”. Al zijn er genoeg dagen dat ik het niet ff heb liggen die 7 miljoen.
2 0