Slutsky raadt Ødegaard stap naar Ajax af

BartVeenstra, 18-05-2019 om 09:05, 10110 views, De Gelderlander |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Als het aan Vitesse-trainer Leonid Slutsky zou liggen, speelt Martin Ødegaard volgend seizoen niet voor Ajax. De oefenmeester is van mening dat de middenvelder toe is aan de weerstand in een zwaardere competitie dan de Eredivisie, zo vertelt hij in De Gelderlander.

'Ajax wint 80 procent van de wedstrijden zonder al te veel inspanning', aldus de Russische trainer 'Wat leert Martin dan? Hij kan het niveau van Ajax aan. Hij kan op den duur bij de beste clubs ter wereld spelen. Maar hij moet zich nu verder ontwikkelen. Dan is hoge weerstand in een zware competitie beter.'

Ødegaard heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2021. De geruchten gaan dat Ajax de Noorse middenvelder graag wil overnemen met het oog op komend seizoen. Velen zien in hem de opvolger van Hakim Ziyech, die mogelijk vertrekt.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Als die redenering zou kloppen, zouden Frenkie, De Ligt en Ziyech - die allen een stuk verder zijn dan Odegaard- zich niet hebben ontwikkeld.

Getuigt van weinig inzicht. Bij Ajax moet je winnen, ga eerst maar met die druk om. En bewijs je op CL niveau. Als je dat kan en je bij de dragende spelers hoort, dan ben je toe aan een stap.
1 0
Cruyffie
Veel te gemakkelijk gezegd dit. Ten eerste: Ajax heeft, ondanks die zogenaamde te lage weerstand in de eredivisie, ook gewoon de halve finale van de CL gehaald. Ten tweede: wat is precies ‘weerstand’? Juist in de eredivisie trekken tegenstanders van Ajax zich ver terug, waardoor je als speler leert omgaan met hele kleine ruimtes.

Waarschijnlijk bedoelt Slutsky fysieke weerstand, maar dat is zo achterhaald. Het gaat erom dat je als voetballer eerst heel goed wordt in het positiespel, in de kleine ruimte. En daarover kan hij bij Ajax, vermoed ik, nog flink wat leren.
0 0
DeMeervanweleer
Ik ben bang dat als Ziyech en De Ligt naast de Jong ook weggaan, dat de kwaliteitsderving zo groot is dat dat z`n weerslag op prestaties zelf als het prestatieklimaat zal hebben. De bank met Kristensen Labyad, De Wit was al niet sterk maar daar is omdat het team wonderwel niet geblesseerd raakte, weinig gebruik van gemaakt. Je zag het toen de Ligt weg viel....
Ik denk dat je echt naast natuurlijk het doorstromen van van de meest talentvolle jeugd, er echt een ruime kwaliteitsinjectie van buiten af bij moet, zowel talenten als de meer geariveerde categorie spelers.
0 0
Ajax75Amsterdam
CL Niveau Spelen Bij Ajax , dat speelt Vitesse niet en sommige clubs waar hij voor in aanmerking komt ? Ook wel niet .Anders speelde hij wel bij Real, maar wordt steeds verheurd DUS En plus het gehele seizoen op 3 fronten spelen en het hoge niveau van de trainingen met TOP ménsen.
0 0
Babangida83
Omdat twee wedstrijden in de week spelen voor jonge spelers heel goed voor hun ontwikkeling is. En bij Ajax leer je een hoop en kun je veel prijzen winnen. Daarom.
0 0
Aad82
Slutsky helpt ons eigenlijk. Odegaard is totaal niet nodig en zeker niet voor die prijs.
2 0
VinAmsterdam
Voor 20 miljoen...niet ophalen, laat hem lekker naar duitsland verkassen
1 0
Mokum31
Leren is leuk.... prijzen oogsten nog leuker
1 0
Boerrigter
Kijk naar Ziyech, heeft zich toch ook ongelovelijk ontwikkeld in zijn tijd bij Ajax. Is compleet andere speler nu. Was in zijn tijd bij Twente toch ook al een vd beste van de Eredivisie
2 0
JSF
Wilde idd dezelfde vergelijking maken. Eens! Zorg eerst dat je een grote man wordt
0 0
Bennyben
Waarom is Vitesse dan geen 1e 2e 3e of 4e geworden dan als deze jongen zo ongelofelijk goed is.
0 -1
JesusZoonVanGod
Omdat je als speler niet alle zwakke plekken in je elftal kunt compenseren. Om resultaat te behalen heb je meer dan een goede speler nodig.
2 0
Joseph
Bij Ajax gaat de weerstand op de training omhoog en speelt hij Champions League om zich te ontwikkelen naar het niveau dat een topcompetitie vraagt.
Zou voor Odegaard de beste stap zijn, Ajax moet bedenken of ze zo veel voor hem willen betalen.
0 0
Caparzo
Ødegaard kan nog zat leren bij Ajax, en daar krijgt hij voor nu meer dan genoeg weerstand. Hij onderscheidt zich pas echt vanaf de 2e seizoenshelft.

We hebben 18 CL wedstrijden gespeeld, in de ED heb je 4 topwedstrijden en verder nog een paar andere lastige/beladen potjes en misschien nog een topper in de beker, dus ca. 20 topwedstrijden is realistisch.

Dat is in elk geval 100x beter voor zijn ontwikkeling als hooguit af en toe een invalbeurtje bij RM of ergens spelen bij een grijze PL club.
0 0
PetrosQ
Bij Ajax speel je veel meer op de helft van de tegenstander. Daardoor worden de ruimtes kleiner. Dat is het grote verschil met Vitesse. Daarnaast speel je bij Ajax geregeld mee op Europees niveau.
0 0
Rhythim
Als hij denkt dat odegaard zonder tussenstap van vitesse naar een grotere competitie kan heeft ie een behoorlijk groot gat in zn kop
1 0
Eastwood
Als Ajax Ödegaard hebben wil en hij wil zelf ook graag, dan komt 'ie naar Amsterdam Sluts. Maak je maar geen illusies.
0 0
Van Reenen
Slutsky, is dat niet die bal gehakt? Hij, die bal, vergeet dat Ajax in de CL speelt en dat je dus wekelijks 2 wedstrijden speelt. Dat is veel zwaarder dan af en toe een partijtje met Vitesse.
0 -1
Kokakola
Gelijk op je pikklie getrapt
0 -1
JesusZoonVanGod
Ajax zou juist een geweldige tussenstop zijn naar een Europese top club. Dat we een geweldige springplank zijn hebben we al lang en breed bewezen. Bij Ajax leer je het om te strijden op meerdere fronten, om te gaan met de echte druk van presteren etc. Toch krijg je bij Ajax de kans om te vallen en op te staan. Presteer je niet bij een Europese top club, dan beland je al snel op de bank of word je verhuurd.
0 0
Freddy Al
Odegaard zou er goed aan doen om naar Ajax te gaan en zich daar te meten met betere spelers op de training en Europese wedstrijden te spelen.
Hij heeft voldoende in huis om het bij ons ook te laten zien bij Real Madrid zal hij op het tweede plan komen..
Ook Vlap zou een goede aankoop zijn zeker als Donny onverhoopt toch weggaat,helaas heeft PSV er al een oogje op .
0 0
JesusZoonVanGod
Vlap zou een prima aanwinst zijn. Aardig complete middenvelder met veel scorend vermogen en een uitstekende balbeheersing in dribbel en schot. Is duidelijk toe aan een stap hogerop en is nog niet uitgegroeid. Gewoon de concurrentie aan laten gaan voor een positie op het middenveld. Op z’n minst is het een goede toevoeging aan een sterke bank.
0 0
Adios
Denk dat hij nog geen 20 grote wedstrijden in een seizoen aankan. Ga lekker naar Ajax voor die paar topwedstrijden en CL, dan kan je je rustig ontwikkelen.
0 0
Rood Gevaar
Want de topclubs in Spanje hebben zoveel weerstand.....
1 0
AFCSANCHEZ
Odegaard moet beginnen een carriere op te bouwen. Weg bij dat Real dat je ieder jaar ergens anders laat spelen. Ga naar Ajax, ontwikkel je verder en speel CL. Uiteindelijk zullen de clubs in de rij staan. Juist Ajax is nu de perfecte club voor hem.
6 0
MankeNelis
Ajax speelt ook in de CL 'the referee is just a waiter' ouwe grappenmaker.
1 0
***1900***
Dat zijn maar 6-10 wedstrijden in een heel seizoen (tenzij je het weer tot de halve finale schopt). Hoewel het erg goed is voor de ontwikkeling, heb je toch meer aan een competitie waar je wekelijks uitgedaagd word (en CL speelt). Ik zie hem ontzettend graag komen hoor, maar ik snap het punt van Slutsky wel.
0 0
PJSM
Vorige week zou dat nog een prima stap zijn voor Odegaard volgens Slutski. Denk dat de medicijnen zijn uitgewerkt.
1 0
behangdelul
Nee vorige week was de vraag of hij het niveau aan zou kunnen
3 0
ambtenaar
Slutsky ouwe wodkabaas, stuur die Odegaard deze kant op.... nezdrovja.
1 0
Wout1988
Hij heeft er alleen niks over te zeggen
1 0