Alderweireld: 'Terugkeer bij Ajax zit 100% in mijn hoofd'

BVeenstra, 09-05-2019 om 11:55, 14148 views, Voetbal International |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Toby Alderweireld sluit totaal niet uit terug te keren bij Ajax. Dat vertelt de Belg, die woensdagavond met Tottenham Hotspur ten koste van Ajax de finale van de Champions League bereikte, in gesprek met Voetbal International.

'Ik wil niet te populaire uitspraken doen, maar het zit honderd procent zeker in mijn hoofd', zegt Alderweireld. 'Ik heb hier prachtige tijden beleefd met drie kampioenschappen, maar ook dieptepunten. Maar mijn familie was ook gelukkig hier.'

De verdediger is enorm blij met de fans van Ajax, zo vertelt hij verder. 'Ik ben zo dankbaar voor de ontvangst hier in de Johan Cruijff ArenA. Ik heb Luis Suárez ook gezien dinsdag op Anfield, die werd keihard uitgefloten, maar wij (Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen, red.) kregen nul negatieve reacties, zoveel respect. Daar ben ik echt ontzettend dankbaar voor.'

Tottenham Hotspur wist de finale bereiken, maar Alderweireld heeft daar dubbele gevoelens bij. 'Nou, het klinkt gek, maar ik ben vooral echt blij dat deze dag voorbij is. Ik sta hier niet uitzinnig van vreugde, het doet me echt pijn om Ajax zo uit te schakelen. Het is een heel dubbel gevoel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Sinkgraven op de plek van Frenkie. Depay in de spits. Ziyech, beek en ligt blijven nog een jaartje. Dan slopen we heel Europa
0 0
daindoboy
Laat iemand als Blind een goed voorbeeld zijn! Die had in een beter draaiend Premier League team ook mee kunnen komen. Als Jan of Toby terugkomt in één van de volgende jaren zou helemaal top zijn. Maar nu denk ik vooral aan volgend jaar en wie er naast Blind zou moeten gaan staan! Iemand uit eigen jeugd, Magallan een langere tijd de kans geven (heeft vooral verloren wedstrijden gespeeld) of ff heel gek, Veltman terug naar het midden? Ik zou niet zomaar iemand kunnen noemen uit de huidige selectie die ik zonder aarzelen kan kiezen.
0 0
Gonzalez75
In tegenstelling tot Suarez loopt Alderweireld niet continu te janken en achterbakse methoden toe te passen om de tegenstander te ontregelen. Dan kun je zo'n fluit concert ook verwachten als Luis. Los van zijn voetbalkwaliteiten die gewoon goed zijn.
0 0
Ajax114
Lekker populair doen maar gaan deze jongen niet terug zien binnen een jaar.
0 0
SammyR
Jij kent hem persoonlijk? Of heb je een glazen bol?
0 0
Ajacied33
Pfff Alderweireld terug naar Ajax eventueel zou ik zwaar toejuichen. Het is een bescheiden jongen en hij lijkt me wel eerlijk. Dus zo'n opmerking gaat ie niet zomaar zeggen om populair te doen. Je bent welkom gozer
1 0
noppenkoning
Zo goed als Matthijs de Ligt is er niemand helaas.
1 0
Leviathan
Nee maar dit zou een verdomd goede vervanger zijn. Wie weet past hij nog beter in het team of voegt hij weer wat anders extra's toe
4 0
SammyR
Ik denk dat hij met zijn cross passes zeker voetballend nog een extra dimensie aan ons spel zou toevoegen.
4 0
Sereropositivo
Mensen die hier gaan roepen dat deze held niets toevoegt aan onze selectie, hebben er echt geen kaas van gegeten. Al een aantal jaren een van de beste premier league verdedigers.
6 0
GorillaBiscuits
niet het niveau dat wij nastreven, sorry ouwe....
0 -13
Leviathan
Alderweireld hoort gewoon bij de topverdedigers in Europa misschien niet de beste, maar zeker een goede verdediger en een echte Ajacied.
1 0
Caparzo
You're either in Sheen's corner or with the trolls
1 0
JPM
Neem jij nog anders even een biscuit en ga terug de kooi in, gorilla.

Alderweireld is nog steeds erg goed. Geen Matthijs, maar Matthijs is one of a kind. Met Toby kom je echt het dichtst in de buurt. En daar moeten we ons de komende transferperiode op gaan richten: wie is enigszins haalbaar en komt het dichtst bij Matthijs in de buurt? Dan staat Toby toch stipt op nummer één, als je ervan uitgaat dat Toby open staat voor een terugkeer. Ik vrees dat het nog te vroeg is / hij het nog te vroeg vindt.
1 0
Koningtoto
Not sure if idiot.
1 0
MelleAfca
Als we de lat bij De Ligt gaan leggen dan kunnen we er beter mee ophouden want dat gaan we niet meer vinden. Nu niet, en over 20 jaar ook niet.
Alderweireld niet het niveau van Ajax vinden hebben is misschien wel de meest bizarre opmerking die ik vandaag heb gehoord. En dat zijn er veel geweest op een dag als vandaag kan ik je vertellen.
1 0
trainerdv
In mijn ogen de enige die De Ligt mag vervangen en die diezelfde intensiteit voor de club Ajax kan opbrengen.
4 0
Vertonghen
Word toch lastig, hij wenst een salaris upgrade waardoor hij verkocht zal gaan worden vermoed ik.
Er vanuitgaande dat hij minimaal 2 jaar bij een eventuele nieuwe club blijft is hij alweer aardig op zijn retour tegen de tijd dat Ajax een optie word.
Jan zou wellicht eerder een optie zijn...
1 0
Joseph
Met Matthijs komt er veel geld binnen en hij kan voor 27 miljoen overgenomen worden van Tottenham. Met tekengeld en wat goede bonussen, zou hij een mooie klapper kunnen maken.

Als hij echter alleen voor het geld wilt spelen, is het uitgesloten, kan in China waarschijnlijk 5 tot 10x zo veel verdienen.
0 0
gi0vanni
Spelers die het goed gedaan hebben op een WK en in de CL finale staan zijn niet haalbaar. Grootste probleem blijft naast het salaris de ED. Misschien kan Suarez nog terug komen over 2 jaar.
0 0
Vertonghen
Salaris zal echt lastig zijn, hij pakt nu 4,2M en wilt serieus meer verdienen wat Totth. tot op heden weigert te betalen.
En hoewel hij dit nu roept vraag ik me af of hij dit sportief nu ook al wenst?
Was vorig jaar zo’n beetje de beste verdediger van de PL en staat nu in de finale CL en is van grote waarde bij zijn club.

Ga je in die fase competitie technisch gezien dan een stap terug doen? ik geloof dat niet.
Ik denk ook dat Daley of mogelijk Jan grotere Ajacieden zijn.
Toby heeft welliswaar Ajax in zijn hart maar ik vermoed niet voldoende om nu al terug te keren...
1 0
gi0vanni
Het enigste dat ik kan bedenken is hem een salaris als Blind te geven en het geld dat je bespaart bij een vrije transfer in zijn tekengeld te stoppen plus elk jaar een bonus.
0 0
Koningtoto
Hij heeft Amsterdam op zijn onderarm staan. Je onderschat zijn liefde voor ons een beetje denk ik.
3 0
Vertonghen
Dat weet ik inderdaad maar toch is hij voor mijn gevoel niet een kind van de club zoals bijvoorbeeld Jan dat is.
Misschien zie ik het wel gewoon verkeerd hoor maar dat idee heb ik (zegt een grote Jan fan).
Maar anyway Toby is 30 en wilt salaris technisch een upgrade, dan is Ajax toch geen optie voor hem?

Bovendien laat Tott. zijn spelers niet makkelijk los.
Ze zullen echt grof geld vragen voor de (1 v/d) beste verdedigers van de PL...
Als Blind met een jaar contract al 17/20(?) miljoen kostte wat moet Toby dan wel niet opleveren?

Laten we hopen, dromen mag altijd natuurlijk!
Een package deal met Jan en Ajax gaat weer een mooi europees jaar tegemoet!
1 0
Koningtoto
Misschien wil hij wel gewoon een vertrek forceren. Blind kon ook elders een veelvoud aan salaris verdienen, maar toch koos hij voor ons. Lang niet bij iedereen, maar zeker bij sommige mensen zit de liefde voor je club diep. Hij is al binnen, hoeft nooit meer te werken en kan ook bij ons een salaris verdienen wat sommigen in Nederland nooit bij elkaar zullen werken. Op voorhand al zeggen dat iets niet lukt hebben we 5 jaar gedaan, met dezelfde resultaten. We hebben geld, we hebben een goed beleid en we hebben weer status. Dit zijn de tijden dat we met scherp moeten schieten. Behouden wat je kunt behouden, terug halen wat het terug halen waard is en kopen waar de jeugd de gaten niet kan vullen. Ajax moet nu doorpakken en blijven aanhaken in de CL.
0 0
FissaDeGekste
Kom maar terug Toby. @Overmars: voor 25 of 26 miljoen euro op te halen. NU binnen harken aub.
3 0
JPM
De enige waardige opvolger van Matthijs.

Lijkt echter een utopie. Ik lees hier en daar dat hij daar juist weg wil om meer te kunnen verdienen; dan komt hij toch nooit naar Ajax?
3 0
SammyR
Als je De Ligt voor 80 millies verkoopt kan je hem een salaris van 4 mil per jaar tekensom van 15 miljoen euro
0 -2
pizzapunt
Even een tekensom van 15 miljoen euro. Mag ik bij jou in dienst?
2 0
Koningtoto
Dan is hij al failliet denk ik :x
0 0
Bjorn
Toby en Jan hebben gewoon een hart voor de club. Super gasten.
4 0
AFCA.
Kom gewoon terug man
2 0
AjaxCitizen
Wat hoop ik dat hij en een aantal andere helden die vertrokken zijn terugkomen. Met een team met zoveel ervaring aangevuld met talent zouden we net zo een seizoen als deze mee kunnen maken. Ik hoop echt dat het gebeurt.
0 0
wendoo9
Je bent sportman Toby en je doet je werk zo goed mogelijk voor je werkgever waar je voor in dienst bent ! Welkom zou ik zeggen.
5 0
SammyR
Toby, je bent een fucking held! Ik hoop jou snel weer te zien in een Ajax shirt.
10 0