Bizarre groei Instagram Ajax door Champions League

GinoHaverkamp, 02-05-2019 om 08:55, 9299 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Champions League-prestaties van Ajax doen ook de social media-accounts van Ajax veel goed. Vooral de Instagram-pagina van de club groeit als een malle. De Instagram van Ajax heeft donderdag namelijk de twee miljoen volgers aangetikt.

Dat een Nederlandse club al twee miljoen volgers heeft op het sociale medium is al bijzonder, maar ook de snelheid waarmee dat aantal is bereikt is bizar. Op 2 februari van dit jaar bereikte de club namelijk de één miljoen volgers. Precies drie maanden later zijn daar nog eens een miljoen mensen bijgekomen, terwijl het eerst jaren duurde om überhaupt de één miljoen volgers te bereiken.

Dat alles heeft natuurlijk te maken met de goede Champions League-prestaties van de Amsterdammers. In die drie maanden tijd liet Ajax zich zien op het wereldtoneel door overtuigend Juventus en Real Madrid uit te schakelen in het miljardenbal. Sindsdien stromen de nieuwe volgers binnen.

Ajax is op Instagram überhaupt de Nederlandse grootste club. Het is ook de enige met meer dan één miljoen volgers. PSV heeft 337.000 volgers en Feyenoord 311.000. In vergelijking met Europese clubs, valt het een beetje in een gat. Het loopt net achter op AS Roma (2,4 miljoen volgers), Internazionale en Leicester City (beide clubs 2,8 miljoen volgers).

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

2 MILLION FOLLOWERS, 1 JOURNEY! ♥️⚽️ 📈 02/02/19 -> 1 million 📈 02/05/19 -> 2 million Thanks to all of you! 🙏🔥 #OurJourney

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcajacied00
Wauw zelfs leicester city heeft nog meer volgers dan ons lol
0 0
Stamhoofd
De social media afdeling van Ajax is al lang kampioen geworden!
0 0
AjaxDaniel
Geeft wel aan wat zo’n goed Europees seizoen teweeg brengt. Dit zorgt voor zoveel aandacht.
0 0
AFCAMM
We hebben weer internationale allure, door het succes (en daarbij horende interesse voor spelers), maar zeker ook door de internationals.
0 0
Hagmag
Ik dacht dat het "legioen kakkerlakken" toch in NL het grootst was. Dat werd altijd geschreeuwd.
Fijn dat er nu Instagram is en de teller wordt bijgehouden en dan nog een groot aantal supporters die GEEN Instagram hebben.
0 0
3*stars*3
Keek rond de pot tegen Juve en Ajax had toen 1.7mil.
Gaat hard en zeker voor een Nederlandse club.
Ajax Media is sowieso al een paar jaar heerlijk bezig.

Weet iemand trouwens hoe je kan zien, hoeveel volgers Ajax had, voordat seizoen begon?
0 0
afcajacied00
Iets onder de 1 miljoen
0 0
Fieldman
Heerlijke vibe rondom Ajax. Al enkele jaren. Initiatieven over de grens, geweldige video-afdeling, lekker bezig op asocial media, Overmars die bijgetekend heeft tot 2024 en dan gaat het voetbalgedeelte ook nog niet eens heel slecht.
2 0
niquedegraaff
Dit is erg goed te gebruiken in nieuwe sponsor deals.
2 0
AFCA-B93
Dit is toch waar je het club voor doet, niet zozeer de volgers, maar door de positieve exposure nieuwe fans creeeren, onbekenden die verliefd worden op Ajax, vanuit welke hoek vd wereld dan ook
2 0
Leviathan
Zie het ook op facebook reacties uit de meest onbekende hoeken van de wereld die ineens Ajax fan zjjn.
4 0
Rhythim
Ja die reacties komen echt vanuit elke uithoek van de wereld, mooi is dat toch?
We hebben een hoop losgemaakt all over the world.
0 0
afcajacied00
Vind het ook gewoon prachtig als ik me bedenk dat er ajax fanclubs zijn in indonesie, waar we toen langskwamen een paar jaar geleden op trainingskamp of amerika. Die zullen nu vast ook zo verbaasd en trots zijn, de club waar eerst bijna niemand de naam nog van kende en nu kunnen zij ook lekker trots op hun clubbie zijn
0 0
Bacta
Viel mij ook op idd.
0 0
martijnmartijnk
Goed om te horen dat de sociale media kanalen zo snel groeien door de goede prestatie van Ajax in de CL. Het is leuk natuurlijk dat er 2 miljoen volgers zijn, maar hoeveel daarvan zijn echte accounts waarmee je een loyaliteitsband/fanrelatie kan opbouwen?
0 0
Arie Vink
Dit komt natuurlijk door de prestaties van Ajax, maar het mag gezegd worden: het Ajax Social Media team is ook van wereldklasse.
4 0
Rhythim
Dat is ziek zeg !!
1 0
Horrontelli
Wie zou toch de grootste club van Nederland zijn?
1 0
Yo
Twitter en YouTube gaan ook snel. In minder dan een maand 100k volgers/abonnees erbij
1 0
PuurGeluk
Twitter moet ik ook weer ff aanmaken....wel handig. Insta laat ik links liggen. Te oud denk ik...
0 0