'Ook dat is bijna op, het is heel hard gegaan'

FinnDekker, 25-04-2019 om 13:10, 17029 views, Het Parool |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Dat Ajax een geweldig seizoen doormaakt, wordt duidelijk als gekeken wordt naar de shirtverkoop. De tenue's vlogen de deur uit bij de winkels, waaronder in Amsterdam. De situatie is vergelijkbaar met twee seizoenen geleden toen Ajax in de finale van de Europa League stond. Ook toen waren veel maten al voor het einde van het seizoen uitverkocht.

'Het is een beetje als twee jaar geleden. Dat gevoel van de finale tegen Manchester United, dat komt weer naar boven. We hadden wel wat extra's ingekocht dit seizoen, dat was toch een beetje een voorgevoel dat we hadden. Maar ook dat is bijna allemaal op, het is heel hard gegaan. Gelukkig hebben we nog vintage Ajax-shirts, dat spreekt bij een ouder publiek ook aan', aldus winkeleigenaar Rob van der Straeten tegenover Het Parool.

Phil Janmaat zit in hetzelfde 'schuitje'. 'Voor de jongste talenten hebben we nog, maar je merkt dat het met Ajax-shirts al het hele seizoen gekkenhuis is. Twee jaar geleden met de finale kregen we de nieuwe uitshirts in dezelfde week als de finale. Of dat nu ook weer zo zal zijn als we de finale van de Champions League halen weet ik niet, maar daar hoop ik wel op. Toen waren die in dezelfde week nog uitverkocht.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bjorn
Prijzen van shirts zijn schandalig.
1 0
Koningtoto
Als ik hieronder lees dat Ajax maar 10 tot 20% krijgt, koop ik nooit geen shirt meer. Dan doneer ik het liever rechtstreeks. Ik heb de tering aan Adidas en ik zou serieus flippen als Ajax maar maximaal 22 euro van mijn 110 euro krijgt.
0 -1
Willem410
Adidas betaald Ajax jaarlijks 10 miljoen, moet je ook even meewegen.
Feyenoord krijgt helemaal niks van adidas dan alleen commissie op de verkochte artikelen.
Psv krijgt ook maar een fooi van umbro
2 0
Koningtoto
Even over de shirts en dan vooral de bedrukking. Praktisch ieder shirt dat ik de afgelopen jaren heb gekocht(in de fanshop, so no knock off) heeft de erg irritante eigenschap dat de bedrukking weg gaat na een x aantal keer wassen. Het uitshirt van vorig seizoen is de 1 van 14 bijna kwijt. Ziggo begint los te laten. Echt vreselijk gewoon. Meer mensen last van?
0 0
Wieno
Jip, hier ook. Ik heb thuisshirt origineel uit de fanshop en laten de Ziggo letters van los. Het uitshirt via Marktplaats (en weer uit China ofzo) en niks mee aan het handje. Het verschil met het origineel is amper te zien (iets lichtere kleur goud), maar wel 1/4 van de prijs. Ook de kids hebben beide een tenue uit China en ook hier is niks mis mee. Ik heb ook het uitshirt uit '95 nog en die ziet er prima uit.
0 0
trodat4030
Ik heb geleerd alle shirts met bedrukking (ook niet voetbalshirts) binnenstebuiten te wassen. Ik heb er weinig problemen mee, al heb ik shirts van 10-15 jaar oud waar het uiteindelijk ook mee gebeurde. Maar tzt zal je zoon er wel uit gegroeid zijn ;-)

O en niet centrifugeren helpt ook.
1 0
Koningtoto
Ze worden op 30 graden gewassen, binnenstebuiten en niet in droger.

Ik heb het de Meer shirt nog, niks mee aan de hand, dat is inmiddels 23 jaar oud. Wel wat brandgaten, fuck fakkels :p

Vorig jaar is helaas een TDK shirt me ontvallen, die is wel een miljoen keer gewassen bij wijze van spreken, maar het stond er nog pontificaal op.
0 0
Hans Kraay Jr.
Ik zou terug gaan naar de shop, dat kan echt niet.

Zelf tot nog toe geen last van, misschien mijn shirt maar eens wassen. ;)
0 0
Koningtoto
Ik heb sinds feyenoord-Ajax in de beker vier shirts aan, stom bijgeloof ik weet het, maar die shirts gaan dus 2 keer per week in de was :p Mijn originele Ajax shirt met bedrukking door een ander bedrijf zit er nog perfect op: Appie Nouri 34, de rest van mijn shirts uit de fanshop zijn gewoon half vervaagd. Dus misschien ga ik wel terug ook, want ik baal er serieus wel heel erg van. Gewoon dik geld zo'n shirt.
0 0
Hans Kraay Jr.
2x per week wassen moet makkelijk goed gaan.

Ik heb sport kleding van Nike die wordt al voor de afgelopen 3/4 jaar 2 a 3 keer per week gewassen en daar zit de bedrukking nog gewoon op.

Voor dit geld moet de bedrukking bij intensief gebruik gewoon minimaal 2 jaar goed blijven.

Ben wel eens bij Nike terug gegaan met schoenen die ik 8 maanden had en waar hij precies op de naad scheurden. Mocht ik een nieuw paar uitzoeken zonder moeilijk te doen.

Ik zou het iig even proberen.

Succes.
0 0
JesperOlsen74
Ik heb daar ook last van, origineel shirt gekocht voor mijn zoon, na 2 keer wassen lieten de letters van Ziggo al los.
0 0
Dolberg25
Heb precies het zelfde. Ik heb tegenwoordig een Doler shirt aan i.p.v. Dolberg.
0 0
NaarCLbeker5
Symbolisch voor een shirt van een speler die tegenwoordig in het rond doolt.
0 0
Koningtoto
Ja en dat kost je dan 110 euro. Mijn zoon heeft zo'n rose zwart shirt uit China, niks aan de hand. Staan alleen 4 adidas strepen op :p
0 0
Frank1978
Rare jongens, die Chinezen... ;-) PS Bij mij is er wel eens een ster van het shirt verdwenen na een aantal keer wassen, nu zijn die gelukkig erop geborduurd.
0 0
Dolberg25
Haha, het is 100 euro goedkoper en je krijgt er zelfs een streepje bij. Wat een korting zeg ; )
0 0
trodat4030
En daar kan je er weer niet 1 van weg wassen natuurlijk :s
0 0
Koningtoto
Lol, neen. Niet zo zuur doen, hing op de markt voor een joetje. Voor de rest heb ik alles voor hem en mij uit de fanshop. Klein kapitaal aan shirts en eigenlijk zonde als Ajax er maar zo weinig op verdiend.
0 0
svenneman
Ja echt dramatisch. Bij mij begonnen sinds het zwart-roze uitshirt. Geen idee of ze tegenwoordig ander materiaal gebruiken ofzo of ander druksysteem maar het is echt waardeloos dat een shirt van 100 euro na 15x wassen al problemen geeft....
0 0
Koningtoto
Ik heb het shirt van de EL finale later laten bedrukken, geen problemen mee. Kan eigenlijk niet.
0 0
MNJ7
Weet iemand hoe t nieuwe uitshirt eruit komt te zien
0 0
Rondo64
Knalroze
0 0
kampioen0809
Als ik het zou weten, zou jij het ook weten.
0 0
Vertonghen
Koop normaal meestal het thuis shirt maar heb dit seizoen voor beide overgeslagen omdat ik ze gewoon echt niet mooi vond...
Nu toch nog een originele uit variant te pakken gekregen puur gezien de status welke het shirt heeft gekregen.
Gewoon lekker inlijsten, seizoen om niet snel te vergeten :)

Hopen dat beide shirts volgend jaar weer mooi zijn!
3 0
AFCA1510
Jouw username slaat de plank behoorlijk mis, haha.
0 0
Dolberg25
Had aan het begin van het seizoen er al eentje gehaald. Wel zonder bedrukking. Wie de winnende scoort in de CL finale neem ik als bedrukking ; ). Hopelijk is het Donny.
0 0
KleinMiljoen
Godver, zat vanochtend nog te kijken voor uitshirt senior, maar stond er inderdaad niet meer tussen :(
0 0
0h0Litmanen0h0
Succes supporters!
0 -4
Hans Kraay Jr.
Jij ook succes! Laat even weten als je een shirtje hebt bemachtigd.
1 0
ElPistolero9
Ohja want als je graag een shirt wil als herinnering aan dit prachtige seizoen ben je een successupporter man man man
2 0
svenneman
onze vriend Ali heeft er nog zat
0 0
Hollister
Ben erg benieuwd naar de cijfers van dit boekjaar.... ik denk dat het ene na het andere record zal verpulverd zijn... Merchandising, kaartverkoop, inkomsten CL, transferinkomsten, transferuitgaven, uitkering bonussen ,inkomsten participatie buitenland, recettes, seizoenskaarten, begroting, winsten, enz... Ajax heeft in dit jaar zulke enorme stappen gemaakt.. misschien wel meer dan in de afgelopen 10 jaar bij elkaar.
1 0
ElPistolero9
Klopt, alleen al het aantal instagram-volgers is verdubbeld in de afgelopen 3 maanden. Nu al bijna 6x zoveel als PSV haha
0 0
Dolberg25
Aan het begin van het seizoen had Ajax 600k volgers. Aan het eind van het seizoen gaan we waarschijnlijk over de 2 miljoen heen.
0 0
flavente
verdient Ajax hier nog wat aan of krijgen ze gewoon vast bedrag per jaar met wat prestatie clausules tot max. 12 miljoen per jaar. geloof dat dit huidige bedrag is p.j.
0 0
Hollister
Wat ik begreep is dat Ajax wel een klein gedeelte per verkocht shirt ontvangt maar dat dit in verhouding bv met Feyenoord slechts een klein percentage is... daar staat tegenover dat Ajax als 1 van de preferente clubs in Europa wel een contract heeft waarbij ze jaarlijks (ik dacht ongeveer 10 miljoen) ontvangen van Adidas... dit soort bedragen ontvangt bv PSV en Feyenoord niet... maar door dit soort mooie jaren kan je natuurlijk je onderhandelingspositie wel mooi verbeteren in de toekomst... zeker met al die toenemende belangstelling in het buitenland.... Ajax heeft door haar prestaties in de CL wel een enorme aanwas van supporters gecreeerd in het buitenland. We staan we echt op de kaart internationaal. Misschien ook eden mooi moment om onze club te verbinden aan een groot internationaal merk voor op het shirt. Wie wil er niet worden geassocieerd met Jong, Dynamisch, Verfrissend en Vernieuwend ?? Zo staan wij namelijk momenteel bekend in de wereld... De manier waarop wij Juve en Real hebben verslagen heeft verdomd veel goodwill gecreeerd... daar zouden we gebruik van moeten maken. En dan lees ik laatst dat Ziggo een beetje ontevreden is over het uitblijven van prijzen
1 0
Dolberg25
Schijnen iets van 1 euro per shirt er bij te verdienen.
0 0
Hollister
haha.. dat zal wel iets meer zijn... wees maar gerust..
1 0
booya4afca
Ajax zal per shirt ongeveer 10-20 % van de verkoopprijs krijgen denk ik.
1 0
Hollister
Volgens mij is er gewoon een verschil in inkoopprijs per shirt... de winst is altijd dan je verkoopprijs minus de inkoopprijs en kosten.
BV Feyenoord koopt de Feyenoord shirts in voor 45 euro en verkoopt ze voor 90 euro. Ajax met contract betaald misschien wel 60 euro en heeft dus netto minder winst per shirt.... maar voor 10 miljoen per jaar moet je wereldwijd wel heel veel shirts verkopen als Feyenoord zijnde
0 0
JesseMKB33
Zo werkt het dus niet. Grootste gedeelte van de verkoopprijs gaat naar Adidas. Weet niet hoe het precies bij Ajax zit, maar de meeste topclubs mogen maar zo'n 10-20% van de verkoopprijs zelf houden. De rest gaat naar de sponsor. Weet dat het bij Nike en Adidas bijna altijd zo werkt.
0 0
trodat4030
Tov Ajax misschien, maar tov retailers niet. Wij betaalden met onze sportketen ongeveer de helft van de verkoopprijs als basis-inkoopprijs, hadden daarnaast, omdat we overall heel veel Adidas inkochten, ook nog een standaard korting van 15 of 20 procent én kregen we 4,5 procent korting als wij onze bestellingen binnen 30 dagen na plaatsen van bestelling betaalden. Dus uiteindelijk kregen we dat shirt voor pakweg 35-37 eu per stuk (grof gerekend).

Maar dan moet ik er wel bij zeggen dat we die kortingen kregen omdat we jaarlijks voor miljoenen bij Adidas inkochten, een kleine retailer zit natuurlijk in een heel ander segment. Die zal waarschijnlijk gewoon 45 eu p/st betalen en verkopen voor 90.

Met Ajax zullen vast weer aparte afspraken zijn door die jaarlijkse 10 milj en het vele malen minder bestellen bij Adidas (Ajax fanshop zal alleen Ajax-gerelateerd inkopen).
2 0
Ferd
Zo werkt het dus niet. Ajax krijgt een vast bedrag. En alles wat via de eigen shop verkocht wordt levert wel wat extra op
0 0
JesseMKB33
Waar precies zeg ik dat Ajax geen vast bedrag krijgt? Levert inderdaad "wat extra" op, dat zeg ik toch... Hele vreemde reactie.
0 0
Hollister
Ach, uiteindelijk gaat het erom wat er voor Ajax aan het einde van een seizoen onder aan de streep over blijft... en dat is met dat contract gegarandeerd veel meer dan bij de concurrentie ... hoe de constructie er ook precies uitziet is dan niet van belang
0 0
Hollister
dat schrijf ik ook hierboven.? Ajax ontvangt 10 miljoen per jaar.. maar daarbij een klein percentage voor ieder shirt dat men verkoopt.. de exacte marges zullen niet bekend zijn bij het grote publiek, maar dat is wel meer dan die 1 euro die hier gesteld wordt... en de marges bij feyenoord en PSv zijn wel hoger dan bij ons, maar dat komt door dat contract
0 0