Blind had 'maatje' Wöber graag bij Ajax zien blijven

BVeenstra, 30-03-2019 om 12:35, 9949 views, Inside Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind heeft nog altijd regelmatig contact met oud-Ajacied Maximilian Wöber. De Oostenrijker vertrok vanwege een gebrek aan speeltijd in de afgelopen winterse transferperiode naar het Spaanse Sevilla FC.

'We hebben nog contact, al verwatert het een beetje', zegt Blind bij Inside Ajax. 'We spreken elkaar niet dagelijks, maar zo nu en dan sturen we een appje naar elkaar. Over onze ervaringen of over wedstrijden', aldus Blind, die het jammer vindt dat Wöber niet meer bij Ajax speelt. 'We waren wel maatjes. Ik gun hem het allerbeste en een transfer naar Sevilla is een fantastische stap. Ik had graag zien dat hij bij Ajax was gebleven, maar zo gaat het in de voetballerij. Spelers komen en gaan.'

Een speler die voorlopig niet lijkt te gaan, is André Onana. De keeper verlengde zijn contract en lijkt ook volgend seizoen onder de lat te staan bij Ajax. Blind is er blij mee. 'Zeker weten. Iedereen weet dat hij een sterkhouder is en ik ben ontzettend blij dat hij blijft. Hij is zelf ook heel blij.'

'Spelers nieuwsgierig naar verhalen Blind'

Blind speelde tot voor kort bij Manchester United en daar deed hij veel ervaring op. Voor veel jonge talenten is dat de uitgelezen mogelijkheid om de verdediger te vragen naar zijn ervaringen. 'Er zijn veel jongens die vragen stellen. Over wedstrijden die bepalend waren, over het buitenland. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Dani de Wit zijn nieuwsgierig. Dan heb je het erover, over het voetbal in het algemeen', aldus Blind, die zegt dat hij ook op voetbaltactisch gebied dingen kan bijbrengen. 'Op een training vertel je dan hoe je dingen beter kunt inschatten. In de Champions League moeten we meer verdedigen dan in de Eredivisie. Daar kan ik mee helpen door mijn ervaring in het buitenland.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheRiviera
Ajax heeft Wöber te snel laten gaan en hij is ook zelf te snel vertrokken. Een klassiek scenario van een jonge speler die teveel wilt op dat moment. Als je kijkt naar de huidige situatie kan je er van uitgaan dat De Ligt en mogelijk Tagliafico volgend seizoen er niet meer zijn. En als hij een goede aanbieding krijgt maakt Veltman ook mogelijk een stap. Dan is het realistisch om te denken dat je komend seizoen instapt met Blind,Magallan,Schuurs als serieuze opties voor de CV positie mits er geen nieuwe CV's aangetrokken worden. In zo'n situatie zie ik meer dan genoeg opties voor Wöber.
2 0
SilverHaze
Veltman zie ik het liefst zijn hele carriere bij Ajax blijven. De perfecte 12e man. Tegen RM en Psv viel hij zeer goed in. Naaide een gele en rode kaart aan. Ruimt ballen op, legt er af en toe een neer, heerlijk.
0 0
Web
Wat mensen toch in Wober zien?
Hele matige speler, met heel weinig techniek, kan absoluut niet met ruimte in zijn rug spelen.
En hoe speelt Ajax? Juist 70 van de 100 procent op de helft van de tegenstander.
Voor mij een raadsel dat ze hier veel potentie in hem zien, gelukkig leggen ze bij Ajax de lat hoger.
0 -4
TheTruth
Het gaat er om dat Ajax een redelijke back moet hebben als back-up voor Blind of voor de Ligt.
1 0
Joodhannus73
Je hebt Wöber te vroeg laten gaan. Ik was daarnaast ook voor de komst van Magalian. Want wat is mis met drie echte centrum verdedigers voor twee posities? Waarbij je ook nog eens verschillende types hebt (die je voor verschillende type wedstrijden kunt inzetten). Want Blind vind ik geen centrale verdediger. Toch meer een verdedigende middenvelder. Willen we nou een topclub worden of niet? Wil je kampioen worden in de Eredivisie, dan red je het niet met Lamprou, Labyad en Sinkgraven. Na de winterstop zit je met een paar geblesseerden en als deze C garnituur in het veld komt, verlies je simpelweg het kampioenschap. Laat staan als dat soort spelers door schorsingen (die komen gaan, want er staan er bij ons 5 op scherp), in Turijn plaatsen moeten overnemen. Dan kan je net zo goed thuisblijven. Ajax is veel te makkelijk om spelers te laten gaan, als ze te weinig spelen. Niet meer doen. In 95 had je Grim, Van Vossen en Van den Brom op de bank. Een prima B garnituur, waardoor je ook de kleine wedstrijden zeker mee kunt winnen. De balans in de selectie blijf ik een issue vinden...
2 -1
Ar
Niet alleen heeft Ajax Wöber te vroeg laten gaan, de vraag is ook of je hem überhaupt had moeten laten gaan. Met backs als Mazraoui en Tagliafico of Sinkgraven en Kristensen als vervangers, waarvan drie van de vier meer middenvelders zijn, zou het een prima optie hebben kunnen zijn om met drie man achterop te spelen in het geval van blessures of schorsingen.
Ook Matusiva had ik liever zien blijven. Het is nu vrij karig, de breedte van de selectie, en zo’n speler hebben we niet. Zelfs Sierhuis had ik er liever bijgehouden. Spelen op twee spitsen, en je hebt er twee, waarom zou je dat in bepaalde wedstrijden of delen van wedstrijden niet doen?! En het is niet dat behoudens Ziyech, Tadic, Neres er veel andere smaken op de flanken zijn. Maar je moet kunnen switchen. Onder Michels speelde Kieft, Van Basten, Bosman en Gullit allemaal eens samen. Drie spitsen en een 10.
1 0
fc Barcelona_ke
Wober is te vroeg laten gaan. Dat is wat ajax zo stom bezig was.
Magallan kreeg enig kans als basisspeler tegen feyenoord. Iedereen schrijven hem al snel af. Niet alleen magallan was slecht maar hele basisspelers!
4 -1
MPAjax
Doet een ingespeelde linkspoot Wöber weg met meer potentie en haalt er een rechtspoot cv bij die niet eens speelt.

Ik ben met stomheid geslagen over het transferbeleid..
5 -4
BrandjeXL
Iedereen snap dit op een paar boekhouders en Marcie Billenbatsers na.
2 -3
Gecko
Mag je niet niet zeggen. Anders krijg je minnetjes
Waarom wober niet aan het einde seizoen evt verkocht
Tegen Bayern goede pot. Muv die domme overtreding
1 -4
Radikaal
Veltman is er weer voor de breedte, Tagliafico ging er ook niet uit voor Wöber, en met Frenkie en Schöne op zes hoefde ook Blind niet op te schuiven naar het middenveld. Dus bleef er echt alleen maar bank over voor een positieve jonge speler met talent die wedstrijden moet spelen. En dan als lcv gehaald wordt door Sevilla. Voor Wöber was het een prima aanbieding, hij wilde graag en het werd hem gegund. Voor Ajax was het ook financieel een prima bod. Dat kweekt ook goodwill als club voor jonge spelers met potentie. Ik vind het allemaal wel logisch, ook als het misschien jammer is want ik vond die Wöber wel wat hebben.
1 0
Bky
Ja en Wober speelde ook vele belabberde potten. Die jongen is enorm opgehemeld toen hij vertrok. Echt nooit begrepen.
5 -6
BrandjeXL
Kan zijn maar Magallan speelt helemaal niet omdat ze hem willen laten wennen dus om dan je enige stand in voor het centrum te verkopen is lachwekkend en sportief niet uit te leggen.
4 0
Bky
Magallan speelt niet omdat het niet nodig is. Is het nodig om De Ligt en Blind rust te geven? Die twee zijn topfit en hebben nergens last van.

En Magallan was geblesseerd.
1 -2
Ajax#1900
Dat is ook waar. Tweede seizoenshelft vorig jaar was echt drama met hem.
1 -1
Gecko
Was nog Jong. Schuurs is er ook nog niet
Magallan moet hem maar waarmaken dan
Wober staat wel in de basis bij Sevilla
Sterkere competitie dan onze ED
1 0
Bky
Magallan is al afgeschreven toch? Of moet hij eerst vertrekken voordat mensen hem goed gaan vinden?
2 -3
Gecko
Voor mij niet. Dan zou het wel heel droevig zijn.
1 0
ajax4lifebaby
Idd jammer dat hij weg is, had hem graag bij Ajax gehouden. Had liever Wober + 1 topper gekocht voor het centrum. Heb mijn twijfels over magallan
2 0
MosesD
Nooit begrepen waarom Ajax die zo makkelijk heeft laten gaan. Was komend seizoen imo basisspeler geweest. Voetballend zoveel beter dan Magallan.
4 0
Ozymandias
Makkelijk? Meer dan 10 miljoen voor een bankzitter vragen lijkt mij niet iemand "makkelijk" laten gaan. Volgens mij is het vrij duidelijk dat Ajax hem gewoon niet goed genoeg vond. Ten Hag had geen enkele vertrouwen in Wöber. Tegen PSV stond hij niet eens in de basis terwijl daardoor Blind en De Jong het centrale duo vormde. Dat was een grote fout van Ten Hag maar het toont wel aan hoe weinig vertrouwen ze bij Ajax in de kwaliteiten van Wöber hadden.
2 -1
HeavenlyDivine
Een maand voor zijn transfer stond Wober nog in de basis tegen Bayern. Dus dat Ten Hag zo weinig vertrouwen in hem had, valt wel mee.
0 0
MosesD
Ja, makkelijk laten gaan. Ze hebben niet geprobeerd hem hier te houden. 10 mio is een aardig bedrag, maar die jongen is zeer talentvol en international. Ten Hag maakt weleens fouten en die wedstrijd tegen Psv was een hele grote. Overigens ook het regelmatig passeren van Neres vond ik een grote fout van ten Hag.
0 0
BrandjeXL
Ach typische boekhoudersreactie ipv naar het sportieve te kijken. Magallan, die ik nog niet afschrijf, speelt nooit. De redenen daarvoor zullen zijn dat ze hem er nog niet klaar voor vinden wat logisch is want ze willen hem een half jaar de tijd geven om te wennen. Als je dan een speler verkoopt die wel zijn minuten maakte dan is dit simpelweg een miskleun geweest om Wöber te verkopen en zulke acties zijn nu het nadeel dat Overmars alle macht naar zich toe heeft getrokken. De beste man doet heel veel goed maar misschien nog wel meer fout en zeker het luisteren naar de scouts is daar een ding van. Legio spelers zijn afgetest door de scouting maar spelen/speelden toch bij Ajax.
1 -1
Ozymandias
Ik kijk toch duidelijk naar het sportieve in mijn bericht?! Heb je het niet gelezen? Ik schreef dat Ajax het duidelijk niet zag zitten in Wöber. Ze vonden hem kwalitatief niet goed genoeg. Dat is dus een spotieve keuze die ze maakte. Ten Hag stelde hem alleen op als het door blessures en schorsingen niet andere kon. Persoonlijk kan ik dat goed begrijpen. Het aantal goede wedstrijden van Wöber was namelijk niet hoog.
0 0
Gecko
Of in de trainers kwaliteiten Van Ten Hag
0 -1
Gecko
Had wober ook graag langer gezien. In ieder geval dit seizoen
Benieuwd wat magallan zal doen in de toekomst
Wober veel meer kansen moeten geven.
3 0
Redrum
Hij vertrok vanwege een gebrek aan speeltijd bij Ajax om bij Sevilla op de bank te gaan zitten. Soms is de logica in voetballand heel erg ver te zoeken.
0 -6
BVeenstra
Van de zes competitieduels bij Sevilla tot nu toe stond hij er vijf in de basis, speelde hij vier keer negentig minuten en werd hij één keer gewisseld vanwege een blessure.....
8 0
Redrum
Ok sorry, dan heb ik niks gezegd. Dacht dat hij inmiddels ook bankzitter was bij Sevilla, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik alleen Europa League volg en hij daar niet aan mee mocht doen.
0 -2
Wout1988
Was daar ook geschorst
3 0
MosesD
Hij is bij Sevilla gewoon basisspeler.
1 0
AFCA1510
Indd, wat een gezwam! Staat heel regelmatig in de basis.
1 0
Gecko
Zal wel meer verdienen
0 0