Ajax-doelman Onana tekent bij tot medio 2022

FinnDekker, 28-03-2019 om 17:30, 20356 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Via de officiële kanalen van Ajax wordt donderdag bevestigd dat André Onana zijn contract met een jaar heeft verlengd. De doelman ligt nu vast tot de zomer van 2022.

‘Deze verlenging betekent dat ik minimaal nog een seizoen hier blijf. Het was een moeilijke keuze. Maar ik ben een jonge keeper, ik moet spelen. Bij Ajax ben ik daar zeker van, bij buitenlandse topclubs is dat nog maar de vraag’, deelt Onana over de doorslag van zijn keuze.’

De keeper wil daarnaast iets betekenen voor de club die hem een kans gaf in het betaalde voetbal. ‘Ik vind het ook belangrijk om iets terug te doen voor de club. Hopelijk gaan we samen veel prijzen pakken de komende tijd.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Geweldig nieuws.
0 0
Bean
geweldig! topper!
0 0
mercurius3
Heb net de docu van Onana gezien. Hele leuke jongen met een enorm realistische kijk op zaken. Opvallend dat zo'n jongen twee jaar geleden gewoon zei dat het moeilijk was om te slagen als donkere keeper. In plaats van dat hij zei dat het kwam door vooroordelen zei hij dat het kwam door een slecht track record van donkere keepers in het verleden. Hij begrijpt al op zo'n jonge leeftijd hoe de wereld in elkaar steekt. Zyiech kwam ook nog in de docu voor en blijkt Onana te helpen met z'n Foundation. Gewoon goede gasten. Viel trouwens ook op hoe beleefd die mensen in Kameroen zich gedroegen.
3 0
EricAjax1
Waar staat deze docu? Ben erg benieuwd namelijk
1 0
mercurius3
Op YouTube. Onana the Boss heet ie volgens mij. Is wel van 1.5 jaar geleden volgens mij maar is door Ajax er nu op gezet. Mooie docu. Vooral het stuk hoe blij Onana was toen ie mocht debuteren.
0 0
NUL20
Baas!
0 0
Hagmag
Mooi dat hij zeker nog 1 seizoen blijft.
Goed gedaan Marc.
2 0
SammyR
Wel mooi, André zegt dat Patrick Kluivert en Seedorf hem hebben geholpen in z'n beslissing om bij Ajax te blijven. Luistert hij toch een stuk beter naar Kluivert dan z'n zoon lol.
4 0
Bobbaasje
Justin heeft meer naar zijn moeder geluisterd, dat is zijn grootste fout gebleken.
4 0
RaynoFischer
Haha idd, nou is Andre in tegenstelling tot Justin kluivert ook gewoon een veel slimmer en realistischer persoon met zover ik weet een normale zaakwaarnemer ;)
2 0
Writehistorywithfutere
https://www.marktplaats.nl/plaats/m1391857310/view?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller
Iemand met verstand van zaken die kan schatten wat ongeveer de waarde van dit shirt is? Heb er wel wat voor over
0 0
jfAjax1
Klasse zet van Marc en André, al had ik liever een contract voor het leven gezien ;p Nu nog een dik jaar vlammen bij Ajax en dan Neuer opvolgen in München. Als (hebben we niks aan) we in Nederland minimaal nog twee structureel Europees goed presterende clubs hadden gehad konden we bij het rijtje topclubs worden geschaart en was de ‘honger’ naar het buitenland niet zo groot geweest, al is het wel erger geweest.
0 0
mvdk
Fantastisch nieuws! Haha ook weer lekker voor De Telegraaf dit. Dat lijstje van ze kan al voor een deel de vuilnisbak in.
1 -1
Ardoe
Prachtig! Fijn om die held nog een jaar te houden.
3 0
Peterv13
Verdomd goed nieuws, hoop dat andere spelers zijn voorbeeld gaan volgen
3 0
MPAjax
Wereldklasse keeper, daarom verdiende hij zeker een verbeterd contract
4 0
Pheadrus
Ideaal voor Kotarski, hoewel hij misschien nog een extra jaar nodig heeft.
2 0
Ajax4proud
Hartstikke mooi dit man, nog een seizoen genieten van deze geweldige keeper!
2 0
Denees
Geweldige kerel!
3 0
3sterren
Geweldige tegenzet van Overmars op het belachelijk hoge prijskaartje dat Barca om de nek van hun tweede keeper heeft gehangen ...
5 0
Ricbun
Tip: Check even de Documentaire over Onana die Ajax vandaag op YouTube heeft geüpload, echt prachtig. Zoveel respect voor die jongen. Helemaal het stukje vanaf minuut 22 over hoe hij te horen kreeg dat hij z'm debuut mocht gaan maken!
5 0
Ajax#1900
Kijk het nu ook, leuke docu. André is ook een topgozer. altijd dankbaar en positief terwijl hij een groot deel van z'n leven z'n familie moeten missen en z'n broer is overleden een paar jaar geleden.
4 0
Jariiii
Halleluja. Wat een geweldig niieuws.
En wellicht een bevestiging van wat ik al eerder aangaf: dat het wel zal mee zal vallen met de leegloop.
1 0
Yeshyeshyall
Fantastisch! Top keeper!
0 0
Ajaxbrl
Dus als ik de geluiden een beetje moet geloven is dit zo'n beetje ons elftal straks : Onana - Mazra - Fosu - Pierie - Blind - Schone - vdBeek - Marin - Tadic - Dolberg - Babel?
1 -8
Bky
Ah leuk, weer zo'n fantasyopstelling.
0 0
Ozymandias
Pierie wordt niet direct voor de basis gehaald en ik denk niet dat Schöne en Marin op één middenveld komen te spelen.
0 0
Rockpotje
Nee dank je. Dat zou het slechtste centrum zijn sinds Oleguer - Wielaert.
2 0
NoFX
Man, sommige dingen rakel je liever niet op. Gewoon vergeten en nooit meer over hebben. Zou er bijna weer slecht van slapen...
0 0
Ajaxbrl
Ik zie ook liever Toby en Jan.
0 0
mercurius3
Mensah en pierie, heb er mijn twijfels over. Het is ook nog niet zeker dat Zyiech weggaat. Verdient rond de 3 miljoen bij Ajax, plus nog bonussen wellicht. Een club als Roma zit niet makkelijk boven dat salaris.
1 0
KajanoKlaassen
Voor Ziyech gaat het vooral om het voetballende aspect. Als zijn club niet komt, plakt hij er nog een seizoen aan vast. Geen gekke keuzes
0 0
Ajaxbrl
Wie weet houden we 'm nog ja..
0 0
Bobbaasje
Fosu is niet nodig, beperkte voetballer.
2 0
Bobbaasje
ECHTE Ajacied Onana JAAA!!!!

On: Kjell Scherpen, die kan lekker bij Emmen blijven.
3 0
PJSM
HELD
0 0
mercurius3
Zeer belangrijke factor in de groep. Ook erg populair bij de supporters, geeft Ajax echt een 'gezicht'. Een van de meest geliefde spelers van de afgelopen jaren bij Ajax. Snap overigens niet dat sponsoren die met Ajax te maken hebben geen spelers zoals Onana inhuren en extra samenwerkingsverbanden aangaan met Ajax. Onana weet nog kiezelstenen aan Ajax-supporters te verkopen, puur door zijn uitstraling. Koppel een product aan Onana en je verkoopt 50 procent meer. Sponsoren liggen al jaren te slapen. Ajax is nog één van de weinige clubs met een eigen identiteit: aanvallend voetbal, Johan Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Sneijder, Zlatan, Suarez, de Toekomst, succesvolle smeltkroes in een multiculturele samenleving, prijzenkast, enorme achterban, wat wil je als sponsor nog meer?
2 0
alvin01
Top!
0 0
mercurius3
Trek een aantal externe financiers/ajaxfans aan die het jaarsalaris van de ligt kunnen verhogen naar 7 miljoen. Trek nog een topper aan voor het middenveld, laat zyiech en Neres bijtekenen tegen verhoogde bonussen, en koop nog een absolute topspits, en je doet volgend jaar mee voor de CL winst. Tijd dat iedereen die Ajax een warm hart toedraagt gaat bijspringen. Een CL winst met Ajax-voetbal is qua ervaring onbetaalbaar.
0 -2
Klasseman
Geweldig ze zijn er dus nog, niet alles voor het geld maar ook gevoel voor de club. Dikke 10 voor hem
2 0
Gecko
150 000 euro betaald.
40 000 000 transferwaarde
Marc verdient een dikke pluim
1 -1
insectenverdelg
4 jaar eerste keeper erbij. Dat is t belangrijkste.
1 0
Ajaxbrl
Geweldig nieuws.
0 0
Red Devil
Top en dan kan Ajax meteen stoppen met die grabbelaar van fc Emmen.
Oprotten met die kakkerlak.

https://s.parool.nl/e-a4625136/
3 -9
Gecko
Triest
5 -3
RaynoFischer
Super nieuws dit! :)

Verstandig dat hij nu ook gewoon voor zekerheid kiest, hier speelt hij normaalgesproken alles en ergens 2de keeper zijn heeft hij niks aan

1 zorg minder de komende maanden
2 0
Bjorn
Het kan verkeren. Ik denk dat we ons allemaal kunnen herinneren wat Onana zei na het seizoen 2017/2018. Hij had geen twijfel meer, hij wilde vertrekken.

Super dit.
0 0
AjaxPassion
Compleet offtopic,
Maar weet iemand waarom Ajax tv nauwelijks meer op Fox sports komt en wel gewoon van PSV en Feyenoord?
0 0
kampioen2010
De hoofdsponsor van Ajax is Ziggo en die hebben een eigen sportkanaal. 1+1=...
0 0
AjaxPassion
Maar daar komt ook maar 1x Ajax Inside, nerzoals PSV inside...
0 0
Joseph
Fox heeft ingezet om Ajax uit te zenden om de fans van Ajax binnen te halen en voor de rest een anti-Ajax beleid te voeren om de rest van Nederland tevreden te houden.
1 0
Afstandsschot
Zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat Ajax nu op Ziggo het programma Inside Ajax heeft.
0 0
AjaxPassion
Op Ziggo komt ook PSV uitgelicht, ongeveer hetzelfde, dus dat lijkt me ook niet de reden?
0 0
Gecko
Wat zou het mooi zijn als ook De Ligt nog een jaar blijft
Een jaartje bijtekenen. Een goed salaris en na een jaar verkopen. Win win. De Ligt meer ervaring, geld erbij en Ajax kan mega transfersom vragen
1 0
Ajax114
Kijk, deze jongen begrijp het inderdaad en ziet het niet als straf om bij Ajax te voetballen. Een gevoel wat ik wel heb bij de Ligt en de Jong. Zijn ook allebei nog jong en zeker de Ligt zou makkelijk nog een jaar kunnen blijven. Als Onana na volgend seizoen vertrekt kan iedereen daar mee leven maar zelf vind ik dat een de Ligt te jong weg gaat . Als hij echt ajacied zou zijn , blijft hij nog een jaar.
1 0
Joseph
Zou geweldig zijn als het lukt om de Ligt ook een jaar te verlengen, komt uit de jeugd van Ajax, dus eigenlijk zou je die dankbaarheid vooral van hem verwachten. Dan kun je daar als Ajax zijnde ook een beloning tegenover zetten: een gelimiteerde afkoopsom van 85 miljoen.

Ik ben alleen bang dat Overmars al een akkoordje heeft met Barcelona voor 60.
0 -1
DrD3k
WAUW wat een supernieuws!

Stel dat iedereen blijft en je haalt Marin en Türüc voor de bank en doet Labyad en Frenkie weg.
En als we toch dromen....Dolberg voor Suarèz

Wie halen we dan voor Frenkie??

Iemand een idee?
1 -1
Patrick78
Marin voor de bank?!?!?! 12 miljoen voor de bank?
2 0
DrD3k
Sterke bank is belangrijk en dat zie je dit seizoen heel duidelijk.
Dus als je geld heb ( 75milj) en het kan laten rollen wel ja.
Doorselcteren en kijken wie het volhoud en bijbeent. Kijken naar volgend seizoen.
Labyad afschrijven...paar miljoen verlies want misgegokt. Marin word het miss wel maar is geen zekerheid.
Zekerheid voor de plek van Frenkie is gewenst.
0 0
Spuit11
Simpelweg, super nieuws.

Onana hoort in de basis. Bij welke club dan ook. Des te beter dat hij bij ons in het doel staat!
3 0
swing
lekker man
1 0
Rdk1983
Jaaaa! Hij begrijpt het!
0 0
ghouleseddik
Dat is echt héél goed nieuws! Yes Onana André Onana!
1 0
Vergainhosa
Wat heerlijk!!
0 0
Pjait
Oh na na, what's my name? Onana
4 0
Ajax27
supergoed nieuws! lekker bezig Marc!
1 0
Patrick78
Prima nieuws! Nu snel een geschikte backup voor Andre.
1 0
gi0vanni
Hopen dat Varela wil komen. Maar dat kan lastig worden.
0 0
Ajax114
Scherpen LoL
0 0
Katjang
Bruno Varela?
1 0
DrD3k
jij snapt het
0 0
Patrick78
Dus opnieuw een jaar op de bank voor Varela? Ik denk dat Varela wil spelen.
0 0
Ballemabbe
Wat ook zou kunnen is dat ze Varela juist hebben gehuurd met optie tot koop omdat ze wilden inspelen op een vertrek van André. Nu zouden ze ook aan het einde seizoen tegen Varela kunnen zeggen, hey jow bedankt.
0 0
gi0vanni
Als hij het goed doet gewoon kopen en indien hij niet op de bank wil ook verhuren. Deed het tegen Bayer naar behoren. Misschien hebben we dus een prima keeper voor een prikje in huis. Al hoewel, als je ziet wat Onana kosten is elke andere keeper duur. :d
0 0
Ajax#1900
Hij kan zich in de beker bewijzen. En dan het jaar daar op Onana opvolgen.
0 0
Sterspeler
Beker en kunstgras wedstrijden.
0 0
Labrador
Prachtig nieuws. Dit is niet allen een geweldige sportman maar ook een fantastisch mens. Prachtig dat dit soort jongens een jaar langer bij onze mooie club willen blijven spelen.
1 0
S_020
Er wordt momenteel uitstekend beleid gevoerd bij ons cluppie. Vooral Marc verdient een hele dikke pluim.
4 -1
31xAjax
Opnieuw erg goed gedaan van Overmars. Ben wel benieuwd wat dit betekent voor Lamprou, van Leer, en de (vermeende) interesse voor Padt en Scherpen.....
2 0
Ozymandias
Scherpen zou toch sowieso direct een seizoen worden terug verhuurt aan FC Emmen? Ik denk dat Ajax hem vooral ziet als goedkoop "gokje" voor de toekomst. Kotarski is een talentvolle keeper en Ajax nu een extra seizoen de tijd hebben om hem klaar te stomen voor een basisplaats.
1 0
Web
Lamprou en van Leer gaan wel weg denk ik
Padt heb je nu niet nodig
Onana, Varela, Korstarki, Gorski en Scherper
1 0
Patje2011AJAX
Dit is goed nieuws! Hier mag je Overmars toch wel weer de credits voor geven.
3 0
Suarez16_
Nice. Neres, Van de Beek, Onana en Dolberg hebben allen bij getekend dit seizoen. Tadic, Nico en Blind zijn net nieuw. Knap als Overmars iedereen weet te behouden op Ziyech en De Ligt na. Frenkie, De Ligt en Ziyech zijn samen gewoon 200 miljoen, dus die extra 30 miljoen voor Onana heb je ook nog niet nodig. Bank moet wel echt versterkt worden trouwens. Kristensen, Labyad, Lamprou, Eiting, etc. vind ik toch allemaal net niet.
2 0
Sterspeler
Ik zou nog wel proberen om Tagliafico z'n contract op te waarderen met een jaar erop. Zit aan t eind van dit seizoen anderhalf jaar bij ons.
0 0
S_020
Eiting schrijf je iets te snel af. Voor de rest ben ik t met je eens.
3 0
foensai
heel gaaf. Maar zou dit te maken hebben met de situatie Barca-Ajax. De Ligt (mogelijk) naar Barça zonder biedingsoorlog.. Onana niet weg gekocht Jasper straks een jaar minder onder contract en dus goedkoper naar Ajax etc. etc. of zie ik nu teveel dingen die er niet zijn hmmm. Maar blij met dit nieuws hahaha
4 0
gi0vanni
Je ziet te veel. Cillessen gaat zodra hij een mooie aanbieding heeft naar een grote club. Alleen als er echt niemand uit de top hem wil gaat hij naar Ajax. Maar reken maar dat er belangstelling voor hem is.
0 0
Aetim
Ajax IS een grote club. In een kleine competitie, dat dan weer wel...
0 0
Bocarra
1 zorg minder...
2 0
Toon meer reacties