Europese clubs dinsdag bijeen over plannen FIFA

GinoHaverkamp, 26-03-2019 om 08:05, 4048 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De European Club Association komt dinsdag in Amsterdam bijeen om te praten over hervormingen binnen het voetbal. Namens Ajax is Edwin van der Sar van de partij. Hij zal na afloop van de vergadering reageren op de uitkomst. 

Dat meldt de NOSOnderwerpen die tijdens de bijeenkomst de revue gaan passeren zijn onder andere de eventuele Europese Super League, hervormingen van de Champions League en het uitbreiden van het WK voor clubteams. Met dat laatste is de European Club Association het niet mee eens en dus gaan ze dinsdag praten over een mogelijke boycot van het evenement. Edwin van der Sar is bijvoorbeeld een fel tegenstander van de plannen van de FIFA omtrent het WK.

De European Club Association is een organisatie die clubs van over heel Europa vertegenwoordigd. Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, sc Heerenveen en FC Twente zijn de Nederlandse clubs die zijn aangesloten bij de organisatie. Andere clubs die aangesloten zijn bij de organisatie zijn bijvoorbeeld Paris Saint-Germain, AC Milan, FC Barcelona, Real Madrid en Liverpool. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Clubvoetbal september t/m mei
Landenvoetbal juni en juli
Augustus vrij
0 0
Rentokill
Champions League:

1.) 2e, 3e en 4e plaatsen per land voorrondes laten doen. Alleen landskampioenen plaatsen zich rechtstreeks.
2.) Opheffen van buitenspel in het strafschopgebied
3.) Opheffen van kwijtschelding gele kaarten midden in het toernooi
4.) Opheffen van uitsluiting loting bij clubs uit hetzelfde land. (Real en Barca in een poule kan)
5.) Bonussen verdelen op basis van sportieve prestaties ipv marktwaarde.
6.) Transferwindows gesloten wanneer een land in competitie is.

En dan ben ik nog mild. Eigenlijk heb ik veel radicalere ideeen: 100% knock out systeem. Alleen Landskampioenen. Geen sportieve bonussen. etc. Maar zoveel macht gaan de rijke clubs natuurlijk nooit inleveren. ;-)

(knipoog, dat zullen ze bij de eerste eisen ook niet doen, maar goed...Edje moet dit wel duidelijk maken alvorens we mee gaan boycotten bij WK voor clubs.)
1 -2
JariJari
Nee gewoon super league met promotie degradatie op basis van resultaten IN EUROPA. Dan boeit de hele eredivisie niet meer en kunnen we daar talenten laten rijpen.
0 -1
Rentokill
Krijg je hetzelfde als je verder niks veranderd: De beste (lees landen met de meeste inwoners) landen zullen uiteindelijk in league A terecht komen.
0 0
AjaxPassion
Kun je willen, maar gaat idd nooit gebeuren. Jouw ideeën zijn gewoon 30 jaar terug in de tijd, toen geld nog een veel kleinere rol speelde en het Bosman arrest er nog niet was. Waarom er dan over blijven zeiken?
1 -1
Rentokill
Omdat de verschillen in die (volgens jou 30 jaar) tijd schandalig groot zijn geworden. Genoeg is genoeg. Moneyleague is mislukt en heeft voetbal verpest. Het is nu een grote eenheidsworst met een machtsmonopoly waar de VVD zn vingers bij zou aflikken.

Jij ziet het als terug in de tijd. Ik zie het als verandering, vooruitgang. Waarom iets in stand houden wat alleen leuk is voor de rijkste 8 clubs. Heeft met sportiviteit niks te maken. Sport is concurreren op basis van prestaties, niet op basis van oneerlijk delen.

Overigens: Als je het nog radicaler wil aanpakken ben ik het met je eerste post eens (herindeling competities), maar dat wist je al.
1 0
AjaxPassion
Eens hoor, dat de verschillen veel te groot zijn geworden, maar dat heeft Nederland mede aan zichzelf te danken. Ze hadden in '97, toen van Raaij ermee kwam, al moeten beginnen aan een Beneliga. Maar toen voelde Ajax zich daar te groot voor. Regeren is vooruitzien.

Daarnaast is voetbal zo groot geworden dat er andere belangen zijn gaan spelen, namelijk commercie en geld. En dat geld kan wel worden gehaald uit de grote landen en competities, maar dus niet uit de flutlandjes zoals NL.

Hoezo is de 'moneyleague' mislukt? Volgens mij is hij in volle glorie en nog altijd groeiende (maar dan moet je wel objectief kunnen kijken en je Ajaxbril af kunnen zetten). Weet je de betekenis van Monopolie wel? Ik zal je helpen, Mono = 1, de rest moet je zelf maar opzoeken. Maar de CL is verre van een Monopoly.

Je kunt het zien zoals jij het wil, maar dan snap je er gewoon weinig van. Met 4-5 grote competities die meedingen om de CL winst is er nog voldoende competitie en dus ook interesse, dus er zal vanuit die hoek weinig veranderen. Als Ajax iets wil, moeten ze zelf de handschoen oppakken.
0 0
Rentokill
woordjes, cijfertjes, feitjes... Je weet heel goed dat ik met monopoly bedoel dat de CL de laatste 10 jaar 7x door een Spaanse club is gewonnen.

Jij mag dat geweldig vinden en het belangrijk vinden dat de CL financieel nog steeds groeit en dat Nederland een flutlandje is.

Ik vind andere dingen leuker. Zoals eerlijke competitie.
0 0
AjaxPassion
Dat is altijd zo geweest, sla de geschiedenis er maar eens op na. NL heeft hem ook eens 4x op een rij gewonnen Engeland zelfs 6x. Je pikt er nu alleen een specifieke periode uit, maar het is gewoon door uitstekend beleid dat ze in Spanje de laatste 10 jaar zo goed presteren en dat mag beloond worden. Over de laatste 20/40 jaar jaar ziet het er al weer heel anders uit overigens.

Dat ze in Italië aan het aankloten zijn en dat het veruit rijkste Engeland weinig heeft gepresteerd in de afgelopen jaren, doet daar niks aan af.

"Jij mag dat geweldig vinden en het belangrijk vinden dat de CL financieel nog steeds groeit en dat Nederland een flutlandje is."
Waar zeg ik dit? Ik loop alleen niet te jammeren als een klein kind over de realiteit, die je toch niet kunt veranderen. Niks is eerlijk in de wereld, zo zit het nou eenmaal niet in elkaar. Kijk bijvoorbeeld maar naar de inkomensverschillen in NL of de armoede in de derde wereldlanden.
1 -1
Rentokill
Het verschil met al die jaren is hetgeen waar het over gaat: Geld. Ik pleit voor een minder prominente rol voor geld. Dat is prima te doen en ook waar het naartoe zal moeten gaan (en dus ook gaat).

Kijk maar eens naar Amerikaanse topsport: Die hebben een veel langere geschiedenis met de rol van het grote geld en hebben daar tegenmaatregelen tegen genomen (zoek zelf maar op) Waarom? Omdat op een gegeven moment de bezoekers wegbleven omdat het te saai werd en omdat ze daar competatief genoeg zijn om alle corrupte elementen weg te snijden.

En ook leuk dat je het breder de politiek in trekt. Zo komen links en rechts erachter dat de marktwerking in de zorg gefaald heeft en er maatregelen nodig zijn om kwaliteit te blijven bieden.

"Zo zit het nu eenmaal niet in elkaar" zei ook Rutte, net als jij, tot op een paar jaar terug.

Het verschil tussen ons is dat ik vind dat er iets gedaan moet worden tegen de actieve rol van de UEFA bij het vergroten van de verschillen.

Ik vind zelfs dat die rol 180 graden om moet. ze zouden zich in moeten zetten om de verschillen juist kleiner te maken. Dán behartig je de belangen van voetbal. Nu faciliteer je uitholling van de sport.

Jij vind dat kennelijk prima "want zo gaat het al jaren". Ok. Ieder zn mening toch?
0 0
AjaxPassion
Daar kun je voor pleiten, maar dat gaat niet gebeuren. Jij zou zelf ook niet terugwillen van miljonairsbestaan naar modaal inkomen als je de keus had.

Amerika is 1 land, Europa 55 leden in de UEFA. Totaal onvergelijkbaar.

Je zegt dat de UEFA dit bepaald, maar de macht ligt in feite bij de 4 grootste landen, dus daar ga je al. En die landen gaan hun macht echt niet opgeven hoor.

Ik vind het zeker niet prima, maar zo IS het nu eenmaal, zo werkt het leven.
0 0
Rentokill
Ik moet me inhouden om niet je hele post op onjuistheden aan te pakken...

De macht ligt binnen de UEFA niet bij de grootste landen. De UEFA is wel bang dat deze grootste landen zich zullen afscheiden wanneer er niet naar hun pijpen wordt gedanst. Daar hebben die grote landen jaren voorsprong mee gecreeerd.

Ik roep hier al vaker: Laat dat maar eens gebeuren. Hun hele verdienmodel wordt dan uitgedaagd.

Je laatste 'statement' spreekt dan ook boekdelen. Dan kun je idd het beste alles passief laten gebeuren.

Ik pleit voor daarbovenstaande. Dat is vaker gebeurd bij andere sporten. Zo werkt het nu eenmaal.
0 0
AjaxPassion
?? Waarom zou je je inhouden, daarvoor is een discussie toch? Ik zou zeggen ga je gang... Graag zelfs, dan kan ik wellicht ook nog wat van leren.

Je haalt je eigen punt al onderuit aangezien je precies omschrijft waarom de macht niet bij de UEFA ligt. Maar denk eens verder, wat denk je dan dat er gaat gebeuren?

Ik opper juist om het actief aan te pakken, namelijk Ajax en NL moeten zelf de handschoen oppakken en een grotere markt creëren (Beneliga of een groter Europees geheel), jij pleit ervoor dat het van de UEFA af moet komen omdat het allemaal niet eerlijk is. wie is hier dan passief ingesteld?

Geef eens voorbeelden van andere sporten waarin dit is gebeurd?
0 0
Rentokill
Voorbeelden: NBA (Basketball), MLB (Baseball), NFL (American Football), Boxbonden, Dartbonden.... allemaal een lange geschiedenis met aftakkingen.

Als je daar over leest begrijp je misschien beter wat ik bedoel en dat ik mn punt niet onderuit haal: Daag de grote landen maar uit hun bedreigingen de UEFA te verlaten waar te maken. Ze zullen op hangende pootjes terugkomen.

Het moet niet Van de UEFA afkomen maar bij de UEFA af worden gedwongen. Als dat niet lukt is plan B een grotere league proberen te vormen. Dat lijkt mij de logische volgorde.
0 0
AjaxPassion
Ga maar eens lobyen voor een fatsoenlijke competitie voor Ajax Edje, dan kan Ajax écht weer mee gaan doen met de Europese top.
1 0