Vd Sar tegen nieuw plan FIFA voor WK voor clubteams

BVeenstra, 15-03-2019 om 10:30, 2849 views, Süddeutsche Zeitung |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax ziet (waarschijnlijk) niets in de plannen van de FIFA om het WK voor clubteams ingrijpend te veranderen. Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft zich volgens de Süddeutsche Zeitung aangesloten bij een protestactie van meerdere Europese topclubs.

De FIFA wil namelijk tijdens de zomers zonder EK of WK, waarbij het plan is om te beginnen in 2021, een groot toernooi te organiseren met 24 deelnemers. Aan het huidige WK voor clubteams doen nu zeven clubs uit alle continenten mee. Uit Europa is altijd de winnaar van de Champions League vertegenwoordigd. In Europa zitten de topclubs niet te wachten op een nieuw toernooi met een dergelijk grote omvang. De European Club Association, waar Van der Sar vice-voorzitter is, heeft een officiële protestbrief naar de FIFA gestuurd.

Verder hebben ook Ed Woodward (Manchester United), Josep Maria Bartomeu (FC Barcelona), Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain) en Andrea Agnelli (Juventus) hun handtekening gezet. De vraag is nog wel of het protest een kans van slagen heeft, want FIFA-voorzitter Gianni Infantino brengt het voorstel vrijdag al in stemming tijdens een congres van de wereldvoetbalbond in Miami.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Montana
Gelukkig staat de krabbel van HJK Helsinki op het document. Anders heeft deze brief niet de gewenste impact :).
0 -1
Rdk1983
Voetbal is echt kapot. Oneerlijke financie situaties, corruptie, een bond die schijt heeft en gewoon hun eigen agenda najaagd. Er is niks meer aan zo.
1 0
Middenweg401
Creëer gewoon een fatsoenlijke Europese competitie (Champions League)
4 groepen met elk 10 teams, waarvan er 4 naar de 8e finale gaan.
1 -1
Radie125
jij bent niet wijs
0 -1
Middenweg401
Zeker wel. Sterker.. Het is de beste manier om de aansluiting met de Europese top te krijgen. Uiteraard wel de nationale competities inkrimpen naar 10/12 teams voor die agenda. En geen 4 deelnemers uit "de grote landen" meer.

Gevolg: Groter wordende Europese competitie met bijbehorende opbrengsten en verdeling daarvan en dus minder dominante rijke competities. Door inperking plekken "4 grote competitie" clubs krijg je ook nog betere spreiding van de topspelers.
Beter idee wijze Radie?
2 0
JariJari
Europese eredivisie, eerste en tweede divisie met daaronder regionale competities en promotie degradatiewedstrijden tussen de divisies. Kampioen eredivisie is Europees kampioen en ook een bekertoernooi.

Ipv Europees voetbal, een wereld toernooi (mondiale Champions league) organiseren met kwalificatie voor Europese teams op basis van de ranking in de Europese eredivisie.
0 0
Tinus
Het is werkelijk krankzinnig wat bobo’s verzinnen om aan voetbal nog meer geld te verdienen. En zo te lezen ook weer zonder samenwerking met de clubs die de spelers moeten gaan leveren. Spelers worden gewoon over de kling gejaagd. Steeds als je denkt dat het niet gekker kan.....
2 0
kaashaas
Moet je een grotere selectie hebben ik denk dat je er 25% aan spelers bij moet hebben en als Ajax zijnde meer kwaliteit.. is een kansloze missie.
0 0
JDriebergen
Gewoon niet opdagen lijkt me dan? Makkelijk zat
0 -1
Klasseman
Voetbal wordt helemaal kapot gemaakt zo. Gaat alleen maar over geld. Veel teveel voetbal zo, gaat geen hond meer volgen
2 0
Koningtoto
WK met 48 landen, nu dit weer. Hoeveel wedstrijden moeten die mannen straks per jaar gaan voetballen joh?
1 0