O17 verslaat Groningen, O15 onderuit in mini-Klassieker

BartVeenstra, 16-03-2019 om 16:05, 15328 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van zaterdag 16 maart. Ajax O15 verloor de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord met 1-2, terwijl Ajax O17 ruim won van FC Groningen O17. De wedstrijden van Ajax O16 en Ajax O19 waren afgelast. 

FT | Ajax O15 - Feyenoord O15 (1-2)

Ajax O15 heeft zaterdagochtend op Sportpark de Toekomst met 1-2 verloren van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De Amsterdammers waren slordig en kwamen voor rust al met 0-2 achter. Een aansluitingstreffer vlak voor tijd van Achraf Ougcha mocht niet meer baten.

Na een fel begin van beide kanten was de eerste echte kans in de wedstrijd voor Ajax. Een schot van Jaydon Banel met links ging echter voorlangs. Even later kwamen de bezoekers uit Rotterdam op 0-1. Het was Délano van der Heijden die Feyenoord met een schitterend doelpunt op 0-1 bracht. Ajax was fel, toonde veel inzet, maar tegelijkertijd was het ook slordig. Toch kreeg Ajax via Julian Rijkhoff een kans, maar zijn inzet werd geblokkeerd. Even later kon Timo Jansen uithalen, al ging zijn poging over. Na knullig balverlies kon Feyenoord er vlak voor rust uitkomen en dat leverde via Renys Felica de 0-2 op.

Ajax was na rust dreigend en zocht lang naar de aansluitingstreffer. Rijkhoff kreeg opnieuw een kans, maar dit keer ging zijn inzet naast. Vlak voor tijd maakte Ougcha met een lobje nog wel de 1-2, al kwam Ajax niet meer dichterbij dan dat.

Opstelling Ajax O15:

De Graaff; Camara (Vos 36'), Gooijer, Milovanovic (Klaasen 36'), Bijnoe (Ougcha 46'); Jansen (Van Axel Dongen 46'), Brandes, Chourak; Gesser (Brussee 46'), Rijkhoff, Banel.

Wissels Ajax O15:

Setford, Brussee, Vos, Ougcha, Klaasen, Van Axel Dongen.

Doelpunten:

0-1 Délano Van der Heijden (21')
0-2 Renys Felicia (34')
1-2 Achraf Ougcha (69')

FT | Ajax O17 - FC Groningen O17 (4-1)

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag met ruime cijfers afgerekend met de leeftijdsgenoten van FC Groningen. Hoewel de bezoekers de openingstreffer van Ajax nog snel wisten weg te poetsen, namen de jonge Amsterdammers, aan de hand van Naci Ünüvar, vervolgens afstand.

Ajax begon uitstekend op De Toekomst. In de openingsfase creëerde de ploeg een aantal goede kansen, maar hieruit volgden nog geen doelpunten. Uiteindelijk was het een Groningse verdediger die het elftal van trainer Dave Vos op voorsprong bracht. Ünüvar, die wegens de afgelaste wedstrijd van Ajax O19 weer met Ajax O17 meedeed, lanceerde Nuriemre Aksit. De linksachter gaf de bal vervolgens prima voor, waarna een verdediger van FC Groningen deze achter zijn eigen doelman gleed.

Kort hierna maakten de bezoekers echter alweer gelijk. Een corner kon in eerste instantie nog worden weggewerkt, maar vanaf de rand van het strafschopgebied haalde een Groningen-speler doeltreffend uit. Weer drie minuten later poetste Raphaël Sarfo de gelijkmaker weg. De buitenspeler rondde beheerst af, na een goede dieptebal van achteruit. 

Na de pauze profiteerde Jaymillio Pinas van balverlies in de Groningen-defensie. De spits frommelde zich vervolgens tussen drie verdedigers door en tekende voor de 3-1. Een minuut later was Pinas de aangever voor de 4-1 van Max de Waal. De laatstgenoemde kon voor een leeg doel binnentikken na uitstekend voorbereidend werk van Pinas. Hoewel Ajax ook na de vierde treffer nog kansen kreeg op meer, werd er niet meer gescoord. In de slotfase maakte O15-speler Julian Brandes als invaller nog wel zijn debuut in Ajax O17.     


Opstelling Ajax O17:

Raatsie; Bonnah, Kasanwirjo, Rensch, Aksit (Baas 68'); Regeer, Warmerdam, Ünüvar; Sarfo (Braspenning 65'), Pinas (Pynadath 55'), De Waal (Brandes (75').

Wissels Ajax O17:

Dieker, Baas, Brandes, Pynadath, Braspenning.

Doelpunten:

1-0 Eigen doelpunt (27')
1-1 FC Groningen (30')
2-1 Raphaël Sarfo (33')
3-1 Jaymillio Pinas (52')
4-1 Max de Waal (53')

Bijzonderheden:

- Goed en slecht nieuws voor Ajax O17 in aanloop naar het competitieduel met FC Groningen O17. Door de afgelasting van Ajax O19 kan Naci Ünüvar meedoen bij Ajax O17. Anass Salah-Eddine en Dillon Hoogewerf ontbreken echter.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Volgens mij is er heel veel verwijderd hier?
Gisteren een hele discussie over het belang van het winnen of niet.
0 0
hakkietjakkie
Aan de hand van Unuvar wint O17 maar vervolgens word Unuvar niet genoemd tijdens het wedstrijdverslag, beetje apart....
0 0
MPAjax
Onder 17 is dus eerste, dat is goed nieuws.
0 -4
Ajax95Duivendrecht
O17 is veruit de meest talentvolle lichting van onze opleiding op dit moment.

Unuvar, Warmerdam, De Waal en Kasanwirjo zie ik op termijn wel Ajax 1 halen als ze zich goed doorontwikkelen. Vooral de eerste drie vind ik heerlijke voetballers. Dan heb je ook nog Beelen, Salah-Eddine, Hoogewerf, die er vandaag allen niet bij zijn maar die normaal wel uitkomen voor O17, ook die drie hebben heel veel potentie.
4 -1
appeltje
Rensch niet?
1 0
Ajax95Duivendrecht
Rensch ook inderdaad.
4 0
Vlieske
Ik speelde vroeger met top oss tegen ajax. Destijds tegen Chedric Seedorf. Broertje van. Toen waren wij al 2 jaar ouder en 2 koppen groter. We werden wel helemaal scheel getikt. Toen werd er al door geselecteerd. Dus ik vind het erg kort door de bocht als mensen zeggen dat het allemaal daar aan ligt. Jeugdopleiding gaat gewoon berg afwaarts. Ik ben regelmatig op de toekomst te vinden en ga ook regelmatig naar uitwedstrijden van o19. Dit doe ik al jaren. En ik zie het gewoon minder en minder worden. Niet alleen de talenten want ik snap dat het niet bij elke lichting prijs kan zijn maar vooral het voetbal wat er gespeeld wordt staat me niet aan. Trainers doen maar wat. En voornamelijk waar ze zelf zin in hebben. Volgens mij was dit niet de afspraak.
10 -4
Mikes
Nah dat dat al jaren gebeurd is gewoon niet waar. Daarnaast speelt een Ajax gelukkig niet meer tegen Top Oss, want Oss is geen niveau voor Ajax. Er werden vroeger idd enkele doorgeschoven, echter om even een voorbeeld te geven bij O19.
1. Brobbey
2. Hansen
3. Taylor
4. Unuvar
5. Hoogewerf
6. Kasanwirjo
7. Gravenberch die zelfs al over de O19 heen wordt gezet.

Vandaag O15 zonder.
1. Setford
2. Aning
3. Misehouy
4. Bobson
5. Sarfo
6. Axel Dongen (mocht maar 20 minuten meedoen)
7. Milovanovic mocht maar 1 helft spelen.
6 -3
Vlieske
Volgens mij hebben ze gisteren nog tegen top oss gespeeld. En het is NEC top oss die bij wie ze in de competitie zitten.
1 -2
trodat4030
Niet meer, de samenwerking heeft Oss zelf opgezegd miv afgelopen zomer. En Top speelde tegen Jong Ajax, niet tegen Ajax..
3 0
Vlieske
Is met een jaar verlengd. Wel opgezegd
0 0
trodat4030
In de ranglijsten van de KNVB (op dat vlak best wel een autoriteit) wordt enkel en alleen over NEC gesproken, niet over Top óf Oss.
2 0
Vlieske
Dan liegt Wikipedia.
0 0
Mikes
O21 valt niet onder jeugdteams. NEC/top Oss is gewoon NEC. Top Oss heeft daar werkelijk helemaal niets aan, die krijgen de mindere spelers. Oftewel je hebt er niks aan.
5 0
AJAIXIXIXI
O19 speelt om half 3 toch tegen Feyenoord?
0 0
wolterx
Is afgelast, net als o16.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Wat is de reden daarvan? Slecht weer?
1 0
wolterx
Denk het wel, de o19 was al vroeg afgelast. O16 pas rond half 10 volgensmij. Meest logisch is het weer inderdaad
2 0
AJAIXIXIXI
Oke thanks.
0 0
Vlieske
Saïd Ouaali trek je conclusies en sodemieter heel snel op. Het is heel snel bergafwaarts gegaan sins jou aanstelling. Koppen moeten er gaan rollen. Ook alle jeugdtrainers eens goed door gaan lichten. Niet op naam kiezen maar op kwaliteit.
9 -7
MPAjax
ik blijf onder 15 fysiek en technisch niet goed genoeg en de plaats op de ranglijst geeft me gelijk
0 -1
MosesD
Och, och, jongetjes van nog geen 15 staan achter tegen Fnoord en er moet meteen weer iemand 'opsodemieteren'. Jongen, het gaan om individuele ontwikkeling, weet je dat nog altijd niet?
5 -6
trodat4030
Zitten gewoon prima talenten in deze ploeg hoor. Staan gewoon 3 o14 spelertjes in de basis en na rust komt Vos daar ook nog bij, bij FC kakkerlak zit er slechts 1 op t bankie. Een tussenstand zegt echt niet alles over deze pot. Het talent van deze ploeg loopt vooral op t middenveld of voorin.
4 -4
MPAjax
Oke om geen irritante reacties te krijgen van dramateurs en kinderen heb ik ze weggehaald maar ik zie geen talent in onder 15 en daar hou ik het bij.

Zij moeten het bewijzen dat dit wel zo is, niet jouw woorden.
0 -1
mgtow
Hij is duidelijk niet aangenomen om wat hij kan.
2 0
HilversumNoord
Ze wilden Feyenoord pakken zoals ajax1 tegen Real...word eerder andersom
2 0
SpursAjax
Wat zijn de grote talenten van 015?
0 0
wolterx
Naar mijn mening Van Axel-Dongen (wederom geblesseerd), Setford (de doelman), Gooijer en Brandes. Maar heb een zwak voor Bobson, Klaasen en Aning. In het team spelen normaal ook Rijkhoff en Misehouy die jonger zijn, allebei zijn hele interessante spelers naar mijn mening. De beste performer is Sarfo maar die heeft nogal wat voordeel door zijn snelheid, is een snelle buitenspeler met redelijk hoog rendement. Chourak en Camara zijn ook altijd zekerheidjes bij Oranje heb ik gevoel.
4 0
trodat4030
Ben persoonlijk ook erg gecharmeerd van Jansen, al heeft hij wat last van z’n geringe lengte, maar een erg behendig dribbelaartje, daar houd ik van. Hopelijk krijgt hij nog wat flinke groeispurten, iig genoeg om competief te worden op fysiek vlak, dan kan t een mooie speler worden.

Overigens zit Amourricho wel op de bank.
1 -1