'Barça polst zaakwaarnemer Onana over terugkeer'

GinoHaverkamp, 26-02-2019 om 10:05, 9311 views, Radio Catalunya |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

FC Barcelona lonkt naar de diensten van André Onana. De Spaanse topclub houdt rekening met een vertrek van Jasper Cillessen en zou Onana graag terug willen halen als vervanger. Dat meldt Radio Catalunya.

De club heeft de zaakwaarnemer van Onana al gepolst en die heeft Ajax geïnformeerd over de interesse van FC Barcelona. De Kameroener zou zo'n twintig miljoen euro moeten kosten. Naast Onana zou FC Barcelona ook nog interesse hebben in twee andere keepers. Wie dat zijn, is niet bekend.

Cillessen, momenteel tweede keeper van de Catalanen, maakt indruk in de bekerwedstrijden die hij speelt en zou daarom interesse genieten van verschillende clubs. Hij heeft een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract, maar FC Barcelona hoeft niet te rekenen op dat bedrag. Wel zou de Nederlander enkele tientallen miljoenen euro's moeten opbrengen.

André Onana is geen onbekende in Spanje. De doelman speelde van 2010 tot 2015 ook al voor FC Barcelona, alvorens hij naar Ajax vertrok. In het verleden werd hij al meerdere keren in verband gebracht met een eventuele terugkeer naar Catalonië, maar zijn in 2021 aflopende contract is tot op heden nog niet afgekocht. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Onana is geen weigeraar, dus minimaal het bedrag van Kepa. Markt is toch gek
0 0
ajax1981
Zou mij om het even zijn als de zaakwaarnemer naar Barca gaat. Als Onana maar blijft.
0 0
Gajes
Wat een onzin van Barca media, als Onana vertrekt is het naar een club waar die 1ste keeper word. Daarnaast zal het transferbedrag toch minimaal 50 miljoen zijn.
0 0
Freddy Al
Het is geen hoofdprijs die 20 miljoen, 40 miljoen lijkt me het minimum en dat kan best meer worden.
1 0
Leprechaun
Onana vertrok naar Ajax vanwege gebrek aan perspectief bij Barcelona. Die gaat nu echt niet terug om tweede viool te spelen achter Ter Stegen.
6 0
MickS
Dit. Hij heeft meerdere malen duidelijk aangegeven dat hij alleen weg gaat als hij bij een andere club gehaald wordt voor 1e keeper. En dan moet die club ook nog van een beetje niveau zijn.

Maar laat hem nog maar 1-2 seizoenen hier blijven, totdat zijn stommiteiten er uit zijn, onderwijl nog ff bijtekenen zodat we een leuk bedrag voor hem mogen ontvangen :).
0 0
Aad82
Andre, Nico, Hakim, Matthijs, Frenkie , Dusan wellicht zelfs Donny (gaat naar Sporting) zijn al weg. Daarom nu alles pakken.
0 -2
Van Reenen
Aadje, dat zijn aannames of je wilt het heel graag dat zij weggaan. In dat geval kan je beter naar een andere site gaan bij de club waar je thuis hoort.
0 0
Joseph
Waar zijn die heen dan? Heb Donny niet gezien bij Sporting afgelopen weekend..

Onze spelers gaan alleen voor de absolute hoofdprijs weg, ik zie clubs dat betalen voor Frenkie en de Ligt en misschien gunt Ajax Ziyech een mooie club, voor de rest zie ik ze niet zomaar vertrekken.
0 0
KingJames23
Jij denkt dat we iedereen moeten verkopen? We zitten nu financieel zo goed dat dat niet hoeft.
0 0
Web
Onana gaat het nieuwe seizoen niet naar Barcelona, mocht hij eventueel vetrekken, is het naar een club waar hij eerste keeper word, heeft hj zelf meerdere malen aan gegeven, aangezien Terstege onomstreden is.
Zou ook heel dom zijn, spelen moet hij om zich door te ontwikkelen
Daarom is het zo belangrijk dat Ajax kampioen word, dan zijn de mogelijk heden veel beter om de spelers nog een jaar te houden.
2 0
MickS
exact dit inderdaad
0 0
Joseph
Een realistisch voorstel is 20 miljoen + Cillessen.
0 -2
chloorbestendig
Voor 20 miljoen sturen we Lamprou niet eens meer, opzouten, de uitverkoop is over. Wij zijn Ajax, Wij zijn de duurste!
4 0
Danos
Lamprou niet voor 20?? Zou ik gelijk doen aangezien hij van de zomer transfervrij is
2 0
AJAIXIXIXI
20 miljoen? Daar krijg je hem dus nooit voor, begin maar eens met het dubbele.
0 0
cantharel
Oprotten met je 20 mln , Onama zit bij de beste 5 keepers in europa dus als Ajax hem voor dat bedrag wegdoet staat die 85 mln voor Frenkie in een heel ander daglicht.Lekker veel voor de een en lekker weinig voor de ander, hij wil trouwens spelen en niet op de bank dus noway.Zelf wel 60 mln vragen voor Gillissen, hoe gek zijn ze daar of nemen ze Ajax niet echt serieus ?
1 0
Ozymandias
Onana zit zeker nog niet bij de vijf beste keepers in Europa. De Gea, Oblak, Ederson, Neuer en Ter Stegen zijn bijvoorbeeld beter en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Onana hoort wel zeker bij de meest talentvolle keepers in Europa en een bedrag van 20 miljoen zou dus inderdaad absurd laag zijn. Ik denk dat Ajax geen genoegen moeten nemen met een bedrag van onder de 50 miljoen.

Trouwens vraagt Barcelona geen 60 miljoen voor Cillessen. De verkoopclausule in zijn contract staat op 60 miljoen maar Barcelona heeft zelf geen uitspraken gedaan over hoeveel ze voor hem willen.
3 -1
Maxwell5
Onana is behalve Neuer en Oblak niet minder dan de genoemden. Verder eens hoor.
0 -2
Ozymandias
De Gea en Ter Stegen zijn momenteel beter dan Neuer en Oblak.
1 -1
Maxwell5
Ik kijk niet naar momenten.
0 0
amthree
Ajalona...
0 0
Ozymandias
Onana heeft toch al aangegeven niet naar een club te vertrekken als hij daar geen uitzicht heeft op een basisplaats? Onana is een geweldige keeper maar Ter Stegen is één van de weinige keepers die beter is. Ik denk dat Onana op termijn wel de betere keeper zal worden.
2 -1
Sampaoli
Onana op termijn beter dan MaTS? Gewaagde uitspraak.
0 0
Ozymandias
Onana is nu beter dan Ter Stegen vier jaar geleden (toen hij zo oud was als Onana nu is) naar Barcelona vertrok. Onana mist af en toe nog een bepaalde rust in zijn spel maar dat komt vanzelf wel namate hij meer ervaring opdoet.
2 0
Mario65
Onana is een trotse jongen die nergens tweede viool wil spelen.
Dit zie ik nergens eindigen voor Barça
1 -1
RaynoFischer
Onana gaat daar niet heen om op de bank te zitten, next... ;)
1 -2
OpNaarNummer4
Die Kepa van Chelsea kostte al 85 miljoen. Dan moet Onana minimaal 50 kosten.
0 0
AjaxPassion
Hoezo wordt dit belachelijk slechte, onwaarschijnlijke gerucht geplaatst AS???

1. Onana gaat zeker niet weg als hij geen kans maakt om 1e keeper te worden.
2. Ajax laat Onana NOOIT voor 20 miljoen gaan.
2 0
makaveli
zal sonde zijn voor een keeper met zijn kwaliteiten. wegrotten op de bank bij Barca. dan kan je beter eerste keeper zijn voor Ajax. als er een club een keeper nodig heeft weet ik zeker dat onana op het lijstje staat.
0 0
GvanderK
Ruilen voor Cillessen, anders 30 miljoen vragen.
1 0
..::Rootje::..
Contract verbeteren met een hogere salaris, exclusief prestatiebonussen.
1 0
Mokum31
Doet ie toch niet.
Totaal niet de gedachtengang van meeste voetballers
0 0
AFC34
Mocht hij 2e wiel achter ter Stegen worden en er komen geen andere clubs, blijft hij gewoon bij ons. Onana vind net als Ziyech het sportieve plaatje erg belangrijk, anders was hij in 1e instantie wel bij Barca gebleven.
0 0
AFC34
30 voor 1 van de grootste keeperstalenten? Waar Allison Becker, Ederson en Kepa voor gigantische bedragen over de toonbank gaan? Onana is een geweldenaar en nog bizar jong. Daarbij zijn clubs steeds meer aan het inzien dat een keeper nou eenmaal heel erg belangrijk is en beginnen ernaar te betalen. Ik zou als topclub zonder aarzelen 50 miljoen betalen voor een keeper van topniveau die zijn top nog lang niet heeft bereikt en nog 15 jaar meekan.
9 0