Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax, ADO en KNVB leggen gezamenlijk krans

ArthurV, 25-02-2019 om 19:35, 6771 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vertegenwoordigers van Ajax, ADO Den Haag en de KNVB hebben maandag een krans gelegd tijdens de herdenking van de Februaristaking. Dat laat de voetbalbond weten middels de officiële kanalen. De afgevaardigden toonden op deze wijze aan ver afstand te nemen van het gedrag van enkele ADO-supporters, in aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax.

Onder andere werd De Dokwerker met groene en gele verf beklad, en werden op verschillende plekken antisemitische leuzen aangebracht. 'Wij betreuren het dat mensen vinden dat ze in het verlengde van een voetbalwedstrijd dit soort heftige en kwetsende uitingen moeten doen', luidt het statement van de KNVB. 'De KNVB veroordeelt elke vorm van discriminatie: hier willen we als voetbalwereld niets mee te maken hebben, en dus ook niet mee geassocieerd worden.'

'We, ADO Den Haag, Ajax en de KNVB, hebben dan ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid die burgemeester Femke Halsema van Amsterdam ons geboden heeft om dit samen uit te spreken. Dat hebben we vanmiddag gedaan tijdens de herdenking van de Februaristaking bij het standbeeld van De Dokwerker door het leggen van een speciale krans', besluit de voetbalbond.

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrPink
Krikke kon zeker niet? Wat een kut.
4 0
MPAjax
die lag zeker te.. je raadt het nooit...
0 0
ajaxwestland09
Eerst fouten maken met dat vuurwerk in Scheveningen en nu dit. Waardeloze burgemeester
2 0
MickS
Dat is ze zeker. Word er gek van hier
0 0
ajaxwestland09
Mooi gebaar. Maar waar is mevrouw krikke ???? Waardeloze burgemeester
2 0
Joodhannus73
Je kan er niets mee te maken willen hebben, maar dat heb je indirect wel degelijk KNVB. Oorzaak- gevolg. Als je niet naar een oplossing zoekt om Ajax fans weer toe te laten en comptitievervalsing tegen te gaan, krijg je aan de achterkant - helaas - uiteindelijk dit soort dingen. Misschien een wake-up call?
0 -4
MPAjax
gaat om geld, de burgemeester krijgt niet alle partijen mee om elke keer een flink bedrag uit te trekken voor voldoende beveiliging dus dan gooien ze het op de veiligheidskwestie en weren ze de "potentieële vandalen"
0 0
scstan94
Dit gaat toch compleet buiten de KNVB om?
Dat de burgermeester van Den Haag geen supporters wil toelaten kan de KNVB niks aan doen. En al zou dat wel zo zijn dan is het nog steeds onmogelijk om zulke incidenten tegen te houden
3 0
ZeeuwsAjax34
De KNVB kan het nog altijd verplicht stellen om uitsupporters toe te laten. Als de burgemeester het niet wil, heel leuk en aardig, maar dan moet je gewoon dreigen met boetes of licentie intrekken.
0 0