Dest: 'Probeer nog mijn debuut mee te pakken'

ThijsZwagerman, 13-01-2019 om 16:55, 5839 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Jong Ajax-verdediger Sergiño Dest speelde een goede wedstrijd tegen Jong PSV, maar baalt na afloop wel van het resultaat. Ook is de aanvallend ingestelde rechtsback duidelijk over zijn doelen voor het restant van dit seizoen.

'Ik denk dat we deze wedstrijd zeker hadden moeten winnen, want we waren veel beter. Zij hebben ook wel een paar kansen gehad, maar dat waren geen grote kansen. Ik denk dat we scherper hadden moeten zijn in de eindfase, want dat waren we vandaag niet', zo vertelt een ietwat teleurgestelde Dest tegen FOX Sports. De verdediger verzorgde tegen Jong PSV de assist bij de 1-0 van Danilo Pereira en speelde verder ook een sterke wedstrijd.

Het was niet voor het eerst dat Dest dit seizoen in positief opzicht opviel bij Jong Ajax. Toch rekende de 18-jarige nog niet op een uitverkiezing voor het trainingskamp naar Amerika met Ajax 1. 'Ik heb er niet aan gedacht en had ook geen verwachtingen. Maar als het zou zijn gebeurd, zou ik het natuurlijk heel fijn vinden. Ik denk dat ik best wel goed heb gepresteerd in de eerste helft van dit seizoen en ik wil proberen zo door te gaan.'

Als de jongeling zijn huidige vorm weet door te zetten, zou een debuut in Ajax 1 dit seizoen nog best eens tot de mogelijkheden kunnen gaan horen. Dat weet Dest zelf ook, al blijft hij realistisch. 'Mijn doel is sowieso om elke wedstrijd basis te staan in Jong Ajax en daar heel belangrijk te zijn. Wat er daarna komt weet ik nog niet, maar ik probeer nog mijn debuut mee te pakken. Ik weet niet of het me lukt, maar ik doe mijn uiterste best.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Tecmessa
Ik denk dat Veltman zich 'gewoon' weer op de RCV positie moet gaan focussen. Met Nous, Kristensen en de aanstormende Dest heb je drie spelers die het offensieve spel dat TH graag ziet van de rechtsback beter beheersen. Denk dat Joël meer kans maakt als stand in voor Matthijs, ook gezien de iets minder rappe ontwikkeling van Per (heb nog steeds vertrouwen in die jongen, maar die staat er volgend seizoen nog niet)
2 -1
Joseph
Waarom zou je Veltman verkiezen boven een talent? Van mij mag Perr als stand in best voor de leeuwen gegooid worden. Ik zou liever een talent voor de leeuwen gooien dan een speler van 27. Beide zijn op dit moment niet goed genoeg voor een basisplaats, dan moet Ajax altijd voor het talent gaan.
0 0
Maxwell5
A.u.b. niet!!!!! Veltman lekker rechtsback laten, dat bleek afgelopen donderdag wel weer. Veel te onrustig voor een speler in het centrum die relatief snel moet handelen. Maar we kennen Veltman inmiddels niet anders. Magallan die ongeveer van dezelfde leeftijd is...die is zoveel rustiger en intelligenter. Om nog maar te zwijgen over zijn vrij imposante uitstraling. Hebben Marc en co toch best goed gezien. :)
2 -2
Radikaal
Ja maar z'n passes worden steeds onderschept. Als ie dat 2x doet tegen een goede tegenstander, ligt er eentje in.
Nog niet overtuigd, wel een lekkere verdediger schijnt t.
0 0
blessure
Veltman inmiddels voorbij gegaan, door andere speler.
0 0
Maxwell5
Gelukkig wel ja.
0 0
Sampaoli
Dest is een geweldige speler, echt onder de indruk van hem. Heeft ongeluk dat Mazraoui nog heel jong is en dat Kristensen zich ook lijkt te onwikkelen. Dest komt er wel, eerst een half jaartje Jong Ajax.
2 0
Wieno
Zie je het (na een eventuele leegloop in de zomer) zitten om Mazraoui door te schuiven naar het middenveld, waardoor plek vrijkomt voor Dest. Ik heb het idee namelijk dat Mazraoui de kwaliteiten heeft om door te schuiven en Dest zeker Ajax 1 waardig is. Of zit ik dan mis?
0 0
GvanAchteren
Ik zie Mazraoui zelfs wel op de plaats van Ziyech spelen volgend seizoen. Dest heeft wsch meer toekomst dan Kristensen.
0 -1
Radie125
Moet het allemaal nog zien
0 -1
Schwalbino
Afgaande op wat ik zo lees en hoor over hem dan heeft hij een echte topsportmentaliteit. Kan een geweldige back worden. Hij is snel en sterk en toont veel drang naar voren.
1 0
Koningtoto
Vandaag een van de, zoniet de beste van het veld. Prachtig die rushes van hem.
3 0
mgtow
Dit ventje is wel fijn in het kader van onze Amerikaanse expansie. Echte Amerikaanse voetbalfans kennen hem al en zijn lyrisch.
3 0
Saanchez
Denk dat dit seizoen nog wat te kort bij dag is. We zitten met het eerste tenslotte niet in een positie dat we teveel risico's kunnen nemen en het wordt hoog tijd dat we de beker ook weer eens winnen. Bovendien hebben we nog Kristensen achter Nous staan.

Neemt niet weg dat ik wel gecharmeerd ben van Dest. Die moet gewoon zo door blijven gaan in Jong en dan durf ik wel te wedden dat hij in de voorbereiding voor komend seizoen zichzelf mag laten zien in een oefenduel.
2 0
WantAmsterdam
Kijken hoe zich kristensen ontwikkelt, maar vind Dest meer potentie hebben, speelde vandaag weer goed
5 0